Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 116 841
  • 24 186

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Täytyy kyllä todeta, että siinä tapauksessa kauhean harhaanjohtavasti ilmaistu, kun tarkoituksesi on sanoa jotakuinkin päinvastainen asia.

Viestisi luettuani en enää kohta itsekään tiedä mitä tarkoitan :), mutta silti:

Tarkoitan, että meillä on olemassaolevat rakenteet tällaisiin ongelmiin, jos ne eivät riitä, en ole halukas kaivamaan määrätylle ryhmälle osoitettaviin järjestelyihin lisä fyrkkaa. Etenkin kun sen seurauksena on viesti: "Tänne vaan, nehän hommaavat vielä kämpätkin kaiken lisäksi". Seuraavana talvena ongelma ei olisi ehkä kaksikymmentä vaan esimerkiksi 2000 asunnontarvitsijaa jne.

Tässä ollaan tilanteessa jossa moraalinen argumentti (ikävää kun ihmisiä kuolee) ja rationaalinen argumentti (emme voi majoittaa koko maailmaa veronmaksajien piikkiin) ovat ristiriidassa. Vastuullinen päättäjä unohtaa moraalin ja keskittyy ensi sijassa omien kansalaisten etuihin.

Otan vielä toisen esimerkin. Moraalinen argumentti (olisi kivaa jos kaikkialla olisi länsimaiden elintaso). Rationaalinen argumentti (se johtaisi ekokatastrofiin ja mahdollisesti koko ihmiskunnan tuhoutumiseen). Johtopäätös: Koitetaan elää sen asian kanssa, ettei kaikilla mene yhtä hyvin.

Eli nyt on vain niin, että reaalimaailma ja filosofien ainakin Platonista alkaen unelmoima ideaalimaailma kohtaavat aika harvoin.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Tsori sävyni Vlad, mutta kaivat sen itse esille. Seuraava viestisi siis kertoo sen, millä tasolla keskustelumme jatkuu.

Sorry vaan arvon finnishninja, seuraavaa viestiä tuskin enää tulee koska katson turhaksi jatkaa keskusteluamme romanialaisista, Romanian romaneista kosta tunnut ohittavat kaikki faktatiedot, niiden pohjalta tekemäni päätelmät ja lähinnäkin tyytyvän piikittelyyn ja kanssakirjoittajan aliarvioimiseen. Saanen huomauttaa, sinä aloitit kanssakeskustelijan aliarvioinnin viittaamalla esim. minuun ja raamattuunni (Ilta-Sanomiin), olet myös vähätellyt ja kierrellyt muiden sinulle esittämiä kysymyksiä heittämällä vasta-argumenteiksi mutua, "mutta kun tunnen yhden hyvän somalin" tjsp. tyyppisiä vastauksia. Sen sijaan, poliisin antamat raportit ja uutisoinnit ohitat loistavasti pitämällä niitä yksittäistapauksina - esitän sinulle kysymyksiä jotka kyllä luen mutta kommentoinnin jätän väliin, mahdollisesti:

-Luuletko, että poliisi tiedottaa jokaisesta romanien tai romanialaisten suorittamasta rikoksesta?

Vastaus: Ei, koska, kuten luit, yhden vuoden aikana niitä oli yli tuhat, eli 2-3 rikosta päivässä. Ei poliisin resurssit riitä siihen, että se raportoi jokaisesta vaan he esittävän aika ajoin tilannearvoita siitä mikä tilanne kentällä on esim. silloin kun aihe nousee ajankohtaiseksi.

-Luuletko, että poliisi tiedottaa jokaisesta ihmiskauppaan tai paritukseen tjsp liittyvästä tapauksesta:

Vastaus: Ei, koska, kuten tiedettyä, jokaista ei voida esim. turvallisuussyiden tähden tuoda julkisuuteen. Osaa ei voida julkaista koska julkaiseminen voisi paljastaa epäillyille, että heidän kintereillä ollaan. Ja kuten luit, tai toivottavasti luit, Romanian ja Suomen poliisit ovat tehneet yhteistyötä, pidätettyinä ja epäiltyinä oli 12 rikollista ihmiskaupasta. Tiedätkö esim. sitä, että Ruotsissa on romanialainen yhteysmies konsultoimassa Ruotsin poliisia liittyen ihmiskauppaa koskeviin kysymyksiin. Suomessa tällaista yhteyshenkilöä ei vielä ole mutta mikä on tulevaisuus. Sitä ei kukaan tiedä.

Poliisilla (ja sosiaaliviranomaisilla) tietyt salassapitovelvollisuudet, jotka myös estävät osaltaan asioiden kommentoinnin.

-Esitin myös kysymyksen, siitä että katsoisitko pitkään jos minä ilmaantuisin kotiisi näpistelemään ja syömään ruokaa jääkaapista? Ohitit kysymyksen loistavasti vastaamatta siihen. Esitän saman kysymysken uudestaan: Mitä tekisit minulle siinä tilanteessa?

Vastaus: Jos annat minun varastella ja syödä ruokiasi niin ymmärrän suhtautumisesi romanikerjäläisiin ja rikollisiin. Mutta mikäli häädät minut niin ihmettelen siinä tapauksessa sitä, että miksi hyväksyisit rikollisen aineksen Ruotsin tai Suomen maaperällä. Tällaisen kuvan viesteistäsi saa, että hyväksyt osana ongelmaa mukana tulevan rikollisuuden, mikä ei ole vähäistä.

Lisää:

Oletko tietoinen siitä, että esim. suurlähetystö tasolla on nostettu esille romanialaisten rikollisten ja romanien tapaukset. Suomi on ilmaissut olevansa huolissaan asiasta ja toivonut ratkaisua asian tiimoilta.

Tiedätkö sitä, että Italia haluaa karkottaa kaikki ei-toivotut henkilöt ts. Romanian ja Bulgaria suunnalta tulleet kerjäläiset, miksi siis Suomen pitäisi toimia toisin? Tiedätkö myöskään sitä, että monissa paikoissa Italiaa taskuvarkaudet ja muu vähäisempi rokollisuus on kasvanut jopa 100% kerjäläisten ja rikollisten saavuttua alueelle. Romanian romanit ovat ongelma, jota Italiaan ei haluta. Jos yksi maa kieltää heidän tulon, seurauksena on se, että he suuntaavat kulkunsa muualle esim. Suomeen.

Muun muassa Suomessa asuvat romanialaiset eivät pidä romanien käyttäytymistä suotavana. Heidän mielestä suomalaisten ei pidä antaa heille rahaa koska se kannustaa heitä kerjäämään ja samalla se lisää väen tuloa Suomeen, mikä sitten lisää osaltaan rikollisuutta. Mikä jo nyt on melkoisen korkea tämän pienen väestönosan suorittamana ts. Romanian romanien ja romanialaisten. Kumpikin väestöryhmä Romaniasta on sellaista joita tänne ei kaivata.


Niin ja faktat ovat faktoja, ne ovat kaunistelematonta tietoa ja todellisuutta, kaikkea muuta kuin mutu ja epämääräiset viittaukset yksittäisiin henkilöihin. Jos pidät faktoihin (sekä kokemuksiini) perustuvaa mielipiteen muodostamista haihatteluna niin se on sinun asiasi. Turhaa minä tämän tähden käyn vääntämään asiasta ja yrittämään kääntää päätäsi.

Enkä itke, en edes krokotiilin kyyneleitä vaan lähinnäkin seuraan huvittuneena tapaasi käydä keskustelua, enkä liene ainoa.

Ystävällisesti,

vlad.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Käsittämätöntä edes verrata suomalaisten määrää ruotsalaisissa vankiloissa, koska asia on juuri niin, kuten Jussih totesi edellisessä viestissään.

Niin no, eihän tämä ole mikään suuri määrä. Periaatteessahan meitä suomalaisia ei edes ole Ruotsin vankiloissa, koska meitä on sen verran paljon Ruotsissa:-)

Jotenkin tulee tästä Finnishninjasta mieleen kaveri, kuka on ilmeisesti muuttanut Ruotsiin ja naapurissa asuu muutama mukava ulkomaalainen, minkä perusteella hän on muodostanut koko mielipiteensä.

Jos tästä olet kiinnostunut, niin muutin Ruotsiin yli 30 vuotta sitten. Tällä hetkellä asun alueella, jonka 15 000 asukkaasta lähes 90:lla prosentilla on ulkomaan kansalaisuus.

Lisäksi tuohon kysymykseen voisinko ottaa somalin, pakolaisen, mustalaisen, romanin jne (olen saanut tuon yhtä aivokuolleen kysymyksen monta kertaa) asumaan luokseni voin vastata että kyllä, koska asia on jo nyt näin. Vaimoni on Afrikasta.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Sosialismi itsessään on lähempänä moraalista hyvää kuin kapitalismi. Ongelma on siinä, että sosialismi on ihmisluonnon vastaista, kapitalismi ei. Sosialistinen järjestelmä voi toimia ainoastaan pakottamalla. Ajatellaan noita kerjäläisiä kapitalismin näkökulmasta: Kerjäläiset ovat Helsingin kaupungille menoerä. Eivät siis tuota voittoa, kuten kapitalismissa pitäisi. Sosialismissa kaikille annetaan yhtä paljon ja siten myös kerjäläisille. Mistä se kerjäläisten osuus sitten saadaan? Ottamalla toisilta, pakottamalla.

Siinä ei ole mitään moraalista hyvää, että osa populaatiosta voi vetää lonkkaa ja elää toisten siivellä ja toisten täytyy selkänahastaan repiä näille loisille elatus. Moraalisesti olisi oikein, että jokainen hankkisi itse työllään itselleen ja perheelleen tarvittavan ja sen, joka ei työtä tee ei tarvitsisi syödäkään.

Valitettavasti edellä mainittukaan ei toimi, johtuen mm. sairaista työkyvyttömistä jne.., mutta moraalisesti se olisi teorian tasolla oikein.

Me voimme pyrkiä auttamaan kanssaihmisiä hyvin monilla tavoin, mutta rikollisen aineksen hyysääminen ja rahan antaminen on kuin ampuisi itseään jalkaan. Kyllä tästä maailmasta aina löytyy ihmisiä jotka mielummin elävät vaikka hieman alemmalla elintasolla jos sen voi tehdä toisten kustannuksella.

Tästä esimerkkinä ovat mustalaiset jotka ovat Suomessa asuneet vuosisatoja, mutta vain harvaa kiinnostaa vieläkään työnteko. Lorvivat vain suurelta osin toisten tienaamilla varoilla ja suuri osa on vielä rikollisia. Tilastojen perusteella 40% romanimiehistä omaa rikosrekisterin. Selittäkää siinä sitten, että kyllä nämä ulkomailta tulleet tänne kotoutuvat ja alkavat tehdä työtä elantonsa eteen. Ehkä joku näin tekeekin, mutta niin kauan, kun rajat ovat auki, tänne saapuu suuria eriä ihmisiä joita ei kiinnosta tippaakaan työn tekeminen. Näistä Toejoen Veikko ja muutama muu voisivat saada hyviä edustajia sinne kommunistiseen puolueeseen.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Tästä esimerkkinä ovat mustalaiset jotka ovat Suomessa asuneet vuosisatoja, mutta vain harvaa kiinnostaa vieläkään työnteko.

Tämä kulkee lähinnä käsi kädessä kysynnän kanssa. Palvelukseen halutaan ilmoituksien yhteydessä on harvoin maninta, että myös mustalainen kelpaa. Ei niissä tosin lue myöskään "only white", mutta suurelle osalle Suomen työnantajista mustalaisen, tai värillisen työntekijän palkkaus on mahdoton asia.

Ja älkää nyt taas kysykö palkkaisinko minä! Sillä joudun vastaamaan taas että kyllä, koska olen niin monta kertaa sen tehnytkin. Mustalainen ei tosin ole koskaan ollut hakemassa töihin, mutta värillisiä kyllä.
 
Siinä ei ole mitään moraalista hyvää, että osa populaatiosta voi vetää lonkkaa ja elää toisten siivellä ja toisten täytyy selkänahastaan repiä näille loisille elatus. Moraalisesti olisi oikein, että jokainen hankkisi itse työllään itselleen ja perheelleen tarvittavan ja sen, joka ei työtä tee ei tarvitsisi syödäkään.

Näistä Toejoen Veikko ja muutama muu voisivat saada hyviä edustajia sinne kommunistiseen puolueeseen.

Miten ajattelisit esim. halvaantuneiden tai orpojen kohdalla?

Ihmeellisesti käänsit asian siten, että minä kannattaisin kommunismia. Kirjoitin asiasta neutraalisti. Kaikkinainen yhteiskunnan verovaroin tapahtuva palvelutoiminta, kuten sairaalat, päiväkodit, tienhoito, lapsilisät etc. ovat sosialismia. Varainsiirtoihin nekin perustuvat.
 

Timi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit - Schalke 04
Palvelukseen halutaan ilmoituksien yhteydessä on harvoin maninta, että myös mustalainen kelpaa. Ei niissä tosin lue myöskään "only white", mutta suurelle osalle Suomen työnantajista mustalaisen, tai värillisen työntekijän palkkaus on mahdoton asia.

Itse teen työkseni rekrytointia ja minulle tulee laidasta laitaan työhakemuksia. Tulee ulkomaalaisiltakin, tosin heillä on yleensä aika vääränlainen koulutus kyseisiin tehtäviin. Kansallisuuksia kun pohditaan niin ylivoimaisesti eniten tulee venäläisiltä hakemusia, sitten entisestä Jugoslaviasta. Yhtään hakemusta en ole saanut romaneilta.

Toisaalta jos 25% romaneista ei selviä edes peruskoulusta niin aika surullistahan tuo on.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Toisaalta jos 25% romaneista ei selviä edes peruskoulusta niin aika surullistahan tuo on.

Näin on. Minulla oli muuten kerran puolimustalainen työnjohtajana. Oli käyty peruskoulu, mutta ei sitten mitään muuta sen päälle. Sen lähemmässä työsuhteessa en mustalaisen kanssa en ole koskaan ollut. Ai niin, intissä oli myös yksi:-)
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Tämä kulkee lähinnä käsi kädessä kysynnän kanssa. Palvelukseen halutaan ilmoituksien yhteydessä on harvoin maninta, että myös mustalainen kelpaa. Ei niissä tosin lue myöskään "only white", mutta suurelle osalle Suomen työnantajista mustalaisen, tai värillisen työntekijän palkkaus on mahdoton asia.

Ja älkää nyt taas kysykö palkkaisinko minä! Sillä joudun vastaamaan taas että kyllä, koska olen niin monta kertaa sen tehnytkin. Mustalainen ei tosin ole koskaan ollut hakemassa töihin, mutta värillisiä kyllä.

Se kertoo jo paljon, että ei ole mustalaisia edes hakenut töihin. Ja tuo työnantajien syyllistäminen on suorastaan lapsellista, kun nämä mustalaiset harvoin käyvät edes peruskoulua. Jos heillä jo lapsina on tuo asenne niin turha siitä on valtaväestöä syyttää.

Kun katselen ikkunasta ulos näen mustalaislasten rikkovan pulloja parkkipaikalla ja potkivat autoa. Äitinsä ei paljon välitä, katselee muualle. Kai tämäkin on valtaväestön vika tai sitten seuraava lauseesi on, että kyseessä on yksittäistapaus. Mutta miksi se 40% romanimiehistä omaa sen rikosrekisterin? Luulisi, että ne sosiaalietuudet riittäisivät jos kouluja ei haluta käydä. Kuitenkin moni mustalainen kehuu hankkivansa kahdet työttömyyskorvaukset, koska ovat kirjoilla sekä Suomessa, että Ruotsissa.

Eräs hovioikeuden laamanni totesi hyvin, että "kaikki mustalaismiehet ovat sairaseläkkeellä selkävaivojen ja naiset mielisairauden tähden." Me tiedämme, että tuossa on kyse hyberpolasta ja kaikki mustalaiset eivät ole tällaisia, mutta suurin osa on. Ja pointtini jo aiemmin oli, että nämä eivät sopeudu suomalaiseen yhteiskuntaan kovinkaan hyvin. Joten otetaan se pää esille sieltä ahterista ja ajatellaan omilla aivoilla.
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Jos heillä jo lapsina on tuo asenne niin turha siitä on valtaväestöä syyttää.

Voidaan myös kysyä, kasvavatko lapset ihan itse "mustalaisiksi"? Vai kasvatetaanko? Onko mustalaislapsilla valinnan varaa?

Kuitenkin moni mustalainen kehuu hankkivansa kahdet työttömyyskorvaukset, koska ovat kirjoilla sekä Suomessa, että Ruotsissa.

Kysyin jo tuolla ylempänä Vladilta, missä on se oma järjen käyttö ja kriittinen suhtauminen uutisiin ym. urbaanilegendoihin? Tämä kun ei ole totta.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Miten ajattelisit esim. halvaantuneiden tai orpojen kohdalla?

Ihmeellisesti käänsit asian siten, että minä kannattaisin kommunismia. Kirjoitin asiasta neutraalisti. Kaikkinainen yhteiskunnan verovaroin tapahtuva palvelutoiminta, kuten sairaalat, päiväkodit, tienhoito, lapsilisät etc. ovat sosialismia. Varainsiirtoihin nekin perustuvat.

Totesin jo lainaamassasi viestissä tuohon, että on olemassa sairaita ja työkyvyttömiä joita me hyvinä lähimmäisinä haluamme auttaa, mutta sellainen väestö, joka tulee tänne lorvimaan vaikka työkykyä olisi, ei ole tervetullut. Moraalisesti ei ole oikein, että meidän veronmaksajien täytyy elättää näitä elintasopakolaisia. Jos teet työtä; tervetuloa. Muutoin voimme auttaa ulkomaalaisia vähäosaisia kehitysavun tai vastaavan kautta. Tosiasia on se, että emme edes pystyisi kaikkia auttamaan vaikka haluaisimme.
 

Atte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves ja Tampere United
Voidaan myös kysyä, kasvavatko lapset ihan itse "mustalaisiksi"? Vai kasvatetaanko? Onko mustalaislapsilla valinnan varaa?




Kysyin jo tuolla ylempänä Vladilta, missä on se oma järjen käyttö ja kriittinen suhtauminen uutisiin ym. urbaanilegendoihin? Tämä kun ei ole totta.

En usko, että tämä olisi mikään geneettinen piirre vaan opittu käyttäytymismalli. No sitten voimme todeta yhdessä, että mustalaiskultturi on perseestä eikä sitä pitäisi tukea niinkuin nyt tehdään. Silti jää ilmaan kysymys: Miksi otamme maahamme näitä ongelmia, kun nyt yhdessä totesimme, että eivät sopeudu yhteiskuntaan. Mätä kulttuuri leviää eteenpäin vanhemmilta lapsille eikä monen sukupolven jälkeenkään onnistuta saamaan rehellisiä veronmaksajia.

Tämä reuraava siis jälkimmäiseen lainaukseen finnishninjalta, kun en osaa näköjään käyttää lainauksia oikein:

Martinlaakson uimahallissa mustalaismies näin itse leuhki samalla, kun riisui sillkialusvaatteitaan pois, heitti ne roskiin ja otti paketista uudet. Samalla poikansa heitti kaikki roskansa lattialle vaikka roskakori oli vieressä. Ulos lähtiessään romani-isä heitti vielä voipaperit puskaan.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Hienon olkinuken sait rakennettua. Paleltuminen ≠ Kuoleminen

Ahaa, kysymys oli siis esim. nenän tai poskien tilapäisestä paleltumisesta? Niin sitä ihminen voi erehtyä! Ihan olisi voinut kuvitella tuosta sanamuodosta jotain muuta, mutta onneksi näit läpi Jussih:n yrmeän ulkokuoren läpi kohtuullisen lämpimään sydämeen. Palautit uskoni Kokoomuksen vasemmistosiipeen.
 

HemmoP

Jäsen
Tuomiot kehitysyhteistyörahojen väärinkäytöstä.

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/...inkäytöstä+ehdollista+vankeutta/1135252326883

Vain 140.000 jäi kadoksiin. Ja tuomiot ilman korvausvelvollisuutta ehdollisena.

TE-keskus oli myöntänyt tähän samaan "prokejtiin" 300.000 euroa, josta kerettiin maksamaan hieman alle 30.000€ ennenkuin kusi rupesi polttelemaan silmissä.

Eli yhteiskunta on laittanut somalitaustaisen A** Q*****in masinoimaan "avustustyöhön" parisataatuhatta euroa silmiä räpäyttämättä ilman mitään vakuuksia tai todellisuudelle pohjaavaa suunnitelmaa rahojen käytöstä.


edit+ niin juu, jäi mainitsematta, että AQ on haastanut Jussi Halla-ahon oikeuteen kunnianloukkauksesta koska H-a kirjoitti blogissaan Maahanmuutajientuki ry:n rahaepäselvyyksistä. Muistaakseni asian käsittely on tässä pikapuolin ja onkin mielenkiintoista nähdä tuomio asiassa.
 
Viimeksi muokattu:

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Tämä reuraava siis jälkimmäiseen lainaukseen finnishninjalta, kun en osaa näköjään käyttää lainauksia oikein:

Martinlaakson uimahallissa mustalaismies näin itse leuhki samalla, kun riisui sillkialusvaatteitaan pois, heitti ne roskiin ja otti paketista uudet. Samalla poikansa heitti kaikki roskansa lattialle vaikka roskakori oli vieressä. Ulos lähtiessään romani-isä heitti vielä voipaperit puskaan.

Mutta et ollut kuitenkaan ITSE paikalla, ethän?

Asia on nyt sillä tavalla, että on käytännössä mahdotonta olla kirjoilla Ruotsissa ja Suomessa ja samaan aikaan.

Mutta ymmärrän sinua. Tuo legenda on niin vanha, että kyllä siihen joku aina uskoo.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Finnisninja, eikö tuo ole kuitenkin teoriassa mahdollista?
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Finnisninja, eikö tuo ole kuitenkin teoriassa mahdollista?

Ei ole.

Jo 1997, siis sinä vuonna kun muutin Ruotsiin, Suomen veroviranomaiset osasivat lähettää kaiken postin minulle Ruotsiin, vaikka en ollut tehnyt mitään osoitteenilmoitusta vielä Suomeen. Samoin myös kaikki äänestyskortit yms. alkoivat tulla heti tänne.

Tänä päivänä homma menee vielä vinkiämpää, kun viranomaisilla on tuulennopeat verkostoyhteydet.

Varsinkin Ruotsin avoimessa yhteiskunnassa on aika helppo jäljitellä ihmisiä. Suomessahan taas edes puhelinluettelo ei ole kaikille avoin dokumentti.

Yksi henkilö EI siis voi olla kirjoilla Ruotsissa ja Suomessa samaan aikaan. Mutta muita keinottelumahdollisuuksia löytyy tietenkin. Esim. pariskunnan toinen puoliso voi olla kirjoilla toisessa maassa ja näin heillä on kaksi taloutta, kahdessa eri maassa. En tosin näe tässä mitään suurempaa voittoa, sillä tästähän koituu niin paljon menojakin, eikä verovapaitakaan voi enää kuskailla laivalla siten kuin ennen.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No tämä urbaaniksi legendaksi väitetty menetelmähän on se että vastasyntynyt manne rekisteröidään samantien synnyinmaahansa jonka jälkeen se roudataan samantien naapuri maahan ja rekisteröidään toisella nimellä.

Kuulemma tämän mahdollistaa mannejen kotisynnytyskulttuuri eli toisin kuin sairaalassa niin viranomaiset ei ole paikalla kun Lefa vetää ensimmäisen hönkäyksensä. Happea siis.

En tiedä mikä on todellisuus. Teoriassa kuulostaa mahdolliselta.

Menee vähän OT mutta tässä on hyvä syy miksi mielestäni DNA:t pitäisi ottaa kaikilta (siis kaikilta, ei pelkästään hevosihmisiltä) heti syntymän jälkeen, auttaa rikoksien selvityksessä ja epäselvyyksien selvittämisessä.
 

HemmoP

Jäsen
"
Eniten perheenyhdistämishakemuksia tekevät Somaliasta ja Irakista tulleet turvapaikan saaneet. Maahanmuuttovirastossa on tällä hetkellä vireillä reilu kuusituhatta perheenyhdistämishakemusta. Tarkkoja tilastoja tulijoiden taustoista ei ole, mutta tulijoita riittää.
"

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/01/1043325

Keskimääräinen yhdistyvä perhe on 1+5tulijaa. Keskimäärin kulut yhdestä yhdistetystä henkilöstä n 25k€. Toteutuessaan viiden hengen/perhe ka:lla yhdistämisten hinta 750.000.000 euroa + ne 6000 jotka ovat jo maassa, á 25k€/v.
Siis vuosikulu on tuon verran.

"Ei pitäisi julkisesti sanoa, mutta jos meidät löydetään yhtä laajasti kuin muut Pohjoismaat, hakijoita voi olla jopa 20 000", pääministeri Matti Vanhanen sanoi Aamulehdelle.

http://www.hs.fi/politiikka/artikke...kijoita+voi+pian+tulvia+Suomeen/1135250673867


Jospa sittenkin ruvetaan ihan julkisesti sanomaan, että ei näin ?
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Jospa sittenkin ruvetaan ihan julkisesti sanomaan, että ei näin ?

Tuskin, koska siinä vaiheessa jälleen maailmanparantajat rientävät liikkeelle ja suureen ääneen huutavat kuinka meidän on kannettava vastuumme ja autettava hätääkärsiviä, ja vieläpä painottaen toteavat, että kuinka vähän me olemme tehneet ja kuinka häpeäksi se suomalaisille on.

Avataamme siis ovet ja antakaamme heidän viedä tuhkatkin pesästä!

vlad.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Lähinnä itse toivoisin julkisuudessa käytävältä maahanmuuttokeskustelulta (onko sitä?) sitä, että asioista puhuttaisiin oikeilla nimillä. Tällä hetkellä keskustelu on lähinnä hyssyttelyä ja jokainen eri mieltä päättäjien kanssa oleva leimataan heti rasistiksi. En jotekin voi käsittää, että kaikki valtamediat käytännössä ummistavat silmänsä nykyisen maahanmuuttopolitiikan virheille, Hesari etunenässä.

Olen miettinyt sitä uskaltaako mikään suuri puolue ottaa ensi vaaleihin teemaksi kriittisen suhtautumisen nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan. Enkä nyt tarkoita mitään perussuomalais-linjaa, vaan ihan asiallinen ja kriittinen keskustelua siitä, että minkälainen maahanmuuttopolitiikka olisi paras tälle maalle. Uskoisin nimittäin, että aika paljon löytyy Suomesta sellaisia äänestäjiä, jotka tämä puolue voisi saada taakseen. Riskinä on nimittäin se, että mikäli jokin ''oikea'' puolue ei avaa kriittistä maahanmuuttokeskutelua voi perussuomalaisten kaltainen populistipuolue kasvattaa kannatustaan vaikka kuinka paljon. Ei siinä muuta, mutta en välttämättä haluaisi nähdä perussuomalaisia johtamassa tätä maata kun niiden ainoa politiikka on olla kaikkea vastaan.

Mikä sitten olisi järkevää maahanmuuttopolitiikkaa? Sanon aluksi ihan suoraan että en kannata mitään rajat kiinni-politiikkaa, mutta vähän kannattaisi ajatella mistä niitä maahanmuuttajia kannattaa ottaa. Mitä järkeä on ottaa tänne maahanmuuttajia sellaisista maista joiden kansalaisilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä menestyä täällä. Tarkoitan lähinnä sitä, että esimerkiksi Somaliasta, Afganistanista ja Irakista tulevien pakolaisten koulusivistys lienee pääosin samalla tasolla, kuin ala-astetta käyvällä suomalaislapsella. Menee vuosia ja taas vuosia ennekuin nämä henkilöt pääsevät työelämään edes jollain tapaa kiinni (suojatyöpaikkoja ei lasketa) sillä oletuksilla, että näillä henkilöillä on ylipäätään halua tehdä työtä (en ota kantaa siihen kuinka monen maahanmuuttajan kohdalla näin on).

Toinen asia mihin maahanmuuttopolitiikassa olisi järkevä puuttua on tuet. Se vasta rasistista onkin, että maahanmuuttaja voi saada paljonkin enemmän tukia kuin samassa asemassa (esim. työtön) oleva suomalainen. Ymmärrän kyllä sen, että maahanmuuttajan on jotenkin päästävä alkuun uudessa kotimaassaan, mutta rajansa kaikella. Tukia olisi myös pyrittävä antamaan enemmän hyödykkeinä kuin pelkästään rahana.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Lähinnä itse toivoisin julkisuudessa käytävältä maahanmuuttokeskustelulta (onko sitä?) sitä, että asioista puhuttaisiin oikeilla nimillä. Tällä hetkellä keskustelu on lähinnä hyssyttelyä ja jokainen eri mieltä päättäjien kanssa oleva leimataan heti rasistiksi. En jotekin voi käsittää, että kaikki valtamediat käytännössä ummistavat silmänsä nykyisen maahanmuuttopolitiikan virheille, Hesari etunenässä.

Suomalaisten poliitiikojen suurin salaisuus on se että valtiojohdon pitää edistää Euroopan Unionissa määrättyä maahanmuuttopolitiikkaa, vaikka kansalaisten valtaenemmistö ei sitä hyväksy. Kun politiikkaa tehdään vastoin kansalaisten tahtoa seuraa vastalauseita. Poliitikot sanovat niitä sitten rasismiksi koittaakseen mustamaalata kritiikin. Osa maagisesti ajattelevista kansalaisista menee sitten mukaan tähän syrjinnän kamaluutta retorisoivaan " hyödyllisten idioottien" kuoroon, vaikka maailmasta ei löydy yhtään valtiota jossa ulkomaalaisia kohdeltaisiin paremmmin kuin Suomessa.

Ministerit ovat kahden tulen välissä. He ovat sitoutuneet maahanmuuton edistämiseen EU:n ministerineuvoston kokouksissa eivätkä kehtaa sanoa kollegoilleen, että Suomen kansan enemmistö ajatteleekin asioista toisin. Toisaalta he eivät kehtaa kertoa suomalaisille ihmisille, että Euroopan unionin jäsenenä Suomi on sitoutunut vastaanottamaan enemmän turvapaikanhakijoita kuin mihin maallamme on tarvetta ja varaa.

Olen miettinyt sitä uskaltaako mikään suuri puolue ottaa ensi vaaleihin teemaksi kriittisen suhtautumisen nykyiseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Kaikissa puolueissa tiedetään ettei maahanmuuttajien tulva ole Suomelle hyväksi. Mutta sitä ei tahdota tunnustaa, koska pelätään, ettei Suomi voi mitään EU:n mahdollisille pakotteille ja kansainväliselle väkivallalle, jota muun muassa uskontojen konflikoitumiseen aina liittyy.

Enkä nyt tarkoita mitään perussuomalais-linjaa, vaan ihan asiallinen ja kriittinen keskustelua siitä, että minkälainen maahanmuuttopolitiikka olisi paras tälle maalle.

Kriittistä keskustelua et tule näkemään valtamedioissa. Todellista keskustelua käydään netissä, joka ei taas sovi byrokraatikoille, koska nämä pelkäävät valtansa vähenevän. Tämän johdosta on lähdetty tekemään jo lakiesitystä internet- sensuurin lisäämiseksi.

Mikä sitten olisi järkevää maahanmuuttopolitiikkaa?

Jo sillä saatettaisiin päästä johonkin, jos valta olisi rationaalisesti toimivilla poliitikoilla eikä niillä jotka perustavat ajattelunsa irrationaalisuuteen.

Minusta voisi lopulta olla hyvä jos määrittelisimme maahanmuuttajillemme jonkinlaisen katon jota ei ylitetä. Tähän lukumäärään kuuluisivat kaikki maahanmuuttajat. Parisuhteen kautta tulleet, tärkeisiin työpaikkoihin kutsutut ammatti-ihmiset ja humanitääriset maahanmuuttajat (Suomi siis oikeasti ensimmäinen turvallinen maa).

Sen sijaan EU-salonkien talousteoreetikoiden haihattelut palkkainflaation hillitsemisestä, kulutuskysynnän kasvattamisesta ja lähtömaan taloustilanteen helpottamisesta suurella talouspakolaismäärällä (kaikki nämä ovat epärealistisia kuvitelmia) eivät kuulu tässä tulkinnassa humanitaarisen maahanmuuton piiriin.

Vaikka itse en pidä ollenkaan kiintiöistä, niin parempi kuitenkin pelkkä rahanmeno kuin itseään vahvistava itsetuhokierre. On mahdollista että useimmat EU-maat ja ehkä Suomikin romahtanevat 2010-luvulla erinäisten syiden takia taloudellisesti pohjalukemiin.

Sanon aluksi ihan suoraan että en kannata mitään rajat kiinni-politiikkaa, mutta vähän kannattaisi ajatella mistä niitä maahanmuuttajia kannattaa ottaa. Mitä järkeä on ottaa tänne maahanmuuttajia sellaisista maista joiden kansalaisilla ei ole minkäänlaisia edellytyksiä menestyä täällä.

On ehkä liian vaarallista lähteä erottelemaan (vaikka USA, Kanada, Autralia & kumpp. pisteyttävät) maahanmuuttajia etnisen tai kulttuurisen taustan vuoksi. Maksimimäärän puitteissa voidaan kaikille taata humaani kohtelu, vaikka se joillakin tulijoilla maksaakin huomattavan paljon - edellytyksenä siis että maksimimäärää ei ylitetä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös