Montreal Canadiens 2009-10

  • 231 211
  • 834

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Jep, Plekanec ja Kostitsyn pelasivat kauden parhaat pelinsä. Plekanec on ollut kyllä positiivinen yllätys koko alkukauden ajalta, ja nyt kun sai vähän Andreiltakin apuja niin pelasi kyllä punapaidoista parhaan ottelun. Ehkä sitä Cammalleria pitäisi vielä kokeilla Pleksin vieressä? Cammyssa on ehkä eniten snaipperin vikaa ja noista Pleksin ekan erän yv-passeista olisi ollut varaa pariin lisämaaliin.

Sitten negatiivisiin asioihin: Chipchura, Gill ja Mara erottuvat tuloslistalla komeilla miinussaldoilla (-3..-5) kun koko muu joukkue on kuitenkin tasakentällisin pystynyt keskimäärin pelaamaan nollasaldoa. Metroa kaivattaisiin jo tuonne neloskentään takaisin.

Cammallerille nyt se yksi häkki niin aukeaisi ketsuppipullo!

Pelistä kokonaisuudessaan vielä sen verran että pelillisesti pitää olla suht tyytyväinen, vaikkei tappio periaatteessa ikinä ole hyväksyttävä lopputulos. Colorado on alkukauden parhaita joukkueita ja Montreal oli parempi joukkue kaksi erää kolmesta. Pienistä asioista nämä pelit ratkeaa, Gomez kilisteli kerran ylärimaa ja lopussa oli hyvä hässäkkä maalin edessä mutta pisteet meni Denveriin.
Ykköskentältä kaivattaisiin vielä lisätehoja. Peli kulkee silmämääräisesti ihan hyvin mutta ne ratkaisut puuttuvat. Gomez ja Cammalleri ovat tehneet kuudessa pelissä yhteensä yhden maalin, joka on liian vähän.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
...lopussa oli hyvä hässäkkä maalin edessä mutta pisteet meni Denveriin.
Tuomarit olivat koko pelin ajan pihalla puolin ja toisin, mutta tuo ottelun loppu oli kaiken huippu. Nimittäin Montreal pelasi viimeiset 15-20 sekuntia SEITSEMÄLLÄ pelaajalla. Oli erittäin lähellä ettei kiekko mennyt Avsin maaliin ja en uskalla häävin ajatella mikä soppa siitäkin olisi tullut.

Lauletaanko Montrealissa O'Canada aina ranskaksi? Jäi vain mieleen tuollainen pikku seikka.
 

M@thieu

Jäsen
Lauletaanko Montrealissa O'Canada aina ranskaksi? Jäi vain mieleen tuollainen pikku seikka.

Kyll vain näin tehdään. Tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin lopussa kieli vaihtuu englanniksi kohdasta "God keep our land..." eteenpäin.

Perinteinen kauden avauksen pelaajaesittely hoidettiin tällä kertaa ihan uudella tavalla, kun pelaajat esittelivät itsensä ranskaksi yleisölle siniviivalla seisoen. Esittely löytyy kokonaisuudessaan youtubesta. Ihan mielenkiintonen seikka tuosta alusta kun junnut luistelivat ympäri kentän Habs-lippujen kanssa, aina ennen molemmat lipunkantajat ovat olleet kenttäpelaajia, nyt toinen oli maalivahti. Carey Price is The Franchise. Ei sentään oltu pojalle tehty replicaa Pricen uudesta maskista.
Ja olipas mukava nähdä Markov, vieläpä hymyilevänä!
 

M@thieu

Jäsen
Maalit, maalit, maalit. Ne puuttuvat tällä hetkellä Habsin pelistä täysin, ja siinä on joukkueen suurin ongelma. Montreal on tehnyt vaivaiset 11 maalia viimeisiin kuuteen otteluun. Buffaloa vastaan kaksi maalia riitti voittoon, mutta sen jälkeen on nyt hävitty jo viisi kertaa peräkkäin.

Gomezin kenttä hallitsee kiekkoa ja on yksittäisissä vaihdoissa ajoittain dominoiva, mutta mitä heillä on näyttää todisteeksi tästä? Gomez 1 maali, Cammalleri 1 maali ja Gionta 3 maalia. Vaikka Gionta ja Cammalleri menevät maalillekin rohkeasti pieniksi miehiksi, eivät he pärjää siellä taistelussa isoja pakkeja vastaan. Ja mitä kauempaa maalintekoa joudutaan yrittämään, sen vaikeammaksi se tietenkin käy. Pikkuhiljaa pitäisi alkaa kiekon uppoamaan verkkoon tiheämmällä tahdilla, ettei heti alkuun tehdä playoff-paikan tavoittelusta liian vaikeaa. Toivottavasti Camman ketsuppipullo paukahti kunnolla auki nyt kun eka maali tuli tilille.

Hamiltonissa maaleja on mätetty huomattavasti enemmän, ja 12 osumaa viimeisissä kolmessa pelissä ovat siivittäneet joukkueen voittoon jokaisessa noista peleistä. Marc-Andre Bergeronin kuntoutusjakso on sujunut tehojen puolesta erinomaisesti, hän johtaa joukkueen pistepörssiä kuudella (0+6) pisteellä. Kakkosena on viime yönä pari maalia viimeistelly Sergei Kostitsyn tehoin 2+2. Hänet näkisi jo mieluusti ylhäällä D'Agostinin tai Paciorettyn tilalla, mutta se voi olla ettei hän enää Canadiens-paitaa tule pukemaan. Kolmessa pisteessä ovat mm. joukkueen kapteeni Mathieu Darche, Tom Pyatt ja Brock Trotter, kaikilla tehot 2+1. Pariin maaliin on yltänyt myös Ben Maxwell. P.K. Subban saavutti viime yönä ammattilaisuransa ensimmäisen pisteen saatuaan syötön Ryan Russellin tekemään voittomaaliin.
 
Kyll vain näin tehdään. Tai jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin lopussa kieli vaihtuu englanniksi kohdasta "God keep our land..." eteenpäin.

Samalla alkaa myöskin vihellyskonsertti. Tai no, ei välttämättä vihellyskonsertti, mutta muutaman patriootin on aina pakko viheltää englanninkielisen osuuden päälle.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Toronton kanssa taidetaan kilpailla ensi kesän Draftin kärkipaikoista. Ainoa lohtu alkukaudesta on se että Leafsilla on mennyt vielä heikommin. Toivottavasti Molsonit hakevat jo uutta GM:ää, Gaineyn 5v rebuilding on kestänyt jo 7v ja sinä aikana on jo vedetty re-rebuilding. Kotiotteluita on nyt tulossa putkeen tosi paljon, veikkaanpa että paineet kasvavat ja joukkue joutuu todelliseen piinapenkiin kotiyleisön buuatessa. Mahtavaa....
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Parin tuskaisen voiton jälkeen on vedetty jo hyvä viiden pelin mittainen tappioputki. Viimekaudella huonollakin pelillä saatiin se playoff-paikka, nyt kohta 10% kaudesta takana ja playoff-paikasta turha haaveilla näillä esityksillä.

Jos tästä kaudesta tulee sellainen mahalasku, kuin miltä nyt näyttää, niin taitaa Gaineyn jakkara olla herkässä.No, toivottavasti kurssi saadaan käännettyä.

Jotta tästä vielä playoffeihin mentäisiin, kriteereinä olisi toimivat 1. ja 2. -ketjut. Tähän tarvittaisiin vielä 6. hyökkääjä, joka kykenisi tuota top-6 paikka hoitamaan. Omasta takaa ainoa potentiaalinen tälle paikalle olisi Sergei Kostitsyn, johon välit on seurajohdon toimesta rikottu. (Se, olisiko Sergeistä oikeasti ottamaan tuota hyökkäsketjuvastuuta, olisi toki eri asia). Tuolla pääasiassa pelaillut Pacioretty ja D'Agostini ovat vielä melkeimpä AHL -kamaa. Valitettavasti näin vain on, vaikka Paciorettyä kaavailtiin tuonne ykköseenkin parhaimmillaan. Ei vain riitä.

Top-6 hyökkääjistä mielestäni Plekanec on ainoa, joka on jollain tapaa vastannut odotuksiin/täyttänyt oman ruutunsa. Ykköskentältä on toki tullut jonkin verran tehoja, mutta 5 maalia 7 ottelussa on turhan vähän tuolta kolmikolta, joka vie kolmasosan koko palkkabudjetista.

Viime kaudella loistanut kolmosketju on ollut näkymättömissä. Moen on ainoa haalariosaston miehistä, jolle antaisin puhtaat paperit. Viime kaudella hyvän rungon kolmosketjulle muodostaneet Latendresse & Lapierre eivät ole lainkaan vastanneet odotuksiin.
Kanadalaiset patriootit eivät varmaan pitäisi mielipiteestäni, mutta Chipchura on kyllä melkoinen vitsi ykköskierroksen varaukseksi. Nyt olisi ollut viimeinen tilaisuus puhjeta kukkaan, mutta mies erottuu joukkueesta lähinnä rumalla miinussaldolla.

Pakeista vielä sen verran että mielestäni tuo Hal Gill on kyllä kovasti yliarvostettu sekä palkkansa että peliaikansa puolesta. Hidas, mutta vastaavasti kankea ja kiekollisena vaarallinen (siis omalle joukkueelle). No pakko siellä jonkun on pelata, kun Markov ja O'Byrne ovat telakalla. Nostaisin kyllä jo Bergeronin ylös tässä vaiheessa.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Minkälaisessa koostumuksessa yv-kentät olivat Avs ja Sens peleissä?

Taisivat olla näin:

Cammalleri-Gomez-Gionta
Hamrlik-Spacek

Latendresse-Plekanec-Kostitsyn
Gorges-Mara

MABin noston myötä veikkaan että hän saa suoraan ykkös-yv:stä vetäjän (eli Spacekin) paikan itselleen, koskapa Jaroslavin kudeista ei ole toistaiseksi ollut mitään kerrottavaa. Suoraan syötöstä laukomisessa hänellä on ajoittain vaikeuksia saada kiekkoa ylipäätään lähtemään mihinkään. Mara joutunee kokonaan pois yv:ltä Spatchin tippuessa hänen paikalleen, kun Partakaan ei ole yv:llä minkään muun syyn kuin kovan kutinsa takia. Gorgesilla toisaalta ei ole sitä, eikä hänen pelisilmänsäkään säväytä ylivoimalla, eli sinänsä ihan sama kumman tuosta pudottaa.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Viimeiset 13 peliä ilman Markovia ovat tuottaneet hienon saldon: 1 voitto, 12 tappiota. Herää vaan kysymys, että löytyykö koko liigasta pelaajaa, joka olisi yhtä tärkeä joukkueelleen kuin Markov on Habsille. Joku Brodeur ehkä Devilslle tai Kipper Flamesille, mutta kenttäpelaajista vastaavaa on vaikea löytää.
 

M@thieu

Jäsen
Jjeea, saatiinpa tappioputki viimein poikki! Rankkareilla vasta tosin, mutta kyllä pelaajien tuuletuksista näki, miten valtava helpotus tälläkin tavalla tullut täysi pistepotti oli.

Toisesta erästä eteenpäin tuli katsottua, eikä tuossa peliesityksessä hirveästi valittamisen aihetta ollut, paitsi tietysti viimeistelyn osalta, kun taaskin saatiin vain yksi maali tehtyä. Toki on myönnettävä, että Ondrej Pavelec oli aivan ilmiömäinen Thrashersin maalilla liimaten kiekkoja näyttävästi. Muutaman kerran kolisteltiin myös tolppia, viimeisenä aivan jatkoajan lopussa Hamrlik.

Gomezin porukka oli todella hyvä, ja kyllä luulisi että tuolla pelillä niitä maalejakin alkaa tulla enemmän. Cammalleri ja Gionta laukoivat kumpikin seitsemän kertaa kohti maalia. Rankkarikisassa nämä kolme toimivat laukojina ja Camma oli ainoa, joka ei maalinteossa onnistunut.

Plekanecin porukalla oli tänään hiljaisempi iltapuhde, mutta Lapierren vitja laidoillaan Latendresse ja D'Agostini oli varsin hyvällä ja energisellä pelipäällä. Atlantan maali tuli heidän ollessaan jäällä, mutta siitä syyt menevät enemmän Gillille Halakin näkökentän blokkaamisen ja MABille mailan pudottelun vuoksi. Latendressekin toki seisoksi vieressä katselemassa kun Armstrong asetteli kutiaan. Travis Moen pääsi vetämään muutaman vaihdon Plekanecin ketjussa palkinnoksi urhoollisesta taistelustaan, ja osin myös siitä syystä, että Paciorettyn taso ei nyt vain vielä riitä. Gord Miller taisi sanoa, että Pacmanilla on menossa 32 ottelun maaliton putki. Jokohan hänet voitaisiin laittaa Hamiltoniin? Pelaajan kehittymisen kannalta se olisi ehdottomasti oikea ratkaisu, sillä eivät hänen kiekolliset taitonsa voi kehittyä NHL:ssä kun hän harvoin pääsee edes käsiksi pelivälineeseen, saati sitten että pääsisi koittamaan maalintekoa.

MABista puheenollen, jääaikaa 16.55, josta ylivoimalla 4.42. Ainakaan vielä hän ei kyllä tuonut mitään erikoista yv:hen, vaan kiekko poltteli aika paljon lavassa, eikä laukaustakaan nähty kuin pari kertaa. Bergeron joutui Armstrongin kovan taklauksen uhriksi toisessa erässä, minkä jälkeen hän vaikutti kyllä olevan pikkaisen tolaltaan koko ajan, kuten Pierre McGuire jaksoi toitottaa joka kerta MABin tullessa jäälle.

Jaroslav Spacek oli mielestäni todella varmaotteinen puolustuspäässä, mutta kiekollisena nähtiin yllättävän paljon heikkoja suorituksia. Roman Hamrlikilta perusvarma suoritus läpi ottelun, saapa vain nähdä kuinka kauan konkari pystyy suorittamaan noin hyvällä tasolla jääajan huidellessa miltei puolessa tunnissa. Tasonnosto viime kaudesta on ollut joka tapauksessa reilun sorttinen. Hal Gilliakin on syytä hieman kehaista, hän käytti monta kertaa pitkää mailaansa hyvin kiekonriistoissa, mutta toki tuo Atlantan maaliin johtanut tilanne meni vähän hänen piikkiinsä.

Halak pelasi maalilla hyvin, vaikkei ollutkaan yhtä työllistetty kuin Pavelec. Jokunen vaikeakin torjunta sinne joukkoon mahtui, joten slovakki antoi kyllä Martinille pähkäiltävää torstain maalivahtivalintaa ajatellen. Toivottavasti tuolloin saataisiin Islesin kustannuksella viimein se ensimmäinen varsinaisen peliajan voittokin plakkariin.

Hamiltonin vahva alkukausi sai näemmä jatkoa tänä yönä, kun joukkue kaatoi Manitoba Moosen 4-1 hallittuaan peliä ainakin laukausten valossa (29-15). Maalintekijöinä Darche (2), Pyatt (1+1) ja White (1+1).
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kaikki luotettavat lähteet tässä vaiheessa on ranskaksi, mutta kuitenkin, Montrealista kuuluu, että Sergei Kostitsyn on hyllytetty ja jättää Hamilton Bulldogsin saman tien.

RDS:n raportti:

http://www.rds.ca/canadien/chroniques/284647.html
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Eli Sergei siis lähtee Venäjälle ja Habs on hyllyttänyt miehen. Samalla voi kaveri sanoakin sitten hyvästit omalle NHL-uralleen. Idiootti mikä idiootti.

Eikös tämä tiedä Sergeille myös olympiabannia, jos rikkoo Montreal-sopimustaan siirtymällä KHL:ään?
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Eli Sergei siis lähtee Venäjälle ja Habs on hyllyttänyt miehen. Samalla voi kaveri sanoakin sitten hyvästit omalle NHL-uralleen. Idiootti mikä idiootti.

Eikös tämä tiedä Sergeille myös olympiabannia, jos rikkoo Montreal-sopimustaan siirtymällä KHL:ään?

SK on palannut takaisin Hamiltoniin sen jälkeen kun piti palaverin Bob Gaineyn kanssa. Toivottavasti Gainey on luvannut pojalle treidin uuteen organisaatioon. Columbus tai Phoenix kukoistavine jääkiekkokulttuureineen olisi ihanteellinen paikka nuorelle slaavilaiselle "supertähdelle". Jokohan Gainey, Trevor Timmins&co alkaa heräilemään siihen todellisuuteen ettei näitä itäblokin itkupillejä kannata enää varailla drafteissa. Heti ensimmäisen vastoinkäymisen sattuessa otetaan esiin "lähden KHL:ään, koska minua kiukuttaa"-kortin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jokohan Gainey, Trevor Timmins&co alkaa heräilemään siihen todellisuuteen ettei näitä itäblokin itkupillejä kannata enää varailla drafteissa. Heti ensimmäisen vastoinkäymisen sattuessa otetaan esiin "lähden KHL:ään, koska minua kiukuttaa"-kortin.

Älä nyt noin sano, muuten Ihmeilja tulee taas vinkumaan organisaation venäläisvihasta.

Joopajoo, siinä missä Habsien 90-luvun post mestaruus aikaa voisi luonnehtia termillä "ylistys keskinkertaisuudelle", niin 2000-luku alkaa vahvasti profiloitua "Flegmaattiset&Kiukuttelevat Ryssät"-aikakaudeksi, sen verran ongelmia Itäblokin pojista on eikä yksi Markov valitettavasti pysty seivaamaan imagoa.

Siis kyllähän aiemmin on naurettu sammakoitten tempauksille (sydänvaivareissu Pariisiin), mutta toisaalta kyllä silloinkin slaavisiipi jo tempaisi (Malakhovin laskettelureissu kauden aikana miehen ollessa sivussa rosterista polvivamman takia), mutta nyt viime vuosina nämä ongelmat ovat kyllä olleet eksponentiaalisia, niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jokohan Gainey, Trevor Timmins&co alkaa heräilemään siihen todellisuuteen ettei näitä itäblokin itkupillejä kannata enää varailla drafteissa. Heti ensimmäisen vastoinkäymisen sattuessa otetaan esiin "lähden KHL:ään, koska minua kiukuttaa"-kortin.
No jaah. Kaikesta huolimatta Sergei oli erittäin hyvä valinta 7. kierrokselta. Jos jotenkin pitäisi herätä draftaamisessa niin lopettaa se näiden Quebecin ihmeiden ja samoin jenkki-koulupoikien varaaminen.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Columbus tai Phoenix kukoistavine jääkiekkokulttuureineen olisi ihanteellinen paikka nuorelle slaavilaiselle "supertähdelle".

Olen muuten lähes varma että SK ei tule Columbukseen missään tapauksessa kun päästiin Zherdevistä eroon, ja muutenkaan ei ole mitään järkeä ottaa jotain Valko-Venäläistä pilaamaan Columbuksen nousu.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Toissayön pelistä pari sanaa:
Habs voitti ihan ansaitusti, lukemat olisivat voineet olla selvät ilman Ondrej Pavelecin huikeaa peliä ja rebound-kontrollia. Toisaalta kyllähän Pavelec tuolla pelillä "ansaitsi" Atlantalle sen yhden pisteen.
Ykköskentän peli kulkee kyllä erittäin hyvin mutta vieläkin ne tehot puuttuvat (vaikka Gionta iskikin yhden häkin). Noista paikoista olisi ollut varaa tehdä 3-4 maalia ja kyllähän siellä tolpatkin oli apuna. Eiköhän se vielä siitä lähde rullaamaan, ei niisssä maalipaikoissa voi koko kautta huono tuuri olla.

Ensi yönä sitten Isles, joka otti viime yönä ensimmäisen voittonsa tällä kaudella. Kyllähän NYI vieläkin on heikoimpia joukkueita liigassa, mutta luulen että ovat viimekaudesta parantaneet.
 

M@thieu

Jäsen
Jos jotenkin pitäisi herätä draftaamisessa niin lopettaa se näiden Quebecin ihmeiden ja samoin jenkki-koulupoikien varaaminen.

Minkä takia? Tällä hetkellä (ainakin HF:n mielestä) organisaation lupaavin prospekti on koulupoika-Pacioretty. Yliopistossa häärivä toissakesän kakkoskierroksen varaus Danny Kristokin tuntuisi kehittyvän hyvää tahtia ja häntä on väläytelty jenkkien u20-porukan kapteeniehdokkaaksi. Ryan Mcdonagh'iakin pidettiin organisaation top3-prospektina ennen kuin hänet treidattiin pois. Quebecilaislähtöisiä pelaajia taas ei ole viimeisen viiden vuoden aikana varattukaan kuin kuusi kipaletta. Viime kesän ykkönen Louis Leblanc'han on noihin kriteereihin itse pääpiru, kun on syntyjään quebecilainen ja opiskelee Harvardissa. ;)

Sergein tempoilu alkaa kyllä olla jo melko huvittavaa. Lähden, en lähde, lähdenpäs - no en sittenkään! Toivottavasti tuo saippuaooppera saadaan finaaliin piakkoin.

Halak näköjään tänään maalilla, eli Price pääsee melkeinpä varmasti kohtaamaan Rangersin lauantaina.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Saatiin nyt lopultakin se kauden ensimmäinen varsinaisen peliajan voitto, varsin selvin numeroin Islandersista. Montreal pelasi kyllä hyvän pelin ja nyt tulostakin tuli.
Ketjuruletti pyöri viimeyönä ihan kivasti, mutta ehkä merkittävin siirto taisi olla Lapierren nostaminen kakkoseen Pleksin ja Kostitsynin kanssa, Metron sentteröidessä kolmosta. Lapierren nosto kakkoseen tuotti tulosta yhden maalin.

Metropolit sai hyvin vastuuta: hyökkääjistä toisiksi eniten jääaikaa sekä yv-aikaa. Tuloksena tehot 0+2 ja varsinkin tuohon Paciorettyn maalin loistava tarjoilu suoraan maalintekosektorille. Valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Kaikenkaikkiaan Metropolit on ollut erittäin hyvä alkukauden ja monikäyttöinen pelaaja.

Bergeron pääsi esittelemään raudanlujaa lämäriään vetäen siniviivalta suoraan syötöstä yv-maalin. Bergeron oli muutenkin selvästi parempi kuin ensimmäisessä matsissa.

Ykkösketju toimi hyvin, mutta ylivoimalla se taidettiin jakaa pääasiassa parivaljakkoihin Gomez-Gionta ja Plekanec-Cammalleri. Cammalleri pisti Plekanecin esityöstä perinteisen sniper-maalin ylivoimalla ja Gomezkin osui. NYI ei ehkä kaikista haastavin mittari ole, mutta hyvä että saatiin onnistumisia, tästä on hyvä jatkaa.

Halak jatkoi varmoja otteitaan, lukuunottamatta tuota yhtä aivopierua josta NYI teki ainokaisensa.
 

Bronco

Jäsen
Montreal pelasi kyllä hyvän pelin ja nyt tulostakin tuli.

Kyllä. Tosin sattuneesta syystä näin ainoastaan kolmannen erän.

Ihan vakuuttavaa peliä ainakin tuossa päätöserässä Montrealilta ja erityisesti maalipaikkoja loivat ilahduttavan paljon. Metropolit pelasi juonikkaasti ja jäi mieleen muutamien oivaltavien jättöjen ansiosta. Halakilla ei ollut juuri minkäänlaisia ongelmia maalilla (liityin katsojaksi tuon ainokaisen takaiskun jälkeen).

Taisi Islandersilta loppua usko viimeistään tuohon Camallerin maaliin, minkä seurauksena erän edetessä henkilökohtaiset virheet ja täten Montrealin hyvät tilanteet lisääntyivät.
 

M@thieu

Jäsen
Metropolit sai hyvin vastuuta: hyökkääjistä toisiksi eniten jääaikaa sekä yv-aikaa. Tuloksena tehot 0+2 ja varsinkin tuohon Paciorettyn maalin loistava tarjoilu suoraan maalintekosektorille. Valittiin myös ottelun parhaaksi pelaajaksi. Kaikenkaikkiaan Metropolit on ollut erittäin hyvä alkukauden ja monikäyttöinen pelaaja.

Metro on kyllä ollut waivereista napatuksi pelaajaksi kerrassaan mainio vahvistus. Miestähän kehuttiin kovasti jo Bostonissa ja Philadelphiassa pelatessaan, ja jälkimmäinen laittoi hänet waivereihin ainoastaan cap-ongelmien takia (kiitos Danny Briere!). Mistään sateentekijästä nyt ei tietenkään ole kysymys, mutta nelossentteriksi hän on ihan huippuluokkaa varsinkin kun erikoistilanneosaamista löytyy niin yli- kuin alivoimalla. Martinilta oli todella hyvä idea nostaa Metropolit ylivoimalle, näytöt Euroopan kaukaloista ja AHL:stä olivat tässä taustalla, kuten varmasti myös otteet harjoituksissa. Hyvien pelillisten ominaisuuksien lisäksi konkari on Martininkin puheiden mukaan yksi pukukopin pidetyimmistä pelaajista ulospäinsuuntautuneisuutensa ja positiivisen asenteensa myötä.

Islanders-voitto oli komea suoritus joukkueelta, ja maalihanojen avautuminen toki suurimpana ilonaiheena. Ylivoimalla oli kompuroitu tätä ennen Toronto-peli poislukien 2/27, nyt kuusi yritystä riitti noihin kahteen pörsään. MAB ja varsinkin Cammalleri tullevat olemaan jatkossakin tehokkaita ylivoimalla. Vajaalla onnistuttiin toista kertaa peräkkäin täydellisesti ja viimeisten viiden pelin av-saldo on 18/19, kun se oli neljässä ensimmäisessä pelissä 9/16.

Muutenkin tuo kauden neljäs ottelu, Vancouverissa otettu selkäsauna näyttäisi olleen toistaiseksi jonkunsortin käännekohta pelillisesti. Neljän ensimmäisen ottelun osalta vastustajien laukauskeskiarvo oli 36 per ottelu, eli liikuttiin samoissa kuin monesti viime kaudella. Nucks-matsin jälkeen vastustaja ei kuitenkaan ole kertaakaan päässyt laukomaan Habs-veskaria kohti yli 23 kertaa per ottelu (!) ja keskiarvo on laskenut 22:een. Kahdessa viimeisessä ottelussa Halakin suorituksesta on voitu todeta "hyvä peli, mutta eipä hänen tarvinnut suuresti venyä". Monestiko viime (tai toissa) kaudella päästiin sanomaan Habs-maalivahdin suorituksesta tähän malliin? Eipä juuri koskaan, sillä lähestulkoon joka ilta Habsin maalivahti joutui venymään vähintään 30 kiekon eteen, ja voittoon tarvittiin melkein poikkeuksetta huippusuoritus veskarilta. Martinin systeemi siis näyttäisi toimivan. Toki vastustajatkaan eivät nyt viimeiseen viiteen peliin ole ihan pahimmasta päästä olleet (Atlantan ja Coloradon hyvistä kaudenaloituksista huolimatta).

Maxim Lapierren siirto kakkosen laitaan vie joukkueen parhaan aloittajan pois vakituisesta aloittajan tehtävästä, mutta jos maaleja syntyy jatkossakin niin antaa olla siellä vaan. Plekanec on pelannut todella hyvän alkukauden ja Kostitsynkin väläyttelee taitojaan, mutta kolmas lenkki tuosta ketjusta on puuttunut. Lapierre menee röyhkeästi maalille ja omaa ihan hyvät kädet viimeistelyyn. Syöttää hän ei kylläkään osaa. Peliaikaa Lappylle ei Islesia vastaan kertynyt kuin kymmenen minuuttia, mikä oli hänelle kauden pohjanoteeraus tuolta osin. Keskimääräinen jääaika ei kuitenkaan ole tällä hetkellä kuin minuutin verran viime kautta alhaisempi (13.45 < 14.48), itse ajattelin että ero olisi suurempi, kun Lapierre kuului Carbon suosikkeihin.

Pricen luulisi aloittavan tänään Ragsia vastaan, toivottavasti hän onnistuu, muuten kotiyleisö hyppää Halakin bandwagoniin melko sukkelasti.

Edit. No eipä aloitakaan Price, vaan Halak jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jahas, yksi erä takana ja fiilikset ristiriitaiset.
Kyllä, ykkösketju pelasi ihan näyttävästi ja tuloksekkaastikin, mutta kyllä, samaa puolustuksen perseilyä tapahtui kuten viime kausillakin.

No, olympiatauolla voinee arvioida tilannetta tarkemmin, mutta juuri nyt peli ei kyllä vakuuta sellaisena, mikä olisi selvää parannusta esim. kahteen viime kauteen ja siitähän koko rempassa piti olla kyse.
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Olipahan huikea matsi Cammalleriltä. Näitä lisää. :)

Jokerifanina erityisesti lämmittää sydäntä Metron hyvät otteet, hyvä että J on huomannut miehen ylivoimaosaamisen. Kyllä vanhakin jaksaa. Pelisilmä on loistava ja liikekin vielä riittää pitämään kiekkoa nopeilla suunnanmuutoksilla niin Metromaiseen tyyliin.

Täähän rupee näyttää taas ihan hyvältä. Kausi on pitkä, ja vielä kun saadaan loukkaantuneet takaisin ja koko jengi pelaamaan hyvin yhteen kaikki on mahdollista. MAB on ollut myös loistava lisä ylivoimapeliin. Kuti on jäätävä.
 

M@thieu

Jäsen
Hieno nousu voittoon kahden maalin tappioasemasta. Puolustuspelaaminen oli tosiaan aikamoista tunarointia ensimmäisessä ja osin vielä toisessakin erässä, kiekonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli varsinkin omalla alueella ihan hirveä määrä. Rangersin kaikki maalitkin tulivat suoraan niiden johdosta. Bergeronilla tuntuu olevan aina pieni paniikki päällä kiekon kanssa omalla alueella, mutta esim. Spacek oli tässä ottelussa ihan yhtä paha riski kiekollisena omassa päässä. Myös Hamrlik pelasi alle tältä kaudelta totutun tason, ja ykkösparille jääkin paljon parannettavaa Islandersin tullessa taas vierailemaan maanantaina.

Maanmiehistään poiketen Tomas Plekanec pelasi taas hyvän ottelun. Joo, hänellekin sattui maaliinjohtanut virhe kun ei saanut kiekkoa purettua siniviivaa pidemmälle, mutta muuten mies paiski kyllä töitä hullun lailla, eikä hän tällä hetkellä aristele lainkaan kulmavääntöjä, vaan tulee jopa niistä monesti pois kiekon kanssa. Martin oli varmasti tyytyväinen näkemäänsä ja palkitsi Plekyn hyökkääjistä isoimmalla peliajalla (21.55). Ketjukaveri Andrei Kostitsynin otteiden tarkastelemiseen olisi tällä kertaa tarvittu jättimäinen suurennuslasi, sen verran näkymättömissä mies pysyi läpi matsin. Lapierre-kokeilu tuon ketjun toisena laiturina saisi mielestäni jatkua yhä, vaikka jokusen kerran eilenkin hyökkäyssommitelma sakkasi samantien hänen päästyään kiekkoon. Kaikkien yllätykseksi Lappy kuitenkin syötti D'Agostinille tuossa maaliin johtaneessa vastahyökkäyksessä, yleensä mies vetää noissa joka kerta itse.

Ykkösketjulta upea ottelu, ja Cammallerin hattutempun viimeinen maali oli silkkaa taidetta. Hitaasti kaarrellen liikkeelle omalta siniseltä, vauhdinlisäys punaisen jälkeen, pujottelut oikeasta laidasta keskelle ja neljän Rangers-pelaajan keskeltä huikea rannari ohi Lundqvistin. Aivan mahtavaa, kun joukkueesta nyt vihdoin löytyy tuon tason maalitykki! Giontan näppärä jäässä mahallaan liukuen annettu syöttö Camman ekaan osumaan ansaitsee myös maininnan. Gomez ei ihan niin näkyvässä roolissa tällä kertaa ollut, mutta kehutaan nyt vaikka tuota miehen tavaramerkkiä; on pirun hienoa katseltavaa kun #91 liitää täydessä vauhdissa läpi keskialueen kiekon kanssa, ja tietää vielä mitä tehdä sillä päästyään vastustajan alueelle. Aloituksissa hän pärjäsi normaalia paremmin (58%).

Ja mitäs pirua, nelosketjukin pelasi hyvin! Saivat jopa painettua pelin vastustajan päätyyn useamman kerran, ja Martin uskalsi heittää heidät jäälle parikin kertaa kolmannen erän viimeisen vitosen aikana, kun aiemmin tällä kaudella on jouduttu usein vaihtamaan kolmeen kentälliseen jo kahden erän jälkeen. Chipchuralta varmaan kauden paras peli, kuin myös D'Agostinilta, jonka työmoraali näyttäisi nousseen ja nyt hän osallistuu peliin paljon aiempaa enemmän kaikilla sen osa-alueilla. Kauden ensimmäisen osumansakin mies pohjusti itse alusta alkaen; kiekonriisto Dubinskylta keskialueella, minkä jälkeen kohti maalia niin paljon kuin jaloista ikinä irti lähtee ja kiekko puolityhjään rysään Lapierren syötöstä.

Nojoo, semmosta. Puolustukselta huono peli, hyökkäykseltä hyvä. Kahteen peliin nyt 10 tehtyä maalia, sitä ennen kuuteen peliin 11. Mikä ihmeellisintä, kolme voittoa peräkkäin ilman Andrei Markovia.

---

Hamilton voitti taas viime yönä, kun Texas Stars kaatui rankuilla 2-1. Mathieu Darche teki joukkueen ainokaisen varsinaisella peliajalla ja Tommy Pyatt vastasi ratkaisevasta rankkariosumasta. Bulldogs jatkaa AHL:n ainoana joukkueena ilman tappioita varsinaisella peliajalla, eli uusi valmentaja Guy Boucher on saanut joukkueen aika hyvään iskuun heti kauden alusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös