Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. Multisaakeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät,Habs
  Samaa mieltä, Krügerille ei olisi ollut mitään käyttöä. Ja juttujen perusteella tuo siirto oli sovittu jo draftin aikaan, joten eipä tuo yllätyksenä tullut.. Nyt vaan Galchenyukille ja Markoville jatkosopimukset käteen.
   
 2. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  No nyt tarttui markkinoilta iso kala haaviin, meinaan Franky Booboosta tehtiin Coach, player development ja Timmins sai ylennyksen.
   
 3. tunsbe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, NHL, #11, #9, #71, #96, #55, #8, #64, #47
  Lainaus:
  Toiveesi toteutui puolittain.
  Galchenyuk signas 3v diilin. Vissiinki $4.9m AAV.
   
 4. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Galchenyukin sopimus on lyhyempi kuin odotin, mutta myös hieman halvempi kuin odotin. Odotin samanlaista sopimusta kuin Drouinin kanssa. Tässä sopimuksessa ehkä näkyy, että siellä ei ole ihan täysi luottamus kummallakaan puolella toiseen. Pääasia on, että sopimus syntyi ja joukkue on askeleen verran valmiimpi. Tämä sopimus ei tietenkään tarkoita, että Galchenyukia ei voitaisi treidata.

  Kolmosveskari Charlie Lindgren on vielä RFA, mutta ei Jatkoajan listan mukaan ole ilmoittautunut välimieskäsittelyyn.
   
 5. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Kääntäisin asian jopa niin, että tämän sopimuksen myötä Galchenyuk on erittäin mahdollista kaupata, ellei peli lähde sujumaan odotusten mukaisesti. Sopimuksessa ei käsittääkseni ole mitään NTC/NMC -pykälää.

  Joka tapauksessa mielestäni erittäin hyvä sopimus. Ei liian lyhyt tai pitkä, eikä erityisen kallis ja antaa sentään jotain uskoa sentteritilanteeseen. On kärkisentterinä sitten Galchenyuk, Drouin tai joku muu.
   
  Viimeksi muokattu: 06.07.2017 klo 17.45
 6. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Eipä ole enää. Teki vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen. Nyt vai odotellaan, että tuleeko Markov vielä takaisin...
   
 7. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Tässä perjantain iloksi pohdiskelin ensi kautta ja vielä vapaita pelaajia. Jaromir Jagr on edelleen ilman sopimusta ja hänhän on jo monta vuotta sitten ilmoittanut halustaan pelata Canadiens paidassa. Mielestäni Jagr olisi hyvä haku vuoden pahvilla ka cap hit max 3milj. Tämän unen toteutuessa top6 voisi olla seuraava.

  Drouin-Galchenyuk-Gallagher
  Pacioretty-Plekanec/Danault-Jagr


  Vaikka Jagrilla on ikää ja viime kausi oli vaisu ottaisin silti legendan Habsiin kaudeksi maltillisella caphitillä. Eipä noita hall of famereita hetkeen ole Canadiensissa näkynyt.

  E: Hall of famereista pl. Price
   
 8. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Montreal selvisi uskomattoman vähällä laajennusdraftista! Siinä missä monet joukkueet menettivät hyviä pelaajia tai korkeita varausvuoroja Montrealista lähti vain viime kauden suurimmat pakkipettymykset Beaulieu ja Emelin, eikä se edes maksanut 3-4.kierroksen varauksia. Jos Markov saadaan laskemaan vähän pyyntöään, niin puolustus on vahvistunut selkeästi. Alzner ja Schlemko ovat kuitenkin vakaita ammattilaisia, joten viime vuonna usein nähdyt kauhunhetket vähenevät. Jääkiekon pelaaminen helpottuu jokaisella osa-alueella kun puolustus toimii paremmin eikä tee jatkuvasti helppoja virheitä. Canadiensin tavoite tulee ensikin kaudella olemaan otteluiden voittaminen eikä niinkään pistepörssissä pärjääminen. Yli 100 pistettä runkosarjassa on paljon tärkeämpää kuin yksittäisten tähtien kovat pörssipisteet. Ikävänä puolena pakistossa näen lähinnä Jerabekin aseman. Hän ansaitsisi kunnollisen näyttöpaikan, mutta tällä hetkellä on vaikeaa mahtua rosteriin. Davidson oli viime kaudella sen verran heikko, että hänet voi haudata AHL:ään Redmondin kanssa, mutta miehiä on silti ylhäällä aika paljon..

  Joukkueessa on myös ylimiehitystä laitahyökkääjistä. Koska vapailla markkinoilla ei ole enää laadukkaita laitureita tarjolla, niin mielestäni heitä ei enää kannata hankkia. Jos joku hyökkääjä vielä tulee, niin sen pitäisi olla joku pienen riskin ja jonkinlaisen rewardin omaava sentteri. Keskushyökkääjiä on tällä hetkellä vain 2 kpl + puhdas nelosen sentteri Mitchell & Arpa-Holland. En tiedä suostuuko Stephane Da Costa vuoden sopimukseen, mutta hän olisi ilmainen ja mukavan potentiaalinen kokeilu kakkossentteriksi. Jos ketään ei hankita, niin joku lukuisista laitureista joutuu pelaamaan keskellä. Viasatilla näytettiin ennen draftia jonkun Habs-insiderin haastattelua, jossa hän kertoi että koska viime kaudella tuli aika räikeästi ilmi että Galchenyuk ja Shaw ovat huonoja sentterejä, niin Jonathan Drouin’ä kokeillaan keskellä alkukaudesta. Hänen onnistumisensa mukaan sitten tehdään tai ei tehdä liikkeitä. Peter Holland on minulle aikamoinen kysymysmerkki. Hänen kykynsä pelata keskellä NHL-lätkää olisi aika tärkeä homma jos kaikki laiturisentterit floppaavat. Silloin ei olisi pakko tehdä hätäistä sentterihankintaa. Holland ei varmasti kykene suureen rooliin, ja hän taitaa muutenkin olla enemmän kiekollinen kuin puolustava. Mutta jos häntä aletaan käyttämään keskellä, niin silloin Danaulta ja Plekanec tulevat pelaamaan todella suuressa roolissa ja kaksi muuta kenttää saavat rajoittuneet minuutit. Hieman kuin pudotuspeleissä, kun Julienille kävi ilmi ettei Shaw/Galchenyuk pysty pelaamaan Rangersin tasoista joukkuetta vastaan..

  Jos jotkut muita kuin Habsiä kannattavat henkilöt sanovat että Shaw pelasi ”ihan hyvän” debyyttikauden, niin on hyvin vaikea uskoa että kyseinen henkilö on katsellut kovinkaan montaa peliä viime kaudella. Miehen piti olla selkeä parannus santapaperiosastoon ja tuoda paljon hyvää tehopisteiden ulkopuolella sekä olla todellinen playofftaistelija. Eliteprospectia tuijottamalla on helppo arvailla, että Shaw (tai esim Galchenyuk) pelasi ihan kivan kauden, mutta totuus paljastuu vain katsomalla otteluita. Todellisuudessa Shaw’n hyvät ottelut jäivät todella vähiin. Fyysisyyttä ja positiivista hämmennystä ei juurikaan nähty ja kaupan päälle tuli vielä järkyttävä määrä idioottimaisia rangaistuksia. En ihmettelekään yhtään että jotkut nimimerkit ovat lytänneet hänet voimakkaasti. Hyvin kuvaavaa on, että Dale Weise ja Lars Eller olivat omassa roolissaan paljon parempia, vaikka Shaw'n piti olla askel parempaan heihin verrattuna. Kun Montrealin laituriosasto on aika leveä, en olisi yllättynyt vaikka Shaw aloittaisi kauden nelosketjusta, josta voi sitten nousta hyvien otteiden tai Hemskyn floppauksen myötä ylemmäksi. Tyhmien jäähyjen karsiminen on muutenkin iso asia ensi kaudella. Kärkipelaajista Shaw, Radulov, Galchenyuk ja Pacioretty kunnostautuivat joukkueen tappamisessa ottamalla pakottamattomia rangaistuksia liukuhihnalta. Nämä tappoivat usein hyvän momentumin ja välillä Montreal löysi itsensä 2-3 maalin tappioasemasta jo ennen ottelun puoliväliä jos vastustajan ylivoima sattui toimimaan. Ensi kaudella pitäisi vähentää ilmaisten karkumatkojen antamista!

  Radulovin menetys on tuntuva, mutta jos mies halusi isoa rahaa pitkällä lapulla, niin onnea vaan sitten Dallasiin. Mestaruuden voittaminen on siellä ihan yhtä kovan työn takana, koska Hitchcockin pitää sitouttaa kovat pistemiehet puolustamaan tiiviisti pudotuspeleissä. Muuten ei ole mitään mahdollisuuksia lännen kovissa matseissa kun puolustus on heillä korkeintaan keskinkertainen eikä Bishop voi enää nauttia Tampan takana pelaamisesta. Mielestäni Lightning teki täysin oikean ratkaisun, koska Vasilevski on minun silmääni selvästi potentiaalisempi mestariveskari kuin Bishop, joka on ”Lehtostyyppinen” kohtuullisen hyvä, isokokoinen ja yliarvostettu ykkösmaalivahti! Galchenyukin sopimus on kallis kahden viime vuoden heikot otteet huomioiden! Toisaalta pituus on hyvä. Jos hän ottaa suuria harppauksia, niin viimeinen vuosi voi olla jo halpa. Samalla jotkut joukkueet voivat kiinnostua Galchenyukista, joten hänestä voisi saada jouluna hyvänkin hinnan, kunhan vain alkukausi lähtisi nyt kunnolla käyntiin. TSN:n Free Agent Frenzyllä sanottiin kerrankin suorat sanat Galchenyukista. Yleensä hänestä puhutaan pehmeästi luokkaa: ”Montrealin pitää päättää millä paikalla hän on parhaimmillaan”. Tällä kertaa tuli ihan suoraan: ”Häntä ei voi todellakaan suunnitella keskelle. Montreal joutuu käytännössä pelaamaan Galchenyukin vaihdot alivoimalla, koska hän niin karmea kiekottomana”. Galchenyukin hyöty/haitta-suhde tulee paranemaan laidassa ja kun vielä Gallagher pysyy kunnossa, niin hyökkäys näyttää varovaisen optimistiselta. Jos Drouin pystyy korvaamaan Radulovia edes kohtuullisesti, niin kauteen on ihan hyvä lähteä tällä nipulla ja katsoa tarpeita talvella. Mestaruus on toki kaukainen haave, mutta NHL:ssä on monta joukkuetta joiden tilanne on paljon huonompi!

  Kokoonpano tällä hetkellä Markovin kanssa:

  Pacioretty-Drouin-Gallagher
  Galchenyuk-Danault-Lehkonen
  Byron-Plekanec-Hemsky
  DeLaRose/Hudon-Mitchell-Shaw
  Holland, Martinsen

  Markov-Weber
  Alzner-Petry
  Benn-Schlemko
  Jokerikortti-Jerabek
  Morrow

  Price
  Montoya

  Hollandin kyky korvata perseilevät laiturisentterit ja oikean laidan tasaisuus mietityttävät tällä hetkellä. Oikean laidan miehiä voi heitellä lähes miten tahansa kokoonpanossa. Ainakin Lehkonen ansaitsee paikan kahdessa ensimmäisessä ketjussa, koska monet muut hyökkääjät ovat aika vaarallisia kiekottomana. Lehkosen pitää tukea ”vuotavia” ketjukavereitaan. Myös Plekanec pystyisi tukemaan huonosti puolustavia hyökkääjiä, mutta kukaan muu ei taida pystyä pelaamaan vastustajan parhaita vastaan tänäkään vuonna. Näin ollen tuolla konseptilla ykkös- ja kolmosketjut pelaavat isot minuutit ja kakkonen ottaa helpompia minuutteja pienemmällä vastuulla. Tämän lisäksi Galchenyukin pitää pelata paljon ylivoimaa, koska siinä hän on selvästi parempi kuin tasakentin. Palkkakattoon pitäisi jäädä myös tilaa, joten siirtorajalla pystyisi tekemään liikkeitä. Varsinkin kun Vegasille ei menetetty arvokkaita varausvuoroja, niin Canadiensilla on nyt mukava määrä ykkös- ja kakkosvarauksia, joita voi lyödä pakettiin Galchenyukin kanssa, niin luulisi saavan takaisin muutakin kuin Scott Gomezin tai Janne Niinimaan. Tärkeintä on kuitenkin se, ettei tuollaisten turhakkeiden kanssa ole tehty 5 vuoden sopimuksia tänä tai viime kesänä. Hemskyt yms vuoden sopimuksella on aina parempi vaihtoehto kuin esim. Ladd tai Backes 6 vuodeksi!!
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2017 klo 15.56
 9. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Habs on tiettävästi tehnyt 1v/1,5m tarjouksen Mark Streitille. Patrice Brisebois tai Mathieu Schneider eivät ilmeisesti olleet enää vapaana.
   
 10. teemu_s Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Liverpool FC, Montreal Canadiens
  Lainaus:
  Sheldon Souray on Instagram-kuviensa perusteella ihan timmissä kunnossa vielä. Siitä viivapelotetta.

  Tässä pakiston rakentamisessa on nyt astuttu niin paskaan kuin voi astua. Eikä kyseessä ole edes lämmin ja pehmeä paskakasa vaan siellä on jotain terävää alla, tulee jalkapohjaan haavoja. Kirvelee. Perseessäkin.
   
 11. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Tällä hetkellä pakistossa olisi Weber, Alzner, Schlemko, Petry, Benn, Jerabek ja Morrow. Nyt sitten koitettu haalia Streit. Tuo ryhmä on kyllä aivan järkyttävä.
   
 12. Kheldaur Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Nyt täytyy vähän huudella vieraisiin pöytiin ja ihmetellä, että mitä parannusta Streit toisi tuoon joukkoon. Vanha ja hidas pakki, jolla en usko olevan paljoa annettavaa. Jos joku on Streitia ajatellu mentoriksi nuoremmille, niin löytyyhän tuolta jo sellaista. Ei mielestäni mitenkään järkevä lisä tuohon porukkaan.
   
 13. lasaleiko Jäsen

  Ihmeellisen negatiivinen asenne on täällä Habsin puolustusta kohtaan. Sanoisin että jonkun muun joukkueen kannattajana tuosta voisi olla jopa kateellinen. Okei, kiekollinen vastuu lanekaa Petryn ja Jerabekin/Morrow'n harteille, muiden pelatessa yksinkertaisesti pleksin kautta yli sinisen. Taitaapa tosin Weberiltä, Alznerilta ja Schlemkoltakin pelinavaus onnistua ihan mukinimenevästi.

  Nyt kuitenkin on saatu kasattua ihan fyysisesti vahvanoloinen puolustus ilman että rosteriin on raahattu yhtään hal gilliä. Kaikki kunnia Markoville ja hänen kiekolliselle osaamiselleen, mutta tuossa iässä ei hänelle voida enää maksaa pyytämäänsä pinoa dollareilta. Vauhtia ei varmasti tule ainakaan lisää ja hidastumisen myötä sen muunkin osaamisen hyöty on vähän niin ja näin. Sergachev olisi ollut ihan mukava pitää mutta jos jotain haluaa saada niin jotain pitää antaakin. Beaulieun kauppaaminen vähän kyseenalainen, ehkä toimistolla koettiin että mahdollisuuksia on annettu jo riittävästi. Samanlainen kysymysmerkki tuotiin kuitenkin Morrow'n muodossa.

  Tietysti tuo ikärakenne on se mikä pistää negatiivisesti esiin. Ei ole ketään nuoeta kaveria rosterissa eikä taida olla nousemassa organisaation sisältä muutenkaan. No ei ole vielä tämän tai seuraavan kauden ongelma, mutta muutaman vuoden sisällä kyllä. Ellei Habsin toimisto sitten onnistu jallittamaan jotain joukkuetta kuin Rangers Habsia 8 vuotta sitten..

  Itse olen kuitenkin varovaisen optimistinen tämän uuden puolustuksen suhteen ensi kauteen lähdettäessä. En lähde tuomitsemaan ainakaan ennen kuin runkosarja on saatu kunnolla avattua.

  Streitille kuitenkin ei kiitos.
   
 14. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Viisi parasta puolustajaa, ovat todellakin puolustajia. Kiekollista osaamista puuttuu, tosin kukaan ei ole mikään Emelin. Streit ei minustakaan ole enää vaihtoehto, mutta ehkä tuolla halutaan vähän varmistaa selustaa, jos Markovin kanssa ei päästä yhteisymmärrykseen. Beaulieu oli pakko treidata, koska muuten Vegas olisi vienyt hänet ilmaiseksi. Nuorista saattaa Juulsen nousta jo NHL-pakiksi kaudelle 18/19. Victor Mete ja Simon Bourque sitten vuotta myöhemmin. Tietenkin noissa voi sattua mitä tahansa.

  Nyt katon alla on tilaa n. 10 milliä, jos siitä Streit vie 1,5 milliä, niin vielä on 8,5 milliä käytettävissä. Da Costaa on myös huhuttu, hän maksaisi ehkä 3 milliä kausi, joten siellä olisi vielä senkin jälkeen n. 5,5 milliä. Deadlinella tuo olisi yli 20 milliä. Sillä voisi hankkia rentalina vaikka Sedinit. :)
   
 15. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Tuo puolustus on kyllä aivan kamalassa jamassa tällä hetkellä. Vaikka Markov lähentelee jo 40, teki hän yksin enemmän pisteitä, kuin Alzner ja Schlemko yhteensä. Vielä kamalampaa on, että Nathankin teki enemmän pisteitä kuin Alzner tai Schlemko. Käytännössä vaihdettiin kaikki kiekolliset pakit pelkkiin pylväisiin. Ja kun katsoo tuota hyökkäystä niin pakkien pitäisi auttaa tehoissa (näin ja vain näin on pärjätty viime vuodet) niin vaikeaa tulee olemaan, kun ekaan yv:aan on Weberin viereen Franky Booboo 2.0.
   
 16. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  En kyllä allekirjoita puolustuksen huonoutta. Myös peruspakeilla on kykyjä tehdä pisteitä, kunhan vastuu lisääntyy. Nopea katsaus puolustuksen runkoon:

  Erinomainen = Weber
  Todella hyvä = Markov (jos pelaa)
  Perusvarma pakki NHL:ssä = Alzner, Petry, Benn, Schlemko

  Noniin, laskujeni mukaan saatiin jo kuusi puolustajaa kasaan, kaikki NHL:ssä pitkään tahkonneita sotureita. Eikä siinä vielä kaikki, takaa on puskemassa:

  Todennäköisesti hyvä ja avauksessa = Jerabek
  Arpa = Morrow
  Varamiehen varamies = Davidson

  + junnut.

  Itse osaan kyllä arvostaa puolustusta, mistä lähtökohtaisesti löytyy kuusi kokenutta puolustajaa, eikä avauskuusikkoon tarvitse väkisin änkeä yhtä tai kahta katsomatonta korttia. Itse näen ensi kauden niin, että Weber, Petry, ehkä Markov ja Jerabek kantavat vastuun pistetehtailusta. Perusosaamista kyllä löytyy ja Julien varmasti pitää tästä.
   
 17. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Laitetaan ny omakin lusikka tähän puolustajasoppaan mukaan.

  Mielestäni MB/Julien on rakentanut tämän pakiston nimenomaan puolustuksen kautta. Ehkä tässä haetaan sitä ettei Pricen tarvitse voittaa yksin jokaista ottelua. Kyllähän tuonne sopisi yksi hyökkääväpuolustaja sekaan. Tällä hetkellä kuten monet ovat jo maininneet puolustajien on turha odottaa antavan paljoa tukea pisteiden tehtailuun.

  Arvaukseni on ettei Habs ensi kaudella päästä paljoa maaleja mutta hyökkäystehojen puute joukkueessa näkyy maalin tappioina vähämaalisissa otteluissa. Oikeastaan ainoa pelko puolustuspelaamisessa on se että riittääkö nykyisen pakiston liike kun vastaan tulee huippujengien erittäin nopeaa peliä pelaava hyökkäys.
   
 18. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Halvalla tuli, mutta tämä tarkoittanee sitä, ettei Markovin kanssa enää väännetä ehdoista: Habs sign D Streit to one-year deal - Article - TSN
   
 19. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Vuosi ja 0,7 milliä caphit. Bonuksilla palkka voi nousta 0,3 milliä. Outo hankinta, tuolla hinnalla tuntuu, että pelaaja eikä seura usko että tuosta enää mitään tulee. En vielä luovuta kuitenkaan Markovin suhteen. Siellä on kuitenkin 8,5 milliä tilaa ja neljä sopimuspaikkaa.
   
 20. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Joo, vaikea kyllä keksiä mitään valtakunnan syytä miksi Markoville ei tehtäisi jatkoa. Mikä järki tuollaista tilaa jättää cappiin?

  Vaikka Markoville antaisi sen 6 milliä, niin silti jää 2,5 milliä kertymään trade-deadlinen hankintoja varten. Ehkä ongelma on sitten 2-vuoden pyynti.

  Andrei Markov takes break from contract talks to get married in Russia | Hockey Inside/Out

  Häitäkö se nyt on viettänyt? Näköjään edellinen vaimo kuollut munsarjasyöpään, joten kaikenlaista on saanut kestää.
   
 21. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Jep ja tässä on vielä sellainen twisti, että (entisen) pariskunnan kaksi lasta muutti viime kauden aikana Montrealiin asumaan Venäjältä äidin kuoltua. Jos lapset ovat mitenkään kotiutuneet Montrealiin, niin olisi aika harmillinen veto Markovilta pienen lisätienestin takia jälleen pistää perhe muuttamaan. Kukin tietty tyylillään.

  Montrealissa on tosin se huonompi juttu, että englantia ei mitenkään liiaksi pääse oppimaan nuorena.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Eiköhän Montrealissakin englanninkieliseen kouluun pääse.

  Eiköhän Markov vietä honeymoonia ja sitten sopimuksen pariin.
   
 23. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tästä ei kannata mennä takuuseen noin yleisellä tasolla, käsittääkseni jos edes toinen vanhemmista on ranskankielinen, lapsi on oikeutettu vain ranskankieliseen kouluun. Lisäksi kaupunki on ihan oikeasti ranskankielinen eikä kaksikielinen.
   
 24. Ilmestyskirjanpitaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, LA Kings, Raiders
  Lainaus:
  On se siella asuneena vuositolkulla ihan kaksikielinen, ilman ranskaa parjaa mainiosti. Onhan siella 60,000+ englanninkielista opiskelijaakin jo kaupungissa ja Westmount ja tietyt muut osat puhtaasti englanninkielisia.
   
 25. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Kyllähän siellä pärjää, mutta kaupunki on selvästi pääasiassa ranskankielinen ja löytyy myös yllättävän paljon uunoja, jotka eivät periaatteesta halua puhua englantia. Tämä on siis oma kokemukseni opiskelijana.