Sinulla on näköjään taas kerran menossa ajanjakso, jolloin ajatus ei kulje Vlad. Totta kai näitä voi verrata, sillä molemmissa tapauksissahan oikeuslaitos on tuominnut syyttömät ihmiset. Teot, syyt ja tuomiot ovat vain erilaisia. Millä vuosituhannella kuvittelet eläväsi noin tiukkana?
Vuosituhat on 2000 jaa.
Teoreettisesti voidaan toki verrata, sinut tuomitaan syyttömänä maksamaan sakkosi (mistä voimme olla varmoja, että olit syytön - on vain sinun sanasi asiasta) mutta sakot maksettuasi saat jatkaa elämääsi kuin mitään ei olisi tapahtunut. Rangaistuskäytännössä on siis ero, toisaalla oikeuslaitos oppineiden johdolla tuomitsee syyttömät kuolemaan, toisaalla on harvinaista, että syytön tuomitaan sakkoihin ja meillä Pohjoismaissa kun ei ole kuolemantuomiota niin sellaista vaihtoehtoa ei edes ole olemassa. Ts. sinä et menetä henkeäsi väärän tuomion seurauksena, toisaalla henkilö menettää henkensä
oikean tuomion seurauksena vaikka meidän mittapuumme mukaan raiskattu henkilö ei ole syyllinen tekoonsa.
En esittänyt sitä, kuka nostaa esiin tapauksen, tai miten ainutlaatuinen sen on, vaan kysyin sinulta - mitä SINÄ tiedät tästä tapauksesta? Veikkaan tosin, ettet taaskaan yhtään mitään. Ainoastaan sen, mitä Iltasanomat on kopioinut jostain toisesta mediasta ja tuot sitten tänne kaiken totuutena ja jonkun maan oikeusjärjestelmänä. Ei hyvää päivää.
Et ilmeisesti osaa edes lukea. Toin varsin selvästi esille sen, että en luota lähteenä iltapäivälehtiin vaan vertailen uutisia ja etsin mahdollisimman aitoa lähdettä, viimekädessä vaikkapa YK:n alaisten järjestöjen esille tuomaa lähdeaineistoa.
Luitko edes linkin jonka laitoin viestiini vai huuteletko taas ilman sen tarkempaa asiaan perehtymistä, ts. kyseisen linkin taa on kootu YK:n alaisen järjestön iformaatiota kyseisestä tapauksesta. HWR on myös ottanut kantaa tapaukseen ja vaikka toisinaan voimme kritisoida HWR:ää niin on asioita, joissa järjestö toimii kunnioittavalla tavalla ts. pyrkii ajamaan ihmisoikeuksien toteutumista kehitysmaissa.
Useita, tapauksia löytyy Nigeriasta (maan muslimi enemmistöinen alue); Afganistanista - samaten siellä on heitetty happoa useiden nuorten tyttöjen sekä naisten kasvoille, jotka eivät halua elää talebanien ja heimoneuvostojen asettamissa ahtaissa raameissa; Iranissa on teloitettu naisia ja teloitusta odottaa useampi nainen - viittaan tämän iranilaisen ihmisoikeusaktivistin lausuntoon, jonka mukaan maassa odottaa kuolemantuomiota kivittämällä 12 naista (joista yksi on tämä kuuluisa tapaus, jonka kohdalla kivitystuomio peruttiin mutta kuolemantuomio on edelleen voimassa); Pakistan on myös maa jossa naisia on tapettu ja teloitettu; Kurdistanissa on viime vuoden puolella teloitettu kivittämällä nainen, joka oli "syntinen". Lisäksi tulee suuri joukko kunninanmurhia useissa muslimimaissa.
Kuinka useita ja kuinka monen kohdalla ei ole ollut näyttöä?
Luuletko, että voi perehtyä kaikkiin muslimimaissa tapahtuneisiin tuomioihin. Viittaan ylläolevaan, YK:n alaisten järjestöjen lausuntoihin sekä HWR:n lausuntoihin ja kannanottoihin.
Kyseessä on monissa maissa naisten järjestelmällinen sortaminen ja alistaminen, tämä verhotaan Koraanin oppeihin mutta se on tunnustettava, että kaikissa tapauksissa Koraani ei määrittele rangaistusta vaan oppiin sovelletaan paikallisia rangaistuksia joiden taustalla on heimojen ja klaanien ikiaikainen perinne.
Siis häntä ei ole kivitetty.
Tyypillistä sinulle. Puutut tavanomaisesti yksittäistapauksiin ja epäolennaisuuksiin, jättäen kuitenkin mainitsematta sen, että naisen kuolemantuomiota ei ole peruutettu. Kivittämisen tilalle on otettu humaanimpi tapa ts. hirttäminen, mutta tämä tuomio on toistaiseksi jäädytetty, mutta kuinka kauan, se onkin sitten eri asia. Kas Iranissa syyttäjän toimesta naisen puolustusasianajaja perheineen on vangittu.
Ei mitään "so not". Sinä epäilit, että tuomarit olisivat olleet uskonnollisia oppineita mutta nyt kun he ovatkin niin kiemurtelet itsesi irti vyyhdistä toteamalla, että "so not".
Tutustu shariaan niin ehkäpä mielipiteesi "Entä sitten" muuttuu toiseksi. Juridisesti lähtökohdan on oltava se, että oikeuden edessä ollaan tasa-arvoisia mutta monessa kohdin shariassa näin ei olla.
Epäilen, löytyykö sinulta jotain laajempia tietoja tästä. Voit kirjoittaa tapauksesta, tai toisesta, mutta et tiedä edes niiden yksityiskohtia. Siksi esittämälläsi ei ole painoa.
Yleensäkin, mistä nämä tiedot lähtevät? Tiedoittavatko nämä oppineet Reuterille? Vai lähteekö info esim. tuomitun naisen omaisilta?
Eipä ole sinunkaan sanoillasi painoarvoa senkään vertaa, koska et ilmeisesti jaksa edes perehtyä linkkiin, jonka laitoin aiempaan viestiini.
Jollet ole tietoinen niin Somaliassa, maan kaaottisuudesta huolimatta, toimii YK:n joukkoja ja avustajia ja he pyrkivät kaiken muun toiminnan oheen keräämään niin paljon tietoa ihmisoikeusrikkomuksista kuin mahdollista ja tietoa kertyy hyvin runsaasti. Mutta ilmeisesti sinä epäilet näiden ihmisten välittämää informaatiota koska he eivät välttämättä ole läsnä jokaisessa teloituksessa, käden katkaisussa, joukkosurmassa tms.
Vielä kerran somalitytön tapauksesta:
http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=28809 (lähde YK:n alainen järjestö).
Epäiletkö Ruandan kansanmurhaa koska et ole itse ollut paikalla? Vain lukenut lehdistä ja nähnyt uutisia televisiosta. Hei, sehän voi olla suurta näytelmää!
Kestää. Meidänkin oikeusjärjestelmämme tuntee paljon tapauksia, jossa syytön on saanut tuomion. Henkilökohtaisesti en jaksa uskoa, etteikö näin tulisi tapahtumaan myös tulevaisuudessa.
Ei se kestä Suomessakaan jos rangaistusasteikon koventuessa entistä useampi syytön tuomitaan vankeuteen hatarien näyttöjen perusteella tai jopa täysin syyttömänä. Vielä vähemmin oikeusjärjestelmämme kestäisi sellaista muutosta, jossa syytön todettaisi oikeudessa käytännössä aina syytetyksi eli esim. jokainen raiskattu nainen on syyllinen siihen, että hänet on raiskattu. Oikeusjärjestelmä ei kestä tällaista muutosta loputtomiin, eikä myöskään demokraattinen yhteiskuntamme. Sen se sietää, että virheellisiä sakkoja kirjoitetaan mutta mitä vakavammista rikoksista on kyse, sitä vähemmin oikeuslaitos kestää sitä, että syytön tuomitaan syyllisenä.
Eikö meilläkin saa tappaa jonkun humalassa ajaen ja siitä selviää pienemmällä tuomiolla, kuin jos lykkää puukon kylkiluiden väliin? Tuomioista ja niiden erosta muihin tuomioihin voidaan aina keskustella, niin siellä kuin täälläkin. Ja kuten tunnettua, nainen ei ole samanarvoinen lain edessä kuin mies. Mikäs se olikaan se kunta Sveitsissä, jossa nainen sai äänioikeuden vasta muutama vuosi sitten?
Huom: Ei saa tappaa, se on laissa kiellettyä. Se, että joku ajaa autolla humalassa jonkun yli on eri asia kuin, että saa tappaa. Siinä olen samaa mieltä kanssasi, että tuomioista voi ja tulee keskustella.
Sveitsi on tietyissä tapauksissa omalaatuinen maa omalaatuisine tapoineen mutta ainakin kansalla on kantoneista alkaen mahdollista vaikuttaa asioihin toisella tavalla kuin Suomessa. Onko se hyvä vai huono asia, siitäkin voidaan keskustella. Kaikessa en Sveitsin-mallia lähtisi kopioimaan Suomeen.
Näin myös Italian lahjottu poliisi. Myös Neuvostoliitossa pääsi jatkamaan matkaa joskus aikoinaan, kun vetäisi oikeasta narusta. Ja Thaimaassa saa 25 vuotta pienestä määrästä huumeita matkatavaroiden joukossa. Mikä noiden järjestelmien ja tuomioiden eroissa niin kummastuttaa sinua? Joko muuten Viron kuolemanrangaistus on poistettu?
Teoriassa ei mikään koska niin Italiassa kuin Neuvostoliitossa (tai nykyään Venäjällä) mies ja nainen pystyivät lahjomaan virkamiehen tms. samalla tavalla, ollen siis tasa-arvoinen tässä suhteessa miehen kanssa. Nainen saattoi jopa olla tasa-arvoisempikin, jos oli tarpeeksi härski ja valmis kiipeämään reittämyöten. Samaten Thaimaassa, laki on jotakuinkin tasa-arvoinen. Jos salakuljetat huumeita, on tuomio jotakuinkin sama olitpa mies tai nainen.
Virossa ei ole enää kuolemantuomiota. Sen poistaminen oli ehto EU-jäsenyydelle ja niinpä Viron parlamentin äänestyksessä äänin 39-30 kuolemantuomio poistettiin käytöstä.
Mutta Saudi-Arabiassa uskonnollinen poliisi ei kohtele meidän kannalta katsottuna tasa-arvoisesti naisia ja miehiä, vaan käytännössä tilanne voi johtaa ja johtaakin siihen, että nainen voi jopa kuolla, jos hän ei täytä pukeutumisessa uskonnollisen poliisin esittämiä vaatimuksia. Toki tällaiset tapaukset ovat harvinaislaatuisia ja vähentyneet surullisen kuuluisan oppilaitospalon jälkeen, jolloin kymmeniä tyttöjä ja naisia kuoli, koska uskonnollinen poliisi ei päästänyt heitä pois rakennuksesta, koska he eivät olleet asianmukaisesti pukeutuneet. Eikä poliisi päästänyt palomiehiä sammattamaan paloa, koska nämä olisivat nähneet naisia säädyttömästi pukeutuneina.
Totta kai voi vaatia ja pitääkin. Se vain ei nyt ollut se pointtini, vaan se, kun asia ei näin ole tänään, vuonna 2010. Ei siellä, eikä täällä.
Sinä olet sotkeutunut omaan pointtiisi jo aikapäiviä sitten. Siitä lähtien kun ryhdyit vänkäämään raiskauksen uhrin saamasta tuomiosta. Jos olisit tuolloin rehellisesti todennut, että tuomio ei ole tasa-arvoinen tai oikeudenmukainen, oikeudenmukainen on sanana parempi tässä tapauksessa, niin koko sopalta olisi välytty ja olisin voinut käyttää aikani paremminkin. Kuten vaikkapa lukemalla jotain sivistävää kirjaa, suosittelen samaa harrastusta sinullekin nauravien neekerinaisten tiirailemisen sijaan.
vlad.
P.S. Humaani tapa katkaista käsi varkaalta ja vieläpä mitä moderneimmassa sairaalassa:
http://www.apostatesofislam.com/media/handcutting.htm