Naisasiat

  • 7 491 745
  • 26 542

sinikettu

Jäsen
Uskotko sinä siis että kysymys on 100% biologisesta ominaisuudesta eikä kulttuurilla ole mitään merkitystä?
Tuota noin. Tämä lause ei oikeasti tarkoita yhtään mitään. Pieni kertaus biologiasta: genotyyppi (geenit) + ympäristö (kulttuuri on osa ympäristöä) = fenotyyppi (yksilön ominaisuuksien ilmentyminen). Mitkään biologiset ominaisuudet eivät elä omassa tyhjiössään, vaan ympäristö vaikuttaa aktiivisesti ominaisuuksien ilmentymiseen. Rautalangasta väännettynä naiset ovat yleisesti ottaen biologisilta ominaisuuksiltaan suhteellisen suojautuneita seksuaalisuuden suhteen, mutta ympäristö vaikuttaa, kuinka vahvasti tämä ominaisuus ilmentyy. Tämä ominaisuus on kuitenkin niin vahvasti geeneissä, ettei se lähde kokonaan pois normaaleilla yksilöillä missään ympäristössä tai kulttuurissa. Toisin sanoen geenit määrävät sen välin, jolla ominaisuus voi ilmentyä, ja ympäristö (tai kulttuuri) lopulta asettaa mittarin tiettyyn kohtaan tuolla välillä. Miehillä ja naisilla tuo ilmentymisväli on geneettisesti huomattavan erilainen.

Millä perusteella näin kovalla varmuudella väität että kyse on biologista vaistoa vastaan olevasta asiasta? Tarkoitatako että nainen on biologisesti seksiä vastaan, että suostuu seksiin aina ja kaikisssa tilanteissa vain lähtökohtaisesti miehen aloitteesta ja puolipakolla?
Väitän siksi, että asiasta on oikeasti todella paljon tutkimustietoa evoluutiobiologian/psykologian taholta. Nainen ei ole biologisesti seksiä vastaan, ja itse asiassa naiset ovat sopisissa olosuhteissa kaiken kaikkiaan yhtä seksuaalisia kuin miehetkin, mutta naisilla kynnys seksiin ja seksuaalisten ominaisuuksien ilmaisemiseen on huomattavasti korkeampi kuin miehellä. Käytännössä naiset vaativat ennen kunnollista seksuaalista vapautumista turvallisuuden tunteen niin fyysisellä, psykologisella ja sosiaalisella puolella, ja tietenkin naisen tulee olla seksuaalisesti viehättynyt miehestä. Käytännössä mainitsemani jahtaaminen tarkoittaa noiden kriteerien täyttymistä. Periaatteessa aloitteellisuus ja asioiden vieminen eteenpäin on eräänlainen testi, jolla nainen arvioi miehen potentiaalia seksuaalisena partnerina.

Yhdysvalloissa naiset saattavat huudella erilaisia asioita esimerkiksi juoksulenkillä oleville miehille, tiedän tämän omasta kokomuksesta, eikä ole mitenkään täysin poikkeuksellista tai edes erityisen harvinaista. Suomessa olen juossut tuhansia lenkkejä ja kukaan nainen ei ole ikinä kommentoinut mitään. Tulkitsen tuollainen huutelun olevan jonkun tason aloite, vaikkakaan ei mikään suora ehdotus.
En laske tuota oikeastaan aloitteeksi. Ehkä olet saanut vähän väärän kuvan, mitä aloitteella tarkoitan. Jos joku nainen tulee puhumaan ja leikkisään sävyyn flirttailemaan minulle (tapahtunut lukuisia kertoja ihan Suomen kamaralla), en laske sitä aloitteen tekemiseksi. Kyse on vain kiinnostuneisuuden ilmaisemisesta ja osoituksesta siitä, että voin yrittää viedä juttua seuraavalle tasolle kyetessäni ja halutessani niin tehdä.

Sille on syynsä, miksi homomiehet harrastavat suvaitsevissa kulttuureissa eniten seksiä kaikista seksuaaliryhmistä. Heterot tulevat seuraavaksi ja homoseksuaalit naiset viimeisenä. Biologinen kynnys seksiin on yksinkertaisesti huomattavasti suurempi miehillä kuin naisilla. Mies tarvitsee pelkästään seisokin, sopivan paikan ja partnerin, joka ei mielellään ole ihan variksenpelättimen näköinen. Naisella juttu ei olekaan ihan niin yksinkertainen.

Toki myönnän että nainen vaatii eri olosuhteita biologian suhteen juurikin raskauden takia vaikka nykyisin nainen pystyy itsenäisesti hoitamaan ehkäisyn (vaikkakaan ei 100% varmuudella) mutta ei se varmasti biologista käyttäytymistä kokonaan ole poistanut.
Kyse ei ole tänä päivänä raskaudesta, vaan biologisista vaistoista, jotka ovat kehittyneet miljoonien vuosien aikana. Ehkäisy on nykyään suhteellisen helppoa ja abortinkin saa vahingon sattuessa. Nämä seikat eivät kuitenkaan kykene pyyhkimään miljoonien vuosien aikana kehittyneitä vaistotoimintoja pois.
 

sinikettu

Jäsen
Minun pointti oli se että toki naiset näin paljon kaikkialle toimivat mutta jos kyse olisi biologiasta niin tavallaan tasohan olisi kaikkialla vakio, kulttuurien välillä ei olisi mitään eroa vaan biologia määrittäisi koko toiminnan.
Kuten edellä mainitsin, ympäristö vaikuttaa geenien ilmentymiseen. Jos naisten seksuaalisuuden avoimuus ei olisi millään tavoin kytkeytyneinä geeneihin, eri puolilla maailmaa nähtäisiin todella suuria vaihteluita naisten seksuaalisessa käyttäytymisessä. Vaihteluita toki on, mutta keskimääräisesti ne eivät niin suuria ole. Ihmisten seksuaalinen käyttäytyminen on monilta osin hyvin samanlaista kaikkialla maailmasta, ja siksi sitä onkin alettu tutkimaan evoluution valossa varsin suotuisin tuloksin.

Suosittelen tutustumaan johonkin evoluutiopsykologian perusteokseen. David Bussin Evolutionary psychology on esimerkiksi todella hyvä perusteos evoluutiopsykologiaan. Nämä asiat eivät oikeasti ole millään tavoin väittelyn arvoisia, sillä tästä löytyy jo todella paljon tutkimustietoa ja empiiristä näyttöä. Tokikaan aihe ei ole missään nimessä aivan absoluuttinen ja mustavalkoinen, mutta perusperiaatteet ymmärretään jo suhteellisen vahvasti.

Lisättäköön vielä se ydinasia, josta tämä keskutelu lähti liikkeelle. Naisille on periaatteessa ihan ok olla passiivinen parisuhdeasioissa, sillä miehet tulevat siltikin olemaan aktiivinen puoli jahtaamisessa. Miehille passiivisuudesta on todella paljon haittaa, sillä vain todella pieni osa naisista haluaa olla se aktiivisempi osapuoli. Aktiivisuus ja aloitteisuus on hyväksi molemmille sukupuolille, mutta käytännössä aktiiviiset keinot suhteiden rakentamiseen ja aluille saattamiseen ovat erilaista miehillä ja naisilla. Tälle roolijaolle on olemassa ihan pätevät biologiset syyt, joihin myös kulttuurilliset seikat toki vaikuttavat.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Suosittelen tutustumaan johonkin evoluutiopsykologian perusteokseen. David Bussin Evolutionary psychology on esimerkiksi todella hyvä perusteos evoluutiopsykologiaan. Nämä asiat eivät oikeasti ole millään tavoin väittelyn arvoisia, sillä tästä löytyy jo todella paljon tutkimustietoa ja empiiristä näyttöä. Tokikaan aihe ei ole missään nimessä aivan absoluuttinen ja mustavalkoinen, mutta perusperiaatteet ymmärretään jo suhteellisen vahvasti.

No ehkä ymmärsin vähän väärin mitä tarkoitit, silti olen aika vahvasti sitä mieltä että nimenomaan ympäristöllä on ollut tässä aika merkittävä rooli mutta pitää vähän tutustua tarkemmin tutkimuksiin. Tarkoitan vain että sitäkään ehkä vaikea tutkia että jos olisi kulttuuria ja ymäristöä kehitetty yleisesti jotenkin täysin eri tavalla niin mitä siitä olisi seurannut suhteessa nykyiseen tilanteeseen.

Kuitenkin ihminen on monissa kulttuureissa ihan vaikka lainsäädännöllä, tai aikanaan vastaavilla toimilla, tavallaan kirjoittanut seksuaalisuuden muotoja pois kokonaan esimerkiksi vaikka homouden. Toki sitä on aina esiintynyt mutta homot eivät tavallaan ole voineet käytännössä biologiansa mukaan käyttäytyä vaan ovat koko ajan joutuneet sopeuttamaan toimintaa juurikin ympäristön mukaan, no en tiedä onko sitä tutkittu mutta heittäisin että pääsääntöisesti ovat siinä ihan hyvin onnistuneet.
 

sinikettu

Jäsen
Tarkoitan vain että sitäkään ehkä vaikea tutkia että jos olisi kulttuuria ja ymäristöä kehitetty yleisesti jotenkin täysin eri tavalla niin mitä siitä olisi seurannut.
On vieläkin olemassa ihmispopulaatioita, jotka periaatteessa elävät hyvin samankaltaisissa olosuhteissa, joissa ihmiset ovat kehityshistoriansa aikana eläneet, esimerkiksi joitain metsästäjä-keräiijäkulttuureita. On mahdotonta sataprosenttisesti tietää elävätkö nuo ihmiset täsmälleen samalla tavalla kuin esihistorialliset ihmiset satatuhatta vuotta sitten, mutta kuitenkin noissa kulttuureissa ei esiinny samanlaista yhteiskunnallisia säätelytekijöitä, esimerkiksi poliittisia tai uskonnollisia, joita esiintyy monissa pitkän linjan kulttuureissa esimerkiksi avioliiton tai homoseksuaalisuuden osalta. Tuollaiset "luonnontilassa" elävät populaatiot ovat itse asiassa usein aikamoisia kultakaivoksia esimerkiksi evoluutiopsykologian tutkijoille ja siksi niitä onkin yritetty tutkia aktiivisesti. Tuollaisissa kulttuureissa ihmisen biologia näyttäytyy todennäköisesti "luonnollisimmassa" muodossaan, mitä on tutkimuksilla mahdollista tarkkailla, ja ihan samat lainalaisuudet seksuaalisuuden suhteen pätevät kuin nykyisinkin. Noissa kulttuureissa miesten aktiivisuus parisuhteiden eteen lienee suurempaa kuin nykyisin esimerkiksi länsimaisissa kulttuureissa.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
En laske tuota oikeastaan aloitteeksi. Ehkä olet saanut vähän väärän kuvan, mitä aloitteella tarkoitan. Jos joku nainen tulee puhumaan ja leikkisään sävyyn flirttailemaan minulle (tapahtunut lukuisia kertoja ihan Suomen kamaralla), en laske sitä aloitteen tekemiseksi. Kyse on vain kiinnostuneisuuden ilmaisemisesta ja osoituksesta siitä, että voin yrittää viedä juttua seuraavalle tasolle kyetessäni ja halutessani niin tehdä.
No voisitko sitten määritellä mikä on aloite? Minä uskaltaisin väittää että 99% sekä parisuhteista että seksipuuhasteluista ovat sellaisia joissa kumpikaan osapuoli ei ole mikään varsinainen aloitteentekijä. Ovatko nuo laskettu tutkimuksiin mukaan vai pelkästään ne tapaukset joissa voidaan selkeästi määritellä aloitteen tehnyt osapuoli?
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
Mielenkiintoista keskustelua! Eipä minulla tuohon paljon mitään (järkevää) lisättävää ole. Sen verran halusin kuitenkin mainita että mielestäni tietynlainen kulttuurisen murros naisten aloitteellisuuden osalta tapahtuvan ihan sinäkin aikana, kun olin (eka kerran) ns. aktiivinen sektorilla; tämä siis 90-luvun Suomessa. Parikymppisenä miehenalkuna joutui todella jahtaamaan naisia ja laittamaan all-in jos yöseuraa mieli saada kotiinsa naarattua, kun taas reilu vuosikymmen myöhemmin tuntui, että ne olivat usein nimenomaan naiset itse, jotka niitä aloitteita tekivät?

Varmasti tässä on paljon muitakin selittäviä tekijöitä, ei vähiten oman yhteiskunnallisen ja taloudellisen aseman parantuminen, iän ja kokemuksen myötä parantunut itseluottamus, ylipäätään parantunut kyky lukea naisten hienovaraisia flirttejä jne.. mutta kyllä tuo ero oli noista muistakin selittävistä tekijöistä huolimatta oli niin selkeä, että jo tuolloin muistan miettineeni kuinka paljon naisten käytös muuttui reilussa vuosikymmenessä. Onko muilla samankaltaisia kokemuksia tai muistikuvia?

Some-aika tindereineen toi sitten kokonaan uuden pallopelin ja säännöt pelikentille. Onko tinder-aikana enää edes haastetta? Joskus jahti on kuitenkin mukavampaa kuin itse saalis!

Juttelin tämän ketjun keskustelujen innoittamana eilen yhden vajaan kolmekymppisen sinkku-likan kanssa ja yritin urkkia ei pelkästään hänen omaa mielipidettä, vaan miten naiset yleisesti ottaen kokevat tämän sinänsä hassun alfa-nössö jaottelun miesten osalta? Vastaus oli harvinaisen selvä; hänen mukaansa naiset lähtevät herkemmin särmikkäämpien (alfat, muusikot & taiteilijat ym ym) kusipäiden ja renttujen mukaan yhden yön suhteisiin, mutta varsinaisesti parisuhdemarkkinoilla asialla ei (siis hänen mukaansa) ole niinkään väliä sillä, onko mies dandy vaiko nörtti, muut asiat painavat vaakakupissa enemmän. Sen hän kyllä lisäsi, että tossueläimet ja jee-jee miehet ovat yleensä naisille kuin naiselle turn-off. Eli kuten täälläkin on todettu moneen kertaan; sitä kaverikorttia kannattaa välttää. Silloin sinut on yleensä todettu sinänsä mukavaksi mutta varsin mielenkiinnottomaksi ja haasteettomaksi tapaukseksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Höppänää kvasitieteellistä luulottelua harrastetaan täällä. Luonnollisesti täysin pitämättömin lähtökohdin. Ihan kuin kädettömät nörtit toteuttaisivat koristepuusepän hommia.

Tapauksissa, joissa mies tekee aloitteen yli 90% päättyy epäonnistumiseen
Tapauksissa, joissa mies luulee tehneensä aloitteen yli 90% johtaa peitonheilutteluun ja mahdolliseen suhteeseen

Olisitte nyt ensin edes pohtineet, millaisia aloitteita on olemassa, eikä sitä kuka ne tekee. Kulttuurit vaikuttaa toteutukseen rajallisesti ja biologia ohjaa kumpaakin sukupuolta tasaveroisesti.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapauksissa, joissa mies tekee aloitteen yli 90% päättyy epäonnistumiseen
No johan on taas vedetty mutkat suoriksi.
Kyllä se lopputulema riippuu ihan miehestä itsestään sekä siitä minkälaista naista yrittää.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
lopputulema riippuu ihan miehestä itsestään sekä siitä minkälaista naista yrittää.

Saahan sitä kuvitella kaikkea. Kannattaa miettiä tuota lausettasi uudestaan ja suhteuttaa siihen mitä kirjoitin. Nainen siitä kumminkin päättää, kenen yritykset noteerataan ja päätöksen takana on useinkin toisenlainen aloite, kuin miehillä, jotka ei sitä tunnu käsittävän lainkaan. Siis, jos aloitteen tekee mies, nainen päättää, jos aloitteen tekee nainen, nainen päättää. Hatusta toki ja alakanttiin vedin prosentit, lienevät tosi elämässä lähempänä sataa kumpainenkin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Höppänää kvasitieteellistä luulottelua harrastetaan täällä. Luonnollisesti täysin pitämättömin lähtökohdin. Ihan kuin kädettömät nörtit toteuttaisivat koristepuusepän hommia.

Tapauksissa, joissa mies tekee aloitteen yli 90% päättyy epäonnistumiseen
Tapauksissa, joissa mies luulee tehneensä aloitteen yli 90% johtaa peitonheilutteluun ja mahdolliseen suhteeseen.

Voisitko laittaa linkin tieteelliseen tutkimuksen missä asiaa on tutkittu, kiitos.

edit.

Aha, olitkin vetänyt luvut hatusta.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Saahan sitä kuvitella kaikkea. Kannattaa miettiä tuota lausettasi uudestaan ja suhteuttaa siihen mitä kirjoitin. Nainen siitä kumminkin päättää, kenen yritykset noteerataan ja päätöksen takana on useinkin toisenlainen aloite, kuin miehillä, jotka ei sitä tunnu käsittävän lainkaan. Siis, jos aloitteen tekee mies, nainen päättää, jos aloitteen tekee nainen, nainen päättää. Hatusta toki ja alakanttiin vedin prosentit, lienevät tosi elämässä lähempänä sataa kumpainenkin.
Vai että nainen päättää aina...kyllä on taas niin puutaheinää nämä(kin) sun jutut.
Jos se sulla on niin, ei se sitä samaa ole kaikilla miehillä. Olen itsekin ollut tilanteessa jossa nainen on tehnyt aloitteen ja minä ole päättänyt siitä mihin se johtaa vai johtaako mihinkään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
minä ole päättänyt siitä mihin se johtaa vai johtaako mihinkään.

Siksi siihen en sataa prosenttia laittanutkaan. Monta muutakin alisteisista ym. tilanteista johtuvaa seikkaa on, joissa nainen ei voi päättää tai päätä kenet haluaa kelpuuttaa, vaikka valtaosan se normaaleissa ihmissuhteissa nainen päättääkin. Hyvin usein nainen myös päättää paljon ennemmin kenet haluaa, ennenkuin mies edes sitä itse tajuaa haluavansa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Jotkut asiat maailmassa voi ymmärtää ihan itse, tai olla ymmärtämättä. Mikään ulkoa tuleva "viisaus" ei tätä muuta.

Niin, sitä taidetaan nykyisin sanoa vaihtoehtoiseksi totuudeksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
sitä taidetaan nykyisin sanoa vaihtoehtoiseksi totuudeksi

Kukin uskokoon mihin haluaa. En kyllä kauheesti pane arvoa mielipiteelle, jossa sosiaalinen älykkyys pitää kaivaa tieteellisestä tutkimuksesta. Toki, minun puolestani joukko alfa uroksia, tai sellaiseksi itseään kuvittelevia saa ihan mieluusti luulla olevansa kukkulan kuninkaita, samaa antaa uskoa se naisenpuoli ihmiskunnasta. Oletko muuten miettinyt, miksi täälläkin saa usein lukea tilityksiä, toki hieman päinvastaisesta, mutta ollen se kolikon kääntöpuoli, kuinka suhteen miesosapuolelle ero ja kaikki muukin tulee täytenä yllätyksenä ja ilman varomerkkejä. Sama asia, johon toivottavasti löydät tieteellisen tutkimuksen, jotta voit ymmärtää simppelin asian.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Kunpa itsekin vielä joku päivä olisin niin viisas, että tietäisin varmuudella lähes kaikesta kaiken, kuten vaikkapa naissuhteista, politiikasta ja jääkiekosta. Ehkä vielä joskus!

No ok, nuorempana tiesin enemmän kaikesta kaikkea.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Kukin uskokoon mihin haluaa. En kyllä kauheesti pane arvoa mielipiteelle, jossa sosiaalinen älykkyys pitää kaivaa tieteellisestä tutkimuksesta. Toki, minun puolestani joukko alfa uroksia, tai sellaiseksi itseään kuvittelevia saa ihan mieluusti luulla olevansa kukkulan kuninkaita, samaa antaa uskoa se naisenpuoli ihmiskunnasta. Oletko muuten miettinyt, miksi täälläkin saa usein lukea tilityksiä, toki hieman päinvastaisesta, mutta ollen se kolikon kääntöpuoli, kuinka suhteen miesosapuolelle ero ja kaikki muukin tulee täytenä yllätyksenä ja ilman varomerkkejä. Sama asia, johon toivottavasti löydät tieteellisen tutkimuksen, jotta voit ymmärtää simppelin asian.

No se nyt ei liitytähän mitenkään, jos jollekin ero tulee yllätyksenä. Yleensä sen taustalla on ihan selvät syyt ja merkit ovat olleet esillä kauan. Sitten vaan suljetaan silmät ja kuvitellaan, että kaikki on hyvin. Voi kai sitä yllätykseksikin kutsua.

Jotenkin muutenkin vähän tylsä kärki väitteellä, jossa todetaan naisen päättävän pääsääntöisesti aina. Jos omassa kuplassa ja tohvelin alla asiat menee niin, on sitä aika turha yleistää koskemaan kaikkiatai edes 90+ prosenttisesti kaikkia.

Tänään joku 50-vuotias nainen tuli lenkillä koittamaan onneaan ja ehdotteli illaksi jotain ilmaista 70's discoa. En nyt kovin kauaa jaksanut kuunnella, mutta toivottelin hyvää kesäpäivää.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jotenkin muutenkin vähän tylsä kärki väitteellä, jossa todetaan naisen päättävän pääsääntöisesti aina. Jos omassa kuplassa ja tohvelin alla asiat menee niin, on sitä aika turha yleistää koskemaan kaikkiatai edes 90+ prosenttisesti kaikkia.

Tänään joku 50-vuotias nainen tuli lenkillä koittamaan onneaan ja ehdotteli illaksi jotain ilmaista 70's discoa. En nyt kovin kauaa jaksanut kuunnella, mutta toivottelin hyvää kesäpäivää.

Miten sen nyt sanoisi, jotta ymmärrys seuraisi. nainen kyllä on jo yleensä päättänyt suhtautumisensa mieheen, joka tulee "iskemään" ja se päätös ei muutu siitä toiseksi kuin kovin harvoin. Myös , jos nainen päättää jonkun uroon haluta, vain typerys kuvittelee sen tapahtuvan miehen tyylisellä suoruudella tai vonkaamisella, tytöt osaa oikeasti olla tyrkyllä, niin ettei miehenpuoli sitä edes tajua. On tietysti olemassa pieni prosentti naisia, joiden sosiaalinen älykkyys on miehen tasoa ja samoilla tökeröillä lähestyvät kuin miehetkin, mutta nämä ovat suuri vähemmistö.

Se kummastuttaa, että miksi tämä tuntuu olevan joillekin niin pirun hankala asia tunnistaa ja tunnustaa, kun mikään ei kumminkaan toiseksi muutu, Lähinnä jo naurettavaa on kysellä tämmöisen asian tiimoilta jotain tieteellistä näyttöä, varmaan tämän tason havukka - aholle pitää löytyä tieteellinen tutkimus myös siitä, että jos pakkasella panee lapaset käteen, niin sormia palelee vähemmän kuin ilman.

Ei pidä myöskään po. asiaan sotkea niitä varsinaisia parisuhteita, koska niiden lainalaisuuksissa on aina enemmän muuttujia, mutta jos puhutaan siitä, kuka ja miten aloitteet syntyy ja tehdään, kyllä hallinta on naaraalla, niin hyväksynnässä, kuin rukkasissakin.

Sinä sait siis mitattua sosiaalisen arvosi pariutumismarkkinoilla ja tuon perusteella se ei ole kummoinen, toisaalta, tarjoaja ilmeisesti sosiaalisesti älykkäämpänä ymmärsi, ettei saaliin nystyrät kykene hienovaraisempaan viestintään. Lopulta, ehkä vielä tyhmyyksissäsi menetit sen sinulle parhaiten sopivan, meiltä miehiltä kun onnistuu kaikki.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Miten sen nyt sanoisi, jotta ymmärrys seuraisi. nainen kyllä on jo yleensä päättänyt suhtautumisensa mieheen, joka tulee "iskemään" ja se päätös ei muutu siitä toiseksi kuin kovin harvoin. Myös , jos nainen päättää jonkun uroon haluta, vain typerys kuvittelee sen tapahtuvan miehen tyylisellä suoruudella tai vonkaamisella, tytöt osaa oikeasti olla tyrkyllä, niin ettei miehenpuoli sitä edes tajua. On tietysti olemassa pieni prosentti naisia, joiden sosiaalinen älykkyys on miehen tasoa ja samoilla tökeröillä lähestyvät kuin miehetkin, mutta nämä ovat suuri vähemmistö.

Se kummastuttaa, että miksi tämä tuntuu olevan joillekin niin pirun hankala asia tunnistaa ja tunnustaa, kun mikään ei kumminkaan toiseksi muutu, Lähinnä jo naurettavaa on kysellä tämmöisen asian tiimoilta jotain tieteellistä näyttöä, varmaan tämän tason havukka - aholle pitää löytyä tieteellinen tutkimus myös siitä, että jos pakkasella panee lapaset käteen, niin sormia palelee vähemmän kuin ilman.

Ei pidä myöskään po. asiaan sotkea niitä varsinaisia parisuhteita, koska niiden lainalaisuuksissa on aina enemmän muuttujia, mutta jos puhutaan siitä, kuka ja miten aloitteet syntyy ja tehdään, kyllä hallinta on naaraalla, niin hyväksynnässä, kuin rukkasissakin.

Sinä sait siis mitattua sosiaalisen arvosi pariutumismarkkinoilla ja tuon perusteella se ei ole kummoinen, toisaalta, tarjoaja ilmeisesti sosiaalisesti älykkäämpänä ymmärsi, ettei saaliin nystyrät kykene hienovaraisempaan viestintään. Lopulta, ehkä vielä tyhmyyksissäsi menetit sen sinulle parhaiten sopivan, meiltä miehiltä kun onnistuu kaikki.

Kyllä mulla on iha hyvä parisuhde, älä huoli. En mä kyllä nöyristelekään. Ei terve parisuhde perustu toisen vahtimiseen tai rajoittamiseen. Asioista voidaan puhua mutta ihmiset tekee just niin kuin ne parhaaks näkee. Jos tekee mieli juoda kaljaa, niin juo kaljaa. Kunhan nyt pysyy jodsain rajoissa, mitään riipppuvaisia kukaan kaipaa. Jos nyt naimisiin mennään joskus, ni kai mä ne kirkkohäät suostun hyväksymään, vaikka koko laitos on paskaa. Sen verran pitää kunnioittaa toisenkin toiveita. Voin tähän lisätä, että mun vaimoke kyllä teki aloitteen ja pantiin ekoilla treffeillä.

En tiedä minkä ikäinen oot, mutta kyllä naisilta tulee nykyään ihan suoria ehdotuksia. Ei se oo edes mitenkään harvinaista. Muutenkin on kovin naurettava väittää, että naisella on joku absoluuttinen valta pariutumisessa. En kyllä osaa edes kuvitella minkälainen tossukka tollaista voi oikeasti väittää totuutena.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
En tiedä minkä ikäinen oot, mutta kyllä naisilta tulee nykyään ihan suoria ehdotuksia. Ei se oo edes mitenkään harvinaista. Muutenkin on kovin naurettava väittää, että naisella on joku absoluuttinen valta pariutumisessa. En kyllä osaa edes kuvitella minkälainen tossukka tollaista voi oikeasti väittää totuutena.

En ollut, enkä ole huolissani kenenkään parisuhteesta tai sen puutteesta. Mikäli olet seurannut keskustelua alkumetreiltään, saatat huomata, ettei pihvi ole suinkaan parisuhteet, vaan aloitteet aka. iskeminen sosiaalisena kontekstina.

En siis tokikaan epäile, etteikö suoriakin ehdotuksia naisenpuolelta tulisi, ja sen ikäinen olen, että ei se minkään nykytrendi ole, vaan tiettyjen naarasihmisten tapa. Nämä naarasihmiset eivät ole kuitenkaan mikään enemmistö, eivätkä edes merkittävä vähemmistö, vaan marginaali. Mihin siis kantaa olen ottanut, on tuo arvelu siitä, että miehet olisivat geneettisesti tai kulttuurisesti jotakin aloitteen tekijöitä. Eikä tämä pidä asiana paikkaansa, jos viitsii sitä vähänkään ajatella.

Tätä aloitteiden humppaa on työn puolestakin seurattu muutamia vuosikymmeniä, jossa tarkkailijana on kyllä selvinnyt yhtä ja toista siitäkin mystiikasta, joka ei lopulta niin kovin mystistä edes ole. Suoraan lähestymiseen on miehenkin helppo ottaa kantaa, sanoa ei, tai säikähtää ja sanoa ei, mutta naisten tekniikat on asiassa aivan toiset ja siinä tulemassa mies kyllä luulee olleensa se primus motor ja useasti naisenpuolelle tämä luulo on fine, koska hänelle se on asiana merkityksetön.

Päteminen ei siis ole naisille kovin pop, eivätkä nuo rehentele asioilla kylillä lainkaan miesten tavoin, ellei sillä ole jotakin muuta verhotumpaa tarkoituperää maalina.

Hauskaahan olisi, jos palstalla olisi laajempi otos vastakkaista sukupuolta ja agendaansa sopisi asiaa avata, niin saataisiin ainakin jotakin otantaa, jolla olisi "tieteellisempää" evidenssiä nörteillekin pureksittavaksi, vaikka tietenkin joukko semantiikan alkeiskursseja käyneitä saivartelisi nämäkin paskapuheiksi, kun ei ole exeliä näyttää. Minulle tämä nyt ei ole sen kummempi asia, kunhan nyt vaan mainitsin, että tiedän kuvion menevän jollakin toisella tavoin, kun jotkut kuvittelevat ja hassuinta on, että vänkäämisestä huolimatta asiat menee tasan niinkuin ne ovat aina menneet ja tulevat vastakin menemään.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kunpa itsekin vielä joku päivä olisin niin viisas, että tietäisin varmuudella lähes kaikesta kaiken, kuten vaikkapa naissuhteista, politiikasta ja jääkiekosta. Ehkä vielä joskus!

No ok, nuorempana tiesin enemmän kaikesta kaikkea.

Tämä on tervettä kehitystä, olen huomannut saman itsekin. Sanoihan myös muuan John Lennon, että "The more I see the less I know for sure". Oli oikeassa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
@Käyttäjänimetön @nummenkallio
Onneksi tässä iässä ei tarvitse tietää kaikesta kaikkea, voi kuunnella muitakin jotka tietää. Saattaapa oppia jotakin. Joskus aikoinaan nuorena miehenä toki tiesin kaikesta kaiken.
Lennon oli todellakin oikeassa.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Tulevaton/abianos rakastunut, kaikkea sitä näkee.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
@abianos

Olet oman elämäsi paras asiantuntija. Sä itse tiedät parhaimman ratkaisun lähestyä tuntematonta. Olet selvästi hahmotellut tekstiäsi pitemmän aikaa. Olet rehellinen, avoin, hauska ja analyyttinen sekä kirjoitus on selkeästi jäsennelty. Minusta se on ihan valmis jo noin. Kannattaa myös miettiä, mikä olisi paras julkaisualusta. Jos hänellä on bloki, niin yksityisviesti sen kautta voisi olla hyvä kanava lähestyä, mikäli alusta sen sallii.

Tietysti elämässä on muistettava, ettei joka arpa voita mutta yrittää kannattaa aina. Kannattaa olla toiveikas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös