Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Naisten maajoukkue

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana Museoesine, 15.11.2009 klo 19.35.

 1. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Ihan muistin virkistämiseksi, Selänne sai jo Torinosta torijuhlat, heti hävityn olympiafinaalin jälkeisenä yönä. Finaalipaikka on Suomen tähänastisen naisjääkiekon suurin saavutus, joten sitä sietääkin juhlistaa. Rahallisesta bonuksesta on myös hyötyä, koska toisin kuin miesten sarjassa, naisten jääkiekosta saatavat tulot ovat mitättömät, alle 10 000 euroa vuodessa. Tämän takia on tavallista, että naiset käyvät toisissa töissä jääkiekon ohella elättääkseen itsensä.

  Lainaus:
  Mikään virallinen taho ei ole jakamassa kultamitaleja. Se on eri asia, jos joku yksityishenkilö haluaa järjestää omat kissanristiäisensä, joissa jaetaan leikkimitaleja.
   
 2. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  No miksi niille ei vaan voi antaa sitä rahaa? Vielä ennemmin miksi vaika sitä samaa rahaa ei laiteta tyttöjen kiekkoon? Tälläinen teennäinen kultaboonus paska on juurikin teennäistä paskaa, vaikka kuinka olisi muka hienoja ideoita taustalla. Naurettavaa itkua ja ulinaa on siitä ettei vaan riittänyt. Paska maku jää aina tuollaisesta pelleilystä.
   
 3. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 4. EmeraldSapphire Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Pittsburgh Penguins, Carolina Hurricanes
  Lainaus:
  Siinä on kaksi erittäin hyvää kysymystä. Olisihan jääkiekkoliitto voinut muotoilla asian niin, että ovat erittäin ylpeitä historiallisesta saavutuksesta ja haluavat tukea naisten jääkiekkoa, jotta jatkossakin olisi mahdollista taistella kirkkaimmista mitaleista. Silloin varmaan internetin keskustelupalstailijat, joille asia ei mitenkään kuulu, olisivat suhtautuneet neutraalimmin rahalliseen avustukseen. Kieltämättä on jokseenkin typerää mediapelleilyä brandata rahalahjoitus jonain lohdutuskultana.

  Palaan vielä aiempaan kommenttiisi: "Mennyt aivan naurettavaksi koko akkojen kiekkotouhu." Se ei ole naisleijonien syytä, jos jääkiekkoliitto käsittelee tilanteen noin naurettavasti. Kun katsoo Noora Rädyn aiempaa kommenttia, näyttää siltä, että pelaajilta ei ole edes kysytty, mitä he haluavat.
   
  Viimeksi muokattu: 18.04.2019 klo 21.24
 5. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Minä puhun kokonaisuuksista. Naisjääkiekkoa yritetään vähän väkisinkin puskea porukalle ja asia vituttaa minua. Ei ole silti minulta pois ja jos joku kuvittelee että tällä puskemisella voitettaan jotain niin en kyllä jaa heidän käsitystään. Tästä päästään sitten sekä joukkueen tekemiseen, joukkueen johdon tekemiseen ja liiton tekemiseen. Jos sä samaan aikaan vaadit että pitää kohdella ja pitää ammattimaisena sitä ja tätä ja seuraavaksi vedät jotain helvetin säälikultaa ja karmeita itkuja yhdestä tappiosta ja tuomarien haukkumista, niin kuinka ammattimaisen kuvan sä itsestäsi annat? Valmentaja tehnyt mediassa ennen ja jälkeen kisojen lähinnä ihan kaikkensa sen ammattimaisen kuvan poispyyhkimiseksi. Itkua sen sijaan ja esim. taklaamisen vähättelyä yms. lapsellista on kyllä tullut rekkalasteittain.

  Pitäisi siis saada olla kuin pikkulapsia, joille rahaa pitäisi sataa mystisestä rahapuusta, mutta sitten kyllä yritetään vakuuttaa miten ammattimaista touhu on ja siksi pitäisi panostaa enemmän. Missä HELVETISSÄ se ammattimaisuus näkyy? Ei ainakaan siinä showssa mikä siellä finaaleissa ja sen jälkipuinnissa on tehty! Ämmät osaa edes hävitä! Missä on joukkueen kapteeni kertomassa, että peli pelattu, oikein meni, pulinat pois ja ens kerralla pelataan kahta kovempaa? Ei kun itkupotkut vaan ja seuraavaksi taas huudetaan että tyhjästä pitää saada lisää rahaa.

  Jos tätä touhua pyörittäisi oikea ja kilpailullisella markkinoilla toimiva yritys niin kaikki olisi saanut jo kenkää tai firma olisi konkurssissa. Koko touhu muistuttaa Mestistä. Kaikki pitäisi sada, just nyt, mulle, heti, mutta itse ei tarvitse kyllä tehdä mitään, paitsi itkeä mahdollisimman paljon omaa kurjuutta ja mahdollisimman kovaa.

  Sääli noille naisille kuten Räty jotka oikeasti on "lätkäjätkiä" tai mimmejä tai mitä vaan.
   
 6. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Ei ne tainneet rahaa vaatia vaan liiton aloitteesta ja suunnalta tuli tämä kultabonus.

  Lainaus:
  Ei ole joukkueen vika jos kaikki ympärillä vetävät homman vituiksi. Ei ne naiset halunneet säälimitaleja tai torijuhlia tai muuta vastaavaa. Turha heitä on ämmiksi haukkua.

  Ja finaaleissa show nimenomaan vaikutti ammattimaiselta. Pelattiin taktisesti kypsää lätkää ja annettiin kaikki likoon.

  Lainaus:
  Tässä:

  MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Jenni Hiirikoski antoi tunnustusta finaalivastustajallekin: "Eiköhän se mitalin väri tästä kirkastu"

  Linkki MTV:n sivuille.

  "– Täytyy kuitenkin kunnioittaa tulosta. Onnittelut jenkeille, kapteeni totesi rehdisti. "

  Lainaus:
  Missä? Yksi konkreettinen esimerkki siitä, että pyydetään lisää rahaa finaalitappion jälkeen? Kuka naisista näin sanoi?

  Lainaus:
  Pelaajat ovat pettyneitä koska luulivat jo voittaneensa maailmanemstaruuden ja kyseenalaisen tuomion jälkeen hävisivät sen. Kyllä sen ymmärtää että vituttaa. Onneksi miesten lätkässä tänä keväänä kukaan ei jäänyt itkemään Liigan välierien jälkeen tuomaritoiminnasta...

  Aivan samanlaista ulinaa tulisi jos meihille kävisi MM-kisoissa samalla tavalla, paitsi ehkä kymmenen kertaa voimakkaammin.

  Ylipäätään harmittaa tuo naisten ja naisjääkiekon vastaisuus mikä viestistäsi paistaa. Vaikka he nyt olisivatkin katkeroituneet voitosta niin turha nimitellä ketään "ämmiksi".

  Summa summarum:

  Lainaus:
   
 7. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Ne on rahaa vaatineet jo iät ja ajat ja ulisseet kun ei tuu porukka katsomaan. Pelkästään maajoukkueen päävalmentaja on ollut useasti esillä rahasta. Minä, kuten viestissäni sanoin puhun kokonaisuuksista
  Lainaus:
  Ämmämäistä itku koko organisaatiolta, medialta jne. missä on ollut joukkueen ulostulo? Oletko nähnyt? Minä en.
  Lainaus:
  Jos mielestäsi on kypsää lätkää vetää bussia ja pelillisesti hävitä sata nolla, niin kai se on kypsää ja voittavaa. Minusta ei. Inhorealistista se tokikin on.

  Lainaus:
  Voit lukea kommenttini asiaan tuosta yltä. Ei ole tullut organisaatio, valmentaja, saati joukkue kertomaan että antakaa jo olla.

  Lainaus:
  En minä sanonut että joku olisi pyytänyt lisää rahaa finaalin jälkeen. Lueppas uudestaan. Rahasta on itketty ja pitkään. Tekoja vaan ei ole.

  Lainaus:
  Joo siellä on soiteltu faaselille, kun Rautakorpi vähän ulvas.
  Lainaus:
  Millon viimeksi? Pari juorulehteä jaksoi yrittää viimeksi ja loppuja ei kiinnostanut vittujakaan. Toki pari jatkoajan nimimerkkiä edelleen ulisee asiasta, vaikka turpaan tuli ja sillä hyvä.
  Lainaus:
  No sepä ei voinut myöskään olla näkymättä vestissäsi. Onhan se kurjaa kuinka miehet ei tuu maksaan omilla toimillaan naisille rahaa, että saavat harrastella. Sitten kun sen asian sanoo niin itku ja kurjuus. Misogynististä paskasakkia ja kaikkee. Minä olen ollut vuosia tekemisissä naiskiekkoilun kanssa ja enhän ikinä voisi haluta että se "nousee" omille jaloilleen. Minä ennemmin haluan että se on kuin ilmapallo puskettuna täyteen teennäistä paskaa, ulinaa tasa-arvosta ja päättömiä vaatimuksia, koska sillä rakennetaan vankat tukijalat. Usko tai älä, mutta minä olen kaikkea muuta kuin naisjääkiekkoa vastaan. Jos ne vaan laittaisi ne rukkaset kouraan ja tekisi sen paskahomman mikä olisi tehtävä. Kun ei mikään nouse pelkällä toivolla ja jonkun puskemalla rahalla, vaan sitä paskaa pitää syödä. Sillä rakennetaan se vankka pohja.
   
 8. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Sanoit, ja vielä ystävällsiesti lainasin sen kohdan sinulle. Mutta turha varmaan väitellä jos ei olla edes samaa mieltä siitä mitä sinä olet sanonut, muiden sanomisia on sitten varmaan entistä vaikeampi kommentoida.

  Lainaus:
  Ammattimaista on (mielestäni) se, että tekee siellä jäällä parhaansa ja kykenee hyviin tuloksiin.

  Lainaus:
  Eli ensin valitat miksei kapteeni sanonut mitään, ja kun näytetään että on sanonut, niin sanotaan että se olikin organisaatio, valmentaja ja kaikki yksittäiset pelaajat joiden pitäisi näin sanoa. En tiedä mikä organisaatio sen tulisi olla, jääkiekkoliittoko? Se on toki valitettavaa jos valmentaja lähinnä valittaa medialle muiden toiminnasta. Mustonen on ollut median kanssa aika susi ja olen samaa mieltä kanssasi siitä että hän ei ole naiskiekkoilun arvostusta onnistunut ulostuloillaan parantamaan.

  Lainaus:
  Siinä oli se jos mikä viittaa tällaiseen hypoteettiseen "jos näin tapahtuisi" tilanteeseen. Ei sillä, 2014 MM-finaalin jälkeen oli aika samanlaista meininkiä mutta silloin peli ei kulminoitunut yhteen tuomioon niin paljon. Joukkueen kapteeni Olli Jokinen kommentoi jälkikäteen näin tapahtumia:

  Tuomarifarssi ei unohdu – Olli Jokiselta suoraa puhetta Leijonien kokemasta huutavasta vääryydestä: ”Se oli ihan järkyttävää”

  "– Se finaali harmittaa edelleen. Se oli ihan voitettavissa oleva peli. Harvoin itse haen vikoja muualta kuin omasta itsestäni, mutta pakko vielä jälkeenpäinkin mainita, että se tuomaritoiminta oli ihan järkyttävää. Ratkesiko se siihen? Sitä me voimme jossitella, eikä kukaan saa ikinä tietää, miten olisi käynyt erilaisella linjalla, Jokinen toteaa Ilta-Sanomille."

  Onko se kohu toisaalta tälläkään kertaa enempää kuin pari juorulehteä. Pari päivää mennyt ja Jatkoaika alkaa olla ainoa paikka jossa tästä vielä puhutaan.

  Siitä kokonaisuudesta, olen samaa mieltä että naiskiekossa on ainakin aiempina vuosina huudettu rahan perään vaikka sitä ei ainakaan lipputulojen, sponsoreiden tai TV-sopimusten kautta ole ansaittu. Turha kuitenkin tämän finaalin jälkeen lähteä lyömään lyötyjä kun tässä yhteydessä ei ole pelaajien toimesta tullut mitään sellaisia lausuntoja, että sitä ansaitsisivat. Pari pelaajaa toki totesi, että mielestään tuomio meni väärin.
   
 9. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Vastaan loppuihin, ehkä joskus. Mutta nyt oli niin ala-arvoinen suoritus, että oksat pois. Pistetääs nyt mitä sanoin ja mitä väität minun sanoneen. Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä kerron, ainakin mielestäni, varsin selvästi skenaarion missä jälleen joku huutelisi, että pitäisi saada lisää rahaa. Asia mistä naisten jääkiekkomaajoukkue on tullut varsin tutuksi. Jostain syystä sinä nyt otit tästä pätkän ja väität minun sanoneen että vaativat lisää. "Ei kun itkupotkut vaan ja seuraavaksi taas huudetaan että tyhjästä pitää saada lisää rahaa.", ei kyllä ainakaan allekirjoittaneelle ilmaisen jo tapahtunutta muotoa, kun vertaa siihen aiempaan, samaan kappaleeseen, lauseeseen ja kirjoituksen tekstiin. Toki jos jättää sen asiayhteyden pois niin kai sen voi noinkin tulkita, mutta on kyllä vähän hakemalla haettua.
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2019 klo 03.29
 10. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tällä viikolla tiedotettiin olympiakomitean talvilajien urheilija-apurahoista ensi talvelle. Historiallisen MM-hopean Espoossa voittaneista pelaajista 19 sai tulevallekin kaudelle 10 000 euron urheilija-apurahan. Joukkueessa oli kaikkiaan 23 pelaajaa, joista Riikka Sallinen ja Venla Hovi lopettivat pelaajauransa. Yle uutisoi, että opiskelut päätökseen saanut Isa Rahunen päättää maajoukkueuransa ainakin toistaiseksi keskittyäkseen seurajoukkuepelien lisäksi ammattiinsa. Kolmosmaalivahti ja NCAA-yliopistokaukaloihin siirtyvä Jenna Silvonen sai 6 000 euron apurahan seitsemän muun maajoukkuetason pelaajan tavoin. Heidän joukossaan on jo aikuisten arvokisoissa esiintyneitä pelaajia sekä tulevaisuuden arvokisaedustajia. Tammikuun harmillisen loukkaantumisen vuoksi MM-kotikisat katsomosta seurannut maalivahti Meeri Räisänen on myös 6 000 euron apurahan saajien joukossa.

  Naisleijonathan ovat muutamana aiempana vuotena saaneet urheilija-apurahaa olympialaisiin ja MM-kotikisoihin valmistautumiseen. Itse etukäteen pelkäsin hieman, että palataanko Naisleijonien osalta jälleen nollalinjalle. Historiallinen MM-finaali kotijäällä ja siellä videotarkastuksen päässä ollut maailmanmestaruus olivat kuitenkin sen verran näkyvästi esillä, että päättäjillä ei onneksi ollut pokkaa leikata apurahoja. Päätös oli sikälikin naiskiekon kannalta tärkeä, että seuraavat olympialaiset ovat jo 2022 eli Naisleijonat saattavat nyt pysyä apurahoilla koko olympiadin ajan. Ainakin paine myönteisten päätösten jatkamiseen on kova, kun tässä on nyt jo useita peräkkäisiä vuosia, kun Naisleijonien pelaajille on myönnetty apurahoja.

  Kävin läpi talvilajien apurahapäätökset 2010-luvulta ja alla niistä pientä yhteenvetoa. Vuosilukujen kohdalta löytyy vielä linkit päätöksiin.

  2019
  19 x 10 000 €
  8 x 6 000 €

  2018
  22 x 10 000 €
  5 x 6 000 €
  ->
  2019 MM-hopea

  2017
  8 x 5 000 €
  ->
  2018 olympiapronssi

  2016
  4 x 5000€
  ->
  2017 MM-pronssi

  2015
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2016 MM-kisojen 4. sija

  2014
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2015 MM-pronssi

  2013
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2014 olympialaisten 5. sija

  2012
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2013 MM-kisojen 4. sija

  2011
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2012 MM-kisojen 4. sija

  2010
  ei apurahoja naiskiekkoilijoille
  ->
  2011 MM-pronssi


  Vaikka olenkin hieman skeptinen asian suhteen, toivon naiskiekon kääntävän kotikisojen menestyksen ja näkyvyyden jonkinlaiseksi buumiksi myös seurajoukkuetasolla Naisten Liigan otteluiden katsojamäärissä. Vähintäänkin toivon, että Jääkiekkoliitto kantaa Naisleijonien osalta kortensa kekoon ja panostaa maajoukkueotteluiden järjestelyihin ja markkinointiin aiempaa enemmän. Väitän, että katsojapotentiaalia olisi myös Naisleijonille, kunhan otteluita ei piiloteta vanhaan tapaan jonnekin Vierumäelle tai pelata Hakametsässä keskellä arkipäivää klo 12. Miestenkään puolella seurajoukkueet eivät kerää samalla tavalla satunnaiskatsojien kiinnostusta kuin maajoukkueen esitykset. Maajoukkueen kautta kannattaisi naistenkin puolella lähteä kasvattamaan katsojamääriä.
   
 11. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Katsellut noita naisten futis-kisoja niin on aika miellyttävää katsottavaa. Taitoa on huikeasti eikä tarvi ihmetellä jos katsojia saavat jatkossakin. Mielestäni nais-futis on paljon lähempänä miesten futista jos verrataan kiekkoon naisten ja miesten välillä.
   
 12. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Itse en ole kokenut tuota iänikuista vertailua miesten ja naisten välillä koskaan oikein mielekkäänä. Se ei ole ainakaan omalla kohdalla ollut minkäänlainen kriteeri, että voisin viihtyä naiskiekon parissa. Eroja on, mutta niin niitä on miestenkin kohdalla eri sarjoissa ja arvokisoissa. Useimmiten ne kaikki kuitenkin tunnistaa jääkiekoksi ja viihdyn kaikkien eri ilmenemismuotojen parissa.

  Olen itsekin tykännyt meneillään olevista jalkapallon MM-kisoista. Naisten kohdalla oikea täysammattilaisuus on ollut jo jonkin aikaa mahdollista parhaille pelaajille, mikä mahdollistaa täyden omistautumisen lajille ilman kompromisseja. Naisten jalkapallo on varmasti lähempänä miesten vastaavaa jo sitäkin kautta, että säännöt ovat samat toisin kuin jääkiekossa.

  Välillä kuulee, että jääkiekossa pitäisi nuo sääntöerot poistaa naistenkin kohdalla. En ole täysin vakuuttunut siitä, vaikka näitä puheenvuoroja on kuultu pelaajiltakin. Kaikesta huolimatta taklaaminen ei ole se olennaisin osa jääkiekon olemusta. Etenkin kansainvälisellä tasolla kontaktia on jo nykyisilläkin säännöillä aika paljon selvien taklausten ollessa kuitenkin kiellettyjä.
   
 13. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Jääkiekkoliiton tulospalvelun mukaan naismaajoukkueiden turnaus Suomessa on viime vuosista poiketen näköjään joulukuun sijaan jo elokuussa.

  20.08.2019 klo 15:00 RUS - JPN, Vierumäki 2
  20.08.2019 klo 19:00 CZE - FIN, Vierumäki 2
  21.08.2019 klo 15:00 SWE - JPN, Vierumäki 2
  21.08.2019 klo 19:00 FIN - RUS, Mikkeli
  22.08.2019 klo 15:00 JPN - CZE, Vierumäki 2
  22.08.2019 klo 19:00 SWE - RUS, Vierumäki 2
  23.08.2019 klo 15:00 JPN - FIN, Vierumäki 2
  23.08.2019 klo 15:15 CZE - SWE, Vierumäki
  24.08.2019 klo 13:00 FIN - SWE, Kerava
  24.08.2019 klo 15:00 RUS - CZE, Vierumäki 2

  Aika vierumäkikeskeisesti mennään taas eli ei ole pelkoakaan, että noihin otteluihin eksyisi katsojia paikalle ainakaan helposti. Tai no, onhan tuolla Suomen pelit myös Mikkelissä ja Keravalla. Kenenköhän keravalaisen mieskiekkoilijan maajoukkueuraa kunnioitetaan samana iltana, kun sinne asti on saatu ottelu? Perjantain El Classicona löytyy myös klo 15.00 Vierumäen kakkoshallissa pelattava Japani-Suomi. Jääkiekkoliitto vetää taas hienosti vähäisenkin naiskiekon nosteen vessanpötöstä alas. Juhlapuheet panostamisesta ja todellisuus eivät oikein kohtaa.

  Ymmärrän, että Vierumäellä on hyvät puitteet harjoitella ja kerätä maajoukkueet yhteen. Jääkiekkoliitolla taitaa olla paikassa myös niin paljon rahaa kiinni, että senkin vuoksi joutuvat myös käyttämään paikkaa. Silti ainakin Naisleijonien pelit voisi pelata jossain ihmisten ilmoilla. Ainakaan elokuussa ei pitäisi olla liigapaikkakuntien jäähalleissakaan tungosta. Vierumäki on noin kahden tunnin ajomatkan sisällä ainakin Lahdesta, Hämeenlinnasta, Kouvolasta, Mikkelistä, Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Helsingistä, Espoosta ja Tampereesta, Vaihtoehtoja ainakin riittäisi ja varsinkin tuo Espoon halli osoitti olevansa Naisleijonille sopivan kokoinen ympäristö.

  Liitolta puuttuu vain tahto laittaa rahaa kunnollisen ottelutapahtuman järjestämiseen. Jostain kumman syystä (mies)Leijonien kohdalla se ei ole mikään ongelma, mutta naisten kohdalla tarvisi aina olla jokin paikallinen seura talkoohommissa. Kevään kotikisojen synnyttämän kiinnostuksen vanavedessä se ottelutapahtumaan käytetty raha voisi ihan hyvin tulla takaisinkin, mutta taitaapa valua tämänkin etsikkoaika hukkaan. Toivottavasti edes noihin MIkkelin ja Keravan otteluihin löytyy riittävästi porukkaa, että liitolla olisi seuraavalla kaudella enemmän rohkeutta.
   
  jalperi ja Isäntä tykkäävät tästä.
 14. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisleijonien heinäkuun lopun leirille nimetty Linda Välimäki ilmoitti tänä aamuna lopettavansa pelaajauransa. Ylen uutisessa asiasta enemmän.

  Asia ei ole merkittävä pelkästään Välimäen seurajoukkue Ilveksen kannalta, vaan myös Naisleijonien näkökulmasta, sillä Sallisen ja Välimäen ripustaessa hokkarit naulaan, MM-hopeajoukkueen 1. ja 2. ketjujen keskushyökkääjät poistuvat joukkueen kokoonpanosta. Onhan siinä saappaat hypättäväksi Naisleijonien seuraavalle ykkössentterille.
   
  Viimeksi muokattu: 24.07.2019 klo 11.02
 15. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mutta syistä ei ole mitään mainintaa. Olisi mielenkiintoista kuulla taustoja, hän on kuitenkin vasta 29v.
   
 16. Matbus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Asia ei ole merkittävä pelkästään Välimäen seurajoukkue Ilveksen kannalta, vaan myös Naisleijonien näkökulmasta, sillä Sallisen ja Välimäen ripustaessa hokkarit naulaan, MM-hopeajoukkueen 1. ja 2. ketjujen keskushyökkääjät poistuvat joukkueen kokoonpanosta. Onhan siinä saappaat hypättäväksi Naisleijonien seuraavalle ykkössentterille.[/QUOTE]

  Hyvä pointti tämä. Uskon, että kyseinen ongelma tödennäköisesti ratkaistaan Susanna Tapanin ja Noora Tuluksen avulla
   
 17. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Kyllähän Naisleijonista löytyy tosiaan senttereitä. Tapanin ja Tuluksen lisäksi joukkueesta löytyy myös Tanja Niskanen, joka teki Naisten Liigassa päättyneellä kaudella jopa enemmän pisteitä kuin Välimäki.

  Ongelma on vain siinä, että Sallinen ja Välimäki ovat jo vuosia kantaneet kahden tärkeimmän sentterin vastuuta. Onko muista hyppäämään siihen vastuuseen nopealla ja fyysisellä kansainvälisellä tasolla, kun joukkueen kokoonpanosta katoaa ykkössentterin sijaan samaan aikaan myös kakkossentteri?

  Sentterirooli on todella kokonaisvaltainen pelipaikka. Esim. Tapanilla riittää kyllä taitoa ja nopeutta. Sen sijaan riittääkö fyysinen vääntö ja hoitaako sentterin puolustusvelvoitteet yhtä mallikkaasti? Niskasella ja Tuluksella taas on kysymysmerkkinä hyppy alaketjujen puolustavammasta roolista vastuullisempaan rooliin. Tulus on lisäksi pelannut Naisleijonissa paljon laiturina. Lisäksi Viivi Vainikka on vasta ajanut itsensä sisään aikuisten maajoukkueeseen, joten en laskisi ykkkössentterin vastuuta hänen harteilleen. Sara Säkkisellä sama tilanne, eikä nyt edes mahtunut MM-hopeajoukkueeseen.
   
 18. Matbus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Niinpä, Tuluksesta voisi sen sanoa, että pelaa isoa roolia Luujassa ei siis pelkästään puolusta. On ollut tehokaskin siellä. Onhan siinä pohtimista miten kasataan palapeli uudelleen. Tietysti nyt kun MJ pelaajista ovat lopettaneet Sallinen, Hovi ja nyt Välimäki niin uusia kasvoja tarvitaan väkisinkin mukaan. Ketju spekulaatio on tietysti haastavaa, mutta varmaan kannattaa rakentaa vanhojen yhdistelmien päälle ja lisätä uutta "maalia".

  Esimerkiksi Tapani ja Karvinen ovat pelaneet usein yhdessä ja heidän ympärille kannattanee viritellä ykkösnyrkki, koska he ovat niitä joilta löytyy ominaisuudet haastaa Jenkit ja Kanukit joka vaihdossa. Kuka on se kolmaspyörä? Sitten Tulus ja Nieminen pelaavat samassa ketjussa Luujassa, joten heidän ympärille kakkosnyrkki. Vauhtiketju voinee pysyä semmoisenaan eli Hakala ja kumppanit. Rajahuhta ja Niskanen ovat sitten niitä, joita voisi ajatella kärkiketjuihin. Oikisikohan näissä mitään tolkkua?
   
 19. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lainaus:
  Välimäen Instagram-julkaisussa oli pidempi teksti, kun sinne mahtuu enemmän kirjaimiakin.
  Lainaus:
  Itsellekin tuli ensiksi sama reaktio, että 29-vuotiaalla olisi varmasti ollut vielä useita pelivuosia jäljellä. Toisaalta huipputason ylläpitäminen vaikeutuu tuossa iässä varmasti joka vuosi enemmän vuosien pohjatyöstä huolimatta. Ja jos siihen ei ole paloa, niin sitten ei ole. Välimäki ei selvästikään halunnut lähteä jäähdyttelemään, mihin hänen tasoinen pelaaja olisi varmasti ainakin jonkin aikaa pystynyt jopa Naisten Liigan tasolla. Ymmärrän senkin hyvin, koska hän on ollut vuosikausia jokaisessa joukkueessaan avainpelaajia.

  Naiskiekon puolella 29 vuotta on myös aika paljon, vaikka siellä tunnetaankin jonkin verran Riikka Sallisen, Karoliina Rantamäen ja Riikka Norosen kaltaisia pitkiä uria ja jopa yli 40-vuotiaita pelaajia. Kolmenkymmenen ikävuoden paikkeilla monella pelaajalla alkaa selvästi nousta esille kysymykset perheen perustamisesta, jota on ehkä lykätty siihen asti urheilu-uran vuoksi. Samoin naiskiekko itsessään elättää vielä kovin harvan pelaajan, joten toimeentuloon liittyvät kysymykset nousevat myös esille. Oma lukunsa on sitten fyysinen suorituskyky ja mahdolliset uran aikana kertyneet loukkaantumiset.
   
 20. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tiedän kyllä hyvin mitä huipputason urheilu - jääkiekosta puhumattakaan, vaatii. Toivon että Välimäen käsistä lähtee vähintään 2-3 korvaavaa pelaajaa maailmalle tulevina vuosina. Jo sitten ei ole epäilystäkään mikä oli oikea tie. Jos hänen junnuistaan kukaan ei breikkaa - on hänellä silti lyödä pöytään Suomalaista urheiluhistoriaa jota käytännössä jokainen Suomalainen voi vain kadehtia.

  Naiskiekko ei ole samanlaista kuin mieskiekko - harrastajia on vain raakasti liian vähän. Mutta se on silti huipputason kiekkoa, en muista nähneeni koskaan miesten peleissä niin aidosti fyysistä peliä kuin naisten huipputasolla - jossa suckercheckit ovat kiellettyjä, mutta laidat heiluu silti kovaa. Sama kuin kirjoitin juuri miesten ketjuunkin, en ole koskaan saanut tilaisuutta kantaa korteani kekoon kentällä, mutta tulen tekemään kaikkeni meidän tyttöjen ja poikin eteen.

  Mikään ei ole hienompaa kuin Suomen voitto. Aina ja joka tasolla. Joka sarjassa. Go Girls. Go Boys. Sininen & Valkoinen!
   
 21. Matbus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Jos olen oikein ymmärtänyt niin Välimäellä on tytär, joten sekin varmaan jonkin verran vaikuttaa päätökseen.
   
 22. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Laitoin tonne naistenliigan alle, mutta pistetään nyt tännekin, vähän enemmän taustaa AL:n jutussa


  Kuin puskista Välimäki kuitenkin ilmoitti keskiviikkona Twitterissä, että pelaaminen huipulla saa nyt jäädä. Onkohan kesän aikana tapahtunut jotain traagista?
  – Ei ole, Välimäki sanoo.
  – Ei muuta ihmeellistä kuin se, että olen hartaasti miettinyt, riittääkö minulla enää intoa ja paloa.
  Keskiviikkona vastauksen kuulivat kaikki: ei riitä.
  – Ehkä siinä taustalla olivat ne MM-finaalin tapahtumat. Minun oli vain vaikea ryhtyä treenaamaan. Salillekin piti mennä väkisin. Eihän se ole mielekästä, jos oma tahto puuttuu.


  ”Osta äiti mulle kukkelit, mä alan pelaan”: näistä sanoista alkoi 27 vuotta sitten Linda Välimäen hieno jääkiekkoura ja nyt se päättyy – osansa siinä on myös kevään dramaattisella MM-finaalilla
   
 23. Carlos Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Siis ymmärrän päätöksen, mutta siinä samalla haluaisin muistuttaa kaikkia uusia ja vanhoja kiekkoilijoita; jääkiekko on 90% pettymystä, 10% iloa. Mutta se 10% saa sen aina tuntumaan sen arvoiselta. Treenaaminen ei suju jos ei ole paloa, ehkä Välimäki oikeasti saa enemmän paloa aikaan junnujen treenauttamisessa, joka tarkoittaa sitä että 10 vuoden päästä Suomi ehkä korjaa tästä päätöksestä satoa.

  Mutta ihan vain näin jääkiekon fanina, ja sekä tyttö- että poikajääkiekkoilijan isänä, mieti nyt Linda vielä hetki (toivon että luet tämän). Eläkkeellä ehtii olemaan kymmeniä vuosia vielä sitten kun fysiikka ei enää salli huipputasolla pelaamista. Sitten ei ole enää mahdollisuutta päättää toisin. Nyt vielä on. Pystyt vielä antamaan Suomen naisjääkiekolle vuosikymmenen - siellä kaukalossa. Ihan taatusti niitä vuosia tulee ikävä ennemmin tai myöhemmin. On luonnollista että välillä takki on tyhjä, se mitä Suomen naisten maajoukkue koki Espoossa, on todennäköisesti katkerinta mitä kukaan nais- tai miesjääkiekkoilija on ikinä-missään-koskaan joutunut nielemään. Todella brutaalia ja epätodellista. Mutta hyvää siinä on se - että todennäköisesti kukaan teistä ei tule enää ikinä kokemaan mitään edes lähelle yhtä ikävää kaukalossa. Ironista kyllä - te teitte historiaa ihan uudella tavalla.

  Eikö tätä voisi nähdä myös niin, että tämän jälkeen, kukaan ei voi enää horjuttaa? Kukaan ei voi enää satuttaa? Kukaan ei voi enää masentaa??? Mutta sen sijaan, tämmöisestä kokemuksesta saa NIIN PALJON VOIMAA, että KUKAAN ei voi teitä enää PYSÄYTTÄÄ? Eikö tätä voi kääntää niin, että hey girls, let's play some hockey. Näytetään niille mitä Suomalainen nais-sisu saa aikaan kaukalossa. Koko kansa on Naisleijonista ihan aidosti älyttömän ylpeä, teidän ansiosta takuuvarmasti monta kymmentä pikkutyttöä tulee aloittamaan jääkiekon jo heti ensi vuonna - jotka muuten eivät olisi aloittaneet.

  Itse voin oikeasti sanoa että ennen viime kevään kisoja Espoossa, minäkin uskoin sen vanhan mantran että naiskiekko huipputasolla on vastaavaa kuin alle-teini-ikäisten poikien kiekko. Noh, nyt tiedän toisin, kaukana siitä. Se on valtavaa taistelua, ja monin paikoin jopa fyysisempää kuin miesten kiekko. Suomi on ylpeä teistä. Linda Välimäki, tehtäväsi on vielä kesken, don't let us down now. Suomi tarvitsee sinua, ja ylipäätänsä naisleijonia. Vielä on kesää jäljellä.
   
 24. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Onhan tuo mahdollista, että Välimäen mieli muuttuu vielä, kun on hetken aikaa poissa joukkuearjesta pelaajan roolissa. Ei olisi ensimmäinen lopettamispäätöksen jälkeen kaukaloon palaava naiskiekkoilija, kun on hetken aikaa saanut katsella asioita eri perspektiivistä.

  Toisaalta ymmärrän kyllä tuonkin, että takki on tyhjä toistuvien urheilullisten pettymisten jäljiltä. Espoon karvas MM-hopea ei nimittäin ollut Välimäelle ensimmäinen viime kausina, vaan seurajoukkuekeväät 2017-2019 päättyivät peräkkäin SM-hopeaan ensiksi Unitedin avainpelaajana ja sitten kaksi seuraavaa kautta Ilveksen keulakuvana. Välimäen pelillinen vastuu ja sitä kautta niin fyysinen kuin henkinenkin kuorma on näyttänyt olevan ihan älytön. Paljon Välimäki onkin saanut puristettua itsestään irti, mutta silti se joukkueen päätavoite on jäänyt juuri ja juuri ulottumattomiin. Ei ihmekään, jos takki on tyhjä ja koko rakas laji saattaa tuntua epäinnostavalta puurtamiselta. Päättyneellä kaudella hänellä oli myös paljon jääkiekkoa isompia murheita kaukalon ulkopuolella, mutta niistä on kirjoitettu toisaalla ihan riittävästi. Minä en ainakaan koe tarpeelliseksi mässäillä niillä tässä.

  Mikäli Välimäen pelaajaura todellakin jää ilmoituksen mukaan tähän tulevillakin kausilla, on kuitenkin hienoa, että kaikki se kokemus ja tietotaito on siirtymässä seuraaville pelaajasukupolville. Hienoa, että myös Venla Hovi on päätynyt samalle tielle Pohjois-Amerikassa ja viime vuosilta on muitakin esimerkkejä vaikka Saara Niemen, Mira Kuisman, Mari Saarisen ja Marjo Voutilaisen muodossa. Takavuosina onkin pelaajaurien päätyttyä menetetty useasti paljon kokemusta ja osaamista naiskiekkoon liittyvien taloudellisten yms. realiteettien vuoksi. Tältäkin osin naiskiekossa on siis otettu kehitysaskelia.
   
  Carlos tykkää tästä.
 25. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisleijonien lisäksi myös U18-Tyttöleijonat kokoontuivat viikonloppuna Kuortaneelle. Leirille kutsutut pelaajat julkistettiin viikko sitten. Alla uudet maajoukkuekasvot listattuna. Suurin osa kuului viime toukokuun Euroopan Cupissa hopeaa voittaneeseen alle 16-vuotiaiden Leijonapentu-joukkueeseen. Osa heistä on myös tuttuja jo Naisten Liigasta viime kaudelta. Jännä nähdä, kuinka moni heistä siirtyy Kuortaneelle vielä elokuussa. Pelaajien nimien kohdalla olevat linkit vievät Leijona.fi-pelaajakortteihin.

  Koodi:
  Maalivahdit:              Naisten Liiga  U16 Euroopan Cup 2019
  Lahtinen Kiia, Hunters Porvoo      ei       kyllä
  Drufva Minja, Kiekko-Espoo       kyllä      ei
  
  Puolustajat:
  Berg Nella, TPS Turku          kyllä      kyllä
  Kangas Kiia, Team Kuortane       kyllä      ei
  Penttilä Matilda, RoKi Rovaniemi    ei       ei
  Yrjölä Siiri, K-Vantaa         ei       kyllä
  
  Hyökkääjät:
  Antti-Roiko Anna-Kaisa, Kärpät Oulu   ei       kyllä
  Havana Oona, Kärpät Oulu        ei       kyllä
  Kuoppala Jenniina, Sport Vaasa     kyllä      kyllä
  Pelkonen Neea, PaRa Panelia       ei       kyllä
  Vanhanen Sanni, Tappara Tampere     ei       kyllä
  Tyttöjen U18 MM-kisojen osalta on erikoinen tilanne, koska vielä ei ole tiedossa, missä ensi tammikuun turnaus järjestetään. Asiasta ei syntynyt päätöstä vielä toukokuussa, vaan kisajärjestäjä valitaan syyskuussa. Tyttöjen U18 MM-kisat on pelattu Suomessa yhden kerran, kun turnaus järjestettiin Vierumäellä vuonna 2013. Viimeisistä kisoista Tyttöleijonilla on pronssimitali puolustettavana tai kirkastettavana. Miten sen nyt sitten haluaa nähdä.

  Tyttöleijonat kohtasi sunnuntaina Unkarin naisten maajoukkueen ja peli päättyi lupaavasta alusta huolimatta kielisukulaisten 4-2-voittoon. Ottelun tapahtumia voi katsoa myös maalikoosteesta.

  Unkari voitti viime keväänä 1A-divisioonan MM-kisat ja nousee ensi keväänä ensimmäistä kertaa naisten korkeimman tason MM-kisoihin. Unkarilaisten yhteys Suomeen on kielisukulaisuuden lisäksi maajoukkueen apuvalmentaja Mika Väärälä, sekä KMH Budapestin nykyinen ja Team Kuortaneen sekä Tyttöleijonien entinen päävalmentaja Jari Risku. Väärälä edelsi Riskua KMH Budapestin päävalmentajana.

  Unkari kohtaa tänään myös Naisleijonat. Peli pelataan Vierumäellä, kuinkas muutenkaan, ja se on ensimmäinen mahdollisuus nähdä, mistä suunnasta päävalmentaja Pasi Mustonen lähtee hakemaan seuraajia uransa lopettaneille kärkisenttereille.