Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus
 1. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Jep, nyt tämä ilmiö on vain alkanut tavallista aikaisemmin olympiapettymyksen takia. Ei se Suomen peli muutu mitenkään radikaalisti jos kokeneempien ja parempien pelaajien sijasta valitaan oulapalveita kisoihin. Samoja taktiikoita hekin noudattavat, mutta osa täällä tuntuu luulevan, että Leijonien peli alkaisi näyttää joltain Pittsburgh-tason huippunopealta kiekkokontrollilätkältä kun maajoukkueeseen valitaan uusia kasvoja.
   
  Viimeksi muokattu: 23.02.2018 klo 17.30
 2. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ihan sama ketkä suomalaiset keväällä pelaa kun taso ei kuitenkaan ole sellainen että voitaisiin edes kuvitella 3 minuutin hyökkäysten onnistuvan.
  Saksa näytti tänään että lätkässä pärjää edelleen kun pelaa kovaa, eikä kiemurtele ja kaartele rusettiluistelua jossa jokaisen luistimen jälki pitää olla millilleen sama kuin fläppitaululla.
  Tämä nyt ei ole erityisen analyyttinen oksennus, mutta tuollainen oikoluettava soossi siitä mikä kaikki on päin persettä.
  Ei siinä, tuonne se taas hetkeksi omakin tie vie mutta paikanpäällä se ei niin paljoa vituta koska hyvä olut parempi mieli.
   
 3. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Mitä? En nyt saanu tässä viestissä siitä kuuluisasta punaisesta langasta kiinni? Avaatko nyt vähän mitä tarkotat.

  Näihin (EHT)Olympialaisiin Laurilla oli käytössään kovin saatavilla oleva EHT-joukkue. Miten kävikään? Ketä Lauri ei saanut jonka olisi halunnut?

  Miten Skoda-Cupissa taas saa joukkueeseensa kaikki ketä haluaa? En ymmärrä.

  Ja sen pystyn faktana sanomaan, että tusinan verran meidän kärkijätkistä ei halua pelata Laurille nyt keväällä ja tuskin koskaan.
   
 4. Divarijyrä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, Tappara, Kotarit
  Varmaan jotain tällästä, varma ja turvallinen suoritus. Tiedetään mitä saadaan ja voi olla ylpeitä joka jätkästä:

  Manninen - Pyörälä - Junttila
  Aaltonen - Kemppainen - Pesonen
  Manninen - Pyörälä - Junttila
  Aaltonen - Kemppainen - Pesonen

  Kukkonen - Koivisto
  Hietanen - Ohtamaa
  Kukkonen - Koivisto
  Hietanen - Ohtamaa

  Änäristä varmasti hevetillinen halu ja tunku Laten peli-ilo joukkueeseen mutta ei mahdu koska ei tuntumaa EHT-turnauksista.
   
 5. red.machine Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Slovakia, Hurricanes, Uruguay
  Lainaus:
  Ei tämä mikään fakta ole vaan sinun mielipiteesi. Eittämättä jotain nihkeyttä Marjamäkeä kohtaan on esiintynyt, mutta sitä on mielestäni suurenneltu tällä palstalla. Keväällä sitten nähdään miten innokkaasti NHL-pelaajat ovat tänä vuonna mukaan tulossa.
   
 6. Sim_Sam Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
  Lainaus:
  Täydellinen kokoonpano. Kaikki pelaajat osaavat noudattaa Marjamäen pelikirjaa ja tapaa, joten veikkaan tuon olevan aika lähellä loppullista kokoonpanoa. Taidan itsekkin lähteä katsomaan kisoja Tanskaan, koska on kyseessä Marjamäen viimeiset kisat päävälmentajana. Ja onhan siellä halpaa olutta.
   
 7. RiverDog Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Lainaus:
  Ei vaan fakta jonka olen henkilökohtaisesti kuullut usealta pelaajalta.
   
 8. Kiekoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Laurihan sanoi että motivaatio meni kun ei saanut Olympialaisiin World Cup - joukkuetta.
   
 9. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Jokaisella joukkueella on kieltäytyjiä, ei Suomi ole ainoa. Kolmen viikon MM-turnaus raskaan kauden päälle ei ole mikään kevyt juttu, eikä kaikki kokeneet pelaajat halua olla erossa perheestä toukokuun puoleenväliin asti. Toisaalta eurooppalaisilla pelaajilla harjoituskausi jää lyhyeksi kun kausi päättyy vasta toukokuun puolivälissä. Varsinkin vanhemmat pelaajat vaativat myös palautumisaikaa kauden jälkeen, jolloin perusharjoittelukausi jää lyhyeksi, kun pelit alkavat osalla heinäkuussa.

  Lainaus:
  Marjamäen Suomi olisi voittanut tänään molemmat välieräjoukkueet pelaamalla tylsää träppipelaamista. Kanada teki lapsellisia junnuvirheitä järkyttävän määrän, ennen kuin sai edes vähän pelistä kiinni. Käytännössä Saksan maalivahti voitti tuon pelin, oli sen verran parempi Kanadan vertailussa Kanadan veskariin.

  Lainaus:
  Voisitko nimiä kertoa? Tai jos puhutaan tusinasta Suomen kärkipelaajista, siinä onkin melkeen kaikki maajoukkueeseen kelpaavat.
   
 10. Katajanokan spanieli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Muuten ihan ok, mutta laittaisin tuonne ykkösketjun vasempaan laitaan Lasse Kukkosen lemmikkimarsun. Tiedetään mitä saadaan. Marsu. Tuo joukkueeseen aivan valtavan määrän johtajuutta. Pukukoppiin. Ja peli menee kohisten eteenpäin. Jos marsu kuolee ennen kisoja, voidaan laitaan laittaa vaikkapa Junttilan hieman pelokkaat kalsarit.

  Vakavasti ottaen, niin tuleehan tästä mömmöm-kisojen seurannasta aika aika hervotonta seurattavaa. Peli menee eteenpäin ja etsitään Marjukan viimeisiä saunakavereita jengiin mukaan. Nöyryytysten ja (Marjamäen) hervottomien lausuntojen jälkeen Marjamäen tilanne ei liene kauhean kadehdittava. Mutta kai hän on aivan itse tilanteensa rakentanut.

  Rehellisyys tai todellisuus taitaa olla Marjamäelle (Liitolle) hieman vieras käsite? Ainakin itse jään mielenkiinnolla seuraamaan. Ollaan nimittäin aika vakavan äärellä kyllä. Suomen seuratuin/suosituin/arvokkain urheilulaji voi vajota aika alaskin. Vakavan äärellä ollaan tässä kyllä nyt.
   
 11. ämjiijii Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Suomen maajoukkue, Sharks bandwagon 2016
  Lainaus:
  Taitaa olla. 2011 oli ensimmäinen vuosi kun kisoissa ei ollut mukana yhtäkään vuoden 1995 maailmanmestaria, ja heti tuli kultaa. Seuraava kulta lienee tiedossa 2020-luvun loppupuolella kun tuoreimmat mestarit ovat siirtyneet syrjään.
   
 12. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Marjamäen materiaali olisi varmasti haastanut jokaisen joukkueen turnauksessa. Marjamäen taktinen osaaminen päättyy ylivertaiseen materiaaliin, jota sillä ei ollut. Siksi Suomi ei voi edes unelmoida olevansa missään, mistä jostain kannusta pelataan. Träpillä ei kv - peleissä ole voittanut mitään enää kahteen vuoteen, eikä tulla voittamaankaan. Senhän jo todistaa tämä mennyt turnaus ja Suomen tulos. Tylsää oli, eikä tulosta tullut.
   
 13. TosiFani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Marjamäen peluuttaminen oli arkaa ja mielikuvituksetonta, mutta se ei kuitenkaan ollut tällä palstalla kuvatunlaista epäkiekkoa. Olympialaisten Kanadan ja Saksan välisessä välierässä näimme olutliigan pelin, jossa yksilöt saivat tehdä käytännössä mitä tahansa, tunne sai tosiaan viedä. Jos toinen osapuoli olisi ollut Marjamäen Suomi, Suomi olisi voittanut. Muuten en jaksa keskustella Marjamäen osaamisesta, tälllä palstalla on virallinen totuus siitä.
   
 14. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Se oli nimenomaan sellaista pane mua kiekkoa, jossa ei taktisesti ollut aihiontapaistakaan, jolla laittaa vastustajia, riippumatta niiden tosiasiallisesta tasostaan haastoon. Ei tapaa ottaa aloitetta, ei ajatustakaan kuinka luoda offensiivisesti tilaa tai aikaa luoda oikeita maalipaikkoja. Joukkue roikkui selviytymässä niitäkin vastaan, joihin sillä olisi ollut faktinen materiaalinen ylivoima vrt. Kanada esim. Materiaali olis riittänyt, valmennuksen taso alle arvostelun. Tulos ei valehtele.
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Kyllä Marjamäen puolustavassa kiekossa oli taktisesti enemmän kuin aihiontapainen. Mutta hyökkäyspelaamisen osalta olet oikeassa ja joukkue yritti roikkua selviytymässä, vaikka materiaali olisi riittänyt parempaan peliin.

  Palstalaisille suosittelen katsomaan Juha Pajuojan arviota Suomen pelaamisesta. Se napsahtaa hyvin kohdilleen. Löytyy alta:

  Suoraa kritiikkiä Lauri Marjamäelle ja Leijonille: "Matkan varrella tehtiin erikoisia ratkaisuja" - Aamulehti

  Mitä vastuuseen tulee, Pajuoja näkee valmennusryhmän vastuulliseksi. Tästä ole eri mieltä. Kyllä vastuu on viime kädessä päävalmentajan, ei apulaisten.

  Ikävintä on liiton yes-miesten ja Marjamäen omat höpinät Suomen olemisesta oikealla tiellä. Ilmeisesti kaikki eivät edes valehtele.
   
 16. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Kuulisin kyllä mielelläni missä se aihion tapainen sitten lymysi? Ilman haastoa ei saa momentumia, ilman momentumia ei pääse pelin päälle viemään, ilman viemistä ei rakennu paikkoja ratkaista ja ilman paikkoja häviää. Mikäli se puolustava kiekko ei tuota laadukasta hyökkäystä peliin se on yksinkertaisesti toimimaton ja huono taktiikka. Kun antaa aloitteet ilmaiseksi vastustajalle, se käyttää ne varmasti ja jossain kohtaa räppää sen yhden, vaikka olisi materiaaliltaan kuinka huonompi poppoo. Pelin rakennetta ruotiessa kannattaa huomioida, ettei tässä ole kyse yhdestä pelistä, ei edes turnauksesta, vaan pysyvästä taktisesti toimimattomasta pelitavasta. Samaa mieltä täysin tuosta viimeisestä kappaleestasi ja lauseestasi.
   
 17. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Puolustuspelin osalta 1+4 trapissa. KHL:ssä Jokerit saa kotonaan vastaansa joukkueita, jotka muuttaa trapin 1. erän jälkeen, ja paineistaa jopa aggressiivisesti. Tämä olisi voinut olla myös Suomen osalta hyvä ratkaisu. Kanada yllättyi trapistamme, mutta kuten Pajunoja tuossa haastattelussaan toteaa, erätauko riitti valmentajalle, ja sen jälkeen Kanadalla ei ollut ongelmia Suomen pelitavan kanssa. Toisin sanoen, Kanada voidaan 1. erässä yllättää kuten Suomi teki, mutta sen jälkeen täytyy tulla uusi ratkaisu viisikon kiekottoman pelaamisen osalta.

  Hyökkäyspelaamisen osalta samaa mieltä kanssasi. Ja hauki eli kiekottoman laiturin nousu keskiviivalle oli se, mikä söi Suomelta lisää mahdollisuuksia toimivaan hyökkäyspeliin, koska avauspelaaminen ontui. Sheddenin Jokereista hauki on mulle tuttu ja Shedden käytti myös tuplahaukea. Tässä molemmat laiturit parkeerasivat (sananmukaisesti) lähelle keskiviivaa ja pahimmillaan nojasivat kaukalon laitaan... Pajunoja perkaa aika hyvin haastattelussa, mistä hauen käytössä on kyse ja tuo senkin esille ja miksi se ei toiminut.
   
 18. MegaForce Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Itä-Helsingin Kiekko
  Ei pitäisi olla mitenkään epäselvää kenellekään että Artturi Lehkosen potentiaali onnistua MM-kisoissa kovia maita vastaan hyvin on suurempi kuin kenenkään liigajyrän taikka oskaroasalan tai sakarisalmisen.

  Ehdottomasti kisoihin mikäli on vain halukas lähtemään.
   
 19. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Puuttumatta suuresti käytettävissä olevaan materiaaliin ja yksityiskohtaiseen pelitaktiikkaan niin toivoisi nyt taas näkevänsä "perinteisen Suomen" kisoissa. Tapasi olla melkoinen sääntö, että Suomi saattoi olla tahmea alkupeleissä, mutta kohti kuolemanpeliä ja sen jälkeen joukkue hitsautui yhteen tiiviiksi ja kovaa työtä tekeväksi paketiksi, jota oli pirullista voittaa ja joka yleensä ylisuoritti materiaaliinsa nähden. Tämä oli lähes sääntö. Nyt viime vuosina sitten onkin jäällä ollut kumman useasti ailahteleva Suomi, joka ei olekaan ollut totutun yhtenäinen ja totutun kova ratkaisuotteluissa ja joka ei olekaan ylisuorittanut pelaajamateriaaliin nähden. Marjamäen kohdalla sitten eritysesti näkyy silmään hyökkäyspelaamisen epäyhtenäisyys ja hampaattomuus sekä myös pelin jatkuva ailahtelu ja sekavuus.
   
 20. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Nyt, kun MegaForce nosti Lehkosen esiin, niin kirjoitan sen kirjoituksen, jota olen jo pidempään suunnitellut kirjoittavani.

  Eli MM-kisoihin ei tule valita sellaisia NHL-pelaajia, joilla on heikko kausi alla, ellei kyseessä ole selkeä vahvistus kisajoukkueelle. Lehkosen kausi on ollut Canadiensissa vaikea, ja kyllä hän itsekin tietää sen. Yleensä heikon kauden jälkeen MM-jäillä ei tapahdukaan yllättävää muutosta, vaan pelintaso pysyy kauden läpi. Sanoisin, että viime aikoina huonosti NHL-kaudella esiintyneet pelaajat, eivät ole MM-jäillä esittäneet sellaisia otteita kuin heidän taitotasonsa voisi antaa myöden. Ei urheilussa asiat yleensä muutu kuin katkaisijasta, vaikka se toivottavaa olisikin. Tästä syystä tuleekin aina pohtia tarkkaan, että mitä tällaisten pelaajien kanssa tehdään, joilla on NHL:ssä vaikea kausi alla. Mitä sitten tulee Artturi Lehkoseen, näkisin hänen olevan kuitenkin taitotasoltaan niin hyvä pelaaja, että vahvistaa joukkuetta heikon NHL-kauden jälkeenkin, enkä näe mitään syytä miksi Lehkonen ei olisi halutessaan mukana Tanskassa. Mutta esimerkiksi Jussi Jokiselle joutuisin vastaamaan raskain sydämin, että ei kiitos. En näe alavireisen Jokisen vahvistavan joukkuetta tarpeeksi, jotta mukaan otettaisiin. Tämä vaatii kovaa peliä valmentajalta mikäli Jokisen ovi suljetaan, mutta kokisin itse ratkaisun olevan oikea.
   
 21. Selänne 8# Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
  Lainaus:
  No kumman ottaisit sitten ennemmin Jokisen vai liigassa huippuvireessä olevan Junttilan? Itse ainakin näistä ehdottomasti Jokisen vaikka vire on huonoa ollutkin, mutta varsinkin jos loppukaudesta saa pelejä alle Vancouverissa niin mukaan vain.
   
 22. Ostoskassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
  Lainaus:
  En osaa antaa suoraa vastausta kysymykseen, koska olen Junttilalta nähnyt ainoastaan maajoukkuepelit, joka on otantana aivan liian pieni, että voisin vedenpitävää kantaa ottaa. Jokiselta sen sijaan olen nähnyt useamman pelin, eikä ongelma ole siinä, etteikö Jokisella taidot olisi edelleen tallella. Itseluottamusta ei vain ole, ja peli sen seurauksena on pakottamista. Ja mitä suurimmalla todennäköisyydellä se sama lukko olisi päällä MM-kisoissa, mikä ei olisi mielekästä. Toki joskus ne lukot aukeavat ja voisi olla, että maajoukkueessa näin tapahtuisi, mutta se on sitten jos, jos ja jos. Toki, kuten totesin, mikäli huonolla itseluottamuksella varustettu NHL-pelaaja kuitenkin vahvistaa joukkuetta, otetaan hänet toki vastaan, mikäli hän tarjoaa pelitaitojaan maajoukkueen käyttöön.
   
 23. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Veli-Matti Savinainen on iltapäivälehden haastattelussa vahvistanut taistelevansa MM-kisapaikasta. Ihan hyvä juttu, on sen verran monikäyttöinen ja hyväpäinen pelaaja.

  Tärkeää olisikin saada olympiajoukkueesta mahdollisimman moni mukaan. Ja siihen päälle kärkiukot valtameren takaa. Suomalaisjoukkueet ovat pitkälti menossa pleijareihin, mutta ehtii sitä ensimmäiseltä kierrokselta vielä mainiosti. Ja tippuuhan sieltä toki ainakin Carolina. Ja jospa se Rassekin innostuisi. Raanta olisi kova ykkösveskari, toki vaivoja ollut jonkin verran. Ja onhan siellä Vatasta ja Lehkosta. Tuntuu vaan, että iso osa tippuvista on juuri näitä, jotka eivät perinteisesti ole kovin innokkaita olleet MM-kisojen suhteen. Viittaan siis Rasseen, Vataseen ja ehkä myös Lehkoseen.
   
 24. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Lisäksi Raannalla sopimus katkolla ja edessä uran ison sopimus. Perinteisestihän tämä tarkoittaa automaattisesti MM-kisojen skippaamista.
   
 25. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Centralista tippuu takuulla suomalaisia. Dallas, Nashville, Minnesota ja Winnipeg pelannevat ensimmäisellä kierroksella keskenään. Tai sitten Vegas pelaa Dallasia/Coloradoa vastaan. Kyllä niitä pelaajia tippuu aika reilusti ensimmäisellä kierroksella.