kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Pelillisesti kisat ovat alkaneet aika odotetusti, mutta kiva huomata kuinka hyvin yleisöä on ollut Suomen peleissä. Kiinnostus kisoja kohtaan on aivan toista luokkaa kuin edellisissä kotikisoissa Hämeenlinnassa.

Täällä palstalla ilmeisesti aika nuoret kirjoittelijat verrata naisten kiekkoa poikien peleihin, mutta jos et tunne historiaa niin vaikea on vertaille.
Naisten jääkiekko on vielä nuori laji. Ensimmäiset mm kisat pelattiin vuonna 1990. Vertailun vuoksi miesten mm kisat pelattiin ensimmäisen kerran 70 vuotta aikaisemmin eli 1920. Aika paljon on miesten kiekko kehittynyt esimerkiksi tuosta vuodesta 1920 vuoteen 1990 jolloin naisetkin rupesi pelaamaan maailmanmestaruudesta.

Ja varsinkin monet nuoret palstalaiset ei taida muistaa sitä tosiasiaa että Suomessa ei myöskään miesten jääkiekko ole ollut kovin pitkään vielä ammattilaissarja. Omaa nuoruutta kun elin niin eipä silloin miesten liigaa ollut edes olemassa saatikka että se olisi ammattilaissarja.
Eikä liigan alkuvuosinakaan liiga ollut mikään ammattisarja.

Naisten jääkiekko tulee siis vuosikymmeniä perässä, mutta kehittyy kovaa vauhtia. Pelaajamäärät on toki vielä pieniä kaikkialla muualla paitsi Jenkeissä ja Kanadassa jossa onkin naispelaajia enemmän kuin Suomessa mies ja naiskiekkoilijoita yhteensä. Vasta nyt on seuroissa oikeasti ruvettu rakentamaan myös naispelaajille mahdollisuuksia pelata ja se on hieno asia. Kunhan mennään muutamia vuosikymmeniä eteenpäin koko ajan töitä tehden niin aivan varmasti tullaan näkemään myös naisten puolella hienoja sarjoja eri puolilla maailmaa, mutta nyt naisten kiekko on suunnilleen samassa tilassa kuin miesten kiekko oli 1960 luvulla. Ainut isompi ero siihen on olosuhteissa, sillä nykyisin jäähalleja on kyllä hyvin Suomessa.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jotenkin jaksaa huvittaa vuodesta toiseen toistuva mantra, että "eteenpäin on menty". Tätä saa kuulla taas, kun Suomi saa pronssia ja USA ja Kanada pelaavat finaalissa.

Lainaus jääkiekkokirjasta vuoden -94 naisten MM-kisoista:

"Pronssi ei suomalaisia tyydyttänyt, sillä parempaa oltiin hakemassa [...] Toisin kuin voisi luulla, Suomi ei ollut saavuttanut pohjoisamerikkalaisten etumatkaa."

Paljon ei ole muuttunut 25 vuodessa.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Niin monesti varmaan tuntuu siltä kuin tuossa yläpuolella nimimerkki eriatarka kyseenalaistaa sen asian että Suomen kiekkoilu olisi mennyt eteenpäin.
Mutta kyllä se oikeasti on mennyt eteenpäin, mutta ero Pohjois-Amerikkalaisiin on vain ollut aikoinaan niin jäätävän suuri että sitä eroa ei pysty kuromaan täysin kiinni koskaan. Päävalmentaja Muston on siinä aivan oikeassa että nyt on enemmän pelaajia jotka oikeasti pystyvät pelaamaan Usaa tai Kanadaa vastaa, vaikka mielestäni hän siinä pelaajamäärässä hieman ehken yläkanttiin pelaajien määrän arvioikiin, mutta suunta on oikea.

Pitää muistaa että jos laitetaan kaikki parhaat pelaajat Kanadan miesten joukkueessa pelaamaan niin kyllä siinä ottelussa Kanada lähtee suosikkina Suomea vastaan eli ollaan sekä miesten että naisten puolella jäljessä Kanadaa eikä sitä eroa saada koskaan täysin kiinni sen paremmin naisten kuin miestenkään puolella, mutta toki naisten puolella se ero on vielä paljon isompi kuin miesten puolella.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Suomessa on hyvä tilanne, taitavia tyttöjä pelaa junnuissa koko ajan enemmän. Tällähetkellä ihan kärkitason pelaajia on jo riittävästi, mutta harrastajamäärän vähyyden vuoksi ei sellaisia fysiikaltaan lähes äijämäisiä pelaajia ole siunaantunut. USA:lla ja Kanadalla on aina muutama sellainen joukkueessa ja se tuo sen eron tiukassa paikassa. Pelitaktisesti ja taidollisesti on vuosien saatossa kyllä näitä kärkimaita lähestytty huomattavasti.
Mustonen sanoi USA pelin jälkeen että fysiikka ei loppunut kesken. Hiukan minusta näytti että kyllä se fysiikkakin taisi ainakin hiukan nitkahtaa, mutta johtuiko se siitä että usko loppui mene ja tiedä.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joku Suomen pelaaja totesi tuossa, että Sveitsi on vaarallinen ja taitava joukkue tms. Ei kyllä siltä näyttänyt, kun eilen olin katsomassa USA-Sveitsi ensimmäisen erän verran, oli kuin jenkit olisivat pelanneet 20 minuuttia ylivoimaa. Aamulla tarkistin, että matsi päättyi 8-0 ja USA:n maalivahdille kokonaista kuusi torjuntaa koko ottelussa. Veikkaan että Suomi voittaa jotain 5-0.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Sveitsi voitti Sotshissa pronssia, mutta se on ollut muutaman vuoden pienessä laskusuhdanteessa ja välillä sarjapaikka korkeimman tason MM-kisoissa on varmistunut karsintojen kautta.

Toki Pjoenchangissa Sveitsin pelaajat olivat pistepörssissä korkealla, kun latoivat liukuhihnalla maaleja B-lohkossa ja sijoitusotteluissa. Sekin näkyy väistämättä, että maalivahti Florence Schelling lopetti viime kevään jälkeen. Hänen kohdalla puhuttiin ihan Noora Rädyn ja Shannon Szabadosin tasoisesta maalivahdista.

Tästä huolimatta Sveitsi on lähtökohtaisesti lähempänä Suomea kuin Suomi Yhdysvaltoja. Espoon kisoissa on myös ollut Naisleijonille otollinen otteluohjelma ainakin A-lohkon päävastustajia Venäjää ja Sveitsiä vastaan. Venäjä pelasi edellisenä iltana loppuun asti tiukan ottelun Sveitsiä vastaan ja seuraavana päivänä Suomea vastaan jo klo 16. Suomi lepäsi edellisen päivän. Sveitsiä vastaan ihan sama kuvio sillä erolla, että vastustaja oli USA. Etenkin Venäjällä näytti loppuvan polttoaine viimeistään kolmannessa erässä, jossa Suomi karkasi lopullisesti. Ehkä Kummola on ollut neuvottelemassa taas otteluohjelmaa.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Salama44

Jäsen
Noinhan ne varmaan muutkin ottelukaavion suunnittelevat kotikisoissa. Tiedä onko Suomelle sitten etu lähteä Sveitsi pelin jälkeen Kanadaa vastaan. Harjoituspelihän se kuitenkin vain on koska välierissä tulee sama joukkue vastaan ja sitten sitä yllätystä vasta kannattaa hakea.

Suomen peli eilen Sveitsiä vastaan oli niin nihkeää puurtamista että mieleen tuli säästely tai heikomman joukkueen vauhtiin vajoaminen. Olisi luullut että nuorisoketju olisi näkynyt enemmän, mutta nyt olivat kyllä täydellisesti nelosketjun roolissa. Ihan lopussa saivat vähän enemmän peliaikaa.

Ruotsi on kyllä hiipunut MM-kisoissa aika pahasti jos otetaan huomioon että se on ainoa Joukkue joka on kerran 2006 Torinon Olympikisoissa pelannut finaalissa. Liekö nuorennusleikkaus meneillään eikä ole sellaista maalivahtia kuin silloin. On kyllä kenttäpelikin heikkoa. Kiina on myös yllättävästi kadonnut vaikka on aiemmin pelannut välierissä ja omat Olympiakisat vielä tulossa. Ehkä satsaavat kaiken niihin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Tiedä onko Suomelle sitten etu lähteä Sveitsi pelin jälkeen Kanadaa vastaan.

Suomen peli eilen Sveitsiä vastaan oli niin nihkeää puurtamista että mieleen tuli säästely tai heikomman joukkueen vauhtiin vajoaminen.
Samaa mieltä. Kovasti on ylistetty ykkösketjun hienoja maaleja, mutta omiinkin silmiin Suomen peli näytti melko haluttomalta ja sekavalta niin kauan kuin Sveitsi jaksoi vielä luistella mukana eli ainakin ottelun ensimmäinen puolikas. Kun edellisen päivän peli alkoi painaa pohkeissa, Suomi pääsi nautiskelemaan. Selvät lukemat eivät siis ihan kerro totuutta pelistä. Toivottavasti Naisleijonat saa jotain nappia painamalla taistelun käyntiin Kanadaa vastaan heti alusta asti, koska Sveitsi-pelin alun surffailu kostautuu armottomasti.

Ruotsi on kyllä hiipunut MM-kisoissa aika pahasti jos otetaan huomioon että se on ainoa Joukkue joka on kerran 2006 Torinon Olympikisoissa pelannut finaalissa. Liekö nuorennusleikkaus meneillään eikä ole sellaista maalivahtia kuin silloin. On kyllä kenttäpelikin heikkoa. Kiina on myös yllättävästi kadonnut vaikka on aiemmin pelannut välierissä ja omat Olympiakisat vielä tulossa. Ehkä satsaavat kaiken niihin.
Ruotsin tilanne on hämmentävä. Siellä pitäisi periaatteessa olla kaikki palikat olemassa. Nuorennusleikkauksen tekeminen on venynyt lähes koko 2010-luvun pituiseksi. Ainakin edellinen olympiadi meni hukkaan valmentajasekoilun vuoksi. Osa kärkipelaajistapelaajista mm. kapinoi kieltäytymällä maajoukkueesta. Hämmentävästi U18-kisoissa Ruotsin tytöt ovat kuitenkin pärjänneet koko ajan esimerkiksi Suomea paremmin. Toivottavasti saavat käännettyä kurssin ajoissa. Nythän tämän tiistain päiväpelissä on panoksena sarjapaikka korkeimman tason MM-kisoissa, joissa Ruotsi on ymmärtääkseni pelannut aina.

Kiinalla on olympiaprojekti, johon liittyy myös Noora Rädyn viime kausien joukkue Kunlun Red Stars. Sinne on houkuteltu pohjois-amerikkalaisia entisiä yliopistopelaajia, joilla on kiinalaisjuuret, mutta ei mahdollisuutta murtautua Kanadan tai Yhdysvaltojen maajoukkueeseen. Jonkin verran on myös ihan Kiinan oman systeemin tuottamia pelaajia, joille Noora Rädyn kaltaiset huippupelaajat näyttävät esimerkkiä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. CWHL-sarjan kaatuminen toki sekoittaa tätäkin projektia.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

Salama44

Jäsen
Iso pommi taisi jysähtää Espoossa tänään mikäli olen turnaussääntöjä ymmärtänyt oikein.

Ruotsi menetti lopussa johtonsa Japania vastaan ja putosi pois puolivälieristä. Samalla se putosi myös A-sarjasta I-Divisioonaan vaikka se pelaa vielä jumbofinaalissa Ranskaa vastaan.

Tässä nähdään se ettei historialla ole enää merkitystä vaikka on Olympiahopeaa ja useita pronssimitaleita molemmista arvokisoista niin voi löytää itsensä sarjatasoa alempaa jos jatkumo hoidetaan huonosti. Suomen nuoret miehethän joutuivat myös karsimaan joku vuosi sitten, mutta säilyttivät kuitenkin paikan.

Pronssikaan ei ole itsestään selvyys näissä kisoissa. Siihenkin Suomen pitää voittaa vielä toisessa lohkossa hyviä otteita esittäneistä maista Tsekki tai Saksa ja uudelleen Venäjä joka on vahvistunut tai Sveitsi.

IIHF - Tournament Info 2019 IIHF ICE HOCKEY WOMEN'S WORLD CHAMPIONSHIP

Aftonbladet: De senaste nyheterna, Sveriges största nyhetssajt

Sport - senaste sportnyheterna - DN.se
 
Viimeksi muokattu:

kilpakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nmj
Valitettava asia Ruotsin kannalta ja onkin mielenkiintoista nähdä mitä Ruotsissa tehdään. Ruotsin sarja on kiistatta yksi maailman parhaista ja sitä arvostetaan paljon. Se miksi se on niin paljon kovatasoisempi kuin vaikkapa kotoinen sarjamme johtuu tietysti siitä että siellä pelaa erittäin paljon ulkomaalaisia pelaajia. Jo vuosi pari sitten alkoi kuulua kritiikkiä siitä kuinka nämä ulkomaalaiset pelaajat vie pelipaikkoja Ruotsalaisilta ja tuskin tämä tippuminen ainakaan vähentää sitä keskustelua.

Tosin asiahan on niin että ei Ruotsissa ole riittävästi hyviä pelaajia omasta takaa 10 joukkueen sarjaan ja varmaan ulkomaalaisia edelleen halutaan Ruotsiin pelaamaan, mutta tuleeko jotain rajoituksia määrään?
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Iso pommi taisi jysähtää Espoossa tänään mikäli olen turnaussääntöjä ymmärtänyt oikein.

Ruotsi menetti lopussa johtonsa Japania vastaan ja putosi pois puolivälieristä. Samalla se putosi myös A-sarjasta I-Divisioonaan vaikka se pelaa vielä jumbofinaalissa Ranskaa vastaan.
Pitää paikkansa. Jumbofinaalissa pelataan vain sijojen 9-10 IIHF Ranking -pisteistä. Molemmat joukkueet putoavat suoraan 1A-divisioonaan ensi vuodeksi. Siellä Ruotsi saa vastaan vähän eksoottisempia maita ja nousee kaiken järjen mukaan murskaavalla tyylillä takaisin korkeimmalle tasolle.

Naiskiekon tason laajenemisen ja sinnikkään Japanin kannalta hieno juttu, mutta ei ollut kiva katsoa vierestä pettyneiden ruotsalaiskannattajien epäuskoa. Ehkä tämä sitten kuitenkin kääntyy ajan kanssa hyväksi asiaksi Ruotsille, vaikka pohjakosketus onkin karmean rankka.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Juu ei paljon auttanut Ruotsia vaikka on pelaajien kuvia Bussin kyljessä. Tekeminen kaukalossa ratkaisee eikä mikään muu.
 
Isis naiset radikalisoituvat Suomessa niin paljon että lähtivät Syyriaan.
Nyt ne halutaan takaisin etteivät radikalisoituisi siellä leirillä.

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Juu ei paljon auttanut Ruotsia vaikka on pelaajien kuvia Bussin kyljessä. Tekeminen kaukalossa ratkaisee eikä mikään muu.
Tietääkseni Jenni Hiirikoskella on Suomen kansalaisuus ja tasokkaat olosuhteet ovat ainakin häntä vieneet pelaajana eteenpäin vielä yli 30-vuotiaana.

Ruotsin maajoukkueen ongelmat ovat monisyisempi solmu, eikä SDHL:stä voida vetää suoria johtopäätöksiä. Toki varmasti miettivät myös lukuisien ulkomaalaispelaajien vaikutuksia omien maajoukkuepelaajien kehittymiseen. Olisihan se silti outoa, että aiempaa kovatasoisempi sarja auttaisia kaikkien muiden maiden pelaajia paitsi ruotsalaisia, joita on edelleen selkeä enemmistö SDHL:n pelaajista.
 
RIP Naisten SM-sarja 1982–2017
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
Suomen - ja pitkälle muidenkin Euroopan maiden ongelma - on se, että naisten kiekkoilu on vähiin päin amatöörien pikku puuhastelua. Kotimainen naisten liiga ei joukkuetasolla pärjää edes Suomi-sarjalle. Joitakin yksilöitä - kuten Noora Räty - sieltä kykenevät pelaamaan vaikka Mestiksessä eikä tarvii lainkaan hävetä otteitaan. Pohjois-Amerikassa on paitsi massaa, myös paljon enemmän resursseja käytettävissä, joilla kohentaa liigan tasoa. CWHL:n keikauksen jälkeen sielläkin on vähän epäselvää missä määrin niitä pelipaikkoja on yliopistosarjojen jälkeen ja onko sielläkään mahdollista tienata pelaamisella. Ulkomaalaispelaajien työssäkäynti ainakin USA:ssa pelaamisen ohella törmää viisumiongelmiin. Pelaajaviisumi kun ei anna lupaa tehdä sivutoimistakaan duunia.
 
"What would Nickerson do?"

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Onko tuo Mustonen oikeasti paras vaihtoehto viemään pelin riittävälle tasolle? Riittävällä viittaan siihen että oma peli-identiteetti antaisi oikeasti mahdollisuuden haastaa jenkkejä ja kanukkeja. Tuo luonnollisesti vaatii lisää epäonnistumisia, mutta lopulta kehittymistä oikeaksi haastajaksi. Nyt tuolta puuttuu paljon ja toivottavasti uusi sukupolvi saa myös uudistuneen ilmaston.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kotimainen naisten liiga ei joukkuetasolla pärjää edes Suomi-sarjalle.
Mitä tämä tarkoittaa? Eihän maailman parhaatkaan naisjääkiekkoilijat pärjäisi Suomi-sarjajoukkueelle. Naisten maajoukkuehan otti muutama vuosi sitten rumasti selkään C-junnujen sm-sarjan joukkueilta.
 
"Varmistaaksemme mahdollisimman korkeatasoiset keskustelupalstat,
emme valitettavasti myöntää kirjoitusoikeuksia automaattisesti kaikille hakijoille" -Modet

Useful Idiot

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Mitä tämä tarkoittaa? Eihän maailman parhaatkaan naisjääkiekkoilijat pärjäisi Suomi-sarjajoukkueelle. Naisten maajoukkuehan otti muutama vuosi sitten rumasti selkään C-junnujen sm-sarjan joukkueilta.
Samaa hieman jäin miettimään. Outo vertaus. Voisi tulla melkoisen rumat lukemat, jos naisten liigajoukkue pelaisi mitä tahansa Suomi-sarjalaista vastaan.
 
"Peräaukkojuttuja varten lienee huomattavasti parempiakin paikkoja kuin tämä ketju. Eli takaisin aiheeseen kiitos." - Jatkoajan moderaattorit Vihreiden ketjussa.

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minä en usko, että Noora Räty on päässyt nykyiselle tasolleen sen vuoksi, että olisi jotenkin hirvittävä poikkeuslahjakkuus. Minä uskon, että hän on päässyt tuolle tasolle kovan työnteon kautta. Toki haastava paikkahan se naisille on, kun mahdollisuudet ammattilaisuuteen ovat mitättömän pienet ja huipputasolle päästäkseen pitäisi painaa hommia aivan törkeän paljon. Yhtälö on todella vaikea.

Naisten kiekkoilun arvostus kun ei maailmanlaajuisestikaan tule juuri nousemaan, jos sen taso ei nouse merkittävästi. Siihen merkittävään tasonnostoon tarvittaisiin merkittäviä resursseja, joita tuskin yhtäkkiä mistään tipahtaa.

Minäkin kovana lätkäfanina haluaisin ihan oikeasti fanittaa myös naisten kiekkoilua, mutta kun sen taso on oikeasti aivan surkea, niin vaikeaa se vain kertakaikkiaan on. Kyse ei ole siitä, että naisten fysiikalla ei pystyttäisi parempaan, vaan kyse on harjoittelun määrästä ja tasosta, sekä tietenkin siitä työnteon määrästä. Toki tähän tarvittaisiin myös yleistä asennemuutosta, jolla ajettaisiin naisten kiekkoilua uskottavampaan suuntaan. Siellä pitäisi ensin uskoa itseensä, jotta aletaan uskomaan oikeasti myös ulkopuolella. Nyt tuo toiminta vaikuttaa yleisellä tasolla alistuneelta ja siltä, että odotellaan jotain ihmettä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tsemppaan Naisleijonia ja oon ennakkoon toivonut kunnon läpimurtoa kotikisoissa. Mutta tää Mustosen kommentti
Ei ollut muuta odotusarvoa kuin meidän voittomme. Viides kerta puolivälierässä – kolme maalia päästetty viidessä vuodessa niissä
veti mietteliääksi.

Marjamäen Late laskeskeli tappioiden jälkeen maalipaikkoja, Mustonen vienyt analyysit uudelle tasolle.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Eilisen pelin kolmas erä oli jotain sellaista, mitä en ole Naisleijonilta koskaan nähnyt. Tsekillä ei ollut kerrassaan mitään palaa. Samaa taktiikkaa pitäisi soveltaa myös Kanadaa ja USA:ta vastaan, pitää molemmat irti kiekosta. Vaikeaa se on, mutta ei mahdotonta.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eilisen pelin kolmas erä oli jotain sellaista, mitä en ole Naisleijonilta koskaan nähnyt. Tsekillä ei ollut kerrassaan mitään palaa. Samaa taktiikkaa pitäisi soveltaa myös Kanadaa ja USA:ta vastaan, pitää molemmat irti kiekosta. Vaikeaa se on, mutta ei mahdotonta.
Tuli nähtyä vaan 3. erä, mutta varsinkin se vika kymppi 3-1 yv-maalin jälkeen oli tosi fiksua, kypsää pelaamista. Puolustettiin kiekolla, usein laadukkaasti lavasta lapaan, fiksuja siirtokiekkoja ja prässi, viisikko tiiviinä ja pelin alla. Ei mitään hätää, hätäilyä ja peliaika kulutettiin kliinisesti nolliin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Btw onko Suomi voittanut ikinä Kanadaa naisten lätkässä?

Huvikseni eilen tarkistin, että ennen (miesten) Calgaryn olympiahopeaan johtanutta sensaatiomaista 2-1 -voittoa Neuvostoliitosta oli Leijonat voittaneet NL:n yhteensä viisi kertaa: lokakuussa -68 harjoitusotteluissa Helsingissä ja Tampereella sekä Izvestia-turnauksessa joulukuussa -72, Helsingissä tammikuussa -76 sekä Izvestia-turnauksessa -86. Lisäksi kuusi kertaa oli pelattu tasan (Helsingissä maaliskuussa -69, Tampereella marraskuussa -73 ja maaliskuussa -74, Joensuussa helmikuussa -83, Izvestia-turnauksessa -87 ja Joensuussa olympialaisten alla -88). Ennen Calgarya Suomi ja NL olivat kohdanneet yhteensä 131 kertaa, joista Punakone oli voittanut 120 kertaa.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Btw onko Suomi voittanut ikinä Kanadaa naisten lätkässä?
Kaksi vuotta sitten Kanada kaatui alkulohkossa jatkoajalla. Ihmeempää iloa jatkon kannalta siitä ei kuitenkaan ollut, sillä alkulohkossa tuli turpiin Venäjältä.

Nykysysteemillähän pohjoisamerikkalaisten välttäminen välierässä on entistä hankalampaa. Todennäköisesti toinen niistä tulee joka tapauksessa vastaan, ellei sitten voita lohkoa tai p-amerikkalainen floppaa ja sijoitu vasta neljänneksi.
 
30:00 3-8 "Tää on meidän peli." - 45:19 7-13 - 60:00 17-17 (7m) - 69:59 20-19
#14 Kathlen Ax 12.5.2019

Don't Stop Believin'

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kaksi vuotta sitten Kanada kaatui alkulohkossa jatkoajalla. Ihmeempää iloa jatkon kannalta siitä ei kuitenkaan ollut, sillä alkulohkossa tuli turpiin Venäjältä.
Ok, mietin vain naisten henkistä kynnystä. Kun on kerran voitettu, niin tiedetään, että voidaan voittaa toistekin. Vähän kuin tuolloin -88 Calgaryssa, kun miehet tiesivät, että jos pelataan kymmenen peliä neukkuja vastaan, niin niistä voidaan voittaa yksi ja "tänään voi olla se päivä".

Eiköhän se päivä ennemmin tai myöhemmin koita, että naiset ovat MM-/olympiafinaalissa.
 
"My name is TJ Markiewicz, I'm a real person."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy