MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 776
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Jalonen vähän turhan usein laittoi Konnakoplan Sedinejä vastaan, ja vielä oman pään aloituksiinkin, mikä ei käy järkeen ja mistä seurasi yksi tai useampi jäähy meille. Ikäänkuin ihan itse pimennettiin oma superketjumme.

Kyllähän tämä joukkue on todistanut suomalaisen kiekkoilun tason jo sillä, että tällä SM-liigaporukalla ollaan mitalipeleissä, Tshekin, Kanadan, Venäjän ja Slovakian jäädessä taakse. Tämä on jo nyt huippusaavutus, ja kun pronssit vielä otetaan, niin arvosanaksi helähtää 10+ (kultaan ei olisi riittänyt asteikko).

Finaaleista tippuminen ei harmita läheskään yhtä paljon kuin mitä oli fiilikset harjoitusleiripelien, kieltäytymisvyöryn ja joukkueen muodostamisen katselemisen aikoihin.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tuolla sinun logiikallasi tänään olisi voinut olla joukkueellinen esikoululaisia pelaamassa Ruotsia vastaan, ja joukkue olisi ollut yhtä vahva kuin tänään pelannut, koska heidän pelinsä ei "tuloutunut".

Tätä ei liene tarvetta jatkaa.
Voidaan sopia näin. En ymmärrä mutta ilmeisesti ei tarvitsekkaan. Oletin että sana "vahvistus" viittaa siihen että se tekee joukkueesta paremman ja se näkyy jossain. Sitten kun se vahvistus vetää nollia koska kenttäkaverit ja samaan aikaan syyllistetään sitä ketä se korvas, niin aiheuttaa vaan ihmetystä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jalonen vähän turhan usein laittoi Konnakoplan Sedinejä vastaan, ja vielä oman pään aloituksiinkin, mikä ei käy järkeen ja mistä seurasi yksi tai useampi jäähy meille. Ikäänkuin ihan itse pimennettiin oma superketjumme.

Kyllähän tämä joukkue on todistanut suomalaisen kiekkoilun tason jo sillä, että tällä SM-liigaporukalla ollaan mitalipeleissä, Tshekin, Kanadan, Venäjän ja Slovakian jäädessä taakse. Tämä on jo nyt huippusaavutus, ja kun pronssit vielä otetaan, niin arvosanaksi helähtää 10+.

Finaaleista tippuminen ei harmita läheskään yhtä paljon kuin mitä oli fiilikset harjoitusleiripelien, kieltäytymisvyöryn ja joukkueen muodostamisen katselemisen aikoihin.

Sedinit olivat usein Kontiolan kenttää(kin) vastassa osin myös siksi, että heidän ketjuaan peluutettiin niin paljon. Sedineistä toinen pelasi yli 22 minuuttia, kun taas esim. Kontiola pelasi osin jäähyjen takia vain 16 minuuttia ja risat, eikä yksikään suomalaishyökkääjä pelannut kahtakymmentä minuuttia. Tämän takia Sedinien ketju oli "koko ajan" kentällä ja se näytti siltä, että Suomi peluuttaa ykköskenttää heitä vastaan.

Olen täysin samaa mieltä, eli finaaleista putoaminen ei kauheasti harmita kun ottaa huomioon kisojen lähtökohdat nihkeine harkkapeleineen ja kokoonpano-ongelmineen, jotka enteilivät paljon heikompaa tulosta. Kyllähän täälläkin joku tosissaan veikkasi, ettei Suomi ehkä pääse edes puolivälieriin kisoissa, ja vähintäänkin piti matkan tyssätä tappioihin kovia suurmaita vastaan.

Mutta niin vain nujertui esimerkiksi Venäjä ja Slovakiakin kahdesti, tuli lohkon ykköspaikka ja puolivälierävoitto. Ja nyt on mahdollisuus saada vielä mitalikin huomenna. Jos näin käy, niin sellaista ei ole Suomen kotikisoista saatu koskaan historiassa, ja se nostaisi tämän turnauksen arvosanan heittämällä kiitettävään. Ei toki ihan täyteen kymppiin, siihen olisi vaadittu finaalipaikka, mutta ysi puoleen tai ysi plussaan kumminkin.

Vahva arvosana on luvassa, vaikka tulisi vain neljäskin sija, sillä taakse jäi monta kovaa maata ja "puulaakiporukallakin" kyettiin menestymään.

Ihmiset, jotka eivät ole koskaan kannattaneet heikommilla resursseilla varustettua seuraa, joka on sitten kuitenkin menestynyt joukkuehengellä eivät voi varmaan tätä mentaliteettia käsittääkään. Helppoahan se on hypätä mukaan riemuitsemaan jos nimivahva ennakkosuosikki etenee pokaalista ja voitosta toiseen (tämä selittänee osin monet ManUn, Bayern Münchenin ja Real Madridin sekä muiden vastaavien kestomenestyjien ulkomaalaiset fanit), mutta onhan se ihan eri asia, jos joukkue pystyy ylittämään odotuksensa ja oman oletetun tasonsa ja pelaamaan mitaleista, vaikka se ei ole nimivahva eikä sisällä tähtipelaajia.
 

choose_life

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
En mä ole missään vaiheessa väittänyt ettei Granlund ole ollut huikee parannus yksilätaidossa sentterien osalla. Mieshän on aivan huikeen hyvä.

Sentterin pelaajan taitotaso kasvoi potenssiin... siitä tuloutui tulostaululle sama lukema kuin jo Viitaluoman, saati Koskirannan aikana. Minua "hieman" risoo kuinka porukka ei näe että nyt tehty senttereistä joko saatanoita tai jumalia vaikka lopputulos (tulostaululla ei kentällä) on ollut kaikkien kohdalla sama. Samaan aikaan muut on päässeet kuin koirat veräjästä.

Kun valmennusjohto väellä ja vängällä haluaan peluuttaa sitä peliä kuin haluaa, siinä nyt vaan sentterin pelinluku, kyky jakaa kiekkoa, rytmittää peliä, sijoittua jne. korostuu - ja varsinkin tämän vuoden porukalla. Sitä saa mitä tilaa.

Sikäli tietty samaa mieltä, ettei esim. Koskirannasta (tai Viitaluomasta) vähemmän yllättäen saa kolmessa viikossa Koivua - ja vertailu on edellisille helvetin epäreilu. Mutta on valittu The Sapluuna eikä sitä osata tai haluta pahemmin säätää pelaajiston mukaan. Ainakaan silloin, kun vastustaja on läksynsä lukenut, kuten Ruotsi nyt oli; esim. Venäjää vastaan kyllä osattiin.

Itse pelistä ei juuri mitään sanomista: Ruotsi oli lähes koko ajan kuskin paikalla ja se siitä. Leijonien suoritus on silti jo nyt vähintään tyydyttävä, ja nousisi pronssilla pykälän. Nimenomaan sen takia, millä porukalla ollaan liikkeellä.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Hyvä taistelu oli Suomelta.
Ruotsi oli parempi YV:llä ja AV:lla.

Nyt pronssijahtiin!
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Niinpä niin, USA:a vastaan. Se voitta joka tämä päivän tappion osaa paremmin hallita, eli analysoida, tai vitutuksen kestää.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Mielestäni tämän joukkueen edessä voi jo nyt ottaa hatun pois päästä, kiittää nätisti ja toivottaa varjelusta tuleviin päiviin. En oikein keksi, mitä olisi vielä voinut vaatia.
 
Viimeksi muokattu:

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Pitaisi kuitenkin olla yllattynyt siita, etta Suomi ylipaansa selvisi mitalipeleihin. Vaikka moni sanoo, etta pronssipeleja ei tarvita SM-liigassa eika MM-tasolla, niin onhan sekin kuitenkin mitali. Ja se voitetaan, mutta hopea on kuiva luu kateen.

Luultavasti paras porukka saatiin Suomelta kasaan. Suuria pettymyksia olivat Haataja ja Viitaluoma, mutta en osaa sanoa keita olisi pitanyt ottaa tilalle. Grandlund jos olisi tullut muutamia peleja aikaisemmin, niin tulosta olisi voinut tulla paremmin.

Pakiston pahin ongelma oli, ettei sielta loytynyt yhtaan maalintekijaa "talonmies" Vaanasen yhta maalia lukuunottamatta. Tami on tata koko ajan kritisoinut ja puhunut P. Nummelinista. Enpa tieda. Mutta joku viivapelote sinne olisi tarvittu, kun J. Niskalakaan ei ollut porukoissa.

Mutta, jos pronssi tulee huomenna, niin kylla se ainakin minun odotukseni ylittaa. Ja olisihan se ihan hieno paatos Jukka Jalosen menestyksekkaalle kaudelle maajoukkueen vastuuvalmentajana.
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Finaalipaikka olisi ollut jättiyllätys Suomelta, mutta silti Suomi pelasi hyvän pelin. Ei tuo joukkue tämän parempaan pystynyt, kun vastassa oli tuo Ruotsi.

Suomella ei ollut Sedinien kaltaisia tähtiä. Olisko Ruotsi ilman Sedinejä edes päässyt välieriin, jaksan epäillä? On tietysti maajoukkueen vahvuutta, että se saa tuon tason pelaajia NHL:sta mukaan kesken kisojen. Suomi ei tällä kertaa saannut, josko tuon tason NHL-pelaajia Suomella edes on. Sitäkin voidaan pohtia.

Korpikoski on ollut mulle pettymys. Odotin enemmän tehoja, mutta eipä niitä ole tullut muiltakaan ykkösketjun ulkopuolelta.

Jälkiviisastelussa nostan esille kysymyksen, olisko kokenutta Hagmania pitänyt peluuttaa enemmän hyökkäävimmissä ketjussa? Mielestäni kyllä. Silti Nikeltä mahtava teko tulla leirille alusta alkaen antamaan näyttöjä. Varmaa kisapaikkaa ei oltu luvattu misään vaiheessa.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers
Älkää unohtako pääasiaa, Venäjä on LYÖTY!!!1!1!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
USA ei ole mikään ihannevastustaja pronssipeliin, mutta minkäs teet. Vaikeata tulee jälleen olemaan.

Toisaalta USA voi olla melko väsynyt tämäniltaisen Sveitsi-pelin jälkeen, jossa vauhtia riitti.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Musta tuntuu, että pian tulee Jalosta ikävä kun Erkka ottaa ohjat. Jalonen on pelastanut Suomen maineen muutamalta pahalta katasrofilta organisoimalla pelin. Moni muu maa olisi tuollaisella puujalkajengillä ollut ihmeissään.
Jatkuvasti saa lukea, kuinka vastustajat kehuvat Suomea todella hyväksi joukkueeksi ja ennenkaikkea organisoiduksi joukkueeksi, viimeeksi Sedin kehui tänään.

Kiitos Jukka, ja huomenna palkinnoksi pronssi kotiin.
 

JakeTheGreat

Jäsen
Suosikkijoukkue
YNWA
Hirvittävän paska maku. Nyt varsinkin olisi ollut oikein pedattuna kultasauma Suomelle.

Koko leijonajoukkue ansaitsee silti valtavan kiitoksen, he tekivät ihan kaiken, minkä pystyivät. Ei tuo kädetön joukkue vaan pysty parempaan, ja kun vastustaja osaa puolustaa joukkueena, kuten tänään, ei siellä vaan ole ratkaisijoita. Varsinkaan tänään. Ilman super-Sedineiden kenttää oltaisiin kuitenkin mahdollisesti aivan toisessa tilanteessa. Ruotsi ei todellakaan vakuuttanut ja oli ainoastaan aivan minimaalisesti parempi, mutta parempi silti.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Musta tuntuu, että pian tulee Jalosta ikävä kun Erkka ottaa ohjat. Jalonen on pelastanut Suomen maineen muutamalta pahalta katasrofilta organisoimalla pelin. Moni muu maa olisi tuollaisella puujalkajengillä ollut ihmeissään.
Jatkuvasti saa lukea, kuinka vastustajat kehuvat Suomea todella hyväksi joukkueeksi ja ennenkaikkea organisoiduksi joukkueeksi, viimeeksi Sedin kehui tänään.

Kiitos Jukka, ja huomenna palkinnoksi pronssi kotiin.

Tässä vaiheessa Suomen jääkiekkoliiton pitäisi kyllä ehdottomasti miettiä asioita pidemmällä tähtäimellä ja hommata kiireen vilkkaa Westerlundille seuraajaa, joka ottaisi ohjat Erkan pikapestin jälkeen ja mielellään olisi apuvalmentajana viimeistään kevään 2014 MM-kisoissa.

Muuten on vaarana se, että kun Westerlundin sopimus umpeutuu, niin yhtäkkiä ei olekaan päävalmentajaa ja mistään pelin organisoinnista ei ole tietoakaan, ja sitten päävalmentajaksi nimitetään nopeasti joku hätäratkaisu eli sillä hetkellä työttömänä oleva sattumavalmentaja, joka on hyvissä väleissä kiekkoliittoon.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Musta tuntuu, että pian tulee Jalosta ikävä kun Erkka ottaa ohjat. Jalonen on pelastanut Suomen maineen muutamalta pahalta katasrofilta organisoimalla pelin. Moni muu maa olisi tuollaisella puujalkajengillä ollut ihmeissään.
Jatkuvasti saa lukea, kuinka vastustajat kehuvat Suomea todella hyväksi joukkueeksi ja ennenkaikkea organisoiduksi joukkueeksi, viimeeksi Sedin kehui tänään.

Täsmälleen samoilla linjoilla. Jukka Jalonen on tehnyt hienoa työtä vaikeissa olosuhteissa. Laatupelaajatuotanto on tyrehtynyt täysin ja kokeneempi NHL-osasto välttää MM-kisoja kuin ruttoa niin ei siinä ole koutsilla kovin helppo maaperä operoida. Tuloksena kuitenkin maailmanmestaruus ja tänä keväänä toivottavasti pronssi. Unohtamatta tietenkään Vancouverin hienoa pronssimitalia.
 

PJx

Jäsen
En mä ole missään vaiheessa väittänyt ettei Granlund ole ollut huikee parannus yksilätaidossa sentterien osalla. Mieshän on aivan huikeen hyvä keikon kanssa, luetko sä edes mitä mä kirjotan?

Mä väitän että Granlund niin huikee kuin onkin, ei vaan korjannut/vahvistanut mitään.
Tämä on tässä oleellista. MG:n tulon jälkeen Suomi pelasi yhden loistoerän, mutta Venäjä-pelin tapaiseen taisteluilmeeseen ei enää päästy. MG:n tulon jälkeen, johtuen/tai huolimatta, pelin taso ei ainakaan juuri parantunut ehkä yv:n näyttävyyttä lukuunottamatta.

Väitän, että jos JJ:llä olisi ollut käytössä edes hieman laadukkaampi materiaali (jolloin myös MG:n kyvyt olisivat tulleet paremmin esiin), ei poikaa olisi kisoihin edes kysytty. Mukaan olisi mahtuneet ainoastaan sellaiset kaverit, jotka olisivat tuoneet kiistatta selkeää lisäarvoa (esim. M.Koivu). No peruutuspeilistä katsoen Vatasella olisi ehkä ollut annettavana jotain sellaista, jota joukkue olisi kipeästi tarvinnut. Muuten joukkueen "rikkominen" on melkoista riskinottoa...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tässä vaiheessa Suomen jääkiekkoliiton pitäisi kyllä ehdottomasti miettiä asioita pidemmällä tähtäimellä ja hommata kiireen vilkkaa Westerlundille seuraajaa, joka ottaisi ohjat Erkan pikapestin jälkeen ja mielellään olisi apuvalmentajana viimeistään kevään 2014 MM-kisoissa.

Muuten on vaarana se, että kun Westerlundin sopimus umpeutuu, niin yhtäkkiä ei olekaan päävalmentajaa ja mistään pelin organisoinnista ei ole tietoakaan, ja sitten päävalmentajaksi nimitetään nopeasti joku hätäratkaisu eli sillä hetkellä työttömänä oleva sattumavalmentaja, joka on hyvissä väleissä kiekkoliittoon.

Käsittääkseni Westerlundin seuraajasta tullaan ilmoittamaan kesällä, viimeistään elokuussa. Näin sanoi Kummola jossain haastattelussa.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tässä vaiheessa Suomen jääkiekkoliiton pitäisi kyllä ehdottomasti miettiä asioita pidemmällä tähtäimellä ja hommata kiireen vilkkaa Westerlundille seuraajaa, joka ottaisi ohjat Erkan pikapestin jälkeen ja mielellään olisi apuvalmentajana viimeistään kevään 2014 MM-kisoissa.

Kummolahan jossain haastattelussa jo sanoi, että Erkan seuraaja valitaan jo tulevan kesän aikana. Vahvasti kyllä veikkaan, että kyseinen herra on Kari Jalonen. Missään nimessä en Kojoa pidä huonona valintana, mutta itse ehkä mieluiten ottaisin Jukka Rautakorven Leijonien pääkäskijäksi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Itse ihmettelin tänään sitä, että miksei Jalonen rikkonut kenttiä ja koonnut meidän rippeistä vaikkapa ykköseen Granlund-Kontiola-Korpikoski, kun nämä tuntuivat olevan aika lailla ainoita meidän kärkihyökkääjistä, jolla peli kulki tänään. Janne Pesosen laskisin ehkä tähän vielä mukaan. Aaltonen oli aika surkea, samoin Salminen tyystin näkymätön. Alemmat ketjut tekivät ihan ok duunia rikkomisessa, mutta helvetti soikoon kun parhaat paikat tulevat sihtinsä hukanneelle Niklas Hagmanille, niin vaikea on voittaa. Toki Nikke olisi voinut maalin kiskaista siitä avopaikastaan, niin olisi ehkä ollut eri karkelot. Tuomarityöskentely oli ihan perseestä, Raanta maalissa hyvä. Siinäpä ne keskeiset tältä illalta. Toivottavasti huomenna laitetaan jenkit nurin.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Itse ihmettelin tänään sitä, että miksei Jalonen rikkonut kenttiä ja koonnut meidän rippeistä vaikkapa ykköseen Granlund-Kontiola-Korpikoski, kun nämä tuntuivat olevan aika lailla ainoita meidän kärkihyökkääjistä, jolla peli kulki tänään.
Milläköhän mittarilla Kontiolan peli kulki? Oli vielä Aaltostakin surkeampi, ja se on paljon se. Suomen huonoin pelaaja Ruotsia vastaan, ja sinun mielestäsi peli kulki...
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
En nyt jaksa selata kovinkaan paljon taaksepäin sivuja, miten paljon tästä on jo avauduttu, mutta itseäni on henkilökohtaisesti vituttanut läpi kisojen puolustajien tuhlaamat maalipaikat ja
puolustajen tunaroimat ylivoimat kuten tänään se jälkimmäinen YV.
Hietanen on lapioinut kottikärryllisen kiekkoja polvisuojiin tai metrejä ohi maalista.

Sanoin eilen kaverille ironisesti, että Suomen pakit saisi kiekkoja maaliin jos maalit olisivat fudishäkin kokoiset ja veskari säbävarusteissa. Siis aivan totaalista paskaa ja johan tuota ehkä vähän kuvastaa sekin että kliininen viimeistelijä Väänänen on ainoa pakki joka on saanut kiekon reppuun. Kukaan ei voi sanoa, ettei paikkoja olisi ollut ihan tarpeeksi etenkin ykkösparilla.

No voi olla turha purkaus kun kaiketi valinnat sieltä parhaasta päästä oli tehty...
Muuten näkisin, että joukkue on suorittanut likipitäen ylärajallaan ja kun huomenna joukkue ottaa pronssia niin voidaan puhua onnistuneista kisoista.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ihan ok peli, mutta viimeistely tökki.

Toisaalta: mitä helvetin väliä???

Hop Suisse!!!
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Jos joku olisi sanonut ennen kisoja, että tämä joukkue tippuu tasaväkisen pelin jälkeen Ruotsille välierissä, niin en olisi uskonut. Nyt kuitenkin harmittaa, koska peli oli tosiaan ihan voitettavissa. Tuomareilla oli ihmeellinen päivä, kaikki jäähyt (molemmilta) olisi voinut jättää viheltämättä ja Suomi olisi tästä hyötynyt. Ihan järjettömän paljon ei ollut huippupaikkoja, mutta muutama (kuten Hakilla) nyt kuitenkin, joista parempana päivänä olisi osunut, kuten tässä turnauksessa aiemmin.

Valitettavasti jenkeillä tuntuis olevan nyt nuori ja nälkäinen joukkue, joku änäristarajengi ei krapulaltaan pronssipelissä olisi paha vastus, mutta nyt voi mitali jäädä saamatta.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Korpikoski jäi pettymykseksi. Ylipitkiä vaihtoja, eikä sitten enää riittänyt energiat pelata sitä omaa peliä.

Pihlströmin hehkutus menee vähän ohi. Sekottaa välissä aika hyvin oman ketjunsa peliä. Repii vastustajan ja omien viisikkoa hyvällä luistelullaan, mutta ei sen perkele tartte tehdä kaikkien hommia. Koskiranta ja Savinainen olivat välillä aivan kassalla kun Pillu tuli ja yritti tehä niidenkin hommat.

Pihlström oli ok, ei ollenkaan niin hyvä kuin studio on väittänyt.

Lisäksi, Juuso Hietanen. Ei saatana. Miten ammattikiekkoilijalla voi olla oikeasti noin HUONO veto?!?!? Ei mitään asiaa enää ikinä ylivoimalle. Laittasin mielummin viivamieheksi Melartin kuin Hietasen.

Suomi hävisi paremmalleen, mutta turnaus jää silti positiiviseksi. Mitalipeleihin tuolla joukkueella on hyvä saavutus. Pronssiottelu on höpöhöpömatsi, aivan sama voitetaanko vai ei...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös