Moskova 2007 - Suomen joukkue

  • 538 490
  • 3 556
Tila
Viestiketju on suljettu.

eetuster

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Evil kirjoitti:
Raipellakin on kokemusta, Raipe kisoihin! Ja Sonja!

Joo ja kerros nyt vielä mulle että mitä sä tällä kommentilla haet takaa? Koska mä en Kalliota edes niin hirveän innoissani kisoihin halua, mutta koska parempaa ei tähän hätään löydy. Enkä jaksa selitellä uudestaan mitä jo kirjotin ylempänä.

No mutta odottelen vastaustasi.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Väsynyt Selänne kirjoitti:
J. Jokinen on Dallasin kotisivujen mukaan terveenä tulevaan matsiin...

Jussi Jokinen is listed as being out of the Stars' lineup for Game 7 on Monday night.

Tuollaista lukee Rotoworldissa,en tiä sitte. Mut toivon ja luulen,että Dallas voittaa yöllä ja jatkaa playoffeissa. Tulisko Salo jos Nucksit tippuis?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Väsynyt Selänne kirjoitti:
Siinä ois vähä statistiikkaa luettavaksi ja pohdittavaksi. Voi sanoa, että SM-Liigan maalikuninkaiden arvostus on ollut aika kyseenalaista...

Niin kumpi painaa enemmän näytöt liigassa vai näytöt maajoukkueeessa kun valitaan maajoukkuetta MM-kisoihin? Itselleni aika selvää että näytöt maajoukkueessa painavat enemmän jos(kuten tässäkin tapauksessa) on pelaaja päässyt maajoukkueeseen antamaan näyttöjä.

Ridan saldot olivat maajoukkueessa tällä kaudella 10 ottelua 0+2. Aiempien vuosien arvokisoissa 13 ottelussa 1+2. Joten en näe nyt kauheasti että tässä minkäänläistä hyökkäysarsenaalia kovasti tuhlattaisiin. Rita on samaa kategoriaa kuin Salmelainen, SM-liigassa pärjää muutamalla avulla niin hyvin että pystyy tekemään maaleja. Kansainvälisissä peleissä/NHL:ssä ei ole mitään muuta kuin roolipelaaja, kun ei pysty näitä avujaan hyödyntämään tai niillä dominoimaan kuten liigassa.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Tuohon Dallasin ja Vancouverin tilanteeseen tällainen pieni juttu. Ainakin omasta mielestäni olisi parempi, että Dallas putoaisi nyt, koska sitten saataisiin tuohon hyökkääjistöön se lopullinen ratkaisu, eikä toiselta playoff-kierrokselta tarvitsisi odottaa, kuin Selännettä joka Anaheimin tippuessa tulisi mukaan (NOT =D)
Vaikka pakkitilanne onkin melko paska, niin silti, jos Salo nyt edes tulisi, niin odottaisin häntä toisen playoff-kierroksen jälkeen näihin ratkaisevimpiin peleihin, kuin alkupeleihin. Ennemminkin huonojuttu olisi, jos kesken kisojen pitäisi hyökkäysketjuja muutella esim. Miettisellä tai Hagmanilla, Selänne tietenkin on asia erikseen. Jos sitten eri lähteisiin olisi uskominen ja Jere Lehtinen tulisi, niin sitten Dallasin putoaminen olisi todella suotavaa. Silloin ei tarvitsisi ainakaan montaa näistä vanhoista MM-kisojen ((epä)onnistujista) pelaajista katsella (Pärssinen, Kallio & Hentunen), tai siis ainakaan heitä kaikkia. Tämä kyllä sitten tarkoittaisi, siis tietenkin jos Dallasista se 3 pelaajaa edes tulisi, että esim. Pesonen, Pyörälä, Pihlström, Bergenheim, Viuhkola ja Salmelainenkin olisivat mahdollisia putoajia ryhmästä, koska pelaajia on vieläkin ryhmässä liikaa. Niin ja myös Kontiolakin putoaminen olisi jopa mahdollista.
Tuohon Salon tuloon olen yhtä suurella varauksella muutenkin matkassa, kuin Timosenkin, ja Timonenhan ei tullut. Ja myös Salolla on aika varmasti jotain loukkaantumisia tullut myös kauden aikana ja uskon, että tässä olisi suurin syy miksei tulisi mukaan. Ainiin, ja "tekosyitäkin" varmasti löytyy, jos ennenkin ollut vaimo esteenä. Ymmärrettävää sinänsä, mutta joo. Toivoa pitää, että Salo saataisiin sitten jossain vaiheessa edes mukaan.
 

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Väsynyt Selänne kirjoitti:
J. Jokinen on Dallasin kotisivujen mukaan terveenä.
Jos asia on näin, niin sehän on helvetin hienoa. Itse en kuitenkaan silti usko, että häntä kisoissa nähtäisiin.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Vaikka pakkitilanne onkin melko paska, niin silti, jos Salo nyt edes tulisi, niin odottaisin häntä toisen playoff-kierroksen jälkeen näihin ratkaisevimpiin peleihin, kuin alkupeleihin. Ennemminkin huonojuttu olisi, jos kesken kisojen pitäisi hyökkäysketjuja muutella esim. Miettisellä tai Hagmanilla, Selänne tietenkin on asia erikseen. Jos sitten eri lähteisiin olisi uskominen ja Jere Lehtinen tulisi, niin sitten Dallasin putoaminen olisi todella suotavaa.

Hagman tuskin tulee kun on tuoretta perheenlisäystä. Jokinen saattaa pelata ensi yönä mutta siitä on vielä pitkä matka siihen uskoon että mies olisi niin terve että Dallas päästää miehen mm-kisoihin. Jäljelle jää siis Lehtinen ja Miettinen ja en vaan millään jaksa uskoa että Lehtistä kisoissa nähdään. "Miettisiä" taas nykyrosterissa on jo ihan tarpeeksi... Summasummarum, Dallas jatkakoon ja peukut pystyyn että Salo on terve !
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Dallas ulos. Suomi tarvitsee vähemmän saloa kuin Ruotsi Sedineitä ja kumppaneita.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
eetuster kirjoitti:
Joo ja kerros nyt vielä mulle että mitä sä tällä kommentilla haet takaa? Koska mä en Kalliota edes niin hirveän innoissani kisoihin halua, mutta koska parempaa ei tähän hätään löydy. Enkä jaksa selitellä uudestaan mitä jo kirjotin ylempänä.

No mutta odottelen vastaustasi.
Sitä vaan, että pelkkä kokemus ei sinällään riitä kovinkaan pitkälle. Jos se on tärkeimpänä kriteerinä maajoukkuepaikalle niin huonosti menee. Ja Kalliokin on saanut sitä kokemusta monista kisoista parempien kustannuksella.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hellox kirjoitti:
Jos asia on näin, niin sehän on helvetin hienoa. Itse en kuitenkaan silti usko, että häntä kisoissa nähtäisiin.

http://www.dallasnews.com/sharedcon...tars/stories/042307dnspostarscap.2ad0761.html

"Game 7 preview:
Injuries
Dallas: LW Brenden Morrow (knee) and D Sergei Zubov (torso) are expected to play. LW Jussi Jokinen (upper body injury), C Patrik Stefan (hip) and RW Matthew Barnaby (concussion) are out. "

Tuskinpa pelaa seitsemättä peliä, jos on paikallisten uutisten mukaan ulkona. Morrow ja Zubov sen sijaan saattavat kaukalossa olla.

Ei minusta Dallas Starsin kotisivuillakaan löytynyt tätä kumoavaa tietoa - eli jos joku on varmuudella löytänyt linkin, jossa Jokisen todetaan pelaavan, niin ei kun linkkiä ja lähdettä ketjuun.

Joka tapauksessa tämä on yksi ja sama MM-kisojen kannalta, sillä vaikka J.Jokinen pelaisikin puolikuntoisena Dallasin paidassa yhden pelin, hän tuskin heilahtaa toiselle puolelle maailmaa puolikuntoisena.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Minusta ei pidä lähteä ajattelemaan vastustajan joukkueita näissä pudotuspeli-asioissa, he saavat joka tapauksessa superjoukkueita jos haluavat. Se lähtökohta on joka tapauksessa, että Suomi lähtee haastajana ainakin Kanadaa ja Venäjää vastaan.

Ja Dallasista ei tosiaan tule, kuin ehkäpä Antti Miettinen, kun JJ on rikki mutta saattaa pelata NHL:ssä niinkuin Jokinen ja Koivu tekivät. Pikku-Hakki taas on tuore isä ja tuskin lähtee ja Lehtinen on klesana ja tuskin muutenkaan tulee. Vancouverista tulisi Sami Salo, joka korjaisi heti puolustuksen ongelmista kiekollisen pakin ja hyvän yleispuolustajan ongelmat. Kiekkoa ei saatu avattua hyökkääjille EHT:llä ja viivasta puuttui pelote. Turha miettiä mitä mahdollisesti Ruotsi näihin kisoihin saa, kumminkin jos haluaa mestaruuden niin pitää olla valmis kohtaamaan ne turnauksen kuumat maat. Lisäksi monella hurrilla on nassu täynnä viime kauden jymymenetyksestä.

Niin ja tuohon Lepistö juttuun sen verran, että oli aika pulassa SM-liigan finaaleissa. Kiekot lenteli katsomoon ja mailat katkeilivat kovassa paikassa. Toki pelannut ihan ok ,mutta Erkka näkee Aallossa jopa yv-potentiaalia (laukaus). Latvian kisoissahan yv oli murheen kryyni kun vastustaja teki niin paljon av-maaleja pakiston virheistä.
 

maizzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Tappara,
Orman Mollis kirjoitti:
Kuka Kallion tilalle?!? Nimeä joku joka nostetaan kisoihin, mieluiten sellainen joka on onnistunut tilastojen valossa tärkeissä peleissä kovia maita vastaan.

Kallio vain taitaa tällä miehityksellä kisapaikan ottaa.. Melko varmasti Tomppa taitaa 2.- tai 3.kentän laidassa viilettää.


Olen samaa mieltä. Mielestäni Kallion parjaaminen on turhaa. Todennäköisesti Hän kisoihin päästessään tekee n. 3-7 tehopistettä,joista maaleja on puolet.Pointti tässä on se että Kallio ei välttämättä ole enää (onko koskaan ollutkaan) varsinainen maalinsylkijä.Jos esim vertaa Peltosta siihen mitä hän oli esim.90-luvun lopulla,on hän tänä päivänä paljon monipuolisempi ja siten PALJON parempi pelaaja.Mielestäni Kallio tekee erittäin tärkeää työtä kentällä ilman tehojakin!Totta on toki sekin että samalle paikalle on epäilemättä 15 muuta vaihtoehtoa... Kalliossa on KUITENKIN nyky porukasta eniten potentiaalia tehdä se 7 tehopistettä ja samalla pelastaa kiekko maaliviivalta 12sekuntia ennen pelin loppua puolivälieräpelissä... Ja pommin varmaa on se että Salo ei tule kisoihin,syyt on henk.koht. Mutta jos nyt ketjuja mallaillaan,niin... Yksi ajatus olisi tämmöinen:

1.Peltonen ,Koivu ,Ruutu
2.Salmelainen ,Kontiola ,Kallio
3.Pesonen ,Kapanen ,Pihlström
4.J.Ruutu ,Viuhkola ,Bergenheim
Lisäksi mukaan Pyörälä

Pakit olisivat:

1.Nummelin ,Söderholm
2.Berg ,Saravo
3.Kukkonen ,Mäntylä
4.Laamanen ,Laatikainen

Alkusarjan jälkeen vaihdetaan sitten jos on mahdollisuus...
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kummallista, että täällä pelätään Sedineitä niin paljon, että Suomen ykkös- tai kakkospuolustaja oltaisiin valmiita jättämään pois.

Toki Ruotsi vahvistuisi Canucksin pudotessa, mutta Salo olisi Suomelle elintärkeä mies alakertaan. Olisi yksi kisojen parhaista puolustajista, jos vain ilmestyisi Venäjälle. Vaikka Ruotsi saisikin Sedinit, niin olisin iloinen, kunhan vain Sammy pukisi Leijona-paidan päälleen.

maizzi kirjoitti:
Kalliossa on KUITENKIN nyky porukasta eniten potentiaalia tehdä se 7 tehopistettä ja samalla pelastaa kiekko maaliviivalta 12sekuntia ennen pelin loppua puolivälieräpelissä...

Jos nyt käsitin oikein, niin eiköhän se sama potentiaali ole myös Mikko Koivulla, Tuomo Ruudulla, Ville Peltosella ja Petteri Nummelinilla. Petu on taas Suomen pörssiykkönen. Tehot luokkaa 1+45.
 

maizzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Tappara,
Grainger kirjoitti:
Kummallista, että täällä pelätään Sedineitä niin paljon, että Suomen ykkös- tai kakkospuolustaja oltaisiin valmiita jättämään pois.

Toki Ruotsi vahvistuisi Canucksin pudotessa, mutta Salo olisi Suomelle elintärkeä mies alakertaan. Olisi yksi kisojen parhaista puolustajista, jos vain ilmestyisi Venäjälle. Vaikka Ruotsi saisikin Sedinit, niin olisin iloinen, kunhan vain Sammy pukisi Leijona-paidan päälleen.



Jos nyt käsitin oikein, niin eiköhän se sama potentiaali ole myös Mikko Koivulla, Tuomo Ruudulla, Ville Peltosella ja Petteri Nummelinilla. Petu on taas Suomen pörssiykkönen. Tehot luokkaa 1+45.

Olet käsittänyt aivan oikein! Sillä erolla että luettelemasi pelaajat ovat varmuudella kisoihin menossa. Lähinnä spekuloin niden pelaajien suhteen joiden kanssa vielä kilpailee kisapaikasta.(hentunen,Pärssinen,Pyörälä)
 

eetuster

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Evil kirjoitti:
Sitä vaan, että pelkkä kokemus ei sinällään riitä kovinkaan pitkälle. Jos se on tärkeimpänä kriteerinä maajoukkuepaikalle niin huonosti menee. Ja Kalliokin on saanut sitä kokemusta monista kisoista parempien kustannuksella.

No, nähtiin miten kävi esim. Kanadalle viime kisoissa, oli Crosbyä, Bergeronia ja muita kovia nuoria pelaajia mutta eivät he päässeet edes mitalleille. Tällä en tosiaankaan tarkoita sitä että Kallio olis parempi kuin he, mutta kyllä se kokemus vie aika pitkälle näissä kisoissa.

Koskaan en sitä tarkottanut että Kallio pelkästään kokemuksen takia olisi saatava jengiin mukaan, koska siinä nyt ei mitään järkeä ole. Enkä surisi vaikka hän joukkueesta putoaisi. Toivoisin että vaikka Pesonen tai Bergenheim (tai joku jolla on siihen edellytyksiä/näyttöjä) ottaisi Kallion paikan ykkös/kakkos kentässä minne häntä ollaan pistämässä taas.
 

akik

Jäsen
Nyt kun alkaa kisat lähestyä niin taitaa olla aika heittää omaa näkemystä ketjuista.
Hyökkäys:

Peltonen-Koivu-T.Ruutu,
tämä ketju sisältää käsiä, kokemusta ja kovuutta suomen selkäranka näissä kisoissa. YV vastuu ja ratkaisu vastuu iso.

Bergenheim-Kapanen/Konna-Pesonen
(myös Dallasin laiturit tervetulleita kakkoseen Miettinen ja Hakki ehkä realistisimmat.) , kakkonen sisältää uutta väriä Bergenheim jaksaa ajella ja polkea. Hänellä on myös riittävät kädet ja maalintekotaito. Konna vai Kapanen, no annetaan EW:lle jotain tekimistä pohtikoot sitä. Toinen laita huutaisi MAALINTEKIJÄÄ. Itse antaisin Pesoselle tilaisuuden, jos NHL:stä ei tule vahvistuksia. Uskoisin Pesosen pystyvän vähintään samaan kun mihin Kallio pystyisi 2. ketjussa.

Hentunen-Kapanen/Konna-Pärssinen,
Kolmosen toista laitaa mietin pitkään ja päädyin Pärssiseen. Silloin Konna kakkoseen ja Kapanen kolmoseen. JOS korostan JOS NHL:stä tulisi laitureita heidät kakkoseen, silloin Bergenheim ja Pesonen tippuisivat kolmoseen ja Hentunen 13. hyökkääjäksi . Myös JJokista pitäisin laiturina ennemin kun senana.

J.Ruutu-Viuhkola-Pihlström,
Nyt takatukat pää ylös tai sattuu. Tässä olis vauhtia ja rytinää. Lisäksi riittävästi älyä pariin runnomismaaliin. Saattaa muodostua todella tärkeäksi lenkiksi Suomelle.

Ilman passin leimausta mukaan Pyörälä edit. Pirnes siis jo putosi(ei haittaa)

Pakisto:
Nummelin-Kukkonen
Oikeastaan ainoa pari jonka uskaltaisi heittää YV:llä viivaan. Timosen jäätyä pois vastuu kiekollisesta pelistä pitkälti näillä miehilä

Söderholm/melkein kuka vaan nyky pakistosta-Berg
Berg on kaikesta parjauksesta huolimatta kakkosparin puolustaja. Tosin itseäni pelottaa että hän joutuu koko pakiston kiekollisen taidon puutteen takia ottamaan liikaa kiekollista roolia. Toiseen laitaan se, joka vakuuttaa Kanadaa vastaan tai Salo, jos Canucks tippuu ja mies on ehjä, tai ylipäänsä kiinnostaa.

Saravo-Mäntylä
Laatikainen/Aalto
Oikeastaan kahden viimeisen parin osalta annetaan sen vikan harjoituspelin olla näytönpaikka.
(Laamanen ei tosiaan sovi joukkueeseen.)
 
Viimeksi muokattu:

*Sniper*

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Animal kirjoitti:
Nyt olisi mahdollisuus koota nelosesta kunnon härdellikenttä:

J. Ruutu - T. Ruutu - A. Pihlström
No en tuhlaisi Tuomo Ruudun taitoja 4 ketjuun. Todennäköisesti T.Ruutu on ykköskentässä Koivun kanssa. Toinen laituri voisi olla Peltonen. Pihlström ja J.Ruutu olisivat hyviä 4 ketjuun ja keskelle Konna tai Viuhkola. Pitää muistaa, että ensi yönä on Suomen maajoukkueen kannalta tarkeä peli NHL:ssä. Sieltä voi tulla paljon kaivattu puolustusapu tai pari hyökkääjää. Mielummin haluaisin kyllä Salon joukkueeseen..
 

krobbe

Jäsen
*Sniper* kirjoitti:
No en tuhlaisi Tuomo Ruudun taitoja 4 ketjuun. Todennäköisesti T.Ruutu on ykköskentässä Koivun kanssa. Toinen laituri voisi olla Peltonen. Pihlström ja J.Ruutu olisivat hyviä 4 ketjuun ja keskelle Konna tai Viuhkola. ..

Ruudun taitoja et tuhlaisi neloseen, mutta Kontiolan kyllä. Mielenkiintoista, varsinkin kun tiedossa ettei Konnasta ole mitään iloa joukkueelle muussa kuin hyökkäävässä roolissa.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Tässäpä T. Ruudun tilastot Latvian MM-kisoista viime vuodelta:

Tuomo Ruutu Team Finland WC 06
9 peliä, tehot 0+0, -1, 49 rangaistusminuuttia

Mielestäni Tuomo kuuluu joukkueeseen, mutta ei missään nimessä ykkös- tai kakkosketjuun. Esim. kolmosen laitaan kelpuuttaisin miehen hyvinkin.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Onhan sentään kyseessä maajoukkueesta..
Jos tämä Kontiola ei ole sitten niin hyvä puolustuspäässä ja hyökkäävää roolia ei jostain syystä saa, niin huoletta ulos joukkueesta. Toki tällä hetkellä näyttää, että hän pysyy 2-3 kentässä, kun Dallasista tuskin tulee ketään keskushyökkääjää.
 

lenno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
aurinkolahna kirjoitti:
Tässäpä T. Ruudun tilastot Latvian MM-kisoista viime vuodelta:

Tuomo Ruutu Team Finland WC 06
9 peliä, tehot 0+0, -1, 49 rangaistusminuuttia

Mielestäni Tuomo kuuluu joukkueeseen, mutta ei missään nimessä ykkös- tai kakkosketjuun. Esim. kolmosen laitaan kelpuuttaisin miehen hyvinkin.
Huomion arvoista toki, että Tuomo pelasi viime kaudella seurajoukkueessaan 15 ottelua, tällä kaudella otteluita on muutama enemmän ja loukkaantumisilta pääasiassa vältytty. World Cupissa Tuomo oli suomen parhaimpia hyökkääjiä, täyden kauden pelattuaan, joten eiköhän mies ansaitse näytönpaikkaa ennenkuin pudotetaan kolmoseen tai neloseen.
 

krobbe

Jäsen
Fedo kirjoitti:
Onhan sentään kyseessä maajoukkueesta..
Jos tämä Kontiola ei ole sitten niin hyvä puolustuspäässä ja hyökkäävää roolia ei jostain syystä saa, niin huoletta ulos joukkueesta.

Terävä havainto, osoittaa vankkaa näkemystä jääkiekon saloista. Kontiola ei tosiaankaan ole niin hyvä puolustuspäässä, että hänet kannattaisi laittaa jarrukenttään. Ne on eri miehet joilla on parhaat ominaisuudet tuohon puolustustyöskentelyyn. Toki Konnakin osaa puolustaa, mutta kuten me asiaan vihkiintyneet tiedämme, parhaan hyödyn miehestä saa hyökkäävässa roolissa.
 
MM - kolme päivää. Ketjut sekaisin?

Tässä oma näkemykseni joilla erkan täytyy lähteä valloittamaan moskovaa.

Maalivahdithan ovat jo selvillä:

1. AM Fredrik Norrena - Selkeä ykköskassari
2. Kari Lehtonen - Tuuraa 1 - 2 pelissä.Jos norre epäonnistuu niin kehiin
3. Sinuhe Wallinheimo

Ylipäätään loistava maalivahtikolmikko. Norre kokenut kaveri euroopassa ja huippuvuosi myös rapakon takana. Kari taas tulevaisuuden ykkösmaalivahti maailmassa? Sinkku Jukka tammen roolissa pukukoppi/reenipelaajana.

Puolustusparit:

Nummelin - Berg
Kukkonen - Söderholm
Mäntylä - Saravo
Aalto

Nummelin sais seistä ylivoimalla vaikka kokoajan viivassa.

Hyökkäysketjut:

Peltonen - Koivu - T.Ruutu
Hentunen - Kapanen - Pärssinen
Kallio - Viuhkola - Salmelainen
Pihlstöm - Kontiola - J.Ruutu
Pyörälä

Koivun kentää selkeä 1 ylivoimakenttä. Kapasen ja viuhkolan kentät kilpailevat 2 ylivoimasta. Alivoimaan onkin sitten heittää vaikka kaikkia hyökkääjiä koska sitähän hommaa suomalaiset osaavat tehdä. Pyörälän otin mukaan sen takia että sentterin hommia osaavia ei ole liikaa..

Mutta jälleen kerran, ketkä tekevät maalit?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös