MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

  • 821 067
  • 2 480

axe

Jäsen
Saadaan pikkuhiljaa ajettua vielä MM-kisatkin pois televisiosta (normikanavilta) ja sen jälkeen voidaankin jatkaa 24 joukkueen Mestiksellä.

Joojoo, on niitä kaikenmaailman lakeja pakottamassa ilmaislähetyksiä kaikelle kansalle näissä merkkitapauksissa, mutta eiköhän Maikkari keksi keinot olla näyttämättä. Sitten ne siirretään Maxille, jossa tosin ei pystytä näyttämään sielläkään suorina, kun formuloissa on ensimmäisten harjoitusten lämmittelyjen esikarsinnat menossa ja pitää olla kahden tunnin studioennakointi siitä.

http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/04/1110622
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
http://www.mtv3.fi/urheilu/jaakiekko/uutiset.shtml/arkistot/jaakiekko/2010/04/1110622 Voihan V***u! En yhtään paremmin osaa asiaa sanoa. Nykytrendien mukaisesti maikkarin valtakaudella siirtyvät MM-kisat maksukanaville. "Miten oikeuksia tullaan hyödyntämään ja miten kisoja kansalle välitetään, on vielä hahmotteluasteella" lue: Maxille vaiko jollekkin muulle. Vai uskooko joku oikeasti, että näkyvät peruskanavalla?:) Tuohon kun lisätään maikkarin selostaja-katras..huh huh. Lisää rättiä katsojien kasvoille.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jaahas, siihen taisi loppua jaakiekon seuraaminen TV:sta. Tosin en Suomen TV:sta sita olisi nakemassakaan (paitsi netista), mutta kyllahan tama on jo aikamoinen rimanalitus. Ja niita rimanalituksia on tulossa varmasti viela monta lisaa kun Maikkari paasee vaantamaan MM-kisoja. Siella varmaan Jutila selostaa kaikki ottelut yksin. NY RILLATAAN!

Puhumattakaan siita, etta peleja jaa varmasti sata tuhatta nayttamatta, kuten axe sanoi. Voin jo nahda tilanteen, jossa Suomi ja Ruotsi pelaavat MM-finaalin jatkoajan viimeisia minuutteja ja Maikkari katkaisee lahetyksen joko mainoskatkon tai brombrom-harjoitusten vuoksi ("nyt kaantakaa akkia MAXille, siella ottelu loppuun suorana! Koostelahetys Tulosruudussa huomenna klo 6.30.")

Muutama vuosihan sitten Tapparan ja Karppien valisen ratkaisevan SM-finaalin jatkoaika katkaistiin Maikkarilla kesken ja siirryttiin katsomaan kuinka Brasiliassa sataa vetta eika formuloita voitukaan ajaa.

Tai about 10 vuotta sitten Stanley Cupin seitsemannen (?) finaalin jatkoaika laitettiin poikki, koska Lauri Karhuvaaran piti grillata jotain uusia kesamakkaroita Huomenta Suomessa.
 

CamNeely#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
Eli Maikkari lähettelee vuoden 2012-2017 kisat. Yle-putki katkeaa siis ensi vuoden kisojen jälkeen.

Ei siis enää Anteron selostusta, SaarisJussin jäätäviä, suorastaan kylmääviä haastatteluja ja Tapsan asiallista studiota. Ellei tule "joukko-Peter-Nymaneja"...

Ei muuta kuin oranssitakit mikin ääreen, "asiantuntijat" studioon ja pelit maksukanaville. Noh, kait tuossa jollain tasolla suojaa tuo merkittävien tapahtumien televisiointi -sopimus, mutta eipä näin penkkiurheilijana kovin mieltä lämmitä tämä uutinen.

voivoivoivoi....
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Joojoo, on niitä kaikenmaailman lakeja pakottamassa ilmaislähetyksiä kaikelle kansalle näissä merkkitapauksissa, mutta eiköhän Maikkari keksi keinot olla näyttämättä. Sitten ne siirretään Maxille, jossa tosin ei pystytä näyttämään sielläkään suorina, kun formuloissa on ensimmäisten harjoitusten lämmittelyjen esikarsinnat menossa ja pitää olla kahden tunnin studioennakointi siitä.
Ei taatusti ole Mainostelevisio noita oikeuksia hankkinut, mikäli eivät ole varmoja että kisat voidaan laittaa maksulliselle kanavalle. Oikeudet ovat sen verran kalliita ettei Suomessa mainostuloilla noita oikeuksia pysty kokonaisuudessaan mitenkään kattamaan.

Luultavasti MM-kisaottelut näkyvät suorina jollain Maikkarin maksukanavalla, joskus myöhäisillassa tulee sitten jälkilähetys ilmaiskanavalta. Näin tulee lain kirjainkin kivasti täytettyä. Eihän siinä "kansallisesti merkittävä urheilutapahtuma"-systeemissä nimittäin ainakaan minun muistaakseni mainita että suorien lähetyksien pitäisi ilmaisia olla...

Ei yllätä. Kaikki jääkiekko näkyy katoavan ilmaiskanavilta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Olipa taas paska uutinen. Tähän mennessä minkä tahansa urheilutapahtuman siirryttyä MTV3:lle on sen seuraaminen vähentynyt itseltä olemattomiin. Parhaimpina esimerkkeinä yleisurheilun kultainen liiga ja Mestis. Toivottavasti tämä lainaus kuitenkin tarkoittaa sitä, että MM-kisat näkyisivät normi-maikkarilla:

"On kuitenkin hyvä muistaa, että jääkiekon MM-kisat ovat ainakin tällä hetkellä Liikenne- ja viestintäministeriön "Kansallisesti merkittävien urheilutapahtumien" -listalla, mikä osaltaan jo määrittää lähetystoiminnan suuntaviivoja, toteaa Lehmuskallio."

Osaako joku sanoa, mitä suuntaviivoja tämä lista määrittää? Melko varmaa kuitenkin on, että yhtä kattavaa palettia esim. alkusarjan peleistä ei tulla näkemään kuin Ylen aikana. Tämä kyllä taas vituttaa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Jutilan pesti varmaan loppuu joukkueenjohtajana ja saamme legendaarisen Hockey Night -kaksikon takaisin ruotuun. Duo hoitelee MM-kisoja vuosina 2012-2017. Mikäs sen parempaa, Suomi-Ruotsi, selostajana Mika Saukkonen ja kommentaattorina Timo Jutila. Ihan vakavissaan: MTV3:n jääkiekkotuotanto on niin alhaisella tasolla, ettei se voi mitenkään kohentua parin vuoden aikana. En näe sille mitään saumaa.

Eiköhän se kokoonpano ole jotan tämän suuntaista:

Selostajat: Teppo Laaksonen ja Mika Saukkonen
Studioisäntä: Panu Markkanen
Asiantuntujat: Peter Ahola, Sami Mettovaara, Pasi Saarinen, Esa Keskinen ja Mika Toivola (kaikki yhtä aikaa studiossa).
 
Viimeksi muokattu:

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voihan pettymys.

Jääkiekon MM-kisat: Oranssitakkien paluu
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Todella paska uutinen. Vaikka Ylestä voi olla montaa mieltä niin urheilupuolen ovat hoitaneet resurssit huomioiden loistavasti. Maikkari taas on epäluotettava, ei edes tiedota ohjelma muutoksista. Oma viimeisin kosketukseni tähän oli epäluotettavuuteen oli lauantaina, kun Suomi-Tanska peliä ei televisoitukaan lupauksien mukaisesti. Ja Nuortenkin kisoista näyttivät vain loput matsit, vaikka ennen kisoja olivat juhlistaneet näyttävänsä kaikki matsit.

Suurille massoille tarjonta vähänee ja kiinnostus jääkiekosta vähenee sukupolvelta toiselle ja siitä saamme syyttää nyt monia tahoja, jotka näkevät vain seuraavan tilipussin päälle.
 

JacceH

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chelsea, Medvesak Zagreb, Hajduk Split,
Maajoukkue Maikkarille

Nyt se sitten tapahtui. Maikkari on hankkinut myös miesten maajoukkueen pelien esitysoikeudet. Ja tämä jos mikä, on surun päivä kiekko kotisohvalta seuraaville. Jaa miksikö?

No, ensinnäkin, ei tarvitse olla kummoinenkaan ennustaja kun veikkaa että pelit näytetään jollain Maikkarin hallinnoimalla maksukanavalla. Eli leijonapelit siirtyvät maksukortin taakse. Tässä kohdin ihmettelen muuten Ylen linjauksia "kansallisesti merkittävistä urheilukisoista", joihin jääkiekon MM -kisatkin kuuluivat. Niiden näkyminen maksuttomilta kanaviltahan piti olla turvattu.

Toisekseen saamme ihastella Maikkarin "asiantuntijoita", jotka ainakin tämän hetkisen tiedon mukaan kalpenevat Ylen käyttämien asiantuntijoiden rinnalla. Selostajista nyt puhumattakaan....

Ja lopuksi, nyt alkaa se hillitön hehkutus Formula -lähestysten tapaan; "joku jossain on ihan varmasti sanonut että jotain tulee melkoisella todennäköisesti tapahtumaan, ehkä...." Osta nyt se-ja-se-kortti! Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, nämä MM -kisat piilotetaan johonkin uudelle kanavalle, joka pitää sitten ostaa yhdessä paketissa joidenkin life-style, naisille suunnattujen ja tosimiesten kanavien kanssa. Eikä maksakaan kuin vähän alle 50 kuukaudessa!

Plääh....
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Eiköhän ne Suomen mm-kisapelit tule jatkossakin Ylen "ilmaisilta" kanavilta, kun kerta direktiivitkin sen jo takaavat, mutta tämä mtv3:n tekemä sopimus tulee tarkoittamaan sitä, että enää emme välttämättä näe esim. Kanadan ja Tshekin välistä ottelua Yleltä, vaan MTV3-Maxilta etc.

Toisin sanoen lähetykset tulevat jakautumaan eri kanavien kesken; - Yleltä Suomen pelit + mitallipelit ja ehkä? pudotuspelit ja mainoskanavilta muiden lohkojen pelit ja muiden kuin Suomen pudotuspelit. Katsotaan miten käy.

Edit: Toisaalta kyllähän tuo direktiivi toteutuu, jos mtv3 lähettää Suomen pelit normaalikanavaltaan, joten voi olla että Yle on lopullisesti syrjäytetty vallan kahvasta.
 

HABS #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pelicans, Antikale Lahko
Saukkonen/jutila studiossa. Kiitos ei. Tai jos maikkari vetääkin ässän hihasta ja Sasha Ikonen tulee kommentoimaan. Voi vittu mitä paskaa.
Maikkari on pilannut niin monta urheilulähetystä alkaen alppihiihdosta/mäkihypystä joten ei paljoa odotettavissa MM kisoiltakaan.

Odotellaan jo slogania "maailman nopein lätkäkansa"...
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Kukahan selostaa kisat maikkarilla? Ei kyllä saa ainakaan meikäläistä hyppimään ilosta tämä uutinen...
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Eipä tuo maksukanaville siirto juurikaan haittaa, ellei tule sitten mtv3 hockey night kanavaa jonka saa lisämaksusta plussapakettiin.

Enemmänkin pelottaa maikkarin kokemattomuus suurien kisojen televisioinneista, puhumattakaan selostajien laadusta. No ei pitäisi tuomita etukäteen, mutta pelkäämpä että tulee Tapsaa ikävä. Ja toinen kauhuscenaario olisi Saukkonen selostamassa MM finaalia, vaikken Mertsistä niin kamalasti pidäkkään, mutta Saukko olisi aika lähellä helvettiä.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Nyt tekisi mieli mennä avautumaan oikein kunnolla vitutusketjuun. Tämä nyt oli viimeinen niitti kaikelle sille perseilylle mitä suomalaiset jääkiekkofanit ovat joutuneet kestämään tv-pelleilyiden ja muunkin paskan kanssa. Ihanaa, Mika Saukkonen selostamassa MM-Finaalia!!! :(
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Voihan Wheetos. Maksulliseksi muuttuu sitten tämäkin viihde todennäköisesti. Näinköhän Antero ja Tapsa ja kumppanitkin ulostetaan samalla ja korvataan joillain vitun mikasaukkosilla, penttilindegreneillä ja oransseilla takeilla.

Tappaahan tämä ottelufiilistäkin kun pitkien studioanalyysien, Inkan leijona-treffien ja kälyisten top5-koosteiden sijaan erätaukojen aikana nähdään nyt sit jotain Maajussille morsian-mainoksia.

Ja miten käy Jussi Saarisen nyt kun suojatyöpaikka viedään alta? Mies joutuu kadulle! Eihän tommonen kesytetty villieläin enää pääse tavoistaan mihinkään, se varmaan pyörii pitkin katuja mielikuvitusmikkinsä kanssa kyselemässä kaikilta ohikulkevilta "Wat juu tink off tiim finland tsäännses nau, misteer tseneral mänitser?" Armollisempaa olisi päästää raukka päiviltä.
 

abc

Jäsen
Mä veikkaan että kisat selostaa MTV3 Maxilla Teppo Laaksonen. Saarisen Pasi tietenkin "kommentoimassa". Studiossa sitten Panu Markkanen johtaa asiantuntevaa keskustelua Sami Mettovaaran kanssa.. voi voi. MM-kisat on kiinnostanut ainakin minua aina, kiitos myös YLEn hyvien, laajojen kisalähetysten. Nyt se on ohi.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossa "Slovakian miehen" Vetoon tekstin nähdessä tuli mieleen, että vaikka nyt jollain ihmeen ilveellä Maikkari malttaisi viivytellä mainoskatkojen kanssa erätaukoihin asti ja hommaisi kanavalleen laadukkaat selostajat ja kunnon studiojoukkueen Suomen matseja hoitelemaan, niin se nyt on mielestäni selvää, että ilmaiset (ja suorat) matsit rajoittuvat Suomen peleihin. Jos hyvin käy, niin myös loppuottelu ja välierät saatettaisiin ilmaiseksi nähdä.

Mutta sitä ei varmasti tule tapahtumaan, että muiden maiden pelejä näkyisi ilmaiseksi MTV:ltä, joten Slovakian, Saksan ja muiden "muiden maiden faneille" tämä uutinen on aikamoinen takaisku. Siellä on kuitenkin MTV:llä Salkkareita, sexandthecityjä, muutakin saippuaa ja pirun tärkeitä tekstiviestipelejä pyöritettävänä. Niiden ohi ei taatusti mikään hiton Sveitsi-Latvia tule ajamaan.

EDIT: Ilouutinen tämä on tietysti Futisforumin "Kendo vittuun Suomesta"-kampanjan jehuille. Ei oo viime aikoina paljon tarvinnut junnulätkää katsoa, ja siihenkin on tottunut, että hyvin sitä pärjää myös ilman jyyrohokituurin lähetyksiä. Joten ehkä sitä tottuu myös keväisiin ilman MM-kisoja. Sitten vaan olympialaisia odotellessa (kunhan saavat sen NHL-pelaajien osallistumisoikeuden kuntoon)...
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Noniin niinhän siinä on käymässä, kuten edellisessä viestissäni jo arvelin. Eli Yle on jakamassa kisoja jatkossa muiden kanavien kanssa.

Männyn kommentit asiasta.
 

massi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Majadahonda HC
Voi v.... Näinhän se tulee menemään. Suorana Maxilta ja tiivitetty jälkilähetys sitten joskus iltasella ilmaiskanavilla. Ja tähän kun vielä lisätään tuo maikkarin osaaminen näissä lätkälähetyksissä, niin ei hyvää päivää...
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
MTV3 ilmoitti tänään tehneensä sopimuksen jääkiekon MM-kisojen televisioimisesta vuosina 2012 - 2017. Sopimus ei YLE Urheilun päällikön Kari Männyn mukaan välttämättä merkitse kuitenkaan sitä, että YLE olisi jatkossa kisoista kokonaan ulkona.

- YLE ja MTV3 jatkavat neuvotteluja kisapaketin jakamisesta, ja niitä käydään hyvässä hengessä, Mänty sanoo.

YLEn mahdollisuudet hankkia oikeudet eksklusiivisesti itselleen olivat Männyn mukaan minimaaliset sen jälkeen, kun yhtiössä päätettiin, että talouden tasapainottaminen edellyttää urheilun oikeussalkun keventämistä kuudella miljoonalla eurolla vuoteen 2012 mennessä.

- MM-kisojen raskas ottelupaketti, ja valtioneuvoston hyväksymä lista urheilutapahtumista, jotka pitää näyttää suorana lähetyksenä vapailla kanavilla, asettaa kisojen lähettämiselle omat rajoitteensa. Tämä tarkoittaa jääkiekon MM -kisojen kohdalla sitä, että kaikki Suomen ottelut sekä välierä - ja finaalipelit on näytettävä maksukanavan sijaan kokonaan suorina vapailla kanavilla.

- Neuvotteluja kisojen jakamisesta MTV3:n ja YLEn välillä käydään näistä lähtökohdista, Mänty sanoo.

YLE Urheilu

Vielä on siis toiveita, että saamme nauttia ainakin osin YLEn jääkiekkilähetyksistä, eikä tarvitse täysin antautua maikkarin pa...an.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Kukahan selostaa kisat maikkarilla?

Pentti Lindegren. Studiossa asiantuntijoina Silvennoinen ja Kahilainen. Sasha pyörittää peliä.

"Perusideana meillä on LAATU." -Pekka Karhuvaara. Hehheh. On kyllä armottoman raakaa omaan napaan tuijottamista maikkarilta. Maikkari on Suomen urheilun ykköstuhoaja.
 

Giba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kainalniemen Hiki
Eiköhän se kokoonpano ole jotan tämän suuntaista:

Selostajat: Teppo Laaksonen ja Mika Saukkonen
Studioisäntä: Panu Markkanen
Asiantuntujat: Peter Ahola, Sami Mettovaara, Pasi Saarinen, Esa Keskinen ja Mika Toivola (kaikki yhtä aikaa studiossa).

Pakko sanoa tuohon kokoonpanoon, että hyi saatana. Kellään ei ole mitään annettavaa verrattuna esim. Ylen kokoonpanoon. Tuohon vielä Jutila, niin sit rillataan.
Meni taas fiilikset kivasti tähän uutiseen asti menneeltä päivältä. Vittu.
 

Baldrick

Jäsen
No sitten on perkele parempi MTV3:n ostaa Antero ja Tapsa ainakin studioon! Vitut minä ainakaan halua katella mitään Esa Keskisen naamaa MM-kisojen kommentaattorina, kerta sillä ei oo koskaan mitään järkevää sanottavaa. Täytyy muuttaa Ruotsiin ja ruveta heijaamaan Tre Kronoria, niin saapahan helkkari nähdä edes pelit ilmaiseksi. Tässä käy vähintäänkin sillein, että muut kuin Suomen pelit siirtyvät MAXille, joten jos Suomi pelaa vaikka pronssista niin hyvästi finaalit! (Tosin en yllättyisi jos Suomen pelitkin olisivat maksullisia. Studio tulee ainakin olemaan ihan perseestä.)

Nyt kyrsii... Pitäsköhän sitä tehdä jonkun näköinen adressi tänne Jatkoaika.comiin niin saadaanpahan vitutus julkisuuteen kiekkotoimittajien kautta? Jos sekään auttaa, kaikki on tuhoon tuomittu, maani myyn ja menen puremaan piippua...
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
No voihan helvetti! Meni taas tämäkin päivä pilalle... voin vain kuvitella Mika Saukkosen selostamassa MM-finaaleja oranssissa takissaan. Voihan vitulla päähän!

- Tinke-80
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös