Ilmoitukset

Nimimerkin Pompino jatkuva aggressiivinen ja henkilökohtaisuuksiin menevä kirjoitustapa on palkittu kuukauden pelikiellolla. Aiempi rikehistoria samasta asiasta pidensi pelikieltoa.

Sulje ilmoitus

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana axe, 28.04.2010 klo 15.20.

 1. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Case Mertaranta on kyllä aika hämmentävä. Muistan vieläkin miten minua vitutti vuonna 2011, kun YLEn lähetykset loppuivat, ja näytti hetken siltä, ettei Mertsi siirry Maikkarille lätkän perässä. Taisin osallistua johonkin FB-ryhmäänkin, jossa vaadittiin Mertarantaa selostamaan kisat myös tulevaisuudessa. Mertaranta oli sinivalkoinen ääni, jota ilman Leijonia ei voinut edes kuvitella.

  Eipähän montaa vuotta tarvinnut siihen, kun koko Mertaranta-brändi onnistuttiin ajamaan romukoppaan. Siinä missä vuoteen 2011 asti oli normaalia, että MM-kisojen aikoihin hihiteltiin kahvipöydissä Mertsin sanomisille, niin enää en muista vuosiin kenenkään hehkuttaneen Mertarantaa. Kai siinä on pääasiallinen syy siinä, ettei 80 % katsojista hanki maksupakettia, eikä kuule Mertsin selostusta. Sitten taas kanavapakettien tilaajista monet ovat HC-lätkäfaneja, jotka suorastaan vihaavat Mertarantaa. Taattua Maikkaria, että piilotetaan Mertaranta suurimmalta fanikunnalta, ja tarjotaan häntä sitten hater-osastolle.

  Saukkosta käy sääliksi. Vuodesta toiseen miehen tehtävä on selostaa paskasti, jotta porukka ostaisi maksupaketin. Ei olisi ainakaan itsestäni Saukkoseksi, pitäisi vuodesta toiseen tehdä julkisesti huono suoritus, jotta vieressä istuva tähti saisi enemmän huomiota.
   
  Schwein, Konson Antti & Individual tykkäävät tästä.
 2. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Lainaus:
  Vieläkö alkulohkon kovissa peleissä (joissa Suomi ei pelaa) on studiota ollut? Eikös silloin alussa 2012 ja 2013 jokaisessa pelissä ollut studio, mutta koska MM-kisoista ei yllättäen tullutkaan niin kovaa rahasampoa mitä MTV luuli, niin niitähän jouduttiin lopettelemaan. Ainakin 2015 jolloin itse sain lahjaksi kuukauden MTV totalin, niin jopa Kanada - Ruotsi alkulohko-ottelu oli jätetty ilman studiota. Sitten Suomen pelien studioissa käytiin vähän aikaa läpi mitä erässä tapahtui, sen jälkeen katseltiin kisojen "Mitä ihmettä?" -kooste ja sen jälkeen kisauutiset, jossa kerrottiin kuinka päiväpelissä Venäjä voitti Slovenian ja loppuaika kisauutisista mainostettiin tennistä, yleisurheilua ja formulaa. Oli hankala ymmärtää miksi tekivät jatkosopimuksen MM-kisojen oikeuksista. Kuitenkin isoa osaa katsojista kiinnostaa vain Suomen pelit, eikä sen takia haluta maksaa muista peleistä. Vielä harvempi haluaa ostaa paketin Mertarannan ja studion ansiosta, vaikka noillakin yritetään pakettia myydä.

  Saukkonen on kyllä vähän säälittävä tapaus. Varmasti itse tajuaa, että hänen surkeudellaan myydään pakettia, mutta ilmeisesti ei ole pientäkään ylpeyttä. Kokonaisuudessaan kyllä aika naurettavaa, että laitetaan kaksi selostajaa selostamaan peliä ihan vain siksi, että maksupaketin ostajat saavat nauttia paremmasta selostajasta, joka tosin hänkään ei pelistä kaikkea ymmärrä. Kuitenkin Mertsi on ihan eri tasolla kuin Saukkonen, joka varmaan välillä tahallaan selostaa pelaajien nimiä väärin.
   
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Ei ole ollut tänä vuonna eikä kyllä muutenkaan moneen vuoteen. Tosiaan kotikisojen aikaan oli joka pelissä studio ja muistaakseni vielä 2014 taisi olla suunnilleen joka päivä edes jonkinlainen studio. Sen jälkeen ei ole ollut kuin Suomen peleissä ja satunnaisissa muissa matseissa, esim. kisojen avauspelissä jos Suomi ei ole ollut siihen aikaan pelaamassa ja sitten näissä isommissa peleissä kuten vaikkapa ylihuomenna USA-Kanada -iltapelissä.
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Eikös avauspäivän Slovakia - USA pelissä ollut myös studio?

  Oliko muuten alkuaikoina tuollaisissa Italia - Itävalta peleissäkin studio? Oon itse tilaillut nyt 3 vuotta perätysten, kun halunnut muidenkin maiden välisiä matseja kahtoa, kivahan se olisi, kun esim. viime viikon Slovakia - Kanada matsis ois studio ollut.
   
 5. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  En tuosta avauspelistä edes muista enää...

  Ja tosiaan kyllä, 2012 ja 2013 kisojen aikaan joka pelissä oli studio. Maikkarilla oli silloin kanava jossa tuli 24/7 kisaohjelmaa, mm. Leijonien aamujäät ja silloin kisauutisia oli tunnin välein aina päivällä.
   
 6. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Näin oli, kauhealla ryminällä maikkari aikanaan kisoja mainosti, ja ohjelmaa tuli legendoista yms jatkuvalla syötöllä.

  Taisi maikkari yliarvioida kansan kiinnostuksen. Kyllä se kuuluisa Pihtiputaan mummo katsoo pelin, muttei varmasti maksa siitä mitään. Tai sitten maikkarilla oltiin niin typeriä, että kuvittelivat voivansa laittaa kaikki pelit maksukortin taakse, ja näin saavat pakkomyytyä pakettia.

  Jos olen oikein ymmärtänyt, niin melkoisen kasan turskaa maikkari on lätkällä tehnyt, ja se on heille aivan oikein. Vittuako kiusaavat ihmisiä Saukkosella.
   
  Loorz15 ja Merovingi tykkäävät tästä.
 7. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Jotenkin Saukkosen äänessä kuuluu edelleen aito innostus suorittamaansa tehtävää kohtaan. Varmaan hän on kartalla siinä, että roolinsa on muutakin kuin selostaa pelejä, mutta en ainakaan ole havaitsevinani mitään kyllästymistä siihen.
   
  Turder tykkää tästä.
 8. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Maikkarillahan oli myös se uusi Hockey Night silloin ja se tuli joka perjantai. Ohjelman teema oli se että joka perjantai mietittiin millainen joukkue kasattaisiin jos MM-kisat alkaisi nyt. Ihan hauska idea, mutta siinä ei ollut paskaakaan realismia mukana. Teemu Selännettä sun muita työnnettiin kokoonpanoon vaikka kaikille oli täysin selvää että Selänne ei tule enää MM-kisoja pelaamaan.

  En muista kuopattiinko tuo ohjelma heti 2012 MM-kisojen jälkeen vai vieläkö se nähtiin ennen vuoden 2013 kisoja. Anyway olisi ollut hauskaa jos vuoden 2012 MM-kisojen jälkeen olisivat ihan pokkana seuraavana perjantaina menneet studioon ja alkaneet pohjustamaan millaisen joukkueen Suomi kasaa kotikisoihin 2013 jos kisat alkaisi nyt.

  Kenetkähän Maikkari olisi muuten pääselostajaksi nostanut jos Mertaranta ei olisi sinne mennyt? Veikkaan että Saukkoseen ei olisi arpa osunut silloinkaan, vaan Juha Taivaisella olisi menty. Perusteluna se että Taivainen oli kuitenkin Maikkarin pääselostaja silloin kun siellä näytettiin Euro Hockey Touria (ennen Mertsiä siis) ja taisi tuo paljon selostaa myös U20-kisoissa Suomen pelejä. Saukkonen oli sitten vähemmän äänessä.
   
 9. Merovingi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Blue Jackets
  Lainaus:
  Tämäpä se. Taivainen oli jo 2012 Mertarantaa parempi ja toivoi vain Taivaisen selostusta kisoihin, minkä takia hänet toki syrjäytettiin.

  Nyt Maikkari vetää jo niin haistapaska-linjalla ettei Katsomosta näe pelejä ilmaiseksi, joten olen käyttänyt sitten IIHF:n streamia. Kanadalaisia THN:n (vai oliko se TSN) selostajia kuuntelee mieluusti - eritoten jos vertaa Mertarantaan, jolla on jatkuva paniikki ja vaaralliset paikat päällä.
   
 10. Atthe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoon Blues, Detroit Lions, HJK
  Lainaus:
  Nuo kanadalaisselostajat ovat varsin hyviä ja puolueettomia. Ei ollenkaan harmita että ulkomailta "joutuu" katsomaan kisoja heidän selostuksellaan. Jos kestää sen että suomalaiset sukunimet menevät amerikkalaisittain lausuen niin ei ollenkaan huonompi vaihtoehto, ja VPN taitaa olla halvempi ja monikäyttöisempi palvelu kuin Cmore. Erätaukojen studioita on hieman ikävä, mutta niissäkin ehkä enemmän sitä Ylen kulta-aikaa kuin maikkarin "mitä ihmettä?" -kokoelmia.
   
 11. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Onko jollain käryä mihin asti Maikkarin diili on? Josko ois paluu Ylelle vielä mahdollista, vaan epäilen Eurosport/Vitonen/Kutonen komboa. Ei oikein pääse kisafiiliksiin näillä silloin sun tällöin peleillä
   
 12. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  2023 kisoihin asti on tällä hetkellä sopimus.
   
 13. Zoidberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi 2019
  Lainaus:
  Pelkkää promoahan tuo oli mainostaa esimerkiksi sitä Selännettä. Jatkoaikalaisille oli varmaan ihan päivänselvää ettei Selännettä nähdä, mutta kun kaikki suomalaiset eivät seuraa jääkiekkoa yhtä paljon kuin perusjatkoaikalainen, niin näille vähemmän kiekkoa seuraaville haluttiin antaa kuva että Selänne saattaisi olla mukana kisoissa. Samoten aivan varmasti Tero Lehterä tiesi ettei Hurricanesista tule vahvistuksia, mutta silti muistaakseni huhtikuun lopussa ihan vain promo-mielessä sanoi jotenkin "Pohjois-Amerikasta on tulossa suurta herkkua Carolinasta". Halutaan siis luoda jääkiekkoa vähemmän seuraaville sellainen kuva, että Suomella on todella kova joukkue kasassa. Harvoinhan nuo Maikkarin asiantuntijat haukkuvat Suomea, sillä se vähentää kiinnostusta.
   
 14. Loorz15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers | Teuvo Teräväinen
  Lainaus:
  Ei helvetti. Kamalaa, kerrassaan kamalaa.
   
 15. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Lainaus:
  Toivottavasti Yle alkaa virittelemään mottipäistä tarjousta sveitsiläiselle hammaslääkärille. Sopisi siinä mielessä kuvioon että Yle menettää kevään 2021 jälkeen hiihtolajien TV-oikeudet, joten koko kansalle pitää jotain huvia kuitenkin tarjota niin siinä mielessä tuohon yhtälöön sopisi MM-kiekon palaaminen Yleisradiolle.
   
 16. Kellukkeet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hpk
  Kaikkien teidän Mertsifanien iloksi Mertaranta selostaa maikkarilla Ruotsia vastaan pelattavan pelin.

  For the record: Itse en jaksaisi enää tuota kuunnella.
   
 17. PeZu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Niin hyvin menee/meni maikkarilla että kaksi vuotta sitten tehtiin jatkoa nykyiseen sopimukseen ja nyt sopimus on aina vuoteen 2023 asti.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Ilmeisesti monille se suurin ongelma tähän nykysysteemiin liittyen on maksullisuus. Vähän siltä haiskahtaa, että tuote on niin kannattava, ettei se taida maksumuurien takaa lähteä pois ihan hetkeen. On jopa mahdollista, ettei edes nykyään nähtäviä ilmaispeleja jossain kohtaa enää ole, vaan kaikesta pitää maksaa.

  Minulle tämä sopii, sillä olen jo varsin tottunut maksamaan haluamastani sisällöstä. Oli se sitten urheilua, leffoja tai sarjoja, niin aikalailla kaikesta tulee nykypäivänä maksettua. Eipähän tarvitse katsella mainoksia ja haluamaansa sisältöä voi katsoa milloin huvittaa.

  C Moresta tulee maksettua jo Formuloiden takia, joten MM-kisat tulevat siinä kyljessä mukana. Hinta on kyllä aika kova, joten siinä mielessä en ole täysin tyytyväinen nykytilanteeseen.

  Pääasiassa kuitenkin MM-kisojen tuotanto on kokonaisuudessaan hyvällä tasolla, eikä sen suhteen ole juurikaan valittamisen aihetta.
   
 19. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos vaihtoehto on Saukkonen, niin Mertsi on valovuosia parempi.
   
 20. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Meillä on/oli tilattuna liiga ja ruutu+ viime kaudeksi ja mömmöm-kisatkin oisin ollut valmis maksamaan. MUTTA. Tuommonen vitun ränkkääminen tilaa/peru/maksa/rekisteröidy ja unoha perua maksa lisää. Ei kits katotaan vaan Suomen pelit
   
 21. Koge Jäsen

  Lainaus:
  Tämä toki ei ole Maikkarin tai seuraavan oikeudenomistajan käsissä, vaan kansallisesti merkittäviä urheilutapahtumia koskevaa asetusta tulisi muuttaa. Vaikea nähdä, että jääkiekon MM-kisat tippuisi listalta pois. Toki EU-tasolla jossain vaiheessa asiaa koskeva direktiivi voidaan nähdä turhaksi tai kilpailua rajoittavaksi. Maikkari luultavasti lyhytnäköisesti siirtäisi Suomenkin ottelut maksumuurin taakse, jos voisi.
   
 22. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Mäkihypyllehän noin kävi ja lopulta laji "kuoli" Loppuu mielenkiinto ja rahoitus.
   
  Merovingi, Jeesus, Schwein ja yksi muu tykkäävät tästä.
 23. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä ei C Moren kohdalla ole kovinkaan hankalaa. Jos se on aiemmin ollut tilattuna, niin kirjautuu sisään ja klikkaa pari kertaa, niin tilaus astuu taas voimaan. Jos haluaa välttää sen että unohtaa perua, niin tilauksen voi peruuttaa samantien, jolloin se katkeaa kun tuo yksi maksettu kuukausi päättyy.
   
 24. Van Cleef Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
  Etenkin ne kaksi ensimmäistä vuotta MTV panosti kisa lähtetyksiin (Suomi-Ruotsi kisat). Oli studio hallilla, taisi olla lähes kaikista peleistä studiot, oli Risto Dufvan analyysit, oli erilaisia oheisohjelmia jne.

  Nyt on muutama vuosi menty ihan ns. samoilla silmillä. Mitään uutta sisältöä ei ole luotu. Ne samat ohjelmat pyörii edelleen, studiot on Pasilassa, studioita ei tehdä kuin pääasiassa Suomen peleistä alkusarjasta (Suomen + 2 muuta peliä tais olla nyt alkusarjassa studiolla)...

  Toivoisin, että kisat palaisi takaisin Ylelle. Väitän, että, jos kisat olisi nyt Ylellä, studio olisi Slovakiassa hallilla, studioita tehtäisiin lähes kaikista otteluista esim. alkusarjassa jne. Kommentaattorina olisi varmaan Hannu-setä (Jortikka), joka olisi ihan jees. Ainoa miinus olisi, että Tapio Suominen ei olisi enää studioisäntänä.

  Maikkarilla vaan taitaa olla kisat kevääseen 2023 asti...
  Ja Saukkonen selostaa.
  Mark my word.
   
 25. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Mysteerimaalivahti on minulle kaikkein suurin mysteeri. Mikä siinä on ideana. Jos Tommi Evilällä on jotain annettavaa kiekkostudioon, niin miksi hänelle pitää pukea maalivahdin kamat. Eikö se voisi olla aina Tami.