Fundamentalistinen käsitys Koraaniin on monella tapaa länsimaisen yhteiskunnan kannalta kohtalokas. Toivon, että tuon ymmärrät ja ylempänä oleva heittosi oli vain vitsi.
On varmasti, mikäli nämä fundamentalistit jihadia seuraavat. Käsittääkseni se on erittäin pieni osa muslimeista, jotka edes jollain tasolla jihadia tunnustavat. Olen koittanut nyt sinulta kysyä jo monta kertaa, että mikä on arviosi esimerkiksi Suomessa elävien muslimien määrästä, jotka ovat vaaraksi / tai arvoineen sopimattomia tähän yhteiskuntaan?
No miten sitten määritellään todellinen tieto. Ja olen puhunut koko aika muslimeista, tiedät sen kyllä varsin hyvin. En maahanmuuttajista yleensä.
Onko sinulla sitten jotain tietoa muslimien työllisyystilanteesta Iso-Britanniassa? Eivätkö heitäkin työskentele siellä lääkäreinä yms?
En osaa puhua mistään "tasoista", mutta Koraanissa on hyvin paljon seikkoja, tullut tässäkin threadissa jo esille, jotka vaikeuttavat integroitumista.
Tarkoitatko nyt, että islaminuskoisesta (valtauskontona) maasta tuleva henkilö sopeutuu sitä nopeammin suomalaiseen yhteiskuntaan mitä vähemmän hän on koraania lukenut?
Tuli mieleen, että meillä on tässä varmasti tietynlainen käsitysero. Nimittäin koskien "onnistunutta" integrointia. Periaatteessa kysehän on siitä minkälainen suhde "onnistujien" ja "epäonnistujien" välillä koetaan onnistuneeksi integroinnikski. Toisin sanoen omat kriteerini sen suhteen on tiukemmat kuin sinun. Mielestäni muutama onnistuja ei kompensoi mitenkään useaa epäonnistujaa
Niin, näin varmasti on. Integroituminen on aina yksilöllinen kokemus ja paljon riippuvainen niin lähtökohdista kuin vallitsevista olosuhteista. Jollekin toiselle integroituminen (esim. usein pakolaisille) on todella pitkä prosessi, jossa lähdetään liikkeelle ihan tarvehierarkian alimmista askeleista. Käytännössä siis ruokaa, katto pään päälle ja lääkitystä/terapiaa mahdollisiin sairauksiin. Napsahtamispisteessä olevan henkilön jaloilleen nostaminen on jo osa onnistunutta integraatiota. Tai ainakin hyvä alku sille. Sitten tullaankin vaiheeseen, jossa vallitsevat olosuhteet merkitsevät paljon. Tarkoittaen sitä, että ainoastaan suurissa kaupungeissa Suomessa on riittävästi erilaisia koulutuksia ja kielenopetusta. Valitettavasti näihinkään ei ole riittävästi resursseja, jotta opetus oli tehokasta. Työllistyminen ilman koulutusta ja kielitaitoa on , kuten jokainen arvaa, helvetin vaikeaa.
Sitten tulee joukossa näitä, joilla ei ole halua/kykyä/voimia yrittää riittävästi pärjäkseen osana suomalaista yhteiskuntaa. Valitettavasti em. kaltaiset henkilöt eivät maahan tullessaan kerro, että "aion raiskata naisianne ja käyttää systeemiänne hyväksi". Elintasopakolaiset taas jäävät nykyisessä systeemissä kuitenkin aiempaa paremmin haaviin, koska takana on usein pitkä historia Euroopan eri maissa ja sormenjäljet on jätetty maailmalle.
Voiko sitten sanoa, ettei integroituminen ole onnistunut jos pakolaisella ei ole riittävän nopeasti työpaikkaa? Ei mielestäni, mutta toki joku raja näissäkin on. Jos työkykyinen mies ei edes yritä päästä mukaan työelämään, niin eipä siitäkään systeemiä voi syyttää. Ainakaan jos haluamme ylläpitää yhdenvertaisuuslakia .Kuten sanottua, niin maahanmuuttajien työllisyystilanne on paranemaan päin ja asenneilmasto on koko ajan muuttumassa siihen suuntaan, että työnantajat uskaltavat sen pikitumman kaverinkin palkata. Tämähän on ihan jokaisen etu.
Integroitumisen onnistumisen mittari on siis eri ihmisille erilainen. Yhteiskunnan kannalta katsottuna onnistunut integraatio on varmastikin työtätekevä, lainkuuliainen ihminen, joka myös tuottaa jotain yhteiskunnalle. Valitettavasti kaikille ei ole töitä ja kotouttamisohjelmat eivät ole mielestäni riittävän tehokkaita saadakseen maahanmuuttajia tehokkaamin ja nopeammin osaksi työelämää. Muistutetaan vielä, että on toki niitäkin joilla ei halua ole.
Väitänkin, että suurimmalla osalla tapauksista integroituminen on nimenomaan onnistunut, jos ajatellaan asiaa laajemmalta näkökulmalta. Suurin osahan edelleen ei tee rikoksia (rikollisuudesta kun paljon ollaan puhuttu). Työllistymisen kannalta varmaan jokainen ymmärrämme, että aina ei ole kyse siitä etteikö työtä haluttaisi tehdä, vaan sitä ei ole tarjolla tai kielitaito/koulutus ei vielä riitä.
Mitä maahanmuuttajien lukumäärään tulee, niin kyllä suomalainen yhteiskunta tästä määrästä selviää ilman samankaltaisia lieveilmiöitä mitä muualla on nähty . Pitää muistaa, että Suomessa on maahanmuuttajia moninkerroin vähemmän kuin mitä muissa hyvinvointivaltioissa ja työttömyydestä yms sosiaalisista ongelmista tällä määrällä pystytään vielä selviytymään.