Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki FASlapsi on saanut viikon verran kakkua kirjoitettuaan jalkapallon MM-liveseurantaan hyvän maun vastaisen viestin.

Sulje ilmoitus

MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana axe, 28.04.2010 klo 15.20.

 1. Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Roihu
  Eniten ärsyttää, että vaikka ilmaiskanavaa mainostetaan sillä, ettei Mertaranta ole otteluissa äänessä - pettää sekin lupaus joka vuosi - viimeksi eilen tsekki-pelissä.
   
 2. Meiken Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Itsellä ainakin toimii hienosti tabilla C Moren sovelluksen kautta suoratoistona televisioon. Ei tarvitse mitään säätöjä välissä.
   
 3. Tinke-80 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Haukat
  En ole saanut C morea nykimään android puhelimen appsin + chromecast kombolla. Jostain syystä chromella tietokoneella C Moren streamit ei näy.
   
 4. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Pitää antaa kyllä maikkarille lampaanperseitä tuosta, että studio jätkiä ei yhtään kierrätetä. Siellä on taas Aravirta ja Jalonen. Siis ei siinä, hyvää analyysia kummaltakin, mutta itse kuuntelisin ennemmin Nupea ja näsijärventiikeriä. Aravirta on vähän tollanen nynny joka ei uskalla sanoa mitään negatiivista, vaan kaikki on aina kivaa. Jalonen taas sanoo kaikki ihan suoraan, ja onkin mielyttävämpi, mutta välillä ei tiedä vituttaako äijää olla tuolla.
   
 5. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Jalonen tietää aivan helvetisti, mutta ei ole mukavuusalueillaan, kun näitä taktisia asioita pitäisi sepitellä Pihtiputaan mummoille ja muille karjalalippiksille, niin että hekin ymmärtävät asian karkeasti. Jalosesta oikein näkee välillä kuinka tietäisi asiat ammattislangilla, mutta joutuu oikomaan ihan vitusti. Ikään kuin kirurgi yrittää selittää kansankielellä jossain senioritalossa, että kuinka verisuonisiirteitä käsitellään leikkaussalissa. No ei ihan nyt mutta melkein.

  Ara puolestaan on joustava ja hyvin särmittömänä persoonana oiva kansanvalmentaja, ikään kuin studion Kiminkinen, joka oikein nauttii selkokielisestä analysoinnista ja mies varmistamalla varmistaa ettei lauo mitään sellaista, josta joku voisi sormeaan heristää. Tämä leppoisuus myös varmistaa Aran pehmeän ja vuoren varman kuvan kansan keskuudessa. Tami on jotain tästä välistä, mutta show-elementit nousevat pintaan prinsiippiineineen ja Brothern 79:n todellinen tietämys jää taka-alalle.

  Tänään ylen aamussa ollut Sakke Pietilä on viimeisen päälle kansan mies ja sellainen mukahauskuttelija koutsi fläppitauluineen, joka ei kuitenkaan jaksa keskittyä alkuperäiseen asiaan vaan lähtee järjestäen sivuladuille paasaamaan. Tällainen sopii juuri mm-studioon pappoja hauskuttamaan, mutta toisaalta ei tarvitse ihmetellä, että miksi Saken valmennusjutut eivät ole olleet kovin pitkäaikaisia. Vieressä istunut Sir Pentti Matikainen toisi ällistyttävän rajun karismaattisuuden ja viihdepläjäyksen kiekkoneuvoksena studioon, mutta saattaisi olla kiusallisen suorasanainen maikkarin näkökulmasta leijonia kohtaan eikä sopisi siten konseptiin. Matikaisessa on hurja määrä uskottavuutta edelleen.

  Maikkarin lähtökohta on se, että analyytikot ovat sujuvasanaisia ja vahvoja mielipiteissään tietyissä raameissa, mutta Sihvosen, Rantasen, Lehkosen, Tikkasen, Pentti Matikaisen, Alpo Suhosen tai vastaavien toisinajattelijoiden roudaaminen studioon olisi riski tietyllä tapaa. Tamikin saattaisi Pasilan studiossa olla erilainen. Oi niitä aikoja kun oli Tapsa ja Sihvonen samassa studiossa eli ns. Jälkiviisaat ja vuosi oli 2006....
   
 6. Uuhis #97 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Molomoton TPS, LA Kings, Windsor Spitfires
  Lainaus:
  Olen jotenkin siinä käsityksessä että kun MM-kisat siirtyivät Yleltä Maikkarille, liitto halusi että lähetyksissä otetaan positiivisempi lähestymistapa maajoukkuetta kommentoitaessa(ja tietyt asiantuntijat banniin), mikä on näkynyt kun välillä tuntuu että Maikkarin studiovieraat on ohjeistettu aiemmin olemaan kritisoimatta liikas vrt YLE.
   
 7. Aleksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara & Teppo Numminen
  Lainaus:
  Tänään chromecastin kautta toimi ensimmäiseen erätaukoon ilman katkoja, mutta sen jälkeen katkennut 3 kertaa ja juuri noin, että ensin nykii hetken ja kohta sen jälkeen buuttaa chromecastin. Ärsyttävää.
   
 8. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Jokaisen oikeasti asioita tietävän, pitäisi pystyä siihen, että voi purkaa sen saman asian myös niin että Pihtiputaan mummokin sen ymmärtää. Tämä on mm. kaikissa akateemisissa teksteissä se lähtökohta, jos et siihen pysty, niin et voi väittää oikeasti tietäväsi. Heikentääkö se tuollaisen lyhyen rykäyksen laatua niille jotka tietää? Varmasti, mutta tässä ei tehdäkkään mitään syvällistävää analyysiä asiantuntijoille, vaan settiä koko kansalle. Jalonen vain oikeasti osaa ja täten osaa myös tuoda sen ymmärrettävästi julki. Toinen ääripää on sitten nämä poliitikot ja muut muka tietäjät, joiden sananaparsi viuhuu kaikkia hienoja muka sivistyssanoja (tältäkin palstalta löytyy aivan perkeleesti esimerkkejä asiasta), itse asiasta nämä eivät tiedä hevon vatulan vertaa ja siksi siitä tekstistä saa muka asiantuntevan, kun joka toinen sana on jokin täysin toimivan suomenkielisen vastineen omaava, kuten vaikka inflaatio, eli rahan arvon väheneminen. Tuonne vain rohkeasti nauramaan kaikille jotka moisia käyttää. Keskimäärin tietämys kulkee silloin hyvin kaukana ja mitä useampi tuollainen sana per kappale, niin sitä vähemmän siellä luennoilla on edes ymmärretty, mitä se professori on yrittänyt kertoa, tai opettaja, mikä lieneekään.
   
 9. aceman81 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KaMa
  Miellyttävä on ollut kyllä kuunnella JJalosta, kun iskee viiltävän analyysi-mielipiteensä pöytään. Kontrasti kun nakellaan laadukkaasta studiosta Tami Corneriin sattuu kyllä sieluun. Kai tolla jälkimmäiselläkin on sitten ystävänsä.
   
 10. Kulkija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Olinko ainoa jonka mielestä Saukkonen veti jopa tyydyttävästi eilisen pelin? Viime vuosina on ollut tuskaa kuunnella saukkosta, mutta näissä kisoissa se Mertarannan "ylitunteellisuus" on mennyt yli. Jokainen veto on vaarallinen ja perustorjunnatkin on aina huippupelastuksia.
   
 11. Lieversin kädet Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mertaranta menee koko ajan alaspäin ja jopa Suomen ottelut ovat täynnä "loistavia" suorituksia. Kaikki aloitukset ovat "erittäin tärkeitä". Ja suurin osa normaaleista torjunnoista "ilmiömäisiä". Itsekin vaihdoin eilen maksukanavalta ilmaispuolelle kun en enää jaksanut Mertarannan mokellusta. Tammisestakaan ei ole enää minkäänlaista iloa kun ei ilmeisesti enää tee alkeellisiakaan kotiläksyjä. Eilen markkinoi esimerkiksi ottelun ratkaisuna sitä, että Rantanen "nostettiin Ahon ja Filppulan rinnalle Slovenia peliin".
   
 12. Perreault85 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Jokerit, Maple Leafs, Liiga
  Itsellä oli peli melkoista pikselimössöä sanotaan 5-10 minuutin välein ja vielä piuhan kautta. Päiväpeli kyllä näkyi moitteetta.Cmorella ongelmia?
   
 13. raju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Itsekin koitin tietokoneella chromen kautta kattoa pelin mut meni yhtäkkiä pikselimössöksi ja lataili kokoajan. Kuitenkin puhelimella toimii täysin mut ei jaksa miniruudulta kattella. Joutu siirtymään Saukkosen selostukselle joka oikeastaan oli kuunneltavissa kun piti volumet hiljasella. Se nyt on sama kuka nuokin selostaa kun otteet on nii paskat :D
   
 14. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Eilisen Suomi-pelin katsoin läppäriltä ja Win10 IE -selaimella. Kas perkule, toimi ilman pätkimistä koko ajan ja ilman piuhaa. Tämähän tarkoittaa, että näitä kannattaa katsoa IE:llä.
   
 15. septi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Nojaa, ei ehkä se ihan paskin suoritus Saukkoselta, mutta edelleen jaksaa ärsyttää miten huonosti mies on pelitapahtumista kartalla.

  KAIKKI rangaistukset seuraavat samaa kaavaa, Saukkonen huomaa rangaistuksen olevan tulossa vasta jos tuomarin pystyssä oleva käsi tai maalilta lähtenyt maalivahti sattuu osumaan keskelle kuvaruutua. Rangaistuksen aiheuttanut tilanne menee lähes joka kerta ohi, eikä mies pysty päättelemään kummalle rangaistus tulee, edes sen perusteella kenen hallussa kiekko on kun peli vihelletään poikki.

  Tätä sitten peitellään toistamalla ärsyttävyyteen asti samoja asioita kunnes näytetään tuomarin merkit ja rangaistukselle lähtevä pelaaja. "Sitten... tulee pelikatko... ja rangaistus on tulossa... rangaistus ajassa xx.xx (kuvaruudussa näkyy kun tuomari näyttää koukkaamista) koukkaamisrangaistus on tulossa... (suomalainen luistelee aitioon) Suomelle kaksi minuuttia koukkaamisesta... X lähtee koukkaamisesta jäähylle... eli kaksi minuuttia pitää nyt Suomen kestää alivoimalla, kun X sai koukkaamisesta jäähyn...

  On kohtalaisen raskasta kuunneltavaa. Itsekin tällainen puusilmä olen ja silti nuo tilanteet huomaan, niin onhan se jotenkin järkyttävää että palkkaa selostamisesta maksetaan henkilölle jolla näistä menee se 90% ohi. Samasta ruudusta Saukkonenkin taitaa tilanteet selostaa kotoSuomessa(?)

  Lisäksi sääntöjen ymmärtäminen on puutteellista. Esim. se yksi siirretystä paitsiosta aiheutunut pelikatko, joka oli taas vain "pelikatko". Joskus vielä laitan pystyyn juomapelin, jossa otetaan shotti jokainen kerta kun Saukkonen käyttää sanaa "pelikatko". Mahtaakohan kukaan selvitä hengissä tuosta pelistä?

  Sitten kuvakulman vaihdellessa pelaajasta ja valmentajasta toiseen, luetaan ks. henkilön kauden tilastot jostain paperista lakonisesti kuin puhelinluetteloa selaisi.

  Äkkiseltään en muista toista yhtä huonoa selostajaa koskaan kuulleeni.
   
 16. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Lainaus:
  Ei aina. Ehkä tässä vähän tulee sekin asia esiin, että Jalonen on aktiivivalmentaja ja Ara ollut lupsakka studio-pohdiskelija jo jonkun aikaa ja Jalonen näkee tietyt asiat ehkä vaikeamman kautta, mutta ei aina saa sanottua juttua ehkä helpoimman kautta. Tai ainakin mulle jää sellainen kuva. Tyytyy usein läpisemään joukkueen heikosta kantista, vaikka pelillisiä ongelmiakin olisi läjäpäin. Yhtä kaikki, tietopankkia on paljon.

  Koska maikkari haluaa viihdettä kisoihin, niin analyytikoita tulisi kierrättää enemmän. Niemisvilleltä irtosi peliaikoina hyvää läppää yhdistettynä pelaajan tulokulmaan, mutta valmentaja-Nieminen on jättänyt kevennykset sikseen ja ottanut turhankin tarkan analysoinnin käyttöön hänen tietomääräänsä nähden. Nieminenkään ei koskaan ole ollut niitä selvimmin artikuloivia.
   
 17. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  @septi Välillä tuntuu, et Saukkonen tekee tuota tahallaan. Siis ihan oikeasti. Miksi takavuosina Puten kanssa mies tajusi tilanteet heti, kisastudio rangaistus eikä vain jälkikäteen yritä hidastusten ja tuomarin elkeiden perusteella toimitsija-aition edessä, että kummalle penalttia tulee. Eikä Putte silloin auttanut. Muutenkin tuntuu, että on menettänyt jotenkin luovuuttaan ja on kykenemätön millään tavalla tulkitsemaan peliä vaan toistaa aivan kaiken mitä kaukalossa tapahtuu. Ainoa kuka maikkarin tiimistä näkee tahalliset paitsiot on Sorjonen. Kaikki muut toteavat, että "ja seuraa pelikatko ja aloitus xx:n päätyyn".
   
 18. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Voi olla, että kyseessä on vain minä, mutta kiinnostukseni MM-kisoja kohtaan on romahtanut Maikkarin vuosien aikana. Pöllölaakson tapa tehdä asioista isompa kuin ne ovat ja jotenkin teennäinen ote kaikkeen karkoittaa minut kuluttajana.

  YLE:n EHT-lähetykset jaksoivat kiinnostaa huomattavasti enemmän. Jotenkin raikkaampaa.
   
 19. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Mertarannan rasittavin puoli on tuo jatkuvana tuomiopäivän pasunaana toimiminen. Jokainen kiekonmenetys ei todellakaan ole vaarallinen, eikä jokainen vastustajan hyökkäys ole vyörytys alueelle. "Kunhan tästä nyt ei vaan anneta vastustajallle maalia". "Kiekkoa EI MISSÄÄN nimessä saa antaa Slovenialle". Selostaisi sitä peliä, ja jättäisi mielipiteensä vähemmälle. Kaikesta huolimatta kuuntelen Mertarantaa 100x mieluummin mitä Saukkosta. Edelleen jaksan hämmentyä Saukkosen työmoraalista, kaveri on niin paska selostaja että laitetaan ilmaispuolelle, mutta ei tunnu haittaavan. Toisaalta pakko nostaa miehelle hattua, kaverilla ei ole yhtään karismaa, ja ulosantikin on paska, mutta niin vain on nostanut liksaa maikkarilta vuosikausia. Ilman maikkaria Saukkonen olisi leipäjonossa, koska mistään muualta tuskin saisi töitä. Ei edes niitä opettajan töitä.


  Tamminen on nykyään menettänyt jo huumoriarvonsa, ja on vain rasittava. Siihen viereen jatkuvasti hytkyvä Tuominen, niin voi jeesus.


  Lainaus:
  Ainoa asia missä maikkari on onnistunut säilyttämään (toki tahattoman) huumorin on nämä insertit. Päästetään se yksi kuiskailija komerosta vapaaksi, ja tehdään jostain yhdestä tappiosta elämää suurempi asia. Taustalle soimaan My Heart Will Go on, kuiskaillaan päälle ja leikataan dramaattisesti kuvaa miehistä pyyhkimässä hikeä otsalta.

  Ainoa toimiva asia maikkarilla on Jukka Jalonen.
   
 20. RecordBreaker25 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Saimaan Pallo & Los Angeles Kings
  Ovatko Nupe ja Nemo maksupuolella, kun en ole vielä ilmaistarjonnan aikana heihin törmännyt?
   
 21. Ötökkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
  Tästä on kiekkohuuma kaukana. Suomen peli on heikkoa ja kaikki muu on maksukanavilla. Tuleeko ilmaispuolelta edes lyhyitä inserttejä muista peleistä? En ole nähnyt.

  Tajusin juuri etten edes tiedä mitä muissa peleissä on käynyt! Siis mitään tuloksia tms. Ei oikeastaan edes tunnu siltä että jotkut kisat on käynnissä
   
 22. paraspelaaja Jäsen

  Mertaranta on sananmukaisesti ilmiömäinen pelaajien peluutuksen tarkkailija, se häneltä kulkee edelleen kuin se kuuluisa entisen neidon ajatus.

  Sen sijaan pelinymmärrys on niin sanotusti jäänyt jälkeen, ja se on aina vaarallinen pomppukiekko, jos selostaja alkaa neuvomaan miten peliä pitäisi pelata. Näissä asioissa Mertarantaa EI saa päästää vetämään! Lisäksi aina ollaan sokeasti, voisiko sanoa leijonamiehistön puolella. Esimerkiksi kun Suomen pelaaja kompuroi nurkkauksessa, tätä niin sanotusti otetaan kaaaaksin käsin kiinni.

  No, tässä vielä kerran tämä tilanne: Mertaranta on kaiken kaikkiaan edelleenkin mukiinmenevä selostaja, ei hänelle mitään karmaisevia hasseja synny. Eikä muuten mennyt tämä analyysi paljon ohi!
   
 23. Viltsu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Lainaus:
  Selain tietysti on Microsoft Edge.
   
 24. HMenthal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Eilen Saukkonen selosti, että ainoat pakit, jotka eivät vielä ole pelissä pelanneet, ovat Kukkonen ja Järvinen. Järvinen oli juuri ollut kiekossa ja tilannetta oli päällä ja menikö vaihtoon tai jotain, mutta Saukkonen ilmeisesti sekoitti Hietaseen... Onhan ne samaa kaliberia joo ja lapakin on toisella väärän puolen käyrää. Kai numerot on liian lähekkäiset.
   
 25. Tikiti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Professori Aho, Dortmund ja Arsenal
  Itsellä mennyt jo sen verran hermo tuohon maikkarin laatuun, että vaikka sain cmoren kk ajaksi ilmaiseksi, niin katselen mieluummin opera selaimella youtubesta. Mertaranta on muuten ihan ok jos vaan ei ole suomen peli kyseessä. Nuo jatkuvat "vaarallinen" "ilmiömäinen" jne adjektiivien käyttö vituttaa.