Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus
 1. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Suomen ja Ruotsin erottaminen johtunee siitä, että kummankin jengin fanit kantaa kahmalokaupalla massia ja tulee katsomaan omat pelinsä hinnalla millä hyvänsä, eikä ole merkitystä ketä vastan pelataan. Muiden maiden kanssa kannattaa vähän taktikoida, Ranska vs Saksa vs Tanska vs Norja. Itäeuroopassa taas ollaan köyhiä, joten Tshekki, Slovakia ja Venäjä kannattaa laittaa samaan, koska ryssien fanit taas maksaa kaikesta ja tsekkoslovakiassa rybyt aiheuttaa kaljanjuontia. Ja niin edelleen.

  Olihan nytkin Tanskassa ihan selkeästi vedetty niin, että Ruotsilla oli Köpiksessä kotiturnaus ja Tanska oli isäntä Herningissä. Venäläisten rahat otettiin tsekkien ja slobojen ohella köpiksessä, kun suomalaiset muutaman latvialaisen kanssa joivat Herningin rahakirstut täyteen kymmeniksi vuosiksi eteenpäin, kun Saksa taas on Tanskan ikuinen verivihollinen. Siinäpä se, "talouspolitiikkaa" koko hässäkkä, ei se sattumaa ole, että juuri Suomi pelaa järjestäen näissä tuppukylissä.

  Eikä siinä, Slovakian Kosice on ihan mukava paikka, paljon sympaattisempi kuin esim. Ostrava. Saati Herning. Toivottavasti jossain välissä päästään taas johonkin oikeaan, vähän isompaan lätkäkaupunkiinkin, mikä ei olisi ihan täysin suomalaisten kisaturistien harteilla. Kosice voi kyllä yllättää, annetaan sille mahdollisuus!

  Koskakohan nuo lohkojaot virallistetaan ja varmistetaan IIHF:n taholta? Muistaakseni joku vuosi tuli vielä muutoksia näiden alustavien jälkeen. Oliko peräti Köln->Pariisi viime vuonna?
   
 2. Laitela Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
  Lainaus:
  Ettei kuitenkin mene lohkojako ihan maailmanrankingin mukaan? Viime vuosina ainakin mennyt sen perusteella.
   
 3. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Tämänkin takia Suomi saisi kehittää EHT-pelien tilalle jotain muuta, kun EHT-vastustajat Tshekki, Ruotsi ja Venäjä pelaavat jatkuvasti toisessa alkulohkossa eikä Suomi välttämättä kohtaa koko maita MM-kisoissa. Nythän on tulossa pohjoismainen harjoitusturnaus ensi kevääksi (Ruotsi, Tanska, Norja, Suomi) ja jotain vastaavaa saisi tulla lisääkin. Turha se on veivata kaudessa jatkuvasti pelkkiä EHT-maita vastaan treenipelejä kun näitä maita ei kohdata tositoimissa.

  Saksaa ja Ranskaa vastaankin voisi pelata treenipelejä, ettei tule MM-kisoissa sitten yllätyksenä se, että esim. Saksa puolustaa työteliäästi, karvaa aggressiivisesti ja pyrkii näyttävän pelin sijasta tuloksentekoon inhottavallakin pelityylillä.
   
 4. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Menee se tietenkin alustavasti sen perusteella, mutta niitä muutoksia saa muistaakseni sekä IIHF että isäntämaa tehdä jonkin verran ja johonkin mennessä. Nämä nyt julki tulleet jaot eivät ole siis virallisia vielä, vaan vahvistetaan "myöhemmin". Tämän tosiaan tiedän siitä, kun muistan että jossain kisoissa jouduttiin vaihtamaan majoitukset toiseen paikkaan koska Suomi siirrettiin eri lohkoon kuin alunperin oli informoitu - en tosin muista mitkä kisat olivat kyseessä, enkä millä aikataululla nuo varmistettiin. Mutta jotkut kisat 2010-luvulla ja kyllä se silti hyvissä ajoin oli tiedossa.
   
 5. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Samaa kaavaa jatkaen tappiot Ranskalle, Tanskalle, Saksalle sit toiselle isolle maalle niin tiukkaa tekee jatkoon pääsyssä. Eeku hetkinen, eihän Marjamäki jatka enää.
   
 6. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Lainaus:
  Näitä vaihdoksia on tehty usein ja tehtiin nytkin, eli Slovakia ja Norja vaihtoivat paikkaa. Jatkoajan uutisoima uusi lohkojako on seuraava:

  A-lohko (Kosice)
  Kanada
  Yhdysvallat
  Suomi
  Saksa
  Slovakia
  Tanska
  Ranska
  Iso-Britannia

  B-lohko (Bratislava)
  Ruotsi
  Venäjä
  Tšekki
  Sveitsi
  Norja
  Latvia
  Itävalta
  Italia

  Kisojen pelipäivät ovat 10.-26.5.2019.

  Suomi siis välttää Norjan kohtaamisen mutta kohtaa sen sijaan isäntämaa Slovakian. Kaikki EHT-turnausvastustajat eli Ruotsi, Tshekki ja Venäjä pelaavat toisessa lohkossa kuten viimeksikin.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Onkos kukaan huomannut sellaista tietoa quarterien pelipaikoista, eli onko Slovakia jatkoon mennessään pelaamassa siellä johon lohkosijoitus osoittaa, vai pelaako iltapelin Kosicessa vai käykö peräti niin, että pelaa iltapelin Bratislavassa.
  Normaalisti koen että sitä mitä ei kerrota, ei ole, mutta tässä tapauksessa saattaakin jossain vaiheessa tuo tieto pulpahtaa. Tosin eipä tuolla tiedolla vielä mikään kiire ole. Itse menen ensikeväänä vasta quarterkierroksesta alkaen ja finaaleissa katselen Suomen kolmatta maailmanmestaruutta.
   
 8. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Eipä tuota koskaan tavan tallaaja taida tietää ennenkuin aivan viime metreillä eli joskus viimeisen lohkovaiheen pelin jälkeen. Todennäköisesti isäntäjoukkue saa päättää miten huvittaa pellailla ja me muut sitten mennään sen mukaan. Joka vuosi sama laulu.
   
 9. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Minusta tänä vuonna oli hyvissä ajoin selvää, että Tanska pelaa Herningin illassa jos pääsee niihin kemuihin ja Tsekeissä se oli erittäin selvää tapaus. Muistan Saksan/Ranskan kisoistakin saman kun silloin meillä arpaonni osui ja arvaamalla arvattiin jatkoonmenijät ja satuttiin oikeaan maahan oikeana päivänä. Minusta nyt on ensimmäinen kerta moneen vuoteen kun tuosta ei ole kirjoitettu sanaakaan.
   
 10. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Nojuu, jos niistä ilmoitetaan niin sittenhän asia on sillä selvä! Mutta käytännöt ovat erilaisia kuitenkin ja se aiheuttaa usein vähän päänvaivaa. Menee nyt ulkomuistista, mutta muistaakseni viime vuonna Kölnissä pelannut Saksa jäi lohkon neljänneksi, eli olisi "kuulunut" lähteä Pariisiin vaan ei tietenkään lähtenyt. Sieltä lohkokakkonen Venäjä matkasi sitten pelaamaan Suomen lohkon kolmosta vastaan. Eli teoriassa, jos Suomi olisi voittanut viimeisen pelin Kanadaa vastaan, olisi lohkon kolmossijasta huolimatta jääty puolivälierään Ranskaan. Mitä ei tietenkään voinut varmasti tietää ennen kuin läski leidi laulaa.

  Venäjällä homma meni niinkuin elokuvissa, mutta siinä sitten arvottiin kumpaa Pietarin puolivälierää Suomi pelaa - ja tätä ei todistetusti tiennyt edes joukkueen johto ennen pelipäivää. Mutta Venäjällä nyt ollaankin venäläisiä. Tshekeissä tosiaan oli muistaakseni hyvissä ajoin ilmoitettu, että Tsekit pelaa Prahassa illalla jos jatkoon menevät. Tietenkin siinäkin piti vielä Suomen panna homma jännäksi, että varmasti vasta viimeisen pelin jälkeen tiedettiin mistään mitään...

  Mutta niin, logiikkahan noissa aina on, kunnes sitten joskus ei olekaan. Voisi siis olettaa että Slovakia pelaa Kosicen iltapelin. Toki onhan se vähän tökeröä rankaista mahdollisesti toisen lohkon voittajaa ykisttäisellä vierasreissulla Bratislavasta, mutta näin se ehkä menee.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei niitä kyllä montaa varteenotettavaa nimeä ole. Hakanpään lisäksi tulee mieleen vain Juuso Hietanen, joka on normaalisti vakiokamaa maajoukkueessa. Hakanpää tosin saattaa pelata ensi kaudella Pohjois-Amerikassa. Henri Jokiharju on sitten myös mielenkiintoinen nimi, mutta hänen ensi kauden pelipaikasta ei vielä tietoa ole. Toinen erittäin mielenkiintoinen nimi on JYPin vasta 17-vuotias Anttoni Honka, jolle ehkä ensi kevät tulee liian äkkiä, vaikka potentiaali onkin valtava.

  Jos sitten jotain vielä kauempaa haettuja nimiä nostaa, niin esimerkiksi Santeri Lukka tai Juuso Vainio voisivat olla sellaisia. Molemmat debytoivat maajoukkueessa tällä kaudella. Tai Tapparasta Valtteri Kemiläinen tai Otso Rantakari, miksei myös Aleksi Salonen. Raaka-Arska Gröndahl KalPasta, Mikko Kousa Lahdesta ja Tommi Taimi Ässistä.

  Siinäpä pari järkevää ja muutama vähän kaukaa haettu nimi tarjolle.
   
 12. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Joo, tuo on niin tehty että kyllä on turistille mahdollisimman hankalaa. Järjestäjämaan ihmisille on varsin selvää mutta perkele turistit eivät voi kun arvata. Sitä arvaamista on kuitenkin helpottanut usein se että on tiennyt sen yhdenkin maan mahdollisen pelin ihan varmaksi.
  Ensin on ollut arpajaiset pääseekö se maa x puolivälieriin ja seuraavaksi miltä sijalta. Kannattajan näkökulmasta se vanha neljän lohkon systeemi oli parempi.
  Nyt on siis lähtökohtaisesti kaksi skenaariota. Mennään lohkojen sijoitusten mukaan ja kaksi parasta jää samaan kaupunkiin. Tai sitten Slovakia pelaa 4. paikalta mahdollisen pelin Kosicessa ja silloin siitä lohkosta siirtyy 2. ja 3. Bratislavaan. Mutta jos Slovakia olisikin 3. niin silloin siirtyy 2 ja 4. Tällästä perkelen vatvomista tämä just on.
  Voisi sanoa että varma rasti pysyä Kosicessa on voittaa lohko ja varma homma siirtyä on jäädä 4. Jos on 2. tai 3. niin ihan arpapeliä.

  No, met mennään Bratislavaan ja jos tarvii Kosiceen mennä ni se on päiväreissu hilpeästi junassa juopotellen.

  Onkohan tätä nykysysteemin järjettömyyttä kukaan tullut IIHF:ssä miettineeksi kannattajien kantilta. Arvatahan pitäisi siinäkin tapauksessa että 1.ja 2. jää, mutta vaihtoehtoja olisi aika paljon vähemmän.
   
 13. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Lainaus:
  Mitä tässä on Liigaa tullut parin viime kauden aikana seurattua jotain +150 matsia niin voisin väittää seuraavaa.

  Vaikka Santeri Lukka kävi EHTllä, ei riitä oman pään pelaaminen tai paineen alla pelaaminen tuolle tasolle.
  Juuso Vainiosta on vähän kokemusta, mutta ehkä vaatii vielä pari vuotta kokemusta, että saa peliin varmuutta lisää.
  Tapparan kolmikolla ei mitään asiaa näihin peleihin. Kemiläisellä ei riittänyt liike edes Liigassa, saati kansainvälisissä peleissä. Rantakari taas on omissa niin hukassa, ettei aina löydä edes omaan vaihtoaitioon. Salosella on tekemistä vielä todistaa tasonsa edes Liiga kartalla.
  Raaka-Arskasta ei ole niin paljon itsellä näkemystä. Käynyt jo EHTllä, tehnyt pisteitä Sportissa ihan kivasti, mutta vielä pitää näyttöjä antaa. Nyt siirtyi KalPa-paitaan niin pääseekin tulevalla kaudella miestä seuraamaan tarkemmin. Ainakin kokoa riittää ja kiekolliset avut + liikekkin ilmeisen kunnossa niin katsellaan.
  Mikko Kousalla taitaa olla vähän sama kuin Rantakarilla. Omissa välissä aika pulassa, pisteitä tekee kyllä edelleen hyvällä tasolla.
  Tommi Taimi voisi olla potentiaalinen EHT pelaaja ainakin. Hieman on liikkeen ja sijoittumisen kanssa kuitenkin vielä tekemistä.

  Nämä siis vain omia mietintöjä ei mitään faktoja. Näistäkin kuitenkin saa sen kuvan, että vähän on nuita hyviä rightin pelimiehiä yleensäkkään Suomella. NHLssäkin vain Vatanen, Ristolainen + AHLssä/junnusarjoissa olevia Honka, Jokiharju, Saarijärvi + muutama muu
   
 14. alcoholic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  En tiedä mihin ketjuun olisi pitänyt vastata, mutta tänään tuli nuo 2019 MM-kisojen liput myyntiin. Lippujen hinnat ovat kyllä melko maltilliset, mutta majoitusta Kosicesta ei löydä pelipäiville. Oletin, että kansainvälisen jääkiekkoliiton sivuilla olisi ollut myös majoituspaketteja saatavilla. Itse olen kiinnostunut Suomen 3.sta ensimmäisestä alkusarjan pelistä, mutta yksittäiset peliliput tulevat vasta helmikuussa.

  Ei ole kyllä ihan loppuun asti mietitty, jos pelipaikkakunnalle ei ole edes suoria lentoja, majoituskapasiteetti on täysin riittämätön eikä lippuja saa heti haluamiinsa otteluihin. Moni omatoimisesti matkustava jättää kyllä kisat väliin, jos järjestelyt ovat tällä tasolla.
   
 15. jasande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK.... (Tappara), Ottawa Senators
  Lainaus:
  Itse yritin noita lippuja tänään, muttei oikein nettikaupan teho tainnut riittää. Kisojen sivulla väitetään, että tässä tuli myyntiin vasta 30 % kisojen lipuista - mutta silti "ei kannata jättää ostamista helmikuulle, koska Slovakian ja huippumaiden pelit myydään nopeasti loppuun." Ahaa, aivan.

  Majoitukseen suhtaudun kyllä luottavaisesti, uskon että keväämmällä tulee vielä Airb'n'B:hen jne paikkoja.
   
 16. KupittaanVelho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Boston Bruins
  Sama homma. Aikaisin oltiin liikkeellä. Neljä kaveria hakkaamassa lippukaupan linkkiä juuri kun lipunmyynti avautui. Ei kuitenkaan auttanut koska ensin tuo jonotus ei toiminut ja lopulta kun päästiin läpi niin paikkoja ei saanut valittua ja katsomokartta ei auennut yms.

  Saa nähdä jos liput saa hankittua jotain muuta kautta. Meillä muuten 8 hengen kämppä varattuna kilsan päästä hallilta eli jos ei lippuja löydykään ja jollain muulla kiinnostuneella on liput mutta ei kämppää niin voidaan varmaan sopia jotain...
   
 17. jasande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK.... (Tappara), Ottawa Senators
  Täytyy varmaan parin päivän päästä käydä tarkistamassa, olisko nettikauppaan palautunut tai laitettu lisää lippuja. Meille olisi periaatteessa kelvannut vaikka noi Tanska- ja I-B-pelit, mutta näyttää tuo 17.5. päiväliputkin jo olevan myyty loppuun, kun SVK pelaa samana päivänä. <_< Näin niitä tyhjiä lehtereitä saadaan halliin...

  Olishan tossa toki noi kotikisatkin tulossa muutaman vuoden päästä, mutta epäilen että 3 henkeä Kosiceen lentoineen, lippuineen ja majoituksineen tulee halvemmaksi kuin Kalen kansiareenan liput 30 kilsan päässä...
   
 18. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Czech Airlinesin lento Praha - Bratislava - Kosice on käytännössä "suora". Pysähdys Bratislavassa kestää vain sen aikaa, että pääkaupunkiin jäävät ehtivät ulos koneesta. Voi tietysti olla, että paikat lennoille kisojen aikana ovat jo varattuja.
   
 19. jasande Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK.... (Tappara), Ottawa Senators
  Ostin nyt kuitenkin päiväpassin Suomi-Ranska-pelipäiväksi, täytyy kytätä sille helmikuussa kaveriksi sitten liput Suomi-Saksa peliin! Joku majatalokin vielä löytyi. Ekat aikuisten MM-kisat ever paikan päällä, jes.
   
 20. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Leijonat valittu Karjala-turnaukseen – Jukka Jalonen otti NHL-paluumuuttajat mukaan

  EHT kaverit tuolla. Ilveksestä Ruotsalainen mukana

  Maalivahdit:
  #35 Veini Vehviläinen, Kärpät
  #77 Juha Metsola, Joku KHL joukkue

  Puolustajat:
  #2 Ville Pokka, Avangard Omsk (KHL)
  #4 Mikko Lehtonen, HV71 (SHL)
  #6 Jani Hakanpää, Kärpät
  #7 Veli-Matti Vittasmäki, Tappara
  #40 Petteri Lindbohm, Lausanne (NLA)
  #42 Teemu Eronen, HIFK
  #50 Miika Koivisto, Dinamo Moskova (KHL)
  #55 Atte Ohtamaa, Kärpät
  #61 Teemu Kivihalme, Kärpät

  Hyökkääjät:

  #12 Marko Anttila, Jokerit (KHL)
  #13 Mikael Ruohomaa, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
  #15 Miro Aaltonen, HK Vitjaz (KHL)
  #19 Joonas Nättinen, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
  #20 Arttu Ruotsalainen, Ilves
  #21 Juhani Tyrväinen, HIFK
  #22 Mika Niemi, Jokerit (KHL)
  #24 Ville Leskinen, Kärpät
  #25 Toni Rajala, Biel (NLA)
  #27 Oula Palve, TPS
  #28 Harri Pesonen, SCL Tigers (NLA)
  #38 Teemu Turunen, HPK
  #65 Sakari Manninen, Jokerit
  #70 Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa (KHL)
  #71 Juuso Puustinen, Neftehimik Nizhnekamsk (KHL)
  #81 Iiro Pakarinen, Metallurg Magnitogorsk
   
 21. Beukeboom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät / Mamba!
  Mielenkiintoinen rosteri.

  Knoppikysymys - mahtaako Teemu Kivihalme olla ensimmäinen maajoukkueessa pelannut, joka ei puhu kumpaakaan virallista kieltä äidinkielenään? Suomea ymmärtääkseni erittäin auttavasti.
   
 22. Eduuz21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Winnipeg Jets
  Hienoa, että Veini saa ansaitsemansa mahdollisuuden miesten maajoukkueessa!
   
 23. adolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat & Haminan Palloilijat
  Sikäli hankala tilanne noiden nuorten NHL-vahvistusten suhteen että siellä on monella kaverilla sopimus katkolla kesällä ja tämähän on tarkoittanut lähes poikkeuksetta sitä että MM-kisat jäävät väliin. Tässä tilanteessa näyttää nyt olevan vielä niin että pelaajat venyttää tosiaan sitä uuden sopimuksen tekemistä sinne kesään asti. Tai ainakin tämä koskee näitä nuorimpia supertähtiä, Aho, Rantanen, Laine...

  Jos sopimusta ei synny kauden aikana, niin se tarkoittaa että ainakin Aho, Teräväinen, Kapanen, Rantanen, Laine, Lindell, Puljujärvi, Lehkonen, Armia, Honka, Donskoi ja Markus Granlund ovat leijonien käyttämättömissä.

  Onneksi nyt sentään Mikael Granlund ja Barkov näistä vakiokävijöistä omaa sopparit ensi kaudellekin ja mahdollisesti sitten näistä nuorista jätkistä saadaan Heiskanen, Jokiharju, Kotkaniemi ja/tai Hintz mukaan. Määttä tai Vatanenkin olisi kiva joskus nähdä MM-kisoissa. Nutivaaralla on myös useampi vuosi sopimusta vielä jäljellä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2018 klo 11.04
 24. erku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Leijonat
  Mikael Granlndin eukko on raskaana ja vauva syntyy vissiin joskus keväällä. Tämä tarkoittanee sitä, että Mikke ei Slovakiaan ole tulossa.
   
 25. Lauriman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalpa
  Lainaus:
  Jos kukaan näistä ei ole käytettävissä niin voi aikalailla sanoa että kultahaaveet on sitten siinä.