Ilmoitukset

Nimimerkki Guru kirjoitti provosoivan viestin TPS-osioon. Koska kyseisellä nimimerkillä on jo nyt pitkä historia vastaavista rikkeistä, annoimme hänelle tällä kertaa kahden kuukauden pelikiellon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

MM-kisojen mediaoikeudet MTV Oy:lle

Viestiketju osiossa 'Maajoukkue' , aloittajana axe, 28.04.2010 klo 15.20.

 1. Klassinen sentteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Minä uskon Lauri Marjamäkeen!
  Minulle ei avaudu miten Mika Saukkonen voi alentua tuohon omaan rooliinsa. Hänen surkeutensa avulla myydään kanavapaketteja. On varmaan mieltäylentävää hommaa.

  Haluasin nähä Saukkosen esimiehen ilmeen jos Mika menis ehdottomaan voisiko hän ja Mertaranta vaihtaa paikkoja.
   
 2. rubyblue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HC TPS
  Lainaus:
  Enpä ole itse nähnyt ketään muita kuin J. Jalosen, H. Aravirran ja tietty Tamin maksupuolella.
   
 3. Tadu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Viikingit, Narrit, Spurs
  Lainaus:
  Nupe nähty eilen paikallisessa pubissa Lahdessa pelaamassa bingoa. Tää ei ole edes vitsi.
   
 4. Zoidberg Jäsen

  Kaverin kanssa tuli juteltua Mika Saukkosen asemasta, ja hän totesi että jossain radiossa (kenties Nova tai City?) puhuttiin Saukkosen saavan parempaa palkkaa, jos selostaa huonosti. En tiedä oliko tämä vain pelkkää spekulaatiota, mutta MTV:n tuntien voi hyvinkin pitää paikkaansa.

  Onneksi Niemistä ei ole nähty Suomen peleistä. Välillä on tuolla ja Viasatin peleissä vaikuttanut niin ylimieliseltä ettei häntä jaksa kuunella.

  Mertaranta on selvästi heikentynyt, mutta menee vielä. Plussaa siitä, että näkee heti jos joku pelaaja ei pelaa omassa ketjussa.
   
 5. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Siis kuvittelet oikeasti, että Novalla, joka on samaa paskaa mitä maikkari, kerrottaisiin että Saukkoselle maksetaan sitä parempaa liksaa, mitä paskemmin kaveri selostaa? Jossain Cityllä nyt on voitu läpällä moista heittää.
   
 6. Zoidberg Jäsen

  Lainaus:
  Onko luetun ymmärtämisessä vikaa? Minä kun mielestäni sanoin että kaverini on näin todennut.

  Minä en tiedä onko asia näin, miten muuten Saukkonen saataisiin tuonne selostamaan noin huonosti. YouTubesta voi katsoa reilu kymmenen vuoden takaisia SM-Liiga pelejä, joita hän on selostanut. Mielestäni niissä hän oli selvästi etevämpi. Miten hän on voinut huonontua noin paljon?
   
 7. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Nova ja Maikkari eivät kylläkään ole enää aikoihin olleet "samaa paskaa", vaan Radio Nova on nykyään Bauer Median omistuksessa ja Maikkari siis Bonnierin. Bauer Median omistuksessa on muuten radion puolelta esim - rumpujen pärinää - Radio City. Eli City ja Nova ovat tänä päivänä "samaa paskaa".
   
 8. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  No jonkunlainen suodatin olisi varmaan ihan hyvä niiden kavereidenkin jutuille olla.

  Olisi kyllä kieltämättä mielenkiintoinen ratkaisu, tavallaan käänteinen provikkaliksa. Mitä paskemmin teet hommasi niin sitä enemmän liksaa.

  Kertoiko kaverisi miten tämä selostuksen paskuus todetaan? Mitä vaaditaan vaikkapa 300€ palkkaan, ja kuinka päin helvettiä pitää vetää että saa tonnin pelistä?
   
 9. Zoidberg Jäsen

  Lainaus:
  Ei, eli hirveästi ei ole tietoa. Sen takia spekuloinkin täällä.

  Jos Saukkonen saa huonompaa palkkaa kuin esimerkiksi Mertaranta niin vähän käy jo sääliksi miestä. Aidosti varmaan kiinnostunut jääkiekosta ja MM-kisoista, mutta erittäin harva arvostaa hänen työnsä jälkeä.
   
 10. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Eiku niinhän tämä olikin. Muistelin väärin kun kuulin/näin mainoksen jossa Novalta tulee pelit myös selostettuna.
   
 11. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Tokihan Maikkarilla ja Novalla on edelleen aika vahva connection, telkkarissa pyörii paljon Novan mainoksia ja Suomen pelejäkin mainostetaan paljon kuunneltavaksi juurikin Radio Novalta, toki syynä on varmasti sekin että Nova on ihan valtakunnallinen radiokanava.
   
 12. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  No aivan pomminvarmasti saa huonompaa liksaa mitä Mertaranta. Mertaranta hommattiin ulkopuolelta, voisin kuvitella että suhteellisen isolla rahalla. Mertarannalla mainostetaan kanavapakettia, sinivalkoinen ääni yms. Vaikka tällä foorumilla (minä mukaanlukien) ollaan vittuuntuneita Mertarantaan, niin kansan keskuudessa mies on edelleen palvottu selostaja. Käy lukemassa joku iltalehden kommenttiosio, jossa itketään karvaasti kun Mertaranta on lyöty maksukortin taakse.

  Saukkonen on lasetettu rankaisemaan kaikkia jotka eivät maksukanavaa hanki. Se on miehen rooli, jonka kaveri on jostain käsittämättömästä syystä hyväksynyt.
   
 13. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ainakin Nieminen oli kommentoimassa muistaaksen Saksa-Ruotsi peliä. Se taitaa ollakin Suomen pelien lisäksi ainoa matsi, johon on raaskittu studio laittaa pystyyn.
   
 14. Roger Moore Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat Kalevan Pallo
  Lainaus:
  Tätä olen itsekin pohtinut, eli Saukkosen rooli on tosiaan olla tuollainen täysi narri joka omalla paskuudellaan saa firmalle enemmän maksavia asiakkaita. Lähinnä tässä mietityttää että miten Saukkonen oikeasti edes suostuu moiseen, miten miehen ammattiylpeys taipuu tuollaiseen? Onhan kyseessä surkea selostaja, mutta kyseessä kuitenkin oli aikanaan SM-Liigan ääni ilmaiskanavilla ja aikana kun Hockey Night ja SM-Liiga oli koko kansan tuote ja pelejä näytettiin vielä paljon ilmaispuolella. Jostain syystähän Saukkonen nautti vieläpä jonkinlaista kansansuosita Hockey Nightissa, aluksihan mies oli pelkkä kaukalon laidan toimittaja kun Linkku selosti, ja taidettiinpa Saukkonen pistää jossain vaiheessa pois lähetyksistäkin, mutta katsojat vaativat Saukkosen takaisin.

  Mitähän Saukkonen ajattelee kun menee illalla nukkumaan ja saattaa summata päivääsä, kokeekohan tekevänsä kovinkin arvokasta työtä?
   
 15. Katsoin Slovenia-pelin Siimorelta, ja ero ensimmäisten sopimusvuosien panostukseen on kyllä aika karu. Edes kunnon valoihin ja pöytään ei tunnu budjetti venyvän, miespaneelin solmiotkin halpaa sekoitekangasta. Voi olla vielä, että joku muu ostaa sopimuksen viimeset vuodet Maikkarilta pois.

  Mertaranta ei niin paljoa ärsyttänyt. Puhenopeus, hyvä artikulaatio ja nimien lausuminen ovat sellaista selostajan ammattitaitoa, joka käy vuosi vuodelta harvinaisemmaksi. Aikamoista horinaa Ray Ferraron puheenvuorotkin ovat kanadalaiskanavan puolella.
   
 16. raju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Saukkosen tapa lausua pelaajien nimet aiheuttaa suunnatonta raivoa, ensinnäkin ääni muuttuu jollain tavalla jälkeenjääneen tasolle ja ihme venkoilua muutenkin. Eihän noita pelejä vaan pysty kattomaan äänet päällä tai saa kokoajan repeillä. Mertaranta kans pikkuhiljaa tulee korvista ulos, mutta jos näistä kahdesta pitää valita niin mieluummin jälkimmäinen.
   
 17. Knox Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers
  Lainaus:
  Jep, kontrasti on melko jäätävä. Oli aika kova yllätys eilen, kun Kanada-Ranska pelissä ei ollut edes studiota, siis mitä helvettiä oikeasti. Onko Suomen pelit ainoat johon maikkari viitsii alkusarjassa laittaa studion pystyyn?

  Maikkari taisi upottaa kätensä melko syvälle paskaan ostaessaan oikeudet. Ensimmäisinä vuosina kauheat satsaukset, muistan kun joukkuetta spekuloitiin jossain joulun vaiheilla, ja kauhea hypetys koko ajan. Sitten homma taisi lässähtää, kun maikkari yliarvioi tavallisen tasalakin kiinnostuksen kisoihin. Kansaa kiinnostaa tasan Suomen matsit, muiden otteluiden takia ei osteta kanavapakettia. Ja maikkarin harmiksi Suomen matsit tulee näyttää ilmaiskanavalla, toki tähän on vastattu Saukkosella, mutta näkyy kuitenkin.

  Edelleen muistelen kaiholla Ylen lähetyksiä. Joka matsissa taisi olla studio, eikä aikaa tuhlattu mihinkään "katsotaan kenellä katsojalla oli ottelun paras tuuletus"-paskaan.
   
 18. Osvaldo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tähän mennessä on studiot ollu vain Ruotsi-Venäjä & Saksa-Ruotsi -otteluissa. Siis Suomen matsien lisäksi. Jos oikein katsoin niin tiistaina on studio Venäjä-Usa -pelissä. Tällaista se oli toki jo viime vuonna. Studioita ei juurikaan ole, mut sentään kaikki pelit tulevat suorana lähetyksenä joltakin kanavalta.
   
 19. aquanqua Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Saukkonen painaa sitä likasta duunia uhraten nöyrästi henkilökohtaiset halunsa yhteisen hyvän eteen. Pelikaverit arvostaa, iso yleisö ei ymmärrä arvoa. Maikkari maksaa palkat ja Maikkari saa rahaa, jos maksupaketit myy.
   
 20. Pavlikovsky Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
  Tuo studioiden puuttuminen jollain tapaa kyllä lannistaa fiilistä, ikään kuin katsojien aliarvioimista. Se perus kevään kiekkojännäri, joka ostaa pelit jotta voi kotisohvalla katsella muutakin kuin Suomen matsit, toivoisi varmasti erätauoilla muutakin kuin maalikimaraa Robinin tahtiin tai Uotilan leijona loungea.

  Toisaalta mitä siellä studiossa edes juteltaisiin. Jalonen jyrähtelisi jos kiinnostaisi ja Ara hokee kuinka Italiakin on kova kiekkomaa eikä sovi yhtään vähätellä ja kaivaa uunituoreen muistivälähdyksen Lillehammerin olympiatalvelta. Jalonen KHL-valmentajaksi tuntuu myös tietävän hämmentävän vähän noista idän pelaajista, joita kisoissa vilisee ja Aran pelaajatietämys jäi sinne Luc Robitaillen eläköitymisen ajoille. Niikko toki voisi jaella motonetin lahjakortteja ja vittuilla valmentajille huonoista lopputulos-veikkauksista.
   
 21. paraspelaaja Jäsen

  Lainaus:
  Pitäisi olla sellaista keskustelutyyppistä tuotantoa, kuten YLEn aikoina. Siellä oli koko kerma Johtavaa myöten pätemässä - aidosti keskustelemassa - pelistä ja pelaajista, oli erilaisia teemoja kisojen ympärillä ja koko maajoukkue-keskustelua ikäänkuin johdettiin YLEn toimesta. Tuo MTV:n tuotanto on kaupalliselle tuotteelle ominaisesti niin ahdistunutta, ettei sieltä irtoa mitään. Surullista sikälikin, kun jokainen vähänkin enemmän tätä skeneä seurannut tietää, miten paljon esim. J.Jalosella olisi annettavaa. Nyt kiekkokeskustelua ei käytännössä johda kukaan; amatöörien keskustelu kiertää surkeana pitkin somea ja ammattilaisten keskustelu - joka on kyllä olemassa ja käy kiivaana - pysyy pienissä piireissään julkisuudelta piilossa.

  Esimerkiksi parhaillaan (jälleen) vellovassa Meidän peli-keskustelussa ja suomalaisen jääkiekkoilun suunnassa olisi perkaamista loputtomiin saakka ja Jukka Jalosella valtakunnan arvovaltaisin ja itseoikeutetuin sana koko asiaan, mutta ei niin kuin ei. Isojen teemojen ja asiakokonaisuuksien sijaan tärkeämmäksi nähdään harmittomat sirkuspellen esitykset, hulvattomat tulosveikkauskilpailut sekä parhaan twiitin valinta, josta palkinnoksi Leijonat-pipo Teemu Niikon nimikirjoituksella. Malliesimerkki parhaasta twiitistä: "jes nyt jellonat kannustetaan voitto kotiin pitkä päätyyn ja perään!".

  Olen aidosti huolissani suuntauksesta. Tuotteen (suomalaisen maajoukkuekiekon) isot merkitykset alkavat kansan syvien rivien keskuudessa kadota ja jäljelle jää kuiva, muovinmakuinen ja väkisin paskannettu kehys.
   
 22. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ylen aikana studioita odotti ja ne olivat usein paljon mielenkiintoisempia kuin monikaan alkusarjan peli (tosin oli Ylelläkin tasovaihteluja vuosien varrella). Nytkin studiot olisi toki mukava lisä, mutta ei niihin kyllä yleensä jaksa keskittyä. Lajille tämä maikkarin tapa toimia tekee hallaa. Satunnaiskatsojille tarjoillaan Mika Saukkosen settejä ja aktiiviseuraajillekaan ei pelien lisäksi juuri mitään ekstraa. Itselläni pikkupoikana maajoukkue oli yksi tärkeä juttu siinä, että kiekko valikoitui intohimon kohteeksi. Studioiden viisaita miehiä oli hauska kuunnella ja kaikkien maiden pelejä katsella. Vaikka omalta osalta varsinainen intohimo maajoukkuekiekkoon on jo ajat sitten kuihtunut pois, lajille suotavana pitäisin sen tuomista paremmin ja enemmän kansan ja nykyisten pikkupoikien pariin. MM-kisat olisi siinä isossa osassa.
   
 23. Barnes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Leijonamiehistö
  Lainaus:
  Niin no, Saukkonen on käsittääkseni paikan päällä selostamassa kisoja. Varmasti ihan mukavaa kiertää ns. palkallisella lomalla Pariisin nähtävyyksiä ja jutella lämpöisiä kisaturistien ja pelaajien kanssa.

  Minusta Saukkonen on parempi kuin Mertaranta jääkiekon puolella, koska hän ei kuvittele olevansa selostajajumala. Muissa lajeissa Mertsi toki kyykyttää Mikaa 100-0.
   
 24. Buster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Brian O'Neill
  C More: "Näe kaikki 64 MM-ottelua suorana". Vaan eipä näy Latvia vs. USA suorana, tulee toki pätkittynä koosteena Suomen pelin jälkeen. Ei toki harmita, vaan ihan huvittaa. Periaatteessa olisi voinut tämän sporttipaketin jättää ostamatta, koska Max näkyy toisen paketin kautta. Sitä kautta olisi saanut kiekkonälän tyydytettyä ja Suomen pelit näkyy ilmaiseltakin. Studioitakaan ei oikein jaksa katsoa kun ei siellä varsinaisesti mitään kovin kiehtovaa perkailla itse pelistä kun siellä on niin paljon kaikenlaista muutakin huseeraamista MM-uutisineen. Muutenkaan studioita ole ollut alkulohkossa kuin Suomen peleissä.

  Toki sinänsä 25 eurolla saa kuukauden elää lätkää ja katsoa vaikka kaikki pelit, niin eipä ole todellakaan paha.
   
 25. Mr.X Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Heti tuli studioon virtaa ja ennen kaikkea kaivattua suoraa puhetta, kun V.Nieminen tuli mukaan. Nemo uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne on, aivan kuten näissä studiossa pitää tehdäkin. Uninen Aravirta voisi siirtyä näiden skabojen jälkeen eläkkeelle myös asiantuntijan hommista, ei mitään lisäarvoa lähetykseen. Niikko ammattitaitoinen, mutta valitettavan lattea ja virkamiesmäinen studioisäntä. Kevyt huumori ja sopivan rento ote ihan tuntemattomia käsitteitä (vrt. esim. loistava T.Nyholm Nelosen studioisäntänä).