No tällä hetkellä tilanne on se, että ulkomaalaiset vangit (375) on ripoteltu rangaistuslaitoksiin ympäri Suomea, joten nykytilanteessa välittömistä karkoituksista ei välttämättä koituisi suuria taloudellisia säästöjä, johtuen juuri noista vankiloiden "kiinteistä kuluista".
Asiaa voidaan ajatella suurempanakin kokonaisuutena. Jos Suomessa olisi tuo 375 vankia vähemmän, olisiko vankien siirteleminen ja kenties jonkun vankilan sulkeminen tällöin mahdollista? Sitä tuskin kiistää kukaan, että jo yhden vankilan sulkemisella voitaisiin saavuttaa huomattavia säästöjä.
Huomattavia joo, mutta kuinka huomattavia kokonaiskuvassa? Lisätään vielä bisnespointti mukaan, niin eikös tälläinen työllistävä vaikutus ole kuitenkin meille kaikessa se A ja O. (Olin tahallisen sarkastinen, ei sarvia ja hampaita tuosta)
Kiinteät kulut siis olivat se pointti. Alkuperäinen viesti jota lainasin käsitteli juuri tuota asiaa, ja sen suhdetta. Siksi on mielestäni lapsellista provosoitua kyseisestä viestistä. Kanssakirjoittelijan ihan loogista ajatusmallia siis vain puolsin.
Mikähän on syynä siihen, että karkoituspäätöksen saanut vanki istuu tuomionsa Suomessa, jonka jälkeen karkoitus pannaan täytäntöön? Omasta mielestäni maasta karkoitus riittäisi rangaistukseksi vallan hyvin.
Eikös se aina mene noin? Rikokset oikeastaan kärsitään maassa jossa ne on suoritettu. Välillä tulee poliittisia selkkauksia tuomioiden suhteen, ainakin esim. sotarikosten kohdalla jne.
Tuskin tuo noin toimii aina, mutta pääpiirteittäin kyseisellä tavalla. Vai saisiko Suomi esim. takaisin kansalaisensa joka USA.ssa saa kolmannesta pahoinpitelystään elinkautisen tuomion? Kysymys ei ollut retorinen.