MM 2017: Suomi

Tila
Viestiketju on suljettu.
Nimimerkki @Fordél kirjoittaa mainiosti tämän palstan Keskushyökkääjien rooli nykykiekossa -ketjussa omasta mielestä täyttä asiaa.

Mitä tulee itse asiaan, niin Pihlströmin ei tarvitse olla mikään playmaker, että onnistuu sentterin paikalla. Eikä KHL-tason miehellä niin kovin huono pelikäsitys voi olla, mitä kirjoitellaan. Ehkä nopeat jalat sitten tarkoittaa, että päässä ei mikään liiku.. Vähän jo yleistämiseltä kuulostaa. Onko nyt molemmat Jaloset, Westerlund ja Marjamäki ottaneet Mestis-tason pelikäsityksen omaavan pelaajan MM-kisoihin ja Olympialaisiin, aika hurjalta kuulostaa.

On helppo allekirjoittaa Marjamäen Ylelle antamat kommentit: Hän on nyt paljon enemmän kiekossa. Välillä tuntuu, että hänen nopeusominaisuutensa ja vahvuudet jäävät vasemmassa laidassa vähän yksinäiseksi. Nyt hän saa kiekkoja keskikaistalle ja pystyy kuljettamalla voittamaan tilaa. Jotenkin tuntuu, että saamme hänestä paljon enemmän irti.
 

HMenthal

Jäsen
Omat odotukset lähtevät siitä, että skabat voivat olla aika tiukkaa settiä Leijonille. Ei tuo rosteri varsinaisesti mikään paska ole, mutta ei se oikein vakuutakaan niin, että voisi olettaa Leijonien taistelevan mitaleista. Tämähän on tietenkin kaiketi tällekin ryhmälle hyvä lähtökohta, kun eivät ainakaan mitään ennakkosuosikkeja ole ja ovat jo kuulleet, että paskaa on heitetty kotimaassa niskaan.

Paljon on riippuu tietenkin jälleen veskaripelistä. Jos Korpisalo löytää moodin Rinne, niin mistäs näistä sitten lopulta tietää. Pakistossa pitäisi olla varmaankin tarpeeksi kiekollista osaamista, mutta toivottavasti eivät joudu liikaa pyörimään omissa. Hyökkääjistä paljon vastuuta joutuvat kantamaan Aho ja Filppula tehojen suhteen, kun JMA:sta ei oikein tiedä tekeekö se maaleja enää ollenkaan. Rantanen voisi nousta esiin, mutta kärsiikö sitten liikaa ketjukavereista.

Puljusta on ollut paljon jo porinaa, mutta ei suotta. Ilmeisen eksyksissä nuori mies on kauden aikana ollut. Ika käsitteli mielestäni asiaa hyvin UL:n videolla. Raakaa on touhu P-Amerikassa ja en ihmettele yhtään, että Puljulla on tullut ajoittain äitiä ikävä, kun kaikenlaisia käänteitä on ollut, eikä tuo Bakersfield ihan lähellä Edmontonia ole, kun välimatka on ainakin n. 2000 km. Tainnut mennä enemmän vapaa-aika Losin nähtävyyksiä katsellessa. Josko Pulju saisi kesän aikana pakettia paremmin kasaan, muuten tulee yksi jäsen lisää takana loistava tulevaisuus -osastolle. Josko Leijonien valmennus ja muu staffi saisivat Puljun hommaa sen verran jengoilleen, että tästä olisi reilusti hyötyä ja apua koko jengille skabojen toisella viikolla. Jos näin ei käy, oli Puljun ottaminen ryhmään virhe. Kai Marjamäellä ja Jerellä on kuitenkin kuva ollut Puljun tekemisestä, etteivät ole luvanneet pelipaikkaa aivan sokeina.

Odotan siis ainakin hankalaa alkua Leijonille ja kyllä nyt taitaa käydä myös niin, että Leijonat eivät taistele mitaleista.
 
Lehterä olisi vapautumassa kaiken osuessa kohdilleen ensi yönä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Jori olisi tulossa. Hyvä niin menee heittämällä tuohon kakkosen keskelle, ellei Aaltosta meinata peluuttaa keskellä.
 

erku

Jäsen
Onko kenelläkään tietoa / näkemystä siitä, ketkä pelaavat Suomen pakeista ylivoimaa?

Muistaakseni oli harjoituksissa niin, että Honka on ykkösylivoimassa ainoa pakki ja toisessa ylivoimassa ovat Hietanen ja Lajunen.
 

rubyblue

Jäsen
Lehterä olisi vapautumassa kaiken osuessa kohdilleen ensi yönä. Kaikki merkit viittaavat siihen, että Jori olisi tulossa. Hyvä niin menee heittämällä tuohon kakkosen keskelle, ellei Aaltosta meinata peluuttaa keskellä.
Toivottavasti tämä pitää paikkansa. Vaikka Lehterän kausi ei ole ollut mitenkään huippu, kyllä tuo kokoonpano huutaa kakkossentteriä.
 

Henkka

Jäsen
Auttakaa miestä mäessä.

Minkälainen pelaaja on Markus Hännikäinen? Vahvuudet, heikkoudet? Mitä roolia yleensä vetää?

Jäänyt jotenkin itselleni tämä kaveri täysin mysteeriksi.
 

Vini29

Jäsen
Kai se 4ketju rouhija, luistelee ja sohii, ehkä miinuksena tietynlainen koheltaminen ja häslääminen. Ihan energinen pelaaja kuitenkin. Ehkä verrattavissa Pihlsrömiin jossain.määrin
 

Murkula

Jäsen
Hauska nähdä miten menestyy jäällä pari Jaakola - Lajunen. Olivat kaudella KHL:ssä välillä kuutamolla kuin Qputti 5. (jos kellä on sen ikäisiä lapsia niin tietää kuvauksen) Jaakola onneksi kauden loppua kohti paransi, mutta ei siitä hyvää tullut sitten millään. Lajunen on mitä on, välillä hyvää ja välillä ihan totaalista uneksimista jäällä. Nyt ovat parina niin vähän jännää. Muihin puolustajapareihin on luottoa.
 
Viimeksi muokattu:

nabaloo

Jäsen
Auttakaa miestä mäessä.

Minkälainen pelaaja on Markus Hännikäinen? Vahvuudet, heikkoudet? Mitä roolia yleensä vetää?

Jäänyt jotenkin itselleni tämä kaveri täysin mysteeriksi.

Jypissä kun joku vuosi takaperin veteli niin jäi sellainen pihlströmmäinen vaikutelma itselleni, kuten @Vini29 kin tuossa mainitsi. Myös siis hyvin Tortorellan näköinen kaveri, eli vaikuttaa kyllä luistelevan vaikka pää edellä seinään jos koutsi käskee. Vaikka pelaaminen näyttää ainakin aika ajoin melkoiselta koohotukselta niin kyllä kaverilta kuitenkin jonkinlaiset kädet ja peliälyäkin löytyy, joten itse ainakin odotan myös jokusta tehopistettä. Liigassa ja AHL:ssä kuitenkin ihan hyviäkin tehoja nakutellut.
 
Auttakaa miestä mäessä.

Minkälainen pelaaja on Markus Hännikäinen? Vahvuudet, heikkoudet? Mitä roolia yleensä vetää?

Jäänyt jotenkin itselleni tämä kaveri täysin mysteeriksi.

Itse en ihan Pihlströmiin vertaisi, kyllä Hännikäinen on pelaajana selvästi moniulotteisempi. Semmoinen viimeisen päälle all-around kaveri josta ei voi olla tykkäämättä. Mitään selkeää heikkoutta ei pysty sanomaan, ei mikään pelkkä rouhija vaan kyllä ainakin liigatasolle taitoa löytyi ihan tarpeeksi.

Jos tästä joukkueesta johonkin vertaisin, niin pienikokoisempi mutta vikkelämpi Oskar Osala.
 

IceWalker

Jäsen
Alkavan Skoda Cupin mielenkiintoisin kysymys on Marjamäen asema päävalmentajana. On periaatteessa kolme vaihtoehtoa jatkamiseen. 1) Joukkue voittaa kaikki tai lähes kaikki matsinsa puolivälierät mukaan lukien. Jatkoon ilman perusteluja. 2) Menestys tyyliin Jukka Jalonen. Joukkue pelaa kaaoksen partaalla alkusarjan, selviää jatkoon ja voittaa puolivälieränsä. Jatkoon menestyksen vuoksi. 3) Rutiinisuoritus. Joukkue sijoittuu kolmanneksi lohkossaan ja häviää niukasti puolivälierissä. Joukkue kehittyy pelillisesti, mutta materiaalierot ovat liian suuret kun kohdataan toisen lohkon kakkonen. Itse olisin valmis jatkoon, sillä olympiakisoissa ei kuitenkaan ole tarjolla mitään laineita, vaan joudutaan pelaamaan tutulla EHT-rungolla. Marjamäellä on jo kokemusta sen kanssa ja mahdollisuuksia menestykseen on olemassa. Varmasti eniten polemiikkia herättävä case.

Ei jatkoon. Joukkue pääsee niukasti puolivälieriin kaaoksen kautta eikä kykene hyvään peliin puolivälierässäkään. Tai joukkue ei pääse edes puolivälieriin. Näissä tapauksissa Marjamäki voidaan hyvästellä.

Luonnollisesti toinen kiinnostava kohde on pelaajat. Puljujärven esitykset ovat erityisen kiinnostavia, mutta myös muiden nuorien. Ja toki JMA:kin voi säväyttää kisoissa. Joukkueen menestys ei minua erityisemmin kiinnosta, mutta enteitä aikaisemmista turnauksista hyvään menestykseen on olemassa. Valmentaja ja pelaajat on haukuttu reippaasti ennen kisoja. Valmentaja käyttää inhorealistista pelitapaa, joka ei taaskaan aplodeja kerää. Ehkä tässä voi nähdä takaumana tiettyjä turnauksia aiemmilta vuosilta, jolloin JJ oli ruorissa. Niin tai näin, nautitaan kukin kisoista omalla tavallamme. Hardcore ja softcorefanit, tuularit ja vastatuularit, karnevalistit ja miksei antifanitkin varmaan kuitenkin salaa tai julkisesti katsovat pelejä ja jopa nauttivat niistä.

Minulle suurin antinautinto on MTV 3 kisastudio, mutta varmaan on niitäkin, joille Tami ja kumppanit ovat parasta, mitä kisat tarjoaa. Suvaitaan toisiamme ja hiukan myös pilkettä silmäkulmaan jopa harcorefaneilta, please!
 

mjr

Jäsen
Erittäin kiinnostavaa nähdä miten tämä nimetön joukkue pärjää jäällä - veikkaan että ainakin joukkuepuolustusta on vaikea ohittaa. Täytyy muuten sanoa etten todellakaan ymmärrä "Skoda-cupin" dissaajia - tämähän on mitä hienoin ja mielenkiintoisin turnaus, jonka loppupeleissä pelataan loistavaa kiekkoa. Toki sillä on hieman väärä nimi, esim. vaikka IIHF Spring Classic olisi osuvampi, mutta ei nimi turnausta pilaa. Joukkueiden rakentuminen ja yhteen hitsautuminen ovat erittäin kiintoisia ja arvaamattomia prosesseja, monesti myös "tähtijoukkueet" eivät pärjääkään nimilistansa veroisesti ja altavastaajat yllättävät. Pienten jääkiekkomaiden keskinäinen taistelu ja yllätykset isoja vastaan ovat myös hyvin kiehtovaa katsottavaa. Ja tietysti turnauksella on legendaariset perinteet ajoilta, kun pelattiin enemmän suu veressä: jotkut Neuvostoliiton ja Tsekkoslovakian kohtaamiset Prahan miehityksen jälkeen olivat enemmän sotaa kuin jääkiekkoa tai vaikka Suomen ja Ruotsin keskinäinen kilpailu alun epätasaisuuden hitaasti muuttuessa tasaväkisyydeksi oli mitä dramaattisinta seurattavaa. Hieno kevätperinne tämä turnaus on.
 

Cannibal

Jäsen
Erittäin kiinnostavaa nähdä miten tämä nimetön joukkue pärjää jäällä - veikkaan että ainakin joukkuepuolustusta on vaikea ohittaa. Täytyy muuten sanoa etten todellakaan ymmärrä "Skoda-cupin" dissaajia - tämähän on mitä hienoin ja mielenkiintoisin turnaus, jonka loppupeleissä pelataan loistavaa kiekkoa. Toki sillä on hieman väärä nimi, esim. vaikka IIHF Spring Classic olisi osuvampi, mutta ei nimi turnausta pilaa. Joukkueiden rakentuminen ja yhteen hitsautuminen ovat erittäin kiintoisia ja arvaamattomia prosesseja, monesti myös "tähtijoukkueet" eivät pärjääkään nimilistansa veroisesti ja altavastaajat yllättävät. Pienten jääkiekkomaiden keskinäinen taistelu ja yllätykset isoja vastaan ovat myös hyvin kiehtovaa katsottavaa. Ja tietysti turnauksella on legendaariset perinteet ajoilta, kun pelattiin enemmän suu veressä: jotkut Neuvostoliiton ja Tsekkoslovakian kohtaamiset Prahan miehityksen jälkeen olivat enemmän sotaa kuin jääkiekkoa tai vaikka Suomen ja Ruotsin keskinäinen kilpailu alun epätasaisuuden hitaasti muuttuessa tasaväkisyydeksi oli mitä dramaattisinta seurattavaa. Hieno kevätperinne tämä turnaus on.

Todella hyvin sanottu. Itsekin olen joskus muinoin tätä turnausta dissannut, mutta esim viime vuonna oli huikea pariviikkoinen ja kyllä näissä on aina ihan hyvä viihteellinen elementti mukana. Ilman muuta maailman kovatasoisin turnaus world cupin ja olympialaisten jälkeen paitsi että enemmän maita mukana ja pidempi kesto.
 

Logan

Jäsen
Ei tuo joukkue nyt niin huono ole, vaikka peli on kyllä ollut hirveätä kuraa. Suomea vastaan on ollut yleensä aina hankalaa tehdä maaleja kuten EHT-höntsä osoitti riippumatta niinkään materiaalista.

Kohtahan sen näkee, mutta tuskin tuo peruskisamenestyksestä pahemmin poikkeaa suuntaan tai toiseen.
 

bebeto

Jäsen
Ensimmäinen erä ihan kohtalaisen hyvää kiekkoa, kaksi seuraavaa aivan järkyttävää kuraa. Ymmärrän että halutaan lähteä kontrolloidusti koko viisikon voimin mutta rytmit ja etäisyydet aivan sekaisin. On hyvin vaikeaa nähdä miten Marjamäki haluaa viisikoiden lähtevän omista, tuskin ainakaan noin kuin tänään nähtiin.
 

mjr

Jäsen
Vaikka täysin ymmärrän ja hyväksyn Laineen kieltäytymisen niin olisihan tuo ollut, hmm, hieman erilaista hyökkäyspäässä jos olisi "piiska" viuhunut...
 

adolf

Jäsen
Vaikka täysin ymmärrän ja hyväksyn Laineen kieltäytymisen niin olisihan tuo ollut, hmm, hieman erilaista hyökkäyspäässä jos olisi "piiska" viuhunut...
On se pieni ero joo että onko siinä kaarella Laine vai Lajunen ruoskimassa...
 

erku

Jäsen
Ensimmäinen erä oli yllättävän hyvä. Siinä hitaat lähdöt toimivat erinomaisesti ja peli saatiin jatkuvasti vyorytettyä Valko-Venäjän päätyyn. Toisessa erässä pelaamisen taso laski ja kiekkoja alkoi hukkua keskialueella. Sitten Korpisalon kardinaalimunaus muutti pelin asetelmaa ja monetumia rajusti. Kolmaskin erä oli sitten heikko, mutta onneksi Pihlström hankki yksilösuorituksellaan ylivoiman, josta peli pystyttiin ratkomaan.

Jos ketjuja arvioi, niin ykkönen toimi hyvin. Filppula ja etenkin Aho olivat pelipäällä ja Miro Aaltonen näytti tukevan ketjun pelaamista ihan eri malliin kuin Puljujärvi viime viikonloppuna. Päinvastainen tapaus on taas nelosketju, jossa sentterin vaihtuminen Sallisesta Lajuseen heikensi pelaamista tuntuvastikin. Urheilulehden maalipaikkatilaston mukaan Lajusen ketju hävisi maaiipaikat tasakentällisin 2-6, mikä on käsittämättömän paska suoritus nelosketjulta Valko-Venäjää vastaan. Kemppaisen ketju ei säkenöinyt hyökkäussuuntaan, mutta toisaalta oli ehkä vakuuttavin Leijonien vitjoista puolustussuuntaan. Tässä mielessä monesta tuutista esiin tuotu huoli JMA:n puolustuspelistä on osoittautumassa turhaksi. Kakkosketju on ehkä hankalimmin arvioitava. Sieltä tuli hyviä välähdyksiä niin Rantaselta kuin Pihlströmiltä, mutta kokonaisuudessaan kovin solidia se pelaaminen ei ole. Ja puolustussuuntaan tuo on mielestäni haavoittuva ketju. Kummankaan laiturin puokustuspelimoraali ei meikäläistä vakuuta ja Pihlström taas on kuitenkin sentterinä vielä kokematon.
 

Kiekura

Jäsen
Ensimmäinen erä oli yllättävän hyvä. Siinä hitaat lähdöt toimivat erinomaisesti ja peli saatiin jatkuvasti vyorytettyä Valko-Venäjän päätyyn. Toisessa erässä pelaamisen taso laski ja kiekkoja alkoi hukkua keskialueella. Sitten Korpisalon kardinaalimunaus muutti pelin asetelmaa ja monetumia rajusti. Kolmaskin erä oli sitten heikko, mutta onneksi Pihlström hankki yksilösuorituksellaan ylivoiman, josta peli pystyttiin ratkomaan.

Jos ketjuja arvioi, niin ykkönen toimi hyvin. Filppula ja etenkin Aho olivat pelipäällä ja Miro Aaltonen näytti tukevan ketjun pelaamista ihan eri malliin kuin Puljujärvi viime viikonloppuna. Päinvastainen tapaus on taas nelosketju, jossa sentterin vaihtuminen Sallisesta Lajuseen heikensi pelaamista tuntuvastikin. Urheilulehden maalipaikkatilaston mukaan Lajusen ketju hävisi maaiipaikat tasakentällisin 2-6, mikä on käsittämättömän paska suoritus nelosketjulta Valko-Venäjää vastaan. Kemppaisen ketju ei säkenöinyt hyökkäussuuntaan, mutta toisaalta oli ehkä vakuuttavin Leijonien vitjoista puolustussuuntaan. Tässä mielessä monesta tuutista esiin tuotu huoli JMA:n puolustuspelistä on osoittautumassa turhaksi. Kakkosketju on ehkä hankalimmin arvioitava. Sieltä tuli hyviä välähdyksiä niin Rantaselta kuin Pihlströmiltä, mutta kokonaisuudessaan kovin solidia se pelaaminen ei ole. Ja puolustussuuntaan tuo on mielestäni haavoittuva ketju. Kummankaan laiturin puokustuspelimoraali ei meikäläistä vakuuta ja Pihlström taas on kuitenkin sentterinä vielä kokematon.

JMA pari hienoa kiekon menetystä omalla alueella ja pelasi todella löysästi. Oli siellä pari hyvää takakarvausta.

Odotin kyllä itse, että pulua olisi testattu vaikka kakkosen/kolmosen laitaan vaikka eka erän lopussa, mutta ei sit
 

Cannibal

Jäsen
Nyt kun kohta eka erä nähty Kanada-Tsekki pelistä niin voinee todeta, että Suomi pelaa lohkon sijoista 3-4 ja toivon todella, että jollain inhorealistisella kilpikonnapuolustuksella selvitään täydelliseltä nöyryytykseltä Kanada-pelissä. Siellä tulee vielä Lajuselle ja kumppaneille ns kiire.
 
Voitto kairattiin, matka on alkanut. Aho ja Filppula toimi paremmin kuin odotin. Kakkoskentälle pitää tehdä jotain ja neloselle, jolllei esitys parane. Tyhmät jäähyt pitää myös jättää pois. Siinä lyhyesti omat mietteet.
 

adolf

Jäsen
Lehterän mukaantulo olisi kyllä ihan himputin tärkeää. Pihlström on edelleen käyttökelpoinen pelaaja, koska pystyy tuolla nopeudellaan hankkimaan esimerkiksi jäähyjä kuten teki tänäänkin, mutta 2. sentterinä... eih.

Ketjut olisi silloin paljon paremmin tasapainossa minusta.
 

Micqou

Jäsen
Saisikohan Lajusen passin jotenkin vielä ei-leimattua ja Sallinen takaisin nelosen keskelle. Mikähän aivopieru tääkin Marjamäeltä oikeen oli
 
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös