Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 424 412
  • 3 721

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Perunalaatikkoa ja päälle puolukkahilloa. Jos tästä ei normaali ihminen tykkää niin vika on ihmisessä ja silloin ei ole normaali.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tänään on vuorossa jauhelihalasagnea, jossa päällä juustoraastetta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Perunalaatikkoa ja päälle puolukkahilloa. Jos tästä ei normaali ihminen tykkää niin vika on ihmisessä ja silloin ei ole normaali.

Ilmoittaudun ei normaaliksi!
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Tänään mentiin aika perinteisellä, keitetyt varhaisperunat ja kermainen sipulilla höystetty nakkikastike. Lisukkeeksi kukkakaalia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään paistettua maksaa haudutetun sipulin ja höyrytetyn kukkakaalin kera. Lisukkeena suikaloitua kaalia, johon on sekoitettu puolukkasurvosta. Ruuan kruunaa tuhti punaviini, joka pitää pintansa voimakkaiden makujen rinnalla.

Maksa kannattaa ottaa lämpenemään hyvissä ajoin ennen paistoa ja samalla viipaloida ja siivota se kalvoista ja suonista. Paistoaika puolentoista/kahden sentin viipaleille on vain pari minuuttia per puoli eikä kannata käyttää liian kovaa lämpöä, jottei maksaviipaleen pinta pala mustaksi. Jos haluaa maksansa roseena, viipaleet pois pannulta heti paiston jälkeen, jos taas kypsenpänä, viipaleet pannulla kannen alla poissa liedeltä jonkun aikaa. Näin maksa säilyy pehmeänä ja mehukkaana eikä muistuta kengänpohjaa.

Kukkakaali saa jäädä pikkuisen napakaksi ja tarjoiluvaiheessa niiden päälle voi panna ohuita voilastuja. Kukkakaalin ja maksan maut täydentävät mainiosti toisiaan eli on herkullinen yhdistelmä lautasella.

Sipulin haudutan kattilassa paistinpannun sijasta, jolloin se pysyy mehevämpänä, ei ole vaarassa palaa ja sen säilyttäminen kuumana ruokailuun on helpompaa - mausteena suolaa ja rouhittua mustapippuria.

Kaali tulee suikaloida niiiiin ohueksi kuin vain osaa ja mainiona apuna siinä on huipputerävä veitsi, esim. japanilaistyyppinen kokkiveitsi, joka ainakin meillä on niin käsittämättömän terävä, että vain hipaisu terään sormella ja tuli pipi. Suikaleet heti kylmään veteen n. vartiksi, valutus siivilässä ja sekoitetaan puolukka kaaliin - sopii niinikään maksaruokien kanssa.

....ja sitten eikun syömään....
 
Viimeksi muokattu:

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
1kg varhaiskaalia
400g sika-nauta jauhelihaa
2dl vettä
1dl puuroriisiä
1 pieni sipuli
3 tl suolaa
2dl kermaa

Hienonna kaali, laita vesihauteeseen, jossa 2 tl suolaa.
Paista jauheliha ja sipuli.
Yhdistä kaikki aiheet yhteen ja laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.

Uskokaa vaan, ei tarvitse siirappia, eikä kaalia tarvitse ensiksi paistaa. Joskus vaan vähempi on enempi. Tätä kun teen, niin helposti menisi koko satsi kerralla.

Edit. Lisätty puuttuva kerma. Ja ohjeesta poiketen, itse laitan riisit jo kaalin kanssa hautumaan.
Tätä täytyy kokeilla. @banaaninviljelijä Selitätkö tuon vesihauteen vielä auki, tää ei ymmärrä sitä.

Ja suolan määrä, jos hauteeseen menee 2 tl, niin laitetaanko yhdistelyvaiheessa enää yksi vai miten toi menee?
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tätä täytyy kokeilla. @banaaninviljelijä Selitätkö tuon vesihauteen vielä auki, tää ei ymmärrä sitä.

Ja suolan määrä, jos hauteeseen menee 2 tl, niin laitetaanko yhdistelyvaiheessa enää yksi vai miten toi menee?
Siis vesihauteessa niin kauan, että kaali pehmenee eli vesi ja suola kattilaan ja pilkotut kaalit perään. Se yksi tl suolaa menee jauhelihaan paistovaiheessa.
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Jerry100, Hereworth
Tänään olisi tarjolla "Pork ala Russia". Kaukaisesti risoton tyylinen vuokaruoka uunissa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Siis vesihauteessa niin kauan, että kaali pehmenee eli vesi ja suola kattilaan ja pilkotut kaalit perään. Se yksi tl suolaa menee jauhelihaan paistovaiheessa.
Eli ihan siis veteen niin että peittyy. Joidenkin mielestä vesihaude tarkoittaa sitä, kun ainesosa laitetaan yhteen astiaan ja sitten sitä astiaa lämmitetään toisessa astiassa olevalla vedellä. Siksi piti tarkistaa.

Kaali (ja riisi) pehmenee lämpösessä vedessä ilmeisesti paremmin kuin kylmässä, joten tuota varmaan myös keitellään?

Anteeksi tyhmien kysely, mutta ohje laita kaali vesihauteeseen ei avaudu minulle, että mitä tuossa oikeasti täytyy tehdä. Ja koska se ensimmäinen ajatukseni ohjeeseen pilko kaali ja kaada sen päälle kylmää vettä niin paljon, että peityy, tuntuu ruoanlaitossa hivenen pöhköltä, niin varmistelen ohjetta.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nistipataa. Toki siinä on myös tomaattimurskaa mukana.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Eli ihan siis veteen niin että peittyy. Joidenkin mielestä vesihaude tarkoittaa sitä, kun ainesosa laitetaan yhteen astiaan ja sitten sitä astiaa lämmitetään toisessa astiassa olevalla vedellä. Siksi piti tarkistaa.

Kaali (ja riisi) pehmenee lämpösessä vedessä ilmeisesti paremmin kuin kylmässä, joten tuota varmaan myös keitellään?

Anteeksi tyhmien kysely, mutta ohje laita kaali vesihauteeseen ei avaudu minulle, että mitä tuossa oikeasti täytyy tehdä. Ja koska se ensimmäinen ajatukseni ohjeeseen pilko kaali ja kaada sen päälle kylmää vettä niin paljon, että peityy, tuntuu ruoanlaitossa hivenen pöhköltä, niin varmistelen ohjetta.
Ei, kun vettä laitetaan pohjalle se 2dl ja siihen se 2tl suolaa, kaalit päälle ja hella pohittamaan. Jos siihen laitettaisiin vettä niin paljon, että peittyy, niin silloinhan se keitettäisiin ja siitä pitäisi poistaa sen jälkeen vettä, joka puolestaan veisi ravinteet roskiin ja se ei ole tarkoitus. Ja kannattaa kysyä, jos ei ole varma. Kysyvä ei tieltä eksy.
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Porsaan ranchmaustettuja pihvejä mutta ajattelin vaihteeksi tehdä ne uunissa eli ihan pellille leivinpaperin päälle. En kyllä osaa yhtään arvioida aikaa tai lämpötilaa, heittäkää joku tipsi? @Iisoppi

Kylkeen keitän perunat ja sen jälkeen paistan ne pannulla kera reilun sipulin. Sipulipaistinperunat toimiiko? No toimii!
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Porsaan ranchmaustettuja pihvejä mutta ajattelin vaihteeksi tehdä ne uunissa eli ihan pellille leivinpaperin päälle. En kyllä osaa yhtään arvioida aikaa tai lämpötilaa, heittäkää joku tipsi?
Jos et vielä ole polttanut pihvejäsi... ;-)
Niin arvioisin että 200 astetta ja kymmenisen minuuttia (korkeintaan vartti). Riippuu myös pihvien paksuudesta. Ja en siis vanno että noilla ohjeilla onnistuisit varmasti mutta aina voi kokeilla...
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Jos et vielä ole polttanut pihvejäsi... ;-)
Niin arvioisin että 200 astetta ja kymmenisen minuuttia (korkeintaan vartti). Riippuu myös pihvien paksuudesta. Ja en siis vanno että noilla ohjeilla onnistuisit varmasti mutta aina voi kokeilla...
En oo vielä polttanut, kokeilen tolla 200c ja possu kun saa olla kypsää ni olkoot 13min ja paksuin halki ja tsekkaa miltä näyttää.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Pari päivää tässä ollut junttimaisinta-ketjun safkaa. Eilen tattirisotto (herkku- ja punikkitatti) ja rapeaksi paistettuja piikittömiä ahvenfileitä. Tänään kana-kantarellipasta ja jälkiruu'aksi luumupaistos. Elo-syyskuussa eletään kyllä kausiruokien kulta-aikaa.

E: Tosin en kyllä tiedä millainen ruoka nykyään ei olisi junttimaisinta tai valkoroskinta mitä tiedät, niin syön ilolla kaikkea.
 

Glove

Jäsen
Viikonlopulta jäi yhtä sun toista. Jämiä, vajaita purkkeja jne. Kyllä sitäsuntätäkastike oli ihan hyvä ruoka. Pieni miinus siitä, että mun piti tehdä sen kanssa riisiä, mutta eihän minulla semmoista ollutkaan. Keitin sitten kaveriksi viimeiset spagetit.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Liitteet

  • 8F653B04-E74E-47CC-8236-D15E4805708C.jpeg
    8F653B04-E74E-47CC-8236-D15E4805708C.jpeg
    188,5 KB · kertaa luettu: 264

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tein tänään ensimmäisen kerran itse kananugetteja (ks. (huono) kuva). Ihan hyviä niistä tuli. Syötiin niitä salaatin sekä kurkku- ja paprikamajoneesin kanssa. Ruokajuomaksi oli Pepsi maxia.
 

Liitteet

  • IMG_20210824_164746~2.jpg
    IMG_20210824_164746~2.jpg
    685,4 KB · kertaa luettu: 179

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tein tänään ensimmäisen kerran itse kananugetteja (ks. (huono) kuva). Ihan hyviä niistä tuli. Syötiin niitä salaatin sekä kurkku- ja paprikamajoneesin kanssa. Ruokajuomaksi oli Pepsi maxia.

Miten teit leivityksen? Itse olen käännellyt vain korppujauhoissa, mutta sinulla taitaa olla jotain muuta.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Miten teit leivityksen? Itse olen käännellyt vain korppujauhoissa, mutta sinulla taitaa olla jotain muuta.
Siinä leivityksessä oli murskattuja maissimuroja (corn flakes) ja mausteita (mm. suola, paprika). Ennen maissilastumuruihin pyöräyttämistä kastoin sisäfileet kananmunassa.
 

Undrafted

Jäsen
Tehnyt nugetteja pyöräyttämällä vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Moni vannoo noiden pankojauhojen nimeen, mutten huomannut mainittavaa eroa Iisopin mainitsemiin corn flakeseihin.
 

Glove

Jäsen
@Undrafted tänään ensimmäisen kerran huomasin kaupassa pankojauhopussin. En tosin etsinyt sitä vaan ihan muuta.

Mutta otsikon asiaan, tein sushia. Täytyy sanoa, että parempaa kuin kaupasta ostettu. Mutta saahan sitä itse tehdessä maustaa riisin juuri niin kuin huvittaa ja esim. makirullaan voi laittaa vähän reilummin lohta kuin kaupassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös