Perusasioiden ääreen on hyvä välillä käydä. Itse tekaisin torstaina uunissa 5 tunnin haudutuksella laatikollisen kaupan halvinta kassleria ladottuna nutuksi perunoiden, nauriiden, porkkanoiden ja sipulin ja lähes naatit peittävän vesimäärän päälle uunivuokaan. Kyllähän siitä taas hyvä ja ruokaisa setti yhdelle hengelle tuli moneksi päivää. Joskus tullut tehtyä ihan perinteistäkin särää, eli pohjalla pelkästään puolikkaita pottuja ja päälle lammasnuttu ja toimii toki sekin....
Laitoin tuossa äsken hirvipaistin uuniin. Evileillä syödään illalla hyvvee.
Tulipa tuosta mieleen väärinkäsityksistä johtunut juttu 20 vuoden takaa. Haltuuni joutui 15 kiloa savustettua kalkkunaa, joka oli tarkoitus jakaa viiden hengen kimpassa. Kun parasta ennen päivä oli kovin lähellä, niin valmistin sitten kalkkunaa, riisiä ja vihanneksia varsin ison määrän ja pakastin kaiken. Sitä riitti kolmen kuukauden lounaseväiksi. Sen jälkeen oli pidettävä kymmenen vuoden tauko ennen kuin pystyin taas syömään kanaa tai kalkkunaa riisin kera.Lounaaksi menee 5x sama ruokalaji arkisin. Sunnuntaisin ollaan tehty vaimon kanssa 10 annosta kanaa, riisiä ja kasviksia, ja sillä painetaan arkilounaat.
Ai fiil yuu....Tulipa tuosta mieleen väärinkäsityksistä johtunut juttu 20 vuoden takaa. Haltuuni joutui 15 kiloa savustettua kalkkunaa, joka oli tarkoitus jakaa viiden hengen kimpassa. Kun parasta ennen päivä oli kovin lähellä, niin valmistin sitten kalkkunaa, riisiä ja vihanneksia varsin ison määrän ja pakastin kaiken. Sitä riitti kolmen kuukauden lounaseväiksi. Sen jälkeen oli pidettävä kymmenen vuoden tauko ennen kuin pystyin taas syömään kanaa tai kalkkunaa riisin kera.
No, raportin paikka?
Päivälliseksi kokeilen tehdä makkarariisipataa. Saa nähdä onko minkä makuista.