Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 422 982
  • 3 716

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
1kg varhaiskaalia
400g sika-nauta jauhelihaa
2dl vettä
1dl puuroriisiä
1 pieni sipuli
3 tl suolaa

Hienonna kaali, laita vesihauteeseen, jossa 2 tl suolaa.
Paista jauheliha ja sipuli.
Yhdistä kaikki aiheet yhteen ja laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.

Uskokaa vaan, ei tarvitse siirappia, eikä kaalia tarvitse ensiksi paistaa. Joskus vaan vähempi on enempi. Tätä kun teen, niin helposti menisi koko satsi kerralla.
Aika pieni nestemäärä. Onnistuuko tosiaan vain kahdella desillä?
 

Glove

Jäsen
Tein sienirisottoa, joka oli oikeastaan aika yksinkertainen tehdä. Hyvää siitä kuitenkin tuli. Ensi kerralla muistan sitten ostaa sen valkkaripullonkin ja laittaa sitä jonkin verran veden sijaan. Jos sitä pari desiä laittaa ruokaan niin sitten jää vielä ruokajuomaksikin.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tein sienirisottoa, joka oli oikeastaan aika yksinkertainen tehdä. Hyvää siitä kuitenkin tuli. Ensi kerralla muistan sitten ostaa sen valkkaripullonkin ja laittaa sitä jonkin verran veden sijaan. Jos sitä pari desiä laittaa ruokaan niin sitten jää vielä ruokajuomaksikin.
Risotto oikein tehtynä on kyllä erinomaista apetta. Ravintolassa sitä ei kannata tilata, jos ei ole aikaa odotella. Risotto tehdään aina tilauksesta, sitä ei ole misattuna valmiiksi, jos on, siitä ei pidä maksaa mitään.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Risotto on kyllä oikein tehtynä erinomainen safka.

Laitoin äsken juureskiusauksen uuniin. Tunnin verran joutuu odottelemaan nälkäsenä.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Risotto oikein tehtynä on kyllä erinomaista apetta. Ravintolassa sitä ei kannata tilata, jos ei ole aikaa odotella. Risotto tehdään aina tilauksesta, sitä ei ole misattuna valmiiksi, jos on, siitä ei pidä maksaa mitään.
Tämä väite ei pidä paikkaansa. Kyllä risottoa varten misataan usein sipulit, riisi, valkkari ja mahdollinen makuaine keskenään. Riisejä kypsennetään luonnollisesti aivan hetki, jonka jälkeen koko pohja jäähdytetään. Tilauksesta kypsennetään riisi purtavaksi, lisätään makuainetta/nestettä tarpeen mukaan sekä voita ja parmesaania. Ja uskallan sanoa, että pelkästään kiitosta on risotosta tullut.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tämä väite ei pidä paikkaansa. Kyllä risottoa varten misataan usein sipulit, riisi, valkkari ja mahdollinen makuaine keskenään. Riisejä kypsennetään luonnollisesti aivan hetki, jonka jälkeen koko pohja jäähdytetään. Tilauksesta kypsennetään riisi purtavaksi, lisätään makuainetta/nestettä tarpeen mukaan sekä voita ja parmesaania. Ja uskallan sanoa, että pelkästään kiitosta on risotosta tullut.
No okei. Tarkoitin kieltämättä sitä, että risotto saadaan pöytään yhtä nopeasti kuin sisukkapihvi, niin silloin risotto on kokonaan tehty ja on vain lämmitetty. Toki sipulit ym. jutut voi misata valmiiksi. Tuo oli minulle uutta, että riisin voi tehdä puolivalmiiksi (vasta kokkiopiskelija).
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään on tulossa feta-kasvispihvejä, uunissa paahdettuja keltajuurikkaita, keitettyjä perunoita ja tattikastiketta. Pihvit on vähän mukailtu versio alla olevasta ohjeesta. Keltajuuriin laitan öljyä, suolaa ja vähän yrttejä ja saavat varmaan reilun tunnin kölliä uunissa vuuassa.

 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tein sienirisottoa, joka oli oikeastaan aika yksinkertainen tehdä. Hyvää siitä kuitenkin tuli. Ensi kerralla muistan sitten ostaa sen valkkaripullonkin ja laittaa sitä jonkin verran veden sijaan. Jos sitä pari desiä laittaa ruokaan niin sitten jää vielä ruokajuomaksikin.
Sienirisotto on kyllä hyvää. Toinen hyvä risotto, jota on tullut tehtyä on sitruunarisotto. En tosin vähään aikaan enää. Mitenköhän sitä tehtiinkään...
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
No okei. Tarkoitin kieltämättä sitä, että risotto saadaan pöytään yhtä nopeasti kuin sisukkapihvi, niin silloin risotto on kokonaan tehty ja on vain lämmitetty. Toki sipulit ym. jutut voi misata valmiiksi. Tuo oli minulle uutta, että riisin voi tehdä puolivalmiiksi (vasta kokkiopiskelija).
Jees, ja oma tarkoitus ei ollut lytätä mielipidettäsi, vaikka vähän kärkkäästi kirjoitinkin. Pointtina itsellä oli enemmänkin se, että risoton kyllä pystyy misaamaan eteen niin että lopputulos on silti loistava. Voittaa serviisissä juuri aikaa ja myös risoton maku on syvempi (oma mielipide) kun risoton on makuaineen kanssa etukäteen misannut.

Vinkkinä tulevaisuuteen myös se, että yhtä ja ainoaa oikeaa tapaa tehdä asioita keittiössä ei juurikaan ole. Joku tekee asiat toisin kuin monet muut. Kokeilemalla ja vuosien työllä sitä löytää itselle ne parhaat tyylit ja lopputulokset. Pääasia että lopputuote on priimaa, tyylistä ei tässä lajissa pisteitä jaeta.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Uunifetapastaa tuli just tehtyä. Tuli tällä(kin) kertaa ihan hyvä setti, voin suositella lämpimästi kunhan ette säästä fetan tai pastan laadussa.
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Knorrin Bearnaise kastike on kyllä taivaallista ihan tollein purkista. Ei mitään järkeä alkaa itse yrittämään. Tänäänkin luvassa Bernaise soosi kera kasslerin pihvien ja keitettyjen pottujen.
 

Glove

Jäsen
Teki hieman suolaista mieli niin avasin aamulla kauppahallista ostamani purkin ja söin muutama savumuikun. Ai että, nam nam nam.
 

A Siente

Jäsen
Spagettia ja jauhelihakastiketta. Kastike on valmisjutuista tehtyä. Spagetin sekaan on heti keittämisen jälkeen laitettu parmesaanijuustoa raastettuna. Sulaa hyvin sinne sekaan.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
1kg varhaiskaalia
400g sika-nauta jauhelihaa
2dl vettä
1dl puuroriisiä
1 pieni sipuli
3 tl suolaa
2dl kermaa

Hienonna kaali, laita vesihauteeseen, jossa 2 tl suolaa.
Paista jauheliha ja sipuli.
Yhdistä kaikki aiheet yhteen ja laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.

Uskokaa vaan, ei tarvitse siirappia, eikä kaalia tarvitse ensiksi paistaa. Joskus vaan vähempi on enempi. Tätä kun teen, niin helposti menisi koko satsi kerralla.

Edit. Lisätty puuttuva kerma. Ja ohjeesta poiketen, itse laitan riisit jo kaalin kanssa hautumaan.
Tätä valmistin tänään. En tietenkään malttanut olla hiukan tuunaamatta, joten korvasin suolan lihaliemikuutiolla ja maustoin jauhelihaa mustapippurilla ja garam masalalla (1/2 tl+1/2 tl).
Luonnollisesti oikein hyvää - riisin lisääminen suoraan kaalin sekaan säästää vaivaa ja tiskaamista. Hyvä vinkki.
 

Glove

Jäsen
Spagettia ja jauhelihakastiketta. Kastike on valmisjutuista tehtyä. Spagetin sekaan on heti keittämisen jälkeen laitettu parmesaanijuustoa raastettuna. Sulaa hyvin sinne sekaan.
Voi hitsi. Minullakin on parmesaania kaapissa, mutta enpä muistanut laittaa. Onneksi jäi tuota vielä huomiseksi, jospa sitten muistaisin.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Päättyneenä lauantaina ruokalistalla oli naudanpaistia kera pippurikermakastikkeen mukana kastikkeessa myös hieman punaviiniä, lisukkeena oli tällä kertaa vain ranskalaisia perunoita ja vanhemmilta haettuja kurkkuja ja tomaatteja. Ja tästä riittää myös huomiselle.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Tätä valmistin tänään. En tietenkään malttanut olla hiukan tuunaamatta, joten korvasin suolan lihaliemikuutiolla ja maustoin jauhelihaa mustapippurilla ja garam masalalla (1/2 tl+1/2 tl).
Luonnollisesti oikein hyvää - riisin lisääminen suoraan kaalin sekaan säästää vaivaa ja tiskaamista. Hyvä vinkki.
Suosittelen kuitenkin kokeilemaan täysin tuunaamatta. Pidän mausteista oikein paljon, mutta tämä juuri tuommoiset ei muuta kaipaa. Tätä ruokaa en ole koskaan tainnut tuunailla mitenkään. Sillä miksi korjata täydellinen?
Hyvä, että maistui.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Sateiden tultua tulivat sienetkin eli oman maan perunoita, nyhtöpossua (ulkofile n. 6 tuntia uunissa) ja tuoreista herkkutateista kastiketta vihreän salaatin kera.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kaverin kanssa on Stadin puolella tänään treffit. Jos pitkästä aikaa kävis pizzalla. Napule tahi via Tribunali. Napulessa en ole käynyt, josko sitten sinne saisin frendin houkuteltua.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Muumipeikon suklaamuffineita leivoin tänään. Sain nimipäivälahjaksi postissa ystävältäni kortin jossa ohje on, patakintaan ja suklaalevyn (tummaa suklaata, yök, en syö (kuului siis muffinitaikinaan)). Nyt sitten vihdoin sain tehtyä nuo muffinit. Vielä en ole maistanut...

Muumipeikon suklaamuffinssit
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
50 g voita
100 g tummaa suklaata (70 % kakao)
1 dl kermaviiliä
2 rkl kylmää kahvia
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
ripaus suola

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se kermaviilin ja kahvin kanssa ja lisää munaseokseen. Sekoita kuivat aineet ja kääntele varovasti seoksen joukkoon. Lisää taikinaan sulatettu suklaa. Täytä 2/3 vuoasta taikinalla ja paista 175 c:ssa n. 20-25 minuuttia.
 

Liitteet

  • IMG_20210817_104034~2.jpg
    IMG_20210817_104034~2.jpg
    565,4 KB · kertaa luettu: 75
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös