Ilmoitukset

Nimimerkki Eric Rooslind on viime aikoina kirjoittanut vinon nipun turhia ja provosoivia viestejä, joten passitimme hänet viikon ajaksi jäähyboksiin rauhoittumaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana axe, 28.04.2010 klo 15.20.

 1. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mä luulen, että meidän ei kannata jatkaa tästä enempää. Sä saat pitää oman mielipiteesi. Hieno homma, jos joku tykkää. On totta, että nää on aina pitkälti myös makuasioita. Mutta omasta mielestäni Julius Sorjonen kuulostaa nimenomaan hyviin ammattilaisiin verrattuna nuorelta fanipojalta "rannareineen ja kärkimiinoineen". Muun muassa ääni, artikulaatio, intonaatio ja selostuksen hyvä rytmitys ontuu. Ja vaikka ihminen ei puhevioilleen mitään voikaan, niin itseäni ärsyttää suunnattomasti, jos puhetyöläinen ei osaa ääntää kaikkia kirjaimia oikein.

  Sopii nimenomaan selostajaksi Eläintarhan kentälle, jossa on näköjään ollut pari vuotta sitten koulukavereidensa kanssa äänessä taksvärkkipäivänä: SAUL Yleisurheilun SM-kilpailut 2015 27.6 - YouTube

  EDIT: Sorjosen oma sitaatti itsestään selostajana: "Ihmiset ovat kehuneet, että minulla on aivan huikea syke ja oma tyyli, jolla selostan. Tämä puheääni ja selostusääni ovat kaksi eri asiaa. Kun alan selostamaan, ääni nousee uudelle levelille ja sitten, kun tapahtuu jotain huikeaa, niin se nousee vielä seuraavalle levelille."

  Kaveri näyttää olevan selvästi ylpeä ja innoissaan "huikeasta sykkeestä" selostuksessaan. Kyseessä on klassinen huutoselostaja. Paikoin lähes särkevällä ja kovin ohuella teinipoikamaisella äänellä jatkuvaa yli-innokasta puolihuutoa. Selostus on lisäksi liian nopeaa tykitystä silloinkin, kun pitäisi rauhoittaa. Rytmitys puuttuu. Yritystä on, mutta ongelma on siinä, että sitä on ihan liikaa.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2017 klo 21.14
 2. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Te jätkät unohdatte nyt sen, että "ihan ok" ei vaan riitä, jos kyse on maksullisesta tv-kanavasta. Jossain höpöhöpökisoissa menee muitta mutkitta, mutta ei semmosissa ympyröissä, jossa on maksavia katsojia. Ja tää ei ole nyt J.Sorjosen vika, vaan hänen esimiestensä, jotka on rakentanut maksaville asiakkaille tän järkyttävän surkean kokonaisuuden, jossa ei loistavasti toimivia osa-alueita juuri ole.

  EDIT: Verratkaa tätä Maikkarin touhua ja selostajia esimerkiksi Nelosen tai Viasatin tuotantoihin. Ero niiden hyväksi on v-a-l-t-a-v-a.
   
 3. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Viasat pelaa isommilla rahoilla verrattuna MTV:hen, mutta Neloseen/Sanomaan nähden en nyt hirveän isoa eroa lähtisi tekemään kummankaan eduksi. Samalla tavallahan Nelosen lisäkanavien lähetyksissä oli tällä kaudella niitä paikallisselostajia joita haukuttiin otteluseuraajien kesken kilpaa, joku Julius Sorjonen olisi mennyt siihen porukkaan ihan selkeästi kyllä parempaan puolikkaaseen.
   
 4. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Viasatilla on tällä kaudella tainnut lätkää selostaa Antti Mäkinen, Tero Kainulainen, Ville Kuusinen ja Mikko Innanen. Esim. Innanen joka oli ns. nelosselostaja niin ei kyllä hirveästi kehuja tuola KHL-Jokereiden puolella saanut kun selosteli World Cupin aikana muutaman Jokereiden pelin.
   
 5. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Ja jos tässä lähdetään vertailemaan muiden lafkojen selostajia, niin eipä Viasatilta löydy kuin kaksi tai kolme jääkiekkoselostajaa, laskutavasta riippuen.

  Mertaranta on äänenkäytössä aivan omassa luokassaan Suomessa. Mäkinen on hyvä jääkiekkoselostaja kaiken kaikkiaan. Ville Kuusinen kelpo kaveri, mutta hänen selostuksissaan huomaa, että ei ole jääkiekko hänen lajinsa. Kainulainen taas saa pelistä kuin pelistä tylsän, vaikka on asiallinen selostaja. Laaksonen samaa kastia Kainulaisen kanssa. Saukkonen onkin sitten monessa asiassa huono, mikä on kyllä suuren suuri mysteeri, sillä hän on tehnyt töitä jääkiekon parissa jo viime vuosituhannelta, ja nimenomaan selostustöitä.

  Nelosen selostajia en ole kuullut, eli en kommentoi heitä.
   
 6. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Nelosen paikallisselostajissa onkin paljon parantamisen varaa. Tosin on mielestäni aikamoisen ymmärrettävää, että seitsemään samanaikaisesti pelattavaan otteluun ei ammattiselostajia ole mahdollista hankkia. Johonkin marraskuiseen Jukureiden kotiotteluun Sorjonenkin mahtuisi ihan loistavasti. Joka tapauksessa kaikki eri osa-alueet huomioiden Nelosen lätkätuotanto on mielestäni ihan toisella tasolla Maikkarin isoon satsaukseen eli MM-kisoihin verrattuna.

  Edit: typo
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2017 klo 17.09
 7. Thusberg Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
  Ja onhan Sebastian Waheebkin selostanut pelejä ja Anssi Ritari.
   
 8. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Innasta turha käyttää esimerkkinä, koska oli tosiaan vaan tuuraamassa. Se on toki totta, että oli harvinaisen raskasta kuuneltavaa silloin, kun kiekkoa selosti.
   
 9. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Minun mielestäni ei ole, syyksi riittää jo pelkkä Vesa Rantanen. Hänen läsnäolonsa kääntää niin kelkan Maikkarin hyväksi, jopa Juhani Tammista kuuntelee mieluummin.
   
 10. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ei muuta kuin nauttimaan Tamista. Vähiin käy ennen kuin loppuu, on nimittäin vikat kisat herralla menossa Maikkarilla.
   
 11. Runny Babbit Jäsen

  On se kyllä jotenkin absurdia, että vuonna 2017 jokaisen matsin voi katsoa ilmaiseksi hd:na ja laadukkaalla selostuksella YouTubesta ja samaan aikaan maikkari velottaa tuosta paskasta 25€/kk.
   
 12. rubyblue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS
  Onko muilla ollut ongelmia puhelin + chromecast -yhdistelmällä cmoren kanssa? Eilen yhteys chromecastiin katkesi jatkuvasti, ja muiden suoratoistojen kanssa ongelmaa ei ole ollut, joten ajattelin, että voiko vika olla maikkarin viritelmissä ja cmoressa?
   
 13. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Kyllä on ollut täsmälleen samoja ongelmia.
   
 14. Pallister Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara,Manu
  Lainaus:
  Oli. Mutta kun vaihdoin lähetyslaitteeksi iPadin,ongelmat lakkasivat. Ihme juttu.
  Toinen ihmejuttu on että näemmä vain suomen ottelut tulevat 1080p/50fps suorana,tallenteena ei nekään.
  Jossain voisi olla maininta tästä.
   
 15. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Tämä Sorjonenhan kuulostaa nuorelta Tuomas Virkkusen fanipojalta, joka on päässyt vähän liian isoihin kinkereihin mukaan. Pelaajien nimien ääntämys on aivan karmeaa (Ehlers on iilöös, Ceresnak on sersenak, Plachta on plashta tai plazta jne.) ja hänen käyttämänsä kieli on muutenkin sivistymätöntä ja liian puhekielistä. Erityisesti alkoi häiritsemään se, kun hän käyttää jatkuvasti sanan laukaus sijaan sanaa "laukasu". Tuo kun toistuu vähintään 100 kertaa ottelun aikana, niin ei hyvä. Ja kaiken kaikkiaan vaikuttaa vain liian innokkaalta junnulta slangisanoineen (nilkkarallit, kärkimiinat jne.). Kuuntelen huomattavasti mieluummin Saukkosta. Ja se on jo huonosti.
   
 16. Logan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Shannon Szabados
  Lainaus:
  Mun mielestä Veskun ongelma on liika kärjistys. Hyviä pointteja esittää mutta koska työskentelee jätteelle se näkyy. Lapsenuskosesti uskon että ilman paskaa mainossukupolvea vois tulla ok juttuja.

  Jollainhan homma on maksettava, mutta ei mainostaminen sellaisille henkilöille kannata jotka ei sitä siedä.
   
 17. ijuka Jäsen

  Se on kyllä jo aikamoinen saavutus Maikkarilta että löysivät jonkun vielä Saukkostakin huonomman.

  Noh, minun ei näistä tarvitse onneksi murehtia, sillä katson kisat Youtubesta. Ilmaiseksi, ilman mainoksia ja oikeasti laadukkaalla selostuksella.
   
 18. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Noin tuo nimi P-Amerikassa lausutaan, joten änärifanaatikot varmasti tykkäävät. Ne samat, jotka ovat Mertarantaa ja Kunnasta kovasti arvostelleet siitä, etteivät nämä lausu esim. Zdeno Charan, Radek Dvořákin, Patrice Bergeronin ja Martin St. Louis'n nimiä kuten amerikkalaisselostajat. Eli päin persettä.
   
 19. Red Label Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Jonathan Drouin, Seinen Rakastaja
  Lainaus:
  Mertsi on luultavasti ainoa selostaja joka osaa lausua Cháran tismalleen oikein. Se haara (pieni kakominen tuohon alkuun) kuulosti niin kummalliselta, niin oli pakko tarkistaa eräältä slovakilta. Täysin nappiin menee.

  Muutenkin tuntuu että Mertsi on ottanut etukäteen selvää eri kielistä ja niiden väänteistä sekä käänteistä. Erinomaista duunia tällä rintamalla.

  Selostus nyt on niin ja näin.
   
 20. KaljaVeikko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen Leijonat, NHL suomalaiset, 235
  Ihan hyvä selostaja se nuori poika Sorjonen minun korvaan oli eilen kun Latvia-Tanskaa parin erän verran vilasin.

  Henkilökohtaisesti en jaksa välittää siitä että miten niitten pelaajien nimet lausutaan, kunhan sen verran saa selvää että tietää kenestä on kyse. Eh lerssi tai iilörssi, aivan sama. Kenellekkään ei jää varmasti epäselväksi. Selostajan tärkein ominaisuus mulle on se että tuottaa puhetta sujuvasti ja luo tunnelmaa kotikatsomooni.

  Viasatin selostajat on ok. Se ylen uusi tyyppi selostaa jotenkin "säksättävästi" niin en pidä. Saukkosta ei jaksa kuunnella. Mertaranta on ykkönen minulle, ja on todennäköisesti niin pitkään kun selostushommia tekee.
   
 21. Schwein Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Minä en Bonnierille suostu mitään maksamaan, joten ei Cmoreakaan ole. Mutta kuulostaa todella oudolta, eihän sillä ns. lähetyslaitteella tehdä muuta kuin kerrotaan Chromecastille, että mikä striimi käynnistetään. Sen jälkeenhän voi lähteä laitteen kanssa vaikka kauppaan ja Chromecast jatkaa silti kotona striimaamista.
   
 22. Scharnhorst Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tästä lisätietoa, itseä kyrpii toi maikkarin meininki niin lujaa että saattaa koko skabat jäädä katsomatta jos ei parempia ja helppoja vaihtoehtoja löydy?
   
 23. Itse en ole mitenkään kätevä tietokoneiden kanssa, mutta palstalta saadun vinkin perusteella latasin netistä Operan selaimen. Siinä kun on kuulemma VPN, vai mikä se lienee joka "blokkaa" maakohtaisen rajoituksen katsella ihan IIHF:n Youtube lähetyksiä suomessa. Latauksen jälkeen Operalla selain auki, löysin vielä asetukset valikon ja sinne hakukenttään kirjoitti VPN, niin tuli valmiiksi ruutu, mihin vain ruksittiin VPN käyttöön. Tämän jälkeen googleen IIHF Youtube ja löytyneen linkin takaa peli (Saksa-Ruotsi) peli auki ja hienosti toimi englannin kielisellä selostuksella. En edes tiedä minkä maan kautta tuota lähetystä kierrätti, mutta kuva/toimivuus oli ihan todella ok. Olin oikein itsekkin yllättynyt, kuinka helposti onnistui. Toimii lienee muissakin lähetyksissä, missä suomi on blokattu pois näkyvyyksistä?
   
 24. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Jep, eikä kyseinen homma ole edes laitonta puuhaa. Toisaalta ymmärän syyn, että miksi MTV3:lla ollaan näreissään tästä, mutta eipä mahda mitään. Ökyt menee paikan päälle katsomaan, porvarit hankkiin kanavapaketin ja me köyhät tyydymme "warettamaan".
   
 25. Kettuneuvos Jäsen

  Lainaus:

  Edellisellä sivulla yritin kysellä oliko muilla vikaa..

  Olin yhteydessä Cmoren asiakaspalveluun. he eivät olleet kuulleet ongelmista. käskivät tarkistaa päivitykset. DAA