Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 431 448
  • 3 781

Glove

Jäsen
Voi visnu. Mä oon nyt Kempeleessä ja rahat loppu. Taksikuski heitti mut ulos ja onko tää kuitenkin Temmes. Tuolta tulee pari tyyppiä, niillä on talikot, paskaako ne niillä meinaa heittää. Mä en tänään ilmeisesti syö mitään.
Jatka vähän matkaa vaikka kävellen niin tarjoan paikan vuodesohvalta ensi yöksi.
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Vuohenjuusto-kanalasagnea näköjään. Tuollainen meni äsken uuniin. Jännitti antaa oma keittiö jonkun toisen käyttöön, mutta kait tuosta hyvää tulee. Maltoin jopa olla neuvomatta. Paitsi tietenkin mitä mistäkin löytyy.
 

A Siente

Jäsen
Ranskalaisia lihapullilla ja makkaralla. Kylkeen pari paistettua kananmunaa. Keltuainen jätetty keskelle ehjäksi, niin se mukavasti hajoaa annoksen ympärille.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aamulla tuli käytyä pilkkimässä ahvenia ja paluumatkalla hakemassa kaupasta lanttua ja pekonia. Nyt sitten uunissa ruiskuoressa hautumassa edellämainittuja asioita vielä muutaman tunnin ja pitäisi suht syömäkelpoinen kokonaisuus noista siunaantua.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Sattui viikonlopulta jäämään pari naudan ulkofilepihviä - eikä sitten juuri muuta jäänytkään...
Mietin aikani, mitä moisista tekisin, kun en viitsinyt enää paistaa niitä kokonaisina. Mieleeni juolahti lopulta merimiespihvit, hieman unhoon jäänyttä arkiruokaa parhaasta päästä.
Ei kait siinä sitten muuta kuin pottuja ja sipuleita kuorimaan, lihat leikkaamaan pienemmiksi ja eikun pataan ja uuniin vajaaksi kolmeksi tunniksi.
Sainpahan yllätettyä vaimoni taas hyvällä tuoksulla ja etenkin maulla; liha oli huikean mureaa, paksut perunaviipaleet olivat säilyneet kokonaisina ja sipulit olivat pehmenneet herkullisen liemen sekaan. Liemen, jossa oli pikkupurkki tummaa olutta ja kasvislientä laakerinlehdillä ja maustepippurilla ryyditettynä.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Tänään laitettiin tuohon leivinuunin puolelle puita polttoon. Päätettiin laittaa uuniin kaalilaatikkoa. Yksi vähän pienempi laatikko äitiäni varten soijarouheella ja toinen "oikeaoppinen" sitten meille itselle. Alla äitini äidiltä oppimani äitini mielestä oikeaoppisen kaalilaatikon ohje. Äitini sanoo että teen melkein yhtä hyvää kaalilaatikkoa kuin hänen äitinsä. Ja se on suuri kehu häneltä...

KAALILAATIKKO
Kaali (n. 1 kg)
400g jauhelihaa
Porkkana (kuorittuna)
N. 1/2 dl riisiä
Lihaliemikuutio
Suolaa
Muutama siivu siankylkeä

Kaali siivutetaan ohuiksi suikaleiksi. Kaalia keitetään kymmenisen minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Jauheliha ruskistetaan kunnolla. Keittämisen jälkeen kaalia nostetaan kerros vuuan pohjalle. Päälle laitetaan puolikas lihaliemikuutio murustettuna, vähän suolaa, puolet jauhelihasta, riisiä ja porkkanaviipaleita. Kaalia nostetaan toinen kerros vuokaan ja lisätään loput "täytteet" ja peitetään kaalilla. Kaalin keitinlientä kaadetaan vuokaan muutama desi. Päälle laitetaan kylkisiivuja joiden pintaan ripotellaan suolaa. Laatikkoa paistetaan tunnista kahteen (kunnes on kypsää) 200 asteisessa uunissa.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tuli parempaa kuin mitä odotin, menee jatkoon meidän taloudessa. On muuten rrittäin helppo ruoka. Reseptistä poiketen paistoin broilerit ennen vuokaan laittamista ja tällä kertaa jätin juuston pois.

 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Kattilaan Mr Cheng's Thai Red Curry purkkeja kaksi, pannun kautta hieman tulisesti maustoin kananfileitä jotka jätin suht isoiksi suupaloiksi meni perään ja vielä 250g wokkivihanneksia myös joukkoon. Oli jo aika hyvän kermaisaa, mutta vielä laitoin äsken puolikkaan purkin kookosmaitoa ja hieman Santa Marian tulista soossia. Tuolla se nyt kuplii rauhassa ja paksuuntuu, kämpässä leijailee lievästi sanottuna herkullinen tuoksu.
 

Glove

Jäsen
Meni siihen vähän reilu 48 vuotta, mutta neitsyys meni. Laiskuuttani kun en viitsinyt lähteä kauppaan niin piti tehdä ruokaa siitä mitä kaapeista löytyi. Siis kasvisruokaa. Wokkivihanneksia, eilisiä riisinjämiä, jalapenoja, purkki kermaa ja monenlaista maustetta. Ihan hyvää oli, pitääkö tässä nyt alkaa vegaaniksi?
 

vetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, CAR, HIFK (salaa)
Meni siihen vähän reilu 48 vuotta, mutta neitsyys meni. Laiskuuttani kun en viitsinyt lähteä kauppaan niin piti tehdä ruokaa siitä mitä kaapeista löytyi. Siis kasvisruokaa. Wokkivihanneksia, eilisiä riisinjämiä, jalapenoja, purkki kermaa ja monenlaista maustetta. Ihan hyvää oli, pitääkö tässä nyt alkaa vegaaniksi?
Jos tuo kerma ei ollut soijaa (tms), niin ei noilla aineksilla vielä vegaaniksi ryhdytä.

Taidan syödä äsken uunista tullutta kaalilaatikkoa.
 

Glove

Jäsen
Nakkikeittoa oli vielä lautasellinen jäljellä. Mikä siinä on kun nuo keitot vaan paranee, mitä useammin ne lämmittää?
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Nakkikeittoa oli vielä lautasellinen jäljellä. Mikä siinä on kun nuo keitot vaan paranee, mitä useammin ne lämmittää?
Varmaan se että keitto muuttuu muhennosmaisemmaksi. Ei ole enää pelkkää vettä kastike.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Makaronilaatikko uunissa vielä vartin verran. Saa nähdä, miten onnistuu. Varmaan viimeksi, jos silloinkaan, olen tehnyt tuota muonaa itse köksän tunneilla.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään syödään vaihteeksi siskonmakkarakeittoa - "kevyt syödä ja helppo oksentaa", kuten eräs edesmennyt kaverini kerran totesi. No, ei todellakaan, kyseinen keitto on meidän taloudessa korkeassa kurssissa makunsa puolesta.
 
Suosikkijoukkue
Raipen SaiPa
Kattilaan Mr Cheng's Thai Red Curry purkkeja kaksi, pannun kautta hieman tulisesti maustoin kananfileitä jotka jätin suht isoiksi suupaloiksi meni perään ja vielä 250g wokkivihanneksia myös joukkoon. Oli jo aika hyvän kermaisaa, mutta vielä laitoin äsken puolikkaan purkin kookosmaitoa ja hieman Santa Marian tulista soossia. Tuolla se nyt kuplii rauhassa ja paksuuntuu, kämpässä leijailee lievästi sanottuna herkullinen tuoksu.
Ja taas mennään. Tästä saattoi tulla oma suosikkiruoka, ainakin ihan top tasoa. Lähtee lämmin suositus tuolle currylle, todella maukasta!

Poppamiehen Scotch Bonnetia on minulle suositeltu ja ainakin lusikkatestin perusteella alkaa olla omaan makuun liian tymäkkää, mausteena toimii varmasti.
 

Liitteet

  • IMG_20210308_155848.png
    IMG_20210308_155848.png
    437,6 KB · kertaa luettu: 137

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Tänään ois tarjolla Intialaista voikanaa, riisiä ja naan-leipää. Naan-leipä Valion reseptillä ja voikana Aasia-kaupasta ostetulla butter chicken kastikkeella eli aika paljon oikaistaan. Saa nähdä onko hyvää?
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Lauantaina tuli otettua sulamaan naudan ulkofilettä pihveiksi leikattuna, muttei sitten eilen pihvityttänytkään kun maistui mallas. Tein niistä stroganoffin, kuuden tunnin haudutuksella nälkää hakien (eli saan syytä juoda enemmän) kuten usein on tapana kun maistuu. Eipä sitten lopulta sitäkään mieli tehnyt, saati että ois jaksanu muussia seurakseen tehdä eli Foodora käyttöön.
Mielitekojen muuttuessa tänään taas jaksaa, ja stroganohvi saa seurakseen ainakin valkosipulikermaperunat ja parsa-, kukkakaali, porkkanagratiinin kerma-, emmental-, padano- ja aurajuustoilla .
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös