Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

MM 2018: Suomi

Viestiketju osiossa 'MM-kisat 2018, Kööpenhamina ja Herning' , aloittajana Musta Nuoli, 23.05.2017 klo 00.17.

 1. Musta Nuoli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
  Vuoden 2018 MM-kisoista voikin aloittaa saman tien spekulaation kun edelliset kisat on saatu loppuun ja vuoden 2018 kisojen alkulohkojen maat ovat selvillä. Jatketaanko nykyisenkaltaisella leijonamiehityksellä Marjamäen johdolla vai mahtaisiko Tanskaan olla parempia vahvistuksia rapakon takaa?

  Tässä vielä keskustelun pohjaksi Tanskan MM-kisojen 4-20.5.2018 alkulohkojen maat:

  A-lohko, Kööpenhamina
  Venäjä
  Ruotsi
  Tshekki
  Sveitsi
  Valko-Venäjä
  Slovakia
  Ranska
  Itävalta

  B-lohko, Herning
  Kanada
  Suomi
  Yhdysvallat
  Saksa
  Norja
  Latvia
  Tanska
  E-Korea

  Vuorossa siis jännittäviä trillereitä muun muassa Etelä-Koreaa vastaan. Hatunnosto isäntämaalle myös siitä, että Tanska ei pelaa maan pääkaupungissa vaan Herningissä. Se on osoitus pyrkimyksestä aitoon kiekkokulttuuriin sen sijaan, että otteluita pelattaisiin venäläisten oligarkkien omistamassa, putinisaatioon tarkoitetussa pytingissä kuten Suomen kotikisoissa viimeksi.

  Ensi vuoden rosterista on vaikea vielä sanoa mitään, mutta sitä ennenhän ovat olympialaiset joihin NHL-pelaajia ei osallistu, joten voisi olettaa, että NHL-pelaajia kiinnostaisi kuitenkin edustaa maataan MM-kisoissa koska olympialaiset jäävät väliin. Täytyy tietysti toivoa, että mahdollisimman monta suomalaista NHL-pelaajaa vapautuisi kisakäyttöön heti NHL:n runkosarjan jälkeen ja että pelaajia kiinnostaisi leijonapaita. Saisivat ainakin pahimmat lonkanvetäjät ottaa mallia isänmaallisemmista ruotsalaisista, esimerkiksi Henrik Lundqvist tuli mielellään vuoden 2017 kisoihin hakemaan itselleen puuttuvan kultamitalin olympiakullan kaveriksi.
   
 2. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  B-ryhmä on selvästi kovempi, mutta myös paljon kiinnostavampi ja hauskempi. JA tulee taas räjähtämään kun tapellaan verissä päin kuinka pitäisi pelata pohjoisamerikkalaisia vastaan... Korea-Kanadasta voi syntyä hieno uusi klassikko! Jos meille tulee taas poikkeuksellisen huono joukkue niin pitää tehdä töitä taas jatkopaikan eteen hiki hatussa vaan eiköhän niitä vahvistuksia jo ensi vuonna taas tule.
   
 3. Powerplay Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blues, Jokerit, NHL
  Todella vaikeaa tulee olemaan jatkoon pääseminen. Latviaa vastaan on ollut aina vaikeaa ja veikkaan Tanskankin änäripelaalijien tulevan mukaan jos vain omat joukkueet on pudonneet. Saksa on varmasti kova. Ei sen toki pidäkään olla helppoa.
   
 4. Nynoamous Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikaanit ja Sami Vatanen
  Itse taas näen, että A-lohkossa on enemmän joukkueita, joille Suomi voisi EHT-kokoonpanoillaan hävitä ihan hyvätasoisenkin kamppailun jälkeen.

  B-lohkossa pohjoisamerikkalaisten joukkueiden jälkeen muut tarvitsevat jo tuuria ja hyvää päivää tai Suomen huonoa päivää puolelleen saadakseen horjutettua Suomen kolmossijaa, vaikka Saksa, Tanska, Norja ja Latvia toki aina aika ajoin tiukkoihin peleihin kykenevätkin Top6-maita vastaan.

  Sitten vielä jenkitkin on toki aina kysymysmerkki mömmöm-tasolla, tosin jos NHL-pelaajia ei olympialaisissa nähdä, niin uskon myös halukkuuden näitä MM-kisoja kohtaan nousevan ihan mukavasti änäriukkojen keskuudessa.
   
 5. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Kyllä nimenomaan B-lohko on selvästi helpompi kuin A-lohko, en tiedä miten kukaan voi edes nähdä toisin..

  Mielenkiintoista on tosiaan sitten joskus nähdä saadaanko ykkösketjuksi Laine-Aho-Rantanen kolmikko (tuohan olisi uusi Selänne-Koivu-Lehtinen), joka olisi se optimaalisin. Puljujärven osalta myös kiva nähdä missä vuoden päästä mennään, tämän kevään kisat olivat vielä liikaa ja matka Edmontonin edustukseen ensi kaudeksi voi olla vielä pitkä..
   
 6. mjr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen maajoukkueet
  Lainaus:
  Enpä tiedä. Kanada ja USA ovat materiaaliltaan todennäköisesti sangen vahvoja joukkueita, eivätkä Tsekki ja Ruotsi herätä ollenkaan samaa epävarmuutta otteluun lähdettäessä. Sveitsi toki on ok joukkue, mutta vastaavia löytyy toisestakin ryhmästä. Slovakia puolestaan tuntuu olevan jatkuvasti heikompi kuin maineensa ja sitten Itävalta, Ranska, Valko-Venäjä tuskin olisivat materiaaliltaan heikolle Suomelle ihan yhtä pahoja kuin Tanska, Norja, Saksa, Latvia. No, varmaan vähän makuasia tämä.
   
 7. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ei just tän ketjun asia, mutta tulee olemaan vaikeeta järjestää kisoja Herningissä. Kummola jo totesi että asian pitää ratketa ja heitti Malmön ratkaisuksi.
  Nyt on nimittäin niin että eilen oli ajankohdalle yksi hotelli ja tänään AirBNB paikkoja. Majotuskapasiteetti ihan olematon.
  Itelle sopii vaikka leirintäalueen telttaki, mutta ihan kaikille ei ehkä kelpaakkaan.
   
 8. Niilo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Tappara
  Lainaus:
  Jotenkin on täysin "käsittämätöntä", että IIHF on tehnyt tälläisen "lapsuksen" ? Eikö siellä kukaan ole osannut käyttää googlea että mikä on majoitusmahdollisuus milläkin kisapaikkakunnalla. Tosin mitä sitä nyt googlettamaan kun itse ei ole tarvinnut hotellia varata saatikka maksaa kun menee "liiton piikkiin" ?
  Kisat vetää kuitenkin kymmeniä tuhansia turisteja ko. paikkakunnalle ja mitä vittua Tanska pelaa tuolla kylässä. EIkö sen nyt pitäisi pelata Köpiksessä ?
   
 9. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Joo, laitoin tanskalaiselle kaverille viestin, että ens vuonna tullaan sitten Herningiin lätkän MM-turnaukseen. Pisti takaisin vaan, että nyt on kyllä mennyt paikkakunnan nimet sekaisin, että ei voi olla mitään isoa turnausta moisessa (****n) pikkukylässä. Intin vastaan ja sieltä tuli vaan itkeviä hymiöitä takasin. "Not gonna happen". Eli taitaa tosiaan tulla leirintäalue/asuntovaunureissu.

  Tai toinen vaihtoehto on, että IIHF:n piälliköt on junailleet nätisti jonkun "lomakylän" tuonne, jonne voi ostaa lipun esim. 2000€/kisat. Parakkimajotus jaetuissa kuuden hengen huoneissa. Firman omistajat Kalervo Kummola, Roman Rotenberg ja Rene "Rene" Fasel. Tulot lyhentämättömänä omaan tai vähintään perheen taskuun. Tuolla suunnalla ei edes ole mitään kovin realistista vaihtoehtoa pidemmän päälle, kun Aarhusiinkin on reilu tunnin matka ja ~90km.

  Noh, meni miten meni, mutta onhan toi nyt vähän hölmöä ihan kaikkien kannalta. Lienee muuten MM-kisahistorian pienin isäntämesta? Alle 50k asukasta ja tosiaan joku Tanskan 15. isoin kylä. Huh.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2017 klo 02.47
 10. Joope Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Boston Bruins
  Taitaa olla aika tiukka ja tarkka tuo kisaisännän valintaprosessi, jos tässä vaiheessa ensimmäisen kerran huomataan, että eihän siellä prkl ole majoituspaikkoja. Pääasia että löytyy herroille yksi iso saunakabinetti.
   
 11. pehtoori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, HPK
 12. Lahiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kyllä IIHF hoitaa, majoitukset on mietitty jo valmiiksi:
  IIHF World Championship Ice Hockey 2018 | Herning

  Löytyy mm. seuraavia vaihtoehtoja:
  Tenthouse with raised floor - outdoor accommodation
  Standard room - indoor accommodation in shared hall (vanerihuone)
  Flexotels - a bit more luxury (lautamökki)

  Eli nyt ois mahdollisuus kokea kisat ja pakolaisleirin tunnelma samalla matkalla!
   
 13. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Jee jee, sitähän minä sanoin. Itelle kelpais telttaki joka saattaisi itseasiassa olla varsin hauska ratkaisu.
  2005 olin Itävallan kisoissa leirintäalueella asuntovaunumajoituksessa ja se oli pirun hauskaa. Mukavampi oli istua pihalla aurinkotuolissa aamut kuin homehtua hotellissa.

  Mutta, kaikki eivät näin ajattele.
   
 14. cottonmouth Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo & Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Tämän on pakko olla vitsi?
   
 15. Lahiska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kurkatkaa kuva: Tenthouse with raised floor - outdoor accommodation
  Tenthouse with raised floor – Outdoor accommodation | Visitherning

  Ja verratkaa vaikka tähän: http://www.victoriamedia.org/wp-content/uploads/2016/02/20160215PHT14315_original.jpg
  (Linkki vie jonkinsortin uutissivusto Victoria median kuvaan, ensimmäinen kuva mitä googlettelu pikaisesti antoi)

  Viikon kisojen jälkeen kumpikin telttakylä on varmasti samannäköinen :)

  Mutta jotta pysytään aiheessa, niin mielestäni aika poskettomia hintoja näille tilapäismajoituksille.
  Korotetulla alustalla oleva teltta: 110€ / yö / 2 henkilöä
  Vanerihuone sisähallissa: 148€ / yö / 2 henkilöä
  Lautamökki: 277€ / yö / 2 henkilöä

  "mökeissäkään" ei ole omaa wc:tä.

  *edit: korjattu lautamökkiriville henkilömäärä.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2017 klo 12.54
 16. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Siis pitääkö nuo oikeasti paikkansa?? Turisteja tungetaan johonkin väliaikaismajoituksiin tuommoisilla hinnoilla. Pitäisi perustaa joku kisoja boikotoiva ryhmä jo tuon takia.
   
 17. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Ei VITTU! Ihan läpällä heitin aiemmin tuon parakkimajotuksen, mutta näemmä pitää paikkansa - vielä vähän askeettisemmin. Joku tutkiva journalisti voisi tsiigata, kukahan helvetti tuosta käärii voitot?!!? Mielenkiintoista myös, jos esimerkiksi Forenom on "sattumalta" haalinut muutama vuosi sitten jotain vanhoja roskakiinteistöjä Herningin kieppeiltä, hyvin olivat ainakin haaskalla välittömästi kun tästä alettiin puhua - tiedossahan asia on ollut pomminvarmasti, kun jo esim. Kosicen ja Ostravan kohdalla oli kysymysmerkkejä, vaikka molemmissa on varmaan 10* määrä majoituspotentiaalia kulkuyhteyksillä.

  Lisäksi tuo telttakylän hinnoittelu on tietysti ihan saatanan naurettava. Pariisissa olisi pääsyt siedettävään hotelliin about 2km hallista noin 700€/2hh koko pariviikkoa, eli about 55€ yö. Tuplahinta Herningissä täyteen ahdetussa pakolaisleirissä teltassa, ilman mitään (?) mukavuuksia? Haistakaapa vaikka vittu!

  Sinänsä leirintäalueessa tms. retkeilyssä ei ole mitään vikaa, kuten @Murkula totesi, mutta on ihan eri asia nauttia vaikkapa asuntovaunun tai edes kunnollisen parakin (tai siis mikä semmonen leirintäalueen yksinkertainen mökki nyt sitten onkaan...) suomista eduista, kuin kärvistellä kaks viikkoa festarityylisellä täyteen pakatulla pakolaisleirillä.

  Jännää on. Toki nyt kun vilkuilin niin löytyy tuolta noin 30km päässä mestoilta jotain ihan oikeitakin lomamökkejä yms. kohtalaisen järkevään hintaan, joten kun ottaa absolutisti-kuskin mukaan ja lähtee autolla niin sehän riittää. Heh.
   
 18. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Korotetulla alustalla oleva teltta: 110€ / yö / 2 henkilöä
  Vanerihuone sisähallissa: 148€ / yö / 2 henkilöä
  Lautamökki: 277€ / yö / 2 henkilöä

  :D :D

  Mutta joo, MM-kisat pitää pitää ehdoin ja tahdoin joka vuosi, koska ne tuo rahaa taloon houkutellen turisteja runsain mitoin pitämään kahden viikon vappua, mutta sitten toinen isäntäkaupungeista on tyyliin Kotkan kokoinen ja Kotkan majoituskapasiteetilla varustettu. Kukaan ei tsekannut näitä ennakkoon, vai eikö näitä pidä kisaisäntähakemuksessa mainita? Vai hakiko näitä kisoja kukaan? "Meidät pakotettiin tähän"
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Ainut mikä minua tuossa vituttaa on tietysti nuo hinnoittelut. Tässä saattaa vaikka jäädä pää vetävän käteen. En minä noilla majoituksilla ja hinnoilla mene Herningiin ellei asuntoautoa kuljettajineen löydy.
  Muuten se on sitten finaaliviikonlopun reissu Köpikseen.
   
 20. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei vaan pitäisi lähteä itsekin paikalle hyvissä ajoin kyhäämään konttimajoitusta jonnekin kaupungin vuokratontille ja kääriä hyvät massit tuosta. Kyllä nyt turistia kusetetaan ja joku vetää välistä ihan helvetisti. Samapa tuo mulle tietysti, mutta olisi kiva lähteä itsekin noihin koijaustalkoisiin. Lähteekö joku mukaan? Jotain vanhoja laivakontteja varmaan saa halvalla Intiasta. Teltoista nyt puhumattakaan.
   
 21. sorza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
  Lainaus:
  Kyllä pitäisi riittää kaksi keppiä, narua niiden väliin ja pressu harjateltaksi tai laavuksi. Puupölkkyjä istuimiksi ja puutikkuja kiiloiksi myydään asianmukaisin hinnoin. Kiilat pitää tietenkin itse vuolla, mutta vuokrataan puukkoja 10€/h minimiveloituksen ollessa 10h. Omia teräaseita ei tietenkään saa tuoda.
   
 22. ijuka Jäsen

  Joo, tuonne ei ainakaan tule eksyttyä vahingossakaan. Ihan naurettavaa että eivät muka ole osanneet varautua tällaiseen. Sen pitäisi nyt olla yksi niistä ihan ensimmäisistä peruskriteereistä kisakaupunkeja mietittäessä - Tietenkin itse jäähallin lisäksi.

  Aika surkea tunnelma tulee varmasti olemaan Suomenkin matseissa kun tuonne pakolaisleirikylään joutuivat. Kyllä ryhmä A olisi tältä kannalta maistunut huomattavasti paremmin.
   
 23. Al Dente Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaPKo, Jokipojat, HIFK
  Hmm, ekana katsomaan Marjamäen peruuttelulätkää kun voitetaan Etelä-Korea tiukan pelin jälkeen jatkoajalla ja sen jälkeen majoitus hökkelikylään. Kuulostaa aika extreme-matkailulta. Kuvataankohan tuolla Selviytyjät sarjan jaksokin samalla? Järjestetäänkö Suomesta kumivenesafareja tuonne? Pitää varmaan säästää rahat ja mennä seuraavana vuonna Slovakiaan.
   
 24. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Se on mukava loikoilla tuollaisessa teltassa, kun Pohjanmereltä puhaltaa länsituuli 30m/s ja taivaalta vihmoo räntää/vettä. Siinä jää Posion Seitakäräjät kakkoseksi, kun tuolla aletaan pohtimaan edellisen illan Leijonien trappia.
   
 25. Fiftie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Kukahan noille kansainvälisen jääkiekkoliiton pomoille takois järkeä, että kisat voitais pelata vaikka käsipallon tapaan kahden vuoden välein, eikä joka kevät. Toki neljän vuoden välein ois kaikkein paras. Kisat voitais siirtää myöskin syksyyn, niin kaikki halukkaat ainaki pääsee mukaan.