Mitä tänään syötäisiin?

  • 381 398
  • 3 375

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ostin seitiä. Vielä pitäisi keksiä, miten siihen saa makua. Mitään kasarijuustokuorrutetta en aio tehdä. Parhaalta ratkaisulta näyttää juuri nyt se, että paistan pannulla voissa ja vedän reippaasti sitruunapippuria mukaan. Tarjoilut sitten perunoiden ja suolakurkkujen kera.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä kun on tullut testattua monenlaisen uuden evään laittoa niin eilen jaksoin muistaakseni ensimmäistä kertaa eläissäni nylkeä pieniä ahvenia. Alkujaan oli ajatus tehdä ihan kukko, mutta ei sitten lopulta jaksanut puuhan jälkeen enää leipomaan ruveta niin pistin hautumaan pekonikuutioiden, valkosipulin ja polpapurkillisen kanssa muutamaksi tunniksi, minkä jälkeen olikin jo sen verran taas leivontaintoa että kun appuroista oli luut haurastuneet sen verran ettei enää tuntunut akuuttia tukehtumisriskiä syödessä, pistin muhjusta osan pitsanpäälliseksi. Pitsapohjaan toki puolet jauhoista ruista niin sai sitten yhdistettyä kuitenkin appurat ja rukiisen leivoksen vaikkei niitä semmoisen sisällä kypsentänytkään. Tuoreeltaan meni kolmannes ja tänään napsinut noita jemmattuja paloja ja ihan hyvin menevät kylmiltäänkin ja lämmitettynä.
 

Glove

Jäsen
Ostin seitiä. Vielä pitäisi keksiä, miten siihen saa makua. Mitään kasarijuustokuorrutetta en aio tehdä. Parhaalta ratkaisulta näyttää juuri nyt se, että paistan pannulla voissa ja vedän reippaasti sitruunapippuria mukaan. Tarjoilut sitten perunoiden ja suolakurkkujen kera.
Sei lienee maukkaimmillaan kun se tarjoillaan kalapuikkoina.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sei lienee maukkaimmillaan kun se tarjoillaan kalapuikkoina.
Näin minäkin luulin, mutta aika hyvää tuli, vaikka itse sanonkin. Paistetaan pitkään runsaassa voissa, annetaan käristyä ihan kunnolla, ja päälle paljon sitruunapippuria = toimii.
 

A Siente

Jäsen
Tänään söin pepperoni pitsan pitkästä aikaan. Ihan pakastelätty. Hyvälle maistuvat kunhan ei liian usein syö. Pepperoni omaan makuun hieman liian tulinen/mausteinen, mutta nyt pystyi syömään.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... Mitähän hyvää sitä tänään sika-naudasta tekisi, prkle!
No joo - on tullut viime aikoina käytettyä jauhelihaa vähän liiankin kanssa, lihapullia,-mureketta, Pasta Bolognese, ym. Jos nyt tekaisisi vielä oikein mausteisen jauhelihakeiton: inkivääriä, piparjuurta, chiliä, valkosipulia, laakerinlehtiä, ym. - kuitenkin niin, ettei siitä tule ihan syömäkelvotonta. Minullehan kyllä maistuu, mutta vaimo joskus katselee hitaasti pöydän toiselta puolen, että onko mulla taas maustaminen hypännyt laukalle...
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Jaahas... Mitähän hyvää sitä tänään sika-naudasta tekisi, prkle!
No joo - on tullut viime aikoina käytettyä jauhelihaa vähän liiankin kanssa, lihapullia,-mureketta, Pasta Bolognese, ym. Jos nyt tekaisisi vielä oikein mausteisen jauhelihakeiton: inkivääriä, piparjuurta, chiliä, valkosipulia, laakerinlehtiä, ym. - kuitenkin niin, ettei siitä tule ihan syömäkelvotonta. Minullehan kyllä maistuu, mutta vaimo joskus katselee hitaasti pöydän toiselta puolen, että onko mulla taas maustaminen hypännyt laukalle...
No, tänään syödään tietysti tuota eilistä jauhelihakeittoa.
Tuli muuten niin hyvää, että vaimokin kehui jo eteisessä tuoksua töistä tullessaan ja kaksin verroin, kun päästiin pöytään keiton kimppuun. Keitossa ei mikään maustekasveista tai juureksista noussut dominoivaksi, vaan muodostivat ihanan symbioosin, josta jäi chilin viipyilevä lievä jälkipotku.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Sika-nauta -jauhelihaa meilläkin tänään syödään. Pitkästä aikaa teen lihapullataikinan 400 g jauhelihapaketista, sipulikeittopussista, creme fraiche -purkista ja desistä ruiskorppujauhoa. Pari tuntia jääkaapissa kiinteytymässä, ja sitten pyörittelen pullat uuniin kypsymään kera ranujen. Samalla sekavihannespussi mikroon.
 

Hoki88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit + Idän ihmeet
Burgersalaatti - Paistellaan naudan jauhelihaa, hyvät mausteet, jalapenot ja muutama tomaatti pienittynä. Kootaan annos jäävuorisalaatista, kurkusta, tomaatista, raejuustosta, muutama siivu Lidlin Hot Salamia pieneksi ja sekaan. Jauhelihapaistos mukaan - ei liian kuumana ja koko komeus sekaisin. Päälle hieman tomaatti-chili salaatinkastiketta. Maku lähellä hampurilaista ilman sämpylöitä - tuohon jos laittaisi vielä salaatinkastikkeen tilalle hieman jotain majoneesia niin voisi olla lähellä Bic Mac-makumaailmaa.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Kun en viitsi kauppaankaan lähteä, niin tänään teen sitten juureskasvikiusausta.
Pakkasesta kun löytyy sipuliperuna- ja kasvissuikalesekoitukset, jääkaapista Koskenlaskijaa ja maitoa. Ja tietenkin kaikenlaisia mausteita, chiliä, pippuria, timjamia, pikkuisen suolaa siihen mukaan. Ja valkosipulia tietenkin, niin eiköhän tuosta tule täksi päiväksi safka.
Helppoa ja hyvää.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Laitoin eilen tekeytymään thaikkuhenkisen maustekastikkeen missä suunnilleen 50/50 sitruunamehua ja kalakastiketta ja seassa ohueksi pilkottua chiliä, korianteria ja hippu sokeria. Nyt hautumassa tom ka tahnalla maustettu tofuwokki ja uunissa pari uutta kauraleipääkin ettei ihan kokonaan olla ulkolaisten touhuissa ruokien suhteen. Tosin eilisestä egyptidokkarista sain niksin että puukottaa taikinalämpäreiden sivuihin viillot ennen liinan alla kohotusta ja uunitusta niin kohoaa paremmin, eli tässä ollaan vuosituhantista ns. muinaisten viisautta nyt päästy hyödyntämään tuossakin touhussa.
 

Jeffrey

Jäsen
Tänään(kin) syödään aikalailla samaa arkiruokaa. Ohraa, pinaattia ja naudan paistia. Homma maustetaan kaapista löytyvillä mausteilla ja kurkkua sekä tomaattia sormiruokana kyljessä. Tämä sama setti edustaa 12/14 viikon aikaista lämmintä ruokaa, puolet näistä proteiini vaihtuu kanaksi. Tätä herkkua ennen syödään sormiruokaherkku- välipala jossa on hevosen filettä, näkkäriä, pari kiwiä, iso tai kaksi pientä päärynää, porkkanaa ja varsiselleriä. Täytyy myös nuuhkaista ananasta joskos se ilmaisisi jo syöntikypsyyttä. Päivän kruunaa iltapalasmoothie jossa on kolmisen desiä ohra/ruis/kaura -hiutaletta, banaani, n. 100g mustaherukoita, hitusen punaherukoita, heraa ja kreatiinia.

Lauantaina olisi sitten deitsit joten tuohon suunnitteilla 1/2 viikon maukkaammista lämpimistä ruuista joko ravintolassa tai jos neiti vierailulle uskaltautuu niin oman käden kautta jotain herkkuruokaa.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Vihannes-mifulasagne on uunissa eli sitä tänään. Tomaattikastikkeessa on raastettua porkkanaa ja selleriä sekä paprikaa, sipulia ja mifua kera yrttien. Valkokastikeessa on sitten pinaattia ja juustoraastetta. Tein pastan myös itse niin on helpompi vuorata vuoka lasagnelevyillä kun niitä voi muovata.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
... Tein pastan myös itse niin on helpompi vuorata vuoka lasagnelevyillä kun niitä voi muovata.
Tuota pastantekoa minunkin täytyy ruveta harrastamaan, kun meillä aika usein syödään pastaa. Pastakone pitäisi tietysti hankkia, ei kai siitä muuten taida tulla mitään, ei ainakaan nauhapastasta.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
...
Lauantaina olisi sitten deitsit joten tuohon suunnitteilla 1/2 viikon maukkaammista lämpimistä ruuista joko ravintolassa tai jos neiti vierailulle uskaltautuu niin oman käden kautta jotain herkkuruokaa.
Nyt pistit kyllä syötön niiiin lapaan tyhjän maalin eteen, mutten taida raskia pilata näitä ruokajuttuja ruokottomuuksilla - ehheheh...
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Pastakone pitäisi tietysti hankkia, ei kai siitä muuten taida tulla mitään, ei ainakaan nauhapastasta.
Kyllä se pastan tekeminen on helpompaa koneen kanssa (meillä on pastakone). Kyllähän se on niin ettei kaulimalla saa kovin helposti tarpeeksi ohueksi. Tagliatellen tekeminen ilman konetta on kyllä tosi työlästä. Kokeilin sitä joskus ja liian paksuksi se jäi kyllä ja nauhat oli mitä sattui veitsellä tehtynä.
 

Glove

Jäsen
Lasagnea aion tehdä huomenna, mutta pastalevyt on ihan kaupasta. Kaupasta tullessa kävi mielessä, että olisihan sitä voinut kokeilla välillä kasvislasagnea, mutta tuli kuitenkin jauhliha ostettua niin mennään sillä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tässä kun jaksanut ehkä n. kuukauden verran harrastaa tuota leivontaa niin vaivaaminen menee vielä ihan mukavasti hartiavoimin ilman taikinakulhoa erikoisempaa välineistöä, mutta tuo ohueksi kaulinta (esim. tortillojen tekoa testatessani ja nyt kun olisi tarkoitus kokeilla ensimmäistä kertaa dumplingien tekoa) on aika vittumaista puuhaa kun ei ole oikein semmoista kaulintatasoakaan missä riittäisi tila ja mikä pysyisi paikallaan. Jonkun pitsapohjan ja pitaleivät nyt kaulii (jos ylipäätään kaulii, levittyvät käsinkin ihan näppärästi) uunipellillä ilman isompaa hässäkkään. Pastamankeli tai joku kumitassullinen puulevy olisi siis ehkä pistettävä hankintalistalle jos meinaa noita ohuempaa taikinaa vaativia vääntää.

Mutta tosiaan tänään testiin höyrytetyt taikinanyytit. Oli tarkoitus väkertää jo eilen, mutta tuli koko päiväksi hommaa siinä määrin ettei kerennyt kokkailla. Täyte (naudan jauhelihaa, korppujauhoja, riisiä, hapankaalia, valkosipulia, inkivääriä, soijakastiketta, korianteria ja sitruunamehua) ja dippikastike (50/50 soijaa ja sitruunamehua, tuoretta chiliä, korianteria ja sokeria) ovat saaneet tekeytyä eilisestä asti jääkaapissa.

edit. Sai ne nyssäkät 3x ohjeenmukaisella höyryttelyajalla kypsäksi mutta siinä vaiheessa höyrytyskorissa oli melko tiiviisti toisiinsa ja korin pintoihin klimppaantunut kasa taikinaa ja täytettä. Kokeilee sitten uusiksi jos saa joskus pastamankelin käyttöön. Maut oli kyllä kohdallaan, loput täytteestä saa sekaan kananmunaa ja pääsee mausteisiksi jauhelihapihveiksi.
 
Viimeksi muokattu:
Tarttui kaupasta alennustarralla Poppamiehen jalapeno & cheese grillimakkarapaketti. Pannun kautta ääntä kohden. Pikkuhiljaa alkanut pitämään tulisesta ruoasta ni uskaltaa näitä testailla.

Voi tehdä kipeää, kahteen otteeseen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Uunituoreita riisipiirakoita ja siskonmakkarakeittoa ainakin lounaalla.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Otin taksin. Oon nyt Orimattilan kohilla Nelostiellä. Miten tästä eteenpäin?
Olet varmaan jo jossain Oulun korkeudella. Mutta se olisi ollut risteys nro 21 (tai voi se olla joku muukin mutta kakkosella se alkoi...) Ja sitten tien päässä sitten käännyt oikealle tai voi se olla vasemmalle (menee nämä kädet sekaisin) ja sitten ajelet n. 2 kilsaa. Peltojen keskellä metsän siimeksessä on sitten punainen tupa ja perunamaa... Olet saapunut määränpäähäsi tai ainakin jonnekin. ;-)
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään tajusin, että kaupoissa myydään nykyään valmiiksi keitettyä riisiä. Pitihän sitä kokeilla. Butter Chickenin joutui kyllä tekemään vielä itse.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös