Mitä tänään syötäisiin?

  • 379 967
  • 3 371

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Laitoin Findusin pakasteaterian vähän ennen puolta yötä uuniin ja söin sen puoli tuntia myöhemmin. Broilerin rintafilee perunapalleroilla, mukana kukkakaalia ja kastiketta. Ihan hyvä ateria, voisi sitä heikompaakin kamaa pakastimestaan kaivaa.

Se olikin perjantaipäivän ainoa varsinainen ateria. Pe-aamulla söin kaksi kauraleivän viipaletta tuorejuustolla, metwurstin viipaleilla ja gouda-juuston siivuilla, päälle sinappisilliä. Sitten söin ennen neljää jokusen kylmän irtolihapullan juustonpalalla ja coleslaw-salaatilla lisättynä.

Tänään tai siis eilen nautin jopa muutaman alkoholiannoksen ystäväni vierailun kunniaksi. Pari Zubrowka-shottia ja pari Becherovka-shottia noin seitsemän tunnin aikavälillä. Periaatteessa olisin voinut siis kirjoittaa kalsarikänniketjuunkin, promillemäärä veressä oli kuitenkin korkeampi kuin nolla ja olen kotona kalsarit (bokserit) jalassa.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Vaikka kalaa onkin tullut monessa muodossa ja formaatissa syötyä tänään olisi tarkoitus kokeilla elämässä ensimmäistä kertaa lohipastan valmistusta. Lohisuikaleet ja pasta ovat varmoja ainesosia, mutta muutoin googlettaminen tulee ohjeistamaan lopullisen reseptin.

Toki jos jollain vinkkejä, vastaanotetaan.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tänään syödään hedonisesti. Alkuruokana vuohenjuustoa, salaattia, hunajaa sekä chiliä. Pääruokana Broilerin rintafileet, jotka täytän savuporo Koskenlaskijalla, sipulilla ja paprikalla. Lisukkeeksi riisiä ja kastike tulee fileistä irronneella nesteellä jatkettuna kermalla ja mausteilla.

Jälkkärinä mustikkapiirakkaa vaniliakastikkeella.

Juomina aussi punkku ja vodka.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Tänään ruokalistalla on tomaattinen pastakastike pepperonilla, valkosipulilla, sipulilla, paprikalla, kesäkurpitsalla ja pavuilla varustettuna. Maustamiseen riittääkin sitten mustapippuri, chipotlechili ja hieman suolaa. Pastan virkaa toimittaa tagliatelle. Siinä määrin runsas satsi sitä tulee, että samaa safkaa vedellään seuraavat kolme-neljä päivää.

Äärimmäisen herkullista ja edullista safkaa.

Onko muuten jotain vinkkejä, jotka sopisivat jatkeeksi tuohon?
 
No ei varsinaisesti. Toki oma mielipiteeni italialaisesta ruuasta on, että mitä vähemmän tavaraa, sitä parempaa siitä tulee. Eli puolet ainesosista veks.
Sama oli heti mielessä.

Sipulista puolen tunnin kuullotuksella makea pohja kastikkeelle, sitten tomaateista tunnin-parin hitaalla haudutuksella nesteet pois ja umamit kunnolla esiin. 400-500g tomaattimurskaa tiivistyy about yhteen-kahteen annokseen. Neljään tarvitset siis kolme-neljä purkkia. Kun rakennat pohjan näin, et tarvitse muita mausteita kuin tilkan öljyä ja ripauksen suolaa. Pepperonia (tai jauhelihaa), jotain tuoretta yrttiä, tai valkosipulia, toki voi laittaa jos haluaa intensiivisemmän version, mutta ei kaikkia yhtäaikaa. Kesäkurpitsaa ja paprikaa ei ensinnäkään kannata pilata kypsentämällä, eikä toisekseen hienoa kastikettaan kannata pilata laittamalla sinne paljon vettä sisältäviä ylikypsennettäviä kasviksia, vaan niistä kannattaa rakentaa jotain salaatintynkää tuomaan koko annokseen mukavaa viileää (siis huoneenlämpöistä) ja raikasta kontrastia lämpimälle ja suolaiselle. Kaiken maku- ja suutuntumahyödyn lisäksi mukavana plussana ravintoarvotkin säilyvät.

Kiva mennä nettiin ja kertoa vähän omasta päivästään, niin heti on lauma besserwissereitä kertomassa, että väärin eletty ;)
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Juustoja ja viiniä alkuillan avajaiseksi ja möhemmin nyhtöpossua patongissa.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Itse tehtyä herkkutattipastaa. Onnistui kerrankin ruoka aivan tajuttoman hyvin vaikka itse sen sanonkin.

-Tinke

Ai saatana ku kuulostaa hyvältä. Maistuis täälläkin.

Itse päädyin tänään Lidlissä pähkäillessäni pitkästä aikaa tortilloihin. Lidlin salsasoosi on aivan järkyttävän makuista, juustoraaste käsittämättömän jauhoista ja salaattikin oli jotenkin niin helvetin nuhjuista.

Jäi kyllä kirjaimellisesti paska maku suuhun tästä keikasta.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Sähkösavustin olisi taas tarkoitus hetken kuluttua täräyttää käyntiin leppälastuilla ja parilla sokerinpalalla varustettuna. Jääkääpin viileäpuolella on vajaa kilo tuoretta lofilettä ollut suolautumassa kolmisen tuntia. Ennen savustimeen laittamista mausteeksi päälle vain tilliä ja aavistus sitruunaa.

Kyytipojaksi uunissa muhimassa aurajuustokermaperunat. Salaattia ja ruisleipää.

Ruokajuomana tietenkin vaaleaa olutta talouden isännälle.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
HK Sininen jossakin muodossa ja illemmalla pyörittelen burgereita.
 

Baldrick

Jäsen
Atrian broilerisuikaleet tuottajan tarjoamassa pehmeän pippurisessa marinadissa pannulle ja niiden ollessa suhteellisen kypsät, voi sekaan nakella Apetit pakastevihannekset. Parhaiteen toimii intialainen sekoitus, vaikka estetiikka pettääkin, mutta nyt taitaa pakkasessa olla amerikkalainen sekoitus. Helppoa, nopea tehdä ja hyvää laiskalle ruuanlaittajalle. Pieni upgrade Lenin lenkistä, heko heko.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Syksy alkaa olla sen verran pitkällä, että taitaa olla aika ryhtyä kaivelemaan poroa pakkasesta. Onko kellään hyviä lihakeittoreseptejä?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jos sitä söisi silakkapihvejä ja perunamuusia. En tehnyt itse, ostin Kivikukkaron K-marketin tiskiltä, olivat siellä tehneet.

Saa nähdä maistuuko ruoka myöhemmin, nuha ja köhä vie tehokkaasti ruokahalun ja turruttaa makuaistin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tänään oli palsternakkapyrettä, karamellisoituja porkkanoita, paahdettuja tattilastuja ja paistettua lohta. Huomenna hernekeittoa ja kanelipullia.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Intialainen ruoka tulossa, mums. Kananpoikaa tikka masala kastikkeella. Itsekasvatettuja chilejä ja salaattipöytä rakennettu ruukku rucolan, sekä välimeren yrttien ympärille. Höyrytetty kaali ja jälkiruokana tiramisu. Kamelin kyttyrää yritimme tilata, mutta saatavuus oli todella huonoa. Ei anneta tämän kuitenkaan masentaa vaan nautitaan kanasta. Avot!
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Meidän taloudessa on eletty tämä viikko vahvasti "kauden antimilla", sieniruokia siis ollut tarjolla eri muodoissa. Tänään esimerkiksi herkkutatti-makaronilaatikkoa (ihan ok kombinaatio) ja tattikermapastaa savumuikkujen höysteeksi. Tykkäisin kokeilla muitakin sieniä enemmän (esimerkiksi limanuljaska maistui ainakin munakkaassa todella hyvältä alkuviikosta ja maun puolesta olisin halunnut tehdä siitä myös tuon makaronilaatikon), mutta tuo neitiystävä on hieman itseäni konservatiivisempi (tai vähemmän kokeilunhaluinen) sienien suhteen (eli "syötäviä" sieniä ovat herkkutatti, kanttarelli, suppilovahvero ja mustatorvisieni).
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Pulled Porkia jälleen eli possun niskaa uuniin 5 tunniksi. Siitä sitten salaatin kanssa ääntä kohti.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tänks, tuohan oli hyvä idea. Possun niskaa saa joskus KooMarketista alle kolme euroa kilo. (Maksettu mainos!) Jos possua laittaa uuniin kolmisen kiloa, niin mahdollisista rippeistä voi tehdä seuraavana päivänä paksun korma-kastikkeen.
Eikä se maku seuraavana päivänä ainakaan huonommaksi muutu.
Beef Korma
Ohessa ko kastike, jota voi tietenkin sopivasti soveltaa.

Korman kanssa menee lisukkeena suunnilleen mikä vaan.
Pitää näemmä muutenkin lähteä kauppaan, grabbis huutaa huomiotaan.

Oma edit: Kiitokset ylläpidolle, tuo linkki näyttää hyvältä jo itsessään.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Kylmäsavustettua lohta, smetanaa ja kasviksia. Ei mitään käryä resepteistä jne mutta nämä löytyvät jääkaapista.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Bratwurstia ja hapankaalia, viikon päästä virallisesti alkavan Oktoberfestin kunniaksi. Saksalaisia oluita unohtamatta.
 

Rixa88

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Eilen tuli valmistettua kattilallinen ruokaa. Siihen tuli riisiä, kanaa, wokvihanneksia ja ruokakermaa. Tänään sitten pääsee samaa satsia tuhoamaan ja mausteena voi käyttää esim. grillausmaustetta.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Voitteko kuvitella, että 10-vuotias poikani halusi spaghettia ja jauhelihakastiketta, kun kysyin että mitäs herralle tänään ruuaksi laitettaisiin?

Eli sitä nyt sitten väännetään ja onhan se hyvää, kun ite tekköö!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Vähän menee ohi aiheen, mutta tämän ja viime viikon hyviä ruokakokemuksia jos listaisi:

-hauki-lohipyörykät/-pihvit(hauki itsepyydetty)
-Itsepyydetyt ravut+itsepoimituista kantarelli-herkkutattikastike (tylsästi pihvin kanssa)
-Muutamaankin kertaan kantarelli-/tattikeitto
-ja vielä useampaan kertaan ollut paistetut ahvenet, kermalla ja ilman
-ai niin ja kerran oli lohta, joka oli rullattu, välissä sulatejuustoa ja ulkokuorella pekonia. Arveluttava idea tuo pekoni, mutta kumma kyllä toimi.

Sitä en tiedä mitä tänään syödään. Leipää ei tällä hetkellä laatikosta löydy, joten tekaisin ihan hatusta jotain valkosipulisämpylöitä. En löytänyt mitään kivaa reseptiä... Tuolla ne ovat uunissa, ja kuivahiivaa taisi tulla liian vähän...

Vähän alkaa jo olla nälkä, eilen jäi lämpimät ruuat väliin, koska kirjoitukset ja peli, tänään oli pari koetta enkä kerennyt tai vaivautunut välissä syömään.
 

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Tulin tänne hakemaan ideoita, mutta kyllä tässä krapulassa kuitenkin mennään autogrillille ja kotipakettiin otetaan täyslihahampurilainen ja makkaraperunat sekä lasipullojaffa ja lasipullopepsi. Krapulanälkään kun syödään niin luonnollisesti noin puolet jää syömättä ja juomatta vaan mitäpä tuosta.

Kunhan ei käy kuten viimeksi hampurilaista tilatessani jolloin kinukki teki vihanneshampurilaisen ja tajusin vasta puolivälissä alkaa tarkistamaan missä on vika joka johtaa helvetillisen pahaan makuun, eipä olekaan tuon tapahtuman jälkeen hetkeen tullut purilaista syötyä vaan nyt taitaa uskaltautua siihen hommaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös