Ei ollut osoitettu minulle, mutta tässä oli pari aika mielenkiintoista pointtia.
Auttamalla suomalaisia vähäosaisia edesautat sitä, että myös sinua autetaan jos sinä päädyt sellaiseksi.
Eikö se ole usein niin, että suomalaisten vähäosaisten auttaminen on asia, jota saa tehdä siihen asti, kun he kuolevat? Lienet tarkoittanut kollektiivista vähäosaisten auttamista, sillä harvoinhan Suomen vähäosaiset tekevät paluun veronmaksajiksi ja auttavat sitten puolestaan sinua.
Toisin on taas maahanmuuttajien kanssa. Periaatteessa heidät voisi panna tuottamaan vaikka heti, samaan aikaan kun auttaa heitä alkuun. Maahanmuuttajaan sijoittaminen voi siis olla paljon kannattavampaa, kuin suomalaiseen vähäosaiseen ja hän voi sitten puolestaan auttaa suomalaista vähäosaista...
Maahanmuuttajaa ei myöskään tarvitse kouluttaa ensin 20 vuotta, kuten suomalaista, joten se vuoden, parin sijoitus maahanmuuttajaan on todella kannattavaa, edellyttäen tietenkin, että hän tosiaankin pääsee töihin.
Nyt järjestyksen ihminen sanoo tietenkin, että joo joo, katso noita asematunnelissa norkoilevia, suomalaisten vähäosaisten auttajia. Kyllä, mutta tämä pitää tietenkin nähdä kokonaisuutena ja ottaa huomioon, että suuri osa maahanmuuttajista todellakin tekee töitä ja tuottaa ja vielä suurta osaa näistä toimettomista me tosiaankin voisimme käyttää hyödyksemme tavalla, joka tyydyttäisi kaikkia.
Voit toki tehdä valinnan ja irtaantua näistä turvaverkoista ja muuttaa vaikkapa Mogadishuun, tällöin voit aivan rauhassa olla tukematta suomalaisia vähäosaisia.
On helpompikin tie. Voi muuttaa Ruotsiin ja tehdä vain sen verran töitä, että pääsee maahan kirjoille. Sen jälkeen on loppuelämä taattu. Moni suomalainen täällä on todennut, että onnistuu ja näen usein täällä toreilla näitä vanhoja hitsareita ja hiekkapuhaltajia, jotka ovat odottaneet sitä puhelua Norjasta jo kymmeniä vuosia...
Yhtäkaikki, mielestäni yhteiskunnan tärkein tehtävä on suojata oma toimintakyky ja selviytyminen,
Ja näinhän yhteiskunta tekeekin. Tätä työtä tehdään monella eri tasolla. Ja rahaa riittää jopa jäähalleihin, lasitaloihin, moottoriteihin ym ym. Siis rahaa jää ylikin. Joten resursseista tämä ei ole missään nimessä kiinni.
Pakolaisiin ja turvapaikanhakijoihin sijoitetaan Suomessa niin vähän, että vaikka koko hommalle pantaisiin piste, niin me emme näkisi tätä parempana hyvinvointina, varsinkaan pidemmällä tähtäimellä, sillä täytyy ottaa myös huomioon se, että myös he katoasivat, jotka tosiaankin tuottaisivat ja auttaisivat Suomea veronmaksajina.
yhteiskunnan asukkaat voivat sitten henkilökohtaisesti auttaa muittenkin yhteiskuntien jäseniä haluamillaan tavoilla.
Myös tämä toimii. Moni tukeekin hyväntekeväisyysjärjestöjä ja jotkut tekevät töitä niiden eteen jopa ilmaiseksi. Tällaiset ihmiset ovat yhtä tärkeitä sellaiselle toiminnalle, kuin iltaisin lasten jalkapallojoukkueiden eteen ilmaiseksi raatavat vanhemmat.
Kun resurssit ovat kuitenkin rajalliset, niin yhteiskunnalla itsellään ei loputtomiin ole kykyä auttaa muita ilman että ydintoiminnot alkavat kärsiä.
Suomen osuus pakolaisista lienee siinä prosentin luokkaa Euroopassa. Joten Suomen kohdalla ei taida kannattaa olla huolissaan resurssien loppumisesta:-)) Ruotsissa Södertäljekin taitaa ottaa vastaan enemmän pakolaisia, kuin koko Suomi. Siitä huolimatta näyttää siltä, että Ruotsi oli se maa, joka selvisi parhaiten finanssikriisistä.
Ja nykyisen historian valossa kehitysmaat eivät ole tuottaneet mitään sellaista ihmiskunnalle minkä takia niitten auttaminen olisi perusteltua
Kysymys on avusta pitkällä tähtäimellä. Onhan esim. Afrikassa paljon toimintaa, joka on saatu käyntiin varsinkin ulkomaalaisen avun voimin. Esim. Nigeriaa autettiin joskus, monella eri tavalla ja maa pääsi vauhtiin, mm. öljyn tuotannossa.
paljon suurempia ongelmia kuin se että pari nälkiintynyttä lasta kuolee malariaan AIDS-hoidon aikana Afrikassa.
Pari...
Itse nukkuisin yöni aivan hyvin vaikkei Suomeen otettaisi yhtään apua tarvitsevaa turvapaikanhakijaa tai jos kehitysmaita ei autettaisi yhtään,
Samat sanat, mutta jotenkin minusta tuntuu, että mitä enemmän me autamme, sitä huonommin sinä nukut - vai olenko väärässä?
Kenties joskus pidemmällä aikavälillä ihmiskunta käsitteenä ylittää nykyiset tiukemmat "heimorajat" mutta sitä odotellessa...
Tämä on vasta alkua varjo. Tähän mennessähän me olemme puhuneet nälänhädästä ja sodista. Seuraava ongelma on ilmastonmuutos. Afrikkahan esim. tulee kärsimään ilmastonmuutoksista tulevaisuudessa eniten. Joissakin kylissä esim. vesi loppuu täysin ja sen mukana ihmiset alkavat tietenkin liikkua.
Kävimme taas viime kesänä Afrikassa ja vietimme kaksi kuukautta samassa paikassa, kuin viimeksi 2005. Suoraan pihan toisella puolella on vuono, jossa on ollut joskus paljon vettä ja vesiputous. 2005 sen vesiputouksen alla pystyi vielä peseytymään. Nyt se oli suurimman osan ajasta täysin kuiva, parina päivänä siitä tuli vettä kuin pikkupoika olisi kussut. Meilläkin sai vääntää vesihanaa turhaan pari-kolme kertaa viikossa ja kävimme aina öisin suihkussa, kun silloin tuli yleensä - melkein - aina vettä.
Voimme panna vastaan varmasti kauan, mutta emme kestä painetta loputtomiin. Ihmisten kaipuu parempiin oloihin ei tule vähenemään tulevaisuudessa.