MM-kisat 2014: Suomi

  • 1 193 464
  • 4 014
Tila
Viestiketju on suljettu.

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mitähän mieltä nimimerkki Dissonanssi on, kun suosikkipoikansa Ristolainen ei kuulukaan enää Westerlundin suunnitelmiin?
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Siis mitä ihmettä? Keränen on kuitenkin vielä nuori kaveri, myöhään kypsynyt ja vailla maajoukkuekokemusta. Tottakai hyvin pelaavaa jätkää pidetään mukana jotta oppii tuntemaan ihmiset ja tavat tulevaisuutta ajatellen. No mutta jonkun mielestä ei kannattais ilmeisesti turhaan vaivata. Kesä ja golf ja kaikkea...

Eiköhän nämä kevään viimeiset pelit ole niitä varten joita ajatellaan kisoihin, mutta ehkä jonkun mielestä nämä ovat vain tulevaisuutta ajatellen.

Jäikö tässä nyt kuinka monelle vahvistukselle varaa, jos esim Minnesota putoaisi nopeasti ja pelaajia kiinnostaisi kisat?
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mitähän mieltä nimimerkki Dissonanssi on, kun suosikkipoikansa Ristolainen ei kuulukaan enää Westerlundin suunnitelmiin?

Dissonanssi varmaan sanoisi, että miten Ristolainen voisikaan kuulua kun hänellä on pohjoisamerikassa pelit kesken.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pakisto on kädetön, mutta eipä se Kulta-Bratislavan pakistokaan hurraa huutoja aiheuttanut.

Bratislavassa taisi olla parhaat mahdolliset Euroopassa pelaavat pakit (ehkä Nummelinia lukuun ottamatta) ynnä kaksi NHL-vahvistusta. Muun muassa Hietanen, Karalahti ja Mäenpää oli varaa jättää pois tuolloin. Nykyisessä pakistossa on pelaajia, jotka eivät mahtuisi mielestäni ideaalitilanteessa edes Leijonien kakkosjoukkueeseen, vaikka joukkueet koottaisiin pelkästään europelaajista.
 

Mayday

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres
Onhan se ihan turha luulla, että olympia kisojen jälkeen suomi saisi vielä nimekkään ja tasokkaan rosterin johonkin MM höntsyyn. Eihän nyt ketään jumalauta kiinnosta mitkään mm-kisat jos on vasta pari kuukautta sitten ollut olympia turneessa. Joillakin tietty voi olla aikaa ja mielenkiintoa lähteä kuten Jokisella.

Kivempi katsoa suomen pelejä välillä niinkin, että ei aina ne samat jampat siellä olisi. Ensi vuonna sitten asia taas erikseen kun ei ole mitään olympia kisoja sotkemassa ihmisten mielenkiintoa.
 

Jämerä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Oranje
Eh, mitäköhän sieniä se Erkka on syönyt. Vähän ihmetyttää minkä takia huomista (vai onko se tänään?) Amerksin game 5:sta ei valmennusjohto jaksanut odottaa. Joo ei Ristolainen olisi tuota pakistoa loistavaksi muuttanut, mutta aivan varmasti parempi pakki kuin yksikään valitun joukkueen bottom-4:sta. Ihme kuraa muutenkin tuo ''On vaikea arvioida pelaajaa, jota ei ole itse lähiaikoina nähnyt''. Helvetti, vuonna 2014 näkee AHL pelejä internetin välityksellä aivan tarpeeksi, että voi muodostaa käsityksen pelaajan tasosta, jos vain vähän viitsii nähdä vaivaa. Ja ymmärtääkseni näitä Pohjois-Amerikan pelaajia varten leijonien skouttiosastoon kuuluvat mm. Numminen ja Lehtinen.

Parasta olisi, että Amerks etenisi toiselle kierrokselle, niin voitaisiin tämä case Ristolainen unohtaa kaikessa hiljaisuudessa. Joku AHL-peikko Westerlundia & muuta valmennusjohtoa kyllä vaivaa, tosin Salomäki pääsi (vahingossa?) livahtamaan seulan läpi. Ehkä Erkka&Kurri luulivat että se pelaa KHL:ssä?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Todennäköisesti kisojen paras maalivahtikolmikko.

...löytyy Venäjältä.

En sinänsä halua negailla, kyllähän tuolla nyt muutama ihan hyväkin ukko on. Mutta. Ei vaan mitenkään mahdu minun ymmärrykseeni, että millä meriiteillä Korpikari, Lajunen ja Marttinen tuolla ovat? Itse olisin ottanut mieluummin vaikka kolmikon Pokka, Saravo, Kauppinen finaaleista. Tai vaikka Söderholmin, tai Näkyvän tai Latvalan tai Mikkolan tai vaikka Juho Tommilan... Mennään näillä nyt sitten.
 

Gonzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marttinen pelasi koko turnauksen ykkös av-parissa. Mielestäni Marttisella on selvä rooli fyysisenä pakkina tuossa joukkueessa. Etenkin kun katsoo pois jäävien pakkien listaa.. Väänänen, Kukkonen, Jaakola jne. Samoin näyttäisi olevan Korpikarilla. Lajusta on vaikein ymmärtää.

Samaa mieltä olen kanssasi siitä, että Marttinen kuului valita tuosta tarjolla olleesta porukasta kisoihin. Lajusen olisin myös itse pudottanut Pokan tieltä ensimmäisenä.

Onko muuten jossain ollut mainintaa, että onko Hytösellä joku loukkaantuminen vai miksi ei ole mukana. Tuosta valitusta sentterinipusta mielestäni selkeästi ainakin Sallista edellä ja varauksin myös Wirtasta. Todella käyttökelpoinen pelaajatyyppi, jonka kiekollinen osaaminen selkeästi edellä viimeksi mainittua kaksikkoa.

Oletin, että Huhtala loukkasi itseänsä tuossa lopun taklauksessa. Kävi tosiaan sen jälkeen vielä ainakin vaihdon vetämässä, mutta Komarov tuurasi varsinaisen peliajan viimeisessä vaihdossa Jormakan ja Immosen vierellä. Mahtoiko Huhtala käydä JA:lla kentällä? Itse en ainakaan muista nähneeni.
 
Ei nyt mitään sen suurempia salaliittoteorioita vedetä mukaan, mutta onko esim. Korpikari mukana sen takia, että pelaa Narreissa ensi kaudella? Sama homma jere Sallisella? Keränen kieltäytynyt Jokerien tarjouksesta, niin ei pääse kisoihin?

Tuolla on useampikin Westerlundin ensi kauden hankinta mukana. Ohtamaa, Korpikari, Huhtala, Sallinen ja vieläpä Lajusta on huhuttu vahvasti. Ihme ettei Pöysti mahtunut.

Onhan tuo puolustus ihan naurettava jopa MM-tasolle. Väitän, että keskimäärin kolme kertaa neljästä jopa EHT:lla on parempi puolustus kuin nyt Suomella MM-jäillä. Esimerkiksi Ville Lajunen on pelannut heikoimman kautensa miesmuistiin. Tommi Kivistö ei kauden alla mahtunut Lukkoon ja Ilvekseenkin vain törkeän loukkaantumissuman myötä. Korpikaria ei kukaan edes kännipäissään ehdottanut kauden mittaan maajoukkueeseen. Jyri Marttinen ei ole viime kauden tasollaan eikä viime kauden tasollaankaan mahtunut maajoukkueeseen. Karalahti on heikompi kuin vuosikausiin. Ja niin edelleen.

Hyökkäyksessä on mukana niin ikään useampi pelaaja, joiden ei pitäisi olla MM-jäillä, mutta näillä mennään. Hyökkäyksessä on sentään muutamia ihan kv-tason pelaajia. Puolustuksessa niitä ei Hietasen ja Mäntylän lisäksi ole. Onneksi sentään maalivahtikolmikko on ihan eliittiluokkaa.

Mielenkiintoiset kisat tulossa. Toisaalta arvokisadebytantteja on aina kiva seurata eikä tämä nyt julkaistu joukkue muuta voimasuhteita mihinkään. Lähtökohtaisesti Suomi lähtee edelleen liikkeelle sijoilta 4.-7.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Bratislavassa taisi olla parhaat mahdolliset Euroopassa pelaavat pakit (ehkä Nummelinia lukuun ottamatta) ynnä kaksi NHL-vahvistusta. Muun muassa Hietanen, Karalahti ja Mäenpää oli varaa jättää pois tuolloin. Nykyisessä pakistossa on pelaajia, jotka eivät mahtuisi mielestäni ideaalitilanteessa edes Leijonien kakkosjoukkueeseen, vaikka joukkueet koottaisiin pelkästään europelaajista.

Juu toki parempi pakisto oli 2011 kasassa kuin nyt. Tää nykynenhän on kevyesti paskin paperilla mitä aikoihin. Muistelen vain vuotta 2011, kun joukkue julkistettiin ja pakistoa moitittiin. Sitten ne Välilihavaarat vaan pelasi helvetin hyvin.

En tätä pakistoa ala mollaamaan vielä. Niin kauan kun Korpikarit ja Ohtamaat pelaa perusshittiä eivätkä ala BobbyOrreilemaan, isompaa hätää ei pitäisi olla.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Mielenkiintoista nähdä kentälliset tuohon ensimmäiseen peliin. En itse laittaisi Lehterää ja Kontiolaa samaan kenttään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täytyy kyllä todeta että nimimerkki erku näemmä taas tekee kaikkensa saadakseen aikaan jonkinlaisen paskamyrskyn tänne. Aivan saatanan turha kommenttihuoraus Dissonanssin suuntaan, ei voisi muita lukijoita varmaan vähempää kiinnostaa. Säälittävää ja helvetin ylimääräistä, mene jonnekin jo.

Itse joukkueesta, Keräsen olisin itse valinnut mukaan mutta aika hankala tuolta olisi ollut ketään poiskaan tiputtaa. Roolitus on kynnyskysymys jokaikinen kerta kun näitä jengejä valitaan ja Erkalla on tästä ihan hyvä track recordi.

Pakistossa en kerta kaikkiaan ymmärrä Marttisen ja Lajusen mukanaoloa, mutta saavatpahan lyödä minulle ja muille samanhenkisille luut kurkkuun kisoissa. Lajusen kohdalla heikentäminen ei varmaankaan edes voi tulla enää kyseeseen, joten on onnistuja jos kykenee parantamaan pienin askelin tästä tourista. Kivistön valinnalle peukku, Tommi antaa kasvot melkoiselle kasvutarinalle.

Kuten nimim. Meikku tuossa yllä totesi, tulee Suomi olemaan omissa papereissanikin neljän sakissa.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Mielenkiintoista nähdä kentälliset tuohon ensimmäiseen peliin. En itse laittaisi Lehterää ja Kontiolaa samaan kenttään.

Sama. Kummallakin kyky luoda hyvä ratkaisuja joten sitä taitoa olisi hyvä levittää laajemmalle. Onhan siellä sitten vielä Päällikkö Jokinenkin joka tottakai on elämänsä tikissä ja kannattelee leijonia leveillä hartioillaan.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Hieno joukkue ja kultaa tulee!

Roolitus on erinomainen, tuloskentät selvillä ja alempiin ketjuihin löytyy päteviä roolipelaajia. Pelitapa on tunnetusti maailman paras ja kun maalilta löytyy vielä kisojen paras maalivahti, niin vähintään finaalipaikka on selviö.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Suomen joukkue on totaallista kuraa, mutta kun kisat pelataan lentokenttäkaukalossa ja Erkka laittaa siihen Suomen maalin eteen sen oman puolustusmuurinsa niin Suomi on hankala vastus kaikille muille. Suomella vielä toimii ylivoimapeli ja maalivahtipeli niin en ihmettelisi ollenkaan, vaikka Suomi olisi neljän joukossa.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Boldaukset omia. Eihän tuo nyt mitenkään suhmuroinnilta näytä... Menikö edes oikein kaikki? Olikos T.Sallinen johonkin Ruotsiin menossa Jokereiden sijaan? Eikä kukaan veskareista ole narri?

Näiden lisäksi seuraavilla pelaajilla ei ole sopimusta ensikaudeksi minkään joukkueen kanssa, eli varmaankin Jokereiden kiikareissa:

Petteri Wirtanen, Olli Jokinen, Juhamatti Aaltonen, Miikka Salomäki ja Tuukka Mäntylä (oliko joku Tappara sopimus, että saisi tehdä sopparin vain KHL tai NHL joukkueen kanssa). Toki näistä kaikki omissakin papereissani joukkueessa paitsi Salomäki. Sen lisäksi varmasti kaikilla ei KHL:ssä pelaavilla on sopimus jossa KHL pykälä, jota esim. Keräsellä ei ole. Tommi Kivistö, Tomi Sallinen ja Jyri Marttinen, joilla varmastikin KHL-pykälä.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Eli siis aikaisemmista tiedoista poiketen Ristolainen ei olisi saanut kutsua, vaikka kausi olisikin ollut ohitse. Täytyy rehellisesti sanoa, että aika erikoista, kun tuota pakistoa katsoo, jos tämä on asian laita.

Erityisesti mietityttää näiden lausuntojen jälkeen:

- Meillä on pelaajia, jotka ovat olleet valmistautumassa kisoihin pitkään. Sitä kautta meillä on heistä hyvät tiedot. On vaikea arvioida pelaajaa, jota ei ole itse lähiaikoina nähnyt, Westerlund perusteli.

Joo, kuulostaa ihan järkevältä...

- Salomäellä on ollut hyvät näytöt ja raportit peleistä. Hänen tyyppiselle pelaajalle oli tarvetta, Westerlund painotti.

Lolwut? Ilmeisesti siis Salomäki oli ainoa pelaaja rapakon toisella puolella, josta Erkka "näyttöjä ja raportteja" sai? Siis jumalauta, kun tällainen minunkaltainenkin pulliainen perkele pystyy katsomaan noita matseja videolta niin onhan se nyt ihme, jos ei Suomen maajoukkueen päävalmentajalta sama onnistu.

Mutta onneksi yksi slavofiili sentäs on iloinen kaikesta huolimatta.
 

MegaForce

Jäsen
Tullaan olemaan kyllä suuressa kusessa pohjoisamerikkalaisia ja heidän nopeuttaan vastaan. Samoin Latviat, Saksat yms. tekevät tiukkaa. Mutta oikean kaavion sekä erinomaisen maalivahtipelin avulla voidaan olla neljäb joukossa jopa.
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Eli siis aikaisemmista tiedoista poiketen Ristolainen ei olisi saanut kutsua, vaikka kausi olisikin ollut ohitse. Täytyy rehellisesti sanoa, että aika erikoista, kun tuota pakistoa katsoo.

Miten sen nyt tulkitsee. Jos kausi olisit ollut ohitse niin mies olisi varmaan saanut kutsun leireille ja viimeiseen turnaukseen ennen kisoja jolloin Westerlund olisi päässyt katsomaan minkälainen mies on myös kaukalon ulkopuolella ja onko valmis tekemään 100% sitä työtä mitä voittaminen Erkan joukkueessa vaatii.

Itse uskon, että juuri siitä syystä kun kausi nyt vielä jatkuu Ristolaisella ja Erkka ei pääse miestä mittaamaan omin silmin niin päätös tehtiin siltä pohjalta.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Tullaan olemaan kyllä suuressa kusessa pohjoisamerikkalaisia ja heidän nopeuttaan vastaan. Samoin Latviat, Saksat yms. tekevät tiukkaa. Mutta oikean kaavion sekä erinomaisen maalivahtipelin avulla voidaan olla neljäb joukossa jopa.

Joukueella on ongelmia kovaa karvaavia joukkueita vastaan, kun eivät tunnu tarpeeksi nopeasti saavan kiekkoa liikkeelle - tämä siis tällä hetkellä. Toivottavasti joukkue hitsautuu nyt hyvin yhteen ja saavat jonkinnäköisen rytmin päälle.
 
Onhan se ihan turha luulla, että olympia kisojen jälkeen suomi saisi vielä nimekkään ja tasokkaan rosterin johonkin MM höntsyyn. Eihän nyt ketään jumalauta kiinnosta mitkään mm-kisat jos on vasta pari kuukautta sitten ollut olympia turneessa.

Siinäpä oikein asian tuntija lausunto. Miten peilaisit seuraavaa nimilistaa tuohon ilmeisen syvällä rintaäänellä esitettyyn näkemykseesi:

2006 IIHF World Championship rosters - Wikipedia, the free encyclopedia

Itse laskin, että tuossa lukee kymmenellä pelaajalla nimen perässä jonkin NHL-seuran nimi.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse en missään nimessä lähtisi istuttamaan Kontiolaa ja Lehterää samaan ketjuun, varsinkin jos/kun Aaltonen on kolmas lenkki, olisi ketjussa kolme pelaajaa, jotka kaikki tykkäävät pitää kiekkoa. Kun noita valintoja pureskelee, niin ehkä niistä silti jotenkin olisi mahdollista kaivaa suht. järkevästi roolitetut koostumukset.

Komarov - Kontiola - Aaltonen
Lehterä - Jokinen - Salomäki
Huhtala - Immonen - Jormakka
Pakarinen - Wirtanen - Savinainen

Puolustuspareja en noilla pelaajilla lähde edes pohtimaan, mutta kuten moni on jo todennut, ei yhtä heikkoa pakkikalustoa ole nähty miesmuistiin. Jo niistä pelaajista, jotka eivät syystä tai toisesta mahtuneet Erkan hahmotelmiin tai sitten kieltäytyivät kutsusta, saisi kasaan paljon laadukkaamman puolustuskaluston:

Mäenpää - Kukkonen
Söderholm - Jaakola
Järvinen - Heikkinen
Jalasvaara - Pokka
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Toivottavasti Erkka nyt kuitenkin soittaisi Minnesotan miehille, jos Wild tippuisi. Olisi ihan järjetöntä jättää kysymättä.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Olllaanko me alkamassa katsomaan MM-kisoja vai Jokereiden Pre-Season pelejä?

Ihan varmasti Jokereiden Pre-Season pelejä! Pelaajia mukana 25 ja Jokereihin sopimus on neljällä (4!) pelaajalla. Toki siellä saattaa olla Ohtamaalla sopimus myös taskussa, jolloin luku nousee järkyttävään viiteen (5!).

Mutta asiaa; mitä helvettiä Korpikari ja Lajunen? Molemmat olleet aivan hukassa. Todella sääli, että aina ennen kisoja haukutut Väänänen ja Kukkonen eivät osallistu. Karmeaa katseltavaa.

Olisi ollut kiva katsella kisoissa Kerästä ja Teräväistä, mutta joudutaan katselemaan näitä Sallisia, Pakarisia ja Jormakoita...

Ja roolitukseltaan varmasti hyvä paketti kasassa, mutta en millään jaksa uskoa tuon jengin iskukykyyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös