Naisasiat

  • 7 503 608
  • 26 557

ipaz

Jäsen
Oho, ilmeisesti kevättä rinnassa. Kävin eilen treffeillä - ensimmäistä kertaa varmaan viiteen vuoteen. En edes muista koska viimeksi. Tämäkin tapahtui vain kun nainen pyysi niin ajattelin että perkele, mennään. Ihan mukava neitonen, työssäkäyvä ja lapseton eli monta ehdotonta eitä on jo ylitetty. Mutta en tiedä sitten, kun ei tuntunu yhtään miltään. Vaihdettiin sentään numerot, että saa vielä toisenkin tapaamisen sovittua. Jotenkin vaan kauhean väkinäistä tuollainen selvinpäin vieraan naisen kanssa jutustelu. Paljon helpompaa varmaan olisi kun vedettäis kevyet tumut ja katsois että miten etenee. Sen tajusin kun illalla tilannetta pohdin, että kyllä naisen joka meikäläiseen innostuu pitää olla se aktiivinen ja touhuava puoli.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Sen tajusin kun illalla tilannetta pohdin, että kyllä naisen joka meikäläiseen innostuu pitää olla se aktiivinen ja touhuava puoli.

Tämä on erittäin totta ja hyvä kriteeri. Tietysti siinä on sitten se, että tuo raakkaa helposti pois liki kaikki naiset ainakin helpommista lähihaarukoista. Mutta eihän stalkkaamisessakaan ole järkeä jos oikeasti tavoitteena onkin parisuhde, siinä tulee epämukava olo molemmille missä oikein mennään.

Innokkaita naisiakin löytyy mutta ne ovat sitten niitä kuuluisia lähikuppilan siideriexperttejä tai ainakin yhtä kuuluisia yksinhuoltajaperheitä. Kokemusta ei oikeastaan ole mutta eikös ne kaverikortitkin maistu paremmilta hehkeämmiltä saatuina. Netissä saatuja kaverikortteja ei kai viitsi laskea mukaan. Niitä olisi ihan näpäköiltäkin teineiltä saatuina.

Tottakai tuossa pitää kuitenkin pitää tolkku mukana. Siis kun nainen on erottuvan aktiivinen, niin se hakee sillä jotain mitä ei kuitenkaan ilmaise. Yksi kirjekaveri esim. oli aika innokas tapaamiseen ja kuitenkin naimisissa, avautui deitillä heidän hienosta omakotitalostaan. Toinen nuori nainen taas oli muuten kiva eikä jaaritellut viesteissä mahdottomasti, mutta omasi poikakaverin joten tuostakin deitistä tuli lähinnä kuriositeetti. Tokihan sitä oli itsekin tuolloin hädintuskin parikymppinen, ja oli sentään aurinkoinen kevätilta Turussa. Jätin lätkätkin väliin, tyttö osasi sentään kertoa taukotilanteen kun lähti matkaan myöhemmin lähempänä asuvana.

Laittaa tietysti mietityttämään miten luotettavaa seuraa nuo olisivat pitemmällä tähtäimellä, kun siinä on vertailuna oltu. Puhumattakaan siitä tuhdista neidosta joka oli ok juttukaveri siihen asti, kunnes kertoi pettävänsä ukkomiehen vaimoa ja kertoi hyvin kestäneensä (tosin vain yhden kerran) 150 kilon painolastin. Homma testautui lopulta siinä kun aloitin syömään pitsaa keskeltä ja tämä piti minua siksi outona. Terveisiä vaan Kouvolaan. Olihan synkkä sunnuntai-iltapäivä ajella takaisin.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Paljon helpompaa varmaan olisi kun vedettäis kevyet tumut ja katsois että miten etenee. Sen tajusin kun illalla tilannetta pohdin, että kyllä naisen joka meikäläiseen innostuu pitää olla se aktiivinen ja touhuava puoli.
Minusta sinun pitäisi antaa mahdolliselle tulevalle suhteelle uusi mahdollisuus. Kauniina kevätpäivänä terassille ja katsoa sitten saako hyvässä ympäristössä kohtuullisesti nautittu alkoholi homman toimimaan. Jos ei toimi sittenkään niin sitten hanskat tiskiin tähän naisen kohdalla ja uutta matoa koukkuun myöhemmin. Kesä on pitkä.
 

ipaz

Jäsen
Minusta sinun pitäisi antaa mahdolliselle tulevalle suhteelle uusi mahdollisuus. Kauniina kevätpäivänä terassille ja katsoa sitten saako hyvässä ympäristössä kohtuullisesti nautittu alkoholi homman toimimaan. Jos ei toimi sittenkään niin sitten hanskat tiskiin tähän naisen kohdalla ja uutta matoa koukkuun myöhemmin. Kesä on pitkä.

Tätä mä just mietin, että olis varmaan helpompaa ainakin mulle kun olis pientä terävää alla. Ja todellakin vaihtoon, jos ei toimi. En mä ole ennenkään stressannu siitä jos joku nainen ei kiinnostutkaan tai toisinpäin. Silti mietityttää että mikä siinä on kun ei kiinnosta. Kesä on todellakin pitkä ja täällä Tampereella se on oikein mukava viettää.
 
Kirjoitellaanpa tänne vähän omasta tilanteesta. 7 vuotta ollaan tämänhetkisen vaimokkeen kanssa pyöritty ja näistä 5 vuotta saman katon alla. Työ- ja opiskelukiireiden vuoksi viimeiset pari vuotta ollut hankalaa ja ennen viime joulua löysin itsestäni tunteen että en ole onnellinen tässä suhteessa - yhteinen aika, tekeminen, reissaaminen ja harrastukset puuttuvat täysin. Tilanne oli kuin kämppiksillä jotka kuitenkin rakastavat toisiaan ja harrastavat seksiä, mutta mitään muuta ei sitten olekaan.
Kun löysin tuon tunteen itsestäni, kerroin kumppanille asiasta ja aloimme tekemään töitä että suhde kääntyisi parempaan suuntaan. Pari ensimmäistä kuukautta näytti hyvältä, mutta viimeiset kuukaudet oon taas ollut niillä fiiliksillä että tämä ei voi jatkua näin, jotakin pitäisi keksiä. Noin kuukausi sitten kumppani kävi kolmen viikon opiskelureissulla toisella paikkakunnalla ja sainkin olla yksin tuon ajan - ajattelin että saisin selvyyden itselleni mitä tästä haluan.
Kuitenkaan tuo yksinoloaika ei selvittänyt päätäni yhtään, kumppanin paluun jälkeen ensimmäinen viikko oli jälleen mukavaa ja virkistävää, mutta sen jälkeen tietty tyhjyys on palannut fiiliksiin.

Olen ymmälläni tästä tilanteesta. Ollaan puhuttu lähes kokoajan missä tässä minun kohdallani mennään ja ollaan vähän on/off-tilanteessa minun takiani. Vaimole haluaisi kyllä olla kanssani, mutta oma tulevaisuus on epävarmaa.. Toisaalta tekisi mieli päästää irti, erota, jotta tästä tunteesta pääsisi pois. Toisaalta kun ollaan yläasteikäisestä asti oltu kimpassa niin tuntuu että ei tätä näin helpolla uskaltaisi lopettaa. Millehän tässä alkais?
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Toisaalta kun ollaan yläasteikäisestä asti oltu kimpassa niin tuntuu että ei tätä näin helpolla uskaltaisi lopettaa. Millehän tässä alkais?

Kunpa voisin auttaa. Oma avioliittoni päättyi 14 vuoden jälkeen pitkälti siihen, kun 19-vuotias oli tavannut 16-vuotiaan. Eihän se sitten voinut mitenkään kestää loppuelämää. Montaa päivää ei mene milloin en miettisi kunpa olisimme tavanneet kymmenen vuotta myöhemmin ja aikuisina tavattu muutamien kokeilujen jälkeen.

Ero on sitten kuitenkin se paras ratkaisu ehkä myös teidän tilanteeseen. Ei siinä lopulta ole mitään järkeä kämppiksinä elellä, vaikka se muutoksia omaan elämään aiheuttaakin. Se uusi elämä aina löytyy jostain enkä nyt tarkoita uusia tyttöjä vaan yleensä uusia kuvioita.
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Vinkkejä otettaisiin vastaan yhteen palanneilta tai miksei muiltakin. Erottiin avokin kanssa joitakin kuukausia sitten n. neljän vuoden suhteen jälkeen. Hankala suhde kaiken kaikkiaan, molemmilla omia ongelmia yhteisten ongelmien lisäksi. Omasta mielestäni vain sillä erotuksella, että tuin aivan älyttömästi avokkiani näissä hänen ongelmissaan. Myöhemmin kun omia ongelmiani ilmaantui, tuntui etten saa mitään tukea, tai todella vähäistä. Tiedostin tottakai ongelmani ja yritin muuttua. Avokilla oli sen lisäksi ongelmia mitä hän ei myöntänyt, joista otimme monesti yhteen. Jossain vaiheessa tajusin, että jos hän ei niitä tiedosta ja yritä muuttua, suhteemme tulee loppumaan, niin kuin loppuikin. Tämä hänen asenteensa ja vähättelynsä ongelmiaan kohtaan, ajoi minutkin siihen, etten pystynyt saamaan omiani hallintaan, vaikka kuinka olisin halunnut. Siispä kliseinen "miksi muuttua, jos toinenkaan ei halua", näin kärjistettynä.

Jossain vaiheessa molemmilta loppui täydellisesti yrittäminen ja suhde loppui hänen alotteestaan. Vaikka tiedostin että suhde tulee loppumaan, itsellä oli ainakin helvetin suuri kynnys erota. Ajattelin lähes loppuun asti, että saamme kyllä ongelmat ratkaistua, tottakai, rakastinhan tuota naista aivan älyttömästi.

Ero jätti kyllä valtavan tyhjiön. Yhteinen asunto, josta minä lopulta muutin pois. Yhteiset kaverit, joita minä olen nähnyt, exä ei niinkään. Yhteiset arkirutiinit ja harrastukset. Muistot ja valokuvat. Tuhannet ja tuhannet tekstiviestit. Eron jälkeen tuntui jokseenkin helpottavalta. Olin paljon menossa ja kaverit tukivat. Joka ilta soiteltiin matseihin ja kaljalle ja ties minne. Vaikka se hetkellisesti teki helvetin hyvää, kontrasti palata aina omaan uuteen asuntoon oli helvetin suuri. Halusin koko ajan olla menossa ja tekemässä jotain, mikä on varmaan ihan luonnollista.

Kysyntää naismarkkinoilla olisi yllättävän paljon. Komeaksi ja itsevarmaksi kehuttu, supliikki kaveri, miksei olisi. Muutamia naisia ollut ja usealle sanonut suoraan kiitos mutta ei kiitos. Kukaan ei kolahda, ei sitten millään, vaikka ulkonäöllisesti todella päteviä ja muutenkin mukavia naikkosia. Lähinnä sitä läheisyyden ja tyhjiön täyttämää kaipuuta.

Ollaan exän kanssa nähty muutaman kerran eron jälkeen ja muutamia kertoja Facebookissa juteltu. Lähinnä nähty toisen luona tunnin verran, juotu kahvit ja vaihdeltu kuulumiset. Ei noihin tapaamisiin ole liittynyt juurikaan tunnetta. Jotenkin vain tulee aina toisen aloitteesta parin viikon välein laitettua viestiä, joska nähtäis ja kahviteltais, oltiinhan sitä neljä vuotta yhdessä. Noh, viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa. Muutaman kerran häntä kysellyt, mutta ei ole oikein tahtonut olla aikaa.. Jotenkin tässä on vaan viimeisen viikon aikana tajunnut että helvetti haluan vain tuon naisen.

Ennen eroa exäni ehdotti taukoa. En syttynyt ajatukselle yhtään. Hän ehdotti, että muuttaisin kuukaudeksi pariksi pois, että saisi etäisyyttä ja jospa se toisen naama ei ärsyttäisi niin paljoa sitten kun näkisi toista. Tuo tuntui itselle jo pelkästään käytännön järjestelyjen takia lähes mahdottomalta ajatukselta, missä sitä nyt pari kuukautta asuisi? Ja kun tuo ehdotus tuli niin myöhään, tuntui että hän tekee jo eroa ja hänen on helpompi sitten päästää irti jos ja kun asun muualla. Noh, suostuin sitten tekohengityksenä kahden viikon taukoon, mikä tekikin sitten ihan hyvää, vaikkakin ongelmat palasivat lähes samantien. Erotessamme exä sanoi, että eihän sitä koskaan tiedä vaikka joskus palaisimme yhteen. Vannoin hänelle ja itselle ettei näin tule käymään, jos nyt luovutat.

Siitä päästääkin ongelmaan, eli miten tässä tilanteessa toimia? Näemme ja viestittelemme vähän. Silti oma tunne siitä että haluaisin yrittää, on vahvistunut. Toki se voi vain olla kaipuuta arkeamme ja hänen hyviä puoliaan kohtaan. Ongelmat olisivat edelleen samoja, mutta silti. Mitään kiirettä takaisin yhteiseen asuntoon muuttamisella ei todellakaan ole. Haluaisin vain tehdä selväksi että ikävöin ja haluan hänet. Eihän siinä tietysti mitään häviä jos puhuisi suoraan, mutta en haluaisi säikäyttää häntä, erostamme on kuitenkin vain kuukausia. Mitään merkkejä ei kuitenkaan ole ilmassa että välimme lämpiäisevät itsestään. Monilta eronneilta pareilta kuullut, ja täältäkin lukenut, että lopulta sitä vain alkoi viettämään toisen kanssa enemmän ja enemmän aikaa, joka on tietysti jo hyvä mittari yhteenpaluulle. Kun erosimme, monet yhteiset tuttavat sitä ihmetteli ja toitotti minulle, että hän teki vuosisadan virheen ja tulee kyllä sen tajuamaan ajan kanssa. Siihen itsekin halusin uskoa jossain määrin ja alkuun ajattelin, että jos hän minut takaisin haluaa, hänen on tehtävä aloite. Tulen loistavasti hänen vanhempiensa ja sisaruksien kanssa toimeen ja ollut heihinkin yhteydessä säännöllisesti eron jälkeen. Mitään poltettuja siltoja ei.

Miten siis toimia? Suoraa puhetta vai antaa ajan kulua? Kesä kuitenkin tulossa ja kun työ- ja koulukiireet helpottavat, olisi tietysti mahdollista nähdäkkin enemmän. Toki tuo, että nähdään salakavalasti koko ajan enemmän ja enemmän, tuntuu todella kaukaa haetulta.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Kysyntää naismarkkinoilla olisi yllättävän paljon. Komeaksi ja itsevarmaksi kehuttu, supliikki kaveri, miksei olisi. Muutamia naisia ollut ja usealle sanonut suoraan kiitos mutta ei kiitos. Kukaan ei kolahda, ei sitten millään, vaikka ulkonäöllisesti todella päteviä ja muutenkin mukavia naikkosia. Lähinnä sitä läheisyyden ja tyhjiön täyttämää kaipuuta.

Itsevarmaksi? No ei tuo vuodatuksesi kyllä mistään itsevarmuudesta kerro. Ennemminkin exäsi on itsevarma ja tietää mitä tekee. Se että haikailet tuota kusipäistä eukkoa takaisin, on todella nössöä meininkiä. Kokeilit jo nuo "muuttumisleikit" ja totesit, että ei jatkoon. Unohda tuollaiset mulkut ja käytä nyt sitä itsevarmuuttasi ja hoida uusi muija himaan, jos sen tarpeessa olet.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Vinkkejä otettaisiin vastaan yhteen palanneilta tai miksei muiltakin..... Miten siis toimia?

Joku voisi ehkä neuvoakin, jos kirjoittaisit ne ongelmat auki. Muutoin tulee fiilis, ettet joko sinä tai hän, tai kumpikaan, ole kykeneväinen kohtaamaan niitä tai sitten ne ovat niin yksityisiä, ettei tunnu hyvältä jakaa julkisesti. Miten kukaan voi auttaa, jos et kerro mistä kiikastaa.
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Itsevarmaksi? No ei tuo vuodatuksesi kyllä mistään itsevarmuudesta kerro. Ennemminkin exäsi on itsevarma ja tietää mitä tekee. Se että haikailet tuota kusipäistä eukkoa takaisin, on todella nössöä meininkiä. Kokeilit jo nuo "muuttumisleikit" ja totesit, että ei jatkoon. Unohda tuollaiset mulkut ja käytä nyt sitä itsevarmuuttasi ja hoida uusi muija himaan, jos sen tarpeessa olet.

Itsevarmaksi kehuttu, ei tee minusta itsevarmaa, varsinkaan tällä hetkellä, kun tämmöisiä asioita edes pohdin. Sen myönnän, että on jossain määrin nössöä haikailla exää takaisin, kun mitään takeita ei ole että mikään olisi muuttunut. Ja miksi olisi?

Joku voisi ehkä neuvoakin, jos kirjoittaisit ne ongelmat auki. Muutoin tulee fiilis, ettet joko sinä tai hän, tai kumpikaan, ole kykeneväinen kohtaamaan niitä tai sitten ne ovat niin yksityisiä, ettei tunnu hyvältä jakaa julkisesti. Miten kukaan voi auttaa, jos et kerro mistä kiikastaa.

Ei tunnu hyvältä avautua julkisesti. Mietin pitkään kirjoitanko asioiden oikeilla nimillä, mutta tekstistä olisi tullut neljän sivun mittainen. Kyselinkin lähinnä apua tapaani lähestyä exääni, en niinkään apua ongelmiin mitä en sattuneista syistä avannut. Ongelmat ovat mitä ovat ja ne ovat meidän välisiä.

Ja juurikin exäni ei ollut kykeneväinen kohtaamaan ongelmiaan, niin kuin yllä kirjoitin. Joko ei itsekkään tajunnut, tai sitten ei halunnut myöntää kun asioita esille nostin, tämä on minulle edelleen mysteeri.

Päädyin juttelemaan aikanaan "ammattiauttajan" kanssa muiden asioiden yhteydessä suhteestamme ja sen ongelmista. Kehui kovasti kuinka hyvin ja syvältä pystyn analysoimaan ja näkemään omat ongelmani. Totesi vielä, toki hieman kieliposkella, että jos jokaisessa parisuhteessa olisi kaksi samalla tapaa ajattelevaa ihmistä kuin minä, hänellä ei olisi töitä. Muuttuminen on sitten tietysti eri asia, mutta näen että menin asioissa valovuoden eteenpäin. Harmi ettei exä halunnut nähdä asiaa. Saati tukea.
 

Meeps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Frölunda
Vinkkejä otettaisiin vastaan yhteen palanneilta tai miksei muiltakin. Erottiin avokin kanssa joitakin kuukausia sitten n. neljän vuoden suhteen jälkeen. Hankala suhde kaiken kaikkiaan, molemmilla omia ongelmia yhteisten ongelmien lisäksi. Omasta mielestäni vain sillä erotuksella, että tuin aivan älyttömästi avokkiani näissä hänen ongelmissaan. Myöhemmin kun omia ongelmiani ilmaantui, tuntui etten saa mitään tukea, tai todella vähäistä. Tiedostin tottakai ongelmani ja yritin muuttua. Avokilla oli sen lisäksi ongelmia mitä hän ei myöntänyt, joista otimme monesti yhteen. Jossain vaiheessa tajusin, että jos hän ei niitä tiedosta ja yritä muuttua, suhteemme tulee loppumaan, niin kuin loppuikin. Tämä hänen asenteensa ja vähättelynsä ongelmiaan kohtaan, ajoi minutkin siihen, etten pystynyt saamaan omiani hallintaan, vaikka kuinka olisin halunnut. Siispä kliseinen "miksi muuttua, jos toinenkaan ei halua", näin kärjistettynä.

Jossain vaiheessa molemmilta loppui täydellisesti yrittäminen ja suhde loppui hänen alotteestaan. Vaikka tiedostin että suhde tulee loppumaan, itsellä oli ainakin helvetin suuri kynnys erota. Ajattelin lähes loppuun asti, että saamme kyllä ongelmat ratkaistua, tottakai, rakastinhan tuota naista aivan älyttömästi.

Ero jätti kyllä valtavan tyhjiön. Yhteinen asunto, josta minä lopulta muutin pois. Yhteiset kaverit, joita minä olen nähnyt, exä ei niinkään. Yhteiset arkirutiinit ja harrastukset. Muistot ja valokuvat. Tuhannet ja tuhannet tekstiviestit. Eron jälkeen tuntui jokseenkin helpottavalta. Olin paljon menossa ja kaverit tukivat. Joka ilta soiteltiin matseihin ja kaljalle ja ties minne. Vaikka se hetkellisesti teki helvetin hyvää, kontrasti palata aina omaan uuteen asuntoon oli helvetin suuri. Halusin koko ajan olla menossa ja tekemässä jotain, mikä on varmaan ihan luonnollista.

Kysyntää naismarkkinoilla olisi yllättävän paljon. Komeaksi ja itsevarmaksi kehuttu, supliikki kaveri, miksei olisi. Muutamia naisia ollut ja usealle sanonut suoraan kiitos mutta ei kiitos. Kukaan ei kolahda, ei sitten millään, vaikka ulkonäöllisesti todella päteviä ja muutenkin mukavia naikkosia. Lähinnä sitä läheisyyden ja tyhjiön täyttämää kaipuuta.

Ollaan exän kanssa nähty muutaman kerran eron jälkeen ja muutamia kertoja Facebookissa juteltu. Lähinnä nähty toisen luona tunnin verran, juotu kahvit ja vaihdeltu kuulumiset. Ei noihin tapaamisiin ole liittynyt juurikaan tunnetta. Jotenkin vain tulee aina toisen aloitteesta parin viikon välein laitettua viestiä, joska nähtäis ja kahviteltais, oltiinhan sitä neljä vuotta yhdessä. Noh, viime aikoina ollut hieman hiljaisempaa. Muutaman kerran häntä kysellyt, mutta ei ole oikein tahtonut olla aikaa.. Jotenkin tässä on vaan viimeisen viikon aikana tajunnut että helvetti haluan vain tuon naisen.

Ennen eroa exäni ehdotti taukoa. En syttynyt ajatukselle yhtään. Hän ehdotti, että muuttaisin kuukaudeksi pariksi pois, että saisi etäisyyttä ja jospa se toisen naama ei ärsyttäisi niin paljoa sitten kun näkisi toista. Tuo tuntui itselle jo pelkästään käytännön järjestelyjen takia lähes mahdottomalta ajatukselta, missä sitä nyt pari kuukautta asuisi? Ja kun tuo ehdotus tuli niin myöhään, tuntui että hän tekee jo eroa ja hänen on helpompi sitten päästää irti jos ja kun asun muualla. Noh, suostuin sitten tekohengityksenä kahden viikon taukoon, mikä tekikin sitten ihan hyvää, vaikkakin ongelmat palasivat lähes samantien. Erotessamme exä sanoi, että eihän sitä koskaan tiedä vaikka joskus palaisimme yhteen. Vannoin hänelle ja itselle ettei näin tule käymään, jos nyt luovutat.

Siitä päästääkin ongelmaan, eli miten tässä tilanteessa toimia? Näemme ja viestittelemme vähän. Silti oma tunne siitä että haluaisin yrittää, on vahvistunut. Toki se voi vain olla kaipuuta arkeamme ja hänen hyviä puoliaan kohtaan. Ongelmat olisivat edelleen samoja, mutta silti. Mitään kiirettä takaisin yhteiseen asuntoon muuttamisella ei todellakaan ole. Haluaisin vain tehdä selväksi että ikävöin ja haluan hänet. Eihän siinä tietysti mitään häviä jos puhuisi suoraan, mutta en haluaisi säikäyttää häntä, erostamme on kuitenkin vain kuukausia. Mitään merkkejä ei kuitenkaan ole ilmassa että välimme lämpiäisevät itsestään. Monilta eronneilta pareilta kuullut, ja täältäkin lukenut, että lopulta sitä vain alkoi viettämään toisen kanssa enemmän ja enemmän aikaa, joka on tietysti jo hyvä mittari yhteenpaluulle. Kun erosimme, monet yhteiset tuttavat sitä ihmetteli ja toitotti minulle, että hän teki vuosisadan virheen ja tulee kyllä sen tajuamaan ajan kanssa. Siihen itsekin halusin uskoa jossain määrin ja alkuun ajattelin, että jos hän minut takaisin haluaa, hänen on tehtävä aloite. Tulen loistavasti hänen vanhempiensa ja sisaruksien kanssa toimeen ja ollut heihinkin yhteydessä säännöllisesti eron jälkeen. Mitään poltettuja siltoja ei.

Miten siis toimia? Suoraa puhetta vai antaa ajan kulua? Kesä kuitenkin tulossa ja kun työ- ja koulukiireet helpottavat, olisi tietysti mahdollista nähdäkkin enemmän. Toki tuo, että nähdään salakavalasti koko ajan enemmän ja enemmän, tuntuu todella kaukaa haetulta.
Siis exä oli se joka halusi tauon, jonka aloitteesta erotettiin ja joka ei viime aikoina ole enää ollut kiinnostunut näkemään? Ja sinä mietit pitäisikö kertoa hänelle, että haluat palata yhteen?
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Siis exä oli se joka halusi tauon, jonka aloitteesta erotettiin ja joka ei viime aikoina ole enää ollut kiinnostunut näkemään? Ja sinä mietit pitäisikö kertoa hänelle, että haluat palata yhteen?

Heh. Halusi tauon, jonka uskoimme tekevän hyvää. Ei tehnyt. Halusi erota niin kuin minäkin siinä tilanteessa. Pitkän vaikea kauden jälkeen lausui vain ensimmäisenä sanat "haluan erota". Ja tämä oli sillä selvä, ilman suurempaa dramatiikkaa. Toki hänelle siitä sulka hattuun "jättäjänä", koska minulla oli suurempi kynnys erota. Ei enään siinä tilanteessa, mutta aiemmin kun pelin olisi voinut viheltää poikki. On kiinnostunut näkemään. Kyseli aiemmin muutamat kerrat ja minä seuraavat muutamat kerrat, ei ollut aikaa, kiinnostusta kyllä. Epäselvästi kirjoitin, anteeksi siitä. Ensi viikolle on sovittu kahvittelut, fiksuudesta en tiedä.
 
...Avokilla oli sen lisäksi ongelmia mitä hän ei myöntänyt, joista otimme monesti yhteen. Jossain vaiheessa tajusin, että jos hän ei niitä tiedosta ja yritä muuttua, suhteemme tulee loppumaan, niin kuin loppuikin. Tämä hänen asenteensa ja vähättelynsä ongelmiaan kohtaan, ajoi minutkin siihen, etten pystynyt saamaan omiani hallintaan, vaikka kuinka olisin halunnut. Siispä kliseinen "miksi muuttua, jos toinenkaan ei halua", näin kärjistettynä.

Pepsi hei, nyt! Oikeesti, menet vaan eteenpäin, etkä nössöile ja haikaile tommosen perään. Toi lainattu pätkä kertoo mun mielestä jo kaiken oleellisen siitä, että kannattaisi unohtaa ja ehkä katkaista välit koko ihmiseen. Tulee nimittäin elävästi mieleen oma exäni, jolla oli mielenterveysongelmia ja joita hän ei kunnolla käynyt läpi. Ei tehnyt se suhde ja seura yhtään hyvää pidemmän päälle.

Lataat vaikka tinderin puhelimeen (tai ei jos ei tarvi, niin aina parempi) ja pidät sellaisen tiedostetun välivaiheen elämässäsi, että kokeilet ja panet mahdollisimman paljon ja erilaisia mimmejä. Kyllä siinä hankalat exät ongelmineen unohtuu nopeasti. ;) Trust me, tiedän mistä puhun.
 
Viimeksi muokattu:

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kyllä se vain niin on. Teot määrittävät ihmisen ja nainen on kerrotun perusteella... epäsopiva. Asennevika pohjimmaisena.

Kertaukseksi menee mutta hyvän asian puolesta. Suhteessa miehen ei kannata antaa valtaa toiselle; parhaat naiset eivät siihen edes suostu! Osakkeesi vieläpä paranevat jatkuvasti joten tulevaisuus on omissa käsissäsi. Kannattaa antaa sille aikaa.
 
Kyllä se vain niin on. Teot määrittävät ihmisen ja nainen on kerrotun perusteella... epäsopiva. Asennevika pohjimmaisena.

Kertaukseksi menee mutta hyvän asian puolesta. Suhteessa miehen ei kannata antaa valtaa toiselle; parhaat naiset eivät siihen edes suostu! Osakkeesi vieläpä paranevat jatkuvasti joten tulevaisuus on omissa käsissäsi. Kannattaa antaa sille aikaa.

Kloselta ihan järkevä viesti. Valtaa ei todellakaan pidä antaa toiselle, silloin ollaan vaarallisilla vesillä ja manipuloitavissa askel askeleelta vaikka mihin (Ja manipuloinnissa naiset ovat pirun hyviä). Jokainen tehköön omat ratkaisunsa, mäkään en vastaavasti haluaisi alkaa päättämään naisten puolesta tai ohjailemaan heitä (muualle kuin makuuhuoneeseen). Pointti: Aina pitää olla itsenäinen yksilö ja ajatella jutut sen kautta. Liian diipit tunnetason sekaantumiset lyövät pahasti näpeille ennemmin tai myöhemmin ja pahin tilanne on se, kun toisen päänsisäisistä ongelmista tulee myös omia ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kyllä se vain niin on. Teot määrittävät ihmisen ja nainen on kerrotun perusteella... epäsopiva. Asennevika pohjimmaisena.

Kertaukseksi menee mutta hyvän asian puolesta. Suhteessa miehen ei kannata antaa valtaa toiselle; parhaat naiset eivät siihen edes suostu! Osakkeesi vieläpä paranevat jatkuvasti joten tulevaisuus on omissa käsissäsi. Kannattaa antaa sille aikaa.

Aiemmin jo sanoin, että itse ainakaan en halua pitää mitään valta-asemaa parisuhteessa, koska koen naisen olevan parempi hoitamaan parisuhteen arjen kiemuroita, mutta onhan tässä Klosen viestissä myös pointtia.

Sanoisin niin, että on totta, etteivät parhaat naiset ala omimaan valtaa itselleen (eivät tosin anna sitä miehellekään, vaan suhde on tasapainossa). Kauniilla ja fiksuilla naisilla on varaa valita ja harkita, kenen kanssa oikein pyörivät. Näin ollen jo ennen varsinaisen seurustelun aloittamista he ovat voineet tehdä johtopäätökset siitä, onko mies vaivan ja luottamuksen arvoinen.

Olen aina ajatellut, että oli suuri kunnia, jotta kaunis nainen todella valitsi minut, tehtyään ensin "yleisarvioinnin" ;)
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Heh. Halusi tauon, jonka uskoimme tekevän hyvää. Ei tehnyt. Halusi erota niin kuin minäkin siinä tilanteessa. Pitkän vaikea kauden jälkeen lausui vain ensimmäisenä sanat "haluan erota". Ja tämä oli sillä selvä, ilman suurempaa dramatiikkaa.

Tota, neuvojiahan maailmassa riittää ja ne on just ne joista ei lopulta piitata puolikkaan lauseen vertaa, kun elämän virta vie ja niin on hyvä.

Kertomastasi minulle nousee esiin parikin juttua: Kerroit, että naiset on kiinnostunu mutta itsellä ei nappaa, mistäs tuo muusta kertoo, kuin ettet ole exästäsi vielä päässyt yli. Erossa aika on tärkein tekijä, mutta kukaan ei voi sulle taulukkoa antaa, millä aikataululla asiat pitäisi lutviutua, siis aikanaan.

Mikä hinku sulla yleensäkään on päästä pariutumaan, etkö voi vain harrastaa elämistä ilman jotakuta? Homma yleensä toimii sillä viisiin, että sitten kun se aika on tehnyt tehtävänsä, tulee, tai on mahdollista yleensäkin tulla joku joka nappaa.

Toinen mikä tuossa pistää silmään on, että oletko rakastunut oikeasti, vai liian jääräpäinen ja itserakas myöntämään, että voit epäonnistua suhteessa siinä kun joku muukin.

Minusta on hieno ajatus, mikäli aika tuo sinun ja exäsi välille aitoa ystävyyttä, sellaista ei ole kenelläkään tässä maailmassa liikaa, koskaan ollut, tai tule koskaan olemaan. Mutta parisuhteen kanssa on kyllä vähän niin kuin printterin, kun se on mennyt rikki, ei sitä kannata korjata, eikä se tauoilla mihinkään koskaan korjaannu, vaikka mieli helposti tälläistä huijausta esittääkin. Älä siis lämmitä vanhaa puuroa, keräile rauhassa ainekset uutispuuroon, valmistuu, kun aika on kypsä.

Mikäli sitten uskot palavaisesti exääsi rakastavasi, on aivan sama mitä minä ja muut on tänne kirjaillu, tuoppisi juot ja rapulasi kärsit muiden jorinosta huolimatta.
 

pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukka Seppäsen pelipaikaton fantasia
Hyviä pointteja kavereilta yllä, hyviä pointteja, kiitos niistä. Kyllähän tässä kaikella järjellä ajateltuna pitäisi siirtyä täysillä eteenpäin, mutta eipä nämä järkiasioita tahdokaan olla.

Liian diipit tunnetason sekaantumiset lyövät pahasti näpeille ennemmin tai myöhemmin ja pahin tilanne on se, kun toisen päänsisäisistä ongelmista tulee myös omia ongelmia.

Tämä on totta, mutta kyllähän suhteessa kaikista hienointa on, kun tietää toisesta ne kaikista diipeimmätkin salaisuudet ja ongelmat, pystyt tukemaan ja seisomaan vierellä vaikeina aikoina. Toki tämän täytyy olla molemmin puoleista ja täydellisessä symbioosissa. Tottakai liian diipit ongelmat saattavat sitten toiselle olla liikaa ja karkoittaa tiehensä, mutta korostan, että nuo meidän ongelmat, sekä yhteiset että henkilökohtaiset, olivat minun mielestäni täysin korjattavissa. Sillä jaksoin itsekkin niin kauan yrittää. Molempien olisi täytynyt muuttua ja tehdä töitä asioiden eteen, mutta ei mitään ylitsepääsemätöntä. Tässä kohtaa näen että minä olin vain se yrittävä osapuoli. Voi myöskin olla, että exäni ei kokenut minua tuon yrittämisen arvoiseksi. Tätä on kuitenkin vaikea uskoa, koska silloin kun meillä meni hyvin, meni oikeasti helvetin hyvin. Fakta kuitenkin on, että hyvät parisuhteet punnitaan ongelmien ilmaantuessa.

Kerroit, että naiset on kiinnostunu mutta itsellä ei nappaa, mistäs tuo muusta kertoo, kuin ettet ole exästäsi vielä päässyt yli. Erossa aika on tärkein tekijä, mutta kukaan ei voi sulle taulukkoa antaa, millä aikataululla asiat pitäisi lutviutua, siis aikanaan.

Mikä hinku sulla yleensäkään on päästä pariutumaan, etkö voi vain harrastaa elämistä ilman jotakuta? Homma yleensä toimii sillä viisiin, että sitten kun se aika on tehnyt tehtävänsä, tulee, tai on mahdollista yleensäkin tulla joku joka nappaa.

Pointtihan onkin, että en ole jossain määrin päässyt exästä yli. Sillä tässä kamppailua käydäänkin, että tehdäkkö asiat hänelle selväksi vai eikö. Sen myönnän, että eläminen itsekseen on tällä hetkellä haastavaa. Onhan se valtava tyhjiö minkä parisuhteen loppuminen jättää. Sillähän tässä täytyisi päättää, että ignooratakko hänet täysin ja antaa ajan kulua, mahdollisesti sitten myöhemmin tavata muita kuin niikseen tulee.

Pariutumaan ei ole hinkua. Tekisi mieli vain katsoa tämä kortti lopullisesti, jos se ei sitä ole. Exä kuitenkin totesi erotessa "että eihän sitä koskaan tiedä". Uudelle naiselle parisuhteen muodossa tällä hetkellä ei ole mitään haluja. Tinder on ollut käytössä ja muuta kautta daameja ollut. Lähinnä sitä läheisyyden kaipuuta mitä loppupuolella suhdetta ei ollut minkäännäköistä. Nuo daamit eivät ole ollut siis mitään "uusi nainen ja äkkiä"-periaatteella vaan lähinnä sitä hauskanpitoa, joku voisi sanoa laastareita. Sen myönnän, että siihenkään touhuun ei olisi näin nopeasti pitänyt lähteä. Olisi pitänyt antaa itselle ja ajatuksille aikaa. Toki ajatukset olivat melko selkeät eron jälkeen, että tämä oli tässä ja piste, mutta niin se mieli muuttuu. Se, että pannaan kaikkea mikä liikkuu, ei istu ainakaan omaan ajatusmaailmaan. Jossain vaiheessa toisella herää väkisinkin tunteita, mikä tietysti hajoittaa lisää. Taitolaji tietysti tuokin, mutta edelleen liputan terveen parisuhteen puolesta.

Toinen mikä tuossa pistää silmään on, että oletko rakastunut oikeasti, vai liian jääräpäinen ja itserakas myöntämään, että voit epäonnistua suhteessa siinä kun joku muukin.

Molempia. Kuten totesin, ongelmat olivat mallia ratkaistavissa. Itserakkaaksi en itseäni koe, mutta tietyllä tapaa jääräpäinen kyllä. Toki tiedän mitä haluan, ja itsellä oli suurempi kynnys erota, mutta onko sitten terveellä tavalla jääräpäinen vai liian, ettei osaa viheltää peliä poikki ajoissa, vaikea sanoa.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Ei ole varsinaisesti oma ongelma, mutta kirjotellaan nyt kuitenkin tänne:

Spottasin kaverini tyttöystävän tinderissä. Itse asiassa useampi muukin kaverini on spotannut tämän siellä. Nyt mietimme miten pitäisi suhtautua asiaan, kertoako kaverille vaiko ei. Ennen kuin ehditte sanoa "saa tinderissä olla eikä se tarkoita aina pettämistä" tai "kyllä kaverilla on oikeus tietää", niin kerronpa vähän taustoja.

Kyseinen kaveri on ultimate-tossu. En tiedä miksi, mutta kaveri vetää tuon alistuvan beta-poikaystävän roolin aivan ärsyttävyyksiin asti. Tarkoittaa siis sitä että kaverilla on sellainen pakottava tarve jatkuvasti ääneen todeta meille muille miten pettäminen on sairain teko maailmassa ja hän ei itse ikinä koskaan ei milloinkaan pettäisi omaa tyttöystävää. Sitten tietenkin pornon katselu, runkkaaminen ja vissiin jopa muiden tyttöjen katselu "sillä silmällä" on jo heti pettämistä. Nykyinen seurustelusuhde on kaverilleni toinen. Tämäkin liittyy oleellisesti tähän tarinaan. Tarina lähtee siitä kun kaverini kerran päissään kävi käsiksi silloiseen tyttöystäväänsä. Noh suhde meni katkolle ja tämä kaverini koitti epätoivoisesti sitten pelastaa suhteen kaikin keinoin. Osti velkarahalla ties mitä leppyytyslahjoja, jotka hieman mulkulla luonteella varustettu nuori neitokainen sitten pumppasi kylmänviileästi kaiken rahanarvoisen itselleen. Puoli vuotta kaveri jaksoi tarjota kaikenlaisia ravintolaruokia, leffoja sun muita kun koitti saada muijan takaisin ja muija jo juoksi muiden miesten perässä, mutta se ei kaverini menoa haitannut. Noh puolen vuoden ja noin tuhannen euron jälkeen kaverini sitten päätti luovuttaa, hankki Suomi24-deittitunnukset ja uutta matoa koukkuun. Uusi löytyikin sitten lähes heti.

Kaveri meni sitten viime heinäkuussa armeijaan ja huonona rahankäyttäjänä onnistui armeijansa aikana elämään reippaasti tappiolle. Sotilaspassin yhteyessä velkoja oli kerääntynyt jo useampi tonni. Velkoja on niin omille vanhemmilleen, kuin Kelalle ja jopa Puolustusvoimille. Puolustusvoimien velat johtuvat kämpän vuokrasta, jota kaverini sai parilta kuulta liikaa, koska tyttöystävä muutti hänen luokseen 5kk seurustelun päätteeksi. Koska hän asui toisen ihmisen kanssa, niin PV maksaa vain puolet vuokrasta, mutta kaverini nosti tuet koko vuokrasta, joten hän makselee nyt sitten takaisin niitä "tyttöystävänsä osuuksia" siitä vuokrasta, ihan noin niinkuin entisten velkojen päälle. Me kaverit ollaan koitettu sanoa kaverille että eikös ne ole muijan osuuksia, eikö tämän ne kuuluisi maksaa takaisin, mutta kaverini tossuna ajattelee että se on miehen velvollisuus maksaa naisen osuudet. Mies on perheen pää jne. Jotta touhu ei olisi aivan niin yksinkertainen, niin kaverin nykyinen muija sai Kelalta jotain itsenäistymisrahaa tms, jolla he sitten ostivat about kaikki huonekalut kämppään uusiksi. Ja vanhat huonekalut totta kai myytiin tai muuten hävitettiin.

Nyt sitten kyseinen muija on spotattu tinderistä peräti neljän yhdessäasumiskuukauden jälkeen. Vähän pahoja merkkejä tässä on ilmassa, koska vaikka tyttö kaverillani kirjoilla on, niin tämä asuu fyysisesti viikot vanhemmillaan. Tiedä sitten mitä tämä arki-illat tekee. Voihan se olla, että neiti on tinderissä vain "huvin vuoksi", mutta tämä kaverini on ainakin omalta kohdaltaan todennut pelkän tinder-käyttäjän tekemisen olevan pettämistä. Periaatteessa tekisi mieli kertoa kaverille mitä tyttöystävä saattaa tehdä selän takana, mutta sitten taas pelottaa kyseisen kaverin mustasukkaisuus ja ajoittaiset raivokohtaukset, joihin liittyy väkivaltaa. En pidä mahdottomuutena että tirvaisisi muijaa pataan jos saisi tietää. Samalla hirvittää ajatus jos kaksikko eroaisi, likka luultavasti veisi omat kalusteensa (eli tällä hetkellä 90% asunnon kalusteista) mukanaan, ja kaveri joutuisi ostamaan uudet. Ja milläs ostat, kun velkaa on entuudestaan jo useita tuhansia euroja ja osassa juoksee viivästyskorko. Ja maksusuunnitelmakin on taidettu laskea sen perusteella että vuokrasta tarvitsee maksaa vain puolet koska tyttöystävä maksaa puolet.

Monimutkainen tilanne. Sen myönnän kerralla että kaveri on täysi ääliö, esimerkiksi rahankäytössä ollaan monesti koitettu opettaa miten saadaan talous kuntoon, niin kyllä ne rahat aina johonkin tyhmään uppoaa. Sitten vituttaa myös se, että kaveri ottaa nämä erot niin raskaasti, viimekin kerralla sai toimia tälle jatkuvana lapsenvahtina ettei kaveri vain tapa itseään. Enpä tiedä miten tässä pitäisi nyt toimia. Niiden parin kaverin jotka ovat myös tämän tytön tinderissä nähneet, keskustelimme asiasta ja tulimme siihen tulokseen että ei kerrota kaverille. Mitä mieltä te olette?
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Minä ottaisin yhteyden siihen tyttöystävään. Kysyisin, että miksi hän siellä pyörii. Jos ei vastausta saa tai se vahvistaa epäilyjä, niin kaverille on kerrottava. On kuitenkin ihan oikeasti täysin mahdollista, että nainen tai mies tai molemmat pyörivät Tinderissä seuranhaussa ihan luvan kanssa.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tyttöystävän kanssa ei sillein olla väleissä. Ollaan nähty ehkä kerran tai kaksi. Sekin on tietenkin vaihtoehto, mutta melko sama kuin lähteä täydelle randomille puhumaan. Mutta tuota tinderin luvallisuutta en jaksa uskoa, sen verran mustasukkainen kaveri on kyseessä että ei varmasti anna lupaa siihen. Kyseessä on sellainen urpo, että pelkästään kotibileissä tyttöystävän nauraminen toisen miehen jutuille on aiheuttanut (humalassa) tilanteen, jossa kaveri meni sitten karjumaan sille miehelle että vittuako nauratat mun naista.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Sama se tunteeko naista vai ei. Jutellahan silti voi. Sanoo vaan suoraan, että arvaat varmaan ettette hönen puolellaan ole, joten parempi olla pirun hyvä selitys.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kyseessä on sellainen urpo, että pelkästään kotibileissä tyttöystävän nauraminen toisen miehen jutuille on aiheuttanut (humalassa) tilanteen, jossa kaveri meni sitten karjumaan sille miehelle että vittuako nauratat mun naista.

Nyt on kyllä ongelmat aivan muualla kuin nykyisessä parisuhteessa. Ei tarvitse kummoisempaa keittiöpsykologiaa tähän.

En ole koskaan pettänyt ketään enkä tule niin toimimaan jatkossakaan. Aikuisen pitää ymmärtää, että mennään asia kerrallaan. Rakkaus ei lopu koskaan, sen kohde vain vaihtuu.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
@JYP#44 Totta kai kerrot kaverillesi. Se on sitten hänen asiansa, mitä tiedolla tekee.

Edit: Tietääkö kukaan muuten sellaista parisuhdetta, jossa Tinder-yllätyksen hakemisluvasta vuoden päästä pari olisi vielä yhdessä?
 
Viimeksi muokattu:
@JYP#44

Edit: Tietääkö kukaan muuten sellaista parisuhdetta, jossa Tinder-yllätyksen hakemisluvasta vuoden päästä pari olisi vielä yhdessä?

En tiedä edes kuukauden päästä yhdessä olevaa.. kyllä sinne tinderiin liitytään ihan sen itsensä toivossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös