Perunalaatikkoa ja päälle puolukkahilloa. Jos tästä ei normaali ihminen tykkää niin vika on ihmisessä ja silloin ei ole normaali.
Aika kauan on ollut tarkoitus kokeilla, mutta jostain syystä jäänyt kokeilematta. Mutta saahan sitä kiinalaisesta.Paistettua riisiä olisi listalla.
Tätä täytyy kokeilla. @banaaninviljelijä Selitätkö tuon vesihauteen vielä auki, tää ei ymmärrä sitä.1kg varhaiskaalia
400g sika-nauta jauhelihaa
2dl vettä
1dl puuroriisiä
1 pieni sipuli
3 tl suolaa
2dl kermaa
Hienonna kaali, laita vesihauteeseen, jossa 2 tl suolaa.
Paista jauheliha ja sipuli.
Yhdistä kaikki aiheet yhteen ja laita uuniin 200 asteeseen noin tunniksi.
Uskokaa vaan, ei tarvitse siirappia, eikä kaalia tarvitse ensiksi paistaa. Joskus vaan vähempi on enempi. Tätä kun teen, niin helposti menisi koko satsi kerralla.
Edit. Lisätty puuttuva kerma. Ja ohjeesta poiketen, itse laitan riisit jo kaalin kanssa hautumaan.
Siis vesihauteessa niin kauan, että kaali pehmenee eli vesi ja suola kattilaan ja pilkotut kaalit perään. Se yksi tl suolaa menee jauhelihaan paistovaiheessa.Tätä täytyy kokeilla. @banaaninviljelijä Selitätkö tuon vesihauteen vielä auki, tää ei ymmärrä sitä.
Ja suolan määrä, jos hauteeseen menee 2 tl, niin laitetaanko yhdistelyvaiheessa enää yksi vai miten toi menee?
Eli ihan siis veteen niin että peittyy. Joidenkin mielestä vesihaude tarkoittaa sitä, kun ainesosa laitetaan yhteen astiaan ja sitten sitä astiaa lämmitetään toisessa astiassa olevalla vedellä. Siksi piti tarkistaa.Siis vesihauteessa niin kauan, että kaali pehmenee eli vesi ja suola kattilaan ja pilkotut kaalit perään. Se yksi tl suolaa menee jauhelihaan paistovaiheessa.
Ei, kun vettä laitetaan pohjalle se 2dl ja siihen se 2tl suolaa, kaalit päälle ja hella pohittamaan. Jos siihen laitettaisiin vettä niin paljon, että peittyy, niin silloinhan se keitettäisiin ja siitä pitäisi poistaa sen jälkeen vettä, joka puolestaan veisi ravinteet roskiin ja se ei ole tarkoitus. Ja kannattaa kysyä, jos ei ole varma. Kysyvä ei tieltä eksy.Eli ihan siis veteen niin että peittyy. Joidenkin mielestä vesihaude tarkoittaa sitä, kun ainesosa laitetaan yhteen astiaan ja sitten sitä astiaa lämmitetään toisessa astiassa olevalla vedellä. Siksi piti tarkistaa.
Kaali (ja riisi) pehmenee lämpösessä vedessä ilmeisesti paremmin kuin kylmässä, joten tuota varmaan myös keitellään?
Anteeksi tyhmien kysely, mutta ohje laita kaali vesihauteeseen ei avaudu minulle, että mitä tuossa oikeasti täytyy tehdä. Ja koska se ensimmäinen ajatukseni ohjeeseen pilko kaali ja kaada sen päälle kylmää vettä niin paljon, että peityy, tuntuu ruoanlaitossa hivenen pöhköltä, niin varmistelen ohjetta.
Jos et vielä ole polttanut pihvejäsi... ;-)Porsaan ranchmaustettuja pihvejä mutta ajattelin vaihteeksi tehdä ne uunissa eli ihan pellille leivinpaperin päälle. En kyllä osaa yhtään arvioida aikaa tai lämpötilaa, heittäkää joku tipsi?
En oo vielä polttanut, kokeilen tolla 200c ja possu kun saa olla kypsää ni olkoot 13min ja paksuin halki ja tsekkaa miltä näyttää.Jos et vielä ole polttanut pihvejäsi... ;-)
Niin arvioisin että 200 astetta ja kymmenisen minuuttia (korkeintaan vartti). Riippuu myös pihvien paksuudesta. Ja en siis vanno että noilla ohjeilla onnistuisit varmasti mutta aina voi kokeilla...
Tein tänään ensimmäisen kerran itse kananugetteja (ks. (huono) kuva). Ihan hyviä niistä tuli. Syötiin niitä salaatin sekä kurkku- ja paprikamajoneesin kanssa. Ruokajuomaksi oli Pepsi maxia.