Luulisi että noin kypsään ikään ehdittyään jo ymmärtäisi termin "rationaalinen" merkitys... Kysymyksessä ei siis ole omalaatuinen subjektiivinen väite siitä, että vain minun kantani olisi rationaalinen: on täysin mahdollista rationaalisesti olla eri mieltä. Anyway, meidän kohdallamme on olennaista, että ajoitus on myöhempi, aivan demografisen kriisin kynnykselle kohdistuva sekä myöskin se asia, että ryhmät tulevat jäämään pieniksi, joten assimiloitumispaineetkin ovat suuremmat. Tässä tilanteessa on täysin järkevä ajatella, että päästään lievästi positiiviselle puolella vaikka ongelmia paljon olisikin. Joka tapauksessa vaikutus on niin pieni puoleen tai toiseen, että minusta koko kysymys on melko triviaali. Työperäisen maahanmuuton voimakas lisääminen ja erittäin suuret panostukset intergraatio-rakenteisiin ovat ne valtavat haasteet, jotka meillä ovat edessämme. En edes olisi kiinnostunut koko ongelmaryhmä-keskustelusta ellei sillä olisi niin valtava negatiivinen vaikutus työperäisen maahanmuuton edistämiseen Suomessa.
Kun asioita kommentoi jatkoajan keskustelupalstalla, niin on lähinnä säälittävää verhoutua johonkin sivistyssanakikkailuun oman mielipiteen paremmuuden korostamiseksi. Maahanmuuttokriittisyyden leimaaminen pelkästään tunnepohjaiseksi "propellihattujen" populismiksi ja jauhamalla tuota samaa, että asia on nyt ja tulevaisuudessa vain triviaali, kertoo koko olennaisen sunkin asennoitumisesta.
Puhut työperäisen maahanmuuton integraatiorakenteista... Oman työni yhtenä fokuksena on kansainvälisen verkostoitumisen kautta saada luotua edistystä suomalaiseen tutkimukseen ja sitä kautta saada synnytettyä liiketoimintaa kansallisella tasolla oman teknologia-alani ympärille. Maat kuten Sri Lanka, Vietnam, Korea, Kiina, Japani jne jne... Minulle huolta aiheuttaa aivan sama asia kuin sinua, että integraatiorakenteita pitää kehittää ja siksi arvostelen vahvasti nykyista täysin älytöntä ja yhteiskunnalle vahingollista maahanmuuttopolitiikkaa. Tämä sinun kutsumasi "triviaaliongelma" aiheuttaa hyvinkin paljon haittaa tällä hetkellä myös tälle työperäiselle maahanmuuttajalle.
Ei Suomen kiljuvaa, huutavaa ja hirnuvaa työvoimapulaa todellakaan korjata humanitäärisen maahanmuuton avulla tai ylipäätään helpottamalla sellaista maahanmuuttoa, johon ei ole tulijalla selkeätä syytä. Työperäisen ja mahdollisesti myös koulutetun maahanmuuton edistamiseksi pitää tehdä muutoksia esimerkiksi veropolitiikkaan, edistää yritysten kansainvälistä verkostoitumista jne..
Tämän vuoden ennuste turvapaikanhakijoille on jo 12000, joten puhuminen jostain triviaaliongelmasta on silkkaa tietämättömyyttä kentän tilanteesta, sekä niistä muutoksista mitä EU-maat tekevät tällä hetkellä ja siksi ulkomaalaislakia olisi pitäny tiukentaa jo ihan siitä syystä, että sellaisen signaalin antaminen, että tänne vielä pääsee, tulee aiheuttamaan yhteiskunnalle täysin turhaa lisätaakkaa tulevaisuudessa. Siksi tälle hyväsydämmiselle auttamiselle pitäisi saada annettua julkinen hintalappu ja antaa kansan sitten päättää, että kauanko lämpöä siellä sydämmessä löytyy. Toinen asia on myös nämä kulttuurien yhteentörmäykset ja kuinka muodostaa siihen kansan tahdon mukainen lakeihin pohjautuva suhtaumismalli, jota ei johda humanistisen koulutustaustan omaavat, tietyllä tavalla aivopestyt äärisuvaitsevaiset "elitistit"...
Toisen mielipiteen - varsinkin tuollaisen rationalismin ritarin - kuunteleminen ja esittäjän argumentoinnin analysoiminen on mielipiteen muodostamiselle kaikkein tärkein asia. Joten kun sinun oli pakko kommentoida aikaisemmin ja pyydellä lähteitä, niin voisitko raottaa, että mitkä ovat ne sinun toimet, joita pitäisi tehdä. Yleensä nykyistä maahanmuuttoa kritisoivia henkilöitä ruvetaan arvostelemaan kohtalaisen heikoilla argumenteilla ja tietämyksellä, mutta rationalistina sinulla on varmaan pelimerkkejä taskussa laaja-alaisesti ja lukuisia monikulttuurin onnistumisen esimerkkejä maailmalta...