Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 112 882
  • 24 186

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
No kai oleskeluluvatkin sentään johonkin tilastoidaan. Kuinka monelle maahanmuuttajalle siis myönnetään vuosittain joko oleskelulupa tai turvapaikka? Miten tämä vertautuu Ruotsin vastaavaan lukuun asukaslukuun suhteutettuna?

Entä millä mittareilla kotoutumista mitataan vai mitataanko?
 

#76

Jäsen
Onko Suomella mahdollisuus kotouttaa puolta rikkaampaa Ruotsia paremmin? Nykykehityksellä Suomessakin on kymmenen vuoden sisällä lähiöitä, joissa maahanmuuttajien osuus on +80%. Lisäksi olisi mielenkiintoista kuulla mm. sinun mielipiteesi edelliseen kysymykseeni, eli onko oikein, että kahta ihmistä kohdellaan eri tavalla pelkkään rotuun perustuen? Ja jos ei, niin miten määriteltäisiin positiivisen syrjinnän "kohderyhmä"?
Sanoisin ettei kyse ole niinkään rahasta vaan kahdesta asiasta. Haluavatko maahanmuuttajat elää ns. normaalia elämää siinä mielessä kuin valta-osa länsimaalaisista ihmisistä sen ymmärtää eli elää rauhassa ja elättää itsensä sekä perheensä itse. Toinen ratkaiseva tekijä on mahdollistaako ympäröivä yhteiskunta ja sen kansalaiset tämän.

Positiivinen syrjintä on minusta enemmän tasavertaisten mahdollisuuksien antamista eri ryhmien kesken. On sitten kyse naisista, homoista, maahanmuuttajista, vanhemmistä ihmisistä tai muista helposti marginaaliin jäävistä ryhmistä. Se että ehdotetaan alempia pääsyrajoja tai vaatimuksia jollekin ryhmälle on täysin länsimaalaisen tasapuolisuuskäsitykseni vastaista.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Lue päivän vihateksti!

Siksi että vain myönteiset ja kielteiset turvapaikkapäätökset näkyvät tilastoissa. Kielteisen päätöksen saajista jokainen saa nykyään oleskeluluvan jos ao. henkilö ei halua maasta poistua.


http://www.kho.fi/paatokset/61923.htm

Linkki kho:n päätökseen.

Tuosta oli pöllömedian uutisissa pikainen maininta, muut mediat eivät hiisku edes sitä vähää. Jos kielteisen päätöksen saanut ”turvapaikanhakija” ei halua poistua omasta tahdostaan (heh), hänelle myönnetään oleskelulupa kahden vuoden jaksoissa, kunnes 4 vuoden päästä luvasta tulee pysyvä?! Alkaa olla enää ilmoitusluontoinen asia maahantunkeutua Suomeen turvapaikanhakijana, koska käytännössä karkoituksia ja palautuksia ei suoriteta.

Hyväosaisen maahantunkeutujan pitää tosin ensin itse maksaa salakuljettajille, jotta hän pääsee pääsee turvapaikkashoppailemaan eri vaihtoehtoja Hölmölästä. Se onneksi vielä vähän hillitsee tätä invaasiota Eurooppaan.

Turvikselle on muuten vain hyödyksi, jos hän heittää passin tai henkkarinsa mereen, koska myöskään ilman henkilöllisyystodisusta kulkevaa ”ei voida palauttaa”
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/06/1768586/turvapaikanhakijan-henkilollisyys-jaa-usein-selvittamatta
Noin 70 prosentilla Suomessa turvapaikan saaneista on henkilöllisyys varmistamatta. Kielteisen päätöksen saaneilla osuus on noin 40-50 prosenttia, ilmenee Suomen EU:lle toimittamista tiedoista.
Irak ja Somalia ovat olleet Suomelle henkilöllisyyden selvittämisessä hankalimpia maita, koska niistä ei ole saatavissa luotettavia asiakirjoja.
--
Turvapaikanhakijaa ei voida palauttaa, jos hänen henkilöllisyyttään ei ole selvitetty asianmukaisesti.

Suomen valtio siis toivottaa tervetulleeksi anonyymit rikolliset ja kaiken mahdollisen muunkin paskasakin, joka vain älyää esiintyä turvapaikanhakijana ja omaa samalla oikean suojavärityksen. EU:n asukkien osalta ei tarvita edes sitä vähää, sen kuin marssii kadulle levittämään leirejään ja kerjäämään.

Helsingin Sanomista "rasismin" takia potkut* saaneen Kari Suomalaisen stripit ovat teemaltaan nykyään vielä ajankohtaisempia kuin 90-luvulla:

"Olemme perillä hölmölässä!":
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://i43.tinypic.com/dxxpnb.gif#.UbxbyNhWqnQ

"Turvapaikka myönnetty!" :
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://i40.tinypic.com/xf4oy.gif#.UbxbMthWqnQ

"Lapsipakolainen"
http://www.gophoto.it/view.php?i=http://i43.tinypic.com/ideoet.gif#.Ubxcy9hWqnQ

*) korjaus: Kari Suomalainen ei saanut varsinaisesti potkuja, vaan oli pakotettu eroamaan, koska Hesari ei suostunut enää julkaisemaan hänen(elintaso)pakolaisaiheisia strippejä, eikä muitakaan etnisväritteisiä nuivia kannanottoja. Kari Suomalainen ja Seppo Heikinheimo olivatkin viimeiset miehet Helsingin Sanomissa.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Niinno, todettakoon että vuosittaiset maahantulijat on tässäkin keskustelussa kyllä käyty monta kymmentä kertaa läpi.

Vaikka kuinka Suomessa olisi oleskelulupakäytännöt lepsumpia kuin Ruotsissa, niin humanitäärisin perustein saapuvia maahanmuuttajia (saivat sitten turvapaikkaa tai eivät) on silti murto-osa Ruotsin määristä.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Vaikka kuinka Suomessa olisi oleskelulupakäytännöt lepsumpia kuin Ruotsissa, niin humanitäärisin perustein saapuvia maahanmuuttajia (saivat sitten turvapaikkaa tai eivät) on silti murto-osa Ruotsin määristä.

Entä sitten? Olisi hyvin hölmöä huolestua vasta sitten kun Suomi on maahanmuuttomäärissä samanlainen mielisairaala kuin Ruotsi. Tällä nykyiselläkin vauhdilla turvikset, pakolaiset ja "kielteisen päätöksen saaneet" oleskelijat lisääntyvät Suomessa joka vuosi ja sen luulisi kiinnostavan ihan jokaista.

Me voimme muuttaa esim. veroprosentteja tai lainvoimaisia rangaistusasetikkoja suhteellisen nopeastikin kansan haluamaan suuntaan, mutta maahan pysyvästi asettuva ja edelleen keskenän lisääntyvä juotoväki pysyy täällä, vaikka tärähtäneistö (kehitysmaalaisten humanitaarista maahanmuuttoa kannattavat) heräisikin joku päivä todellisuuteen toteamaan "Ei tämä ollutkaan hyvä idea".
 

Tuamas

Jäsen
Entä sitten? Olisi hyvin hölmöä huolestua vasta sitten kun Suomi on maahanmuuttomäärissä samanlainen mielisairaala kuin Ruotsi. Tällä nykyiselläkin vauhdilla turvikset, pakolaiset ja "kielteisen päätöksen saaneet" oleskelijat lisääntyvät Suomessa joka vuosi ja sen luulisi kiinnostavan ihan jokaista.

Sitä, että tässäkin keskustelussa on nuo tulijamäärät (pari-kolmetuhatta per vuosi) käyty läpi moneen kertaan.

Tuosta saa taas sen kuvan, että nuo löyhemmät oleskelulupaperusteet olisivat merkittävästi kasvattaneet tulijamääriä tai että nämä eivät näkyisi missään tilastoissa tms.

Edit.
Toki kielteisen päätöksen saaneet humanitäärisin perustein tulevat maahantulijat pitäisi saada maasta poistettua ja eiköhän tähänkin asiaan puututa jos se muodostuu isommaksi ongelmaksi.

Samalla tavalla muuan Astrid Thorsin johdolla kiristettiin merkittävästi perheenyhdistämissäännöksiä ja ne perheenyhdistämiset (sekä hakemukset että myönteiset päätökset) putosivat todella radikaalisti.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Sitä, että tässäkin keskustelussa on nuo tulijamäärät (pari-kolmetuhatta per vuosi) käyty läpi moneen kertaan.

Aha. Minua ei satu kiinnostamaan kuinka monta kertaa kaltaisesti ovat hyssytelleet lukujen kanssa, koska nuo em. KHO:n linjaukset ovat melko tuoreita. Kehitysmaalaisia turvapaikanhakijoita ei käytännössä karkoiteta tai käännytetä Suomesta. Missä tilastoissa näkyvät kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet, joilla on kuitenkin Suomessa käytännössä pysyvä oleskelulupa? Tajuatko, että esim. lahjattomuus on geneettisesti vahvasti periytyvää ja humanitaariset mamut ovat länsimaalaisella mittarilla keskimäärin melko lahjattomia ja silti lisääntyvät suurella lapsimäärällä sosiaalihuollon laskuun? Nämä eivät ole mitään nyansseja vaan aivan oleellisia tulevaisuuden Suomen demografiaan vaikuttavia seikkoja. Suomella ja muilla mailla on omastakin takaa aivan tarpeeksi ongelmapopulaatioita, missä riittää haasteita.

Ainoa asia mikä on jonkin verran hillinnyt (ja kenties hillinnee edelleen) paskavyöryä on Suomen perinteisesti nuivempi ja muutenkin takapajuisempi maine esim. Ruotsiin nähden. Siitä huolimatta kehitysmaalainen joutoväki lisääntyy jatkuvasti. Se, että sinä, minä tai joku muu ei asiaa ehkä huomaa arjessa ei ole mikään syy olla huolestumatta ilmiöstä.


Vaan tätä tämä on aina ollut. "Ei ole mitään hätää, koska tilanne ei ole vielä mitenkään katastrofaalinen". "Humamuja tulee vain x tuhatta vuodessa" . "Ihan varmasti Suomi onnistuu siinä (kotouttamisessa), vaikka muut enemmän mamurikkautta kokeneet maat ovat tietynlaisen populaation kanssa epäonnistuneet."

Ja lopulta päädytään siihen, että mitään ei kannata korjata ennen kuin paska iskee tuulettimeen ja mitään ei voi korjata, koska ihmisoikeudet ja joku YK/EU höpöhöpösopimus pakolaisista (millä kuitenkin esim, Viro pyyhkii persettä ilman mitään sanktioita). No, sellaiset päättäjät kuin kansakin.

Ei pitäisi pilata lomaa näiden juttujen kanssa, joten lähden kiihottumaan muiden asioiden parissa :)
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Taas oli jotkut vitossarjan bemarilla ajaneet "kerjäläiset" pysäyttäneet toisen auton kiilaamalla ja vaatineet bensarahaa.

On se kumma kun kukaan ei tästä välitä. Schengenin sopimuksesta pitäisi erottaa tietyt maat pois. Tai ainakin Suomen pitäisi alkaa vaatia viisumia näiltä Romaniasta ja Bulgariasta tulevilta. Erityisesti nämä kaksi maata käyttävät tuota vapaata liikkumista hyväkseen. Ja varmaan tilanne on myös se että vaikka täältä miten karkoitettaisiin niin maahantulokieltoa ei voi antaa.

Olisi kiva olla suvaitsevainen, mutta jos se tarkoittaa systemaattisen rikollisuuden hyväksymistä niin en kyllä edes haluaisi olla.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Olisi kiva olla suvaitsevainen, mutta jos se tarkoittaa systemaattisen rikollisuuden hyväksymistä niin en kyllä edes haluaisi olla.
No voit olla huoleti, se ei kyllä sitä tarkoita. Järjestäytynyt rikollisuus nyt kuitenkin on täysin eri asia kuin maahanmuutto tai monikulttuurisuus. Suvaitsevaisuuden käsite on näköjään keskitavan tallaajalle huomattavan vaikea ymmärtää, joten siitä voi vedellä tällaisia täysin olemattomia olkinukkeja.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
No voit olla huoleti, se ei kyllä sitä tarkoita. Järjestäytynyt rikollisuus nyt kuitenkin on täysin eri asia kuin maahanmuutto tai monikulttuurisuus.

Mä en olisi aina tuosta ihan varma. Jos meinaan ajatellaan noita kerjäläisiä, humanitääristen maahansalakuljetusta, khatin rahtaamista tai vaikkapa vastaanottokeskusten taloudellista tuottoisuutta taustavoimilleen.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Turvapaikanhakijaa ei voida palauttaa, jos hänen henkilöllisyyttään ei ole selvitetty asianmukaisesti.

Tämä on oikeasti niin perseestä kuin vain voi. Toisin päinhän sen tulisi järjen mukaan olla, siis että turvapaikanhakijaa ei voida vastaanottaa jos henkilöllisyyttä ei ole selvitetty.

Kyllä tämä on yksi idioottien valtakunta.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Meneekö muuten se "perheen"yhdistäminen siten, että hakijan ei tarvitse osoittaa haettavan kuuluvan "perheesen" vaan Suomen viranomaisen pitää osoittaa, että haettava ei kuulu "perheeseen"?
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Hesarin mukaan maahanmuutto hyödyttää julkista taloutta.
Hs:
Maahanmuuttajista koituvat menot ovat tuloja pienemmät, sillä kantaväestöön verrattuna ryhmä on parhaassa työiässä.
Kun maahanmuuttajista valtiolle kertyvät tulot, kuten verot sekä sosiaaliturva- ja eläkemaksut, ynnätään yhteen, Suomi jää lievästi plussan puolelle. Maahanmuuttajat siis tuovat julkiselle taloudelle enemmän tuloja kuin saavat takaisin erilaisina palveluina ja tulonsiirtoina.

MyösIltalehden juttu "Suomi ilman maahanmuuttajia" oli mielenkiintoinen.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä jutut ammutaan tällä palstalla alas. Väärin mitattu, ei tarpeeksi otantaa, tekijöinä visvahippi, ei koske Suomea, Li Andersson.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä jutut ammutaan tällä palstalla alas. Väärin mitattu, ei tarpeeksi otantaa, tekijöinä visvahippi, ei koske Suomea, Li Andersson.
Mielestäni koko jutusta tekee älyttömän se, että "maahanmuuttajat" on niputettu yhdeksi homogeeniseksi ryhmäksi.

Veikkaisin, että Lähi-Itäkeskuksen kahviloissa notkuvat somput eivät kovin paljoa "tuo julkiselle taloudelle enemmän tuloja kuin saavat takaisin erilaisina palveluina ja tulonsiirtoina". Sen sijaan työn perässä tulleiden ja muuten työllistyneiden maahanmuuttajien, esim. virolaisten, venäläisten ja monien aasialaisten maahanmuuttajien kohdalla tase on varmasti plussan puolella.

Olisi mielenkiintoista nähdä, miltä tuo tilasto näyttäisi, jos siitä siivottaisiin pois vaikkapa somput, pohjoisafrikkalaiset ja irakilaiset.
 

julle-jr

Jäsen
Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä jutut ammutaan tällä palstalla alas.
Eikös se ole palstalla moneen kertaan todettu, että useat maahanmuuttajaryhmät hoitavat ahkerasti työnsä ja elävät ihmisiksi. Onhan täällä jopa ehdotettu, vakavasti tai vähemmän vakavasti, jonkinlaisia kriteerejä, joiden perusteella arvioitaisiin, onko tulija halukas tai kyvykäs kotoutumaan Suomeen. Maahanmuuttajan alkuperän ja taustan vaikutusta on korostettu monessa viestissä.

Ei sinänsä yllätä, että kokonaisuus jää positiiviselle puolelle. Hyvä että näin on.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä jutut ammutaan tällä palstalla alas. Väärin mitattu, ei tarpeeksi otantaa, tekijöinä visvahippi, ei koske Suomea, Li Andersson.

En lähde ampumaan tänään mitään (huomenna ajattelin kyllä savikiekkoja haulikolla pudotella), mutta mainitsemiesi seikkojen lisäksi kyse on siitä vanhasta propagandasta, missä niputetaan maahanmuuttajat yhdeksi klöntiksi, kun halutaan sanoa heistä jotain hyvää. Maahanmuuttokritiikki sen sijaan koskee harvoin mitään muuta kuin humanitaarista maahanmuuttoa ja se humamuilu taas ei ainakaan täyspäisten supersuvaitsevaistenkaan mielestä hyödytä yhteiskuntaa, koska sen tarkoitus on hyödyn sijaan ns. moraalisissa arvokysymyksissä.

On ihan selvä juttu, että halpa virolainen raksamies, puolalainen putkimies tai intialainen insinööri (olettaen, että veroja maksetaan) - puhumattakaan pelkän osaamisen takia maahantulleista - hyödyttävät taloutta. Nämä vaan hyvin harvoin ovat taustaltaan pakolaisia, turvapaikanhakijoita tai "kielteisen turvapaikkapäätöksen" saaneita pysyviä oleskelijoita. Ja vaikka em. humamu työllistyiskin halpatyöntekijäksi, niin hän on tappiollinen yhteiskunnalle, jos hän kasvattaa samalla lapsikatrastaan lähinnä sosiaalihuollon laskuun. Lukuisia lapsia (saati "yksinhuoltajavaimoja") ei elätetä siivoomalla, hamppareita myymällä tai yhteiskunnan järjestämällä mamuklusterin duunilla (esim. somalin kielen tulkki tai "monikulttuurikeskuksen neuvonantaja".).

Humamuilusta hyötyvät humamut itse, verovaroilla operoivat mamuklusterin työntekijät/virkamiehet ja sitten ihan jossain tapauksessa halpatyövoimareserviä haluavat tiettyjen alojen yrittäjät.

Itse asiassa geneerinen "maahanmuuttaja" -termi on viranomaisten ja lehdistön itsensä aikanaan luoma propagandakäsite, minkä käyttö vakiintui 90-luvun lopussa. Sitä ennen puhuttiin informatiivisemmin erikseen siirtolaisista (eli työn perässä muuttavista), pakolaisista, elintasopakolaisista ja "epämääräisestä aineksesta".

Kävi kuitenkin niin, että kiva mamusana ei muuttanutkaan kaikkia maahanmuuttajia samanarvoiseksi, vaan ennen sinänsä neutraalilla sanalla "maahanmuuttaja" on nykyisin lähinnä negatiivinen kaiku. Ja se kaiku ei ole suinkaan "maahanmuuttokriitikoiden" syytä.
 

Fordél

Jäsen
Maahanmuuttokritiikki sen sijaan koskee harvoin mitään muuta kuin humanitaarista maahanmuuttoa ja se humamuilu taas ei ainakaan täyspäisten supersuvaitsevaistenkaan mielestä hyödytä yhteiskuntaa, koska sen tarkoitus on hyödyn sijaan ns. moraalisissa arvokysymyksissä.

Lopulta kaikki valinnat ovat moraalisia arvokysymyksiä. Ei meillä ole mikään pakko huolehtia vanhuksista, koska eivät tuota yhteiskunnalle rahallista hyötyä. Silti olemme valinneet yhdeksi keskeiseksi arvoksi yhteiskunnassamme vanhuksista huolehtimisen. Samalla tavalla haluamme auttaa muiden maiden ihmisiä niin heidän kotimaassaan kuin ottamalla heitä tänne Suomeen kiintiöpakolaisina. Arvovalintoja, jotka eivät suoranaisesti hyödytä yhteiskuntaamme rahallisessa mielessä. Sen sijaan muita kuin rahallisia hyötyjä ja kenties jopa välillisiä hyötyjä voimme saada mm. vieraista kulttuureista Suomessa ja edistämällä Suomen imagoa maailmalla. Ja näköjään ainakin yhden tutkimuksen mukaan koko tämä maahanmuuttajien "paketti" jää täällä Suomessa vähän plussalle jo pelkästään rahallisesti.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Lopulta kaikki valinnat ovat moraalisia arvokysymyksiä. Ei meillä ole mikään pakko huolehtia vanhuksista, koska eivät tuota yhteiskunnalle rahallista hyötyä. Silti olemme valinneet yhdeksi keskeiseksi arvoksi yhteiskunnassamme vanhuksista huolehtimisen.

Juuri näin. Arvokysymyksiä. Siksi lähitulevaisuudessa on ihan oikeutettua kysyä esim. laitetaanko verorahoja suomalaisten vanhuksien huoltoon vai asekuntoisten "turvapaikanhakijoiden" elättämiseen Suomessa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Hesarin mukaan maahanmuutto hyödyttää julkista taloutta.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten nämä jutut ammutaan tällä palstalla alas. Väärin mitattu, ei tarpeeksi otantaa, tekijöinä visvahippi, ei koske Suomea, Li Andersson.

Ei kukaan taida näitä samoja yleistäviä ympäripyöreyksiä jaksaa ampua, mutta voi niitä kohti ainakin heittää pari leipäkiveä lainaamalla jutusta vähän muitakin kohtia kuin vain sen, että ns. plussalle jäädään. Itsensä Astrid Thors, jota kaiketi kukaan ei voi luokitella maahanmuuttokriittiseksi rasisti-fasisti-sadistiksi, totesi seuraavaa:

Kansanedustaja Astrid Thorsin (r) mukaan Suomen plusmerkkiseen tulokseen on merkittävänä syynä se, että tänne tulee työvoimaa naapurimaista.

"Meillä on huomattavasti työvoimaa, joka tulee Virosta. Sen on täytynyt näkyä aika paljon näissä luvuissa", Thors sanoo.

Thorsin mukaan on toinenkin syy, miksi maahanmuuttajat tuovat Suomeen runsaasti verotuloja. "Moni tulee maista, joissa yrittäjyyden perinne on voimakkaampi kuin Suomessa."

Eli plusmerkkisen yhteistuloksen merkittävänä syynä on Thorsin mukaan se, että Virosta ja naapurimaista tulee (halpa)työvoimaa. Jos tämän lauseen olisi sanonut vaikka Halla-aho, niin jo olisi rasismikortti tälläkin palstalla nostettu ja väitetty, että siinä se Halla-aho vain selittelee, vaikka oikeasti monikulttuurisuus on rikkaus ja Afrikan sarven ankkurilapset sekä Romanian mustalaiset ne vasta töitä paiskisivatkin, elleivät suomalaiset rasistit heitä estäisi jne.

Sitä paitsi jos kerran ns. moraalisista arvoista ja valinnoista on kyse, niin minusta on varsin moraalitonta maahantuottaa tänne halpatyövoimaa lähimaista tekemään nälkäpalkalla niitä töitä, joista suomalaisille ei haluta maksaa kunnon palkkaa. Valtio subventoi maksimaalista voitontavoittelua tekeviä yrityksiä ja kaunistelee omia tehokkuustilastojaan kun rahaa "säästetään", vaikka toisesta momentista sitten maksetaan suomalaisten työttömien työttömyyskorvaukset.

Pääsi Halla-ahokin toki ääneen:
Halla-ahon mukaan aitoa työperäistä maahanmuuttoa ja sosiaalista siirtolaisuutta ei pitäisi mitata yhtenä kokonaisuutena. Mittaamiseen pitäisi löytää muita keinoja.

"Nyt kustannukset uppoavat sosiaalisektorilla muiden kustannusten sekaan."

Ei olekaan mitään järkeä niputtaa kaikkia ei-suomalaisia maassa olevia "maahanmuuttajiksi", koska työperäinen maahanmuutto on ihan eri asia kuin sosiaalinen siirtolaisuus ynnä muu.

Tässä vielä yhtälö, jossa yksi plus yksi on lähitulevaisuudessa kaksi:

valtion isoimmat kulut tulevat vauvoista ja vanhuksista. Maahanmuuttajat tulevat maahan parhaassa työiässä. OECD:n raportin mukaan maahanmuuttajilta saadaan kohtuullisesti verotuloja, vaikka maahanmuuttajien työttömyys onkin kolminkertainen kantaväestöön verrattuna.

Eli vanhukset ja vauvat maksavat eniten valtiolle, tämä lienee selvää. Mitä tapahtuu runsaslukuiselle maahanmuuttajien määrälle kun he ikääntyvät, ja se työssä käyväkin vähemmistö eläköityy?

Suurin häviäjä on Saksa, jonka julkinen sektori jää maahanmuuttajien osalta miinuksen puolelle. Summa vastaa 1,1:tä prosenttia maan bkt:sta.

Erikoistutkija Matti Sarvimäen mukaan syynä on se, että Saksaan tuli runsaasti maahanmuuttajia 1960- ja 1970-luvulla. He saavat nyt eläkettä ja heikentävät siksi Saksan tulosta.

Persnettoa on siis luvassa, koska eläkekulut tulevat kasvamaan ja samalla heikentämään Suomen tulosta. Ikuisen talouskasvun kaltaista kuplaako tässä toivotaan, jossa maahanmuuttajien määrää kasvatetaan aina vain enemmän, jotta eläkekulut ynnä muut kulut saadaan kompensoitua? Vai katoavatko Suomessa olevat vierasperäiset työntekijät sitten muka jonnekin?

Monet maahanmuuttajat myös lisääntyvät ahkerasti, erityisesti se väestönosa, jolla on työttömänä ja/tai huntupäisenä kotiäitinä aikaa lisääntyä. Lainaus Iltalehden jutusta:
Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo laski viime vuonna kirjoittamassaan artikkelissa, että esimerkiksi viimeisen 20 vuoden aikana Suomessa olisi syntynyt 50 000 lasta vähemmän, jos vieraskieliset äidit eivät olisi koskaan saaneet jälkikasvua.

Väestönkasvu ei ole eikä saa olla mikään absoluuttinen tavoite, jos väestöä kasvatetaan niillä ihmisillä, joilla on kolminkertainen työttömyys muuhun väestöön verrattuna. Ennemmin voisi miettiä, pitääkö maapallon (ja Suomen) väkilukua niin kauheasti lisätä tulevien sukupolvien riesaksi. Saisivat suomalaisetkin elämäntapatyöttömät ja roskaväki hillitä lisääntymistään, sillä vielä kertaukseksi jo käytetty lainaus Hesarin jutusta:

valtion isoimmat kulut tulevat vauvoista ja vanhuksista.

Kumma kyllä niillä maahanmuuttajillakin on tapana sekä hankkia vauvoja että tulla vanhuksiksi, aniharva pysyy lapsettomana ja iättömänä. Ajatus siitä, että maahanmuuttajia tulee tänne töihin elämään jossain limbossa nostamaan julkista taloutta plussan puolelle on kestämätön.

Mitä siirtolaisiin yleisesti ottaen tulee, niin kokemukset Suomesta ja maailmalta ovat jo pitkälti osoittaneet, että toisista kulttuureista ja etnisistä ryhmistä koituu vähemmän sopeutumishäiriöitä kuin toisista. Tietyissä kulttuureissa arvostetaan enemmän työntekoa, lasten kouluttautumista ja naistenkin mahdollisuutta tulla työelämään kuin toisissa. Siksi on syytä ottaa jatkossa työperäisen maaahanmuuttopolitiikan suhteen esim. Kanadasta mallia siinä, kuka maahan pääsee töitä tekemään ja kuka tuo mitäkin lisäarvoa. Humanitaarisen maahanmuuton suhteen taas on syytä tarkastella varoittavia esimerkkejä Ruotsista, Ranskan suurkaupunkien lähiöistä ja vastaavista paikoista ja miettiä, onko satunnainen bussikuski tai kebab-ravintoloitsija lukuisten ongelmien väärti.
 

Fordél

Jäsen
Juuri näin. Arvokysymyksiä. Siksi lähitulevaisuudessa on ihan oikeutettua kysyä esim. laitetaanko verorahoja suomalaisten vanhuksien huoltoon vai asekuntoisten "turvapaikanhakijoiden" elättämiseen Suomessa.

Vai esim. kielikoulutuksiin?

Itse näen, että pystymme rahoittamaan näitä kaikkia em. toimintoja. Oma arvomaailmaani kuuluu se, että meillä on sivistysvaltiona moraalinen velvollisuus auttaa niin oman maamme vanhuksia kuin hädässä olevia. Aivan kuten meitäkin on aikanaan autettu. En siis lähtisi ensimmäisenä leikkaamaan turvapaikanhakijoista vaan muualta.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Vai esim. kielikoulutuksiin?

Itse näen, että pystymme rahoittamaan näitä kaikkia em. toimintoja. Oma arvomaailmaani kuuluu se, että meillä on sivistysvaltiona moraalinen velvollisuus auttaa niin oman maamme vanhuksia kuin hädässä olevia. Aivan kuten meitäkin on aikanaan autettu. En siis lähtisi ensimmäisenä leikkaamaan turvapaikanhakijoista vaan muualta.

Hyväksyt siis raiskaukset. Näin se menee. Toivottavasti raiskatuksi joutuu sinun tyttäresi tai joku visvamokuttaja, eikä kukaan tavallinen suomalainen.
 

Fordél

Jäsen
Hyväksyt siis raiskaukset. Näin se menee. Toivottavasti raiskatuksi joutuu sinun tyttäresi tai joku visvamokuttaja, eikä kukaan tavallinen suomalainen.

Missä sanoin, että hyväksyn raiskaukset? Ole hyvä ja näytä se kohta kirjoituksistani.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Itse näen, että pystymme rahoittamaan näitä kaikkia em. toimintoja. Oma arvomaailmaani kuuluu se, että meillä on sivistysvaltiona moraalinen velvollisuus auttaa niin oman maamme vanhuksia kuin hädässä olevia. Aivan kuten meitäkin on aikanaan autettu. En siis lähtisi ensimmäisenä leikkaamaan turvapaikanhakijoista vaan muualta.

Ei kohta täällä pystytä rahoittamaan yhtään mitään, koko raskas yhteiskuntamme kokee täydellisen seinän vastassaan ellei jostain tingitä matkan varrella. Toki pitää auttaa, mutta pitää myös vaatia - kai mekin aikanaan sen avun päälle rakensimme emmekä vain eläneet sen varassa. Jos me annetaan turvapaikkoja niin siitä pitäisi myös saada muutakuin kuin hyvä mieli. Jokaisesta turvapaikan saaneesta pitää seurata yhteiskuntaa arvostava ja siinä toimiva yksilö, toki henkilön omaa kulttuuria kunnioittaen.

Jollei turvallinen tuettu elo täällä maita, niin sitten vain takaisin kotimaahansa. Kannatan itse määräaikaista oleske/työlulupaa ja jollei määräajan päättyessä ole kielitaito ja työpaikka tai selvä visio työpaikasta (koulutus, tuettu työharjoittelu) meneillään, niin pois vain. Suomessa kun on niin vaikea yksiköiltä vaatia mitään, pitäisi vaan postittaa rahaa kaikille ja ymmärtää hamaan tappiin asti.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Oma arvomaailmaani kuuluu se, että meillä on sivistysvaltiona moraalinen velvollisuus auttaa niin oman maamme vanhuksia kuin hädässä olevia.

Millä moraalilla valitset ne muutamat harvat, jotka tänne pääsevät turvaan ja vastaavasti jätät ne miljoonat muut kärsimään sinne kotimaahansa? Vai riittääkö moraalisi ylläpitämiseen tämä näennäinen auttaminen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös