Hyvä artikkeli. Ja kuten Kokoomuksen eduskuntaryhmän ulko- ja turvallisuuspoliittinen asiantuntija Henri Vanhanen siinä toteaa, sotilaallisen liittoutumattomuuden dogma ei ole enää voimassa.Suomen sotilaan artikkeli asiasta.
Tulee mieleen legendaarinen tapaus, jos KGB järjesti Indonesian (tai vastaavan) presidentille ansan. KGB kuvasi järjestämänsä orgiat, jossa presidentti nakutti KGB-huoria oikein huolella. KGB ajatteli, että filmipätkällä saisi otteen pressasta. Tämä aidosti innostui ja pyysi saada kaikki nauhat levitykseen kotimaassa, koska se olisi nostanut hänen suosiotaan. KGB ei oikein ollut ymmärtänyt eri kulttuureja...
@Morgoth En nyt alkujaankaan ymmärrä, miten kommenttisi liittyy Nato-keskusteluun. Haluaisitko avata tuota vähän?Homoilu ei ole muodissa Venäjällä.
Minä luin tuon enemmän nykyaikaan päivitettynä siten, että jos muiden valtioiden hallitseva päämäärä on sodan välttäminen, Venäjä tekee mitä haluaa. Niinhän se Ukrainan kanssa tekeekin.Siinä pelattiin natsikortti; Kissingerin sitaatti. Miten pitäisi tähän suhtautua? Onko Presidentin arvolle ylipäätään sopivaa käyttää natsikorttia?
Mitenkäs sitten Putinin pelikirjaan sopivat "lännen" vastatoimet? Venäjän uhkaus vastatoimille olisi suhteiden katkaisu USA:n suuntaan ja ehkä jopa ajautuminen johonkin uuteen kylmän sodan tilaan? Seuraukset olisivat monessa suhteessa todella huonot ja jopa hirveät. Jännitteiden lisäämisellä olisi kuitenkin vaikutusta myös NATO:n laajenemiseen, joka ehkä olisi turvallisuuden takia pakko pistää jäihin Venäjän lähellä. Toivottavasti tällaiseen tilanteeseen ei kuitenkaan jouduta, mutta joku ajatus tässä kuviossa on taustalla.
Lisäksi jäsenhakemus vaatii nykyisten 30 maan yksimielisen hyväksynnän. Toivottavasti esimerkiksi Unkari ja Puola siinä vaiheessa puoltavat Suomen jäsenyyttä.Hesarissa pohdintaa, että miten eduskunnassa äänestys menis. Riittääkö yli puolet vai 2/3.
Hieman kieliposkessa heitetty, että mikäli Venäjä valtaisi Suomen niin erilaisia seksuaalivähemmistöillä sun muilla olisi erityisen kurjaa, joten ei ihme että Nato kiinnostaa. Toki eihän Vihreät erityisen Venäjä myönteinen ole ollut muutenkaan (esim. Heidi Hautala)@Morgoth En nyt alkujaankaan ymmärrä, miten kommenttisi liittyy Nato-keskusteluun. Haluaisitko avata tuota vähän?
Kieliposkessa tämäkin. Sen jälkeen ei Hesassakaan marssittaisi enää kuin sotilasparaateja. Eikä myöskään Mannerheimintietä tukittaisi enää minkään syyn varjolla.Hieman kieliposkessa heitetty, että mikäli Venäjä valtaisi Suomen niin erilaisia seksuaalivähemmistöillä sun muilla olisi erityisen kurjaa, joten ei ihme että Nato kiinnostaa.
Tuo se pointti oli, ihan samalla tavalla kaikkien tuon pitäisi ymmärtää. Mutta sitaatti on kaivettu Kissingerin kirjoittamasta historian kirjasta ja jossain tilaisuudessa hän on tarkentanut, että taustalla on Tsekkoslovakian pilkkominen Hitlerin rauhoittamiseksi. Chamberlain ja "Rauha meidän aikana." Joten se on myös natsikortti, kun pintaa vähän rapsuttaa. Mun huumorintajua kutkuttaa, että harkitsevainen Niinistö lätkii pöytään moista.Minä luin tuon enemmän nykyaikaan päivitettynä siten, että jos muiden valtioiden hallitseva päämäärä on sodan välttäminen, Venäjä tekee mitä haluaa. Niinhän se Ukrainan kanssa tekeekin.
Tuo on osa taustatyötä ennen kuin hallitus ja pressa rupeaa julkisesti ajamaan jäsenyyttä. Meidän diplomaatit saa vipeltää pitkin Eurooppaa ja varmistella hyväksyminen ennen hakemusta. Jos hakemus pistetään sisään, niin valmistelut pitää tehdä huolella, sen pitää mennä kerralla maaliin.Lisäksi jäsenhakemus vaatii nykyisten 30 maan yksimielisen hyväksynnän. Toivottavasti esimerkiksi Unkari ja Puola siinä vaiheessa puoltavat Suomen jäsenyyttä.
Suomessa myös herkästi otetaan kantaa kaikenlaiseen maailmanpolitiikkaan. Siinä vaiheessa tuskin hirveästi huudellaan ihmisoikeuksien perään Erdoganille ja Orbanille, tai ollaan huolissaan Puolan oikeusvaltioperiaatteesta.Tuo on osa taustatyötä ennen kuin hallitus ja pressa rupeaa julkisesti ajamaan jäsenyyttä. Meidän diplomaatit saa vipeltää pitkin Eurooppaa ja varmistella hyväksyminen ennen hakemusta. Jos hakemus pistetään sisään, niin valmistelut pitää tehdä huolella, sen pitää mennä kerralla maaliin.
Tuo Harkimon kanta on ehkä pienoinen yllätys. Vai onko syynä se, että Harkimo on tottunut tekemään venäläisten kanssa bisnestä, eikä bisneskumppaneiden kotimaalla ole niin väliä.Paljoa ei ole vielä puheenjohtajien tasolla liikkunut. Jostain syystä Jokerit Venäjälle kaupannut Harkimo on kovin vastahankainen.
Ei Suomi tule koskaan liittymään Natoon. Vaikka Putin kasaisi armeijaansa rajan takana, niin tällöinkin poliitikot ja kansa jatkaisi samaa diipadaapaansa. Parempi jatkaa Kekkosen linjalla Venäjän etupiirissä.@Hexa
Eiköhän meillä ymmärretä, että milloin on syytä käyttää sordiinoa.
Paljoa ei ole vielä puheenjohtajien tasolla liikkunut. Jostain syystä Jokerit Venäjälle kaupannut Harkimo on kovin vastahankainen.Eduskuntaryhmien puheenjohtajat täysin eri mieltä Natosta: Keskustalta ehdoton ei, KD:n Päivi Räsänen kannattaa jäsenyyden vakavaa harkintaa
Kaikki eduskuntaryhmien puheenjohtajat vastasivat IS:n Nato-kyselyyn.www.is.fi
@Hexa
Eiköhän meillä ymmärretä, että milloin on syytä käyttää sordiinoa.
Paljoa ei ole vielä puheenjohtajien tasolla liikkunut. Jostain syystä Jokerit Venäjälle kaupannut Harkimo on kovin vastahankainen.Eduskuntaryhmien puheenjohtajat täysin eri mieltä Natosta: Keskustalta ehdoton ei, KD:n Päivi Räsänen kannattaa jäsenyyden vakavaa harkintaa
Kaikki eduskuntaryhmien puheenjohtajat vastasivat IS:n Nato-kyselyyn.www.is.fi
Niin. Venäjä ainoastaan vaatii lopettamaan Suomen vakaan turvallisuuspolitiikan perusteet. Ei enempää, ei vähempää. Joten väistämätön johtopäätös tietyissä piireissä on, että mikään ei ole muuttunut. Tällaisen ajattelun pitäminen loogisena vaatii syvempää ymmärtämystä luottamuksesta ja ystävyydestä.Perusteet ei porukalla suomalaista turvallisuuspoliittista liturgiaa, sitoudutaan selontekoon ja vakaaseen (ei tehdä mitään) linjaan. Jos myrsky nousee, ei selontekopaperit paljoa jeesaa eikä kansalaisia lohduta.
Nähdäkseni Putin liitti viimeisimmillä kommenteillaan Suomen Venäjän etupiiriin. Venäjän naapurina olemme joko Venäjää vastaan tai Venäjän puolella. Suomi haluaa olla Venäjän vastapuolella, mutta yksin. Jokainen ajatteluun pystyvä ymmärtää mihin tuo voi johtaa.Niin. Venäjä ainoastaan vaatii lopettamaan Suomen vakaan turvallisuuspolitiikan perusteet. Ei enempää, ei vähempää. Joten väistämätön johtopäätös tietyissä piireissä on, että mikään ei ole muuttunut. Tällaisen ajattelun pitäminen loogisena vaatii syvempää ymmärtämystä luottamuksesta ja ystävyydestä.
Hetkessä Nato-jäsenyys ei ainakaan onnistu. Lyhimmilläänkin prosessi veisi varmasti vähintään puoli vuotta. Lähtien eduskunnan päätöksestä aina lopulliseen hyväksyntään asti.Ei Suomi tule koskaan liittymään Natoon. Vaikka Putin kasaisi armeijaansa rajan takana, niin tällöinkin poliitikot ja kansa jatkaisi samaa diipadaapaansa. Parempi jatkaa Kekkosen linjalla Venäjän etupiirissä.
Kokoomus: kyllä
RKP: kyllä
KD: menossa kyllä suuntaan
Keskusta: ei, Venäjämielinen ja jälkisuomettunut, YYA, Suomi-Venäjä seura, Suomenmaa lehden voisi muuttaa Venäjänmaa lehdeksi, kuitenkin myös eri mielipiteitä
SDP: ei, Lindtman kysyi venäjämieliselta Heinäluomalta, myös muita mielipiteitä on
Vasemmistoliitto: ei, USA viha
Vihreät: Suunta kohti kyllä
Liike nyt: Hjallis on kompromat ja ei yllätys
Persut: ehkä ei, Tavio-imbesilli henk. koht. ei, puolueessa vahva venäjämielisyys.
Perusteet ei porukalla suomalaista turvallisuuspoliittista liturgiaa, sitoudutaan selontekoon ja vakaaseen (ei tehdä mitään) linjaan. Jos myrsky nousee, ei selontekopaperit paljoa jeesaa eikä kansalaisia lohduta.