MM-kisat 2013: Suomi

  • 924 550
  • 3 108
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Hyökkäyksestä puuttuuvista Ruutu, Koivu, Immonen, Kapanen, Granlund ja ehkä Joensuu ovat sellaisia, joiden puuttuminen on jonkinlainen menetys. Kuitenkin nälkäistä leijonaa on hyökkäyskalustossa paljon. On ehdoton vahvuus, että meillä on kaksi vuotta kisojen jälkeen vain kuusi maailmanmestaria joukkueessa. Nälkää on.

Tässä joukkueessa on vähän samantapaisia jotkut mainituista pelaajista:
Kapanen = Hytönen
Joensuu = Savinainen
Koivu = Kontiola (Koivua ei kyllä voi verrata KEHENKÄÄN mutta eiköhän KHLn poffien pistekunkku ota tuon roolin haltuunsa hyvin)

Lisäksi takavuosien Tuukka Mäntylä muistuttaa jotenkin yllättävän paljon Petua, ainakin mitä finaaleissa hänen suorituksiaan tuli seurattua.
 

PTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oikeastaan tämä on hienoa asetelma näin katsojan kannalta: joka pelissä riittää omalla tavallaan jännitettävää (pl. Ranska- ja Itävalta-pelit, mutta niitäkin voi nyt tuijottaa ehkä tavallista tarkemmin). Mielenkiintoista nähdä, miten tästä porukasta kasvaa pelitapaan sitoutunut joukkue ja ketkä nousevat kantamaan vastuuta. Periaatteessa jokaisesta neljästä ketjusta on eväitä siihen. Esimerkiksi YV:lle pystyy pistämään hyvin erinäköisiä koostumuksia...

Kasassa on ryhmä, jonka täytyy onnistua aivan nappiin mennäkseen mitalipeleihin. Mutta sitä hienommalta se tuntuisi. Toisaalta vaikka parin vuoden takaiseen joukkueeseen on olemassa materiaalieroa, se ei ole niin suuri kuin joku äkkiseltään voisi päätellä. Silloinkin mentiin nimenomaan samojen asioiden kautta, erona ehkä lähinnä yksi NHL-miesten ketju.
 

Knox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers
Tässä joukkueessa on vähän samantapaisia jotkut mainituista pelaajista:
Kapanen = Hytönen
Joensuu = Savinainen
Koivu = Kontiola (Koivua ei kyllä voi verrata KEHENKÄÄN mutta eiköhän KHLn poffien pistekunkku ota tuon roolin haltuunsa hyvin)

Lisäksi takavuosien Tuukka Mäntylä muistuttaa jotenkin yllättävän paljon Petua, ainakin mitä finaaleissa hänen suorituksiaan tuli seurattua.

Ehkä vähän samantapaisia juu, mutta pelaajina puhutaan kuitenkin enemmän tai vähemmän kovemmista äijistä. Hytönen nyt on lähimpänä verrokkiaan.

Jos tuo joukkue saa uskomattoman hengen ja itseluottamuksen päälle, voi se yksittäisessä matsissa voittaa kenet tahansa. Se on näissä kisoissa parasta. Eihän tuosta porukasta saa paperilla oikein mitään irti, mutta niinhän se yleensä Suomen kohdalla tuppaa olemaan. Silti jostain kumman syystä joukkue pelaa yllättävän usein neljän parhaan joukossa.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Mulla on hyvä kutina tästä joukkueesta. Jos vertaa kultajoukkueeseen, niin maalivahdit ja puolustajat ovat vähintään samaa tasoa kuin 2011. Silloin oli sitä puistolaa ja jaakolaa...

Tämä on itse asiassa hyvinkin osuva kommentti. Tätä voidaan käyttää ainakin seuraavat kymmenen vuotta kun kisoihin lähtee paperilla heikohko joukkue. Ja tämä ei ole vinoilua, vaan puhdasta faktaa koska kohtuu nimettömällä joukkueella se kultakin himaan saatiin. Huutaa ainoastaan selkeää liideriä hyökkääjistöön sekä potentiaalista nuorta taikuria joka nousisi kisoissa isoihin otsikoihin. Kontiola Koivun saappaisiin ja Salminenko Granlundin.

_
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tämä menee nyt kyllä vähän offtopicin puolelle, joten anteeksi siitä. Mutta kyllä uskoisin lippuja tänä vuonna menevän paljon paremmin kaupaksi kuin viime vuonna, koska lippujen hinnat ovat huomattavasti järkevämmällä tasolla.

Paitsi että Suomen joukkue on noihin hintoihin nähden ihan luokaton. Kuka maksaa SM-liiga joukkueen näkemisestä yli 100 euroa? Vain hullu maksaa. Hinnat on älyttömän korkeat siihen nähden mitä Suomella on tarjota kentälle, suurin osa joukkueesta tulee SM-liigasta ja tän joukkueen taitotaso on niin heikko että SM-liigassa näki taidokkaampaa kiekkoa kuin tämä joukkue pystyy esittämään.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Perustuen mihin? Huonompiin pelaajiin vai?

Mihin huonompiin pelaajiin? Tämä Suomen joukkuehan on rakennettu lähinnä SM-liigasta, tosin sillä erotuksella että on ollut pakko käyttää vain suomalaisia pelaajia ja tässä joukkueessa on monia taidollisesti heikompia pelaajia kuin monet SM-liigassa pelaavat ulkkarit on. Samoin usealta liigajoukkueelta löytyy kärkiketjuistaan näyttävyyttä ja arvaamattomuutta ihan eri tavalla kuin tässä tasapaksussa ryhmässä. Ja tottakai se että yleinen taso SM-liigassa on heikompi (vauhtia vähemmän ja aikaa enemmän) kuin kansainvälisissä peleissä antaa näille SM-liigan pelaajille SM-liigassa mahdollisuuden pelata näyttävämmin, kansainvälisten pelien vauhti ja ajan vähyys tekee sen että nyt samat pelaajat joutuvat vain roikkumaan mukana.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nykyään lähes jokainen tietää, että MM-kisat eivät anna suoraa kuvaa maailman parhasta jääkiekkkomaasta. Olympialaiset on se kovin juttu luonnollisesti. Mutta silti MM-kisat on minulle aina kovasti etukäteen odotettu hetki vuodessa, yksi kohokohdista. Monelle on se ja sama onko kisoissa kaikki parhaat vai ei. Tottakai tähdet tuo hohtoa kisoihin, mutta kyseessä on nimenomaan karnevaali ja perinteet. Ja jos Ruotsin kaataa finaalissa niin onhan se mahtavaa. On aika turhaa arvostella ihmisten innostusta MM-kisoihin jos itse juhlitaan Ässien, HJK:n, ManUn tai Barcelonan liigamestaruuksia. Eihän minkään liigan (pois lukien Pohjois-Amerikan ammattilaisliigat) mestaruuden pitäisi aiheuttaa ihmisissä intohimoja, koska läheskään kaikki maailman parhaat eivät ole mukana. Silti kansallisia liigoja seurataan verenmaku suussa ja torilla sitten itketään ja nauretaan. Miksei "kendon höntsä mömmönkisoihin" saa suhtautua samalla innolla?

Minäkin puolustan kirjoituksessani karnevaali-ideaa. Nautitaan kiekosta ilman turhaa raivoa ja kiihkoa. En arvostele ihmisten intoa, vaan esitän ne rationaaliset perusteet, miksi kisat eivät ole sitä mitä niiden sanotaan olevan. On tietenkin jokaisen oma asia, ryntääkö ostamaan 24 h/ päivä ohjelmapaketin vai ei ja kuunteleeko MTV3:n asiantuntijoita mielenkiinnolla vai ei. Kansallisisissa liigoissa on kuitenkin se pikku ero, että niissä todellakin pelaavat parhaat pelaajat, mitä rahalla saa. Suomen maajoukkueessa taas eivät pelaa parhaat pelaajat, mutta silti tätä joukkuetta kutsutaan A-maajoukkueeksi, mikä on hieman ristiriitaista.

Sinun ehkä kannattaa lukea tuoreesta Urheilulehdestä (kyllä!) Seppäsen kertomusta Ässien mestaruushuumasta ja viime vuoden MM-kisojen aika valjusta tunnelmasta, jotta pääsisit jyvälle siitä, miksi nämä MM-kisat eivät iske kaikkiin samalla lailla. Katsomot tyhjennettiin korkeilla pääsymaksuilla ja pelaajilta taas edellytettiin osallistumista näihin karkeloihin jonain velvollisuutena. Mielestäni MM-kisoja pitää ja voi kritisoida ja ainakin omassa kritiikissäni on mukana toive jostakin paremmasta: toteutuuko se sitten Kummolan jälkeen vai ei jää nähtäväksi.

Media ohjaa paljon ihmisten käyttäymistä, mutta silti haluaisin tietää kuka on tämä "karjalalippis" joka tekee aina kaiken väärin eikä tiedä mistään mitään? Ainakin tuota sanaa käytetään silloin kun halutaan nostaa itseään jonkinlaisen asiantuntija-asemaan tai ylempään kastiin. Tiedän kyllä mitä tällä stereotypialla haetaan, mutta enemmän minulla ärsyttää jo sanan käyttäjät entä kuin itse "karjalalippikset". Ja ei, en ole itse perinteinen karjalippis, vaan lähempänä jopa katkarapukatsomon pönöttävää snobia.

Karjalalippiksellä tarkoitetaan suurta yleisöä, joka on tietämätön eräistä kiekkoiluun liittyvistä asioista ja joka yleensä kulkee menestyksen perässä. En itse hirveästi arvostele tätä jengiä, koska se samalla tuo pääomaa kiekkoon. Ilman niitä jääkiekko olisi varmaankin jääpallon kaltaista pienten piirien touhua. Jos ärsytän sinua käyttäessäni sanaa, en pyytele anteeksi. Kiekkokeskusteluun kuuluvat kärjistykset ja niitä käytän itsekin. Luulen sitä paitsi, että tuo yläkatsomon porukka ei ainakaan suuresti arvosta edessään vellovaa massaa, kun ovat itse saaneet lippunsa ilmaiseksi.

Ja niin siitä vanhenemisesta. Hienoja hetkiä kiekkoilumme on tuottanut MM-kullan jälkeenkin, eritoten menestys olympialaisissa sykähdyttää. Tosin myös Sheddenin pronssi kutkuttaa aika lailla. Minä näen maajoukkueemme prosessin näkökulmasta ja koen, että minulta katsojana on viety aika lailla pois kun joudun katsomaan vain sellaisten pelaajien suorituksia, joilla ei sitten kuitenkaan ole paljoakaan annettavaa olympiajoukkueelle ja kiekkoilumme tulevaisuudelle. Tietynlainen suuri kertomus on kiekoilustamme viety pois. Tämä on tietenkin minun näkökulmani asiaan. Kiekosta voi nauttia myös katsomalla oman suosikkipelaajansa suorituksia tulevissa kisoissa. Antoisia hetkiä vaan siihen kaikille seurafaneille.
 

Nispe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ketterä
Tänään ne sitten alkavat. MM-kisojen arvo ratkaistiin jo NHL-työsulkuneuvotteluissa talvella. Pelattiin upporikasta ja rutiköyhää. Jos olisi käynyt toisin, käsillä olisi yksi parhaista MM-kisoista. Nyt sen sijaan on aika turhaa puhua jostain MM-arvosta vakavissaan. Mitenkään yllättävää ei ole, että Jaloselta puuttui suunnitelma-B tällaisen tapauksen varalle. Suomen joukkueen keski-ikä on yli 29 vuotta ja Jalonen pitää nuorennusleikkauksena sitä, ettei kutsu Nummelinia, 40, joukkueeseen. Se siitä.

Ihan nyt mielenkiinnosta kyselen, että kun aina valitaan parhaat saatavilla olevat jätkät (siis valmentajan mielestä), niin mitä ihmeen Plan B:tä kaipailet!?
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mihin huonompiin pelaajiin? Tämä Suomen joukkuehan on rakennettu lähinnä SM-liigasta, tosin sillä erotuksella että on ollut pakko käyttää vain suomalaisia pelaajia ja tässä joukkueessa on monia taidollisesti heikompia pelaajia kuin monet SM-liigassa pelaavat ulkkarit on.

Melko väkinäisen ja varsin kärjistävän kuuloista trollausta tuo sinun tekstisi. Suomen joukkueesta lähes puolet pelasi viime kaudella KHL:ssä tai Elitserienissä, molemmat kovempia sarjoja kuin SM-liiga, maustettuna yhdellä NHL-pelaajalla sekä parilla tulevalla KHL-pelaajalla. Kun noita harjoituskokoonpanoja katselee, niin monenko SM-liigajoukkueen neloskentässä pelaisi JP Hytönen ja Niklas Hagman? Tai Miika Lahti ei mahtuisi lainkaan pelaavaan kokoonpanoon?
 

janóz

Jäsen
Minäkin puolustan kirjoituksessani karnevaali-ideaa. Nautitaan kiekosta ilman turhaa raivoa ja kiihkoa. En arvostele ihmisten intoa, vaan esitän ne rationaaliset perusteet, miksi kisat eivät ole sitä mitä niiden sanotaan olevan.

Ensinnäkin rationaalisuus ei ole jännää tai hauskaa. Siksi olenkin urheilun suurkuluttaja. Siinä ei ole juurikaan järkeä, mutta paljon tunnetta. Olemme kyllä samalla linjoilla, mutta katsomme asiaa eri päistä. Yritin selittää syitä miksi joillekin MM-kisat ovat hieno ja iso juttu. Oli Seppänen tai jatkoajan nimimerkit mitä mieltä tahansa. En myöskään sano, että he ovat väärässä. Kun puhutaan kannustamisesta tai urheilusta innostumisesta niin kukaan ei mielestäni ole väärässä. Oli kyseessä puulaakista, kansallisesta sarjasta, MM- tai ”MM”-kisoista. Asiat ovat niin subjektiivisia. Minua vain ärsyttää se, että arvostellaan jos joku innostuu ”vääristä” asioista. Ja en tällä tarkoita IceWalkeria vaan yleisesti urheilukatsomoissa pyöriviä kapeanäköisiä ihmisiä. Mutta se offtopicista, tälle on varmaan ketju jossain muuallakin.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Suomen joukkueesta lähes puolet pelasi viime kaudella KHL:ssä tai Elitserienissä, molemmat kovempia sarjoja kuin SM-liiga, maustettuna yhdellä NHL-pelaajalla sekä parilla tulevalla KHL-pelaajalla.

Hehee... Suomen joukkueessa pelaa Elitserienistä Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen (Rögle). Ja heistäkin Aaltonen pelasi siellä vain vajaan kauden saatuaan potkut Magnitogorskista. Kukkonen on nykyään Kärppien miehiä, eikä Aaltonenkaan Ruotsissa jatka, joten maajoukkuetta on hyvin vaikea nimetä koostuvaksi "puoleksi KHL- ja Elitserien-pelaajista), varsinkaan, kun ensi kaudella tämän MM-joukkueen pelaajista ei Ruotsissa pelaa todennäköisesti kukaan :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hehee... Suomen joukkueessa pelaa Elitserienistä Juhamatti Aaltonen ja Lasse Kukkonen (Rögle). Ja heistäkin Aaltonen pelasi siellä vain vajaan kauden saatuaan potkut Magnitogorskista. Kukkonen on nykyään Kärppien miehiä, eikä Aaltonenkaan Ruotsissa jatka, joten maajoukkuetta on hyvin vaikea nimetä koostuvaksi "puoleksi KHL- ja Elitserien-pelaajista), varsinkaan, kun ensi kaudella tämän MM-joukkueen pelaajista ei Ruotsissa pelaa todennäköisesti kukaan :)

Sanoin "viime kaudella pelanneista". Lähet puolet (11/24) Suomen pelaajistahan pelasivat viime kaudella KHL:ssä TAI Elitserienissä, tuohon toki päälle vielä Korpikoski NHL:stä. Tähän peilaten tuntuu vähän kaukaa haetulta väittää, että SM-liigassa näki taidokkaampaa kiekkoa kuin tämä joukkue kykenee esittämään, jota siis alunperin kommentoin. Siinä missä joku Kukkonen pelaa ensi kaudella SM-liigassa, lähtee tuosta joukkueesta muutama pelaaja (Raanta, Koskiranta, Melart yms..) suurella todennäköisyydellä ensi kaudeksi kovempitasoisiin sarjoihin.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Tähän peilaten tuntuu vähän kaukaa haetulta väittää, että SM-liigassa näki taidokkaampaa kiekkoa kuin tämä joukkue kykenee esittämään, jota siis alunperin kommentoin.

Koita nyt ymmärtää SM-liigassa nämä SM-liigapelaajat sai pelata oman tasoisiaan vastaan ja vauhtia sekä aikaa on enemmän kuin MM-kisoissa. Näillä SM-liigapelaajilla loppuu taidot pelata tarpeeksi nopeasti kun aikaa ja tilaa on SM-liigaa vähemmän. Suomen kiekko ei tällä joukkueella tule olemaan kaunista, eikä taidokasta. Yleiseltä tasolta Suomen joukkue on kovempi kuin SM-liiga joukkueen, mutta verrattuna vastustajiin Suomi ei ole lähellekään kärkipäätä taidollisesti. Suomi on näiden MM-kisojen SaiPa (työteliästä kusipääkiekkoa). SM-liigassa on myös niitä kärkijoukkueita joilla on liigan parhaimpia yksilöitä riveissään, liigan taitavin viisikko jne. Suomella ei ole kisajoukkueita verraten mitään näistä. Tämä Suomen joukkue pystyisi pelaamaan SM-liigaa taidokkaasti, mutta ei pysty tekemään sitä MM-tasolla ei vain taidot riitä. Se miksi SM-liigassa näki taidokkaampaa kiekkoa mihin tämä joukkue pystyy MM-kisoissa johtuu vastustajien tasosta verrattuna oman joukkueen tähtiin.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Koita nyt ymmärtää SM-liigassa nämä SM-liigapelaajat sai pelata oman tasoisiaan vastaan ja vauhtia sekä aikaa on enemmän kuin MM-kisoissa. Näillä SM-liigapelaajilla loppuu taidot pelata tarpeeksi nopeasti kun aikaa ja tilaa on SM-liigaa vähemmän.
Olympialaisissa Suomen peli tulee tämän analogian mukaan olemaan vielä alemmalla tasolla, joten nautitaan nyt.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ihan nyt mielenkiinnosta kyselen, että kun aina valitaan parhaat saatavilla olevat jätkät (siis valmentajan mielestä), niin mitä ihmeen Plan B:tä kaipailet!?

NHL:n työsulku loppui tammikuun alussa, joten Jalosella olisi ollut runsaasti aikaa plan B:n eli testata nuoret huippumme EHT:llä helmikuussa. Mutta ei. Tästä on varmaan jo keskusteltu riittämiin.

Ensinnäkin rationaalisuus ei ole jännää tai hauskaa. Siksi olenkin urheilun suurkuluttaja. Siinä ei ole juurikaan järkeä, mutta paljon tunnetta. Olemme kyllä samalla linjoilla, mutta katsomme asiaa eri päistä. Yritin selittää syitä miksi joillekin MM-kisat ovat hieno ja iso juttu. Oli Seppänen tai jatkoajan nimimerkit mitä mieltä tahansa. En myöskään sano, että he ovat väärässä. Kun puhutaan kannustamisesta tai urheilusta innostumisesta niin kukaan ei mielestäni ole väärässä. Oli kyseessä puulaakista, kansallisesta sarjasta, MM- tai ”MM”-kisoista. Asiat ovat niin subjektiivisia. Minua vain ärsyttää se, että arvostellaan jos joku innostuu ”vääristä” asioista.

Meillä on yhteistä tuo suurkuluttaminen. Jääkiekko on kuitenkin minulle lempilapsi, siksi kommentoin sitä hieman kärjekkäämmin. Minulta ei tuota tunnetta löydy ihan kybällä näihin kisoihin, mutta hienoa, että sinulta löytyy. Totta on, että urheilun ei pidäkään olla rationaalista loppuun asti, sillä läpeensä järkevät ihmiset eivät katso urheilua. Näkökulmani on myös kapea: onhan kisoissa sentään 9 maata miltei parhailla pelaajillaan ja näilläkin mailla on innokkaita faneja. Heille on suuri tapaus, jos vaikka voitetaan Suomi.

Oikeastaan neuvoni MM-faneille on vain: nauttikaa kisoista, mutta älkää antako maikkarin tai Kummolan kusettaa teitä. Streemaillaan kisoja kaikessa ystävyydessä.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jalonen on sitten leimannut kaikenmaailman Melartien ja Viitaluomien kisapassit, joten NHL-apuja ei enää paljoa ole luvassa.

Korpikosken jälkeen enää yksi paikka vapaana. Säännöt ovat ilmeisesti muuttuneet ja Korpikoski voidaan jo leimata seuraavaan peliin?
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Jalonen on sitten leimannut kaikenmaailman Melartien ja Viitaluomien kisapassit, joten NHL-apuja ei enää paljoa ole luvassa.

Korpikosken jälkeen enää yksi paikka vapaana. Säännöt ovat ilmeisesti muuttuneet ja Korpikoski voidaan jo leimata seuraavaan peliin?

Melartillehan on käyttöä näitä saksoja yms. vastaan. Lepistön Samihan noista pakeista menee luokkaan Ruotanen - Niemi. Ehkä näiden herrojen jaettuun ennätykseen, kuudet MM-kisat eikä kukaan tiedä miksi, on kuitenkin vielä matkaa. Saavutushan tuokin on, kuudesti Suomen MM-joukkueen huonoin pelaaja.

Anttila, Haataja ja Viitaluoma kai hyökkääjistä on kavereita, joista tietää etukäteen, ettei vaan riitä, ainakaan Kanadaa ja Venäjää vastaan. Välikisat näistä tulee, niin turhakkeiden tilalle olisi pitänyt ottaa korkoa kasvamaan samantasoisia kavereita, joille nämä kisat olisivat paikka kehittyä. Armia esimerkiksi olisi paikan ansainnut, noihin verrattuna.

t. hanu
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Melartillehan on käyttöä näitä saksoja yms. vastaan. Lepistön Samihan noista pakeista menee luokkaan Ruotanen - Niemi. Ehkä näiden herrojen jaettuun ennätykseen, kuudet MM-kisat eikä kukaan tiedä miksi, on kuitenkin vielä matkaa. Saavutushan tuokin on, kuudesti Suomen MM-joukkueen huonoin pelaaja.

Tässä joukkueessa Lepistöllä ei ole mitään pelkoa olla joukkueen huonoin pelaaja. Lepistö on myös monta kertaluokkaa parempi pakki kansainvälisiin peleihin kuin Melart. Lepistöllä riittää jalkanopeus, Melartilla ei.
 

hanu

Jäsen
Suosikkijoukkue
raitapaita
Tässä joukkueessa Lepistöllä ei ole mitään pelkoa olla joukkueen huonoin pelaaja. Lepistö on myös monta kertaluokkaa parempi pakki kansainvälisiin peleihin kuin Melart. Lepistöllä riittää jalkanopeus, Melartilla ei.

Juu lähtökohtaisesti Lepistö voisi olla parempi, ei kuitenkaan montaa kertaluokkaa, vaan epäilen, että Lepistö yrittää anttijussimaisesti asioita, joita ei osaa. Tämä oli Ruotasen ja Niemenkin ongelma, yritetään pahassa paikassa omiin kykyihin nähden liaan vaikeaa ratkaisua.

On vähän kuin ne yhdet kisat, joissa sinansä huonoin puolustaja Suomella oli Saravo, vaan kyvyiltään ja taidoiltaan sinänsä paremmat A-j ja Numppa kuitenkin omilla virheillään osoittautuivat pelien tulosten kannalta huomommiksi, Lepistöä ja Nummeliniä yhdistää klisee liiallinen itseluottamus.

Melart pelaa sen oman roolinsa, on kaveri, joka pelasi omista lähtökohdistaan helvetin hyvän kauden jengin yleisistä sekoiluista huolimatta. Ymmärtää omat heikkoutensa saatanasti paremmin kuin Lepistö, tietysti nollasta poikkeava arvo on aina saatanasti.

Kaiken kaikkiaan, meillä on valmentajan pitkän pestin viimeiset kisat, eikä monista syistä saada kasaan läheskään parasta joukkuetta. Miksi nyt sitten pitää kasata jengi, jonka keski-ikä on lähellä 30v. Nyt olisi pitänyt heivata ne salmelat, aaltoset, haatajat ja väänäset karvoituksesta futisfoorumille, ja hakea kehittyvät pelaajat tuon KHL-rungon ympärille ja yrittää hakea tuo Ässät-hurmos maajoukkueeseen. Vaikka olisi menyyt turkuun, niin olisi muutama kaveri saanut näytön paikan ja kullanarvoista kokemusta.

t. hanu
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Melart pelaa sen oman roolinsa, on kaveri, joka pelasi omista lähtökohdistaan helvetin hyvän kauden jengin yleisistä sekoiluista huolimatta. Ymmärtää omat heikkoutensa saatanasti paremmin kuin Lepistö, tietysti nollasta poikkeava arvo on aina saatanasti.
Tuo on kyllä aivan naulan kantaan sanottu. Monet teksti-teevee-valmentajat menevät samaan halpaan kuin flintti. Se pelaajan arvo nyt ei vain tule ihan suoraan tehopisteistä, luistelunopeudesta tai jostain seurajoukkueen vanhasta ja kuopatusta roolista. Jos tekee rajoituksensa muistaen nöyrästi ja tarkasti omat hommansa, voi nousta jopa maajoukkueeseen ja vielä pärjätä siellä. Tämän uskon Melartiltakin onnistuvan. Enää ei tarvitse haukkoa hämmästyksestä henkeä, kun Melart tekee yv-maalin. Eikä edes siksi, että ylipäänsä pelaa yv:tä. Ei ole oikeastaan reiluun vuoteen tarvinnut. Vai onko noista ajoista vieläkin kauemmin, en enää muista.
 

Timppa25

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän nyt odotellaan että Selänne heittää muutaman häkin ja Detroit lähtee kesälomille, jolloin Filppula kasaa reppunsa ja tulee Helsinkiin.

Kontiolan tueksi tarvitaan toinenkin kunnon sentteri että esim. Korpikoskesta saadaan hyöty irti.

Korpikoski-Filppula-Salminen
Aaltonen-Kontiola-Pesonen
jne.
jne.

olisi jo hieman erinäköistä.

Ei millään pahalla mutta Viitaluoma ei nyt riitä.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Osaisiko joku nopeasti listata kieltäytyneet/loukkaantuneet pelaajat? En oo jaksanut seurata tätä joukkueen muotoutumista sen kummemmin, tuo valmis nimilista vaan on ihan käsittämättömän näköinen ja SM-liigapainotteinen.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Osaisiko joku nopeasti listata kieltäytyneet/loukkaantuneet pelaajat? En oo jaksanut seurata tätä joukkueen muotoutumista sen kummemmin, tuo valmis nimilista vaan on ihan käsittämättömän näköinen ja SM-liigapainotteinen.

No eihän siellä oikeasti ole ketään vapaana, ainakaan NHL miehistä. parhaat jatkaa playoffseissa. OJ Jokinen lopettanut maajoukkueessa ja muut jotenkin vaan romuna tiuhatahtisen NHL kauden jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös