Jos maailmassa on enemmän turvapaikanhakijoita kuin on turvapaikkoja, niin mitäs jos keskityttäisiin tulevaisuudessa täyttämään ne turvapaikat täällä Euroopassa ensisijaisesti naisilla ja lapsilla? Tuntuu siltä, että näin vältyttäisiin aika monelta ongelmalta.
Siksi että turvapaikanhakijoita ei "oteta", vaan he tulevat omatoimisesti kansainvälisten sopimusten oikeuttamana. Suuri osa on miehiä, koska reissu on pitkä ja vaarallinen ja koska miehen oletetaan elättävän sekä itsensä että perheen/sukunsa.
Jotain tarttee keksiä - ei riitä enää se että Sipilä on shokissa twitterissä ja ihmiset laittaa facebook profiilikuvaan sen maan lipun jossa sillä kertaa sattuu yksittäistapaus. Voi toki olla jo liian myöhäistä.
Mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa tämä "voi olla jo liian myöhäistä"? Vaikka miten on kohkattu rikollisuuden kasvua, niin
tilastot osoittavat, että trendi on ennemminkin laskeava. (linkki: eurostat)
Luvut ovat hieman vanhoja, mutta koska mamukeskustelu ei nähdäkseni ole liikkunut mihinkään suuntaan sitten 2011 jytkyvaalien, niitä voinee silti käyttää.
Saksassa kuolee 0.8 ihmistä 100 000 kohden henkirikoksen uhrina, mikä on yli viisinkertaisesti pienempi luku kuin Yhdysvalloissa tai Virossa. Tilastoa löytyy esim.
tästä (Linkki: civitas.org)
EU:n sisällä ylivoimaisesti eniten henkirikoksia tapahtui vuonna 2016 Liettuassa ja Latviassa.
Tilastoja tästä (Linkki: eurostat). Muutama huomio:
Figures show that car thefts, home burglaries and robberies have decreased between 2008 and 2016. Sexual violence, however, appears to have increased.
Seksuaalirikollisuuden tilastollinen vertailu on hankalaa, koska kansalliset lainsäädäntökäytännöt ja tilastointitavat vaihtelevat suuresti. Vaikka Romaniassa on kymmenen kertaa vähemmän tilastoituja raiskauksia kuin Norjassa, harva uskoo, että Romania olisi naiselle turvallisempi paikka elää.
Kansallisia trendejä voidaan varauksin tarkastella. Suomen kohdalla lukemat pyörivät 50/100 000 tuntumassa seksuaalisen väkivallan osalta. Vuodesta 2008 vuoteen 2016 näyttäisi olevan hieman nousua (51.15-58.10). Kuitenkin vuosittaiset vaihtelut ovat merkittäviä.
Eli tilastojen valossa suomalaisen todennäköisyys joutua esim. raiskauksen uhriksi on kasvanut niin, että kun ennen riski oli 0,0017, niin nyt se on 0,0021. Näihinkin lukuihin tulee suhtautua varauksella. Raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta valtaosa jää tilastoinnin ulkopuolelle, minkä lisäksi erittäin suuri osa rikoksista tapahtuu ns. perhepiirissä. Mediassa esiintyvät puskaraiskaukset ovat äärimmäisen harvinaisia.
Tilastoja tästä (eurostat).
Mitä tulee terrorismiin, niin sekin on ollut laskemaan päin, kun ISIS on heikentynyt.
Täältä voi katsella faktoja eurooppalaisesta terrorismitilanteesta.
Tässä myös lyhyt koonti terrorismista EU:n alueella. (Linkki: europarl) Pari nostoa:
Vuoden 2017 yhteensä 33 iskusta kymmenen vietiin loppuun asti, 12 ei saavuttanut kohdettaan ja 11 estettiin, pääasiassa Ranskassa ja Iso-Britanniassa.
Vuonna 2017 peräti 23 iskua estettiin tai epäonnistui, kun vuonna 2016 vastaava luku oli kolme.
En näe lopun alkuja horisontissa, mutta käytin melko vähän aikaa tähän koontiin, joten joku paremmin asiaan perehtynyt voinee oikaista mahdolliset virheet. Kaikille huolestuneille suosittelen Hans Roslingin kirjaa Faktojen maailma.
Veikkaisin että sinulla ei ole tyttölapsia, mutta ei tarvitse vastata.
Ei liene keskustelun kannalta oleellista udella minun perhetilannetta.