Mainos

Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 907
  • 834

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Voi Sergei minkä teit! Olisi nyt edes sen muutaman pelin käynyt Bulldogsien riveissä pelaamassa, niin tältä olisi (ehkä) vältytty. Itse olisin kyllä lähettänyt Paciorettyn Hamiltoniin ja laittanut Sergein hänen tilalleen, mutta kun ei, niin ei.

Weber varmaan ylös...

Olisi mukava nähdä, että miten Weber pärjää ykkösylivoimassa. Spacekin parina jos pelaisi, niin olisi ihan kivasti tulivoimaa viivalla, ja kätisyydetkin kohdallaan.
 

M@thieu

Jäsen
Onhan tuo Markovin loukkaantuminen aivan hirvittävä isku. Toki puolustus on nyt kokonaisuutena viime kautta parempi, eli sikäli menetyksen ei pitäisi olla niin tuntuva, mutta ihan yhtä vaikea joukkueen parasta pelaajaa on paikata edelleen. Kaikki varmaan muistavat, miten Pittsburgh rämpi ilman Goncharia viime kaudella. Eipä auta kuin toivoa, että Martinin toitottama tasaisen peluutuksen malli nyt toimii ilman johtotähteäkin. Pahoin kyllä pelkään, että homma ei ilman Markovia pelitä, mutta tänäänhän tuota päästään ensimmäistä kertaa vahtamaan. Hidasliikkeinen tuo kuusikko kokonaisuutena ainakin on. Mitään paniikkihankintaa tyyliin Bob Mckenzien ilmoille heittämät Christian Backman tai Marc-Andre Bergeron ei kuitenkaan ole järkeä tehdä, tuollaiset heput eivät pysty yhtään sen parempaan kuin vaikkapa Weber.

Spacekin lienee otettava nyt johtavan pakin rooli, ja siihenhän mies on tottunut jo Buffalossakin. Vastuunkantoa odotetaan myös Roman Hamrlikilta, joka palaa tänään kokoonpanoon levättyään Toronto-pelin.

Kokoonpano:
Cammalleri-Gomez-Gionta
Pacioretty-Plekanec-A.Kostitsyn
Latendresse-Lapierre-Moen
Stewart-Metropolit-Laraque

Spacek-Hamrlik
Gorges-O'Byrne
Gill-Mara

Carey Price
Jaroslav Halak

D'Agostini siis pullahtaa pois Stewartin astuessa sisään. Moen ottaa D'Agon paikan kolmosessa ja Stewart häärää nelosessa.
 

M@thieu

Jäsen
Kun ei silmät pysyneet illalla auki eikä peli ole vielä ESPN:n arkistoon ilmaantunut, niin kommentoidaanpa nyt hieman näkemättä pelistä muuta kuin kohokohdat.

Ilmeisesti tämä peli oli vielä isommassa määrin ryöstö, kuin Toronto-ottelu. Laukaukset kaikkiaan 35-17 Buffalolle, ja viimeisessä erässä tyrmäävästi 11-1. Martin oli lehdistötilaisuudessa tyytyväinen joukkueen asenteeseen ja jatkuvasti väkimäärältään pienenevän puolustuskaluston otteisiin, tällä kertaa loukkaantui heti ensimmäisessä erässä lupaavasti kauden aloittanut Ryan O'Byrne. Kovalle kuormalle joutui jäljelle jäänyt viisikko, etenkin 26.18 pelannut Spacek, jonka otteista väsymys olikin loppua kohti paistanut selvästi.

Suurinta sankaria ei tarvitse taaskaan kaukaa etsiä; Carey Price 34/35. Hienosti on mies kautensa aloittanut ja samanlaisia otteita tullaan kyllä tarvitsemaankin puolustuksen ykkösmiehen ollessa sivussa ja koko joukkueen pelaamisen ollessa vielä tässä vaiheessa hakoteillä. Ikuisesti ei kuitenkaan voida luottaa pelkästään maalivahdin pelastuksiin, huonoja iltoja tulee jokaiselle, vaikka kuinka muuten sujuisi hyvin. Silloin joukkueen täytyy vuorostaan pelastaa veskari pulasta, ja tämänhetkisillä otteilla Habs-miehistö ei siihen vielä pysty. Pelillisesti vaikea alku ei toki ole mikään yllätys, ja kun molemmat pelit ovat toistaiseksi olleet vastustajien kotiavauksia, lähtökohdat eivät ole ainakaan helpottuneet.

Moen teki taas maalin ja miehen oma maaliennätys on enää 9 osuman päässä. Vaikkei Moenin päätehtävä olekaan maalien mättäminen, niin oikein mukavaa bonusta nuo ovat. Giontan voitto-osuma jatkoajalla oli upea baseball-lyönti suoraan ilmasta Gomezin laukoman kiekon kimmottua suotuisasti päätylaudoista.

Aloituksissa Habs oli vastustajaansa huonompi prosentein 47-53 Metropolitin hävittyä kaikki viisi aloitustaan ja Gomezinkin voitettua vain 3/11. Ykkösketjussa aloitusvastuu siirtyikin kesken pelin Cammallerille, joka oli Gomezia paljon parempi voittaen 5/8. Gomez oli todella huono aloituksissa myös Torontoa vastaan (36.8%). Viimeiset neljä kautta hän on kuitenkin voittanut säännöllisesti n. 52,5% aloituksistaan, eli tuohon lienee odotettavissa parannusta.

O'Byrnen lisäksi myös Metropolit loukkaantui, eli terveeksi todettu Chipchura saattaa päästä pelaamaan Calgaryssa tiistaina. Kummankaan loukkaantuneen tilasta ei vielä ole tarkempaa tietoa. Hamiltonin suunnalla Weber tai Carle lienee kuitenkin jo pakkaamassa kamojaan Länsi-Kanadan matkaa varten.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Itse sinnittelin koko pelin ajan hereillä. Aika hyvin tuo M@thieun arvio kuvaa peliä. Price pelasi erinomaisen pelin. Montreal oli todella tehoton, Cammy-Gomez-Gionta oli ainoa vitja joka sai mitään pyöritystä Sabres-päässä aikaiseksi (joskin kenttärotaatiota oli edelleen vähän väliä havaittavissa).

Tasoituksen jälkeen Montreal pelasikin lähinnä viivytystaistelua vieden pelin jatkoajalle, joka olikin sitten ihan oikea ratkaisu. Se kyllä täytyy Montrealin puolustuksen "kunniaksi" sanoa, että vaikka laukaisutilastot ovat tuollaiset, ei Price joutunut kuitenkaan jatkuvasti venymään huipputorjuntoihin. Saatiin pidettyä Buffalo kuitenkin parhailta maalipaikoilta poissa.

Kahdesta pelistä neljä pistettä, joten periaatteessa ei mitään valittamista. Fakta kuitenkin on että nyt nojataan liikaa Carey Priceen. "Secondary scoringista" päävastuussa olevat Plekanec ja A. Kostistyn ovat olleet aika vaisuja (sekä kentällä että tulostaululla) ja top-6 hyökkääjistössä pelaillut Pacioretty on ollut aika näkymätön. Tulee olemaan vaikeaa jos ainoastaan smurffitrio pystyy säännöllisesti maalintekoon. Telaketjuosastoltakaan ei kuitenkaan voi odottaa joka pelissä maaleja.
 

M@thieu

Jäsen
RDS: O'Byrne 6 viikkoa sivussa

Kylläpä alkaa hienosti loukkaantumisten osalta tämä kausi. Kaksi peliä ja kaksi puolustajaa pitkäaikaisesti sairastuvalla. Vielä ei ole tiedotettu, kuka ylös nostetaan, mutta eiköhän se Weber ole. O'Byrnen kannalta tämä on kyllä todella masentavaa, alla oli hyvä pre-season ja vastuuta olisi ollut luvassa paljon. Luultavasti sitä tulee kyllä miehen toivuttuakin.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Pacioretty vs. S Kostitsyn

Mikä muuten erottaa Paciorettyn selvästi Sergei Kostitsynistä? Siis niin selvästi, ettei monipuolinen S Kostitsyn mahdu joukkueeseen, mutta Pacioretty pelaa kakkosessa? Sergei on ainakin statsien ja kokemuksen valossa edellä.
Onko kyse siis pelkästä kansallisuuserosta, minkä ansiosta ollaan valmiita päästämään S Kostitsyn kokonaan pois joukkueesta, tarpeettomana pelaajana?

Sergein asenne tuskin paranee kahden miljoonan palkalla Minskissä...

Pieniä kommentointeja vielä:

On nämä kiukuttelevat slaavikakarat sitten hienoja tapauksia. Perezhogin, Grabovski ja nyt S.Kostitsyn. Lähteekö se parempikin Kostistyn kohta samalla ovenavauksella? Ja oletettavasti vaihtokaupassa ei tulla saamaan enempää kuin sankollinen kiekkoja...

Niin, tai sitten kyse on vain organisaatiosta, jossa on jotain ongelmia itään päin omaavia henkilöitä päättävissä asemissa. Varmaan juuri sinun kaltaisiasi ihmisiä.

Montrealilla paikka ottaa peili käteen ja tarkistaa scouttiosastonsa ammattitaito ainakin Itä-Euroopan scouttien suhteen?

Eiköhän ainoa kunnolla toiminut puoli ole tuo scouttaus, kun on saatu huippukavereita jälkipään vuoroilla, tai voisiko sanoa, että siinä mielessä olisi voinut paremminkin toimia, että kakkoskierroksen vuorotkin noihin olisi hyvin voinut käyttää.
Sen sijaan ne kaverit, jotka lähettävät "Datsjukit" ilmaiseksi naapuriseuroihin, voisivat alkaa pikkuhiljaa jäämään eläkkeelle, koska ei se kansallisuus voi oikeasti olla niin iso kysymys, kuin se tässä seurassa on.

Taustalta olen seurannut koko ajan tätä ketjua ja hieman kummalliselta tuo S.K.:n toiminta vaikuttaa.

Minusta se ei ole ollenkaan kummallista, että jo pari kautta pääosin NHLssa pelannut kaveri ei ole kiinnostunut siirtymään AHLaan. Tuohan on selvä liputus sille, että Montrealissa hänestä ei olla kiinnostuneita/ura joukkueessa on ohi.

Veikkaan, että myös Plekanec ja Andrei ovat tällä hetkellä jo hyvää vauhtia liipasimella ja "tulos, tai ulos" - linjalla, eli mikäli tällä kaudella ei häkki heilahda 30 kertaa, niin ensi kesänä on seuranvaihto edessä.
 
Viimeksi muokattu:

dagaka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartlepool United, Boston Bruins
Loukkaantumisien myötä Weberille auennee hyvä näytönpaikka. Tähän mennessä ei voi muuta kuin iloita siitä, että Pricen pää on kestänyt ja mies on venynyt huippusuorituksiin. Muuten ilonaiheiden lista jää melko lyhyeksi. Gionta on ollut hyökkäävistä pelaajista ainoa, joka on mielestäni täyttänyt ruutunsa suht' moitteettomasti. Cammallerin ja Gomezin pelaaminen on vielä hakemista mutta asettunee uomiinsa kauden vanhetessa. Hall Gill aiheuttaa suorituksillaan ylimääräisiä sydämentykytyksiä, eikä ikinä tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi. Liike ei vaan riitä ja vihollinen käyttää raamikasta kaveria pujottelukeppinä. Alemmista kentistä Moen on ollut pätevä kaveri ja antaa jokaisessa vaihdossa kaikkensa. Pacioretty ei ole vielä top six kamaa ja kakkosvitja on erittäin heikko verrattuna monen muun joukkueen vastaaviin.
 

M@thieu

Jäsen
Mikä muuten erottaa Paciorettyn selvästi Sergei Kostitsynistä? Siis niin selvästi, ettei monipuolinen S Kostitsyn mahdu joukkueeseen, mutta Pacioretty pelaa kakkosessa? Sergei on ainakin statsien ja kokemuksen valossa edellä.
Onko kyse siis pelkästä kansallisuuserosta, minkä ansiosta ollaan valmiita päästämään S Kostitsyn kokonaan pois joukkueesta, tarpeettomana pelaajana?

Eipä siinä varmaan kauheasti muuta ole, kuin se kiinnostus ja asenne hommien tekemiseen. Martinin myötä kulttuuri seurassa muuttui aiempaa enemmän kovaa työntekoa arvostavaksi, ja Sergei ei ollut valmis siihen. Pelitaitojen puolesta Sergei olisi ainakin omissa papereissani Paciorettya ennemmin kakkosessa, mutta jos hän ei kerran pysty noudattamaan joukkueen toimintatapoja, niin minkäs teet. Ei yhden pelaajan voi antaa sooloilla löysin rantein ilman mitään seuraamuksia. Mahdotonta tietysti on sanoa, mitkä kaikki tekijät näihin tapahtumiin ovat vaikuttaneet, mutta eiköhän jo aiemmin campilla tapahtunut joukkueen yhteisestä bussista myöhästyminen ja omilla kyydeillä myöhässä paikalle saapuminen vieneet Sergeitä pari askelta Hamiltonin suuntaan.

Weber kutsuttiin ylös.
 

M@thieu

Jäsen
No nyt RDS raportoi, että Sergei on sittenkin päättänyt liittyä Hamilton Bulldogsin vahvuuteen. Mahtaakohan olla niin, että Bob on lupaillut tuota kakkosketjun paikkaa Sergeille, kunhan tämä kävisi hetken pelaamassa AHL-hokia. Tai sitten Sergei haluaa antaa näyttöjä muille organisaatioille, tiedä häntä.
 

dagaka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartlepool United, Boston Bruins
Montreal @ Calgary

Lähtöasetelmat: Joukkueiden 100:s kohtaaminen runkosarjassa. Kumpikin joukkue on onnistunut kampeamaan täyden pistepotin kauden kahdesta ensimmäisestä ottelusta. Liekkipaidat pöllyttivät kauden avausottelussa (kotona) heikosti aloittanutta Vancouveria 5-3, vastaavasti Edmonton Oilers kaatui vieraissa 4-3. Ainakin tilastojen perusteella Calgary on saanut myös osittain kiittää Kipperiä, sillä Montrealin tapaan joukkue on ollut laukauksien määrässä selkeästi vihollistaan alakynnessä.

Montreal on ottanut kaksi todellista työvoittoa (@Toronto 4-3, @Buffalo 2-1), joissa kummassakin vastustaja on dominoinut kiekollista peliä. Ilman Carey Pricen huippuvirettä Habseilla olisi kasassa 0 pistettä.

Todennäköiset ketjukoostumukset.

Cammalleri - Gomez - Gionta
Pacioretty - Plekanec - AK46
Latendresse - Lapierre - Moen
Stewart - Chipchura (?) - Laraque

Hamrlik - Spacek
Gill - Gorges
Mara - Weber

Aloittava maalivahti: Jaroslav Halak
Varamaalivahti: Carey Price

Loukkaantuneet: Glen Metropolit, Andrei Markov, Ryan O'Byrne

Seuraa heitä:

- Hall Gill: Mies kellottaa n. 20min / ottelu mutta peliotteiden puolesta kuuluisi Popcorn-osastolle. Valitettavasti tälle paikalle ei kuitenkaan taida olla reservissä mitään parempaakaan vaihtoehtoa. Parantuuko otteet puolustuspäässä vai seuraako Gill vierestä kun Iginla tekee kauden avausmaalinsa ?

- Yannick Weber: Habsien harmittava loukkaantumissuma on nuorelle sveitsiläiselle onnenpotku. Mies saa tänä iltana kauden ensimmäisen NHL-pelin alleen. Weber on tehnyt viime kaudella kovia tehoja Hamiltonissa, joten kaverilta on lupa odottaa puolustustehtävien lisäksi myös muutamia hyviä avauksiä ja kenties myös ylivoima-aikaa.
 
Viimeksi muokattu:

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Bergeronin pahvissa yksi vuosi ja $750,000. TSN:n uutinen.

Tarkastin pikaisesti pelaajaprofiilin joka vaikutti erittäin hyvältä tuohon hintaan:
pieni kaveri (175-178 cm lähteestä riippuen), mutta massaa löytyy ihan kivasti (~90kg). Nopea luistelemaan, taitava kiekollisena ja hirmuinen lämäri (mitattu 103.5mph) joka ei paljoa kalpene Charan ja Sourayn tykkien rinnalla. Tehnyt ḱolmena vuonna yli 30 pistettä ja vähintään 14 maalia kaudessa. Piste-ennätys 46(!). Suurin puute on sitten nimenomaan se puolustaminen.
Jatkoaika tehnyt näköjään jutun kaverista muutama vuosi sitten: http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=4296. Oli sitten kuinka huono tahansa puolustamaan, niin ihmettelen miten hän oli vapaana / signattavissa tuohon hintaan noilla tuloksilla.
Olisiko hänestä uusi Mark Streit Montrealille?

Mielestäni ainakin paperilla erittäin hyvä siirto, ylivoima-aikaa lienee luvassa niin paljon kuin jaksaa pelata Markovin ollessa poissa jouluun asti, mutta muuten pidettäneen kolmosparissa tai seitsemäntenä puolustajana. TSN:n uutisen mukaan Bergeron lähetetään aluksi Bulldogsiin hakemaan tuntumaa mutta kutsuttaneen sen jälkeen vakituiseen rosteriin.

Bergeronin tyylinäyte: taklaus
 
Viimeksi muokattu:
Tietääkseni täysi lapanen omassa päässä tämä Bergeron, eikä hirmulaukausta lukuunottamatta taida olla niin hyvä hyökkäyspäässäkään. Toisaalta halpana täsmähankintana menee nyt kun O'Byrnekin jäi pois. Mieluummin itse kuitenkin antaisin vastuuta junnuille kuten Weberille.

Pelkkiä voittoja tullut tähän asti, mutta millaisella pelillä, huh. No luotetaan siihen että palaset alkaa jossain vaiheessa loksahtamaan kunnolla paikoilleen. Toisaalta kun joukkeen sielu ja MVP on kuukausia poissa niin helppoa ei tule olemaan. Pitää myös toivoa että Pricen huippuvire jatkuu.

Halak muuten aloittaa tänä yönä maalissa. Toivottavasti hänkin onnistuu kauden debyytissään.
 

M@thieu

Jäsen
Melkeinpä pakkohan tuohon oli nyt jo joku hankkia kun O'Byrnekin loukkaantui, ja uusien tietojen mukaan onkin poissa jopa kaksi kuukautta aiemmin huhuillun kuuden viikon sijaan. Weberkin saa varmasti jatkaa ylhäällä MAB:n saapuessa, ja vastuutakin lienee kyllä luvassa. Puolustaa Bergeron ei tosiaan taida osata, mutta laukaus on hirmuinen. Parhaalla kaudella syntyi peräti 15 maalia, jos pääsee tällä kaudella lähelle kymmentä niin ihan hyvä.

Ekan erän jälkeen Habs johtaa Calgaryssa 1-2 kahdella erän lopun maalilla. Cammalleri riisti kiekon upeasti ekassa osumassa ja tarjoili one-timer -paikan Gomezille joka tykitti kiekon varmasti verkkoon. Toisen häkin teki Latendresse Maran laukauksen reboundista. Pelillisesti erä oli melko tasainen, mutta edelleenkään Habsin hyökkäyksenrakentelu omasta päästä lähdettäessä ei toimi.
 

M@thieu

Jäsen
Toiselle erätauolle lukemissa 3-3, joihinka Canadiens voi olla todella tyytyväinen, sen verran pahasti vietävänä vierasjoukkue oli erän ensimmäiset 15 minuuttia. Tuohon mennessä vedot taisivat olla 14-1 Calgarylle, mutta Iginlan tekemän johtomaalin jäleken Gomezin ketju pelasi hyvän ja energisen vaihdon saaden omiin joukkuekavereihinkin vähän eloa. Erän alkupuolella Montrealilta puuttui liike aivan tyystin, ja niinä kertoina kun kiekko saatiin lyhyillä syötöillä pelattua pois omalta alueelta, se jouduttiin roiskaisemaan toiseen päätyyn kun kukaan ei ollut lähdössä tukemaan hyökkäystä.

Nelosketjujen kamppailussa Flames on vienyt Habsia tänään maalein 2-0, eikä Kyle Chipchura ole juuri vakuuttanut tappelustaan huolimatta. 4.48 jääaikaa ja -2. Pacioretty otti huolimattoman jäähyn pian Calgaryn tasoituksen jälkeen ja kotijoukkueen murhaavan tehokas (nyt 5/7) ylivoima onnistui nopeasti Jokisen tolppakudin kimmottua suoraan Iginlalle, joka lakaisi kiekon reppuun.

Ihan erän lopussa Habs sai kuin saikin tasoituksen aikaiseksi, kun Plekanec irrottautui Regehrista ja laukoi yllättäen rystyllä kiekon etukulmasta sisään. Moenille propsit hyvästä karvaustyöstä tilanteen alustamiseksi.

Andrei Kostitsyn väläytteli elonmerkkejä hyökkäystaitojensa osalta toisessa erässä, jospa sieltä kolmannessa olisi tulossa maalikin.
 

M@thieu

Jäsen
Turpaan tuli 4-3. Martinin virhe kolmannessa erässä oli päästää Kyle Chipchura kentälle; seitsemän sekuntia ja kiekko Halakin selän takana Nystromin toimesta. Pieni kontrasti näiden nelosketjulaisten välillä: Chipper 4.55 0+0 -3, Nystrom 6.24 3+0 +3. Tuon jälkeen ottelun loppu mentiinkin kokonaan kolmella ketjulla. Näköjään Chipchura voitti sentään kaikki neljä aloitustaan, eli eteenpäinmenoa sillä osastolla näyttäisi tapahtuneen.

Muutenhan erä oli Habsilta hyvä, mistä kertovat jo laukausmäärätkin (15-5). Eihän Calgary enää ottanut minkäänlaisia riskejä hyökkäyksissään ja antoi Habsin hallita kiekkoa, mutta ajoittain valkopaidat pystyivät tuota kiekonhallintaa käyttämään myös hyväkseen. Keskialueen yli päästiin muutaman kerran nopeilla kiekonsiirroilla ja hyvällä liikkeellä, mitä ei kahdessa ensimmäisessä erässä nähty varmaan kertaakaan. Flames onnistui kylläkin tiiviillä puolustamisellaan pitämään todelliset maalipaikat aika vähissä.
Jos joukkue pystyy huomenna Vancouverissa aloittamaan samalla tavalla kuin tämän pelin lopetti, ei Vancouver tule ainakaan helpolla saamaan avausvoittoaan. Tosin koko ottelua Habs tuskin pystyy noin korkealla tempolla suorittamaan huomennakaan, kun tähänastiset pelitkin ovat olleet kaukana 60 minuutin tasaisista suorituksista.

Kakkosketju sai onneksi maalitilinsä avattua, eikä Plekanecin ja Kostitsynin pelaamisessa juuri löydy valittamista. Pacioretty sen sijaan ei ole ketjukaveriensa tasolla, ja AHL olisi varmastikin hänelle oikea paikka tällä erää.

Halakilta ei nähty mitään ihmeellistä, ja Price palannee huomenna maalin suulle sukulaistensa vahdatessa katsomossa.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Marc-Andre Bergeron on siis signattu Habseihin vuoden sopparilla. Kaveria en kauheasti ole pelihommissa nähnyt, mutta kommenteista päätellen omaa kovan laukauksen ja ajoittain toilailee puolustuspäässä täydellisesti. Käyttökelpoinen yv:llä ja muuten pelaa satunnaisia hajaminuutteja 5vs5 pelissä? http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=293989
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Marc-Andre Bergeron on siis signattu Habseihin vuoden sopparilla.
Joo tuosta oli jo eilisiltana juttua tuossa vähän ylempänä.

Chipchura alkaa olla pikkuhiljaa jo entinen lupaus. Jos tänä syksynä ei ala tulosta syntymään, niin minun puolestani hänen pelinsä saavat olla Habseissa pelattu. Jotkut junnujen mm-kisat vuodelta 2004 alkavat olla suht' vanha meriitti. Tuolla HFBoardsilla jaksavat vielä uskoa ja jotkut jopa kehuvat hänen eilistä peliään: "virheitä sattuu pitkän pelaamattomuuden jälkeen, muuten hän oli todella hyvä."
Ei muuten, mutta Chipper täyttää talvella 24 vuotta. Juna taisi mennä jo...

Tänään sitte vastassa Vancouver, taitaa jäädä näkemättä kun melkosen hankalaan aikaan tulee.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Chipchura alkaa olla pikkuhiljaa jo entinen lupaus.

Tuota mieltä minä olen ollut hänestä siitä lähtien, kun hänet varattiin. Yliarvostettu, mutta porukka ilmesesti alkaa heräilemään hänen suhteensa, sillä eipä niitä ylistyksia enää entiseen malliin tule. Toivotaan nyt kuitenkin, että hänestä tulisi edes jonkinlainen jämäminuuttien raataja, tai jotain..

Tänään sitte vastassa Vancouver, taitaa jäädä näkemättä kun melkosen hankalaan aikaan tulee.

Sama täällä, on kyllä inhottavaan aikaan, eli taidanpa katsoa tämän vasta jälkeenpäin. Tässä linkkiä TSN:n ennakkoraporttiin, Habsien Who's Hot -lista näyttää ainakin toistaiseksi ihan kivalle. Huomatkaa myös Luongon järkyttävän huonot tilastot, huh huh!
 

M@thieu

Jäsen
Ja noin taidettiin hävitä tämä peli jo ensimmäiseen erään, taululla 3-0.

Ekan kympin ajan kumpikin pelasi erittäin tunnustelevasti ja joukkueet pyrkivät lähinnä vain estämään vastustajan maalinteon hyökkäilemättä itse juuri lainkaan. Puolenvälin jälkeen Canucks alkoi saada enemmän otetta myös hyökkäämiseen ja pian Ryan Kesler pääsikin Weberin ja Gillin muodostamaa kunniakujaa pitkin läpi tekemään 1-0 Edlerin tarjoiltua hienon avaussyötön. Toinen maali tuli pian perään, tällä kertaa Weber pelasi itsensä tyystin ulos keskialueella ja Raymond pääsi viilettämään vasenta laitaa pitkin, eikä Lapierre saanut miestä enää kiinni ja Marakin peruutteli takatolpalle vaikka olisi voinut leikata keskemmälle. Lopuksi Gill otti vielä jäähyn ja Bernier sai laittaa kiekon tyhjään rysään Danielin no-look -syötöstä.

Gomezin ketju oli ainoa Habsilta, jolla kiekko pysyi sentään hallussa, mutta hekään eivät saaneet mitään valmista aikaan, vaan hyökkäyksiinlähdöt jumittuivat neppailuksi omalla alueella Vancouverin tukittua keskialueen erittäin tehokkaasti. Paljon nopeammin pitäisi pystyä hyökkäämään, tuommoisesta vetkuttelusta ei ole mitään hyötyä vaikka kiekko ihan kivasti mieheltä toiselle kulkeekin. Puolustuksellisesti ottelu alkoi hyvin, mutta erän lopussa oli suuria ongelmia ja Canucksilla oli paikka vielä neljänteenkin 2vs1-hyökkäyksestä.

D'Agostini nousi takaisin kokoonpanoon Stewartin tilalle, aloitti pelin nelosessa, mutta pääsi jo ensimmäisen erän aikana Paciorettyn tilalle kakkoseen.

Ylivoimalle olisi ihan kiva joskus päästä, nyt on menty neljä erää putkeen ilman kakkosia vastustajalle.

2. erän alussa näytti, että tästä saadaan vielä peli, mutta lopulta viimeiselle 20-minuuttiselle lähdetään 5-1 -tappiolla. Laukaukset olivat erän puolivälissä Habsille 14-0, ja Andrei Kostitsynin osuttua ylivoimalla kotijoukkueen peli meni aivan sekaisin. Plekanecin huolimaton jäähy kostautui kuitenkin samantien viivalta tulleen vedon kimmottua Maran ahterista Henrikille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko maaliin. Pian samainen Sedin pääsi iskemään illan toisensa, kun Moen ei pystynyt toimittamaan kiekkoa päätyyn puolustajien lähdettyä vaihtoon ja Henrik pääsi karkuun kaksin Bernierin kanssa. Price ennakoi syöttöä, jota ei koskaan tullut ja viides maali tähän mennessä voitottomalle Vancouverille.

Weberille ilta on ollut vaikea (8.36, -3), mutta eipä muukaan pakisto ole todellakaan loistanut.

Todella väsyneeltä näyttää Montrealin miehistö, onneksi Edmontonissa pelataan vasta lauantaina.

Kolmas erä: Jeejee!
 
Viimeksi muokattu:

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Habs @ Nucks

Pitikin mennä mainitsemaan nuo Luongon huonot tilastot, sillä mies oli lähes ohittamaton. Turpaan tuli ja rumin numeroin, mutta muuten peli oli kyllä viihdyttävää katseltavaa. Oli vauhtia, oli taklauksia, oli hienoja torjuntoja, ja nähtiinpä jopa yksi tappelukin, kun Rypien haastoi Gillin. Oli kyllä Habs miehistö väsynyt tuosta Flames ottelusta, sillä Canucks oli koko ajan askeleen edellä, lukuunottamatta toisen erän alkua. Price pelasi hyvin, vaikka tilastot kertovatkin jotain ihan muuta.. Eipä ainakaan itseäni tämä tappio niin haittaa, koska voiton vei meikäläisen "kakkosjoukkue", niin kerta : )

Länsi-Kanadan kiertue jatkuu siis vielä, kun Habs kohtaa lauantaina Oilersin.
 

M@thieu

Jäsen
Uusi pomo on talossa ja pelaajat saavat tuntea sen nahoissaan. Viime kaudella Lännen-reissulla tulleen rökityksen jälkeen Carbo vei porukan keilaamaan. Martin "palkitsi" pelaajiston vähän eri tavalla; pitämällä heille puolentoista tunnin kovatempoiset treenit, ilman kiekkoja. Montakohan kertaa vanha koutsi piti joukkueelle vastaavanlaisen rangaistusluistelun? Luulisi jannujen nyt oppivan, ettei tuollaiseen löysäilyyn ole varaa.

Maalinteko on toistaiseksi ollut Habsille todella vaikeaa puuhaa harjoituskauden alusta saakka. Harkkapelit mukaan luettuna 11:ssä pelissä on syntynyt vain 12 maalia viidellä viittä vastaan, runkosarjassa puolestaan neljässä pelissä on tehty neljä maalia 5vs5-pelissä. Pelisysteemin ja uusien pelikavereiden liikkeiden oppiminen on tietysti vielä kesken, ja toivottavasti suurin syy tehottomuuteen on juuri siinä.

Maalipaikkoja ei ole pystytty luomaan läheskään tarpeeksi, koska keskialueen yli päästään harvoin kontrolloidusti kiekon kanssa, ja juuri siihen Martinin filosofia hyökkäyksen osalta perustuu. Ykkösketjulta se onnistuu parhaiten, mutta heilläkin kestää usein ihan liian kauan käynnistää hyökkäys omasta päästä. Keskialueelle päästessä vauhtia kyllä löytyy, mutta kun pelivälinettä on aluksi leivottu useita sekunteja omassa päässä, ei keskialueella olevasta sumpusta ole kovin helppoa päästä läpi.

Vancouveria vastaan puolustuksessakin oli paljon ongelmia, ja kyllähän tuo pakisto huutaa Markovia niin tasakentällisin kuin varsinkin erikoistilanteissa, mutta eipä auta itkut. Iso ja kankea kööri on aina vaikeuksissa vastustajan nopeissa hyökkäyksissä. O'Byrnekin olisi sentään nopeampi kuin Gill tai Mara. Marc-Andre Bergeronin myötä pakistoon tulee lisää paljon kaivattua liikkuvuutta, eikä 72 peliä Lemairen valmennuksessa viime kaudella pelannut mies voi ihan täysi katastrofi omassa päässä olla, vaikkei puolustuspelaaminen hänen valttinsa tosiaankaan ole.
 

M@thieu

Jäsen
Länsi-Kanadan reissu oli sitten lopulta yhtä tuloksekas kuin viime vuonna - kolme peliä ja pisteitä nolla. Tällä kertaa oltiin sentään mukana kahdessa pelissä kolmesta, ja joukkue oli toipunut ihan hyvin sekä Vancouver-myllytyksestä että eilisestä bag skatesta aloittaen ottelun todella hyvällä sykkeellä. Maalinteko kuitenkin tökki edelleen ja avausmaalin pääsi tässäkin ottelussa tekemään vastustaja, kun Gagnerin huipputarkka avaussyöttö löysi Spacekilta karanneen Comrien, joka laukoi tarkasti Pricen hanskakäden ylänurkkaan. Veteraanitsekin pakkiparina ollut Weber oli tilanteessa kirmannut syvälle Edmontonin alueelle, eikä täten ehtinyt jelppimään. Vastustajat ovat kyllä jo tähän mennessä iskeneet niin monta kertaa Habs-puolustuksen hitauteen, että tuosta taitaa muodostua melkoinen vitsaus tällä kaudella. Aluepuolustamisessa tuo kuusikko kyllä pärjää kelvollisesti, mutta nopeissa vastaiskuissa ollaan tosi heikoilla. Tässä nouseekin esiin hyökkääjien vastuu, heidän tulisi estää nopeat avaukset vastustajan kenttäpäädystä kiekonmenetysten jälkeen.

Toinen Edmontonin osuma meni ykkösketjun kontolle. Gomez hävisi aloituksen satanolla, eikä Gionta pystynyt estämään kiekkoon päässyttä Hemskya syöttämästä viivaan Smidille, jonka kudin Jacques ohjasi reppuun. Kolmannessa taas Andrei Kostitsyn antoi järkyttävän kentänlevyisen harhasyötön omalla alueella, eikä Pricekaan ollut terävimmillään O'Sullivanin vedon kanssa. Tuosta hyvästä Andrei istuikin melkein koko ottelun lopun penkillä, ja viime minuuteillakin hänen sijastaan kentällä nähtiin mm. Laraque, missä nyt ei ole 2-3 -tappioasemassa järjen hiventäkään. BGL ei maalia tule tekemään, Andrei saattaa huonosta vireestään huolimatta yhdellä onnistuneella suorituksella sen tehdä.

Yksi hyvä asia Edmonton-pelissä oli alivoima, joka toimi tällä kertaa täydellisesti. Ennen tätä peliä tehokkuus oli karmea 56%, jolla oltiin liigan toiseksi viimeisinä.

Noh, käteen tältä kauden avanneelta vierasryppäältä jäi sitten lopulta kaksi jatkoaikavoittoa ja helvetisti loukkaantumisia, kun Hamrlik joutui jättämään eilisen pelin kesken vähän ennen loppua. Sormet ja varpaat vaan ristiin, ettei hänellekin nyt ole tulossa pidempää huilia.

MAB aloittanee NHL-kautensa torstaina Avsia vastaan, Hamiltonissa avauspeli tuotti tehot 0+2. Sergeikin muuten pelasi tuossa ottelussa, ja vaikkei tehoja syntynyt, niin valmentaja Guy Boucher on ollut tyytyväinen miehen asenteeseen harjoituksissa ja siihen, miten vastaanottavainen hän on ollut. Boucherin käsityksen mukaan Sergeitä ei olla treidaamassa minnekään, vaan häntä pidetään samanlaisena huippulupauksena kuin Maxwellia ja Subbania.

Torstaina siis luvassa kauden kotiavaus Coloradoa vastaan, ja voitto pitäisi tuosta napata, jotta orastava tappioputki saataisiin poikki, eikä kuuden kotiottelun sarja alkaisi mollivoittoisesti.
 

M@thieu

Jäsen
Jonkin verran on kokoonpanoa muokkailtu huomiselle. Weber pistettiin jo maanantaina alas Hamiltoniin, ja tänään paljastui että kutsun ylös saa ensimmäistä kertaa Habs-paidan päälleen kiskova Shawn Belle. Hän tuo pakistoon nopeutta ja on ihan ok kiekollisena, mutta saapa nähdä mitä puolustamisesta tulee NHL-tasolla. MAB ei vielä ole fyysisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa, hänen training campinsa on tavallaan nyt tämä kuntoutusstintti Hamiltonissa. Weberille tällä hetkellä oikea taso on AHL, antaa kehittyä siellä rauhassa.

Harjoituksissa mentiin Dave Stubbsin tämmöisillä ketjuilla:

Moen-Gomez-Gionta
Cammalleri-Plekanec-Kostitsyn
Pacioretty-Lapierre-Latendresse
D'Agostini-Chipchura-Laraque

Lapierren laiturit ovat ainakin luultavasti olleet toisin päin. Moen pääsee siis ykkösketjuun, mikä kertoo valitettavasti enemmän hyökkäyksen leveyden puutteesta kuin Moenin taidoista. Hyvän alkukauden mies on pelannut, ei siinä mitään, mutta ei hän ykköseen kuulu. Toivotaan nyt kuitenkin, että saisi tehoja aikaan. Cammalleri on toistaiseksi laukonut Habs-pelureista eniten, mutta tuloksetta. Veikkaanpa, että huomenna kotiyleisön valvovan silmän alla ketsuppipullo paukahtaa viimein auki ja mies iskee vähintään pari häkkiä.

Avs on ollut Idän retkellään tuloksellisesti erinomainen, mutta ainakin tasakentällisin Habsin pitäisi pystyä hallitsemaan. Erikoistilanteissa Avs oli vakuuttava katsomassani Boston-ottelussa ja joukkue onkin erikoistilanteissa liigan kärkipäätä niin ali- kuin ylivoimalla. Montreal on puolestaan molemmissa tilastoissa kahdenkymmenen heikommalla puolella ja varsinkin alivoima on tökkinyt, joten helppo päätelmä on, ettei jäähyihin ole missään nimessä varaa liigan toiseksi tehokkainta yv:tä vastaan. Kyseessä on kuitenkin Coloradolle jo kolmas peli neljään iltaan, kun taas Habs on ollut pelitauolla lauantaista, joten onhan tuo peli voitettava.
 

M@thieu

Jäsen
I
Eka erä takana Canadiensin historian sadatta kotiavausta, ja selvän hallinnan jälkeen tauolle lähdettiin 1-0 -johdossa. Maalinteossa onnistui ylivoimalla Roman Hamrlik maanmiehensä Tomas Plekanecin syötöstä. Pleksi oli varsin juonikkaalla päällä koko erän ja varsinkin ylivoimien aikana tarjosi pari namupaikkaa ketjukavereilleen, muttei kelvannut vielä. Kun Veli Andreikin oli pirteällä päällä, oli Habsilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi hyökkäyssuuntaan toimivaa koostumusta jäällä. Ketjumuutokset näyttäisivät siis toimivan toistaiseksi.

Ylivoimalle päästiin peräti kolme kertaa ja se näytti toimivan aiempaa paremmin. Plekanecin kanssa hyökkääjinä olivat Kostitsyn ja Latendresse, joka tällä kertaa ymmärsi jökötellä siellä maalinedustalla, missä hänestä on yv-tilanteessa eniten hyötyä. Pikkumiehet muodostivat totutusti toisen hyökkäyskolmikon ylivoimalla, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta he eivät tällä kertaa saaneet luotua yhtä paljon paikkoja kuin kakkos-yv. Cammy saisi kyllä jo onnistua maalinteossa, pikkaisen alkaa jo näkyä turhaa puristamista.

Samaan malliin vaan ja pari lisämaalia, kiitos.

II
Eipä sitten jatkettu samalla lailla, nyt ollaan 1-2 -tappiolla. Gionta otti erän alussa jäähyn ja tuon yv:n myötä ote kääntyi oikeastaan loppueräksi Avsille. Montreal pääsi 12 minuutin kohdalla ylivoimalle, mutta Plekanecin ottama tyhmä jäähy pilasi sen, ja seuranneesta Gomezin häviämästä oman pään aloituksesta starttasi tasoitukseen johtanut tilanne. Hejdukin veto kimposi onnekkaasti Gorgesin jalasta ja lirui Pricen längistä sisään. Avsin toinen maali tuli ihan erän loppuun, Cumiskey laukoi todella pienestä kulmasta ja sinne se jotenkin meni. Pricen piikkiin kai, jos ei kimmonnut jostain, noista hidastuksista ei nimittäin ottanut selvää ainakaan näillä silmillä.

Laukaukset olivat 20 minuutin jälkeen 11-6, nyt ne ovat tasan 17. Habsin peliote löystyi huomattavasti toiseen erään ja kolmannessa on pakko ryhdistäytyä, jos eivät halua jättää kenttää buuausten saattelemana.

III
Kauden ensimmäinen voitto varsinaisella peliajalla antaa edelleen odottaa itseään, ja nyt ollaan jo neljän pelin tappioputkessa. Tulokassentteri Ryan O'Reilly teki Avsin voittomaalin reilut 6 minuuttia ennen loppua, kun Mcleodin taklattua Gomezia sekä taklauksen kohde että Mara jäivät kulmaan kovistelemaan Mcleodia ja Bellekin päätti lähteä samaan nurkkaan toisen Avs-pelaajan perään jättäen maalin edustan täysin vapaaksi. O'Reilly pääsi yrittämään kahteen kertaan ja reboundista onnistui viimeistelyssä. Aiemmin Plekanec oli tuonut kotijoukkueen tasoihin Andrein upeasta syötöstä.

Eihän tähän mitenkään voi tyytyväinen olla. Ekan erän jälkeen homma oli täysin hallussa, sitten nukuttiin seuraavat 20 min, eikä kolmannessakaan pystytty viimeistelemään, vaikka vedot merkattiinkin Habsille 14-6. Lopussa Gillin ottama jäähy näytti jo tappavan tasoitusmahdollisuuden, mutta Darcy näytti nerokkuutensa nappaamalla tasapuolisuuden vuoksi kakkosen heti perään. Viime hetkillä Andersonin ympärille saatiinkin hirveä hässäkkä ja maali oli puoliksi tyhjänä, mutta tästä huolimatta tasoitus jäi tekemättä.

- Cammalleri-Gomez-Gionta -ketju iskettiin kasaan kolmannen erän alusta tasakentällisinkin. Miehet kyllä pitävät ja syöttelevät kiekkoa keskenään näppärästi ja pääsevät melko vaivattomastikin vastustajan alueelle, mutta välillä tuntuu, että pelaaminen menee liikaa pikkunätiksi näpertelyksi. Enemmän pitäisi pystyä luomaan vetopaikkoja pitkien mutta tuloksettomien syöttöketjujen sijasta. Tulosta on alettava syntyä enemmän.

- Andrei Kostitsyn luisteli tässä pelissä varmaan enemmän kuin kauden aiemmissa yhteensä. Mies teki paljon "ylimääräistä" luistelutyötä, kun yleensä hän tuppaa hoitamaan vain välttämättömän. Tuollaisella asenteella kun jaksaa painaa vastaisuudessakin, niin uusista penkityksistä ei ole pelkoa.

- Shawn Belle pelasi ihan hyvää peruspeliä, mutta oli kahden maalin aikana jäällä ja tuossa ratkaisuosumassa lähti ihan turhaan höntyilemään pois maalin edestä. Nopeutensa puolesta mies pärjäsi hyvin tälläkin tasolla.

- Maxim Lapierre, missä menet? Eipä juuri miestä näkynyt, eikä toki jääaikaakaan tippunut kuin vajaat 12 minuuttia. Mihin se huikea energisyys on kadonnut? Viime kauden tasolle on matkaa.

- Tuomarit olivat aika pahasti kujalla tästä ottelutapahtumasta.

- Onneksi on Leafs.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös