Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Montréal Canadiens 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nabaloo, 23.04.2017 klo 15.36.

 1. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Kalifornia on nyt koettu ja jälleen ei niin hyväksi havaittu. Kolme matsia tuottivat suht ansaitusti 0 pistettä. Yksittäisen säälipisteen tai rankkarivoiton olisi voinut raapia, mutta ei tuolla tekemisellä paljon ansaitse.

  Ensimmäinen ottelu San Josessa oli se mistä olisi pitänyt ottaa tulos. Hyvin tasainen ottelu jossa tehokkaampi joukkue voitti. Habsille tarjottiin aivan tarpeeksi tilanteita, mutta ei maistunut. Ylivoimaa oli 5 tai 6 kappaletta, mutta vaikeaa oli yksittäistä Weberin lämäriä lukuun ottamatta. Hudon ja Hemsky missasivat myös läpiajot. Ottelun käännekohdaksi muodostui 5-3 av jonka Plekanec-Weber-Alzner oli jo tappamassa jälleen tyylikkäästi ennen kuin tapahtui jotain. Price menetti katsekontaktin kiekkoon tai hänelle sattui arviointivirhe, etukulma jäi ikävästi/oudosti auki.

  Kun tehoja ei löytynyt kohtuullisesta esityksestä huolimatta Julien painoi paniikkinappulaa, ja hän iskikin Kingsiä vastaan ykköseksi todellisen itsemurhaketjun Pacioretty-Drouin-Galchenyuk! Lopputulosta ei pitkään tarvitse arvailla. Montreal pelasi avausserässä kauden parhaan vieraseränsä, mutta ykköskenttä teki kaikkensa pilatakseen ottelun. Habs hallitsi, loi paikkoja ja pääsi jopa johtoon. Ongelma oli siinä että ykkönen sai luotua kahteen ensimmäiseen erään yhteensä kaksi maalipaikkaa ja vastapainona he olivat kusessa 7-8 vaihtoa erässä. Noista syntyi pyörityksiä, joitakin pahoja tilanteita ja Galchenyukin 2 rangaistusta joista toinen kostautui tasoituksena. Kings pääsi siis pelaamaan täysin ilmaiseksi tasatilanteessa pitkin peliä. Ykkönen onnistui tappamaan kaikki momentumit jotka muut ketjut onnistuivat luomaan hyvän alkupuoliskon aikana. Tuo ketju sopisi tällä hetkellä hyvin KHL:ään missä on tilaa ja aikaa kikkailla enemmän, eikä virheistä rankaista samalla prosentilla, joten voit liukua suoralla selällä puolustamaan jos ei jaksa auttaa joukkuetta kaikissa pelin vaiheissa. Kolmannessa erässä matsi repesi, mutta se on kosmetiikkaa, vahingot tapahtuivat aiemmin. Montoya oli hyvä!

  Anaheimia vastaan käyty koitos oli näennäisen tasainen, mutta tässä oli kuitenkin pienin mahdollisuus pisteisiin. Anaheimin fyysisyys teki vahinkoa Montrealin joukkueelle kokonaisuudessaan, joten mukavuusalueella neppaileva ykkönen ei ollut ainut ongelma. Oli kuitenkin aivan uskomatonta että Paciorettyn ketju sai aloittaa matsin samassa muodossa, vaikka he olivat hävinneet oman pelinsa 100-0 edellisellä yrityksellä. Ottelun aikana ketjuja sentään sekoitettiin ja Hemsky loukkaantui. Hemsky pelasi Habs-uransa parhaat pelit Kaliforniassa päästyään Plekanecin vierelle. Hän sai jopa aikaan peliä edistäviä asioita, mutta ihan hyvä että Alesin paikalla on nyt pakko kokeilla muita miehiä.

  Tänään jatkuu itseluottamuksen etsintä kotimatsilla Floridaa vastaan. Puolustajien epäonnistuneet pinchaukset ovat aiheuttaneet runsaasti ylivoimahyökkäyksiä vastustajille. Jännä nähdä muutetaanko systeemiä, vai yritetäänkö kiekko voittaa yhä korkealla vaikka hyökkääjät olisivat suht syvällä alueella. Paljon on myös kiinni päänsisäisistä jutuista, joten näissä kotimatseissa pitää saada asioita takaisin raiteilleen. Vierasesitykset ovat olleet keskimäärin niin karseita, ettei tulevalle vieraskiertueelle uskalla lähteä tämän hetken vireellä. Drouin on lopultakin erotettu Paciorettystä ja Max saa toisaalta vierelleen Danaultin. Myös Galchenyuk on ymmärretty ripotella eri ketjuun kuin muut taiteilijat, kokoonpano näyttää tasapainoisemmalta. Shaw on ollut tähän asti positiivinen ilmestys, joten hänen nostaminen Paciorettyn ketjuun kuulostaa hyvältä kokeilulta. McCarronin nostoa en ymmärrä, hän on ollut ainakin tähän asti iso hidas ja kankea farmipelaaja. Mitchell on ajanut asiansa ihan hyvin koko Habs-uransa ajan. Laitaan olisin nostanut Carrin tai Deslauriesin tuomaan energiaa. Scherbak voisi sitten pelata tarvittaessa Galchenyukin paikalla, koska he ovat aika samanlaisia pelaajia, mutta Nikitan itseluottamus lienee tällä hetkellä parempi..

  Max Pacioretty on ollut sen verran surkea kärkipelaaja ja johtaja viime kevään ja tämän syksyn aikana että kyseenalaistaisin hänen kapteenin asemansa hyvin vahvasti. En ylipäätään ymmärrä miksi Amerikassa laitetaan joskus kapteeniksi puhtaita maalitykkejä, jotka ovat hyödyttömiä pelin muilla osa-alueilla. Weberille voisi antaa C:n jo seuraavaan otteluun, ja hänen ohellaan Plekanec ja Alzner ovat näyttäneet alkukaudesta kokeneen ammattilaisen mallia muulle joukkueelle; tasaisen varmaan tekemistä! Plekanecilla on jo luonnollisesti A, mutta Alznerille voisi sellaista myös sovitella jos Pacioretty ymmärretään syrjäyttää. Puolustuksen heikko lenkki Davidson-Benn on jälleen hajautettu, ettei mikään pari olisi jatkuvasti kusessa. Tällä tavalla kaikista pareista saadaan aika tasaiset, mutta tilanne ei silti ole optimaalinen. Kun Schlemko on taas poissa muutaman viikon, niin kolmosparin pakkia voisi etsiä treidin kautta. Sellaisen löytäminen on paljon helpompaa kuin laatuhyökkääjän/puolustajan, ja silloin Alzner-Petry saisi pelata yhdessä, kuten lienee tarkoitus pitkässä juoksussa. Jerabek pitää tietty nostaa ylös jossain vaiheessa, mutta onko sen aika vasta kun aluksen kulku hieman suoristuu?

  Edit. Subbanin perään on turha itkeä koska hänestä ei ollut eikä tule olemaan johtavaksi pakiksi ja palkka on aika posketon! Subbanin tekeminen oli erittäin riippuvaista Markovin pelistä. Nashvillessä voi odottaa jonkinlaista menestystä kun siellä löytyy Subbanin tasoisia ja parempia pakkeja kolme muutakin. Habsissa Subban joutuisi olemaan heittämällä paras puolustaja joka toisi suorituspaineita molemmissa päissä ja tulos olisi samanlaista yliyrittämistä kuin viimeisellä kaudella. Beaulieu oli taas pakko kaupata, koska muuten Vegas olisi vienyt hänet ilmaiseksi. Viime kauden näytöillä hirveän suurta vastinetta ei voinut odottaa. Jos Vegasin homma ei olisi ollut ilmeinen, niin ehkä 2.kierros olisi ollut oikea korvaus?
   
  Viimeksi muokattu: 25.10.2017 klo 04.19
 2. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Kertoo paljonko olet oikeasti seurannut jotain muuta kuin punalasien läpi Habsin otteita. Subban on tälläkin hetkellä se Nashvillen paras pakki ja ihan hippasen edellä vastine Weberiä. Weber <> Subban oli paska treidi tuollaisenaan. Sen voi ihan myöntää. Ei sitä ole pakko yrittää kääntää onnelliseksi.
   
 3. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Tokihan vanha sanonta "myöhäistä katua, kun paska on jo housuissa", pätee tässäkin, ja menneiden perään on turha murehtia, mutta kiistatta Canadiensin toimistolla on tehty viimeisten vuosien aikana vitusti enemmän virheitä kuin hyviä ratkaisuja.

  Mutta hei, vaihteeksi takaisin tähän päivään, sillä onhan voittaminen keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen. Price palasi odotetulle tasolleen ja kiva nähdä myös Galchenyukin ja Paciorettyn, vaikka epäkapteenillisesta sluibailusta taas syytettiinkin, onnistuvan vaihteeksi maalinteossa. Lisäksi plussaa YV-tehokkuudesta (50%) ja Drouinin ja Weberin onnistumisesta. Myös Scherbak oli kai väläytellyt taitojaan ja myös McCarron oli ilmeisesti pelannut varsin kelvollisesti.

  Vielä kun jompi kumpi kaksikosta Plekanec - Hudon rekisteröi pisteen, ostan itselleni rähmäpullan.
   
 4. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Jaa niin ja se tärkein 2-6-1, eli seuraavasta jatkoaikatappio ja ennustus käy täysin toteen ensimmäisen kymmenen ottelun osalta.
   
 5. Glory Hunter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Club de hockey Canadien
  Lainaus:
  Muistaakseni veikkausesi oli 3-6-1.

  E: veikkausta näköjään muutettu myöhemmin. 2-6-2.
  Lotto sisään vain
   
 6. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Joo tajusin, että ei parane laittaa pojille liikaa paineita, hölläsin vähän odotuksia siinä alun jälkeen.
   
 7. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Bergevin päätti sitten pitää eh... mielenkiintoisen lehdistötilaisuuden, jonka sisältö oli jotakuinkin seuraava:
  • Galchenyukin osalta ei ole luovutettu, mutta tämän täytyy katsoa peiliin ja tehdä kovemmin töitä. [Kyse ilmeisesti eri peilistä kuin mihin MB lupasi itse joskus aiemmin katsoa]
  • Streit oli backup siltä varalta, että Mete ei yllättäisi positiivisesti. Onneksi yllätti.
  • Joukkue on huonompi kuin edellisillä kausilla, mutta parempi kuin mitä alkukausi osoittaa
  • Harmittaa kovin kulkea kilokaupalla cap spacea taskussa
  • Kahdesta edellisestä huolimatta, Marc ei tehnyt kesällä virheitä. SIC!
  • Mete jatkaa isoissa peleissä
  • Hudon ja Scherbak vetävät hyvin, vaikka ensimainitun pistetilasto kehnolta näyttääkin
  Lehdistötilaisuuden alla vettä myllyyn lisäsi entinen Canadiens koutsi Mario Tremblay, joka oli kertonut paikalliselle radioasemalle, että pressissä kerrotaan Galchenyukin päihdeongelmasta, jonka myötä olisi ollut jo kahdesti NHL:n raitistumisohjelmassa. Tästä ei pressissä ilmeisesti puhuttu mitään, joten arvailujen varaan jää.

  Ettei välipäivinä olisi muutenkaan tylsää, niin Canadiens on ilmeisesti kutsunut medical testeihin pakit Jared Cowen, Mike Weber, Mark Stuart ja Dennis Wideman. Jo ennen tätä testeissä ehti käydä Roman Polak, jolle tarjottiin legendaarista 1y/1m -sopimusta, johon Lamoriello vastasi 1y/1.1m pahvilla ja Polak päätyi Leafsiin.

  Ei juuri ole korttipakka pöydällä levällään, ei...
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2017 klo 10.24
 8. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  On ollut huhuja ennenkin, että Galchenyukille maistuu juhliminen. Itse olen ajatellut tuon olevan enemmänkin nuoren kaverin oppivuosia, varsinkin kun tuota rahaa on huomattavasti enemmän kuin keskiverrolla 20+ -vuotiaalla. Toivottavasti kyse ei ole oikeasta ongelmasta. Onhan Habseissä treidattu pois näitä Smith-Pellyjä, jotka ovat ehkä olleet "huonoa" seuraa Galchenyukille.

  Vegas kauppaa Shipatsevia. Habsit kaipaa sentteriä ja palkkakaton alla on tilaa. Ainoa ongelma on miten paljon Vegas pelaajasta haluaa. Omia varausvuoroja ei kannata antaa, mutta olisi siellä ainakin Chicagon toisen kierroksen varaus ensi kesälle. Habsit tuskin joutuvat maksamaan Tampalle 2. kierroksen varausta Drouinista, koska Sergachev on 10 peliin tehnyt 4+5 tehot. Eiköhän Sergachev pelaa vielä 30 peliä tällä kaudella runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

  Tietenkin jos Habsit ovat päättäneet jo tankata, niin silloin ei kannata joukkuetta vahvistaa.

  Laval aloitti kauden hyvin, mutta nyt viidestä viimeisestä pelistä neljä tappiota.
   
 9. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Pisteet Floridalta hyvähkön esityksen päätteeksi. Barkovin kenttä oli vierailta vaarallinen, mutta muuten Pantterit olivat yhtä löysiä kuin kautta edeltäneessä harkkapelissäkin. Tämä olikin kauden toinen matsi vähän heikompaa joukkuetta vastaan ja samalla napsahti toinen voitto, suuria johtopäätöksiä on siis turha vetää. Toisaalta tämä oli vasta kauden kolmas kotipeli ja ne ovat kaikki olleet hyviä matseja. Vaikka numerot olivat lopulta selvät, Florida oli itse asiassa alkupuoliskon hyvin mukana. He eivät joutuneet samanlaiseen pesukoneeseen kuin Toronto tai varsinkaan Chicago, mutta kun kaksi edellistä ovat huippujoukkueita, niin he pystyvät raapimaan joskus pisteitä huonompanakin iltana. Dennis Potvin on ehkä maailman huonoin värikommentaattori. Legendaarinen pelaaja on palkattu "selostamaan" ottelua niin että kaikki tilanteet katsotaan Floridan puolesta räikeämmin kuin Mertaranta. Tämä kaikki vielä Montrealin kotipelissä.

  Ketjut oli tosiaan lyöty tasapainoisemmiksi, ja se näkyi karseiden virheiden vähenemisenä. Drouin sai vierelleen terävät laiturit Lehkosen ja Byronin muodossa, eikä se ainakaan huonontanut tuota ketjua. Ylivoima oli kuitenkin parasta antia Drouin’lta. Vanhuuden hidastaman Markovin lähtö ei harmita niinkään tasavoimin, mutta ylivoimaan hän oli loistava dynamo vielä iälläkin. Nyt tuohon rooliin käytettiin Drouin’ä ja homma toimi heti paremmin kuin alkukaudella. Joukkueessa ei ole tällä hetkellä liikaa taitoa kiekonjakamiseen, joten hänet oli fiksua laittaa jopa alimmaksi mieheksi ylivoimaan. Meten kokemattomuus näkyy kuitenkin vielä kentän molemmissa päissä, joten paikka ei välttämättä ole ykkösylivoimassa.

  Jos haetaan huonoa, niin Danaultin kenttä joutui pelaamaan liikaa Barkovia vastaan. Floridan ykkönen on toki hyvä ketju, mutta Price joutui silti pelastamaan liian monta tilannetta ekan 30min aikana. Kun joukkueen selkäranka on tällä hetkellä aika helposti katkeava, niin 0-2 johto olisi voinut olla sille liikaa. Tappio ei ollut taaskaan järjettömän kaukana hyvälläkään esityksellä. Onneksi Danaultin sopimus ei ollut katkolla viime kesänä! Radulov sai kenttäkaverinsa näyttämään tasoaan paremmalta, joten hyvän kauden jälkeen olisi voinut tulla pahimmillaan yliampuva sopimus. Nyt tätä vaaraa ei ole koska Danaultilla on vielä paljon opittavaa pelin jokaisella osa-alueella. Tämä kävi selväksi jo viime kaudella kun häntä kokeiltiin ajoittain muissa rooleissa. Nopeasti tuli ilmi että hänen hyöty/haitta-suhteensa on paras juuri Radulovin kanssa, jossa häntä sitten peluutettiin.

  Kun Plekanecin kenttä ei ollut tällä kertaa niin naimisissa Barkovin kanssa, niin he saivat tehdä enemmän asioita ylöspäin. He olivatkin viimeisten kuukausien tavan mukaan paras ketju tasakentin. Maaleja ei syntynyt kuin yksi, mutta momentum kääntyi lähes aina mukavasti vastustajan päähän ja joku ratkaisevista ylivoimistakin syntyi näiden tilanteiden voittamisten kautta. Brendan Gallagher on pelannut koko uransa ajan hyvää lätkää silloin kun hän on päässyt pelaamaan Plekanecin laidalle. Minä laittaisin vasempaan laitaan edelleen Galchenyukin! Montrealin menestyksen kannalta Hudon ei ole ainakaan vielä mikään merkittävä tekijä. Sen sijaan Paciorettyn ja Galchenyukin huonot otteet on saatava loppumaan nopeasti! Ylivoimalla voi syntyä silloin tällöin jotain, mutta myös tasavoimin pitää pystyä enemmän auttamaan kuin haittamaan joukkuetta, eikä se kyllä onnistu nelosketjusta.

  Galchenyukin bilehommista on ollut juttua viime vuosina aina välillä. Jotain tällaista siellä on pakko olla takana. Hänestä on kuitenkin paistanut suuri potentiaali ihan pennusta lähtien, joten viimeisen 2 kauden surkeat otteet ovat ainakin minulle suuri yllätys. Sitä osasi ehkä odottaa, että sentteripeli on todella vaativaa NHL-tasolla, mutta kyllä laidassa olisi pitänyt jo pystyä näyttämään edes jotain tähteyteen viittaavaa! Tai no, kyllähän viime vuosien Galchenyuk olisi tähti KHL:ssä, mutta…

  Itseluottamuksen etsintä jatkuu tänään Kingsiä vastaan kotona. Edellinen kohtaaminen Los Angelesissa oli hyvä, mutta itsemurhaava ykkösketjumme onnistui sössimään sen koitoksen aika puhtaasti yksin. Toivottavasti viisikot löytävät toimivan sävelen näissä kahdessa kotipelissä. Joukkueen jänne on tällä hetkellä todella tiukalla, koska vierasmatseihin lähdetään usein pelokkaina ja tämän ohella jänne katkeaa todella helposti. Montrealhan ei ole pelannut huonosti kuin oikeastaan Washington matsin, mutta kokonaista 60 minuuttista ei myöskään ole nähty varsinkaan vieraissa. Hyviä eriä seuraa uskomattoman heikkoja hetkiä, jolloin vastustaja ottaa lyhyessä ajassa pelin täysin haltuunsa ja tekee pahimmillaan 2-3 maalia. Yksittäisiä pakkeja voi tietysti noista syyttää, mutta kyllä paljon menee myös koko viisikkojen piikkiin.

  Puolustuspuolella en heittäisi vielä Benniä junan alle, koska hän on näyttänyt olevansa ihan ok pakki kun pääsee vaan pelaamaan itseään paremman miehen kanssa. Tähän asti hän on joutunut olemaan parinsa parempi pelaaja, joka on sitten tuonut huonoja kiekollisia ratkaisuja yms. Nyt Alznerin kanssa ja tulevaisuudessa Schlemkon kanssa homman pitäisi toimia ihan eri tavalla. Uusien pakkien testaaminen taitaa liittyä siihen että Davidson olisi mukava saada takaisin katsomoon. Se on sitten oma kysymys pitäisikö sitä uutta pelaajaa etsiä treidillä (mikä on hinta), vai onko Dennis Wideman tarpeeksi paljon parempi kaveri? Eikös Widemania huhuiltu Habsiin jo vuosi-kaksi sitten?
   
 10. PJPT Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Habs, Avs, SaPKo, Internazionale & Latvija
  Montrealissa on toki tehty virheitä vuosien mittaan (Gomezin hankinta jne), mutta jos viime kesää huudetaan täällä(kin) katastrofina, niin olisiko kesällä ollut vapaana jotain miehiä joihin olisi kannattanut tuhlata vapaata kattoa? Alzner oli paras vapaana oleva pakki ja hänet napattiin. Markov on hidastunut jo kolmen kauden ajan, joten hänelle ei voinut mitenkään antaa kolmen vuoden sopimusta. Vuosi olisi mennyt toki helposti, mutta Andrei taisi haluta eläketurvaa pitkän sopimuksen myötä.

  Hyökkäyksessä Radulovin menetys oli kova isku. Hän oli heittämällä joukkueen paras hyökkääjä viime kaudella. Radulov oli myös kesän paras vapaana oleva hyökkääjä, ja kun hän valitsi Dallasin, niin mitä sinne jäi? Kattoa olisi voinut täyttää jollain Vanekilla tai Vrbatalla, mutta ei siinä olisi ollut mitään järkeä. Jos jo nyt pitää kiroilla Paciorettyn ja Galchenyukin vajaata pelaamista, niin lisää samanlaisia mutta huonompia pelaajia olisi ollut jo liikaa.

  Lainaus:
  Minulla on kyllä Habs-lasit päässä, mutta olen sentään katsonut otteluita niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Sinun lasien väristä en ole päässyt kärylle vielä näiden vuosien aikana. Kun tähän lisätään tapa raakkua joka suuntaan ja etsiä negatiivista joka asiasta kissojen ja koirien kanssa + surkeasti pelanneiden taitopelaajien ja olemattomia esittäneiden junnujen puolustelu, niin vaikea uskoa että ollaan katsottu ainakaan samoja pelejä laseista riippumatta. Tietysti jos on tapana lähinnä katsoa tilastot netistä ja kaupan päälle fanittaa mediaseksikkäitä ja räiskyviä pelaajia, niin silloin se on ymmärrettävää. Ongelma on vain se, että pisteitä lukemalla ei saa vielä hirveästi irti esityksistä. Pelaaja tekee usein tehot 1+0, mutta pelaa silti todella huonon ja jopa haitallisen ottelun joukkueelleen.

  Mitä tulee Subbaniin, niin asettelin sanani hieman yliampuvasti, mutta ei se kyllä noinkaan mene. Tietysti jos haluaa saada asiat näyttämään karmeilta Habsin kannalta, niin sitten on kiva kääntää asia noin. Todellisuudessa Predatorsilla on yksi maailman parhaista puolustajista Roman Josi, joka on myös joukkueen johtaja ja paras pelaaja kaikki paikat huomioiden. Myöskään Ryan Ellisin panosta ei voi vähätellä, hän oli loistava viime kaudella! Nashville tiesi Josin tason, joten kauppa oli heille mahdollinen. Pitkässä juoksussa tuo on loistava homma, koska Subban on hyvä pelaaja vielä 4-7 vuoden päästä kun taas Weber on silloin jo iällä eikä pysty pelaamaan laadukkaita isoja minuutteja. Montreal sai muutamaksi vuodeksi äärimmäisen kovan pakin, mutta kun muu joukkue junnaa raa’asti paikallaan, niin ei siitä tunnu olevan mitään hyötyä. Oikeastaan kukaan nuori ei ole pystynyt lunastamaan potentiaaliaan ja pahimmat flopit on jo heitetty pois veneestä. Lehkonen on harvoja valopilkkuja. Treidi ei tule täten kääntymään onnelliseksi Montrealin kannalta, mutta paskaksi sitä ei voi sanoa missään mielessä. Subbanin kanssa Montreal olisi pidempään keskinkertainen jengi, mutta ei se olisi yhtään sen parempi asia. Nyt joukkueessa on vähän aikaa todellinen Soturi, ja kun hän joskus vanhenee Habs putoaa nopeammin kellariin.

  Jos katsoit otteluita Subbanin viimeisillä kausilla, niin hän oli Norris-tasoa tasan niin pitkään kuin vierellä oli maailman luokan Andrei Markov! Markovin taso alkoi laskea hälyttävästi Subbanin viimeisellä kaudella, joka loi hänelle karmeaa yliyrittämistä. Yht’äkkiä hänen piti olla joukkueen paras pelaaja, ja hoitaa kaikki asiat jokaisessa pelin tilanteessa ja asemassa. Kohelluksen ja virheiden määrä oli tajuton! Nyt Subban on päässyt hyvään ympäristöön, koska hänen ei tarvitse olla läheskään joka ilta joukkueen ykköspelaaja kun siihen pystyvät muutkin. Jokainen heikko suoritus ei näy heti taululla tai sarjataulukossa, ja hän pystyykin käyttämään vahvuuksiaan paremmin hyväksi. Ellis puuttuu tällä hetkellä, joten Subban ja Emelin joutuvat pelaamaan siellä alkukaudesta normaalia enemmän. Rinteen elämä helpottuu kuitenkin kevääksi kun Ellis palaa ja heillä on jatkuvasti hyvät pakit kentällä 4 kärkimiehen voimin + Emelin on hyvä kolmoseen jos vain mahtuu katon alle.

  Weber on niin hyvä puolustaja, että hän pystyy pelaamaan keskinkertaisen pakiston suurena yksinäisenä johtajana isoja minuutteja! Hän ei tarvitse vierelleen laatupakkia, vaan hän voi nostaa keskinkertaisuuden tasoa. Samalla kakkoseen saadaan enemmän laatua. Voidaan vaan kuvitella, mitä tapahtuisi jos Subban joutuisi pelaamaan suuria minuutteja Meten, Beaulieun tai 39-vuotiaan Markovin kanssa. Alznerin kanssa homma kyllä toimisi, mutta silloin muut parit olisivat karseaa roskaa.

  Hyvä esimerkki showpuolustajasta liian suuressa roolissa on Jetsin Big-Buff. Subban on toki parempi, mutta yhtäläisyyksiä on paljon. Hän ei ole huono puolustaja, mutta saa itsensä näyttämään siltä kun joutuu pelaamaan heikon pakiston suurena yksinäisenä tähtenä. Peliaika on täysin yliampuva ja hän joutuu hoitamaan yhtä aikaa hyökkäspään, puolustamisen, ylivoiman ja alivoiman. Ei ihme että 82 ottelun tasainen suorittaminen tuottaa vaikeuksia, siihen pystyvät vain parhaat! Se ei ole sattumaa, että Subbanit ja Byfuglienit joutuvat seuraamaan matseja kotisohvalta kun ruvetaan valitsemaan miehiä Olympialaisiin tms koviin peleihin. Samalla Weber ja Josi ovat omien joukkueidensa ykkösmiehiä ja kapteeneja. Eikä ole tavatonta että tällaiset soturit kohtaavat toisensa finaalissa avausviisikoissa! Räiskyvät ja mediaseksikkäät pelaajat keräävät otsikot runkosarjassa, mutta jos ryhdytään kokoamaan voittavaa joukkuetta niin ”tylsät ja jatkuvasti erittäin hyvin” pelaavat kaverit ovat ensimmäisenä rivissä. Sama koskee myös hyökkääjiä. Hull ja Selänne taitavat olla ylipäätään ainoat puhtaat maalitykit jotka ovat voittaneet jotain. Hekään eivät saavuttaneet mitään joukkueen johtotähtenä, vaan menestys tuli vasta sitten kun suuret johtajat olivat vetureina, ja he pääsivät tökkimään maaleja hieman taaempaa. Vähän sama juttu kuin Kessell Penguinsissä.

  Subban ja Pacioretty eivät taas pääse Montrealissa kenenkään taakse, vaan he ovat ehdottomia vetojuhtia, eikä se riitä mihinkään! Ainut tapa miten voisin kuvitella että Subban olisi voinut menestyä Montrealissa, olisi ollut Gomez-kaupan väliin jättäminen aikanaan. Silloinkin olisi tosin tarvittu yksi laadukas oikea pakki, koska Petry ei ole näyttänyt erityisen hyvältä edes Weberin pakistossa. Puolustus olisi kuitenkin lähellä mestaruustasoa. Eikä sitä tiedä vaikka Sergachev olisi saatu myös pidettyä ryhmässä.

  McDonagh-Subban
  Alzner/Sergachev-X
   
 11. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Itsellä on melko neutraalit lasit päässä. Varsinkin Habsin suhteen. En todellakaan ole ollut optimistinen Bergevinin aikakaudella ja se mitä olen sanonut miltei koko ajan näyttäytyy nyt. Joukkue on mennyt vuosi vuodelta surkeampaan suuntaan sitten vuoden 13-14. Managerilla ei ole ollut mitään todellista suunnitelmaa miten joukkuetta rakennetaan vaan filosofia on melkein ollut, että heitetään nyt seinälle jotain ja katsotaan mikä tarttuu. No eipä tartu.

  Habsistä on tullut entinen Leafs. Toivotaan toivotaan ja mennään laput silmillä, että kyllä se tästä, kunhan pojat saa vähän itseluottamusta. 2-7-1 ekasta kymmenestä pelistä. Kaksi voittoa kahdesta AHL-joukkueesta ja lopuilta playoff-joukkueilta käkeen eikä edes ainuttakaan tiukkaa peliä. Jossain kohtaa pitää myöntää, että ei toimi ja aloittaa alusta. Tällä aloituksella se olisi helppoa, mutta Molson tuskin tätä tekee. Bergevin jatkaa ja varmaan tekee pari kamalaa treidiä, jossa saadaan lisää karakteeria joukkueeseen, koska se on kaikki mitä tarvitaan. Newsflash, pelkillä peruspelaajilla ei voitetan mitään. Yksi Weber ei paikkaa muuten sysipaskaa puolustusta. Jos pakit ei osaa tehdä edes yksinkertaisia ekoja syöttöjä niin tulos on tässä. Puhumattakaan hyökkäyksestä. 18 maalia 10 otteluu ja näistäkin 5 yhdessä ottelussa AHL-maalivahtia vastaan.

  Jos oikeasti luulet, että "todellinen johtaja" Weber meidät cuppiin johdattaa niin haaveeksi jää. Weberillä on ehkä 2-3 vuotta hyvää peliä jäljellä ja siinä ajassa tästä joukkueesta ei contenderiä tule. Jos oikeasti oltiin voitetaan nyt-moodissa niin mikä oli syy jättää Markov ja Radu rannalle? 8 milliä capissä tilaa ja ollaan voitetaan nyt-moodissa? "Markov on vanha" ja "Radu kallis ja liian pitkä sopimus" on niin turhia syitä, koska voitetaan nyt-moodi pakottaa näihin. Silloin nimenomaan ei välitetä siitä tulevasta vaan koitetaan voittaa nyt ja murehditaan tulevaa sitten cupin jälkeen.
   
 12. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Lainaus:
  Meistä kirjoittajista kukaan ei taida kulissien takana olla, mutta tässäpä mielestäni ne suurimmat hudit, joiden itse uskon vaikuttaneen aivan helvetisti joukkueen sisäiseen fiilikseen. Mitään vedenpitävää todistetta tuskin saadaan, oliko Markov ehdoton kolmen vuoden sopimuksen suhteen, mutta tämän menetys on valtava kiekollisesti ja identiteetillisesti.

  Melkein sama koskee Radulovia. Ensimmäinen kovan luokan hankinta vuosikausiin, jolla oli ilmeinen intressi jatkaa Habsissa, mutta tämänkin jatko onnistuttiin ryssimään pennejä laskeskellessa. Molemminpuolisesta intressistä jatkosopimukseen puhuttiin kuitenkin jo viime sydäntalvena, joten hankala ymmärtää miten tämäkin saatiin maalista ohi.

  En usko, että itsekään uskot Canadiensin vahvistuneen, tai edes pysyneen status quossa viime kesän aikana.
   
 13. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Yksi Bergevinin suurimmista ongelmista tuntuu olevan tuo "koskaan ei ole liikaa puolustajia" -ajattetu sekä keskinkertaisten pelaajien haaliminen. Byron ja Radu olivat hyviä hankintoja, mutta vastapainoksi on hankittu paljon tusinaa.

  Nyt jos koskaan olisi loistava tilaisuus tankata edes yksi kausi ja saada hyvä varausvuoro. Ensi kaudeksi on 14 milliä captilaa eli se tarkoittaa kahta hyvää pelaajaa, tai neljäätoista tusinapelaajaa.
   
 14. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Amen.

  Lainaus:
  Ongelma on se, että jos tankataan niin yksi vuosi ei riitä. Tai jos halutaan saada siitä yhdestäkin vuodesta kaikki irti niin pitää olla valmis sietämään ainakin muutama vuosi kuraa. Tämä vuosi on alkanut tankille todella otollisesti ja jos oikeasti halutaan rakentaa hyvä joukkue niin sitten pitäisi lähteä loppukauteen sillä mentaliteetillä. Kaikki veterannit ulos pickejä / prospekteja vastaan viimeistään deadlinella. Resursseja scouttaukseen (tässä Habs on ollut sysipaska viime vuosina ja nyt sitä tekee Therrien wtf?), jotta pickeistä saadaan kaikki irti. Tätä joukkuetta ei korjaa yksi kunnari top 3 pickillä.
   
 15. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Yksikin vuosi tankkausta on parempi kuin tsempata jollain laastaritreideillä melkein pudotuspelijoukkueeksi ja varata sijalla 10+. Koska Gainey ei ole minkään jengin GM, niin kukaan ei tule Bergevinin kanssa tekemään lahjatreidiä a'la Gomez.

  Tämä jengi ei ylipäätään tule pärjäämään pudotuspeleissä, vaikka sinne pääsisi. Se nähtiin viime keväänä ja on nähty aikaisemminkin. Nyt olisi tosiaan parempi vain tankata, kun siihen on hyvä sauma. Ongelma on tietenkin, että jostain kovapalkkaisesta keskinkertaisuudesta pitäisi päästä eroon. Mutta miten?
   
 16. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ongelma on siitä, että jos katsoo vähänkin kriittisesti Habsien rosteria ja tyhjää prospect-poolia, niin AHL:n puolelta ei ole ketään tulossa ja ylhäällä ei ole kovin montaa oikeasti hyvää pelaajaa. Sitten sinne jäävät nämä petryt ja alznerit, jotka ovat enemmänkin bottom4-puolustajia kuin top-4 puolustajia. Hyökkääjistä puhumattakaan.
   
 17. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  Lainaus:
  Lainaus:
  Tässä on nyt lievää ristiriitaa kun nimenomaan ainakin playoffeissa kun miestä tarkemmin seurasi niin omassa päädyssä pelaaminen tuotti usein ongelmia ja kiekonmenetyksiä tuli. Pisteitä katsomalla mielestäni Josista voi tulla vähän ruusuisempi kuva kuin todellisuus oikeasti on, jos Subbaniin verrataan niin playoffeissa mies pelasi alivoimaa, pysäytti vastustajien parhaat hyökkääjän ja tehoili myös siinä sivussa. Subbanin sf% playoffeissa oli 52,57% kun Josin vastaava oli 49,01%. Josi antoi myös n. 2 vaarallista maalipaikkaa per 60min vastustajille enemmän kuin Subban ja tunnetusti siis molemmat pelaajat ovat taas hyökkäyspäässä aivan erinomaisia ja tykkäävät pitää kiekkoa. Kaikki tilastot playoffeista 5vs5 tilanteista. Ei siinä erinomaisia puolustajia toki molemmat, mutta arvostan kyllä itse Subbania kyllä korkeamalla sen perusteella miten isoa roolia hän otti viime keväällä.

  Tässä nyt vielä lisäksi lyhyt juttu Sportsnetiltä: A look at P.K. Subban, who has dominated the Stanley Cup Playoffs - Sportsnet.ca

  Jos Athleticin tilaus löytyy niin tässä vielä kattavampi juttu:

  Dellow: Don’t believe the Roman Josi hype. P.K. Subban is better – The Athletic

  E: Lisätään nyt lopusta lainaus johtopäätöksestä:

  To me, Josi looks like a defenceman who gets points, but who isn't really a driver and is probably best hidden from the other team's more dangerous players. Nashville's other big three defencemen have a history that suggests that they don't need the same degree of shelter. They might not put up the same point volume, but in the long run, they're better bets to outscore the opposition.

  Josi had a big season on the back of PDO in 2014-15 but since then, there's not a lot of evidence that he's an elite defenceman at 5-on-5. Judging by the matchups in the playoffs when the opposition has had one line that's markedly more dangerous than the others, Laviolette agrees. He's not infallible, but the evidence sure suggests to me that Nashville's coaching staff has it right when it comes to the Predators' best defencemen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2017 klo 14.10
 18. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Vaikea nähdä, että Subbankaan olisi nyky-Habsin puolustuksessa mikään kovin ihmeellinen näky. Kyllä se vaan vaikuttaa, että kun ympärillä laatupelaajia, niin omakin taso nousee. Ei mitään pois Meteltä, mutta onhan hän vielä erittäin kokematon ja paikka rosterissa on varmasti ansaittu, mutta kertoo jotain muistakin pelaajista.
   
 19. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Lainaus:
  Ei tuota puolustusta paikkaa kukaan yksinään, mutta meillä voisi olla tänä vuonna Subban, Markov, Sergachev, Mete, Emelin, Petry. Sen sijaan meillä on Weber, Mete, Petry, Alzner, Benn. Kumman ottaisit, jos saisit valita?
   
 20. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Kaikille on varmasti selvää, että asioita olisi voitu tehdä paremmin. Jälkikäteen se on tietenkin helppoa. En olisi koskaan tehnyt mm. Chelios<->Savard vaihtoa tai treidannut Royta kasaan kiekkoja.

  Esim. Emelin ja Gorges olivat molemmat ylipalkattuja kolmoskentän pakkeja, joiden palkka/laatusuhde oli huono. Palkkakattomaailmassa on vain pakko yrittää päästä eroon ylihintaisista pakeista. Se on sitten eri asia onko näitä korvattu yhtään paremmilla pelaajilla.

  Sitä voi vaikka maailman tappiin asti surkutella, että ketä olisi voinut olla riveissä. Fakta on, että jokainen GM tekee virheitä. Nyt pitäisi keskittyä siihen, että mitä tehdään tulevaisuudessa. Sen näkeminen onkin hieman haastavampaa. Oma näkemykseni on, että hyvin tankkauksen kannalta alkanutta kautta ei kannata pilata ja koitetaan saada edes joku top5-varaus. Sitten kesän mittaan katsellaan, että miten edetään. Toivottavasti tietenkin GM:illa on jotain suunnitelmallisuutta.
   
 21. habsniac Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, TPS, Packers
  Eipä sillä vapaalla capilläkään mitään tee ja kun Emelinistä päästiin eroon niin tilalle tuli Alzner kalliimmalla ja pidemmällä sopparilla.
   
 22. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Lainaus:
  Tämän kauden perusteella harva pelaaja on näyttänyt keskivertoa ECHL-pelaajaa paremmalta. Vaikea sanoa Alznerista vielä mitään.
   
 23. Siivu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Habs, Ilves
  Jonkinlainen huhu- / fantasiamyllytys on käynnistetty mahdollisesta kaupasta Habsin ja Edmontonin välillä. Potentiaalisena kaupan runkona on mainittu Pacioretty ja RNH + xxx.

  Niin kivasti maaleja kuin Pacioretty on menneillä kausina tehnytkin, mielipiteeni tästä lienee käynyt tällä palstalla selväksi ja olisi ehdottomasti tämän kaupan puolesta. En suostu käsittämään miten ihmeessä tämä "we must work harder" -lausuntoautomaatti saa yhä kantaa C-kirjainta rinnassaan, enkä sen paremmin sulata tämän liu'uskelua 75% peliajastaan pelitapahtumien ulkopuolella.

  Tässä olisi mielestäni oiva sauma saada kapteeninnauha Weberille ja saada samalla sentteriosastoon edes jonkinlainen upgrade. One can wish...
   
 24. aessi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL & Iso-Eeli
  RNH -> Pacioretty kuulostaisi kyllä molempien kannalta niin fiksulta kaupalta, että ei varmasti toteudu kun toinen osapuoli rupeaa vaatimaan kuuta taivaalta.
   
 25. viljelmo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  The Habs
  Ihmettelen miten Paciorettyltä ei otettu C:tä pois ja annettu Weberille. Onko Weber vain käymässä ja hänet treidataan heti kun "halvat" vuodet alkavat. Pacioretty ei vaikuta yhtään kapteenityypiltä, mikä näkyy varmasti koko joukkueen peliesityksissä. Ei tuo RNH<->Pacioretty olisi välttämättä huono treidi. Hieman sellainen fiilis, että RNH:lla olisi potentiaalia parempaakin, mutta toisaalta on vaikutelma ettei kaveri koskaan tule saamaan itsestään kaikkea ulos.