Mainos

Mitä tänään syötäisiin?

  • 430 091
  • 3 773

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aamupalaksi pari Real-viipaletta, päälle reilusti kalkkunaa ja pari keitettyä kananmunaa. Pari kupillista kahvia rasvattomalla maidolla.

Ennen töihin lähtöä pieni välipala, Skyr-rahka, mustikoita ja vähän proteiinijauhetta sekaan.

Töissä "lounas", kanan rintafile, kasviksia ja salaattia sekä punajuuria. Sopivan kevyt, ettei vedä ihan tukkoon. Välipalana myöhemmin yksi Skyr ja pala moniviljapatonkia.

Iltaruokana kotona pestolohta ja täysjyväohraa, jälkiruoaksi omena ja kourallinen pähkinöitä.

Ravintoarvot melko kohdallaan tälle päivälle, kun jaksoi vähän suunnitella päivän syömisiä etukäteen.
 

julle-jr

Jäsen
Ennen töihin lähtöä pieni välipala, Skyr-rahka, mustikoita ja vähän proteiinijauhetta sekaan.

Välipalana myöhemmin yksi Skyr
Tästä Skyristähän onkin tullut oikea muotituote. Aiemmin luulin, että se on vain joku meidän työpaikan tyttöjen juttu, mutta sittemmin noita Skyr-purnukoita on näkynyt milloin kenelläkin. Taikasana on varmaan tietenkin proteiini, jota nykyään ihmiset tuntuvat suosivan entistä suurempia määriä vaikka eivät sen kummemmin edes treenaa mitään lihasjuttuja.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Skyr maistuu pahalle, aivan esinahalle.

Ei sillä, että olisin esinahkaa maistanut, mutta rimmaa hyvin. Mutta siis en pidä siitä. Eikös se ole jotain makeutusainepaskaa loppupelissä?

Tänään syön savulohta päivällä parin leivän kera ja iltapäivällä olisi paistettua ahventa, uusia perunoita ynnä palsternakkapyrettä. Tomaatit ja kurkut ovat nyt niin edullisia, että niitä menee myös liki joka aterialla.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Skyr maistuu pahalle, aivan esinahalle.

Ei sillä, että olisin esinahkaa maistanut, mutta rimmaa hyvin. Mutta siis en pidä siitä. Eikös se ole jotain makeutusainepaskaa loppupelissä?

Nyt pitää olla palstan lapsiasiainvaltuutetun kanssa samaa mieltä. Vaikka skyrissä on hyvät makrot, se ei vaan toimi makunsa eikä rakenteensa puolesta, ja noissa maustetuissa tosiaan on E-sitä ja E-tätä. Äläkä Footless ymmärrä väärin, päivän menussasi ei mielestäni ollut mitään vikaa: paljon hyvää rasvaa, proteiinia ja kasviksia. Niillä mennään jo pitkälle :)

Aamupala tänäänkin oli ehrmann, jossa on ihan ok ravintoarvot ja rahkoista paras maku sekä rakenne. Mukaan meni 15 g soijarouhetta, 100 g mustikoita ja 120 g karpaloita. Lisäksi muki kahvia ja keitetty kananmuna. Niillä jaksaa lounaaseen saakka, joka tulee olemaan salaatti mm. härkäpavuilla ja jollain muulla, mikä selviää sitten salaattia hakiessa. Välipalaksi ehrmaan ja mansikoita, iltapalaksi varmaan pari keitettyä kananmunaa, pari mukillista teetä ja pari omenaa.

"Puoli kiloa kasviksia päivässä" on nyt tavallistakin helpompaa saada täyteen, kun kasvikset ovat edullisempia ja tuoreita marjoja on hyvin saatavilla. Eilen meni 1,5 kiloa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja marjoja ihan huomaamatta.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tästä Skyristähän onkin tullut oikea muotituote. Aiemmin luulin, että se on vain joku meidän työpaikan tyttöjen juttu, mutta sittemmin noita Skyr-purnukoita on näkynyt milloin kenelläkin. Taikasana on varmaan tietenkin proteiini, jota nykyään ihmiset tuntuvat suosivan entistä suurempia määriä vaikka eivät sen kummemmin edes treenaa mitään lihasjuttuja.

Skyr maistuu pahalle, aivan esinahalle.

Ei sillä, että olisin esinahkaa maistanut, mutta rimmaa hyvin. Mutta siis en pidä siitä. Eikös se ole jotain makeutusainepaskaa loppupelissä?

Skyr on siksi suosittua, että se on mielikuvamarkkinoinnin ansiosta profiloitu islantilaiseksi tuotteeksi, eli ihmiset lievästi kärjistettynä tuntevat itsensä mystisiksi ja tiedostaviksi viikingeiksi hieroessaan skyriä turpiinsa. Lopultahan kysymyksessä on vain eräänlainen maitorahka, eli hapatettu maito. Proteiinia skyrissä on sinänsä paljon eli 12 prosenttia, tavallisessa rahkassa "vain" näppäiset 10 prosenttia.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aamupala tänäänkin oli ehrmann, jossa on ihan ok ravintoarvot ja rahkoista paras maku sekä rakenne. Mukaan meni 15 g soijarouhetta, 100 g mustikoita ja 120 g karpaloita.
Ehrmannia menee yleensä 3 purkkia päivässä. Aamupalalla, duunissa klo 15 maissa, ja vielä illalla kotona 21 maissa.

Siitä hyvää rahkaa, että rakenne on "silkkinen", esim. Valion rahka on ihan paskaa koostumukseltaan. Ehrmanniin ei tarvitse edes laittaa mitään sekaan, ja sen syö silti mielellään vaikka on maustamatonta.

Aamupalalla teen pirtelön, johon tulee purkki Ehrmannia, 125g mustikoita, 1dl heraa, 1 rkl kookosöljyä ja maitoa.

Pitää nälän hyvin lounaaseen asti ja on hyvää.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Mulla on se ongelma, etten ole ikinä sietänyt rahkaa, missään muodossa. Sama oikeastaan kaikkien maitohapatteiden kanssa, myöskään raejuusto ei uppoa. Nyt kun rahkaa "täytyi" alkaa syömään yritin Ehrmannia ja paria muuta, mutta eipä siitä oikein mitään tullut, väkisin sain purkin syötyä jollain mehukeitolla taistellen kymmenessä minuutissa. Lidlistä nappasin sitten kokeeksi tuommoisen Skyrin vielä messiin, kun muistelin joskus muutama vuosi sitten lukeneeni jonkun jutun siitä ja sehän maistuukin mun mielestä pirun hyvältä. Kovasti mielelläni söisin jotain paljon halvempaa ja vähemmän suosittua rahkaa, mutta toistaiseksi tuo on ainut mikä uppoaa.

Makeutusaineet ei mua haittaa noin pieninä määrinä, muuten kun niitä ei tule syötyä. Eihän niistä tietysti hyötyä ole, mutta en usko että noin pieninä määrinä myöskään suurta haittaa.

Skyrin suosio tosiaan taitaa olla melko kova tällä hetkellä, lähes puolet kerroista on Viikin Prismassa hylly tyhjänä ja nykyään tuleekin ostettua varastoon useampi purkki, varsinkin jos kuningatarta löytää. Skyrin suosioon auttaa varmasti sekä korkea proteiinimäärä, ehkäpä osittain myös eksoottinen islantilaisuus, mutta varmasti myös se, että purkin mukana tulee muovilusikka, jolla sen rahkan voi imaista nopeasti missä tahansa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Skyriin tuli tutustuttua Islannissa, kuinkas muutenkaan. Siinä se menee kuten maustetut rahkatkin. En jäänyt koukkuun, mutten sylje poiskaan. Protskujen takia en syö kyllä yhtään mitään. Voisi melkein sanoa, että suhtautumiseni tuohon on neutraali.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aina (juuri koskaan) ei vaan jaksa panostaa, joten ruokana tänäänkin tässä taloudessa oli nistipataa, eli makaronia, jauhelihaa, sipulia ja tomaattimurskaa. Jauhelihat ja sipulit ensin pannulle, sitten kaikki sekaisin ja muutama tippa Srirachaa päälle, eipä se muuta vaadi. Kyllä sitä ihan mielellään söi, kun nälkä kerran oli. Siihen vielä vihersalaatti oliiveilla ja fetalla ryyditettynä kylkeen.

Iltapalaksi äsken söin kaksi tomaattia sekä pätkän kurkkua ja huuhtelin ne alas K-supermarketista noudetulla tarjous-Bonaqualla.

Otetaan nyt rahkakeskusteluun sen verran osaa, että tuo Ehrmann on minunkin valintani silloin kun rahkaa yleensäkin ostan.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Tänään on aikomus grillata folionyyttejä perinteisellä hiiligrillillä.

Eli folion sisään erilaisia makkaroita (chiliverisoitakin), bratwursteja ja vihanneksia kuten porkkanaa, paprikaa, sipulia, kurpitsaa jne. Muksujen ollessa kyseessä nyytin koostumus on syytä tiedustella etukäteen. Tulisten makkaroiden tilalle sopii vaikkapa lihapullat.

Aikuiset nauttivat nyytin valkoviinin tai oluen kera. Lapsille limua.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Tänään mozarellatäytteisiä herkkusieniä pekonikääreellä. Helppoa ja yksinkertaista, toki aikaa menee hetki sienin perkuuseen jne. mutta menkööt nyt lauantain kunniaksi ennen kuin jäähalli kutsuu harrastuksen pariin.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No mitäs, ranskalaiset odottavat uunin lämpeämistä ja nakitkin paloittelin jo valmiiksi. Siihen kylkeen salaattia, tomaattia, kurkkua ja tällainen papu-sokerihernemix, jonka pakastimen uumenista onnistuin metsästämään. Yksi pussi oli jäljellä ja muistelisin, että viimeksi ainakin ihan hyvällä ruokahalulla pistelin papuja menemään, joten eiköhän ne ihan hyvältä maistu nytkin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Kokeilin tänään tuota Henri Alenin alkuvuodesta suuren suosion saavuttanutta(?) tomaattikastiketta. Pakko tunnustaa, että ei oikein avautunut mihin tuo "uusi avokadopasta"-hypetys perustui, koska, joo se oli kyllä hyvää, mutta ei mitenkään galakseja räjäyttävää. Ylipäätään tuollaista ruokaa (tomaattikastike) on toisaalta vaikea pilata, mutta toisaalta helvetin hankala nostaa aivan uudelle tasolle.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen syötiin nakkikeittoa, tänään sitä samaa soppaa ja mahdollisesti siitä jää vielä huomisellekin. Ei montaa euroa tule tuon hinnaksi ja siitä syö kuitenkin pari-kolme päivää. Erittäin herkullinen ja kustannustehokas vaihtoehto, ravintoarvoista sun muista en osaa sanoa. Nälkä kuitenkin lähtee tai ainakin siirtyy muutamalla tunnilla eteenpäin, joten ajaa asiansa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kokeilin tänään tuota Henri Alenin alkuvuodesta suuren suosion saavuttanutta(?) tomaattikastiketta. Pakko tunnustaa, että ei oikein avautunut mihin tuo "uusi avokadopasta"-hypetys perustui, koska, joo se oli kyllä hyvää, mutta ei mitenkään galakseja räjäyttävää. Ylipäätään tuollaista ruokaa (tomaattikastike) on toisaalta vaikea pilata, mutta toisaalta helvetin hankala nostaa aivan uudelle tasolle.
Olen vääntänyt melko monta tomaattikastiketta eri menetelmillä murskasta tai tuoreista tomaateista, mutta ei tuo minustakaan ollut perussoosia kummallisempaa.
 

Lombardi18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Washington Capitals, Manchester United
Munakasta: 3 munaa, nakkeja viipaleina, juustoa ja ruisleipä paloja. Lisukkeeksi raejuustoa, helppoa ja hyvää.

Huomenna voisi ottaa uusiksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tänään oli perinteiset lisukkeet (riisi/pasta) kaapista finaalissa, niin piti keksiä jotain muuta kanafileille kaveriksi. Tuli sitten askarreltua sipuli-pekoni-tuorejuusto-suppilovahverokastike noille ja vuorokauden hunaja-chilimarinoitunut kanafilé nopean pannullakäytön jälkeen samalla pannulla paahdetulle ruisleipäviipaleelle. Aika toimiva metsästäjänleipä vaikka itse sanonkin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ajatuksena oli piipahtaa kaupassa hakemassa vähän kryddad specialkorvia grillattavaksi, paketti ruisleipää, salaattiainekset ja vesimelonia jälkiruoaksi. Noh, kaupassa sitten huomasin Liekehtivän makuinen Lemon-Chili kryddad specialkorvin paikalla pelkän tyhjän hyllyn ja hintakyltin. Vesimeloneitakin oli hyllyssä tasan tarkkaan yksi - ja sekin oli halki!

Olin jo viittä vaille vaihtamassa kauppaa, mutta ajattelin kuitenkin kävellä ympäri ja miettiä muita vaihtoehtoja. Löysinkin ainekset ja inspiraation "vartin juhla-ateriaan".

- lihatiskiltä valmiiksimarinoitu porsaan ulkofilepihvi (tämä on oikeasti tällä lihatiskillä maukas ja herkullinen)
- kalatiskiltä pätkä savulohta
- yksinkertaiset salaattiainekset (lehtisalaatti, kirsikkatomaatteja, sipulia)
- kananmunia
- viinirypäleitä

Aivan käsittämätön juhla-ateria eikä aikaa mennyt kaikkineen varmasti 20min enempää.

Pari kananmunaa kiehumaan, jonka aikana salaatin valmistus. Kananmunat jäähtymään ja lisukeriisit (eri) kattilaan kiehumaan. Lohifile paloiksi - osa lautaselle ja loput rasiassa jääkaappiin. Possufile pannulle 2-3min per puoli, jona aikana sain hyvin kuorittua kananmunat. Kaikki lautaselle, riisin päälle vähän HP:n Hot&Spice BBQ-kastiketta ja ei kun ääntä kohti.

Joo, varmasti olisi itse enemmän tekemällä saanut ateriasta vieläkin maukkaampaa, mutta kelpasi mulle. Ketäs se tässä ketjussa juuri sanoikaan, että kiire ei ole mikään tekosyy syödä huonosti? Nyt vähän sulattelua viinirypäleiden kera ja ihmettelyä, että ketä täällä aikoo vielä imuroida tänään.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minä olen tänään syönyt aamulla yhdeksältä sämpylän juustolla ja kinkulla sekä päivemmällä joskus kolmen maissa salaatin jämät, jotka jäivät eiliseltä. Sen lisäksi on mennyt Dumle-karkkeja ja pari lasia Pepsi Maxia.

Nyt kun ruokaketju pompahti pintaan tuli mieleen, että ehkä sitä pitäisi tänään syödä kunnon ateriakin jossain välissä. Vieläköhän sitä jaksaisi lähteä kauppaan? Tai sitten kaivan kaapista vanhan mikrohampurilaisen, jonka parasta ennen -päivä oli 3.6. ja toivon, että se ei ole vielä syömäkelvotonta. Ehkä mikro kuolettaa mahdolliset ongelmat purilaisesta?
 

pettter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pizzaa oon vetänyt pari päivää. Jauheliha, salami, pekoni, tomaatti, sipuli, jalapeno. Tosta lähipaikasta oon hakenut. Alkuviikosta ja viime viikonloppuna vedin niitä Lidlin kevätkääryleitä kun olivat silloin tarjouksessa.

Riittäisköhän tänään jos vaan paistaisin kananmunaa leivän päälle. Tai no vähän kyllä tekis mieli kokeilla sitä Lidlin pulled porkkia, joka vissiin olis nyt tarjouksessakin.

Eilen ostin Cittarista kahdeksan pulloa kokista ja kaupan päälle sain kaks jalkapalloa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kahden inhorealistin jälkeen ketjuun ilmoittautuu romantikko. Nimittäin meillä syödään tänään uusia perunoita sitruunalla terästettynä sekä toivottavasti myös savulohta, onnistunutta sellaista. Lohet ovat suolassa jääkaapissa. Iltapäivällä kasaan savustuspöntön ja heitän heti pistokkeeseen. Ajattelin pöhistellä ensin vartin ilman puruja noita fileitä, ja sen jälkeen reilun vartin verran savustan.

Vähän jänskättää jo. Ensi viikolla sitten broileria savustaen.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ajattelin pöhistellä ensin vartin ilman puruja noita fileitä, ja sen jälkeen reilun vartin verran savustan.

Vähän jänskättää jo. Ensi viikolla sitten broileria savustaen.
Vinkki: Jos mahdollista, heitä savustuksen puolessa välissä katajanoksa sekaan. Tuo kivasti lisäväriä ja makua.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tyttiksen vaatimuksesta tein perinteisen hernekeiton. Omasta vaatimuksesta kaksivärisiä herneitä. Hän halusi koristeeksi tummia papuja ja lihavaatimukset oli molemmilla. Hänellä ohuita keitettyjä palvilihoja ja minulla edellispäivän ulkofileen läpinäkyviä siivuja.

Tuloksena oli tolppamuhennos, jossa päämaku oli suolainen ja chilinen, kiitos minun jämälihojen. Onneksi hän seuraavana päivänä keitti sitä vedellä ja kermalla, jolloin keitto oli niin loistava kuin mukailtu hernekeitto voi olla.

Yllättävää aina huomata vaimoihmisistä; vaikka heillä on huono maku, niin silti heillä on hyvä maku?!
Hyvänä esimerkkinä on – Me?

Hämmentävää…
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vinkki: Jos mahdollista, heitä savustuksen puolessa välissä katajanoksa sekaan. Tuo kivasti lisäväriä ja makua.
Ei ollut katajanoksaa tähän hätään, muistan kyllä isukin noita harrastaneen aikoinaan. Kaupanpäällisinä tuolle kopio-muurikalle tuli viskitynnyrilastuja, joita käytin. En savun aromissa mitään merkittävää eroa huomannut, mutta lastujen tuoksu oli kyllä aika voimakas.

Kalasta tuli hyvää varsinkin ensi yrittämäksi. Suolaa oli ripaus liikaa muttei häiritsevästi. Myös ehkä hiukan yli meni, pitää kokeilla tasan puolta tuntia seuraavaksi tuolle määrälle.

Ruotsalaiset varhaissiiklit olivat todella hyviä, voin kanssa alas menivät he.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Näin Juhannuksen jälkeen tuunattu Jalostajan hernekeitto on ihan kelpo eines.

Vaatii käristettyä pekonia eikä muuta. Kyytipojaksi tuoretta ruisleipää ja lasillinen maitoa. Jos on lomalla olutkin on suositeltava ruokajuoma.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös