Tila
Viestiketju on suljettu.

totterstrom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal, Ilves, Suomi
Kyllähän tuokin kertoo paljon Suomen tasosta jääkiekossa, että ollaan oltu vuodesta 2011 lähtien koko ajan maailmanrankingissa toisena. Ei mikään ihan turha kiekkomaa.
Kertoo kertoo, eikä muutenkaan ole ihan tärkein pointti puhuttaessa tästä matsista. Mutta niin vain on kyllä että joko a) Suomen voitolla tänään b) Tsekkien voitolla tänään c) molemmilla Suomi olis nyt virallisesti maailman paras jääkiekkomaa. Mutta ei suotu sitä. Eihän ole koskaan ollutkaan?
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Ennen kisoja kirjoitin että jokaisella valmentajalla on oltava oikeus valita haluamansa pelaajat niiden joukosta jotka ovat käytettävissä ja perustelin sen sillä, että ainoastaan valmennus pystyy tekemään pelaajista joukkueen ja oikein roolitetun kokonaisuuden. Silloin Jatkoajassa hyvin harva ajatteli samoin.

Finaalin jälkeen moni on sitä mieltä, että tuomarointi meni osittain vihkoon. Jaan näkemyksen. Mutta samalla toivon että Suomessa tajuttaisiin kuinka heikon perinnön Liiga antaa koviin peleihin. Liigassa saa koukkia ja estää ja kahvata lähes mielin määirin. Tämä syystä tai toisesta juurtuu suomalaispelaajiin jotka kahvaavat kansainvälisissä otteluissa helpossakin tilanteessa.

En tosin usko Liigan tekevän yhtään mitään paitsi huonontavan tilannetta. Mutta maajoukkueen ja suomalaisten maalin- ja pelintekijöiden kehittymisen kannalta pitäisi vihdoin kääntää tämäkin kivi.
 

Tornados

Jäsen
Omat arvosanat:

Rinne 9½
Koskinen 6½
--------------
Hietanen 8
Karalahti 8
Ohtamaa 9-
Mäntylä 8+
Lajunen 7½
Kivistö 8-
Marttinen 8-
--------------
Lehterä 8+
Kontiola 8+
Haula 7+
Komarov 8-
Jokinen 7½
Immonen 7½
Palola 8-
Pakarinen 8½
Wirtanen 7½
T.Sallinen 8-
Huhtala 7½
Jormakka 8-
Salomäki 8
Savinainen 7+
J.Sallinen 7½
---------------
Westerlund 7½
Kurri ja Lehtinen 6½
Muu henkilöstö 9
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK,
Upea suoritus "EHT Suomelta" tai "kaikkien aikojen huonoin maajoukkue" ja mitä tahansa skeidaa tästä porukasta on kirjoitettu.

Hieno turnaus Suomelta.
 
Finaalin jälkeen moni on sitä mieltä, että tuomarointi meni osittain vihkoon. Jaan näkemyksen. Mutta samalla toivon että Suomessa tajuttaisiin kuinka heikon perinnön Liiga antaa koviin peleihin. Liigassa saa koukkia ja estää ja kahvata lähes mielin määirin. Tämä syystä tai toisesta juurtuu suomalaispelaajiin jotka kahvaavat kansainvälisissä otteluissa helpossakin tilanteessa.
En ole ollenkaan eri mieltä, mutta finaalissa suomalaisista jäähypenkkiä kuluttuvat ihan muut kuin Liigan pelaajat.
 
RELEASE THE KRAKEN

essulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Venäjä oli tänään yksinkertaisesti liian taitava Suomelle ja jäähyt kostautuivat. Kyllä nuo kaverit osaavat viimeistellä ylivoimalla kun paikan saavat. Suomella taas paikoissa huonoa tuuria, mutta onnikin on ansaittava ja tänään se oli Venäjän puolella. Jormakan loukkaantuminen sotki palettia sen verran että lopullinen rutistus jäi varsin ohkaiseksi.

Vituttaa OJ:n ja Jeren puolesta mutta eipä auta. Ei taida kummallekaan sitä MM-kultaa koskaan tulla.
Venäjä sai kaksi aivan lahjajäähyä, ne muuttivat pelin kulun. Samoin Malkinin törkeää mailaiskua ei katsottu tuomitsemisen arvoiseksi. Ylivoima on ansaittava. Venäjä ei sitä ansainnut, olkoonkin, että ratkaisi hienosti paikoista.
Seppo Mäkeläkin kritisoi voimaakkaasti näitä tuomareita.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno suoritus Suomelta, aivan käsittämätön tasonnosto pudotuspeleihin. Mielestäni tänäänkin 5vs5-pelissä ei ollut hädänpäivää, mutta valitettavasti tuomarityöskentely oli jotain aivan vitun käsittämätöntä. Neukut toki rokottivat hyvin ylivoimalla, mutta ei voi jumalauta olla kolmea tai oliko jopa neljää noin kyseenalaista jäähyä! Jos Putler ei ollut kidnapannut päätuomarin perhettä pantiksi ottelun lopputuloksesta, niin ainakin sievoinen summa kahisevaa on liikahtanut loppusummerin soitua.

Helvetin hienoa, että tämänkin palstan ryssäfanaatikot voivat juhlia tästä urheilun riemuvoitosta. Ottelu oli juurikin voittajansa näköinen, eli paskainen ja korruptoitunut. Toivottavasti näitä kisoja ei tarvi enää käydä näissä vitun kehitysmaissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
En ole ollenkaan eri mieltä, mutta finaalissa suomalaisista jäähypenkkiä kuluttuvat ihan muut kuin Liigan pelaajat.
Eikös kyse silloin ole Liigan (tai SM-liigan) perinnöstä jos Immosta, Kontiolaa ja Lehterään yms penkillä? Osa jäähyistä oli aivan perseestä mutta toisaalta jäi siinä useampi kahva viheltämättäkin. Meillä Liigassa pääsee liian helpolla kun ei tarvitse joko luistella ja käyttää kroppaa tai käyttää kroppaa vaan pelkästään kahvata. En usko että kyse on kurittomuudesta vaan pikemminkin osaamattomuudesta.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitetaanpa pari lainausta tästä ketjusta aiemmin, "voitte tulla ite kertomaan"


Olllaanko me alkamassa katsomaan MM-kisoja vai Jokereiden Pre-Season pelejä?
Veikkaan, että ensimmäisiä katsottiin, mutta kelpaisi myös tuo toinen vaihtoehto. Mitä olet itse mieltä?

Kyllä tämä eräänlaiselta Jokereiden vappupilalta vaikuttaa. Onko tämän turnauksen tarkoitus kovia pelejä alle Jokeripelaajille ennen KHL:ää? Vähän tämä homma nyt haisee.
Aika hyvä vappupila, vai mitä rico?

Ihailen liiton ja Jokereiden välistä synergiaa, Jokereiden markkinointiosasto kiittää, kun Jokeri-valmentaja ja Jokeri-GM tekevät HMV-Jokeripelaajista koko kansan tuntemia MM-kisasankareita.
Kyllä sietääkin ihailla, minä ainakin ihailen, että tällä joukkueella haetaan hopeaa. Kiitos Leijonat! Eikös noista sankareita tullutkin? ; )

Hyi helvetti mikä oksennus! Haisee jokeripaska ja pitkälle. Vittu mitä touhua. Kummola, Hjallis, Kurri ja Erkka, haistakaa paska.
Sanopa muuta, ilman Kalee ja Hjallista ois voitettu kultaa!

Meiltä lähtee siis Minskiin Suomen maajoukkueen sijasta Jokerien KHL-joukkue.

Hyi vittu Erkka Westerlund. Häpeä! Harjoitusleirit on erikseen kesän lopulla.
Uskon, että Erkkaa hävettää tällä hetkellä, voitostahan tuolla pelataan. Tällä kertaa ei voitettu.


Hieno joukkue ja kultaa tulee!

Roolitus on erinomainen, tuloskentät selvillä ja alempiin ketjuihin löytyy päteviä roolipelaajia. Pelitapa on tunnetusti maailman paras ja kun maalilta löytyy vielä kisojen paras maalivahti, niin vähintään finaalipaikka on selviö.
Aika osuva analyysi, todellakin paras maalivahti löytyi meidän tolppien välistä! Taisi olla jopa kisojen arvokkain pelaaja.
 
"Niin paljon kuin niissä Ruudun veljeksissä onkin pelimiehen vikaa, niin on niissä kyllä muutakin vikaa" - Eero Tauru

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
+ Rinne kisojen paras pelaaja. Eleetöntä varmuutta.
+ Lehterä nous tärkeimmillä hetkillä ja alko ottaa kiekollista vastuuta.
+ Karalahti otti pakiston liiderin roolin, pelas aktiivisesti. N'ytti ettei ketään tartte kumarrella.
+ Palola alkukisojen kohmeuden jälkeen huikeita esityksiä pudotuspeleissä. Ei pelkästään laukauksensa puolesta vaan uskals pitää kiekkoa ja rakentaa. Vielä kun olis joku ylärima finaalissa
+ Pakarinen, Hietanen, alotuksia kaivanut ja alivoimaa tappanut Immonen, loppupelien osalta Salomäki, paluunsa jälkeen luistimilla kiitänyt Jormakka. Mäntylä otti finaalissa roolia kokeneena pelurina.
+ Joukkuepeli, sitoutuneisuus, asenne. Rajallisilla meriiteillä liikkunut pakisto ei antanut tuumaakaan periks, boksas maalinedustan, Ohtamaat ja Marttiset taisteli minkä pystyi.

Jos jotain negaa kaivettava näin hienon turnauksen ja nousun jälkeen

- Kontiola. Siinä missä aisaparinsa Lehterä nosti tasoaan, otti vastuuta, oli ratkasemassa isoja pelejä, Konna vajosi tavalliseksi kuolevaiseksi. Loppuko bensa koska joutu alkukisat kantaan joukkuetta? Menikö pää jumiin? Ei löytyny ketjukavereita? Vamma? Lukuisia kiekonmenetyksiä, junnutason syöttövirheitä, aika vähän maalipaikkojen luonteja ja kiekollisia onnistumisia.
- Ketju Haula-Jokinen-Komarov. Omas potentiaalia, eväitä vaikka mihin. Jotenkin ei löytynyt täydellistä yhteistä säveltä. Haulan nopeus jäi hyödyntämättä, Komarov nyt aika ajoin väläytteli vanhaa ajokoiraa ja pyrki pääsemään ihon alle. OJ piti kiekkoa, pyöritti, mutta maalipaikat jäi vähiin. Ois kaivannu enempi tiikerinsilmää.
- Loistavasti pyörinyt ylivoima jätti etenkin Venäjä-pelin osalta jossittelun aihetta tehokkuuden puolesta. Välillä hinkattiin ja pyöritettiin se 90s yhtä päätyä ilman vedon vetoa ja sitten tilanne kuivu joko harhasyöttöön tai heikkoon kutiin. Olis pitäny simppelimmin vaan vetää kun sauma tai nousta alhaalta röyhkeästi maalin kulmalle. Toki, hieno maali finaalissakin ja saumoja oli toiseenkin.

Jälkikäteen harmittavaa että Jormakka ajo miinaan ja peli tovin päästä ohi. Lentokeli päällänsä. Jossitellaanko Malkinin raukkamaisella poikkarilla Haulaa päähän? Uskon että parempi joukkue voitti. Toisaalta, Suomella on kykyjä voittaa parempansa mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Tuomarien dissaus tuppaa karkaamaan käsistä, mutta hieman turhan kova kotikenttäetu Venäjällä kun tuomarit päästi tilanteen ja katsomossa istuvat presidentit päänsä sisään. Pienet marginalit, viheltääkö vai ei, kun ne kääntyy vielä ennakkosuosikille, menee vaikeeksi. Tais ne Venäjällekin viheltää jonkun mm-finaaliin kuulumattoman jäähyn. Ville Nieminen kritisoi linjaa, Videotuomarit Nyholm ja Rantanen aikoo vielä palata Znarok-tapauksen käsittelyyn, Faseliin ja tuomaritoimintaan myöhemmin.

"10 vuotta puhuttu pelitavoista, aika ottaa ihminen keskiöön" totes Erkka. Hieman viime vuosien suhteen epätavallisella pelillä tuli tämä menestys. Muutos tapahtumassa isossa kuvassa? Kaikkien aikojen paskimmasta mm-joukkueesta finaaliin, Kanada kumoon 22v tauon jälkeen, vaikea Tshekki-välierä kypsästi kotiin, täys vastus kisojen parasta joukkuetta vastaan finaalissa. Kevyt hiekan rahina hampaissa häviön jälkeen, kaiken kaikkiaan mahtava nousu ja hienoja hetkiä sekä tunne-elämyksiä sisäls tää pari viikkonen. Täältä tähän.
 

Tuamas

Jäsen
Finaalin jälkeen moni on sitä mieltä, että tuomarointi meni osittain vihkoon. Jaan näkemyksen. Mutta samalla toivon että Suomessa tajuttaisiin kuinka heikon perinnön Liiga antaa koviin peleihin. Liigassa saa koukkia ja estää ja kahvata lähes mielin määirin. Tämä syystä tai toisesta juurtuu suomalaispelaajiin jotka kahvaavat kansainvälisissä otteluissa helpossakin tilanteessa.
Aikamoista höpönlöpöä sieltä ilmalasta.
Mailalla aiheutetut jäähyt KHL 4/5 vs Liiga 1/5.

Estämiset mukaan ja lukemat 5/7 vs 2/7.

Joko olit silmät kiinni koko pelin tai ajat vain omaa agendaasi?

Toki liigan tuomaripeli on ottanut valitettavaa takapakkia erityisesti estämisten ja mailapelin osalta, mutta oli toi nyt ihan paskaa vedota johonkin liigaan tämän finaalin suhteen.
A) Suuri osa jäähyistä oli vihelletty melko mielenkiintoisesti
B) Suurimman osan jäähyistä ottivat ihan muut kuin liigapelaajat.
 
Åja.

Tuamas

Jäsen
Ratkaisevaksi joukkueen potentiaalin täysimittaisen hyödyntämisen vajaudessa jäi se, että OJ:ta ei ollut munaa siirtää alempiin ketjuihin.

Mies omalla toiminnallaan käytännössä tuhosi kakkosketjun pelin ja ei ole sattumaa, että Haulan nopeutta hyödyntäneet hänen saamansa parhaat paikat tulivat alivoimilla.

Jokinen oli ja on liian hidas näihin kekkereihin, erityisesti pelikäsitykseltään.
 
Åja.

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
No on se kumma jos ei Liigan perintö olisi karissut esim. Immosella tai Kontiolalla noiden viiden KHL-kauden aikana.
Kun suomalaiset pelaavat junnuina nuorten sarjoissa ja heti sen jälkeen Liigassa, opitaan aivan helvetisti asioita. Ja aivan helvetisti ei opita. Maalintekijöitä ei Suomesta ole tullut sitten Selänteen eikä keskushyökkääjiä sitten Helmisen. Jostain se on kiinni kun lupaavat NHL-varaukset taantuvat ja hyvä jos tekevät NHL:ssä 20 maalia. Koko urallaan. Tietenkään tämä ei ole ainoa syy. Mutta eittämättä yksi tekijä muiden joukossa.
 

Tuamas

Jäsen
Luetaan ensin se mitä kommentoidaan. Palataan sitten kun osaat tämän. KHL-pelaajat ovat pelanneet elämänsä tärkeimpiä vuosia (kehittymisen kannalta) SM-liigassa ja junnusarjoissa Suomessa.
Kuinka monta vuotta pelaajan pitää vääntää KHL:ssä tai NHL:ssä, että tämä "perintö" unohtuu?
 
Åja.

Nutshell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomen kaukaloissa, Manchester United
Finaalin jälkeen moni on sitä mieltä, että tuomarointi meni osittain vihkoon. Jaan näkemyksen. Mutta samalla toivon että Suomessa tajuttaisiin kuinka heikon perinnön Liiga antaa koviin peleihin. Liigassa saa koukkia ja estää ja kahvata lähes mielin määirin. Tämä syystä tai toisesta juurtuu suomalaispelaajiin jotka kahvaavat kansainvälisissä otteluissa helpossakin tilanteessa.
Vaikka tästä olenkin samaa mieltä, niin eiköhän se suurin ongelma tuossa ollut se, ettei tuomaritoiminnassa ollut mitään linjaa. Kyllä Liiga-pelaajakin voi pelata änärityyppistä nollatoleranssipeliä, jos se on linja ja siitä pidetään kiinni. Touhu menee vaan vähän hankalaksi siinä vaiheessa kun linja ei pidäkkään ja välillä suomalaiset lähtevät istumaan ihan käsittämättömän pehmeistä tilanteista, välillä eivät mistään. Ja sitten hetken päästä Malkin lähtee istumaan änärityyppisesti hipaustuaan suomalaispelaajan lätkähanskaan mailallaan.

Se, kuluttiko jäähyboksia finaalissa enemmän khl- vai liigapelaajat on musta ihan se ja sama. Vituiksi se tuomarityöskentely meni jokatapauksessa.
Mutta kyllä tämä turnaus nyt jotain kotimaisen liigan tasosta kertoi, jos puolet joukkueesta sieltä kerran oli.
 

Byvajet

Jäsen
Jokinen oli ja on liian hidas näihin kekkereihin, erityisesti pelikäsitykseltään.
Joo. Jokinen pystyi tukehduttamaan tilanteen kuin tilanteen. Joskus syöttö meni omille, mutta mistään oivaltavasta oli turha haaveksia.
 
”Espoon kaupunki etsii Espoo Innovation Gardenin innovaatioekosysteemin orkesterointiin tiimin vetäjää. Tehtävänä olisi törmäyttää ja verkottaa sekä ymmärtää startupien kasvupolun eri vaiheet.”

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Vaikka tästä olenkin samaa mieltä, niin eiköhän se suurin ongelma tuossa ollut se, ettei tuomaritoiminnassa ollut mitään linjaa. Kyllä Liiga-pelaajakin voi pelata änärityyppistä nollatoleranssipeliä, jos se on linja ja siitä pidetään kiinni. Touhu menee vaan vähän hankalaksi siinä vaiheessa kun linja ei pidäkkään ja välillä suomalaiset lähtevät istumaan ihan käsittämättömän pehmeistä tilanteista, välillä eivät mistään. Ja sitten hetken päästä Malkin lähtee istumaan änärityyppisesti hipaustuaan suomalaispelaajan lätkähanskaan mailallaan.
Tästä varmaan on jokainen samaa mieltä. Tuomaritoiminta oli paikoin ala-arvoista ja linjatonta. Mun silmin Venäjä hyötyi vitusti ja Suomi suorastaan kärsi niin paljon, että tekisi mieli kysyä paljonko tuomareille oli maksettu kun venäläisten joitakin isoja rikkeitä katsottiin läpi ja suomalaisten pienempiä sitten ei.

Toisaalta kun kiihkottomasti katsoo niin aivan liian helposti suomalaiset turvautuvat kahvaan sellaisessa tilanteessa, jossa voisi toimia usealla muulla tavalla tai jättää yksinkertaisesti tekemättä mitään ja kaikkein viimeisimmäksi koukkia tms. En oikein näe muuta taustaa tälle kuin junnuna ja Liigassa opitun tavan. Tämä juontaa juurensa myös siihen, että meillä Suomessa on pitkään pelattua ns. puolustuskiekkoa ja vasta nyt on otettu isompia askeleita myös hyökkäyspelaamisessa ja kiekkokontrollissa.

Näen asian niin, että Suomesta nousee huippumaalintekijöitä myös NHL:ään kun meidän pelaajat pääsevät samalle viivalle mm. pohjoisamerikkalaisten kanssa siinä, että huipputaitavat yksilöt saavat pelissä mahdollisuuden toteuttaa osaamistaan ilman että tila kahvataan heiltä pois.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Flyers, Chelsea
Uskomaton parannus Suomelta pudotuspeleihin. Hopeaa tuli, mikä on tällä joukkueella kova suoritus, etenkin siihen nähden, miltä näytti etukäteen. Harmi, että finaali pilattiin luokattomalla tuomaroinnilla ja sen vuoksi vastustus oli lopulta liian kovaa.

Nostan esiin Westerlundista kuitenkin edelleen sen asian, että mitään tämä mies ei ole aikuisten tasolla nimenomaan voittanut, jos ei lasketa IFK:n -98 ylivertaisella materiaalilla voitettua SM-kultaa. Hopeeta, hopeeta, hopeeta... jotain tosta Westerlundista kuitenkin puuttuu.
 
- Premium grain -

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Näen asian niin, että Suomesta nousee huippumaalintekijöitä myös NHL:ään kun meidän pelaajat pääsevät samalle viivalle mm. pohjoisamerikkalaisten kanssa siinä, että huipputaitavat yksilöt saavat pelissä mahdollisuuden toteuttaa osaamistaan ilman että tila kahvataan heiltä pois.
Eiku sitten kun niiden huipputaitavien yksilöiden annetaan mennä junioreissa niiden omien vahvuuksiensa ehdoilla silläkin riskillä että virheiťä tulee, kuritonta on, ja turpaankin tulee tasaisesti, eikä sen koutsin tiukasti raamitetun pelikirjan jolla yritetään tuotetaan kiskoilla liikkuvia robotteja.

Onneksi esim. "huonoasenteisen" Jori Lehterän annettiiin aisaparinsa Strömbergin kanssa vetää vielä Jokereiden A:ssakin ihan omaa showtansa joko siksi, että koutsi ymmärsi ruokkia sitä kauneinta kukkaansa, tai siksi ettei sen auktoriteetti vain riittänyt panemaan kundeja ruotuun. Tulos on nähtävillä nyt. Suomalainen versio Otto Janeckysta. Huikea pelaaja.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Yhtä asiaa en käsitä ja se on se, että miksi valmennusjohto ei teroittanut pelaajilleen tarpeeksi tulevasta tuomarilinjasta? Tää saksalainen kaveri tuomitsi ison kasan Suomen pelejä tässä turnauksessa ja varmasti jotain käsitystä kaverin taipumuksista oli.

Koukkiminen ja kahvaaminen oli Suomen perisynti läpi koko turnauksen. Joko tuomarit olivat jokaisessa pelissä Suomea vastaan (yleinen mielipide tälläkin palstalla) tai sitten jotain vikaa löytyy sieltä peilistä.
 
Trump
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.