MM 2019: Suomi

  • 604 308
  • 2 656

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ruotsi-ottelun toisen erän alussa Ruotsi sitten siirtyi 3-1 johtoon ja meikäläisen usko loppui niin pahasti, että lopetin ottelun katsomisen hetkellisesti. Tuntui niin pahalta, että en halunnut enää katsoa sitä "orastavaa teurastusta". Noh, hetki meni ja vilkaisin, että tilanne onkin 3-3 ja usko palasi.
Tämä oli itsellekin se musta hetki. Heikot alkusarjan loppupelit oli vähän nostanut epäilyjä vähintään siitä, saadaanko koneet tosipelien alkaessa taas käyntiin. Sitten Ruotsin ihmepojan häikäisevä maali sai kyllä tuntemaan, ettei Ruotsin tähtijoukkue tätä enää päästä käsistään. Eihän pelitapahtumat tukeneet lainkaan Ruotsin kahden maalin johtoa, mutta silti.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Yhtenäisyys, ei yhtään "tähtipelaajaa" hämmentämässä pakkaa vaan kaikki samalla viivalla, rautaisia ja riittävän hyviä duunareita.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hei jos nää kaikki kaverit menee änäriin ensi kaudeksi niin ketkä pelaa ens vuonna MM-kisoissa?

Metsävainio, kaskinen, kankaanperä, kuru, jne
Eipä niillä nimillä ja meriiteillä näytä olevan merkitystä. Pääasia, että JJ jatkaa!!!!
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On se kyllä aina hienoa katsoa noita pelaajien fiiliksiä ja juhlimisia jäällä ja kopissa voiton jälkeen. Varmasti aivan älyttömän hyvä fiilis ja hienoa, että saa palkinnon kovasta vuosittaisesta työstä palkan lisäksi. Muuten en jääkiekon viihde kuluttajana niin hirveästi innostu tuollaisella paskalla voitetuista mestaruuksista.
Väärin voitettu? Mistä helvetistä teitä sikiää? Miten itse olisit tuota joukkuetta peluuttanut, Jumala88?
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Kiitos Rinne, Aho, Teräväinen, Laine, Rantanen ja muut tähdet, että ette tulleet sotkemaan Suomen peliä. Mestaruus ei olisi ollut mahdollista ilman teidän poisjääntiä!
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
1995 tuli joiltain suomalaisilta piikittelyä, etteivät "kaikki parhaat olleet mukana". Sama toistui - paitsi tällä kertaa suomalaisten osalta, jos selkämykseen brodeeratuilla teksteillä on niin suurta merkitystä. Kanada oli tosissaan ja olisikin hölmöä leijua helpon kullan toivossa, kun vastustaja on kaatanut Ruotsin ja Venäjän. Joten ei selityksiä siltäkään osin. Paras joukkue oli paras joukkue, vaikka kuulostankin Bubi Walleniukselta.

Marko Anttila on syystä esillä, samoin Kevin Lankinen. Harri Pesonen oli kuitenkin minulle se the leijona, jos joku yksittäinen pitää nostaa esille. Ei voi kuin rakastaa kaveria joka käy paukauttamassa taklauksella kanukin kanveesiin (toinen erä?) ja katkaisee pitkän pyöritysjakson. Siinä oli vaahteralehteen purevaa toksista maskuliinisuutta. Taisi ottaa loppuvaiheessa pari tärkeää blokkia ja tuntui tekevän vain oikeita ratkaisuja...ai niin, tekihän se maalinkin. Täytyy katsoa peli vielä uusiksi, meni peli niin tunteisiin että voi mennä nimet ja paikat sekaisin. Who cares.

Viimeisen parin minuutin aikana jostain tuli mieleen Sami Jauhojärven "ei mithään häthää". Olihan se hulinaa, tolpat kolisi ja Ville Niemistä lainaten "pesukoneessa oltiin". Siltä kai tuntuu olla hurrikaanin keskellä. Maailma pyörii ja raivoaa ympärillä, mutta keskustassa on tyventä. Kaunista kaaosta.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sport-laseilla katsottuna huvitti lopussa kun muut lähtivät juhlimaan niin Kiviranta takkusi vielä Kanadan päädyssä irtokiekosta. Niin Jolle kuin Jolle olla voi! :D
Peli kestää 60 minuuttia Kanada olis voinu tehdä vielä 2 maalia 0,4 sekunttiin. Onneks Joel pelasti meidät.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Oli kyllä uskomatonta katsella kuinka suomen pelaajat söivät kiekkoa. Savinainenkin pyöri ympäri ämpäri, mutta silti vain sai kiekkoa blokattua. Kaikki pelasivat isolla sydämellä joukkuella ja lopputulos on tämä. Uskomatonta ja hienoa! Onnea!
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ihan älytön suoritus kerta kaikkiaan, ei sitä oikein edes tajunnut loppusummerin soidessa ja osa pelaajistakin näytti vähän siltä, etteivät vielä olleet sisäistäneet mitä tuli tehtyä. Pelillisesti Suomi ei ollut niin hyvä kuin Venäjää vastaan, mutta voitto tuli siitä huolimatta. Etenkin kolmas erä oli melkoista puolustustaistelua ja sitten Pesonen käy naulaamassa siitä yhdestä paikasta sinetin maailmanmestaruudelle. Tämä on uskomattominta mitä on jääkiekon osalta saanut todistaa ja osoitus, miten suuri merkitys taktisilla nyansseilla on. Meidän peli näytti jälleen kyntensä. Jukka Jalonen vankisti asemaansa parhaana leijonavalmentajana koskaan ja vähän tuntuu, että niitä mestaruuksia tulee vielä lisää. Edellytyksenä siihen kuitenkin on, että myös NHL-pelaajat mukisematta hyväksyvät Meidän pelin periaatteet.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Hexa

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Missä roolissa Ketolan Vellu kisoissa oli? Mennyt ohi. Hienoa kuitenkin myös Vellulle, että sai vielä tässä muodossa itsekin kokea mm-kultajuhlat kaukalossa.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Suomella nyt tälle vuodelle MM-kulta, U20 MM-kulta, naisetkin hetken mestareina ja suomipoika ehkä kovin ehdokas Conn Smytheen. On ollut huonompiakin kiekkovuosia. Vuoden urheilija- ja urheiluhetkiäänestykseen on nyt aikalailla kova tykitys kiekkokaukalosta tulossa.

Kun katseli näitä viimeisiä pelejä niin voitontahto ja joukkueen eteen tekeminen ratkaisi, jota kontrolloi rosteriin sopiva pelitapa. Vaikka Ruotsi ja Venäjä olivat ns. "stacked" NHL-miehillä niin silti viisikkopeli voittaa yksilöt. Kanadakin jäi ehkä vähän sille ekan erän vaihteelle, että hei tämä riittää. Lopussa heilläkään ei ollut mitään mielikuvitusta ja suunnitelmaa (voi sitä sanoa pelikirjaksikin) millä Suomen tiivis puolustus ohitetaan. Sitä perussimppeliä pucks to the net menoa vaan. Venäjäkin (kuten Kanada) vain piti kiekkoa lopussa eikä voinut laukoa koska blokataan, ja maalinedusmies on sidottu. Jäljelle jää vain mahis siirrellä kiekkoa ulkopuolella.

Suomella oli pari äijjjjää blokkaamassa kuteja, mailat syöttölinjoilla ja muutenkin hyvää mailahäirintää, pakit oikeassa paikassa maaliin ja maalinedusvastustajaan nähden. Olihan tuo niin vitun klinikka kuin olla ja voi miten turnauspeliä pelataan. Jalonen on kyykyttänyt kaikki vastustajan valmentajat nyt aika tylysti. Ja tykkäsin niin helkkaristi kun laittoi Kasken ampumaan rankin. Kaverilla ollut vähän hankala turnaus, mutta tiedetään vahvuudet ja se oli senteistä kiinni ja Murray olisi näyttänyt aseettomalta siihen maaliin jos olisi mennyt. Ihan tolkuton buusti joukkueelle tuollainen että "hei, me luotetaan teihin".

Hyökkäyspelissä oli niin vahvaa kulmamyllyä että oksat pois. Upea nähdä noita toisen erän pitkiä hyökkäyksiä kun vastustajan miljoonakalusto on aivan kassalla, väsynyt ja epätietoinen että mitä pitäisi tehdä. Toki Suomikin oli samanlaisessa Kanadan mankelissa pari kertaa. Siellä EHT-janarit vaan grindaa kulmissa vaihdosta toiseen. Sitten jotkut Pesosen pommit NHL-körmyihin, Kapon kynät ja hankkii jäähyjä ja teki maalipaikkoja (vaikkei tullutkaan pisteitä enää lopussa), joku Kiviranta millä draivilla painoi kiekon päätyyn ja pakkien ohi ekana kiekkoon, tai Savinaisen kaksinkamppailut. Anttilan maalit oli jotenkin ihmeellisiä, ei koskaan mikään täydellinen veto, mutta joskus sellainen yllättävä ropelli on nykyveskalle paha lukea kun kiekko ei mene ehkä sinne minne mokke sen luki menevän.

En tiedä, paljon jää sanomatta mm. miten pakit rytmittää ja lähti paineen alta pois kuin ei olisi mikään mutta olihan tämä näytös kaikin puolin. Huhhuh.
 
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Kiitos Rinne, Aho, Teräväinen, Laine, Rantanen ja muut tähdet, että ette tulleet sotkemaan Suomen peliä. Mestaruus ei olisi ollut mahdollista ilman teidän poisjääntiä!
Eiköhän ensi vuonna ennen kisoja itketä sitä miten monta NHL:n tähtipelaajaa tulee mukaan.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eiköhän ensi vuonna ennen kisoja itketä sitä miten monta NHL:n tähtipelaajaa tulee mukaan.
Kuten Jalonen sanoi, NHL pelaajia tarvitaan ja toivottavasti tulevat. Se, että nyt voitettiin näin, ei tarkoita että se oli jotenkin todennäköistä tai toistettavissa. Ja toivottavasti NHL pelaajat myös innostuivat tästä sen verran, että maistuisi tulla pelaamaan Jalosen yhteistyökiekkoa jatkossa. Ja varmasti olisi tullut tänäkin vuonna useampi, jos ei kaikkien pelaajien esteet olisi sattuneet samalle keväälle.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Onko yhtään onnittelu/tsemppi twiittiä (tai vastaavaa sosiaalista mediaa) tai haastattelua näkynyt nykyisiltä NHL pelaajilta Leijonien otteista ja menestyksestä näissä kisoissa ? Yleensähän noita on aina ollut , jopa koskien oman liigaseuransa pleijareita.

Rupeshan niitä tulemaan, ainakin Aho ja Laine ovat onnitelleet some-kanavien kautta
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
AIka paljon on itkua jopa vastustajilta Suomen pelistä. Sekä venäläiset että kanadalaiset ovat kommentoineet Suomen pelanneen jotenkin väärin, mutta itse en kyllä tätä näe. Varsinkiin Venäjää vastaan Suomi pelasi hyvinkin viihdyttävästi eikä peli ollut mitään sumputusta ja vastahyökkäyksiä.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Väärin voitettu? Mistä helvetistä teitä sikiää? Miten itse olisit tuota joukkuetta peluuttanut, Jumala88?
Ei kai se väärin ollut voitettu, mutta ihan hirveän näköisellä pelillä. Itse haluaisin aina nähdä vauhdikasta päädystä päätyyn kiekkoa, enkä tuollaista bussia. Onneksi tälläisellä pelitavalla ei pysty vetämään koko kautta änäriä, niin kukaan tuskin kokeilee.
 

Tornados

Jäsen
Hieno turnaus! Pelaajien taitoerojen vähentyessä motivaation ja joukkuehengen merkitys korostuu entisestään. Esimerkkejä viime vuosilta on aika paljon (Sveitsi, Saksa, Vegas, St. Louis, HPK). Kannattaa kuitenkin muistaa, että heikommalla materiaalilla voi menestyä vain hyvän valmennuksen johdolla ja tänä vuonna tämä asia oli Suomella hyvin hallinnassa.

Itselle on ollut ihana helpotus päästä Marjamäen ajoista eteenpäin. Enää ei itketä riittämättömästä materiaalista ja epäonnesta maalipaikoissa. Lisäksi pidän siitä, että pelastajia ei odotella kesken kisojen NHL:stä. Muuten taidokkaammille NHL-pelaajille on toki käyttöä, mutta mielestäni valmentajan kuuluu kuitenkin olla ylin auktoriteetti joukkueessa eikä hänen pitäisi joutua nöyristelemään tähtipelaajillekaan.

Hieno joukkue ja sitoutuneisuuden aisti kaikista pelaajista. Onnikin oli Suomen puolella tällä kertaa, mutta aivan ansaittu mestaruus kuitenkin. Mahtava taso hyppäys myös Kevin Lankiselle ja toivottavasti hän pääsee ensi kaudella kokeilemaan kykyjään myös NHL:ssä. Muuten en lähde pelaajia erikseen käsittelemään, mutta epäonnistujia ei joukkueessa juurikaan ollut.

HYVÄ SUOMI!
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Ja toivottavasti NHL pelaajat myös innostuivat tästä sen verran, että maistuisi tulla pelaamaan Jalosen yhteistyökiekkoa jatkossa. Ja varmasti olisi tullut tänäkin vuonna useampi, jos ei kaikkien pelaajien esteet olisi sattuneet samalle keväälle.
Kannattaa muistaa että nämä uudet nuoret änäritähdet Aho, Rantanen, Laine, Hintz, Kapanen, Niku ja varmaan joku muu vielä, ovat jo voittaneet maailmanmestaruuden nimenomaan Jalosen kanssa. Toki junnulätkässä taktiikka on ehkä hieman pienemmässä osassa, mutta varmasti tuttu valmentaja auttaa.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kannattaa muistaa että nämä uudet nuoret änäritähdet Aho, Rantanen, Laine, Hintz, Kapanen, Niku ja varmaan joku muu vielä, ovat jo voittaneet maailmanmestaruuden nimenomaan Jalosen kanssa. Toki junnulätkässä taktiikka on ehkä hieman pienemmässä osassa, mutta varmasti tuttu valmentaja auttaa.
Näin minäkin sen olen aina ajatellut, että tuo porukka tulee ihan varmasti Jalosen kööriin jos vain mahdollista. Ja Barkov tulee lähes aina.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Koko Suomen joukkue on täynnä hienoja pelaajia ja taistelijoita, mutta silti tekee mieli heittää jonkinlaista TOP5-listaa niistä Suomen pelaajista, jotka säväyttivät kisoissa eniten. Kyse ei ole siis suurimmista yllättäjistä, vaan yleisesti niistä pelaajista, jotka jäivät parhaiten mieleen suoritustensa kautta.

Listan rajoittaminen viiteen pelaajaan on muuten ihan saatanan vaikeaa. Ainakin minulle on. Mutta kokeillaan:

1. Harri Pesonen
2. Kevin Lankinen
3. MÖRKÖ
4. Kaapo Kakko
5. Joel Kiviranta

Miettikää nyt tuotakin listaa ja kuinka vääryydeltä tuntuu jättää siitä monia pelaajia pois. Kokeilkaapa itse, niin ehkä tajuatte miten vaikeaa on rajoittaa viiteen pelaajaan tällaista listaa :)

Ja tämän tarkoituksena ei siis todellakaan ole vähätellä yhtäkään Suomen pelaajaa, vaan fiilistellä hieman niitä yksilöitä, jotka jäivät parhaiten mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös