Mainos

Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 977
  • 834

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
M@thieu sanoikin jo kaiken oleellisen. Cammy oli aivan liekeissä ja on alkukauden ehkä pienen tukkoisuuden jälkeen noussut muutaman viime pelin aikana Montrealin parhaaksi pelaajaksi. Mukaava myös nähdä pitkästä aikaa Montreal-pelaaja pistepörssissä hyvillä sijoilla: Cammalleri jaetulla 20. sijalla Crosbyn kanssa.

Ja nelonen (vai oliko se kolmonen virallisesti?) oli huikealla pelipäällä. Siis tämä D'Agostini - Chipchura - Latendresse. Pitkiä painostuksia, ei pelillisiä virheitä, yhteensä 9 laukausta kohti maalia, joista pari oli ihan hyviä maalipaikkojakin. D'Agostinihan teki myös maalin, mutta tämä tuli erikoistilanteen jälkeen "kesken vaihdon", joten maali ei oikeastaan tuon ketjun ansio sinänsä ole. Lisää tätä!

Pacioretty-Metro-Moen oli sitten vaisumpi ketju ja heille jäi saldoksi pelistä -2. Toivottavasti alkaisi klikata, koska tuo nelosketju ainakin täytyy pitää kasassa jatkossakin.

Puolustuspeli oli mitä oli. Erityisesti panin merkille, että Ragsin ei tarvinnut kuin lyödä kiekko ränniin tai ristikulmaan ja heittää sinne pari Averyä karvaamaan, niin Montreal oli ihan hätää kärsimässä. Parissa maalissakin osasyynä oli se, ettei tehty varmoja purkuja kun siihen tarjoutui mahdollisuus, vaan yritettiin lähteä syöttöpelillä rakentamaan hyökkäystä, jonka seurauksena Rangers sai karvattua kiekon takaisin. Varmempia ratkaisuja puolustuspäässä, niin tässäkin pelissä olisi parilta takaiskulta säästytty.

Usko joukkueeseen alkaa pikkuhiljaa palautua. Rangers on kuitenkin alkukauden parhaita joukkueita, ja heitä vastaan nousu voittoon kahden maalin takaa kertoo siitä, että joukkueessa on potentiaalia. Kolme voittoa jo putkeen, tähän kun saadaan vielä Markov takaisin niin ei tämä nyt niin pahalta näytäkään.
 
Ylläolevat sanoivatkin jo kaiken tarpeellisen, joten en turhaan jaksa raportoida pitkään tostaen samoja asioita. Tämän kauden paras peli selvästi, vaikka varsinkin puolustspäässä koomailtiin normaaliin malliin. Hyökkäys kuitenkin oli todella toimivaa ja tehokasta. Hat trickin myötä Cammiltäkin varmaan lähti jonkinlainen apina selästä. Gomez ja Gionta pelasivat myös erittäin hyvin. Yllättäen kuitenkin meidän paras ketju oli tänään Chipchuran johtama grinderline, jossa Chipper yhdessä Hamilton-tutkapari D'Agostinin, sekä Latendressen kanssa saivat jatkuvasti tilanteita ja kovaa painostusta aikaan. Harmi vain että tulokset jäivät vähäisiksi, vaikka D'Ago tekikin sen alivoimamaalin. Olin muuten ihan varma että Lapierre tyypillseen tyylinsä laukoo 2-0:ssa molarin rintaan, mutta yllättäen antoikin namupassin D'Agostinille. Plekanec oli jälleen erittäin hyvä ja tuntuu löytäneen toissakauden kuntonsa. Kostitsyn oli aivan yössä enkä muista edes nähneeni häntä kentällä. Halak oli hyvä, vaikka 4 menikin omiin, ja jatkaisin hänellä lähitulevaisuudessakin. Tästä on ihan hyvä jatkaa.
 

Jagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Olin muuten ihan varma että Lapierre tyypillseen tyylinsä laukoo 2-0:ssa molarin rintaan, mutta yllättäen antoikin namupassin D'Agostinille. Plekanec oli jälleen erittäin hyvä ja tuntuu löytäneen toissakauden kuntonsa. Kostitsyn oli aivan yössä enkä muista edes nähneeni häntä kentällä. Halak oli hyvä, vaikka 4 menikin omiin, ja jatkaisin hänellä lähitulevaisuudessakin. Tästä on ihan hyvä jatkaa.

Taisi Maximilla siinä hiukan kiekko karata ja ajautui niin lähelle maalivahtia ettei siinä oikein muuta olisi voinutkaan tehdä, kuin syöttää. Näin ainakin allekirjoittaneen silmät tilanteen näkivät. Rangers peli kyllä yllätti itsenikin positiivisesti. Islanders pelissä mielestäni Hamrlik, Metropolit ja Moen olivat joukkeen parhaimmistoa. Tietysti smurffien jälkeen. Kun taas Isles pelissä hohtivat täysin eri miehet. Hienoa että jonkinlaista leveyttä löytyy. Puolustuspäässä on kyllä suuria puutteita, mutta Andrein paluu tulee tietenkin tuomaan jonkinnäköistä muutosta tilanteeseen.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Halak pelaa yöllä Islandersia vastaan Habsin maalissa aloittaen näin neljättä kertaa peräkkäin. HFBoardsilla "Price on Jumala!"-fanipojat alkavat jo sekoilla hyvinkin pahasti, mutta itse olen tällä hetkellä todella tyytyväinen Martinin toimintaan joukkueen valmentajana. Carbonneaun ja Gaineyn aikana oli aivan sama mitä Price tai Halak pelaa, Pricella oli joka tapauksessa mandaatilla annettu #1 paikka hallussaan. Eikä itselläni ole ainakaan mitään henkilökohtaista Pricea kohtaan, tosin tietenkin kun riittävästi kuuntelee hypeä ilman mitään kunnollista todellisuuden vastinetta, alkaa se jossain vaiheessa tulemaan korvista ulos.

Jos Price on riittävän hyvä ja lupaava veskari, tulee hän joka tapauksessa aikanaan nappaamaan itselleen ykkösmaalivahdin paikan, kun on siihen valmis. Siihen asti mielestäni on ainoa oikea ratkaisu peluuttaa sitä maalivahtia, joka joukkueessa parhaiten pelaa, oli hän sitten draftin ykkösvaraus tai löydetty jostain Alaskan kaljaliigasta. Ja jos Price ei kestä kilpailutilannetta, ei hänestä koskaan huippumaalivahtia tulekaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Jos Price on riittävän hyvä ja lupaava veskari, tulee hän joka tapauksessa aikanaan nappaamaan itselleen ykkösmaalivahdin paikan, kun on siihen valmis. Siihen asti mielestäni on ainoa oikea ratkaisu peluuttaa sitä maalivahtia, joka joukkueessa parhaiten pelaa, oli hän sitten draftin ykkösvaraus tai löydetty jostain Alaskan kaljaliigasta. Ja jos Price ei kestä kilpailutilannetta, ei hänestä koskaan huippumaalivahtia tulekaan.

Tähän ehdottomasti sama. Olen aina ollut sitä mieltä, että tarpeeksi hyvä veskari ottaa sen paikkansa, vaikka väkisin. Nyt Halak on pelannut hyvin ja saa oikeutetusti jatkaa. Sitten kun Pricelle tulee näytönpaikka, niin ei muuta kuin vaikka viisi nollapeliä putkeen. Vaikea se on Martinin sen jälkeen Priceä penkille heittää.

Isles kaatui jatkoajalla Hamrlikin maalilla, jonka nätisti syötti Plakanec. Pleka on kyllä pelannut hyvän alkukauden. Olin valmis luopumaan kaverista jo kesällä. Metro syötti pari maalia, joista varsinkin Moenin maalin syöttö oli hieno. Pelin nähneet voivat kommentoida tarkemmin.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Ykköskenttä oli tällä kertaa hieman vaisu, eikä oikein saanut tilanteita aikaan. Hieman Martin välillä myös sekoitteli ketjuja, useimmiten alivoimien jälkeen, jolloin ykköskentän toisessa laidassa vieraili välillä ainakin Latendresse ja Pacioretty. Joukkueen parhaat ketjut olivat taas kerran ns. grinder-kentät, eli kolmonen ja nelonen. Varsinkin Chipchuran peliä ei tällä hetkellä voi tarpeeksi hehkuttaa, voittaa kaksinkamppailut ja lisäksi vielä pelaa huippusyötöillä avopaikkoja Latendresselle ja D´Agostinille. Chipin harmiksi varsinkin Latendresse ei tällä hetkellä osuisi edes ladon seinään (toisessa erässä ampui viimeisillä sekunneilla tolppaan) ja D´Agostininkin ratkaisuista puuttuu vielä se viimeinen silaus.

Sitten Glen Metropolit, 5 pelissä 6 pistettä. Montrealin saldo Metropolitin pelatessa 5-0-0. MVP? :). Avausmaaliin loistava syöttö Spacekille takatolpalle ja muutenkin jälleen loistavaa peliä. Travis Moen on joukkueen paras karvaaja ja aiheutti jälleen rajulla työnteollaan harmaita hiuksia Isles-puolustukselle. Kruunasi vielä iltansa hieman onnekkaalla maalilla Cammallerin syötöstä. Myös Pacioretty pelasi ketjussa ihan hyvin ja on selkeästi saanut itseluottamuksensa nousemaan onnistumisten myötä. Tällä hetkellä voi toivoa, että Metrolle saataisiin jatkosopimus tämän kauden päätyttyä.

Maalilla Halak oli ensimmäisessä erässä kuin muuri ja ainoaksi kauneusvirheeksi koko pelissä voidaan laskea Islesin ensimmäinen maali, joka tosin tuli slovakialaiselle hieman yllättäen Habs-alivoiman perseillessä Tambellinin purjehtimaan yksin maalille. Toivottavasti Martin uskaltaa jatkaa voittaneen maalivahdin pelaamista, kyllä Price saa vielä myös oman mahdollisuutensa.

Jos sitten joku negatiivinen asia pelistä on nostettava, niin Andrei Kostitsyn. Palkkaa tulee yli 3 miljoonaa ja kentällä AK näyttää tulokkaalta, jonka itseluottamus on täysin poissa. Olisiko tässä nyt mahdollisuus ehkä paketoita veljekset jonkun Top6-laiturin hankkimiseen?

Mielenkiintoista on myös nähdä, mitä Martin sitten tekee, kun O´Byrne ja Markov palaavat aikanaan sairastuvalta. Tällöin joukkueessa on 8 tervettä NHL-tasoista puolustajaa. Toki nämä kaikki mahtuvat rosteriin tarvittaessa, mutta ketkä 6 mahtuvat kokoonpanoon. Markov, Spacek, Hamrlik ovat varmoja ja eiköhän varakapteeni Gill ole joka tapauksessa myös kokoonpanossa. Jäljelle jäävät Mara, Gorges, Bergeron ja O´Byrne, joista Bergeronia tarvittaisiin ehdottomasti ylivoimalla, mutta tällöin katsomoon poppareita syömään pitäisi laittaa kaksi kolmikosta Mara, Gorges ja O´Byrne. Bergeronia voisi toki myös peluuttaa ns. Carbo-tyylillä neloskentän hyökkääjänä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Voitto tuli, plussat Halakille, grinderiosastolle, Plekanecille ja Metrolle.

Johtoasemassa meni peli vähän surffailuksi, varsinkin kolmannessa erässä kun Montreal teki 2-1 maalin pelaajat taisivat ajatella että jahas, tämä oli tässä.
Vastustajaa aliarvioitiin hieman, kun muutama päivä takaperin oli voitettu NYI 5-1. Nyt taisi tuntua vähän liian helpolta kun päästiin johtoasemaan (ja vastustajakin oli ennakkoon heikompi joukkue). Islandersin tasoitus herätti sitten joukkueen pelaamaan kaksi pistettä. Ihan hyvä näin.

Ja täytyy kyllä antaa pisteet Martinin valmennustyöskentelystä, ihan jo sen perusteella että antaa tasapuolisen kilpailutilanteen maalivahdeille.

AK46 on kyllä ihan väärässä sarjassa. Yhden hyvän kauden jälkeen tehot hiipuneet tasaisen varmasti, ja nyt miestä ei enää edes näy kentällä. Olisiko tämä pikkuveljen episodi vaikuttanut menttaalisella puolella sen verran, että pelaaminen ei suju mitenkään päin? Vaikka viimekaudella ei yltänyt toissakauden suorituksiin, niin teki kuitenkin sen 20 maalia.
 

M@thieu

Jäsen
Eipä noihin ylläoleviin ole lisättävää. Todella mukava oli nähdä, että ykkösketjun jäädessä nollillekin joukkue pystyy värkkäämään kolme maalia. Chipchura ja D'Agostini olivat todella hyviä, ihan kuin eri ukkoja kun vertaa vaikka siihen mitä heiltä nähtiin joskus 5 ottelua sitten. D'Agostini pamautti hirveän niitin Isles-pakkiin ekassa erässä, mikä oli aivan mahtavaa katsottavaa, vaikka mies siitä varmaan ansaitustikin ryntäysjäähyn sai tililleen. Kuitenkin, pointtina se, että tuommoista ei nähty D'Agolta viime kaudella ikinä! Mahtoikohan taklata kertaakaan koko vuonna? Nyt mies laittaa kaiken likoon ja tekee töitä kentällä molempiin suuntiin.

Metropolitilta upea tarjoilu Spacekin maaliin. Metron pisteet ovat jakautuneet aika jännästi siten, että joka toisessa pelaamassaan ottelussa hän on saalistanut kaksi pongoa ja joka toisessa saldona kiikarit. Eli Pensia vastaan on taas hiljaisempaa, mutta Huet ja muu Chicago-poppoo: varokaa. Tänäänkin konkari tosin oli harkoista pois flunssaisena, minkä vuoksi hänen piti alunperin missata eilinen pelikin.

Habsworldin twitteristä (Boonen blogin kautta) hauska tilastopala:
Mike Cammallerilla on tällä hetkellä saman verran pisteitä (11), kuin sopimuksetta jääneillä Kovalevilla, Koivulla, Higginsilla ja Tanguay'lla yhteensä. Aikaistahan tämä vielä on, mutta ihan hyvältä saa tuo tilasto Bob the Builderin suorittaman remontin näyttämään.

Huomenna Pens ja perjantaina Hawks, mutta kyllähän tässä katseet jo väkisin kääntyvät kohti lauantaita ja Leafs-matsia, kun "tuleva kapteeni" palaa ensimmäistä kertaa Bell Centreen. BOOOOOOOOOOO!
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Habsworldin twitteristä (Boonen blogin kautta) hauska tilastopala:
Mike Cammallerilla on tällä hetkellä saman verran pisteitä (11), kuin sopimuksetta jääneillä Kovalevilla, Koivulla, Higginsilla ja Tanguay'lla yhteensä. Aikaistahan tämä vielä on, mutta ihan hyvältä saa tuo tilasto Bob the Builderin suorittaman remontin näyttämään.

Heh, Mathieu jo siis kadottanut todellisuuden tajunsa parhaaseen Habs-fanipoikien "eletään hetkessä, vain edellisen ottelun tilastoilla on väliä"-tyyliin.

Bob the Loser ei ole vielä kyennyt tekemään mitään sellaista, mikä kertoisi että nykyinen joukkue on yhtään lähempänä Cuppia kuin aiemmat joukkueet. Jos menestystä ei tule, on kyseenalaista onko järkevää sitoa niin paljon rahaa yhteen ketjuun.
 

M@thieu

Jäsen
Heh, Mathieu jo siis kadottanut todellisuuden tajunsa parhaaseen Habs-fanipoikien "eletään hetkessä, vain edellisen ottelun tilastoilla on väliä"-tyyliin.

Kyllä, juuri näin, ymmärsit tarkoitusperäni täydellisesti. Enkä muuten epäile hetkeäkään etteikö Cammallerilla olisi kauden päättyessäkin ainakin yhtä paljon pisteitä kuin noilla neljällä yhteensä. Eikä nelikon tarvitse pelata edes hirveän huonosti, sillä Camma rikkoo Gretzkyn yhden kauden piste-ennätyksen kevyesti.
 

M@thieu

Jäsen
Ensi yönä luvassa oikein kunnon testi Habsille, kun joukkue matkaa Pittsburghin vieraaksi. Halak jatkaa maalilla viidennen peräkkäisen ottelunsa, ja Pricenkin mielestä Halak on ansainnut peliaikansa hyvillä otteillaan. Hyvä että Careyn asenne on tuollainen, vaikka tähän asti kaikki onkin hänelle Habs-aikana tullutkin hopeatarjottimella. Nyt täytyy vain kiltisti odotella Halakin ensimmäistä huonoa peliä ja tehdä hommia harkoissa. Vaikka Crosby ja Malkin eivät missään huimassa vireessä kumpikaan ole, lienee Halakille tänään luvassa kauden toistaiseksi tuimin testi. Toivottavasti mies onnistuu hyvin. Mielenkiintoista on myös nähdä, miten puolustuspeli nyt toimii, kun vastassa on liigan parhaimmistoon lukeutuva hyökkäyskalusto.

Gomez oli HI/O:n mukaan ollut poissa aamujäiltä flunssan takia, lieköhän tuokin sikainfluenssaa. Noh, pidetään peukkuja, että mies kuitenkin pystyisi pelaamaan muutaman tunnin päästä alkavassa ottelussa.
 

M@thieu

Jäsen
Kyllähän siellä Gomez'kin pelaa, mutta eipä auta; taululla seisoo tylyt lukemat 4-0. Crosby on jo iskenyt hattutempun. Pens pääsi tekemään kaikki toisen erän kolme osumaansa aivan maalin edustalta ja Crosbyn kolmannessa mies sai veivailla aivan itsekseen maalin edessä, kun Gill oli vasta saapumassa paikalle kiekon kimpoillessa sisään. Kaiken kaikkiaan Pens oli paljon vaarallisempi joukkue hyökkäyspäässä toisessa erässä ja olisi voinut tehdä vaikka maalin-pari lisääkin. Habsin paras paikka tuli 2-0 -tilanteessa vastahyökkäyksestä Brian Giontalle, jonka laukaus kolahti tolppaan. Giontalta muuten hänelle varsin epätyypillinen kiekonmenetys oman sinisen alla Pensin ensimmäiseen maaliin johtaneessa tilanteessa.

Price näköjään ottaa pelituntumaa perjantaita varten kolmannen erän ajan. Toivottavasti joku saisi Fleuryn nollan rikottua.

E: Plekanec teki kahden miehen ylivoimalla Montrealin illan ainokaisen, mutta vastapainoksi omissakin soi vielä pari kertaa. Roman Hamrlik haluaa varmasti unohtaa tämän pelin hyvin nopeasti, muutenkin huonosti sujunut ilta huipentui vielä aivan päättömään hyökkäysalueelle höntyilyyn, mikä avasi Kunitzille vapaan tien läpiajoon ja kauden ensimmäiseen maaliin. Eipä tästä tosin muillekaan Habs-pelureille mitään hyvää muisteltavaa jää.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
ESPN:n arkisto ei halunnut näköjään toimia ensimmäistä erää pidemmälle, joten toivottavasti joku koko ottelun nähnyt voisi tehdä raporttia matsista?

Heti alusta Laddin ulosajoon saakka Habs oli pahasti vietävänä, hyvä että kiekkoa saatiin edes alueelta pois. Chipchuran mentyä (mielestäni aivan oikein, tätä nähtiin viime vuonna liian harvoin) puolustamaan nyrkein joukkuetoveriaan seurannut ylivoima kesti vain kolme minuuttia, mutta yhtään mitään sen aikana ei saatu tapahtumaan. Tuon jälkeen palattiinkin pitkälti alkuminuuttien marssijärjestykseen, Canadiens pääsi iskemään vain vastahyökkäyksillä. Versteegin tekemä 1-0 -osuma oli vähän onnekaskin, kun Sharpille tarkoitettu syöttö kimposi Bergeronin luistimesta sisään, mutta tokihan Moeninkin tekemä 2-2 -tasoitus livahti miinuskulmasta sisään. Voittomaalissa Kane kiersi todella helposti Kostitsynin ja Patrick Sharp sai liikaa tilaa puolustuksen valuessa Pricen syliin, eikä poikittaisliikkeessä ollut maalivahti saanut itseään venytettyä itseään kiekon tielle. Ainakin Boonen About Last Night-bloggauksen mukaan Price pelasi kuitenkin hyvän ottelun, joten ehkäpä hän saa jatkaa tänään Leafsia vastaan verkon suulla.

Vieraissa on nyt hävitty viisi putkeen ja ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto on ottamatta vieraskaukaloissa. Tosin eipä niitä yhteensäkään ole kuin yksi ainoa kappale 13 ottelusta. Valitettavasti vastustajan kovennuttua myös Halakia ja Pricea kohti lauottujen kiekkojen määrä kasvoi taas ihan liian korkeaksi, Pens ja Hawks laukoivat yhteensä 73 kertaa maalia kohti Habsin jäädessä 46:een kutiin tuona 120-minuuttisen aikana.

Tänään sitten pelataan ainakin omalta osaltani alkukauden odotetuin ottelu, kun Leafs ja Komisarek saapuvat Montrealiin. Tämä on pakko voittaa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Tänä iltana hyvä matsi odotettavissa. Vaikka Leafs onkin tilastollisesti pelannut aika onnettomasti, niin sillä on silti potentiaalia kiusata kovempia seuroja. Kauden ensimmäisessä pelissä saatiin kaksi pistettä Torontosta vasta jatkoajalla, ja Anaheim puolestaan sai hävitä Torontolle 6-3 tuossa hiljattain. Lisäksi Torontolla on useita jatkoaika/yhdenmaalin tappioita, eli vaikka Leafs onkin hävinnyt pelin toisensa jälkeen, niin se on kuitenkin pääsääntöisesti "pysynyt vastustajan kyydissä".

Montrealin tilanne on tällä hetkellä se että ollaan konfrenssin 7. sijalla joka on sinänsä ihan ok tulos. Huomattavaa kuitenkin on, että tuossa on 1 pisteen päässä neljä joukkuetta jotka kaikki ovat pelanneet vähemmän otteluita. Lisäksi Montrealilla on ollut ehkä vähän tuuriakin, nimittäin kaikki jatkoajalle ja rankkareille menneet pelit on voitettu. Vähän huonommalla tuurilla Habsin tilanne sarjataulukossa saattaisi olla liki yhtä heikko kuin Leafsilla.

Gionta ja Gomez ovat tässä vaiheessa kautta olleet lieviä pettymyksiä tehoja tarkastellessa. Yhteensä 6 maalia on turhan vähän noilla liksoilla, ja viimeaikoina erityisesti Giontan ruuti on ollut märkää.

Cammy & Pleks ovat kyllä hyökkäyspäässä kultaakin arvokkaampaa tällä hetkellä. Moen & Metro ovat kyllä tarjonneet hyvin secondary scoringia, mutta Moenilta on turha odottaa 30 maalia ja Metropolitilta 80 pistettä, joten ex-paholaiskakskikon olisi hyvä saada vähän enemmän itsestään irti.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Joo-o, se olisi sitten Leafs vastassa yöllä. M@thieun (ja varmaan kaikkien muidenkin) tavoin, myös meikäläinen on odottanut tätä matsia kovasti. Vielä jokunen tunti, niin päästään asiaan. Habs pelaa muuten tämän ottelun kauden 1912-13 "pyjamat" päällä, eli siis tässä asussa. Noh, eipähän mene omat ukot hukkaan kovin helposti.

Toivotaan, että Vertigo soi tänään tiuhaan tahtiin, vaikka onkin ihan helvetin ärsyttävä renkutus.

ESPN:n arkisto ei halunnut näköjään toimia ensimmäistä erää pidemmälle, joten toivottavasti joku koko ottelun nähnyt voisi tehdä raporttia matsista?

Itse en nähnyt kuin kolmannen erän, eikä siinä paljoa ole raportoimista, varsinkin kun hävittiin : )
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Kaksi pistettä saatiin lopulta plakkariin, vaikka lopussa päätettiinkin lahjoittaa Leafsillekin yksi. Edelleen Montrealilla on tilillä vain yksi voitto varsinaisella peliajalla ja otteluita on kuitenkin takana jo 14 kappaletta. Tarttis keksiä jotain!

Komisarekiin kohdistuneiden buuausten jäätyä muuten mitäänsanomattoman ensimmäisen erän kohokohdiksi, peli heräsi kunnolla henkiin toisen erän aikana viiden maalin ja yhteensä kahdeksan kaksiminuuttisen myötä. Toronto pääsi ensimmäisenä maalin makuun kun MABin typerän kiinnipitämisjäähyn aikana Ponikarovsky pääsi iskemään reboundin sisään maalin edestä. Gillilta mielestäni kyseenalaista toimintaa tuossa tilanteessa; mies lähti ensiksi vasempaan laitaan sinisen tuntumaan menneen kiekon perään, mutta kun Kaberle ehtikin siihen juuri ennen häntä, mies lähti samantien peruuttelemaan silmiähivelevällä luistelullaan kohti maalia päästäen Kabbyn laukomaan aivan vapaasti. Kun Gill ei tilanteessa omalle työpisteelleen maalin eteenkään ehtinyt, hän oli vain ja ainoastaan haitaksi Halakille tuossa tilanteessa peittämällä näkökentän totaalisesti satakiloisella ruhollaan.

Noh, eipä aikaakaan kun Habs pääsi jo kuittaamaan Vesa Toskalan suotuisalla avustuksella. Metropolitin veto todella pienestä kulmasta meni todella helposti läpi Veskun ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella pelin avausmaalin tehneen Leafsin momentum oli tipotiessään. Latendressen vietyä Habsin johtoon nähtiin todellinen ihme, kun Big Hal lähetti kiekon kohti Toskalaa ja se pomppi flipperinä verkkoon. Näin Gillille ensimmäinen maali Habs-paidassa. Tilanteen jälkeen tunteet kuumenivat Cammallerin törkittyä Beaucheminia maalin edessä ja seurauksena oli ylivoimapeli vieraille, eikä montaakaan sekuntia ehtinyt kulua kun Stempniakin lämäri upposi verkkoon.

Kolmanteen erään joukkueita oli ilmeisesti hiukan rauhoiteltu, sillä vihellysten jälkeisiä kahakoita ei enää nähty niin paljoa kuin edellisen 20-minuuttisen aikana. Tunnetaso ei silti laskenut lainkaan, vaan pelissä vallitsi edelleen kova intesiteetti ja tilanteita riitti molemmissa päädyissä. Kotijoukkue onnistui maalinteossa neljännen kerran Komisarekin jäähyn jälkimainingeissa, kun Gomez piti kiekkoa maltillisesti ja lähetti sen ruuhkaan maalin eteen, jossa se kimmahti Hamrlikin mailasta sisään melko onnekkaasti. Tämän jälkeen Habs jäädytti pelin melko hyvin puolustaen keskialuetta tehokkaasti, kunnes koitti viimeisten neljän minuutin musta hetki, jona Leafs pääsi iskemään kaksi maalia ja pelin tasoihin. Jatkoajalla Habsilla oli neljä vetoa maalia kohti, ja yksi Gomezille siunaantunut hyväkin maalipaikka, jossa Toskala kuitenkin oli hyvin mukana. Rankkareissa suomalaiskassari sen sijaan ei enää ollut vireessä, vaan sekä Cammalleri että Gomez laukoivat kiekon hanskakäden puolelle ylänurkkaan. Halakin torjuessa molemmat Leafs-yritykset kotiyleisö pääsi lopulta juhlimaan Halloweenia voittoisissa tunnelmissa varsinaisen peliajan lopun tunaroinnista huolimatta.

Ensimmäistä erää lukuunottamatta matsi oli viihdearvoltaan hyvä, kuten näiden joukkueiden väliset ottelut nyt yleensäkin tuppaavat olemaan. Eikä siihen tarvittu tällä kertaa edes tappeluita, vaikkakin olisi suonut Komisarekin ottavan Moenin haasteen vastaan... Maaleja näissä peleissä tuntuu myös aina tulevan todella runsaasti, viime kaudella taisi olla keskiarvo kahdeksan luokkaa ja tällä kaudellakin kahteen peliin viisitoista maalia.

Habsin teemana tähän Halloween-iltaan tuntui olevan kiekonmenetykset omalla ja keskialueella; niitä tuli ihan hirveä määrä (kaikkiaan 31 NHL:n tilastojen mukaan). Joku muu joukkue olisi noista rankaissut kovemmalla prosentilla, nyt suoraan kiekonmenetyksestä tuli vain yksi maali, kun Latendresse sössi kiekon vastustajalle ennen Leafsin kolmatta. Scott Gomezille täytyy antaa tämän asian tiimoilta sapiskaa, sillä hänelle tuntuu ajoittain olevan aivan mahdotonta heittää nöyrästi kiekkoa keskialueelle, vaikka alla olisi kuinka pitkä jakso omalla alueella. Aina pitää yrittää jotain näppärää kikkaa - ja sitten kiekko onkin vastustajalla ja väsynyt viisikko saa pyöriä pässeinä narussa vielä seuraavat puoli minuuttia. Tässä pelissä Gomezille tuli kaikkiaan seitsemän kiekonmenetystä.
Leafsilta muuten eniten tässä tilastossa "kunnostautui" Komisarek, jolle kiekonmenetyksiä viisi kappaletta. Niin ja tehotilastossa hänellä komeili -3. Muahaha!

Martin sekoitteli taas ketjuja minkä kerkesi, ja yksi ihan toimivanoloinen koostumus näytti olevan Latendresse-Plekanec-Lapierre, joka nyt ei tosin kovin montaa vaihtoa yhdessä pelannut. Maalin he kuitenkin saivat yhdessä aikaiseksi ja muutenkin peli näytti kulkevan ihan hyvin. Jonkunlainen kakkosketju pitäisi saada aikaiseksi ja tuossa voisi olla kokeilemisen arvoinen nippu jatkossakin. Andrei Kostitsyn aloitti pelin nelosessa, ja pysytteli näkymättömissä tämänkin ottelun ajan. Alkavatkohan hänen päivänsä Montrealissa olla kohta luetut pikkuveljen tapaan? Siltä se nimittäin alkaa vaikuttaa.

Puolustajista Paul Mara oli kaikessa hiljaisuudessa todella hyvä tässä pelissä ja tarjoili jatkoajalla hienon esityön Gomezille lähdettyään kerrankin mukaan hyökkäykseen. Hal Gill on alkanut tehdä aika paljonkin pieniä hyviä asioita kentällä, ja varsinkin alivoimalla hän pelaa hyvin, mutta virheistä olisi vain päästävä eroon, jotta kokonaiskuva alkaisi kirkastua. Paranemaan päin hänen suorituksensa ovat kuitenkin pikkuhiljaa mielestäni menneet. Samaa ei sitten voikaan sanoa Marc-Andre Bergeronista, joka on aivan hirvittävä pelaaja omalla alueella. Ja melkeinpä kaikilla muillakin alueilla, poislukien ylivoimat. Paitsi ettei hän osaa puolustaa, myöskin avaussyöttöjen omille toimittaminen on ollut hämmästyttävän vaikeaa, kun kyljessä on kiekollisen pakin leima. Eikä tehoja ole viime peleissä tullut ylivoimallakaan. O'Byrne napannee helposti MABin paikan itselleen heti kun tervehtyy.

Plekanec oli hyökkääjistä jälleen paras. Tuommoinen energiamäärä yhdistettynä noin hyvään peliälyyn on erinomainen yhdistelmä nyt kun itseluottamuskin on kohdillaan. Martin voi heittää hänet huoletta kentälle mihin tilanteeseen tahansa, ja niin hän myös tekee. Parivaljakko Plekanec-Moen hoiti alivoimatilanteet melkein kaksistaan, kummallekin av-aikaa kertyi yli viisi minuuttia.

Aloituksissa Habs vei Grabovskia lukuunottamatta Leafsia täysin, kokonaisprosentit 66-34 Montrealille. Gomez ja Metropolit hoitivat oman osuutensa 71%:sti ja Plekanecin prosentiksi tuli 56, vaikka Grabo veikin häntä ympyrässä tylysti 8-2.

Halakilta maalilla ihan hyvä suoritus, muutama iso torjunta ja taas kerran hänen ollessaan maalilla joukkue pystyi lopulta sen voiton ottamaan, mikä ei ole Pricen ollessa maalilla onnistunut pitkään aikaan. Halakin saldo tältä kaudelta on 5-2-0, Pricen vastaava taas 2-5-0.

Tiistaina jatketaan pistejahtia Atlantan saapuessa kyläilemään. Toivottavasti Pavelec ei ihan yhtä hurjassa iskussa ole kuin eilen Ottawaa vastaan.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Katselin koosteen. Metron maalin jälkeen selostaja ihmettelee miten kiekko meni sisään. Sitten lakoninen kommentti; "Aivan, siellähän on Toskala maalilla." Hah!
 

M@thieu

Jäsen
Habsinsideout tarjoaa päivitystä toipilasosastolta:

- Viime peleissä hiukan otteitaan kohentanut Hal Gill on sivussa useamman viikon, syynä jalkavamma joka on Martinin mukaan vaivannut puolustajaa melkein kauden alusta saakka.

- Gillin tilalle on kutsuttu Hamiltonista Mathieu Carle, joka tekee debyyttinsä Habs-nutussa pelattuaan nyt kaksi täyttä kautta Dogsissa. Alkukauden 11 ottelussa kiekollisena pakkina tunnettu Carle on kerännyt vain 1+2=3 pistettä, mutta on ilmeisesti mennyt vähän eteenpäin puolustuspelaamisessa. Martin on joko erittäin uhkarohkea, tai sitten aikoo peluuttaa melkein koko ottelun kahdella pakkiparilla; hän nimittäin kertoo laittavansa Carlen Bergeronin pariksi takalinjoille. Luojan kiitos Kovalchuk ei pelaa... Tuolle kaksikolle tosin osasto Thorburn-Boulton lienee tarpeeksi haasteellinen.

- O'Byrnea odotellaan takaisin kuun lopussa, mutta sietäisi nyt kyllä tervehtyä aiemmin. D'Agostini on poissa ainakin viikon Laddin taklauksesta aiheutuneen aivotärähdyksen takia ja BGL:n ylävartalovammaa tarkkaillaan päivä päivältä.

Maalille ensi yön ottelussa luistelee Carey Price.

---

Bulldogs jatkaa AHL:ssa edelleen ainoana joukkueena, joka on kerännyt pisteitä kaikista pelaamistaan otteluista, joita nyt on takana 11. Menestyksen takana yhtenä isona tekijänä on ollut maalivahti Curtis Sanford, joka on päästänyt pelaamissaan kahdeksassa ottelussa taakseen vain 11 kiekkoa (1.32/ott.) ja torjuntaprosentti näyttää 95.0%.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Katsoin viimeyön matsista (Atlantaa vastaan, takkiin kotona 5-4) ensimmäisen puolikkaan. Eipä jäänyt hirveästi mieleen, jälkeenpäin tilastoja tuijottaessa huomaa että näköjään 1. ja 2. -kentät ovat onnistuneet ja oma pää vuotanut.
Price venytti alussa ainakin pari ihan hyvää torjuntaa, ei sitten lopussa enää kantanut joukkuetta, vaikkei hänen piikkiin tappiota voidakaan laittaa. Ylivoimalla Atlanta varsinkin sai järkättyä pari varmaa maalipaikkaa.

Mielestäni Sanfordia voisi jossain vaiheessa kokeilla ylhäälläkin jos oikeasti noin hyvin vetää kuin mitä tilastot antavat ymmärtää. Ei joukkue ole maalivahteihin kaatunut tällä kaudella, mutta ei Price ja Halak kuitenkaan kumpikaan mihinkään Vezina-suorituksiin ole yltänyt.
 

M@thieu

Jäsen
Hamiltonista ylöskutsutut Ryan White ja Tom Pyatt pääsevät samantien tositoimiin, kun kaksikko muodostaa yön ottelussa Bruinsia vastaan Habsin nelosketjun yhdessä Andrei Kostitsynin kanssa. Greg Stewart ja Kyle Chipchura ovat saaneet väistyä tulokkaiden tieltä kokoonpanossa. Chipperin pudottaminen on miehen hyviin otteisiin nähden vähän outoa, mutta kaippa koutsilla on perustelunsa. Brian Gionta sai Cammallerin laukauksen vatsaansa Atlantaa vastaan, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Toivottavasti Gio nyt kuitenkin kykenisi pelaamaan, kun viime pelissä sai hiljaiselon jälkeen taas pari maaliakin väsättyä.

Halak ei ole Martinin mukaan täydessä kunnossa, joten viimeisissä kahdessa pelissä tyystin maaleitta jääneen Bruinsin nollaamista yrittää Carey Price.

Steve Begin iskee tänään entistä seuraansa vastaan varmasti vielä normaaliakin enemmän yritystä kehiin, toivottavasti menee överiksi. Toinen vaihtoehto on tietysti, että mies ratkaisee pelin Bostonille.
 

M@thieu

Jäsen
Bostonista haettiin matkaan kaksi pistettä ja kuten tapana on tällä kaudella ollut, yksi annettiin myös kaverille. Tällä kertaa päästiin reilun 50 sekunnin päähän voitosta varsinaisella peliajalla, ja samalla kauden ensimmäinen nollapeli jäi vielä haaveeksi. Noh, voitto Bostonista lämmittää aina erityisesti, vaikka vastustaja nyt ei todellakaan ollut se suuri ja mahtava Bruins, mihin jouduttiin viime kaudella tottumaan. Yhdeksän edellistä (playoffit mukaan lukien) Boston ehtikin tuossa viemään nimiinsä, eli oli jo aikakin voittaa.

Carey Pricen puolesta tuo nollapelin menettäminen lopussa harmittaa kovasti, sillä häneltä peli oli käytännössä virheetön. Bergeronin maalille hän ei mahtanut yhtikäs mitään, viivalta lauottu kiekko, jota hän ei mitenkään voinut edes nähdä Spacekin ja Charan lävitse, ei koskaan tullut hänelle saakka vaan pomppasi em. kaksikosta vapaana olleelle Bergeronille. 42 kertaa torjunut maalivahti uhkui itseluottamusta jatkoajalla ja rankkareissa tuosta takaiskusta huolimatta, nyt kun vain sama meno jatkuisi Tampaa vastaan.

Jonkun verran on esiintynyt spekulaatiota siitä, että joukkue pelaisi paremmin Halakin kuin Pricen edessä. Itse en tuohon osaa sanoa juuta taikka jaata, mutta behindthenet.ca-tilastosaitti kertoo, että ainakin jos laukaustilastoja käytetään jonkunlaisena mittarina, niin tuo väite pitää paikkansa. Pricen ollessa maalilla vastustaja laukoo keskimäärin 28,8 kutia/60 min, Habsin laukausmäärän ollessa 23,0/60 min. Kun Halak on maalilla, vastaavat luvut näyttävät tällä hetkellä vastustajille 23,4/60 min ja Habsille 26,3/60 min. Elikkä Pricen aikana joukkueella on n. kuusi vetoa vähemmän kuin vastustajalla, kun slovakkivahdin ollessa maalilla etu on yli kolme vetoa Habsin hyväksi. Melkoisen suuri ero siis. Täytyypä tarkkailla jatkossa, alkaako tilanne tasoittua, vai jatkuuko trendi samanlaisena.

Ensimmäiset NHL-pelinsä pelanneet Tom Pyatt ja Ryan White suoriutuivat kymmenminuuttisista urakoistaan varsin kelvollisesti. Pyatt ehtii joka paikkaan hyvällä luistelullaan, eikä Whitekaan ole enää samanlainen pökkelö luistimilla kuin ilmeisesti WHL-aikana vielä oli. Kanadalaissentterin onkin kehuttu olevan yksi eniten viime kauteen nähden kehittyneistä pelaajista Dogsin joukkueessa.

Andrei Kostitsyn pelasi tulokkaiden rinnalla, hänen pelinsä oli hyvin kaksijakoinen. Välillä mies on pelissä täysillä mukana, välillä taas ote katoaa tyystin. Yksi tilanne toisesta erästä on hyvä esimerkki miehen koko ottelusta; ensiksi Andrei spurttaa täysillä hyökkäyspäästä omiin päin ja takakarvaa kiekon puolustussinisellä hienosti itselleen. Kuitenkin vain pari sekuntia tästä ja hän lahjoittaa sen suoraan Bruins-pelaajalle, seurauksena todella pitkä myllytys omalla alueella vastustajan ykkösketjun toimesta. Sitten taas yhtenä plussana toki Kostin esityö Metropolitin maaliin. Todella arvoituksellinen pelaaja niin valmennusjohdolle, joukkuetovereille kuin parhaimmillaan myös vastustajille.

Hyökkääjistä voisi mainita vielä Glen Metropolitin, joka näytti viihtyvän entisellä kotiareenallaan mainiosti. Metro on paukutellut 10 pelissä tehot 3+6=9 ja on sisäisen pistepörssin viidentenä.

Puolustuksessa Mathieu Carle yllätti perusvarmoilla otteillaan. Atlanta-pelissä hän oli ilmeisesti aivan ulapalla, mutta nyt pelaaminen oli kaikkineen ihan hyvässä kuosissa. Useampi puolustuspäässä tehty hyvä suoritus jäi häneltä mieleen, ja kiekon kanssakin tekeminen oli kaukana hätäilystä.

Spacek loukkaantui toisessa erässä mentyään rajusti päin laitaa, mutta palasi pienen tuokion jälkeen kopista takaisin peliin ja oli mukana loppuun saakka. Ainakaan vielä ei ole tullut mitään lisätietoa hänen mahdollisesta vammastaan, toivottavasti sellaista ei siis ole. Hamrlik pelasi melkein puoli tuntia, ihan älytön minuuttimäärä konkarille ja jossain vaiheessa liika kuormitus alkaa kai väkisinkin näkyä. MABista on kaikki tarpeellinen sanottu jo aiemminkin, mies on luisteleva katastrofi omalle joukkueelle.

Gomezin ketju ei saanut tasakentällisin oikein mitään aikaiseksi Charan ja Morrisin ollessa joka kerta vastassa kun jäälle hyppäsivät. Ylivoimalla Giontalla oli yksi erinomainen paikka, mutta viimeistely-yritys epäonnistui pahasti. YV on nyt 1/17 viimeisten viiden pelin osalta.
 

M@thieu

Jäsen
Jay Leach Montrealiin

New Jerseyn 195-senttinen pakkijätti tarttui haaviin re-entry waiversista, eli hänen minimitasoa olevasta palkastaan maksetaan vain puolet. 30 vuotta on miehellä ikää ja NHL-peleistä kokemusta 28 ottelun verran. Saapa nähdä, mitä käyttöä hänelle on suunniteltu, luultavasti kutos/seiskapakin rooli siksi aikaa kunnes O'Byrne palaa.

Kauden alla loukkaantunut ja täten Habsin rosteriin jäänyt Alex Henry puolestaan asetettiin waivers-listalle, jotta hänet saadaan lähetettyä alas.
 

M@thieu

Jäsen
30-11. Siinä viimeisen 40-minuuttisen laukaukset kohti maalia, Habsin vedot ensiksi mainittuna. Entäpä tehdyt maalit tuona aikana? 1-1. Kaikkiaan Montrealilla oli blokatut ja ohi menneet vedot mukaanlukien 75 laukausta, mutta kun vain yhden ainoan kerran kiekko saadaan toimitettua verkkoon, on syytä muussakin kuin erinomaisesti pelanneessa vastustajan maalivahdissa. Laukauksiin olisi saatava rutkasti lisää laatua, ja toisaalta myös parempia maalipaikkoja pitäisi pystyä luomaan. Vaikka Niittymäki torjuikin lähes 40 kertaa, ei Habsille kuitenkaan kovin montaa todellista huippupaikkaa siunaantunut. Kotijoukkueen maali syntyi ykkösketjun toimesta ylivoimalla, joka oli Habsin ainoa koko ottelun aikana.

Lapierre ja Latendresse pääsivät väijymään kolmannen erän vaihtopenkiltä oltuaan jäällä toisen erän lopussa syntyneen Tampan 3-1 -maalin aikana. Kaksikolle kertyi jääaikaa vaivaiset 12.50 - yhteenlaskettuna. Lapierre ei ole missään vaiheessa noussut viime kauden tasolleen, enkä nyt tarkoita pistesaaliin karttumista, vaan ihan yleistä tekemistä kaukalossa. Toivottavasti jampat alkaisivat herätä ja vähän vikkelään.

Price ei jatkanut torstai-illan tasollaan. Tanguay'n osumassa Price antoi helpon reboundin suoraan entiselle joukkuetoverilleen ja ratkaisevaksi muodostuneessa kolmannessakin etukulma olisi pitänyt pystyä peittämään. Tuossahan Gorges tuli sotkemaan kaiken lopullisesti huitomalla kiekkoa juuri kun Price olisi sen saanut peitettyä. Halak pelannee taas tiistaina, jos nivusvamma antaa periksi.

Meinaavatkohan nuo muuten missään vaiheessa enää laittaa Paciorettya Hamiltoniin? Tällä menolla hänen kiekollinen pelinsä saadaan taantumaan hyvinkin tehokkaasti, kun hän ei juuri koskaan pääse pelivälineeseen koskemaan. Jos ja kun Pacmanista halutaan jotain muutakin kuin kolmosketjun duunari, mies pitäisi lähettää samantien pelaamaan hyökkäävään rooliin AHL-kaukaloihin.

Tiistaina Habs pääsee yrittämään nousua takaisin .500-tahtiin Flamesia vastaan kotikaukalossa.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Toinen erä Montrealissa tarjosi varsin fyysistä ja vauhdikasta peliä, mutta kotijoukkueen harmiksi Iginlan ensimmäisen erän osuma säilyy edelleen pelin ainoana. Canadiensin parhaat paikat sattuivat 4vs4-tilanteeseen, jossa Gomez ensin pääsi läpiajoon mutta kadotti kiekon ja saman hyökkäyksen aikana Kipper joutui tekemään parikin huipputorjuntaa. Neljällä neljää vastaan -tilanne tuntuu sopivan Habsille erinomaisesti, kun jatkoajoilla on menestystä tullut ja nytkin tuo pariminuuttinen oli joukkueen parasta peliä erän aikana.

Andrei Kostitsyn pelaa tänään ykkösessä Gomezin ja Giontan kanssa, mutta mitään merkittävää ketju ei saanut aikaan. Cammalleri on kakkosessa Plekanecin sekä Lapierren kanssa ja Habsin pisteykkösten yhteispeli toimikin ihan lupaavanoloisesti. Ehkä kolmannessa saadaan tulostakin aikaan. Pleky joutui parinkin rajun taklauksen vastaanottavaksi osapuoleksi erän aikana, ensiksi Phaneuf niittasi hänet laitaan Calgary-päädyssä ja erän lopulla vielä Mcgrattan jyräsi tsekkisentterin keskialueella. Molemmilla kerroilla taklaaja sai heti Habs-pelaajan niskaansa puolustamaan joukkuetoveria (Lapierre & Mara), mikä oli ihan mukava nähdä vaikka taklaukset puhtaita olivatkin.

III

Nollille jäätiin niin pisteiden kuin maalienkin osalta. Vain kaksi tai kolme kunnollista maalipaikkaa saatiin viimeisessä erässä luotua, parhaana ehkä Cammallerin tilanne jossa mies harhautti Sarichin valelämärillä ja pääsi nokikkain Kipperin kanssa, mutta veskari tuli hyvin vastaan ja viime kauden seuraansa vastaan pelannut hyökkääjä joutui tyytymään melko hätäiseen ratkaisuun. Lähimpänä Kiprusoffin maalia kiekko taisi kuitenkin käydä kun se kimposi reboundista Sarichin luistimeen ja siitä kymmenisen senttiä ohi tolpan.

Gaineyn varmaan kannattaisi lähetellä liigalle toivomus, että josko Habs saisi pelata matsinsa neljä vastaan neljä-peleinä. Silloin joukkue pystyy hyödyntämään nopeuttaan paljon paremmin lisääntyneen tilan myötä. Tasaviisikoin Calgary puolusti keskialueella hyvin, eikä Montreal päässyt viemään kiekkoa vauhdilla Flamesin alueelle kuin aniharvoin. Tällöin joudutaan siirtymään Dump and chase-kiekkoon, jossa Habsin parhaat hyökkääjät taasen ovat liian köykäisiä.

Kauden 1910-11 paidoissa pelanneen Canadiensin parhaimmistoa olivat takalinjojen slaaviduo Hamrlik-Spacek sekä maalilla varmaeleisesti torjunut Jaroslav Halak. Tsekkikaksikko pelasi ottelun lopulla (myös toisen erän lopussa) jopa joka toista vaihtoa, mutta kova kuormitus ei näkynyt miesten pelissä. Kaksikko teki erinomaista yhteistyötä kulmissa voittaen laitavääntöjä hyvällä tahdilla ja riisti kiekkoja vastustajien suorissa hyökkäyksissä tehokkaasti Calgaryn hyökkääjiltä.

Uusi kasvo Jay Leach pelasi näköjään yli 17 minuuttia. Enpä olisi arvannut miehen noin paljoa jäällä viihtyneen, sillä kovin harvoin häntä siellä huomasi. Mikä lienee hänen tyyliselleen pakille ihan hyvä juttu.

Josh Gorgesilta ottelun kolmas erä oli todella kehno, ensiksi hän joutui koukkimaan karkuun päästämäänsä Bourque'a läpiajossa jäähyn arvoisesti erän alkupuolella ja sitten hukattuaan ensiksi pomppivan kiekon oman maalin edessä saattoi joukkueen uudemman kerran alivoimalle vain 2.12 ennen päätössummeria.

Seuraavassa pelissä Phoenixissa ei ainakaan ole suomalaisvahtia torjumassa Habsia nurin, sen jälkeen tosin Nashvillessa voipi olla Rinteen vuoro jatkaa suomalaisten hyviä otteita Habsia vastaan. Pari peliä on nyt hävitty putkeen ja viimeisissä kolmessa on tehty vain kaksi maalia, eli lännen minireissulta olisi syytä palata täydet neljä pistettä plakkarissa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös