Kaksi pistettä saatiin lopulta plakkariin, vaikka lopussa päätettiinkin lahjoittaa Leafsillekin yksi. Edelleen Montrealilla on tilillä vain yksi voitto varsinaisella peliajalla ja otteluita on kuitenkin takana jo 14 kappaletta. Tarttis keksiä jotain!
Komisarekiin kohdistuneiden buuausten jäätyä muuten mitäänsanomattoman ensimmäisen erän kohokohdiksi, peli heräsi kunnolla henkiin toisen erän aikana viiden maalin ja yhteensä kahdeksan kaksiminuuttisen myötä. Toronto pääsi ensimmäisenä maalin makuun kun MABin typerän kiinnipitämisjäähyn aikana Ponikarovsky pääsi iskemään reboundin sisään maalin edestä. Gillilta mielestäni kyseenalaista toimintaa tuossa tilanteessa; mies lähti ensiksi vasempaan laitaan sinisen tuntumaan menneen kiekon perään, mutta kun Kaberle ehtikin siihen juuri ennen häntä, mies lähti samantien peruuttelemaan silmiähivelevällä luistelullaan kohti maalia päästäen Kabbyn laukomaan aivan vapaasti. Kun Gill ei tilanteessa omalle työpisteelleen maalin eteenkään ehtinyt, hän oli vain ja ainoastaan haitaksi Halakille tuossa tilanteessa peittämällä näkökentän totaalisesti satakiloisella ruhollaan.
Noh, eipä aikaakaan kun Habs pääsi jo kuittaamaan Vesa Toskalan suotuisalla avustuksella. Metropolitin veto todella pienestä kulmasta meni todella helposti läpi Veskun ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelin avausmaalin tehneen Leafsin momentum oli tipotiessään. Latendressen vietyä Habsin johtoon nähtiin todellinen ihme, kun Big Hal lähetti kiekon kohti Toskalaa ja se pomppi flipperinä verkkoon. Näin Gillille ensimmäinen maali Habs-paidassa. Tilanteen jälkeen tunteet kuumenivat Cammallerin törkittyä Beaucheminia maalin edessä ja seurauksena oli ylivoimapeli vieraille, eikä montaakaan sekuntia ehtinyt kulua kun Stempniakin lämäri upposi verkkoon.
Kolmanteen erään joukkueita oli ilmeisesti hiukan rauhoiteltu, sillä vihellysten jälkeisiä kahakoita ei enää nähty niin paljoa kuin edellisen 20-minuuttisen aikana. Tunnetaso ei silti laskenut lainkaan, vaan pelissä vallitsi edelleen kova intesiteetti ja tilanteita riitti molemmissa päädyissä. Kotijoukkue onnistui maalinteossa neljännen kerran Komisarekin jäähyn jälkimainingeissa, kun Gomez piti kiekkoa maltillisesti ja lähetti sen ruuhkaan maalin eteen, jossa se kimmahti Hamrlikin mailasta sisään melko onnekkaasti. Tämän jälkeen Habs jäädytti pelin melko hyvin puolustaen keskialuetta tehokkaasti, kunnes koitti viimeisten neljän minuutin musta hetki, jona Leafs pääsi iskemään kaksi maalia ja pelin tasoihin. Jatkoajalla Habsilla oli neljä vetoa maalia kohti, ja yksi Gomezille siunaantunut hyväkin maalipaikka, jossa Toskala kuitenkin oli hyvin mukana. Rankkareissa suomalaiskassari sen sijaan ei enää ollut vireessä, vaan sekä Cammalleri että Gomez laukoivat kiekon hanskakäden puolelle ylänurkkaan. Halakin torjuessa molemmat Leafs-yritykset kotiyleisö pääsi lopulta juhlimaan Halloweenia voittoisissa tunnelmissa varsinaisen peliajan lopun tunaroinnista huolimatta.
Ensimmäistä erää lukuunottamatta matsi oli viihdearvoltaan hyvä, kuten näiden joukkueiden väliset ottelut nyt yleensäkin tuppaavat olemaan. Eikä siihen tarvittu tällä kertaa edes tappeluita, vaikkakin olisi suonut Komisarekin ottavan Moenin haasteen vastaan... Maaleja näissä peleissä tuntuu myös aina tulevan todella runsaasti, viime kaudella taisi olla keskiarvo kahdeksan luokkaa ja tällä kaudellakin kahteen peliin viisitoista maalia.
Habsin teemana tähän Halloween-iltaan tuntui olevan kiekonmenetykset omalla ja keskialueella; niitä tuli ihan hirveä määrä (kaikkiaan 31 NHL:n tilastojen mukaan). Joku muu joukkue olisi noista rankaissut kovemmalla prosentilla, nyt suoraan kiekonmenetyksestä tuli vain yksi maali, kun Latendresse sössi kiekon vastustajalle ennen Leafsin kolmatta. Scott Gomezille täytyy antaa tämän asian tiimoilta sapiskaa, sillä hänelle tuntuu ajoittain olevan aivan mahdotonta heittää nöyrästi kiekkoa keskialueelle, vaikka alla olisi kuinka pitkä jakso omalla alueella. Aina pitää yrittää jotain näppärää kikkaa - ja sitten kiekko onkin vastustajalla ja väsynyt viisikko saa pyöriä pässeinä narussa vielä seuraavat puoli minuuttia. Tässä pelissä Gomezille tuli kaikkiaan seitsemän kiekonmenetystä.
Leafsilta muuten eniten tässä tilastossa "kunnostautui" Komisarek, jolle kiekonmenetyksiä viisi kappaletta. Niin ja tehotilastossa hänellä komeili -3. Muahaha!
Martin sekoitteli taas ketjuja minkä kerkesi, ja yksi ihan toimivanoloinen koostumus näytti olevan Latendresse-Plekanec-Lapierre, joka nyt ei tosin kovin montaa vaihtoa yhdessä pelannut. Maalin he kuitenkin saivat yhdessä aikaiseksi ja muutenkin peli näytti kulkevan ihan hyvin. Jonkunlainen kakkosketju pitäisi saada aikaiseksi ja tuossa voisi olla kokeilemisen arvoinen nippu jatkossakin. Andrei Kostitsyn aloitti pelin nelosessa, ja pysytteli näkymättömissä tämänkin ottelun ajan. Alkavatkohan hänen päivänsä Montrealissa olla kohta luetut pikkuveljen tapaan? Siltä se nimittäin alkaa vaikuttaa.
Puolustajista Paul Mara oli kaikessa hiljaisuudessa todella hyvä tässä pelissä ja tarjoili jatkoajalla hienon esityön Gomezille lähdettyään kerrankin mukaan hyökkäykseen. Hal Gill on alkanut tehdä aika paljonkin pieniä hyviä asioita kentällä, ja varsinkin alivoimalla hän pelaa hyvin, mutta virheistä olisi vain päästävä eroon, jotta kokonaiskuva alkaisi kirkastua. Paranemaan päin hänen suorituksensa ovat kuitenkin pikkuhiljaa mielestäni menneet. Samaa ei sitten voikaan sanoa Marc-Andre Bergeronista, joka on aivan hirvittävä pelaaja omalla alueella. Ja melkeinpä kaikilla muillakin alueilla, poislukien ylivoimat. Paitsi ettei hän osaa puolustaa, myöskin avaussyöttöjen omille toimittaminen on ollut hämmästyttävän vaikeaa, kun kyljessä on kiekollisen pakin leima. Eikä tehoja ole viime peleissä tullut ylivoimallakaan. O'Byrne napannee helposti MABin paikan itselleen heti kun tervehtyy.
Plekanec oli hyökkääjistä jälleen paras. Tuommoinen energiamäärä yhdistettynä noin hyvään peliälyyn on erinomainen yhdistelmä nyt kun itseluottamuskin on kohdillaan. Martin voi heittää hänet huoletta kentälle mihin tilanteeseen tahansa, ja niin hän myös tekee. Parivaljakko Plekanec-Moen hoiti alivoimatilanteet melkein kaksistaan, kummallekin av-aikaa kertyi yli viisi minuuttia.
Aloituksissa Habs vei Grabovskia lukuunottamatta Leafsia täysin, kokonaisprosentit 66-34 Montrealille. Gomez ja Metropolit hoitivat oman osuutensa 71%:sti ja Plekanecin prosentiksi tuli 56, vaikka Grabo veikin häntä ympyrässä tylysti 8-2.
Halakilta maalilla ihan hyvä suoritus, muutama iso torjunta ja taas kerran hänen ollessaan maalilla joukkue pystyi lopulta sen voiton ottamaan, mikä ei ole Pricen ollessa maalilla onnistunut pitkään aikaan. Halakin saldo tältä kaudelta on 5-2-0, Pricen vastaava taas 2-5-0.
Tiistaina jatketaan pistejahtia Atlantan saapuessa kyläilemään. Toivottavasti Pavelec ei ihan yhtä hurjassa iskussa ole kuin eilen Ottawaa vastaan.