Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Mitä tänään syötäisiin?

  • 430 831
  • 3 779

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Laitoin tuossa äsken hirvipaistin uuniin. Evileillä syödään illalla hyvvee.
Perusasioiden ääreen on hyvä välillä käydä. Itse tekaisin torstaina uunissa 5 tunnin haudutuksella laatikollisen kaupan halvinta kassleria ladottuna nutuksi perunoiden, nauriiden, porkkanoiden ja sipulin ja lähes naatit peittävän vesimäärän päälle uunivuokaan. Kyllähän siitä taas hyvä ja ruokaisa setti yhdelle hengelle tuli moneksi päivää. Joskus tullut tehtyä ihan perinteistäkin särää, eli pohjalla pelkästään puolikkaita pottuja ja päälle lammasnuttu ja toimii toki sekin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hirven- tai poronpaistin kun iskee uuniin, niin tärkeää toki on matala lämpö ja pitkä haudutusaika. Yhtä tärkeää on sopiva suolaus ja pippurointi. Mutta se Evil twist tässä on, että mie lyön lihaklönttiin sopivin välimatkoin koloja veitsenkärjellä ja upotan niihin valkosipulinkynsiä. Sattana, notta maistuupi.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Makkarakeittoa 4 litran kattilallinen. Porkkanaa, sipulia, fenkolia, perunaa, palsternakkaa, punajuuria, tölkki tomaattimurskaa , paketti kuorettomia nakkeja ja lihaliemikuutioita + hapankaalirasian jämät. Eimitään reseptiä vaan näitä sattui jääkaapissa olemaan.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Turha hifistely jätetään tänään pois ja vedetään ruokaa jolla lähtee nälkä. Oli oikeasti jopa yllättävän täyttävää, vaikka annoskoko ei ole älyttömän suurikaan. Lohipullat kylmänä, vierelle pari broileritikkua, ainoaa oikeaa sinappia eli tulista ja juomaksi Kozel.
 

Liitteet

  • lohipullat.png
    lohipullat.png
    1 020 KB · kertaa luettu: 182

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Tänään illalla syödään itse tekemiä sämpylöitä. Nam! Nyt ovat uunissa, joten vielä saadaan vähän aikaa odottaa.
 

Undrafted

Jäsen
Tein tonnikalapastaa tomaattimurskan, sipulin ja porkkanan kera, löysin kaupasta täysjyvägnoccheja. Toimi hyvin kun sotkin kastikkeen ja pastan sekaisin. Chilit olisi saanut olla tulisempia, mutta minkös teet ellei ota habaneroja.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Kysykää mieluummin mitä huomenna syötäisiin. Tein vähän settiä tänään illalla. Kaalikeittoa naudan jauhelihalla ja lasagnea kasviksilla, sienillä ja kananjauhelihalla. Niissä on huominen setti. On vähän menoa huomenna niin ei oikein jaksa, kerkiä ja viitsi tehdä ruokaa niin tein lämmitettäviä ruokia.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tänään on selkeästi siskonmakkarakeittopäivä!
Porkkanat, sipulit, perunat ja siskonmakkaranapit kuorestaan puserrettuna tuossa järjestyksessä sopivin välein kattilaan. Laakerinlehteä, maustepippuria, valkosipulia veitsen lappeella murskattuna, inkivääriä raastettuna ja pari chilipalkoa pilkottuna makua antamaan. Kun meillä vielä on purjoa kasvimaalla, sen lehdistä saa mukavasti väriä keittoon, kun laittaa ne vasta siskonmakkaroiden jälkeen liemeen, etteivät kerkiä tummua liikaa. Viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua, vielä puolikkaan limen mehu ja keitto on valmis!
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Lounaaksi menee 5x sama ruokalaji arkisin. Sunnuntaisin ollaan tehty vaimon kanssa 10 annosta kanaa, riisiä ja kasviksia, ja sillä painetaan arkilounaat. Toki variaatiota haetaan mausteilla ja kasviksilla sekä välillä vaihdetaan jauhelihaan, mutta pääosin siis em. sapluunalla mennään. Voi kuulostaa työläältä ja tylsältä, vaan ei ole työlästä alun jälkeen ja päivälliset sekä vkl on sitten kokonaan muuta kuin kanaa. Helpottaa arkea, kun nappaa pakkasesta rasian mukaan, tulee halvaksi sekä on terveellistä.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Lounaaksi menee 5x sama ruokalaji arkisin. Sunnuntaisin ollaan tehty vaimon kanssa 10 annosta kanaa, riisiä ja kasviksia, ja sillä painetaan arkilounaat.
Tulipa tuosta mieleen väärinkäsityksistä johtunut juttu 20 vuoden takaa. Haltuuni joutui 15 kiloa savustettua kalkkunaa, joka oli tarkoitus jakaa viiden hengen kimpassa. Kun parasta ennen päivä oli kovin lähellä, niin valmistin sitten kalkkunaa, riisiä ja vihanneksia varsin ison määrän ja pakastin kaiken. Sitä riitti kolmen kuukauden lounaseväiksi. Sen jälkeen oli pidettävä kymmenen vuoden tauko ennen kuin pystyin taas syömään kanaa tai kalkkunaa riisin kera.
 

Glove

Jäsen
Kanacurrya kokeilin valmistaa. Ei siitä mitään erityisen hyvää tullut, mutta nälkä siirtyi muutaman tunnin eteenpäin.
 

Surukuku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sanaan Sepot ja muut jemeniläiset kiekkoseurat
Tulipa tuosta mieleen väärinkäsityksistä johtunut juttu 20 vuoden takaa. Haltuuni joutui 15 kiloa savustettua kalkkunaa, joka oli tarkoitus jakaa viiden hengen kimpassa. Kun parasta ennen päivä oli kovin lähellä, niin valmistin sitten kalkkunaa, riisiä ja vihanneksia varsin ison määrän ja pakastin kaiken. Sitä riitti kolmen kuukauden lounaseväiksi. Sen jälkeen oli pidettävä kymmenen vuoden tauko ennen kuin pystyin taas syömään kanaa tai kalkkunaa riisin kera.
Ai fiil yuu....
Ostettiin kerran Joulun jälkeen kokonainen pakastekalkkuna alennuksesta. Valmistin sen taiteen sääntöjen mukaan leivinuunissa ja eikun syömään...
Ruokailun jälkeen pälkähti päähän, että mihinkäs tuo loppu pannaan ja lopulta pakastin oli ainoa järkevä vaihtoehto. Siinä sopivia annoksia pussittaessani olin kyynärpäitä myöten kalkkunan rasvassa kuten ruoka- ja tiskipöytäkin. Pkkuhiljaa koko kalkkuna alkoi vaikuttaa vähemmän herkullisella ja houkuttelevalta. Niitä annospusseja oli sitten pakko kuluttaa säännöllisesti, milloin kastikkeeksi, milloin salaatiksi, milloin mitäkin. Lopulta vaimon lapsetkin käynnistään ilmoitellessa varovasti toivoivat jotain muuta ruokaa kuin kalkkunaa....
Eipä ole tuon jälkeen meille kokonaista kalkkunaa hankittu, rintafileitä joskus harvakseltaan.

Tänään ajattelin tehdä lihapullia lampaan jauhelihasta.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings
Porsaan potka vartaassa pyörimään pallogrilliin. Puolen tunnin välein valelu olut-hunajaseoksella. Smetanassa haudutettu hapankaali ja Pöltsamaa Kange sinappi siihen kylkeen.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Lohikeittoa sekä perinteisempänä versiona sekä thaimaalaisvaikutteista. Nyt ovat aamulla valmiiksi tehdyt sopat nostettu hellalle lämpiämään. Johan tässä vähän alkaa nälkä olemaan...
 

Hera80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lohikeittoa sekä perinteisempänä versiona sekä thaimaalaisvaikutteista. Nyt ovat aamulla valmiiksi tehdyt sopat nostettu hellalle lämpiämään. Johan tässä vähän alkaa nälkä olemaan...
Taidan tulla teille talkoisiin. Ja osoite oli......?
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, Utah Mammoth
Suuri salaisuus... Eikä meille näin korona-aikana oteta ulkopuolista talkootyövoimaa. Eihän sitä tiedä mitä tulee mukana... ;-)
Minä jo aattelin että siellä ois mahollisesti itämaisvaikutteista työvoimaa mukana tarjoiluista päätellen.
Hyvältä kuulostaa talkooeväät.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös