Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki mixu saa selailla palstaa seuraavan viikon ajan ilman kirjoitusoikeuksia, sillä hänen Helsinki Garden -ketjuun kirjoitettu viestinsä oli aivan turha, sisälsi pelkästään pään aukomista ja lisäksi lainauksen sisältöäkin oli muutettu.

Sulje ilmoitus

MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana axe, 28.04.2010 klo 15.20.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kun nyt tekee mieli kauhistella oikeuksien pysymistä maikkarilla, niin on ehkä hyvä tuoda myös sellainen kauhuskenaario esille, että oikeudet kaappaa haltuunsa joku Telian kaltainen palveluntarjoaja. Nyt sentään teknisesti homma toimii ja tuotanto on ihan hyvällä tasolla. Vaihtoehto saattaisi olla yhtä kallis maksumuuri, heikompi tekninen toteutus ja huonompi tuotanto.
   
 2. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Maksumuurissa koen itse lähinnä ongelmana juurikin sen, että harva ihminen ympärillä noita viitsii hankkia. Mistä seuraa, ettei ole samanlaista pöhinää ja kahvipöytäkeskustelua kuin aiemmin ja aika nopeasti vaihtuu aihe. Sitä vähän jopa kyseenalaistaa, että miksi minä sitten näitä itse kaiken iltaa seuraan. Somessa ei ole kaveripiiristä kukaan tainnut mainita kisoista mitään sanallakaan. Aika kaukana on pöhinä Ylen vuosista, vaikka osansa voi olla tänä vuonna myös Suomen ei-mediaseksikkäällä joukkueella. Meininki on minun kuplassa lähes sama kuin KHL-Jokereita seuratessa.

  Vaikka itse näistä omista kiinnostuksen aiheista maksaa mielellään, niin onhan tämä nyt tässä mielessä syvältä. Kyllähän tavalliset ihmiset viitsii ehkä lähes kaikki Suomen pelit katsoa, mutta ei näe siihen päälle varmaan mitään muuta kuin pari minuuttia studiota mainosten keskellä. Kyllä tästä voi hieman olla huolissaan, kun se vielä tavallaan verottaa omaakin kokemusta.
   
  välissä jäänajo tykkää tästä.
 3. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä on ihan totta. Mielestäni yksi iso ongelma on se, että esimerkiksi C More niputtaa kaiken urheilusisällön samaan kalliiseen pakettiin. Toki tämä on heille ehkä taloudellisesti kannattavinta, mutta edullisempia paketteja eri tapahtumia tai lajeja varten olisi hyvä olla tarjolla, jos asiakaskuntaa halutaan kunnolla laajentaa.

  Jos nyt vaikka olisi ollut tarjolla 9,99€ tai 14,99€ hintainen pelkästään MM-kisat sisältävä paketti, jota olisi mainostettu hieman näkyvämmin, niin tilaajamäärät olisivat todennäköisesti hyvin paljon nykyistä korkeampia. Samalla ne asiakkaat kuitenkin päätyisivät sinne C Moren sivuille ja saattaisivat kiinnostua myös muusta C Moren sisällöstä.
   
 4. The Legend Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins ja Kärpät
  Lainaus:
  Samaa mieltä em. kanssa. Nykyään MM-kiekko tapahtumana on aika HMV. Tänä päivänä allekirjoittaneelle isoimmat tapahtumat ovat jalkapallon arvokisat ja niistähän riittää kuukauden ajan puhetta kahvipöydässä! Olympialaisetkin mentiin osittain pilaamaan, mutta tapahtumalla on niin isot perinteet ja arvostus, että mediaoikeuksien siirtyminen ei aiheuta samaa efektiä kuin jääkiekon MM-kisoille on käynyt.
   
 5. Isäntä Jäsen

  YLE:llehän kuuluu suuri ansio siitä, missä asemassa MM-jääkiekko Suomen kansan keskuudessa on. Silloin suurin osa kansasta eli reilut kaksi viikkoa MM-kisoja. Studio oli jokaisessa pelissä ja se oli joka kisoissa paikan päällä. Tämä siis vuodesta 1995 lähtien kun YLE kisat takaisin hankki. Studiossa keskityttiin olennaiseen, vieraat olivat mielenkiintoisia. Paikan päällä olo mahdollisti, että vaikka johonkin väsyneeseen Kanada-Itävalta läpsyttelyyn pystyttiin lyhyelläkin varoitusajalla nykäisemään kisoja seuraamassa ollut Mike Keenan studioon tarinoimaan kokonaisen erätauon ajaksi. Tai jossakin Slovakian ottelussa saattoi erätaukovieraana olla Peter Stastny kertomassa näkemyksiään Slovakian jääkiekon tilasta. YLE teki MM-kisat asiallisesti, mutta ei liian vakavasti. TOP-5 koosteita näytettiin ja faxeja luettiin, mutta ne eivät olleet itse tarkoitus eivätkä rajoittaneet keskustelua itse pelistä. Suomen kaikkien aikojen paras studioisäntä SuomisTapsa oli elämänsä vedossa ja piti langat käsissään ja Aurinkokuninkaan aisoissa.

  Minulle ei ole ongelma maksaa urheilun katsomisesta. Tilaan CMorea muutenkin. Ongelma minulle on se, että maksullisesta palvelusta luulisi saavansa jotain muuta kuin nopeasti käsikirjoitettua studiota, mysteerimaalivahteja ja JVG:n kommentteja jonkun grillaamon tms. bileistä. CMoren ongelma (koskee myös esim. Mestareiden Liigaa) on se, että heillä on aivan älyttömän käsikirjoitetut studiot ja kamala kiire saada kaikki osiot mahtumaan lyhyeen studio-osuuteen. Meneväthän nuo pitkin studiota suoritetut ohjatut kävelyt toki hyvästä komiikasta, ei siinä mitään. Sääliksi käy Teemu Niikkoa, joka on kyllä ihan kärkikastissa suomalaisista studioisännistä tänä päivänä. No, eiköhän tuosta sirkustirehtöörin roolista makseta ihan hyvin.

  Yleisellä tasolla Maikkari mielestäni lähinnä aliarvio ja halveksii suomalaisia urheilunseuraajia. Viasat on jo pitkään osoittanut, että maksukavalla pystytään tekemään laadukasta urheilulähetystä. CMorella studiot ovat valovuosia jäljessä sekä Viasatia, että YLE:ä. Silti minä siitä maksan, olen varmaan vähän yksinkertainen ihminen. Niinhän ne ainakin Maikkarilla taitavat ajatella.
   
  Crank, odwaz, Merovingi ja 9 muuta tykkäävät tästä.
 6. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  En tiedä eri palstalaisten henkilökohtaisista kokemuksista, mutta jääkiekon MM-kisat ovat yhä aivan järkyttävän suosittu, livenä seurattava TV-tuote.

  Alla tämän vuoden MM-kisojen alkulohkovaiheviikon TV-katsojalukuja ja vertailun vuoksi Ylen ns. pääurheilukanavan eli Yle2:n 100 katsotuinta TV-ohjelmaa viime vuodelta, joka oli sekä talviolympia- että futiksen MM-vuosi.


  https://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vko/top100/viimeisin/
  https://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vuosi/topv/2018/yle2.html
   
 7. PeteX Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
  MM-lätkän suosiota selittaa osaksi se, että esim. futiksen vastaaviin verrattuna naiset katsovat ensimmäistä huomattavasti enemmän. Meilläkin avokki katselee matseja ja kyselee missä Kaapo, vaikka on muuten varsinainen urheilun vihaaja. Sama vaikka facessa, jossa naispuoliset ystävät käyvät kuumina leijonien puolesta, vaikka muuten eivät urheilusta hirveästi kirjoittele. Ei heitä välttämättä kiinnosta ovatko parhaat pelaajat mukana ja mikä on kisojen yleinen taso. Tämä ei toki koske kaikkia naispuolisia faneja.
   
 8. Turder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toronto Maple Leafs
  YLE:llä homma toimi Mertsin ja vaikka Tamin kohdalla kun vedettiin koko tuotannossa asiallisen ylemäistä linjaa, mutta siellä em. hahmot sai hieman erottua ja toivat omaa persoonaa ruutuun. Tällöin se varmasti miellytti tai kiinnosti monia, koska se ei puskenut koko ajan yli, vaan niitä hauskoja vitsin jyväsiä ja muita ilmiöitä viljeltiin silloin tällöin spontaanisti (tai ainakin spontaanimmin kuin nyt). Maikkarilla sitten otettiin nämä tosissaan ja pakkopullana puskettiin joka paikkaan, koska jos yksi heitto siellä täällä on hauska, niin sehän on sata kertaa hauskempaa, kun näitä pusketaan tietoisesti koko ajan. Ei ole.

  Saukkosta on ihan ok ollut kuunnella, koska selostaa alkusarjan Tanska-peliä kuin seiskapelin jatkoaikaa. Tykitystä tulee ja rapatessa roiskuu mutta ei ole minua häirinnyt. Joo on virheitä ja legendaarinen "pelikatko" aina, mutta ei ole tarvinnut tuskailla selostuksen kanssa.
   
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Oikeastaan kyse on siitä, että lätkä kiinnostaa yleisesti niitäkin, jotka eivät muutoin ole erityisen kiinnostuneita urheilusta. Tämä ei koske siis pelkästään naisia, vaan myös miehiä.

  Futiksen MM-kisat ovat kiinnostuksen suhteen todella korkealla niiden keskuudessa, joita urheilu yleisesti kiinnostaa, mutta vain lätkä tekee suuren poikkeuksen niissä riveissä, jotka eivät yleensä urheilua seuraa.
   
 10. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Lainaus:
  Ja kyllähän futiskin kiinnostaisi, jos siellä Suomi olisi taistelemassa voitosta.
   
 11. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Näinhän se on. Jos Suomi sinne kisoihin joskus pääsisi, niin varmasti alkuun riittäisi innostusta, joka tosin ei ehkä kanna kovin pitkälle, jos menestystä ei missään muodossa tule. Toisaalta futiksen MM-kisoja pelataan sen verran harvemmin, että se nostaa kiinnostusta myös.

  Itse kuulun siihen osastoon, joka seuraa urheilua kohtalaisen aktiivisesti, mutta futis ei ole koskaan lajina uponnut. MM ja EM kisoja tulee seurattua jonkin verran, mutta siihen se sitten jääkin.
   
 12. Alejandro Jäsen

  Lainaus:
  Onko tämä yrityskauppa mennyt sinulta ohitse?

  Linkki vie MTV 3:n sivuille.
   
 13. vdx mua zorbas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
  Mertarannasta on tullut melkoinen leipäpappi. Hän on menettänyt kyvyn olla ytimessä, pelin hengessä kiinni. Mertaranta pyrkii nykyään ensisijaisesti luomaan draaman kaarta: Jokainen vaarallinen (sic) tilanne on ihan vtn vaarallinen; jokainen hyvä tilanne on ihan vtn hyvä tilanne. Nyanssit puuttuvat.

  Tämä tekee kuuntelemisesta äärettömän raskasta.
   
  Merovingi ja kiekkoaktivisti tykkäävät tästä.
 14. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Ei ole mennyt ohitse.

  Käytin sanoja "Telian kaltainen", koska Telia ei ilman yrityskauppoja tule MM-oikeuksia liigan oheen saamaan. Eikä välttämättä edes yrityskauppojen myötä. Ja jos tuo kauppa lopulta toteutuu, niin tuskin kisoja siirretään C Moren palvelusta pois, kun se toimii paljon Telia TV:tä paremmin.
   
 15. macnevis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  ...
  Lainaus:
  Jep, Mertaranta on todella raskasta kuunneltavaa ja jokainen kiekon menetys tuntuu olevan katastrofi.

  Saukkonen on aina ollut ihan huumorimiehiä selostaessa ja sen takia mielummin sitä nykyään kuuntelee kuin Mertarantaa.

  Harmi homma ettei näitä pelejä YLEllä näytetä.
   
 16. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  Hyvin uppoaa Mertaranta edelleen, kun osaa päästää ne tietyt asiat vain korvien läpi ja olla takertumatta niihin. Tekee Suomen peleistä jollain lailla erityisiä seurattavia muihin peleihin verrattuna selostuksen intensiteetillä, tempolla, sanavalinnoilla ja asiaan kuuluvilla pienillä (noh, isoilla) värilaseilla. Tietysti on täälläkin päässä väsymystä näihin tutuiksi käyneisiin manöövereihin ja jatkuviin vaarallisiin tilanteisiin. Myös parhaat päivät ovat takana ja uusimpien sääntöjen osaaminenkin on pelin ymmärryksen ohella puutteellista, mutta en minä näitä sen kummemmin jaksa/osaa tietoisesti ajatella. Jos itse osaa sitä peliä mielestään tulkita paremmin, niin mikäs hätä siinä silloin on.

  Antti Mäkisen voisin kyllä mieluummin ottaa selostajaksi, mutta aika lyhyeksi lista jää noin muutoin, vaikka varmasti sieltä voisi muitakin kelpo ehdokkaita löytyä muiden lafkojen riveistä. En seuraa muita, joten en pysty erittelemään. En kuitenkaan halua mitään neutraalia ja asiallista selostajaa, vaan (karismaattisen) selostajan joka sytyttää tällaisen introvertin ihmistyypin peliin mukaan. Eilen toki asteltiin jo hyvän maun rajojen yli, kun kommentoi ruotsalaisten itkemistä ja surkeutta siinä mahdollisessa paitsiohaastossa, mutta kyllähän se myös minun tuntojani tilanteessa kuvasi sanavalinnoista huolimatta. Suomalaisille näitä lähetyksiä kuitenkin tehdään ja saman suuntaista se on varmaan muuallakin.

  Saukkonen on ihan sympaattinen hahmo, josta ei kyllä radioselostajaa saa tekemälläkään: "kiekko on siellä" ja "sieltä viivasta lähtee puolustajan palautus tuonne kulmaan". "Aijajai, kun on siellä maalinedustalla ukkoa nyt katollaan". Mutta eipä tuokaan juuri vaivaa, vaikka selostajan olisi kieltämättä hyvä pysyä pelitilanteissa mukana ja saada selkeitä, sekä informatiivisia lauseita ulos suustaan.

  EDIT: Pidän myös masokistisesti siitä, miten Mertarannan selostustyyli vain lisää tappion ja epäonnistumisen hetkellä sitä ketutusta. Silloin saattaa joskus suurin ketutus kohdistua jopa tavallaan häneen itseensä. Urheilun kuuluu sisältää äärimmäisiä tunteita.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2019 klo 10.17
  Eetska ja Uncle Leo tykkäävät tästä.
 17. msg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sopimustekninen verovelka
  Onneksi joku on maksanut köyhien kanavalle ruotsinkielisen selostuksen, jolla saattoi eilen Anteron korvata.
   
 18. Uncle Leo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat altavastaajille
  Lainaus:
  Samat ajatukset koko viestistä, mutta lainataan nyt nämä kohdat. Tietyltä osin Mertaranta ärsyttää mutta tällä hetkellä hän tuntuu olevan tällaiselle ilmaiskatsojalle ainoa keino saada näihin kisoihin jotain värinää ja tunnetta. Saa itsenikin paremmin peliin mukaan kuin Saukkonen ja lisää tosiaan sitä tappion ketutusta, mutta myös voiton riemua.

  Jos ilmaispuolella näytettäisiin kisat vanhaan kunnon YLE-tyyliin, tai olisi edes kunnon alustukset ja studiot Suomen peleistä, niin itsellänikin olisi kisafiilikset korkeammalla. Nyt ensimmäiset pari viikkoa meni kuunnellessa Saukkosen hieman tyhjänpäiväistä säksätystä ja erätauolla uutiset ja mainoksia. Koitappa siinä sitten luoda itselle kisafiilistä. Maikkari tuhosi aikoinaan hiihdon ja mäkihypyn, mutta mm-lätkän suosio on niin kova että kovasta yrityksestä huolimatta se säilyy suosittuna.

  Ja joo, voisin ottaa kanavapaketin MM-kisojen ajaksi, mutta perseilevät ilmaislähetykset siihen malliin ja vittuilevat sillä katsojille, että minähän en noille rahojani anna.
   
 19. Joe Plop Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Mertsi toimii edelleen tuollaisissa eilisen kaltaisissa peleissä missä on Suomella kaikki pelissä. Siinä se tunne vie myös Mertsiä ja eläytyminen on tapissa. Normi alkusarja-höntsässä taas on liikaa aikaa ajatella joten silloin tulee niitä vaivaannuttavia vertauksia kun jokainen pitkäkiekko on vaaaaaaarallinen...
   
 20. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  C Moren maksavana asiakkaana olen myös katsellut paljon muitakin (ei Suomen) pelejä MM-kisojen aikana. Parhaana selostajana on jäänyt mieleen Julius Sorjonen, joka on selostanut tasaiseen tahtiin otteluita ja oli myös eilen selostamassa Venäjä-USA -matsia.

  Sorjosella on sopiva intensiteetti selostuksessa, tunnettakin riittävästi mukana ja osaa yksinkertaisesti selostaa viihdyttävällä tavalla. Myös lajitietämys on riittävällä tasolla.

  Toivottavasti Sorjonen saisi jossain vaiheessa vastuuta myös Suomen pelien selostuksien suhteen.
   
 21. Kellukkeet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hpk
  Eipä oo aikasemmin tullu Saukkosen selostusta juur kuunneltua, mutta nyt olen kuunnellut, kun täälä häntä haukuttiin.

  Onhan se jatkuvasti aivan pihalla. Heti alussa mm. tuli samanaikaiset jäähyt ja hän alkoi hehkuttaa Suomen ylivoimaa. Tuomari kuitenkin selkeästi näytti että molemmille tulee. Muitakin sekoiluja tuossa tuli, en tähän hätään muista kun en kirjannut ylös.

  Äsken vielä tuli paitsio. Aloitus keskeltä koska oli syöttöpaitsio. Mutta Saukkosen mukaan aloitus siitä tuomarivirheen takia.
   
 22. Janatuine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pohjoinen
  Melkeen väittäsin Saukkosen selostavan Pasilasta ja tuon töllöstä näkyvän kuvan mukaan. Ei voi muuten olla noin ulkona
   
 23. Kellukkeet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hpk
  Lainaus:
  Samaa TV kuvaa minäki seuraan, enkä ole noin ulkona...
   
 24. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No kyllähän Mertarantakin ensin tuota mainosti suomen jäähynä, sitten se olikin venäjän jäähy ja kolmas kerta todensanoi kun molemmille jäähy
   
 25. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Kuopion Palloseura, sympatiat KalPa
  Lainaus:
  Niin meinaatko että silloin ei tarvitsisi kuunnella Mertarantaa vai mihin tällä viittaat?