Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 108 414
  • 24 186

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Standardiargumentti! Eli mielestäsi maahaanmuuttoon, vaikkapa somaliasta ei voida vaikuttaa? Minun mielestäni se saadaan eduskunnan päätöksellä loppumaan kokonaan.

Pitikin tuohon sinun äskeiseen viestiisi laittaa kommenttia, mutta unohtui.

Sitä piti sanomani, että somalithan tosiaan ovat varmasti maahanmuuttajaryhmä sieltä haastavimmasta päästä. Maailmanlaajuisesti. Ihan siksi, että maa on ollut jo pitkään lähes täydellisessä anarkiassa ilman toimivia yhteiskuntarakenteita. Meille Suomeenkin on tullut aikuisikäisiä ihmisiä Somaliasta, jotka eivät ole eläneet päivääkään normaalisti toimivassa maassa / yhteiskunnassa. On täysin selvää, että tuollaiselta alueilta tulevia ihmisiä on astetta vaikeampi sopeuttaa yhteiskuntaan.

En usko, että maahanmuuttoa Somaliasta voidaan mitenkään lopettaa kokonaan. Liian tiukat lait johtavat vain laittomiin "perheenyhdistämisiin" - eli laittomaan siirtolaisuuteen. Turvapaikkalainsäädäntö on nyt jo tiukka. Lisäksi, vaikka saisikin loppumaan, meillä on jo nyt sen verran somaleja, että heidän sopeutumiseen on yhteiskunnan edun nimissä panostettava ja toimenpiteitä on tehostettava. Tavallisia ihmisiä he ovat - eli sopeuduttuaan yhteiskunnalle tuottavia.

Perheenyhdistämiseen liittyy nyt jo jonkunasteista järjestäytynyttä rikollisuutta (maahan tulee porukkaa väärennetyillä henkilöllisyksillä). Haluammeko me lakeja tiukentamalla (=valvontayhteiskuntaa kehittämällä) ruokkia maahanmuuttajataustaisen rikollisuuden järjestäytymistä entisestään vai taistella tätä ilmiötä vastaan avoimin keinoin (=vähentää tarvetta rikolliseen toimintaan)?

Niin kauan, kuin pysymme demokraattisena ja avoimena yhteiskuntana, globalisoituvassa maailmassa lisääntyvä ihmisten liikehtiminen suuntautuu myös meille päin.
 

Spiit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Epäilemättä monikulttuurisuudesta on hyvätkin puolensa, sitä en kiistä, olenhan itsekin töissä juuri nytkin 5-6 kansallisuuden ympärömänä, eikä haittaa yhtään. Somaleja ei vaan täällä työpaikalla ole näkynyt jostain syystä.

Odota vain muutama vuosi, niin eiköhän tähänkin vielä keksitä jokin kiintiö, että jokaisessa suomalaisessa yrityksessä tulee työskennellä X määrä eri vähemmistöjen edustajia. Olikos se Helsingin kaupunki joka ohjeisti jo jokin aika sitten, että mikäli työnhaussa avoimeen virkaan samalla viivalla on suomalainen ja ulkomaalainen työnhakija, tulee suosia ulkomaalaisen palkkaamista.

Noin yleisesti tähän kouluavustajakeskusteluun.. se iso ajatushan ei viime kädessä ole näissä yksityiskohdissa, kuten siinä, että johonkin on nyt palkattu ylimääräinen työntekijä mamuja (tai islamia omana uskontonaan opiskelevaa kantaväestöä) varten. Sehän tässä ihan yleisesti ottaen hiertää, että näiden vähemmistöjen ajamiin asioihin tunnutaan puuttuvan aivan erilaisella tarmolla ja innolla kuin täysin vastaaviin laajempia joukkoja - esimerkiksi kantaväestöä - koskeviin asiohin. Rasismisyytösten pelko on tänä päivänä helvetin voimakas liikkeellepanija, ihan siinä missä rasismikorttikin on voimakas vallankäytön väline. Miettikää nyt ihan oikeasti, Supo järjestämässä oikeanlaista islaminopetusta peruskoulussa. Ihan miten vaan...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Odota vain muutama vuosi, niin eiköhän tähänkin vielä keksitä jokin kiintiö, että jokaisessa suomalaisessa yrityksessä tulee työskennellä X määrä eri vähemmistöjen edustajia.....

Sitä odotellessa voin kertoa, että minun duunikaverit ovat koulutettuja eri alojen asiantuntijoita ja jos joukossa olisi somali, niin ei haittaisi lainkaan. Toki somalinkin pitää pystyä myymään työpaoksensa kuten kaikkien muidenkin.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Odota vain muutama vuosi, niin eiköhän tähänkin vielä keksitä jokin kiintiö, että jokaisessa suomalaisessa yrityksessä tulee työskennellä X määrä eri vähemmistöjen edustajia. Olikos se Helsingin kaupunki joka ohjeisti jo jokin aika sitten, että mikäli työnhaussa avoimeen virkaan samalla viivalla on suomalainen ja ulkomaalainen työnhakija, tulee suosia ulkomaalaisen palkkaamista.
Omasta mielestäni kaikenlaiset kiintiöt ovat perseestä. Sitä vastoin toistaitoisia mamuja (ja muitakin) voisi minun puolestani ottaa esim. lähtötasosta riippuen 25-75 % palkalla työtä oppimaan. Palkka voisi sitten nousta vähitellen kohti normitasoa kun taidot karttuvat. Tämä ei tietysti käy ay-juntturoille ja muille edistyksen jarruille, mutta auttaisi ihan helvetisti a) lähentämään kantaväestöä ja maahanmuuttajia toisiinsa ja b) nopeuttamaan vierasperäisen väestön integtoitumista yhteiskuntaan. Tästä olisi mamuille ja yhteiskunnalle varmasti suurempi hyöty kuin työllistäville yrityksille, mutta hekin saisivat kohtuuhintaista joskin alkuun suht osaamatonta työvoimaa.

Muuten: ainakin Arabiemiraateissa on (ainakin ollut) voimassa laki, jonka mukaan firmojen on palkattava tietyn henkilöluvun ylitettyään myös UAE-nationaaleja henkilöstöönsä. Siis kun suomalainen firma perustaa Dubaihin paikallisen tytäryhtiön, niin useimmissa tapauksissa riittävän kokoiseksi kasvettuaan on pakko palkata arabinationaaleja. Nämä kiintiöarabit voivat sitten olla ihan jokerikortteja. Voi siis saada hyvän työntekijän, mutta ei ollenkaan välttämättä. Yhtä hyvin voi saada kattoonräkijän, jonka pois potkiminen onkin hitusen työlästä.

Tässä siis esimerkki vähän toisenlaisesta positiivisesta syrjinnästä. Arabinationaalit ovatkin UAE:ssa vähemmistö omassa maassaan, kun suurin osa asukkaista on vierastyöläisiä.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Älkää nyt tosissanne alottako taas tuota yhden väestöryhmän sulkemista humanitaarisesta maahanmuutosta.

Ei ole kenenkään puolueen tavoite tai halu - edes perussuomalaisten.

Perheenyhdistämispolitiikkaa ollaan kyllä tiukennettu niin, että kaikkein vaikeimmista tilanteista tuleville se on käytännössä mahdotonta. Turvapaikanhakemista ja oleskeluluvan saamisen tiukentamista vain yhdeltä kansallisuudelta, tai siitä haaveilevat vain Suomen Sisut yms. äärijärjestöt.
 

Rankkari

Jäsen
Olen asunut n. 75000 asukkaan kaupunginosassa, jossa yli 50% väestöstä oli maahanmuuttajataustaisia.

Parempi kitisiemisen, urputtamisen, pelkäämisen ja vihaamisen sijasta maksimoida hyödyt ja minimoida haitat, niin hyvät puolet jäävät voitolle.

-Onneksi Suomessa ei missäään kylässä oli yli 50% heitä. Nyt kun alle prosenttikin paikkakunnalla saa aikaan ongelmia kantaväestön kanssa.
-Maksimoidaan hyödyt sadoista miljoonista huolimatta? Mielummin rahat vaikka suomalaisten terveyspalveluihin. Sulkemalla rajat jää eurot kotimaisten ihmisten hyödyksi.

Karvakäsipitsanpyörittäjät ovat sopeutuneet hyvin, kun tekevät töitä ahkerasti. Näin kertyy verorahoja. Montako prosenttia ihonväriltään tummemmista ovat töissä? Laitetaanko kymmeniätuhansia euroja sopeutumiseen, jotta saadaan yksi henkilö hetkeksi ehkä töihin. Aika heikko sijoituskohde valtiolle.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...

Karvakäsipitsanpyörittäjät ovat sopeutuneet hyvin, kun tekevät töitä ahkerasti. Näin kertyy verorahoja....

En olisi tuosta niin varma. Noihan myyvät pizzaa alle kannattavuusrajan, eli jostain muusta säästetään. Ainakin tuo naapurin pizzeria vaihtaa nimeään vuoden välein, vaikka henkilökunta pysyy samana. Kuulemma johtuu yrittäjien starttirahoista.
 

Rankkari

Jäsen
En olisi tuosta niin varma. Noihan myyvät pizzaa alle kannattavuusrajan, eli jostain muusta säästetään. Ainakin tuo naapurin pizzeria vaihtaa nimeään vuoden välein, vaikka henkilökunta pysyy samana. Kuulemma johtuu yrittäjien starttirahoista.

Osa jatkaa vuosia, osa vain vuoden. Starttirahalla kikkailua on olemassa. Katsoin tv dokumentin ulkolaisista pizzapyörittäjistä. Työpäivät aamusta iltaan jokaisena viikonpäivänä. Ja käteenjäävä tulo jää usein jopa alle minimipalkkaa saavan 8h arkisin tekevän. Hatunnoston arvoinen suoritus niiltä, jotka kestävät vuosia pizzanpyörityksessä.

Oletteko nähneet yhtään somalia yhtä sinnikkäästi työskentelevän? Tai onko heistä montaakaan prosenttia ylipäätään OIKEASSA työssä. Vuoden 2008 tilastoissa somalien työttömyysaste oli 55.2%, ja työllisyysaste 21.7%. Varmaankin suurinosa työllisyysprosentteista positiivisesti esillä olevista oli ns. työvoimatoimiston kikkailemaa tukityötä. Maahanmuuttajien työttömyysprosentti on n. 30%. Yleinen työttömyysprosentti n. 10%.

Somaleja Suomessa on pienen kaupungin verran. Tarkkaa määrää en etsinyt, mutta reilu 10000 on laika ähellä.
 
Viimeksi muokattu:

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Vuoden 2008 tilastoissa somalien työttömyysaste oli 55.2%, ja työllisyysaste 21.7%. Varmaankin suurinosa työllisyysprosentteista positiivisesti esillä olevista oli ns. työvoimatoimiston kikkailemaa tukityötä. Maahanmuuttajien työttömyysprosentti on n. 30%. Yleinen työttömyysprosentti n. 10%.

....

Suurin osa somaleista on vissiinkin työllistynyt töihin, joita ei olisi jos somaleita ei olisi. Ihmisjoukkona työllistävät osan porukasta itse, rahat tulevat tietenkin veronmaksajilta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Huomenna näyttäisi olevan Helsingissä seminaari, jonka aiheena on "Imaamin rooli ja koulutus Suomessa". Kova setti siellä olisi tarjolla. Ritva Viljanen avaa kokouksen, sitten puhujana on joku imaami Walid Hammoud, Islamin Kutsu -yhdyskunnasta. Sen jälkeen joku Pia Visiofoorumista. Pelkästään jo nuo tuohon seminaarin alkuun, niin voi todeta, että tuolla olisi varmasti kiva olla kuuntelemassa!

Tässä linkki tilaisuuden ohjelmaan.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
jussi_j kirjoitti:
Suurin osa somaleista on vissiinkin työllistynyt töihin, joita ei olisi jos somaleita ei olisi.

Tässä suhteessa muuten eivät taida ihan hirveästi poiketa kantaväestöstä. Luulen, että suurin osa suomalaisista on työllistynyt töihin, joita ei olisi, jos suomalaisia ei olisi.

Mitä nyt sellainen aivan pikkuriikkinen ero, että suomalaiset eivät rasita niillä "suomalaisia varten olevilla töillään" somaleja Somaliassa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Taas otsikossa ne legendaariset "nuoret miehet" asialla. Jos joku ei tiedä, niin koodinimi "nuoret miehet" on pohjoismaisten medioiden käyttämä yleinen peitenimi kuvaamaan maahanmuuttajataustaisten jengien häiriköintiä.

Että kandee olla varovainen "nuorten miesten" suhteen.

Jos viitsit lukea otsikkoa pidemmälle, niin selvästihän se tossa tekstissäkin sanotaan, että huumekauppaa pyörittää parikymmpisten maahanmuuttajataustaisten nuorten joukko. Mut ehkä se on nykypäivänä liikaa vaadittu, että itse juttukin luetaan, pääsee kritisoimaan kun ei halla-ahoilla ihan otsikkotasolla.
 

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Kommentoinkin sitä otsikkoa. Siksi kirjoitin: "Taas otsikossa ne legendaariset "nuoret miehet" asialla."

Propsit toki Hesarille, että itse jutussa tällä kertaa selvennettiin "nuorten miesten" taustaa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Ihan mielenkiinnon vuoksi, Vantaalla sattui puukotus äskettäin
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/miesta_puukotettiin_hengenvaarallisesti_vantaalla/

Millainenkohan uutisointi olisi, jos noin kuvitteellisesti, ihan hypoteettisesti, miesjoukko valkoisia heteromiehiä olisi puukottanut joukolla afrikkalaistaustaisen maahanmuuttajan. Tällaista ei tietenkään tapahtunut, eikä myös päinvastaistakaan koska muutenhan Hesari varmasti kertoisi taustoja tapahtuneesta.

Erityisesti uutisen kohta
"Poliisi pyytää havaintoja tapahtumsta puhelinnumeroon 071 873 6821"

on mielenkiintoinen, taidanpa samantien soittaa poliisille että olen nähnyt neljä miestä Vantaalla!
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ihan mielenkiinnon vuoksi, Vantaalla sattui puukotus äskettäin
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/miesta_puukotettiin_hengenvaarallisesti_vantaalla/

on mielenkiintoinen, taidanpa samantien soittaa poliisille että olen nähnyt neljä miestä Vantaalla!

Mihinkäs TV:n viesti katos? Tuolla kommenteissahan tosiaan ihmetellään muutamassa muussa lähteessä ilmenneiden tuntomerkkien puuttumista. "Poliisi kaipaa havaintoja. Oletko nähnyt näitä miehiä. Tuntomerkit: Miehiä.!"

Jossain mielessä ymmärrän tietyn varovaisuuden vähemmistö -ja maahanmuuttaja -uutisoinneissa, koska aihio nostattaa herkästi tunteita ja kiihdyttää mielialoja. Tosin, täytyyhän sen toimia toisinkin päin, eli jos vaikkapa joukko kantaväestön edustajia muiluttaa yhtä maahanmuuttajaa, ei siitäkään tarvitse isompia otsikoita revitellä.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Oliko nämä puukottajat afrikkalaistaustaisia?

Tuo oli lähinnä hypoteettinen esimerkki käsitellen tilannetta missä joukko kantasuomalaisia puukottaisi maahanmuuttajaa, tässähän tapauksessa puukottajien taustahan on selvä, kyse on miehistä. Eihän tietenkään Hesarin toimitus jättäisi mitään yksityiskohtia pois uutisesta jossa vielä erikseen pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä vihjeitten varalta, jos vaikka joku olisi nähnyt joukon miehiä Vantaalla.

Mielenkiintoinen sattuma muuten että Vantaalla on sattunut myös raju yhteenotto (tämä on aika tavanomaista kun 4-5 tyyppiä puukottaa yhtä miestä, kyllähän siinä yksi otti rajusti vastaan puukotusta, eli yhteenotosta on kyse) suomalaismiehen ja neljän-viiden tummaihoisen miehen välillä samaan aikaan, mutta eihän nyt kyse voi olla samasta tapauksesta, eihän?

Raju yhteenotto Vantaalla - Miestä puukotettiin hengenvaarallisesti | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hesari on linjansa valinnut. Tällä hyssyttelyllä nämä monikulttuurisuusfanaatikot ampuvat itseään koipeen.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Sensuurille onanoijat voisivat hiukan pohtia lukemaansa. "Poliisi pyytää havaintoja tapahtumasta." Lisäksi jutussa kerrotaan tarkka tapahtumapaikka. Poliisilla on nuorukaiset tallessa IS:n jutun mukaan, joten sitä ei kiinnosta, missä vantaalaiset miehet viettävät aikaansa tällä hetkellä. Poliisia kiinnostaa silminnäkijöiden kuvaukset tapauksen kulusta, ja silminnäkijät tietävät tasan tarkkaan, minkävärisiä tekijät olivat lukematta sitä lehdestä. Kaverit ovat myös syyttömiä ennen kuin tuomio on julistettu, joten sinänsä ihan perusteltua suojata heidän anonymiteettiaan vielä.

Minustakin HS:n uutisointi asiasta oli paskaa, koska kaikki pystyvät selvittämään muista medioista tekijöiden ja uhrin ihonvärin halutessaan ja lisäksi kannatan melko vapaata tiedonkulkua tällaisissa asioissa, mutta perusteltua paskaa.
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös