Kommenttini oli aika suurpiirteinen, vaikka näin ei pitänyt olla. Lähinnä tarkoitin ihan käytännön politiikan tasolla. Esim. kun niitä ratkaisevia päätöksiä tehdään. Lähinnä siis yksittäisten kansanedustajien kuin puolueidenkin osalta.
Median osalta taas asian käsittely on mennyt suhteellisen paljon eteenpäin kunnallisvaalien jälkeen. Muutama vuosi takaperin tilanne oli tyystin toinen. Ihan vuosikin sitten.
Perussuomalaisten kannatuksen nousu on se pääsyy, minkä takia eduskunnassakin ollaan tähän asiaan kunnolla jouduttu reagoimaan.
Älä sitten ole suurpiirteinen.
Tämä laki joka nyt on käsittelyssä on ollut käsittelyssä jo viime syksynä. Asiasta puhuttiin jo silloin. Tietysti riippu miten tarkasti asioita seuraa jos on/ei ole asiaa aikaisemmin noteerannut.
Annoin myös sinulle käytännönpolittikan esimerkin, että väittämäsi ei pidä paikkaansa. Eu vaati, että suomi muuttaa asian. Meidän ministeri rupee asiaa käsittelemään. Kaikki sai vaikuttaa asiaan normaalin lakimuutosprosessin mukaisesti . Eli mitä muuta voi vaatia. En tajua? Mitä muuta voisi vaatia?
Median osalta voin sanoa, että Aamulehti oli Thorsin aikaisemman esityksen suurin kriitikko. Muut ovat seuranneet perässä vaikka esim perheiden yhdistämisessä laki kiristyy. Eli kyllä mediakin asiaa seuraa ihan normaalisti.
Perussuomalaiset ja timo soini on noteerattu muitten osalta jo kauan aikaa sitten. Muistan hyvin miten esim Heidi Hautala otti asian esille jo edellisten eduskuntavaalien yhteydessä.
Sitten on tietysti kummallista miten itse annat esimerkkejä miten asiaa on käsitelty medioissa ja poliittisella tasolla mutta siitä huolimatta väität, että asia on tabu. Eli onko asia tabu vai ei?
Tästä olen kyllä eri mieltä. Jos kokonaisuudessaan asiaa katsotaan, niin viimeiset puoli vuotta ovat vasta tätä asiaa muuttanut, kuten aikaisemmin totesin.
Kuten aikasemmin sanoin. Jos olet asiaa seurannut, niin esim tämän lain osalta asiaa on jo käsitelty jo pidemmän aikaa. JA mediat ei kirjoita jos ei ole aihetta kirjoittaa. Sitten kun on ollut kritiikin aika niin asia on kyllä otettu esille.
Haluaisin kyllä nähdä jonkun esimerkin, missä jonkinlaisena argumenttina ollaan otettu sananvapaus? Siis itse asiaan liittyen. Enkä nyt tarkoita mitään Halla-ahon tai muun tahon syytenokittelua. Kyseessä on ihan yleiseurooppalainen asia, jota moni blogi käsittelee hyvin seikkaperäisesti.
Ylipäänsä tästä asiasta ollaan tässä ketjussa jauhettu aikaisemmin hyvin paljon, että en uudestaan jaksa ruveta sitä vyyhtiä aloittamaan. Tämä on kieltämättä huono tapa vastata, pahoitteluni siitä, mutta halutessasi voit katsoa ketjun aikaisempia keskusteluja.
Ei tartte pahoitella. En itsekkään jaksa ruveta johonkin linkki-sulkeisiin. Suokaamme toisimmelle vapautus siitä.
Sen vain sanon, että osut nimenomaan asian ytimeen kun otat esille Halla-ahon. Hän mm. keräsi rahaa maksaakseen jonkun kansanryhmää vastaan kiihotuksesta tuomitun sakot. Oli suuri sanavapaus-keräys. Se, että hän ottaa asian esille, hän aloittaa tämän hyssyyttely-huhun johtaa siihen, että se eksyy muuhun keskusteluun. Tämä väittämä on jo saanut jonkin totuuden-leiman joissain piireissä ja se on antanut hänele lisää tilaa revitellä asiasta. Hän on asettanut itsensä uhrin asemaan.
Voin myöntää, että asia on joskus ollut niin herkkä, että asiasta ei keskusteltu mutta silloin syy oli yhdeksäkymmentäluvun sekoilut jolloin kukaan ei osannut asiaa käsitellä.
Käsittääkseni kansanedustajat toimivat myös lainsäätäjinä. Huolimatta siitä, että muutokset vuosibudejtteihin ovat budjetinkokoluokasta riippumatta lähinnä inkrementaalisia, ei se kuitenkaan tarkoita, että asian pitäisi näin ollen.
En oikein tiedä mitä haet takaa tuollaisiin seikkoihin takertuen, koska kuitenkin varmasti ymmärrät mitä tarkoitan.
Ymmärrän mitä tarkoitat mutta asia ei ole mainitsemistani syistä relevantti. Siihen sekoittui myös minun vastalauseeni tabu/hyssyttely. Lue aikaisempi kommenttini.
Eli kun otetaan demokraattiset perusoikeudet oman argumentin puolelle toimitaan eprehellisesti Vaikeahan on argumentoida ihmisten perusoikeuksia vastaan. Ja kuten mainitsin, vaikka puhutaan sinun, minun, muiden verorahoista, niin sinulla tai minulla ei ole juurikaan mahdollisuuksia vaikuttaa siihen rahankäyttöön.
Ihan aluksi täyty sanoa, että maahanmuuttoviranomainen (en muista tarkalleen, kuka) sanoi muiden pohjoismaiden kiristyneiden kriteerien olevan syy Suomeen kohdistuvaien hakijoiden määrän kasvussa. Toki sinulla voi olla parempaa tietoa kuin viranomaisella tai viranomainen valehtelee, mutta oletusarvoisesti luotan viranomaisen sanaan tässä asiassa.
Muutenkin logiikkasi on hiukan ontuva. Ruotsissa ja Norjassahan hakijoiden määrä on pudonnut muutosten jälkeen. Huolimatta siitä, että absoluuttiselta tasolta ne ovat suuremmat kuin Suomessa. Oletko ottanut huomioon, että Ruotsi ja Suomi ovat hakijoiden preferensseissä korkeammalla kuin Suomi? Kiristyvä linja ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sinne voisi päästä. Kukaan ei kokeile onneansa näissä maissa? Henkilöt, jotka olettavat, että eivät niihin maihinn pääse (intresseistään huolimatta) hakevat Suomeen, koska katsovat Suomen olevan varmempi, joskaan ei parempi vaihtoehto.
Pystytkö sitä paitsi sanomaan, ettei ajan kuluessa tuo trendi vain jatka muuttumistaan nykyiseen suuntaan? Tällä hetkellä mikään ei viittaa siihen, että se ei jatkaisi..
Jos olisit kuunnellut eduskunnan keskustelua olisit kuullut miten tämä ruotsi-norja-argumentti ammuttiin alas. Muistaakseni edes PS ei ottanut asiaa esille koska ovat ymmärtäneet, että siinä ei ole perää. Taisi olla kokoomuksesta missä tämä otettiin esille ja demareitten Laaksonen kertoi mikä on oikeasti niiden numeroitten takana.
Siis:
Ruotsiin tulevista turvapaikanhakijoista ylivoimaiseti surrin osa tulee irakista. Ruotsin lukujen pienentyminen johtuu Irakin parantuneesta tilanteesta. Irakin tilanne on parantunut -> pakolaisten määrä vähentyy.
Eli mahdollisesti, vain mahdollisesti tämä virkamies erehtyi.
Jos tarkoitat trendi on kasvavat turvapaikanhakijamäärät niin kyllä ne varmaan tulee kasvamaan mutta syy ei ole meidän naapurimaissa. Muutenkin nykyinen "kasvutrendi" perustuu 2007-2008 vertailuun. Vertaappa viimeisen viidenvuoden numeroihin niin huomaat, että viime vuosi on vain karvan verran enemmän kun vuosi 2006 ja ei kasvu vuodesta 2005 ole mitenkään räjähtävää. Tämä yksityiskohta jää usein monelta huomioimatta. Nykyiset arviot tulevasta, perustuvat tammikuun numeroihin. Eli katellaan nyt. Kukaan ei edelleenkään oikeasti tiedä kuinka monta turvapaikanhakijoita loppupeleissä tulee olemaan.
Aijaa, kun huomioidaan se seikka, että kasvaneet hakijamäärät koostuvat lähinnä somaleista, irakilaisista ja afganistanilaisista, pistää se hiukan miettimään. Varsinkin kun tuo väki koostuu keskimäärin parikymppisistä miehistä. Onko näissäkin maissa jokin demografinen vääristymä Länsimaiden tapaan, vai sikiääkö esim. somaleita jostain kivien koloista lisää? Kuitenkin kyseiset maat ovat olleet konflikti maita jo useamman vuoden ajan.
???? Nyt saat hieman valaista mitä tarkoitat. Vastasit kahdella eri tavalla samaan asiaan.
Loppukaneetiksi voisin vain sanoa, että siinä missä tyhmyys on turhauttavaa, on älyllinen epärehellisyys surullista.
Tämmöset on tietysti ihan turhia. Sun kirjoituksisa voisi helposti vetää muutamia johtopäätöksiä mistä keksiä muka-hauskoja, nenäkkäitä hahaha-heittoja. Se on minusta hieman lapsellista mutta sehän on vain minun mielipiteeni.