Siis jälleen, olisiko paras katsoa vähän omankin oven edustaa ensin? Sillä eihän tämä ole mitenkään tuntematon juttu Reilussa Suomessakaan?(linkki vie reilusuomi sivulle)
En kiistä sitä etteikö Suomessakin ole ongelmia ja työvoimaa yritetään käyttää hyödyksi ja heidän oikeuksia polkea silloin kuin se suinkin vain on mahdollista, mutta tämä on vähemmistönä Suomessa, se pitää kuitenkin muistaa. On myös syytä huomioida se, että Suomessa kuitenkin pyritään puuttumaan epäkohtiin, toisin kuin suuressa osassa Arabimaailmaa, jossa jo yhteiskuntarakenteiden takia siirtotyöläisten* ongelmiin puuttuminen on sula mahdottomuus. Käytännössä vain yksittäiset ihmiset ja kansalaisjärjestöt pyrkivät vaikuttamaan siirtotyöläisten asemaan kyseisissä maissa ja näidenkin ihmisten ja organisaatioiden työtä pyritään järjestelmällisesti yhteiskunnan toimesta vaikeuttamaan tai tekemään mahdottomaksi. Tämä on kuitenkin syytä huomioida kun vertaillaan näitä maita ja suurta osaa EU-maita keskenään. Täällä on mahdollisuus saada oikeutta ja apua. Täällä työntekijän on mahdollista saada apua liitolta, työsuojeluvaltuutetulta tms. taholta mutta siellä tämä kaikki on silkkaa utopiaa niille yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleville henkilöille. Ja se, että meillä kaikki ei ole täydellisesti ei tarkoita sitä etteikö eri organisaatioiden avulla voida myös vaikuttaa kv. ongelmiin.
Voimme siis katsoa oman oven edustaa mutta samalla voimme auttaa niitä muitakin tahoja, sellaisia jotka apua tarvitsevat. Etenkin kun tämä apu ja tuki kanavoidaan perille eri organisaatioiden ja yksityistahojen kautta ei siitä koidu suuren suurta yhteiskunnallistakaan menoerää.
vlad.
*: Tässä viestissä tarkoitan siirtotyöläisillä kehitysmaista tulleita työläisiä, jotka käytännössä ovat ilman oikeuksia kyseissä maissa.