Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. T1971 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kolme kovaa
  Lainaus:
  USA ei ole tässä turnauksessa aiemmin jättänyt sellaista kuvaa itsestään, vaan on lähtenyt pelaamaan jokaista peliä tosissaan. Vaikea nähdä että tuollaiseen sortuisivat.
  Suomen pelistä muutama sana, loistava voitto ja varsinkin jälkimmäinen 1.5 erää hyvää peliä. Ensimmäisen erän tulos olisi ollut helposti kanukeille sen 4-1, mutta tänään ei laukaukset olleet ns.normilaatuisia. Nuo osaa kuitenkin keskimäärin ampua tuota kiekkoa, samoin kuin jenkit, mutta tänään osoite oli hukassa. Peli ratkesi/kääntyi noihin kahteen tapettuun alivoimaan ja kuskin paikalle hyppäsi Suomi. Canada ei pystynyt käsittelemään hukattua tilaisuutta, eikä lopun koomailua (nuo pari kolme järkyttävää harhasyöttöä) lukuunottamatta mennyt voitto edes tiukoille. Räty pelas hyvän matsin, muttei tuolla tarvinnut tänään päällään seisoa, kuten joskus 5 vuotta sitten vastaavissa peleissä.
  Osin Suomi teki Canadasta huonon, mutta kyllä siellä Canadan kopissa varmaan tuota omaa asennoitumista tähän peliin mietitään. Canada pelasi varmasti huonoimman pelinsä näissä karkeloissa.
  Joku mainitsi että Suomen naiskiekkoilu olisi ottanut ison askeleen eteenpäin, pelillisesti ja yksilöinä olen eri mieltä. Kaikki pelit paikanpäällä nähneenä, tuo pelaaminen on ollut ihan kauheaa tämänpäiväistä lukuunottamatta. Pelinopeus puuttuu, syötöt vähän sinnepäin ja maalivahtipelikin on ollut keskinkertaista. Tasoerot yksilöinä USA:n ja Canadan pelaajiin eivät ole kaventuneet, mutta Suomen joukkueen sisällä nuo erot pelaajien välillä ovat pienemmät.
  Toki näitä ei enää kukaan muistele, jos pyttyä huomenna nostellaan.
   
 2. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Lainasit väärää nimimerkkiä. En verrannut vaan korjasin ja kerroin.
   
 3. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Suomi voitti ensimmäistä kertaa Kanadan ns. merkityksellisessä pelissä eli eteenpäin on menty. Sehän ei ole mikään uutinen, että Suomi pystyy haastamaan lajin suurmaan, sillä jo ensimmäisissä naisten MM-kisoissa 1990 Suomi hävisi sekä Kanadalle (5-6) että USA:lle (4-5) vain maalilla. Kuten ketjussa edellä kirjoitin, niin jo 1994 "pronssi ei tyydyttänyt" ja "oltiin hakemassa parempaa". Tästä meni 25 vuotta ennen kuin Suomen naiset onnistuivat vihdoin voittamaan välieräottelun ja selviämään finaaliin. Eilinen oli siis historiallinen voitto.

  Lainaus:
  Tunnen kyllä Suomen jääkiekkoilun historiaa. Suomi kohtasi Neuvostoliiton ensimmäisen kerran Tampereella 29.1.1954, jolloin turpaan tuli 1-8. 1950-luvulla kohdattiin Punakone yhteensä 10 kertaa ja hävittiin 5-10 maalilla. Ensimmäisessä ottelussa 1960-luvulla, 20.2.1960 Squaw Valleyssa Suomi onnistui ensimmäistä kertaa tekemään 4 maalia Punakoneen verkkoon, NL voitti 8-4, mutta tappio "vain" neljällä maalilla. 1960-luvulla eteenpäin oli menty, Punakoneen voittolukemat eivät olleet enää niin murskaavia ja lopulta lokakuussa 1968 Leijonat vihdoin voittivat Neuvostoliiton ensimmäistä kertaa harjoitusottelussa Tampereella 7.10.1968. 1960-luvun lopulla voitettiin ensimmäistä kertaa myös Tshekkoslovakia (Wienissä 25.3.1967) ja lajin emämaa Kanada (Tampereella 8.1.1967) eli eteenpäin oli menty. Mainitsemasi historiallinen voitto Punakoneesta Izvestia-turnauksessa tapahtui 17.12.1971. Tämän lisäksi 1970-luvulla Suomi oli muutaman kerran hyvin lähellä ensimmäistä mitalia eli eteenpäin oli menty. 1986 MM-kisoissa hävittiin mitali jo pienellä marginaalilla, kun Ruotsi tuli viimeisellä minuutilla tasoihin. Lopulta Calgaryssa -88 ylitettiin tietty henkinen kynnys, kun voitettiin suuri ja mahtava Punakone ja sen seurauksena ensimmäinen arvokisamitali, olympiahopea. Eteenpäin oli menty. Sitten tuli 1990-luku, ensimmäinen MM-mitali Prahassa -92 ja lopulta vuonna 1994 sensaatiomaiset olympialaiset ja MM-kisat, jolloin ymmärrettiin, että Suomi voi pelata maailmanmestaruudesta. Ja ensimmäinen maailmanmestaruus tulikin sitten seuraavana vuonna. Eteenpäin oli menty.

  Naisten historia lyhykäisyydessään: Ensimmäisissä MM-kisoissa 1990 hävittiin niukasti Kanadalle välierässä ja jäätiin pronssiotteluun. Seuraavissa 17 MM-kisoissa hävittiin joka kerta välierä, 5 olympialaisissa (Sotshin mahanlaskua lukuun ottamatta) hävittiin neljästi välierässä ja jäätiin pronssiotteluun. Eilen tehtiin lopulta historiaa. Suomella ei ole ollut naisissa vastaavaa takamatkaa kuin miehillä, mutta silti tuon kuromisessa meni melkein 30 vuotta.

  Lainaus:
  Eilinen voitto oli ison kynnyksen ylittäminen varsinkin henkisesti.
   
  Nordle tykkää tästä.
 4. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Ice Gardenin jutusta bongattua: "Finland could possibly be without legendary defender Jenni Hiirikoski, who left the semifinal after appearing to take a stick to her head."

  Olihan se Szabadosilta ruma ja törkeä temppu. Ei Hiirikoski kuitenkaan peliä tainnut kesken jättää? Toivottavasti siitä ei mitään sen pahempaa vammaa tullut.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2019 klo 11.10
 5. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät. KaMa.
  Tunteet oli pinnassa, ymmärrettävästi, voiton jälkeen. Mutta menikö samalla lataus ja maha on täynnä? Täysin sama työmäärä, keskittyneisyys, kärsivällisyys vaadittaisiin tänäänkin. Niinköhän nähdään.

  Prahassa -92 Varvio, Säilynoja ja Ketterer taiteili isännät kumoon ja Suomen ensimmäistä kertaa finaaliin. Seuraavana päivänä Ruotsi ratko pelin 2. erässä lukemiin 4-0.

  Onhan USA toki selkeä suosikki, mutta koska hopea on jo taskussa, olisi arvolle suotavaa olla pelaamassa mailmanmestaruudesta tosissaan. Ettei näytä ihan amatöörien puuhastelulta. Kisat on ohi vasta kun kisat on ohi, ja ammattilaisurheilussa se täytyy tiedostaa viimeiseen vihellykseen.

  Muuten pelkkää posia. Paitsi Tuomas Tarkki ei oo kummonen kommentaattori, Niemi vähän parempi mutta rimaa hipoen. Ihan kun eivät oikein tietäis mitä tuo homma on. Tai heitä ei oo ohjeistettu. Jäpittäminen, nollapuhe ja näennäinen safety-selviytyminen sopii huonosti tähän intohimolajiin.
   
 6. tant gredulin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Kyllä noista ennen kisoja tehdyistä haastatteluista huokuu jo se 'kirkkaimman tavoittelu' joka pätkässä. Siellä on myös omissa sarjoissaan voittaneita pelaajia aivan riittävä määrä pitämään yllä voiton kiiltoa silmissä. Urheilu ei ole ainoastaan todennäköisyyksiä :)
   
 7. Alfred E Neuman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät ja Ärrät
  Oishan tämä melkoista jos illalla nostellaan kannua. Kotikisat, maailmanmestaruus, ja kirsikkana kakun päällä Ruotsi tippui divariin!

  Tsemppiä illan otteluun naiset!
   
 8. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ja vielä Marianne Ihalaisen paita kattoon siihen ikäänkuin finaalipaikan kruunuksi.
   
 9. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mielestäni naisten tapauksessa on se ero, että lukemattomien pronssimitalien jälkeen hopean saavuttaminen ei ole mikään ylenpalttinen upgreidaus, vaikkakin jo finaalipaikka itsessään on historiallinen. Prahassa voitto välierissä varmisti ensimmäisen MM-mitalin, mikä oli jo itsessään upea saavutus neljä vuotta aikaisemmin Calgaryssa saavutetun ensimmäisen arvokisamitalin jälkeen.
   
 10. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Naisten ja miesten pronssin arvostuksen ero on huima. Miehissä pronssia arvostetaan ihan eri tavalla, kuin naisissa, johtuen Kanadan ja USA:n jälkeen olevasta tasoerosta. Nyt tapahtunut upgreidaus vertautuu hyvin 1988 Calgaryyn.
   
  iSing tykkää tästä.
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Lainaus:
  Ronja Savolaisen kommentit eilisen pelin jälkeen kertovat kyllä kaiken oleellisen pronssin arvostuksesta:

  – Jos olisimme olleet pronssipelissä, olisin varmaan lähtenyt kotiin, En todellakaan halunnut pronssimitalia. Se saada jäädä hyllylle. Me haluamme jotain kirkkaampaa.
   
 12. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Parinkymmenen pronssimitalin jälkeen hopeaa on kuitenkin eri asia kuin ei ikinä mitalia ja sen jälkeen hopeaa.
   
 13. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Tällä penkkiurheilijalla kävi tunteet aika kuumina heti ottelun päätyttyä, mutta ehkä nyt saisi jotain järkevää tekstiäkin aikaiseksi.

  Ensinnäkin onnittelut naisten maajoukkueelle kaikkien aikojen MM-suorituksesta. Tämä kitkeräkin hopea on kaikkien aikojen paras suoritus ja Suomi haastoi Pohjois-Amerikkalaisia joukkueita paremmin kuin koskaan ennen. Onnittelut USA.lle voitosta, he tekivät parhaansa ja se riitti heidän osaltaan kultamitaliin. Heitä on turha syyllistää tuomaritoiminnasta.

  https://areena.yle.fi/1-50117553

  Koko ottelun puhuttavin tilanne on tietenkin tämä hylätty voitto-osuma jatkoajalla. Tähän on otteluseurannan puolelta esitetty monia näkökulmia, ja yritän nyt itse summata, miksi tässä on koettu vääryyttä. Jenni Hiirikoski ajoi oman vetonsa irtokiekkoon Yhdysvaltojen maalille, kaatui maalialueen ulkopuolella Yhdysvaltain maalivahtiin Rigsbyyn, jonka jälkeen Petra Nieminen siivosi irtokiekon maaliin. Juhlat käyntiin, ilo irti ja tunnelma katossa. Kunnes tilannetta tarkistellaan pitkään videotuomarin pyynnöstä(?) ja lopulta maali hylätään. Vasta ottelun jälkeen IIHF kertoo, että hylkäämisen syynä on maalivahdin häirintä. Ensin tuomari kuitenkin nosti kätensä pystyyn Yhdysvaltalaisrangaistuksen merkiksi, ja käytännössä alkuperäisen tuomion mukaan Suomi tekee maalin siirretyn rangaistuksen aikana. Käytännössä tulkinnanvarainen tilanne on siis se, tapahtuuko kontakti maalivahdin alueella, se määrittää kumman pelaajan rike kyseessä on. Käytännössä kontakti itsessään on selkeästi maalivahdin alueen ulkopuolella, jolloin Rigsby kamppaa Hiirikosken. Hiirikosken luistin on kuitenkin hiuksenhienosti käynyt maalivahdin alueella, ja poistuu sieltä juuri kontaktihetkellä. Näin syntyy tulkinnanvarainen tilanne, jota tutkitaan vaikka ja kuinka.

  Tuloksena maalin hylkäys, mutta Rigsbylle kampituksesta kaksi minuuttia. Tämä on ensimmäinen mysteeri: miten maali voidaan hylätä Hiirikosken rikkeen takia, jos sama kontakti oli myös Rigsbyn jäähyn arvoinen rike? Tälle IIHF löytää selityksen. Videotuomari ei voi sääntöjen mukaan kyseenalaistaa tuomarin jäähyvihellyksiä, mutta maalin oikeellisuuden hän pystyy. Videotuomari tekee - monien mielestä väärän - tulkinnan, että Hiirikoski häiritsee maalivahtia. Päätuomari hylkää maalin, mutta alkuperäinen tuomio Yhdysvaltain rangaistuksesta pysyy. Tämä Schrödingerin kontakti, joka on samaan aikaan sekä hyökkäävän että puolustavan joukkueen rike, menee sääntöjen puitteissa oikein - mutta ei kenenkään oikeustajun mukaan. IIHF hengähtää helpotuksesta, sillä jokainen tuomari, toimitsija ja jääkiekkoliiton puheenjohtaja voi piiloutua "tilanteessa toimittiin sääntöjen mukaan" -kortin taakse pakoilemaan vastuuta. Kukaan ei edes mainitse sitä, että tuomari saa halutessaan esimerkiksi perua kyseisen jäähyn pelikatkon aikana, täysin sääntöjen mukaan. Nyt tilanteesta jäi lähinnä fiilis, että Suomelta vietiin MM-kulta, mutta kompensaationa annettiin kahden minuutin ylivoima koska tuomio oli raaka.

  Käsittämätöntä on myös, miten liiton puolelta kukaan ei kommentoi, että kyseinen porsaanreikä säännöissä tulisi tukkia. On maalaisjärjellä aivan naurettavaa, että säännöt kieltävät oikeiden tuomioiden antamisen sen perusteella, mitä videolta saadaan katsoa ja mitä ei, jos kuitenkin tulkitaan kontaktitilannetta, jonka lopputulos olisi kentällä tuomittaessa yksi kahdesta vaihtoehdosta tulkinnan mukaan. Kaikkien maailman sääntöjen ja lakien tulisi noudattaa niiden sääntöjen ja lakien alaisten ihmisten oikeustajua, jota vastaan mentiin pahasti tuossa tilanteessa. Hiirikoski yritti parhaansa mukaan väistää kiekkoa pomputtelevaa Rigsbyä, mutta maalivahti sukelsi jalkoihin maalivahdin alueen ulkopuolella. Kukaan Suomen joukkueesta ei kyseenalaista maalia ja myös USA:n pelaajien reaktiot kertovat hiljaisesta hyväksynnästä.

  Erillisen videotuomarin olemassaolo on hyvin kyseenalaista nykyisessä teknologiaympäristössä. Metro-areenan jokainen katsoja, pelaaja, valmentaja, huoltaja, bussikuljettaja ja baarimikko pystyi katsomaan tilanteen tänä arpomisaikana useista kuvakulmista HD-laadulla. Mutta ottelun päätuomari, joka on kaikista korkeimmassa vastuussa tuomaroinnin oikeellisuudesta, menee koppiin kuuntelemaan kuulokkeista mitä mieltä joku toinen on tilanteesta, katsomatta sitä itse videolta. Lopulta joku myyttinen hahmo jossain "yläkerrassa" sanoo oman mielipiteensä, ja tuomarin ei oikein auta kuin luottaa siihen mitä sieltä kuullaan, ja viheltää alkuperäistä tuomiotaan vastaan. Jos jopa jalkapallossa on annettu pääerotuomarille välineet tehdä oikea ratkaisu pelin tärkeimmistä tilanteista, on naurettavaa että siihen ei saa kyetä jääkiekossa. Olisi erittäin helppoa antaa tuomarille ruutu josta kelailla tilanne useista kuvakulmista, jolloin hän voi tehdä oman päätöksen ja tulkintansa maalin suhteen. Tämä myös varmaan nopeuttaisi videotarkistusta. Yksi suuri virhe oli, että jäällä annettu tuomio käännettiin vaikka kyseessä oli varsin 50/50 tilanne. Yleensä alkuperäinen tuomio muutetaan vain jos se on selvästi väärin.

  Toinen suuri kritiikin kohde on maailmanmestaruuden ratkaiseminen voittolaukauksilla, koska se ei kerro joukkueiden paremmuudesta paljoa mitään. Ymmärrän jotenkuten voittolaukaukset muissa vaiheissa, koska ei olisi kohtuullista pelata kolmea erää ja sen jälkeen kolmea jatkoerää, jos seuraavana päivänä on voittajalle tarjolla MM-finaali ja häviäjälle pronssiottelu. Mutta finaalin jälkeen ei enää ole muita otteluita. Jatkoeriä voitaisiin pelata hamaan loppuun saakka. Usein tämä optio rankkareihin johtaa väsähtäneemmän joukkueen passivoitumiseen (ei ehkä tässä ottelussa) ja rankkareiden odotteluun, sen sijaan että jatkoajalla pyrittäisiin tekemään voitto-osuma. Kummallisinta on, että rankkareista eivät tykkää pelaajat, katsojat, valmentajat, tai oikein kukaan muukaan - ja silti niillä ratkotaan MM-kulta. Voisivat vaikka pelata kolmella kolmea vastaan jos ratkaisu halutaan nopeammin.

  Tästä on vaikea päästä ihan heti ylitse. Lisäksi IIHF:n kommunikointi tilanteesta oli erittäin huonoa. Katsojille ei kerrottu miksi maali hylättiin, mistä rangaistus tuli ja miksi tilannetta edes lähdettiin tarkistamaan videolta kun tuomio jäällä oli maali.

  Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

  EDIT: Mainittakoon nyt vielä että nämä kisat yllättivät minut viihdyttävyydellään ratkaisupeleissä. Finaali oli penkkiurheilua parhaimmillaan (ja pahimmillaan) ja kaikki jääkiekkoa pelanneet naiset näyttivät että naisjääkiekkokin voi olla viihdyttävää ja herättää tunteita. Valitettavasti IIHF ei tunnu ajattelevan samalla tavalla vaan puuhastelee sääntöjen, tuomareiden ja johdon laadun osalta. Faselin kommentit finaalin jälkeen "Minä vasta saavuin tänne, joten en tiedä" herättäisivät hilpeyttä jos eivät olisi noin surulliset. Naisten MM-finaali, etkä voinut kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajana saapua ennen ottelun päättymistä tai edes katsoa ottelua?
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 09.15
  Hexa, Risa, ahal ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 14. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Katkeraa kalkkia ja ei tee mieli katsoa tuon pelin uusintoja. Oikeusmurha että se maali hylättiin.
   
 15. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 16. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Helvetin pahalta tuntuu edelleen. Ei välttämättä niinkään hylätty maali, vaan itse lopputulos. Ainutlaatuinen sauma voittaa kotikisoissa maailmanmestaruus. Riikka Sallisen uskomattoman uran kruunu. Aivan mieletön taistelu kääntyi jo otetun mestaruuden kautta äärimmäiseen pettymykseen. Eilinen olisi voinut olla se päivä. Tuolla pelinkuvalla jo jatkoajalle pääseminen - rankkarikisasta puhumattakaan on todellinen ihme. Tasoero on iso, sitä ei käy kieltäminen. Silläpä tämä pahalta tuntuukin. Ei tule joka arvokisoissa tilannetta, jossa sekä Kanadan, että USA:n kaataminen on näin lähellä.

  Mutta siihen hylättyä maalia edeltäneeseen ylivoimahyökkäykseen. Oi, kumpa Hiirikoski olisi malttanut syöttää vierelleen Salliselle. Miettikää; Sallinen (Hiirikoski, Räty) MM-mestaruusmaalin pöytäkirjassa. Jatkoajalla, kotikisoissa. Kolme ehkäpä Suomen naiskiekon suurinta nimeä. Jotain todella kaunista.

  Ylpeä jokaisesta pelaajasta joukkueessa. Huima taistelu. Menee heittämällä oman urheilunseuraamishistorian TOP5 muistorikkaimpien matsien joukkoon.

  Ei unohdu, kiitos.
   
 17. Salama44 Jäsen

  Suomen naisten maajoukkue nousi näissä kisoissa peltaktiselta kypsyydeltään suurten joukkoon. Kukaan muu ei tällä hetkellä pysty haastamaan Kanadaa ja USA:ta niin kuin Suomi. He eivät voi olla enää varmoja kulta-tai hopeamitalista vaan pronssimitali on myös mahdollinen.

  Nuorille jää kytemään ajatus siitä että tämä vääryys vielä joskus korjataan. Se voi tapahtua vielä joskus Euroopassa pelattavissa kisoissa tai seuraavissa kotikisoissa vajaan 10 vuoden kuluttua.
   
  Carlos, jalperi & JypFabu tykkäävät tästä.
 18. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Luulen että juuri tästä syystä lopputulos oli jopa parempi kuin maailmanmestaruus. Eli tytöt näyttivät että kyllä, he ovat tarpeeksi hyviä kultaan, taisteluilme oli hurja, ja siihen päälle sitten vielä vääryydeltä tuntuva kirvelevääkin kirvelevämpi tappio josta tullaan puhumaan vuosia ellei vuosikymmeniä. Tämä näkyy varmasti tyttökiekkoilun harrastajamäärissä, mikä luvalla sanoen on ollut tähän asti aika heikko. Juniorivalmennus toimii selvästi kun vähistäkin pelaajista saadaan näin loistava joukkue kasaan. Sunnuntai-iltana oli monta kotisohvaa jossa joku pikkutyttö päätti että "mä haluun kanssa tonne".

  Ja sitäpaitsi, maailmanmestaruuden voittanut joukkue kuuluu saatella hävittäjäsaattueessa kotiin. Kotikisoissa tämä ei olisi toteutunut, joten otetaan vaikka ensi vuonna sitten koko potti!
   
 19. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Eiköhän tässä ole jonkinlainen nuorennusleikkaus edessä, joten tuskin pariin vuoteen ollaan finaalissa.
   
 20. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Sehän tässä ottaakin niin paljon pattiin. Siellä on ainakin muutama tärkeä pelaaja, joiden ura ei ehkä seuraaviin kisoihin enää jatku. Kyseenalainen maalin hylkäys vei näiltä pelaajilta sen mahdollisuuden lopettaa ura ehdottomalla huipulla.

  Toki ei tässä ehkä niin radikaalia nuorennusleikkausta ole kertalaakista tulossa, että tilanne yhtäkkiä muuttuisi merkittävästi huonompaan suuntaan. Noora Rädyn uran jatkuminen lienee se merkittävin kysymysmerkki. Uskoisin kyllä, että Räty uraansa jatkaa, jos vain puitteet uran jatkumiselle ovat kunnossa, kun CWHL kuitenkin tulee nyt tiensä päähän. Tuskin tietää tässä vaiheessa itsekään, että mitä tuleman pitää.

  Toisaalta tämä turnaus antaa katkerasta lopusta huolimatta isoa boostia Suomen naiskiekkoilulle ja tämä varmasti näkyy jollain tapaa jo ensi vuoden kisoissa. Suurempia vaikutuksia saadaan toki odotella muutama vuosi.
   
  Zibbazubba tykkää tästä.
 21. Salama44 Jäsen

  Otetaan positiiviset asiat naisten MM-kisoista.

  Turnauksessa palasivat kaikki parhaat pelaajat toisin kuin tulevissa miesten MM-kisoissa.

  Suomi nousi aivan uudelle tasolle ja teki saman kuin Leijonat 1988 Olympiakisoissa eli saavutti ensimmäisen kerran arvokisojen hopeaa.

  Vaikka fyysisesti ja pelillisesti ollaan tottakai lähtökohtien vuoksi jäljessä niin pelitaktisesti ja valmennuksellisesti ollaan samalla tasolla ellei edellä, koska saadaan niin paljon irti materiaalista.

  Suomi voi tästä lähtien asettaa joka kisoihin tavoitteeksi finaalipaikan. Tämä turnaus osoitti että suurten kaataminen on mahdollista eikä vain kerran vaan jopa kaksi kertaa peräkkäin. Kullasta ei kannata uhota, mutta ei tämän jälkeen pronssiottelu voi olla enää mikään tavoite. Finaaliin pääsy antaa mahdollisuuden kuitenkin pelata mestaruudesta.

  Kisojen kiinnostavuus lisääntyi huomattavasti. Vaikka kokonaisyleisömäärä oli vain 51 000 katsojaa niin aiempi ennätys Euroopassa pelatuissa kisoissa oli 15 000. Pelejä oli nyt enemmän, mutta onhan muutos iso ja Suomen naisten ansiota. Suomen pelien ka. oli yli 4000 katsojaa ja välierä ja finaali keräsivät miljoonayleisön televisioiden ääreen. 60 000 olisi ollut lähempänä jos olisi pekattu kaikki pelit isoissa halleissa eikä osaa harjoitushallissa.

  Kisoista uutisoitiin, kirjoitettiin ja kommentoitiin laajasti vimeiseen ratkaisuun asti ja se jatkuu edelleen vaikka jotkut väittivät ettei asia ja naisten jääkiekko kiinnosta niin laittoivat vain uutta kommenttia:)

  Kisojen aiheuttama boosti naisten joukkueelle ja heidän faneilleen on valtava. Sen näki jo siitä miten pelaajat otettiin peliin vastaan kunniakujan kautta. Toivottavasti tukijat ymmärtävät myös jatkossa naiskiekon näkyvyyden lisääntymisen niin että kehittymismahdollisuudet paranevat.

  Kotikisoihin satsaaminen ja Olympiakisojen jälkeen lisätty tuki näkyi selvästi joukkueen harjoittelussa ja itse pelaamisen kehityksessä. Nuoria pelaajia Holopaisen, Vainikan, Laitisen ym. johdolla on nyt tulossa joukolla tavoittelemaan kisapaikkaa ja menestystä. Kilpailu siitä kovenee. Joku haluaa vielä joskus olla se pelaaja joka tekee sen finaalin ensimmäisen voittomaalin. Petra Niemisestä oli jo tulla Ville Peltosen seuraaja naisten puolella, mutta se jäi vielä tulevaisuuteen.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019 klo 13.27
  JypFabu tykkää tästä.
 22. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Tossa ei ole mitään upeaa.
  Sääli boonuksia. Saisko Selänne takautuvasti Torinosta, kun sielläkin olisi kyllä niin ansaittu, mutta helvetti sentään kun siellä oli se toinenkin joukkue.
  Mennyt aivan naurettavaksi koko akkojen kiekkotouhu. Karmee itku ja parku ja jotain sääli kultamitaleja, torijuhlaa ja boonuksia vaan ja sitten soitellan Faaselit ja kaikki läpi ja mangutaan kuin pikkulapset että kerro nyt meille miten tuomio meni väärin, kun itsetunto ei kestä myöntää että paskempia oltiin. Naurettavaa pelleilyä.
   
  Wire tykkää tästä.
 23. Wire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Tuo on ihan hemmetin noloa, hävettää.

  Seuraavaksi voitaisi laittaa 1974 mitalijuhlat pystyyn ja jakaa vanhoille gubeille mitskut.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019 klo 19.29
 24. Zibbazubba Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  Rahallinen tuki pelaajien pankkitilillä hävettävää? Joo, on "kultabonus"-nimellä, mutta se ei taas ole keltään pois, laitetaanko tilille 5000e vai 7000e.

  Hävettävää on nämä kultamitalien teetättämiset. Niiitä ei tietenkään oteta vastaan.