MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 701 571
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.

Hellox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sport, Zlatan Ibrahimovic, Jose Mourinho
Onneksi tuo Shedden vihdoin tajusin tuon, että tuo viime pelissä ollut ykköskenttä ei saa mitään aikaan ja tekee sen kanssa muutoksia ja, että Sakun täytyy pelata yhdessä Selänteen kanssa eikä lähdetä rakentamaan mitään fiilis veljeskenttää. Mulle se on ihan sama onko siinä laidalla kuka kolmantena, mutta Peltosen kanssa homma tosiaan ei ole aiemmin sujunut niin ... Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Ruudun ja MKoivun kanssa Jokinen, jospa siinä saisi laidassa ollessaan niitä tehojakin tehtyä ... Sitten kai Peltonen ykköseen, toivottavasti tulosta tulisi!

Mutta tapaus Hannes Hyvönen, onko hän seuraavan pelin automaattisesti sivussa, kun lensi Slovakia-pelissä pihalle ..? MTV3:sen sivuilla lukee Niclas Wallinin tapauksesta näin: "Ottelurangaistuksesta saa automaattisesti yhden ottelun pelikiellon"
 

axe

Jäsen
Mutta tapaus Hannes Hyvönen, onko hän seuraavan pelin automaattisesti sivussa, kun lensi Slovakia-pelissä pihalle ..? MTV3:sen sivuilla lukee Niclas Wallinin tapauksesta näin: "Ottelurangaistuksesta saa automaattisesti yhden ottelun pelikiellon"

Ei ainakaan automaattisesti. Wallin sai ottelurangaistuksen, Hyvönen pelirangaistuksen. Ihan eri asia.
 

Fakap

Jäsen
Eipä täällä(kin) monen lähes jonkinlaisena pelastajana esiinnostama Sami Lepistö ainakaan eilisessä pelissä vielä ollut tavallista kuolevaista kummallisempi. Tietysti kyseessä oli turnauksen ensimmäinen peli hänelle, mutta samanlainen tossukka Sami useimmissa tilanteissa oli kuin moni paljon parjattu kollegansa eli voimataso ei tahtonut laitojen lähellä riittää ja purut olivat usein hätäisiä vaikka aikaa oli. Otteisiin nähden Shedden arpoi Lepistölle yllättävänkin paljon peliaikaa ottelun ratkaisuhetkillä. Ehtiihän Lepistö vielä nousta vaikka all-stars-pakiksi kisojen aikana, mutta aloitus ei ainakaan ollut mitenkään mullistava.

Ei ollut mikään mullistava ottelu Lepistöltä, ja tuskin kukaan sellaista odottikaan. Lepistö pelasi kuitenkin muutamaa kiekollista hermoilua ja sijoittumisvirhettä lukuunottamatta hyvän pelin. Mennee hermoilun ja pelaamattomuuden piikkiin. Kertoisitko, että missä tilanteissa Lepistön voimat eivät riittäneet? Itselleni ei ainakaan muistu tällaisia tilanteita. Virheet tulivat nimenomaan huonoista syötöistä tai huonosta sijoittumisesta.

Tottakai Lepistölle, sekä myös Salmelalle ja Jokelalle annettiin peliaikaa, että nähdään mihin he pystyvät kovatempoisemmassa ottelussa. Ja kun alivoimaa oli 3. erässä 7 vai peräti 9min, niin väkisinkin sitä peliaikaa tuli näille kavereille. Kun kolmosparin kaksikko Luoma & Niemi olivat sen verran pihalla, että heitä ei paljoa av:lla uskaltanut peluuttaa. Lepistö ja Salmela pelasikin itsensä nyt hierarkiassa ainakin Luoman ja Niemen ohi. Mahdollisesti myös Jokela menee näiden kahden edelle. Mikä ei nyt sinällään paljoa vaadi, kun tämä kaksikko antoi omilla mokillaan Slovakialle ainakin 3 hyvää maalipaikkaa. Jokela pelasi kuitenkin hyvän ottelun, kahta heikkoa purkua lukuunottamatta mies oli etenkin av:lla hyvä. 5 ensimmäistä puolustajaa on jo selvillä. Aika näyttää, kumpi on 6. pelaava puolustaja, Niemi vai Jokela. Luoma se ei ainakaan voi olla. Hänen tasonsa nähtiin viimeistään nyt.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
...olisi Pihlström kokeilemisen arvoinen SKoivun ja Selänteen ketjuun.

Tämän allekirjoitan... Phillu olisi juuri sellainen fyysinen / energinen lisä jota kaivataan näiden vanhojen herrojen rinnalle!

Näissä alkusarjan peleissä ykköskentän ollessa jäällä ei vastustajan pakeilla ole pääsääntöisesti ollut juurikaan hätää purkaa kiekkoa ulos jne. koska taklauspelotetta / karvauspainetta ei ole ollut käytännössä ollenkaan (ovatko Teme ja OJ taklanneet kertaakaan?)... C-junnun näköinen ja taklaa kuin rekka-auto, näin kuvaili Shedden Anttia HPK:n ajoilta => eiku ykköseen ja äijää seinälle;-)
 

Fordél

Jäsen
Jep eli Dougin lausuntojen mukaan ketjukoostumukset tulevat muuttumaan jatkosarjaan. Ykkönen on ollut täysin kuutamolla; kiitos OJ:n surkeuden. Kakkonen taas toimii ihan mukavasti ja Kapasen kentässäkään ei ole mitään vikaa. Jalosen lausunnoista voi taas vetää sen johtopäätöksen, että jatkosarjaan lähdetään kuudella pakilla ja nyt vain karsitaan kaksi pakkia pois tuosta ensisijaisesti pelaavasta kuusikosta. Toisen heistä täytyy olla Luoma.

Ykkönen lienee jatkossa mallia Selänne-S.Koivu-Peltonen. Ei ole aina toiminut, mutta nyt voisi olla sen aika. Toisaalta voihan se olla, että Shedden vetää ässän hihasta ja laittaa Pihsltrömin tai Ruudun vääntämään tähän kenttään.

Kakkosessa jatkanee tähän asti parhaiten toiminut tutkapari Ruutu-M.Koivu. Kolmanneksi lenkiksi on tähän tulossa O.Jokinen. Kolmoseen taitaa näin ollen siirtyä J.Jokinen Kapasen ja Pihlströmin pariksi. Nelosessa jatkanee Bergenheim-Hahl-Pyörälä ja hyytynyt Hannes lienee ylimääräinen hyökkääjä. Onkos muuten Pirnes vielä mukana kuvioissa?

Pakistossa ei ole kovinkaan moni pelaaja vakuuttanut; oikeastaan vain Väänänen, Koistinen ja miksei Jokelakin, joka laittaa kyllä kaiken likoon välillä onnistuen ja välillä vähemmän onnistuen... Lepistö oli ekassa pelissä ymmärrettävästi hieman kateissa, Niskala pelannut ihan ok, mutta ei vastannut ihan odotuksiin (vetäisi kerrankin maalia kohti), Salmela häslää paikoin liikaa ja Niemikään ei ole pelannut omalla tasollaan. Luoma taas on ollut selvästi puolustuksen heikoin lenkki.

Näin ollen itse lähtisin jatkosarjaan seuraavilla pakeilla:

1. Koistinen - Niskala
2. Lepistö - Väänänen
3. Salmela - Jokela
7. puolustaja Niemi

Entä mitä olette mieltä maalivahtien peluuttamisesta; pitäisikö Latvia pelissä antaa Rämölle vastuuta ja nousta kakkosveskaksi vai pitäisikö nyt hakea huippuvirettä Bäcksille?
 

Fanduli

Jäsen
Suosikkijoukkue
pohojoosen poijjaat
Iltalehti 10.5.: Pillu vapautti Sakun ja Teemun maalintekoon - Latvia jäänrakoon!

Kyllähän Pihlström olisi aika sopiva tyyppi Sakun ja Temen viereen. Varmasti toisi tilaa supermiehille ja toisaalta sen sopivan pelontunteen taklauksillaan vastustajan pakeille. Toinen harkitsemisen arvoinen pelaajatyyppi taasen olisi se perinteinen erinomaisesti puolustava hyökkääjä, joka antaisi myös Sakulle enemmän vapauksia hyökkäyspäähän. Siihen Lehtisen Jeren rooliin sopivalla miehellä vaan on ihan väärä nimi selässä..
 

scholl

Jäsen
Entä mitä olette mieltä maalivahtien peluuttamisesta; pitäisikö Latvia pelissä antaa Rämölle vastuuta ja nousta kakkosveskaksi vai pitäisikö nyt hakea huippuvirettä Bäcksille?

Riskillä päätyyn asti. On sen verran pieni todennäköisyys, että Bäckström loukkaantuu, joten antaa hänen pelata nyt jokainen peli. Muut ovat valovuoden verran huonompia maalivahteja kuitenkin, joten jos se worst case tulee niin ei niillä pärjätä muutenkaan.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Otteisiin nähden Shedden arpoi Lepistölle yllättävänkin paljon peliaikaa ottelun ratkaisuhetkillä. Ehtiihän Lepistö vielä nousta vaikka all-stars-pakiksi kisojen aikana, mutta aloitus ei ainakaan ollut mitenkään mullistava.

Ihan vain tiedoksi niin Jalonen peluuttaa pakkeja. Jukka mainitsi pelin jälkeisessä haastattelussa että ensimmäistä kertaa peluutti Lepistöä joten keskinäistä luottamussuhdetta ollaan vielä rakentamassa, peliaika ja luottamus pitää siis ansaita - ja 3.erän peliajasta päätellen Lepistö on Jalosen papereissa ansainnut isompaa vastuuta. Ja Luoma aivan ansaitusti pelasi 3.erässä erittäin vähän.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Jalonen peluuttaa pakit. Sen huomaa varsinkin siitä, että Yle sanoi eilen 2 pelin jälkeen eniten pelanneen pakin pelanneen 17min per peli kun taas Ville Peltonen oli pelannut 24min per peli. Yleensähän pakit pelaavat suurempia minuutteja kuin hyökkääjät.

Jep, pienehkö lapsus tuossa tuli. Tuo pakkien vähäinen peliaika tullee nyt suoraan siitä, että ainakin ensimmäisissä peleissä ja ennakolta suhteellisen "köykäisiä" maita vastaan pyritään varmasti ihan tietoisesti hakemaan juuri tasaista peluutusta jo ihan kokeilun takia, kun taas turnauksen edetessä pakka varmasti tiivistyy.

Kertoisitko, että missä tilanteissa Lepistön voimat eivät riittäneet? Itselleni ei ainakaan muistu tällaisia tilanteita. Virheet tulivat nimenomaan huonoista syötöistä tai huonosta sijoittumisesta.

Niin siis, eihän Lepistö toki huonosti pelannut, mutta ei myöskään noussut mitenkään esimerkiksi kiekollisen pelaamisen osalta esille, jossa Samin vahvuudet enimmäkseen ovat. Itselleni oli vain jäänyt täällä kirjoitetun osalta kuva, että Samilta odotettiin melko näkyvääkin panosta alakertaan, ei pelkästään muuhun massaan sulautumista ja "ihan ok"-tason otteita. Voin toki olla taas ymmärtänyt väärin.

Niin, en sitten tiedä olivatko Lepistön mahdolliset virheet suoraan voimatason riittämättömyyden syytä, mutta ajoittain tuntui, että nämä huonot syötöt ja huono sijoittuminen olivat nimenomaan seurausta siitä ettei Sami välttämättä halunnut alkaa painia hyökkääjien kanssa kulmassa vaan koetti toimittaa kiekkoa kiireellä eteenpäin tai hoitaa tilanteen sijoittumisella.
 

Schadowan

Jäsen
Kentät

Elikkä, Sheddenille on saatu taottua järkeä päähän, Saku ja Teemu taas yhdessä, sehän tietää vain hyvää. Kukas sitten vierelle?
Tilanne tällä hetkellä tämä:
Pihlström/Hahl/Peltonen/Jokinen-Koivu-Selänne
O.Jokinen-Koivu-Ruutu
x-Kapanen-Hyvönen
Pyörälä-x-Bergenheim

Eli uskon, että Ruutu-Koivu akseli pysyy. Itse toivoisin, että Pihlström laitettaisiin ykköskenttään härväämään, samalla tavalla kun Tuomainen aikanaan, ja hyvinhän se toimi. Peltonen tai Jokinen eivät ole sellaisia työmyyriä/puolustavia hyökkääjiä, jota Teemu ja Saku tarvitsevat. Molemmat liian pehmeitä ja hitaita sellaiseen rooliin. 4. kenttä pysynee samana. Hyvönen jo viimeistään nyt ulos kokoonpanosta.
Eli:
Pihlström-S. Koivu-Selänne
Jokinen-M.Koivu-Ruutu
Jokinen-Kapanen-Peltonen
Pyörälä-Hahl-Bergenheim

Omasta mielestäni näyttää varsin lupaavalta. Varsinkin kakkoskenttä näyttää todella potentiaaliselta, OJ voisi nyt olla se maalintekijä tuossa kentässä. Kolmosella potentiaalia myös vaikka mihin. Näillä mennään..Toivottavasti.
 

Ferris

Jäsen
Niin siis, eihän Lepistö toki huonosti pelannut, mutta ei myöskään noussut mitenkään esimerkiksi kiekollisen pelaamisen osalta esille, jossa Samin vahvuudet enimmäkseen ovat. Itselleni oli vain jäänyt täällä kirjoitetun osalta kuva, että Samilta odotettiin melko näkyvääkin panosta alakertaan, ei pelkästään muuhun massaan sulautumista ja "ihan ok"-tason otteita. Voin toki olla taas ymmärtänyt väärin.

Niin, en sitten tiedä olivatko Lepistön mahdolliset virheet suoraan voimatason riittämättömyyden syytä, mutta ajoittain tuntui, että nämä huonot syötöt ja huono sijoittuminen olivat nimenomaan seurausta siitä ettei Sami välttämättä halunnut alkaa painia hyökkääjien kanssa kulmassa vaan koetti toimittaa kiekkoa kiireellä eteenpäin tai hoitaa tilanteen sijoittumisella.

Juu, ei nähty vielä eilen sitä Lepistöä, joka luuti ihan mukavasti sen 7 peliä, jonka Capseissa ylhäällä pelasi. Etenkin alussa oli aikalailla pihalla eikä varmasti auttanut yhtään se, että Koistinen kohelsi siinä rinnalla etenkin parissa ekassa vaihdossa tosi lahjakkaasti antaen sellaisia pakki-pakki-syöttöjä ettei ollut ihme että kiire tuli. Koistinen paransi ajan myötä mielestäni peliään ja Lepistökin oli kolmannessa erässä mies paikallaan, vaikka parantamisen varaa jäikin.

Olin aika yllättäynyt Jalosen Lepistölle antamasta vastuun määrästä kolmannessa erässä. Etenkin alivoimalla Sami taisi olla kahdessa eniten pelaavassa parissa. Ylivoimavastuutakin voisi kokeilla, mutta toisaalta jos jatkossakin peluutetaan tyhmästi neljää hyökkääjää ja vielä niin, että pakki pelaa jossain ihan muussa roolissa kuin pitäisi (viivalla), niin ehkä on parempi vaan ettei tarvii turhan panttina pyöriä siellä.

Jaloselle voisi vinkata, että Lepistön parina toimi ainakin meren takana parhaiten vähän enemmän sellainen stay-at-home-tyyppinen kaveri kuten Väänänen tai Niemi. Nyt kun samassa parissa on kaksi pahimmillaan koheltavaa kaveria (Koistinen, Leppä), niin kumpikaan ei näytä pystyvän rauhoittamaan toisen peliä omalla olemuksellaan.

Nyt kun Lepistöltä on eka MM-peli takana ja lähes kahden viikon pelitön putki poikki, niin nostan omat odotukseni korkeammalle seuraavan pelin suhteen. Toki odotukset olivat kohtuullisen korkealla eilisessäkin pelissä, mutta annetaan sen verran löysiä, että menköön edellä mainitut asiat syynä vähän hakevaan peliin vielä.
 
Nyt on luvassa otteisiin ehdotonta paranemista kun paikalta tulleiden tietojen mukaan ainakin yksi pakki ja yksi hyökkääjä on olleet varsin vauhdikkaissa tunnelmissa paikallisessa Nightclubissa. Sheddenin aikana tämä tuskin on kovin tuomittavaa, vapaapäivähän tänään on.
 
Viimeksi muokattu:

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Elikkä, Sheddenille on saatu taottua järkeä päähän, Saku ja Teemu taas yhdessä, sehän tietää vain hyvää. Kukas sitten vierelle?
Eiköhän Sheddeni ole ollut alusta asti laittamassa Selännettä ja S.Koivua samaan kenttään. Kyllä Shedden on aika asiantunteva näissä asioissa.
 

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan turha laittaa mitään Pihlströmiä ykköseen teemun ja Sakun kanssa. Pillu on kuitenkin aika junnu vielä tuolla tasolla mikä kyllä välillä näkyy hätäilyinä ja maltin puuttumisena kiekon kanssa.

Ykköseen tarvitaan kaveri joka hoitaa karvaamisen ja päätykiekkojen kaivamisen eikä kuitenkaan jäädy maalipaikoissa.
Pikku-Hakki olisi täydellinen mies tuohon rooliin. Tästä ryhmästä hyvä vaihtoehto olisi Tuomo Ruutu, jos nyt kerran muutenkin ketjut menevät uusiksi.

Selänne - S.Koivu - Ruutu
J.Jokinen - M.Koivu - O.Jokinen
Pihlström - Kapanen - Peltonen
Pyörälä - Hahl - Bergenheim
Hyvönen
 

Schadowan

Jäsen
Eiköhän Sheddeni ole ollut alusta asti laittamassa Selännettä ja S.Koivua samaan kenttään. Kyllä Shedden on aika asiantunteva näissä asioissa.

Mikkoa siihe viereen mun mielestä kaavailtiin. Olisiko sitten ollut mielessä Koivu-Koivu-Selänne, en tiedä. Mutta nyt Shedden sano, että:" − Luulen, että minun on pakko laittaa heidät samaan ketjuun.", niin luulen, että Sheddenillä on ehkä ollut jokin muu vaihtoehto mielessä, Jalonen varmaan sitten sanonut mielipiteensä tms. Mun mielestä Sheddeniltä alunperinkin huonoa pelisilmää ton ykköskentän suhteen, kaksi snaipperia ja pehmeä Peltonen, eihän se voinut toimia. Mikkoa itse olisin toivonut heti Teemun viereen.
 

Schadowan

Jäsen
Ihan turha laittaa mitään Pihlströmiä ykköseen teemun ja Sakun kanssa. Pillu on kuitenkin aika junnu vielä tuolla tasolla mikä kyllä välillä näkyy hätäilyinä ja maltin puuttumisena kiekon kanssa.

Ykköseen tarvitaan kaveri joka hoitaa karvaamisen ja päätykiekkojen kaivamisen eikä kuitenkaan jäädy maalipaikoissa.
Pikku-Hakki olisi täydellinen mies tuohon rooliin. Tästä ryhmästä hyvä vaihtoehto olisi Tuomo Ruutu, jos nyt kerran muutenkin ketjut menevät uusiksi.

Selänne - S.Koivu - Ruutu
J.Jokinen - M.Koivu - O.Jokinen
Pihlström - Kapanen - Peltonen
Pyörälä - Hahl - Bergenheim
Hyvönen

Niin, Pihlströmin siirto laitaan voi olla kyllä hienoinen riski, mutta en mielelläni rikkoisi Ruutu-Koivu akselia. Mutta kyllä tuo ykkönen parempi olisi noin, mutta en tiedä sitten miten kakkonen toimii, kun taas Jokinen-Koivu-Ruutu olisi todella potentiaalinen kakkonen mikäli Pihlström olisi ykkösessä. Noo, katsotaan, pääasia, ettei Peltonen jatka ykkösessä.
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Luulen, että Sheddenillä on ehkä ollut jokin muu vaihtoehto mielessä. Mikkoa itse olisin toivonut heti Teemun viereen.

Varmasti on ollut jotain kokeiluja mielessä. Ihmetyttää vaan että onko tämä jotain Sheddenin mediapelin aikaansaannoksia vai onko Shedden todella niin tyhmä tai niin nero että jättäisi laittamatta Selänteen ja Koivun samaan kenttään. Itse olisin myös laittanut heti alkuun Teemun Mikon kenttään, mutta Sakun tulon myötä luonnollisesti Sakun kenttään.
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Noo, katsotaan, pääasia, ettei Peltonen jatka ykkösessä.
Pahoin pelkään että ykkösessä pelaa juuri Peltonen - S.Koivu - Selänne kenttä. Sakulta kun asiaa eilen siellä Ylen kisastudiossa kysyivät niin Saku viittasi hieman siihen suuntaan että ketjun kolmas lenkki olisi Ville koska ovat ennenkin pelanneet yhdessä. Tosin paskalla menestyksellä sen hän unohti mainita.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Mikkoa siihe viereen mun mielestä kaavailtiin. Olisiko sitten ollut mielessä Koivu-Koivu-Selänne, en tiedä. Mutta nyt Shedden sano, että:" − Luulen, että minun on pakko laittaa heidät samaan ketjuun.", niin luulen, että Sheddenillä on ehkä ollut jokin muu vaihtoehto mielessä, Jalonen varmaan sitten sanonut mielipiteensä tms. Mun mielestä Sheddeniltä alunperinkin huonoa pelisilmää ton ykköskentän suhteen, kaksi snaipperia ja pehmeä Peltonen, eihän se voinut toimia. Mikkoa itse olisin toivonut heti Teemun viereen.

Eiköhän se ole niin, että Shedden nyt vaan heittelee niitä nimiä medialle. Kanukithan perinteisesti ilmoittelee jotain aku ankkoja ykkösten keskelle ennen otteluita.

Totuus nähdään huomenna.
 

Schadowan

Jäsen
Eiköhän se ole niin, että Shedden nyt vaan heittelee niitä nimiä medialle. Kanukithan perinteisesti ilmoittelee jotain aku ankkoja ykkösten keskelle ennen otteluita.

Totuus nähdään huomenna.

Mutta Peltonen-Jokinen-Selänne ei ollut mikään ankka. Periaatteessa täysin käsittämätön ketjuvalinta, ja sillä on nyt vedetty kolme matsia, joissa ei yhtään 5vs5 maalia. Sillä vaan perustelen näitä Sheddenin ketjuvalintoja...
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Koivun tulo on kyllä erittäin hieno asia, sillä ykköskentän peli ei ole kulkenut toivotulla tavalla. Kovia miehiä siinä kentässä jokainen, mutta yhteispeli ei ole toiminut niinkuin ykköskentän pelin kuuluisi toimia.
Ylivoimassa puolustajien panos on tähän asti ollut aika vaisu. Nummelinia on ikävä.

Nyt on muutama päivä aikaa saada peli kulkemaan uusilla ketjuilla. Kun katsoi Kanada-USA -peliä, niin pelottavan hyvin molemmat joukkueet pelasivat (etenkin USA) ja rankaisivat armottomalla prosentilla. Suomen pitää pystyä pelaamaan tiiviillä viisikolla. Harhasyöttöjä pitäisi myös kitkeä pois, niitä tuli Slovakia-pelissäkin aivan liikaa, ja niiden myötä hyökkäyksiinlähdöt eivät onnistu ja pelistä tulee katkonaista.

Ei muuta kun paketti tiiviiksi ja Koivu-Selänne -kaksikko vireeseen...
 

Afinogenov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sabres
Kentälliset

Jälleen hieman spekulaatiota kehiin.

Tilanne on se että meillä on nyt monen monta tutkaparia joita ei kannata erottaa toisistaan. Esimerkiksi itse en erottaisi Mikko Koivu ja Tuomo Ruutua toisistaan. Saku Koivu ja Teemu Selänne ilman muuta samaan kenttään historiakin sen jo todistaa. 1-2 kentälliset näyttävät siis tältä:

Selänne - S.Koivu - XXXX Tänne on siis paljon vaihtoehtoja ehkä Olli Jokinen ?
Ruutu - M.Koivu - XXXXX Tähän jättäisin Jussi Jokisen
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Mielestäni Salmela on ollut kirkkaasti joukkueen paras pakki, ja mies on saanut runsaasti vastuuta myös AV:lla - Anssi on selkeästi noussut Sheddenin luottomieheksi. Ja vaikka "asiantuntevat" kommentaattorit kovasti kehuivat A-J Niemeä, oli mies välillä pahasti pihalla. A-J oli ehdottomasti Luoman ohella joukkueen paskin pakki. Monesti ihmettelee, miksi pelaajia (varsinkin pakkeja) pitää roudata kisoihin Elitserienistä, kun herrojen vauhti ja pelikäsitys ei tahdo riittää mihinkään (toki Ossi on pelannut hyvin).

Ja jos Kurpitsapäällikkö pelaisi vaikkapa SM-liigassa ilman NHL-statusta, mies olisi lentänyt vilttiin (tai kotiin) jo ajat sitten. Helvetin huonoa peliä, kuten ounastelin jo etukäteen tässäkin ketjussa.
 

Gunko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä tavallahan ne kentät pitäisi nyt rakentaa:

Bergenheim/O.Jokinen - S.Koivu - Selänne

Bergenheim kaivamaan kiekkoja Selänteelle ja Koivulle. Peltonen ei tähän missään nimessä sovi, se nähtiin jo viime peleissä. Ykkösen heikkous oli se, että ketjussa ei ollut työntekijöitä, jotka olisivat kaivaneet kiekkoja kulmista. Jos Jokinen tähän laitetaan, voi toistua sama kuin viime peleissä.

Ruutu - M.Koivu - Jussi/Olli Jokinen

Koivua ja Ruutua ei kannata erottaa, sen sijaan Jussi Jokisen tilalle voisi kokeilla kurpitsapäätä. Mielestäni sopisi tuohon ketjuun paljon paremmin kuin ykköseen. Tosin kakkonen on ollut Suomen paras kenttä, joten sitä ei ehkä kannattaisi hajoittaa.

Peltonen - Kapanen - J.Jokinen/Pihlström

Ratkaisuihin pystyvä kolmonen, joka kyllä on ehkä hieman liian hyökkäävä. Paremmalta se ehkä näyttäisi Pihlströmin kanssa.

Bergenheim/Hyvönen - Hahl - Pihlström/Hyvönen
Hyvönen/J.Jokinen

Nelonen on ollut melkoinen turhake tähän asti, joten Pyörälä ulos kokoonpanosta. 13. hyökkääjä on Hyvönen, jos Jussi Jokinen menee kolmeen ensimmäiseen kenttään.

Ville Koistinen - Ossi Väänänen
Sami Lepistö - Anssi Salmela
Mikko Jokela - Janne Niskala
A-J Niemi

Pakkiparit ovat selkeät, Luoma nopeasti mahdollisimman kauas joukkueesta. Mertarannan suosikkipakki Niemelle niin vähän peliaikaa kuin mahdollista. Mielestäni Lepistöltä eilen kelpo peli, vaikka moni täällä pilkkasi Lepistöä. Jokela on ollut pakiston positiivisin yllätys. Rämö kannattaisi myös nostaa kakkoseksi, sillä jos Bäckströmille käy jotain, ei Vehasella voiteta edes Latviaa. Ei voiteta, vaikka kuinka raumalaiset puolustaisivat häntä.

Taisi tulla Jatkoajan historian sekasin viesti. Varsinkin hyökkäyksen osalta.
 
En jaksa nyt väsätä mitään omia ketjukoostumuksia, mutta sen sanon, että pirun mielenkiintoista seurata millaisen nipun valmennustroikka saa kasaan seuraavaan peliin. On ihan mahdollista, että kaikki neljä hyökkäysketjua menee uusiksi Sakun tulon myötä. Vähintään kaksi ketjua menee uusiksi. Myös se on mielenkiintoista seurata miten jatkossa pelataan kun tähän asti on menty 12 hyökkääjällä ja ensin 7 pakilla ja Lepistön myötä 8 pakilla. Veikkaan, että Hyvönen tai Pyörälä on jatkossa ylimääräinen hyökkääjä ja muuten vedetään seitsemällä pakilla. Näin ainakin itse toimisin. Ja vieläpä niin, että neljällä hyökkäysvitjalla sekä kolmella pakkiparilla mennään ja 7. pakki ja 13. hyökkääjä mukaan tarvittaessa. Mielenkiintoista tässä tapauksessa on nähdä sekin miten pakit jatkossa arvotaan ts. kuka jää kokonaan ulkopuolelle ja kuka on 7. pakki.

Maalivahtien peluutus taitaa olla tällä hetkellä ainoa selkeältä vaikuttava kuvio. Bäckström pelaa kaikki tärkeät pelit eli todennäköisesti kaikki loput.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös