Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
 2. Multisaakeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät,Habs
  Huoh, täälläkään palstalla ei ole mikään muuttunut. @habsniac kitisee jokaisesta mahdollisesta asiasta eikä näe missään positiivista. Lakkaa seuraamasta ja kannattamasta Habseja, jos mikään ei ole koskaan hyviin tai mikään miellytä.
   
 3. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
 4. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  "Just spoke with a rep from Habs senior management, says same exact offer of 5 years, $6.25M per was on the table from them several days ago." Tuo oli Eric Engelsin twiitti. Joku puhuu siis paskaa. Radulovin alkuperäinen pyynti oli 7 x 7.

  Mielenkiintoiseksi menee mitä MB taikoo hatusta.
   
 5. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Erittäin hyvin sanottu siellä. Jokainen saa kannattaa omalla tavallaan, mutta onhan tuo jatkuva itkeminen raskasta luettavaa.
   
 6. Noppa10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  Lainaus:
  Niin, siis Montrealissa Raduloville olisi jäänyt paljon vähemmän fyrkkaa käteen, kuin Dallasissa. Lisäksi Radun leiri saattaa katsoa Stanley Cupin olevan helpommin saavutettavissa Dallasissa kuin Montrealissa, josta puuttuu ykkössentteri. Dallasissa ei tätä murhetta ole.
   
 7. nabaloo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Montréal Canadiens
  Lainaus:
  Hyvä, että joku sanoo tämänkin ääneen. Täytyy olla elämän varmasti vaikeaa tällä kyseisellä sankarilla, mikäli suhtautuu kaikkeen muuhunkin yhtä suurella positiivisuudella.

  Mutta Radulovista sen verran, että olisihan sen tuolla hinnalla ottanut, mutta jos muualle haluaa niin minkä sille mahtaa. Kovinkaan paljon suurempaa tarjousta ei olisi kuitenkaan kannattanut tehdä, joten turhapa tässä on jäädä murehtimaan. Nytpä pitäisi ainakin olla Markoville ja Galchenyukille tilaa. Nyt ei myöskään seurajohdolla ole yhtään syytä olla saamatta Markovin nimeä paperiin, koska cap-tilaa on sen verran reilusti. Luulen, että melko pian Kenraalilla on uusi sopimus.
   
 8. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Olen itseasiassa hyvinkin positiivinen kaveri normaalisti, mutta tätä joukkuetta on johdettu nyt 5 vuotta melkoisen päin sitä itseään, että tästä on melko vaikea nähdä mitään positiivista. Enkä todellakaan ole yksin.
   
 9. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Decimotercera
  Lainaus:
  Oikeasti? Mitä minä nyt olen Canadiensia seurannut, niin väittäisin, että johtoporras on ollut yhtä pihalla viimeiset rapiat kaksikymmentä vuotta.

  En kykene toivomaan Raduloville pelillisesti mitään hyvää. Toivottavasti Stars ei pääse kertaakaan viiden tulevan kauden aikana pudotuspeleihin. Olen varmaan huono ihminen.
   
 10. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Se miten järjestelmällisesti - 93 vuoden mestaruusjoukkue tuhottiin ja mitä kaikkea typerää mm. Gainey teki, niin Bergevin näyttää nerolta. Tietenkin hän roikkui liian pitkään Therrienissä, mutta kun tuolla pitää olla se ranskaa osaava valmentaja, niin minkä teet. No olisi siitä Therrienistä pitänyt silti vähintään kausi tai puolitoista aikaisemmin päästä eroon.
   
 11. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  No joo ulottuuhan tämä sössiminen paljon pidemmälle, mutta itse olen notkunut täällä palstalla vasta sen ~5 vuotta niin otin tuon vuosiluvun siitä.

  Ja mitä tulee Bergevinin nerouteen niin ei voi myöskään tajuta, miten jotkut fanit voivat sulkea silmänsä tapahtumilta ja uskoa edelleen Bergevinin selityksiä. Bergevin peri joukkueen, joka oli menossa hyvään suuntaan ja tulevaisuus näytti paremmalta kuin hetkeen, mutta se on kyllä tuhottu huolella.
   
 12. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Lainaus:
  Meinaat siis, että pudotuspelisarjoja voi voittaa pelkällä maalivahtipelillä ilman ykkössentteriä?
   
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Bergevin on ollut GM:nä nyt rapiat viisi vuotta ja Canadiens on sinä aikana voittanut divisioonansa kolme kertaa eli ei se ihan paskasti seuraansa ole johtanut. Toissa kausi meni penkin alle ja siihen GM reagoi oikein, eli antoi Therienille kenkää. Menneellä kaudella taas hieno runkosarja, mutta sitten tuli Rangers ja King Lundqvist ja lauluun ekalta kierrokselta.

  Sekä Bergevin että Julien ovat voittaneet Stanley Cupin, joten kyllä siellä tietotaitoa on. Bergevin oli vuosikausia yksi Chicagon mestaruusjoukkueiden taustarakentajista. Montrealissa toimintaympäristö kenelle tahansa on vaan niin paljon haastavampi kuin vaikkapa esim. jossain Dallasissa. Rahaa toki on takana lähes rajattomasti, mutta kaikki mitä joukkue tai sen edustajat tekevät ovat jatkuvan suurennuslasin alla mediassa. Kanadan-ranskalaiset ovat kiihkeää kansaa sekä hyvässä että pahassa. En ihmettele yhtään sitä, että moni seudulta kotoisin oleva pelaaja päättää jättää hyväksymättä Habsien sopimustarjouksen ja pelata jossain hieman rauhallisemmassa ympäristössä. Tuossa ehkäpä myös yksi syy miksi siellä on eniten jenkkipelaajia kaikista kanukkijoukkueista. Paitsi nyt tulevalla kaudella ei taida olla kuin Pacioretty, Petry ja MacCarron.

  Nyt siellä on varmasti työn alla Markovin kanssa sopimus, mutta kun tuo veli-venäläinen pyytää liikaa ollakseen 38-vuotias ja auttamattomasti uransa loppupuolella. Itse en maksaisi Markoville penniäkään enempää kaudesta kuin edellisinä kausina (caphit 5,75 milj). Habsilla on kuitenkin 14 miljoonaa tilaa capissa ja sillä rahalla saisi jonkun sentteri, mutta UFA:na heitä ei oikein ole. Treidillä joku Draisaitl Edmontonista ehkä, vaan siinäkin sama ongelma eli Leon uskoo olevansa arvokkaampi kuin näillä kahden kauden näytöillä on, eikä Canadiensilla taida olla sellaisia paloja antaa mitä Öljy haluaisi.
   
 14. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Kyllähän tämä välitilinpäätös rehellisyyden nimissä kaikkea muuta kuin optimi on. Tuhansista epämääräisistä tviiteistä huolimatta, asianomaiset poislukien kukaan muu ei tietysti tiedä, mitä liikkeitä on tehty tai jätetty tekemättä, mutta aina on kiva spekuloida. Tässä nyt jonkinlainen kronologinen lista viimeisen muutaman viikon oleellisista muutoksista:
  1. 15.6.2017 - Sergachev vaihdettiin Drouiniin maalintekovoiman nimissä - puolustuksen tulevaisuuden kiekolliseen osaamiseen potentiaalisesti iso lovi, cappiin 5,5 miljoonaa lisäkuluja
  2. 17.6.2017 - Bealieu kaupattiin Buffaloon, jotta tätä ei tarvitsisi paljastaa Expansion draftissa - puolustukseen yleisilmeeseen pieni lovi, cappiin miljoonan helpotus hetkeksi, jatkon osalta 2-3 miljoonan helpotus
  3. 21.6.2017 - Emelin menetettiin kohtuullisen odotetusti Vegasiin - puolustuksen fyysiseen osaamiseen lovi, cappiin tilaa 4,1 miljoonaa
  4. 22.6.2017 - Canadiens hankkii Vegasista Schlemkon korvaamaan Beaulieun / Emelinin - tässä vaiheessa puolustuksen kanssa ollaan edelleen miinuksella, cappiin 2,1 miljoonaa rasitetta
  5. 28.6.2017 - Jacob de la Roselle jatkosopimus - hyökkäyksen bottom-6:n leveyttä, cappiin 0,725 miljoonaa rasitetta
  6. 1.7.2017 - Canadiens sopimukseen Peter Hollandin kanssa - lisää mahdollista leveyttä bottom-6:n, cappiin 0,675 miljoonaa rasitetta
  7. 1.7.2017 - Canadiens sopimukseen Joe Morrow:n kanssa - toivotaan, toivotaan haku puolustuksen menetyksiin, cappiin 0,65 miljoonaa rasitetta
  8. 1.7.2017 - Canadiens sopimukseen Kalr Alznerin kanssa paikkaamaan Emelin / Beaulieu menetyksiä - cappiin 4,625 miljoonaa rasitetta
  9. 1.7.2017 - Markov ja Radulov vapaiksi agenteiksi - yhteisten palkkakulujen odotusarvo ehkä max. 12 miljoonaa
  10. 1.7.2017 - Galchenyuk rajoitetuksi vapaaksi agentiksi - palkka-arvio kenties jossain 3-5 miljoonan välillä
  11. 2.7.2017 - Pricelle massiivinen jatkosopimus - tämä kenties jonkinlainen statement vapaiksi agenteiksi tulleille, tulevan kauden caphitiin ei vielä muutosta, jatkossa 10.5 miljoonaa
  12. 3.7.2017 - Radulov sopimukseen Dallasin kanssa - verot ratkaisivat? Joka tapauksessa vituiksi meni.
  13. 3.7.2017 - Canadiens sopimukseen Ales Hemskyn kanssa - erikoinen housuun paskominen tämän historian ollessa mitä on, ja kun oikealle laidalle riittää yhtä kelvollisia pelimiehiä jo omasta takaa, joskin varsin riskitön hankinta, caphit 1 miljoona.
  Tilanne nyt:
  • Capissa liikkumavaraa ~14 miljoonaa, jolla pitäisi saada ainakin Galchenyukille ja Markoville sopimukset
  • Sopimuksen alaisena 9 - 11 pakkia, joiden voisi kuvitella isoissa ympyröissä selviävän. Puolustuksen kiekollinen osaaminen suuri kysymysmerkki
  • Kolme kolmos- ja pari nelossentteriä. Siinä kaikki, ellei Drouinin ole kaavailtu ottavan sentterin tonttia.
  • Kohtuullisen kelvolliset laiturit kaikkiin ketjuihin ja liuta tuuraajia
  • Vapaiden agenttien markkinoilla jäljellä erittäin vähän mielenkiintoisia nimiä
  • Galchenyukin tilanne täysin tuntematon
  • Markovin tilanne hyvin arveluttava, huhujen mukaan puheissa tällä hetkellä vain Flyersin kanssa
  On varmasti enemmän ja vähemmän perusteltavissa olevia syitä, miksi asiat ovat menneet kuten ovat, mutta aina voi spekuloida mitä olisi voinut tehdä toisin. Sikäli kun haluan asian itse mieltää, Sergachevin, Beaulieun ja Emelinin menetyksistä alkoi lumipalloefekti, joka pakotti Bergevinin täyttämään aukot nopeasti Schlemkolla, Alznerilla ja Morrow:lla. Kun näihin käytetyn 7,375 miljoonan lisäksi Markov roikutti ja roikuttaa itseään edelleen löysässä hirressä kenties absurdilla palkkapyynnöllään, Galchenyukin tilanne ja tulevaisuus on ilmeisen epäselvä ja Bergevin epäonnistui sitomaan Radulovin jo ennen 1.7., kyllä tämä yhtälö tietyllä tapaa selittää itse itsensä. Avointen asioiden ja samalla toisistaan riippuvaisten muutosten määrä ja ennustettavuus oli ja on osin edelleen poikkeuksellisen suuri. Uskonpa, ettei Bergevinkään erityisen rauhallisesti viimeisiä öitään ole nukkunut.

  Summatakseni, jos muutamana edellisenä kesänä odotin tulevaa kautta positiivisen innokkaana, tämänhetkinen tilanne ei anna siihen suurta aihetta, mutta on tässä toki ollut kompleksisuudessaan ennennäkemätön sekametelisoppa, jota on varmasti hankala hallita.
   
 15. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  ^ Itse uskoisin, että pelaajien vaihtuvuus varsinkin puolustuksen osalta on paljolti Julienin mieltymysten mukaista. Bergevin ymmärtää, että hänen pallinsa kaatuu Julienin ja tämän 25 miljoonan sopimuksen mukana, joten suunta on vahvasti se mitä valmentaja haluaa. Ainakin Alznerin hankkiminen ja Emelinin/Beaulieaun heivaaminen heijastelee vahvasti Clauden preferenssejä. Markovin tilanne ei myöskään yllätä.
   
 16. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Mistä lähtien divisioonan voitto on menestyksen merkki? Jes! On voitettu divisioona. Saadaanko Bellin kattoon viiri? Merkkaako se UFA-markkinoilla mitään? Bergevin on koko johdossa olonsa palkannut itsensä näköisiä kavereita: kavereita jotka eivät ole mitenkään erityisiä, mutta pelaavat tylsää peruspeliä illasta toiseen ja näin ansaitsevat "työmyyrän" maineen. Sori, mutta joukkue oli sulun jälkeen todella hyvässä tilanteessa, mutta ei ole enää.
   
 17. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Puhutaan, että managerilla on varaa ottaa kolmea paloa. Therrienissä roikkuminen ja lopulta pakon/Pricen sanelemat potkut Therrienille olivat yksi palo. Jos tämä kesä menee huonosti ja siitä johtuen joukkue on heikentynyt ensi kautta varten, niin siinä on mahdollisesti toinen palo. Jos Julien ei saakaan joukkuetta vietyä eteenpäin ja hänelle pitää antaa monoa, josta tulee kallis lasku, niin siinä on mahdollisesti kolmas palo - > Bergevinin potkut.

  Hyvä yhteenveto mitä on tapahtunut. Tällä hetkellä näyttää, että UFA-ruletissa tulee selkään: Alzner sisään ja Markov, Radulov ulos. Joku Hemsky on sellainen arpa, että en lähde häntä arvottamaan. Toisaalta hän on myös vain millin hintainen eli sinällään aika riskitön veto. Uskon, että Galchenyukin kanssa päästään kohta sopimukseen, siihen viittaa Drouinin numerovalinta (92). Joku kiekollinen pakki pitäisi hankkia treidillä tai nyhjästä tyhjästä, jos Markov ei jatka. Voi olla hyvinkin, että ensin katsotaan Jerabekin taso ja sitten mietitään mitä on tarjolla eli pariin kuukauteen ei tapahdu mitään.

  Aika duunarijengiltä tämä vaikuttaa, mutta on ihan hauska nähdä mitä Julien saa aikaan Therrienin havumetsien jääkiekon jälkeen. Jos mikään ei auta, niin aina voi Pricen ja Paciorettyn vaihtaa Varlamoviin, Ducheneen ja Wilsoniin, kuten Royn kohdalla tehtiin.
   
 18. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Älä anna mitään ideoita! Bergy laittaa vielä Chuckyn kylkeen, jotta treidi olis hyvä molemmille osapuolille.

  Itse kyllä ihmettelen, jos Monttu ei ole Johanssonin renkaita potkinut (tästä ei ainakaan ole kukaan twiittaillut, että näin olisi). Olisi mennyt kakkosen tai jopa ykkösen sentteriksi heittämällä ja mihin hintaan.
   
 19. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Oletko ihan varma, että Johansson olisi myyty Montrealiin? Lisäksi Johanssonilla oli lista joukkueista joihin hän suostuu siirtymään, ehkä Habsit olivat tuolla listalla. Lisäksi Devilsien varausvuorot kierroksittain ovat lähtökohtaisesti huomattavasti Montrealin vastaavia vuoroja aikaisemmin, saattaa olla jopa sellainen 20 vuoroa välissä. Hinta oli joka tapauksessa halpa.
   
 20. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Hyviä pointteja kyllä, mutta mistään ei ole tippunut tietoa mikä olisi mitenkään yhdistänyt Montun ja Johanssoniin. Eli siis meinaan, että jos Monttu olisi ollut tarjonnassa mukana olisi siitä varmasti joku tiennyt. Se on tietty eri asia, jos Johansson ei ole listalleen Montrealia edes laittanut. Kyllä sapettaa, kun miettii mitkä vuorot annettiin Shawsta, kun näkee millä hinnalla Johansson lähti.
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Olikohan Krugerillä joku NTC-lista? Taas lähti hyvä sentteri niin halvalla, että ei moro.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Ylihintainen neloskentän sentteri on viimeinen asia, joka tuonne pitää hankkia. Nelosen senttereitä on monta omastakin takaa, onneksi ei sentään noin törkeän hintaisia kuin Kruger.

  Desharnais sai muuten vuoden ja millin sopimuksen Rangersiin.
   
 23. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  3M 3 tai 4 kentän sentteri tähän vuoteen loppuvalla sopparilla, kun capissä on 14M tilaa. Joo aivan turha haku olisi ollut, kun joukkueessa on kaksi sentteriä tällä hetkellä.

  Edit: Eliteprospectissa oli näköjään väärät numerot sillä Krugerin soppari jatkuu vielä pari vuotta. Noh siltikin olisi ollut ok haku.
   
  Viimeksi muokattu: 05.07.2017 klo 01.05
 24. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Joukkueessa on alakenttiin senttereitä Mitchell, DLR, Danault, Plekanec, Holland, Martinsen ja tarvittaessa Shaw sekä McCarron. Kruger olisi siis ollut turha ja caphitin takia vielä erittäin tyhmä hankinta. Se, että rahaa on, ei tarkoita että sitä pitäisi laittaa tyhmyyksiin, kuten pari päivää juuri itse sanoit. Väkisin ei kannata ketään hankkia, varsinkaan neloskentän sentteriä. Jos mahdollisten Galchenyukin ja Markovin sopimusten jälkeen on tilaa, niin sitä voi käyttää treidien apuna tai säästää sitten deadlinelle, jossa 3-4 milliä onkin jo iso raha.
   
 25. Grainger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  la Decimotercera
  Lainaus:
  Juuri päästiin eroon Desharnaisista, joten henkilökohtaisesti en kaipaa yhtään ylihintaista sentteriä enää, Plekanecissa on jo riittävästi.

  Voi sitä kitisemisen määrää samalta kaverilta, jos Ruotsin DD tuonne olisi vielä naarattu. Mutta ei se näköjään hyvä tämäkään ole, ettei ko. jamppaa hankittu.